![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Izotek - cz.II
Cytat:
Lepiej nie dać się zwariować. Po aspirynie czy antybiotykach też można mieć poważne skutki uboczne,ale jakoś tak się nie zastanawiamy nad tym. Jasne,że to nie cukierki,izotek nie jest bez wpływu na organizm ale zawsze warto rozważyć,czy zniszczona psychika, stany depresyjne i problemy społeczne,które są wynikiem trądziku nie przynoszą również negatywnych skutków dla organizmu. Trzeba przeanalizować za i przeciw i wybrać mniejsze zło. U mnie akurat było nim stosowanie izoteku. Spodziewałam się gorszych efektów. Mam nadzieję,że efekt kuracji utrzyma się po zakończeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
Czy ktos z Was spotkal sie y takimi bialzmi,krostkami nawte nie wiemm jak to nayac, sa plaskie i jest ich duzo ale to nei typowe pryszcze, i jestem niby w 4 miisacu a to nei schodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
Ja mam chyba to samo, nie wiem co to jest, mam całe plecy i trochę na twarzy a jestem w 9 miesiącu i dalej nic się z tym nie dzieję. Takie pod skórą, ale niezbyt wyczuwalne i niezbyt widoczne w dużej ilości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Przyczajenie
|
tez mialam duze problemy z tradzikiem, co prawda nie bralam izoteku ale mialam kuracje retoinami wiec moja cera troche oberwała i też się łuszczyla. W ogole wczesniej miałam tłustą skore a teraz mam normalna nawet w stronę suchej, Teraz uzywam jedynie kremu na dzien nawilzajacego z oeparol seria essence i on nie jest zapychający, nie robią mi sie syfki po nim, tylko ladnie nawilza i chroni tę moją skóre po przejsciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za rady
![]() U mnie dziś 4 dzień i jest mega dobrze co mnie dziwi, a nawet trochę niepokoi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
U mnie drugi tydzień, chyba zaczął mi się wysyp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Przyczajenie
|
Jestem w 4tc, dwa tygodnie temu przestała stosować Axotret po ponad 3 miesiącach. Któraś była w takiej sytuacji? Dowiedziałam się dziś o ciąży... Nie ma jednak niezawodnej antykoncepcji poza abstynencją. Jestem załamana. Wcześniej starałam się rok o dziecko, a teraz? Jestem na skraju załamania. Mówcie co chcecie ale chyba wystarczy mi to, że sobie w twarz spojrzeć nie mogę... Co robić? Umówiłam się do trzech lekarzy. Do jednego udało mi się dziś dostać... Ale nic konstruktywnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Przyczajenie
|
Kurde co tutaj zrobić ... ;/ Zostały mi 3 miesiące kuracji izotekiem, w połowie sierpnia mam zarezerwowane wakacje, wiadomo jak to jest, czasem coś się wypije. Czy na okres wyjazdu lepiej zrobić sobie przerwę od izoteku na tydzień czy może brać w mniejszej ilości?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Przyczajenie
|
Byłam wczoraj i dermatologa i miałam zacząć kurację Izotekiem. Jakiś miesiąc temu zaczęłam brać Vibin jako antykoncepcję i troszkę polepszył mi się stan skóry i w związku z tym derma nie przepisał mi Izo, tylko Damelium 2x1 tab przez 10 dni i następnie 1 po 1. Przepisał też Acnelec. Powiedział, że mam stosować tę kurację do końca września, jeśli nie pomoże to wtedy wprowadzi Izo. Co o tym myślicie? Zna ktoś te leki?
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Brać dawkę minimalna(np 10mg) i skonsultować się z dermatologiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Konto usunięte
|
Ja biorę izotek (50mg) i od czasu do czasu piję alko, wiadomo nie jest to chlanie na umór. Nie dajmy się zwariować i nie podporządkowujmy swojego życia pod małe rude tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Malinowaslodycz;619 56016]Musisz przejść wszystkie badania i sprawdzić jaki jest stopień uszkodzenia płodu. Może okazać się, że nie został uszkodzony, lub znacznie uszkodzony, a może być też inaczej ale nie chce straszyć. Problem z izo jest taki że to pacjentka podpisuje oświadczenie że nie zajdzie w ciążę i lekarz w takim wypadku może "umywac ręce". Ale miej nadzieje ze bedzie dobrze[COLOR="Silver"]
Moim zdaniem to nie jest umywanie rąk. Każda z nas powinna sie zabezpieczac na tyle, zeby nie doszło do zapłodnienia (dwie skuteczne, pewne metody). Przecież lekarz prowadzący nie bedzie nam stał nad głową i kierował. On nie wpłynie na naszr zachowanie. Przestrzega co dzieje sie z płodem, kiedy dojdzie do zapłodnienia podczas kuracji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Cytrynusia;61961061]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Malinowaslodycz;619 61216]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że biorąc leki nie wolno ich łączyć z alkoholem, ale żeby aż przerywac kurację?
![]() |
#2688 | |
Przyczajenie
|
Jak pisałam - winić mogę siebie. 100% pewności nie ma się nigdy.Nie mam zamiaru kogokolwiek obarczać winą - czy to lekarza czy męża czy samego Boga. W "umowie" pisze tylko tyle, że w razie zajścia w ciążę należy odrzucić Axotret (ja go nie biorę od 2.5tyg - ulotka mówi, że bez obaw w ciążę można zajść po miesiącu od zaprzestania czyli zaszłam w trakcie kuracji). Nie oczekuje rekompensaty od dermatologa. Jestem świadoma tego, że ja nawaliłam, a nie on. Zostałam szczegółowo poinformowana.. Szukam pomocy u ginekologów. Jutro również będę kontaktować się z dermatologiem. Jestem przerażona. Owszem, chciałam mieć dziecko ale nie teraz gdy istnieje tak duże ryzyko.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja się trochę podłamałam, bo robiłam ostatnio zalecone przez dermę podstawowe badania hormonalne (jakoś wyprosiłam skierowanie) i okazało się, że już jeden hormon (DHEAS) trochę ponad normę, więc jak się okaże że całe to leczenie szlak trafi to... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz nie dostane kolejnej recepty bez świeżych wyników badań
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
KarolaKr, niestety hormonalnych badań nie robiłam, tylko podstawowe + lipidogram i wątrobowe
Ja sama (i dermatolog chyba też) raczej nie podejrzewałam, że to może mieć jakąś konkretną przyczynę hormonalną (raczej nic tego nie sugerowało), ale jakiś czas temu coś mnie naszło, żeby to sprawdzić... A orientuje się ktoś, czy przyjmowanie izo może namieszać w hormonach? Źle zrobiłam, że nie sprawdziłam tego przed kuracją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Jakie badania hormonalne trzeba zrobić, by sprawdzić czy trądzik ma przyczynę hormonalną?
Wysłane z mojego SM-T550 przy użyciu Tapatalka
#2694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oprócz tego chyba warto zrobić 17-OH progesteron, LH/FSH i testosteron wolny, ewentualnie tarczyca, krzywa cukrowa i insulinowa jak są wskazania. Z tym że na te badania to pewnie tylko endokrynolog da skierowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
Mi przez izo cykl wydłużył się do 38-39 dni, więc chyba jakiś wpływ ma, dziewczyny też skarżą sie na opóźnienia w miesiączce
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T550 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomóżcie. Bierzecie jakieś dodatkowe tabletki do izoteku? Jakieś osłonowe czy coś? Od kilku dni codziennie boli mnie żołądek i zaczynam się niepokoić
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę Cię pocieszyć, że na początku też miewałam bóle brzucha jakieś 2 godziny od wzięcia tabletki, ale z czasem przeszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Przyczajenie
|
@feronik też mam problemy hormonalne, pomimo to dermatolog zalecił mi kurację. Trzeba być dobrej myśli, że nic nie wróci, bo jeśli chodzi o hormony to nie wiem czy pozostaje coś innego niż dożywotnie faszerowanie się tabletkami anty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Leukotea Czas edycji: 2016-06-20 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.