Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 09:16   #2671
Koritsi_a
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że poród wywołany oksytocyną bez znieczulenia to prawdziwa tortura więc jeśli u mnie padnie hasło: oksytocyna to nie będę kozaczyć tylko błagać o zzo

Nie mam porównania jak jest bez oksytocyny, ale drugi raz bym się nie zdecydowała. Chociaż wiadomo czasem trzeba...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:20   #2672
mujer
Zadomowienie

Ja nie wiem, jak Wy dajecie radę z tymi ciuchami. Wogle to jakaś straszna orka.
Dostałam stosy szmat dla młodego. Uznałam, że posprzątam i przy okazji posegreguję...
Zeszły mi 2 godziny na wstępnym (!) przerzucaniu. Zrobiłam 3 kupy: na 0-3 miesiące, na 3-6 i reszta (bo mam tego całe hałdy ) I uznałam, że głowa mnie boli, nie dam rady więcej Jeszcze trzeba posegregować te 0-3 i przygotować do prania najmniejsze... <mdleję>
Na dodatek część obiecałam oddać, a wszystko mi się pochrzaniło. Koleżanki mi truły o tym, że to czy tamto zielone body, a ja dostałam zawrotów głowy, bo dały mi po pińćset zielonych body i skąd ja mam wiedzieć które to...
Na dodatek jak metka sprana, albo producent nie był łaskaw napisać na jaki to wiek, to ja nie mam pojęcia. No chyba, że jest wybitnie małe/duże. Masakra

A tu jeszcze poprać, poukładać, umyć wucet, ogarnąć resztą chalupy i na koniec się spakować na jutrzejszy wyjazd. W międzyczasie wypadałoby się wyspać Dżizas... Jak żyć, ja się pytam?

Chce ktoś może za free opakowanie termo, takie ze styropianem? Posiadam 2 sztuki. Może ktoś z okolic Krk pragnie, to mogę podać, ewentualnie wysłać bez problemu, choć to taki drobiazg
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:21   #2673
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Zawsze możemy później wprowadzić w kropelkach mnie znajoma jakieś coś ma z polski przywieźć ale oczywiście nie pamiętam jak się to nazywało. Hehehe
dicoflor jest też w kropelkach
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55855-Di..._i_dzieci_5_ml
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

Kalwinka ale przecież nawet ze skracająca się szyjką można dotrwać do tp, po co ten lekarz tak Cię straszy?
Podejrzewam ze bardziej problematyczne są skurcze - przy minimalnym wysiłku mam od razu brzuch jak kamień i boli :/ A szyjka skraca się z wizyty na wizytę chyba sporo, bo sama widzę różnicę jak instaluję luteinę

Jestę blondynką Zapomniałam, ze mam odłożoną kasę na fotelik. Od razu jestem jakaś spokojniejsza
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:52   #2674
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Może Wy mi coś poradźcie... mama kupiła mi w lumpie zarąbiste jeansy ciążowe z h&m. Wyprała i super-spodnie jak nowe. Ja po powrocie i pochodzeniu w nich trochę też postanowiłam je wyprać i kurdę zaczęły mi *ebać szmatą. Nie wiem czy wiecie o co chodzi.. tak jakby stęchły. No smród niesamowity! Reszta prania w normie, a one śmierdzą... wczoraj wymoczylamłam je w takim proszku przeznaczonym do ubrań z siłowni i innych mocno przepoconych, bo niby niweluje przykry zapach.. a spodnie dalej walą
Macie jakieś sposoby na takie przypadki czy myślicie, że spodnie są już do wyrzucenia? Moje jedyne spodnie ciążowe..
Ja mam taką jedna koszulke która dziwnie pachnie jak jest mokra, jak już wyschnie jest normalna.
Próbowałaś spodnie wysuszyć ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:01   #2675
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ja mam taką jedna koszulke która dziwnie pachnie jak jest mokra, jak już wyschnie jest normalna.
Próbowałaś spodnie wysuszyć ?
Właśnie położyłam je na kaloryfer i rąbie w calym pokoju. Chyba jednak pójdą na straty...

ogolnie wkrecalas juz TZ-a przez radio? Jak wyszło? Bo chyba przegapiłam posta..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:03   #2676
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie położyłam je na kaloryfer i rąbie w calym pokoju. Chyba jednak pójdą na straty...
.
Może wywieź gdzieś na balkon, żeby je trochę przewietrzyło
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:20   #2677
simka234
Wtajemniczenie

Hej mam chwilkę bo mały śpi to skrobne..
My już po III usg wszystko dobrze dr nie widzi nic niepokojącego..
Zaczęliśmy 28 tydz mlodzian waży 1250 g i jest tydzień do przodu..
Drugi jest kochanym dzieckiem uwielbiam jak mnie przytula i całuje i mówi ,,mama,,

Też muszę się wziąć za przygotowanie wszystkiego ale jakaś niemoc ostatnio mam jestem już gruba i mi ciężko robić cokolwiek jeszcze młody się obrócił i teraz głowę ma u góry i namiętnie wbija ją w mój żołądek!
Co do laktatorow to elektryczny Medela polecam..
Muszę wypróbować ten patent z probiotykiem..

Co do porodu wywolywanego oxy to zgodzę się ze jest kur...ws.. bolesny i zzo był wybawieniem dla mnie..
W tej ciąży bym chciała żeby akcja sama się zaczęła..i też bym chciała sn...

Onedau zrób sobie w takim razie hemoglobine glikowana masz obraz cukru z miesiąca i będziesz widzieć czy cukry były w normie czy nie.. mi to strasznie ulatwialo życie przy cukrzycy w tamtej ciąży..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 10:27   #2678
syylwuska
Zakorzenienie

Smika cieszę się, ze wszystko u Was ok

To musi być cudowne uczucie usłyszeć coś tak pięknego od swojego dziecka:Love:

Laktator Medela ma super opinie ale zawaliscie drogi jest ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:28   #2679
Fionka_31
Zakorzenienie

hello
byłam na badaniach, taka kolejka była do rejestracji, że się nie cackałam i wprost zapytałam czy na pobranie moze kobietę w zaawansowanej ciązy wpisać we wcześniejszą godzinę i się zgodziła, ale uwaga! po cichu to zrobiła
masakra nie? moim zdaniem w urzędach, laboratoriach to powinno być takie oczywiste,
a potem zdziwienie, że znieczulica taka

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Cześć Wam,

Mam pytanie, kiedy planujecie spakować torbę do szpitala, albo czy już jesteście z tym ogarnięte? Coraz bardziej stres mnie ogarnia bo jeszcze nie mam tego gotowego. Niby daleko do tego porodu, ale patrząc jak szybko zleciał mi wrzesień to pewnie te ostatnie 2 msce też tak trzasną.

Planuję od 12 października poprać sobie w płynie dla niemowląt i poprasować wszystkie ubranka, wybrać te do szpitala i wybrać te małe rozmiary na pierwsze 3 msce wogóle, bo narazie mam wszystko razem. Pewnie w połowie października spakuję torbę jak już ogarnę ciuchy i niech leży.

Za wcześnie, za późno? jak robicie? Może macie już ogarniętą torbę i czeka?
mam podobny plan
w domu mam same ubranka 0-3, reszta u rodziców i póki co na nich się skupię
wciąż jestem uzależniona od terminu kiedy szafę i komodę nam zamontują - obiecali w połowie miesiąca, więc tego się trzymam

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:29   #2680
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska ja swoje włosy farbuje farbą z amoniakiem. Po prostu nie wdycham tego za bardzo i tyle. Poza tym to tak małe stężenie ze nawet jak coś się dostanie to wątroba w mig to zutylizuje.

Ja dziś coś kiepska jestem,głowa mnie boli i jeść nie mogę..

Dolinka jeszcze nie,czekam na telefon z radia ale nie wiem czy się doczekam
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:33   #2681
0enedue
Zadomowienie

Andriuszka ja w połowie listopada chce spakować torbę

Dolinka kurde nie miałam takiego problemu

Sylwuska dokładnie najgorzej było się do tego zabrać ) a teraz juz z górki choć nir powiem ze wyplukalam się z kasy i z utęsknieniem czekam do 9 jeszcze tydzień

Adka jaka zmiana awatara musze się znowu przyzwyczaić

Ja wczoraj pierwszy raz miałam (tak myślę ) przepowiadajace.
Położna na SR mówiła ze jak będziemy mieli problem z rozpoznaniem czy to skurcze właściwie czy przepowiadajace to mamy wziąć nospe i iść pod prysznic jak minie to bez paniki :d

Koritsi_a ja syndrom wicia gniazda mam już jakiś czas przynajmniej tak mi się wydaje ze to to

Aniqa pokaż zdjęcie szczeniaczka kocham pieski

Ja musze włosy farbowac a moja farbę wycofali i teraz jestem w kropce :/ boje się żółtka

Mieszkanie posprztane, zakupy zrobione. . Czekam na kuriera i wychodzę do diabetloga

Mieli dzisiaj do nas znajomi przyjechać ale niestety ojcu od koleżanki się pogorszyło.. i wszyscy koczuja w szpitalu eh

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Dziewczyny dzisiaj zdejmuje rzęsy (chce mi się płakać na samą mysl ) no i musze po roku kupić tusz do rzęs czego używacie ??

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 10:38   #2682
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!

Może Wy mi coś poradźcie... mama kupiła mi w lumpie zarąbiste jeansy ciążowe z h&m. Wyprała i super-spodnie jak nowe. Ja po powrocie i pochodzeniu w nich trochę też postanowiłam je wyprać i kurdę zaczęły mi *ebać szmatą. Nie wiem czy wiecie o co chodzi.. tak jakby stęchły. No smród niesamowity! Reszta prania w normie, a one śmierdzą... wczoraj wymoczylamłam je w takim proszku przeznaczonym do ubrań z siłowni i innych mocno przepoconych, bo niby niweluje przykry zapach.. a spodnie dalej walą
Macie jakieś sposoby na takie przypadki czy myślicie, że spodnie są już do wyrzucenia? Moje jedyne spodnie ciążowe..
a może za długo schły?
ja miałam takie jedne spodnie, że musiałam od razu na kaloryfer kłaść bo inaczej nie szło w nich chodzić

wypierz je z dodatkiem octu

Stary 2015-10-02, 10:47   #2683
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
dicoflor jest też w kropelkach
https://www.â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠/ap..._i_dzieci_5_ml

Podejrzewam ze bardziej problematyczne są skurcze - przy minimalnym wysiłku mam od razu brzuch jak kamień i boli :/ A szyjka skraca się z wizyty na wizytę chyba sporo, bo sama widzę różnicę jak instaluję luteinę

Jestę blondynką Zapomniałam, ze mam odłożoną kasę na fotelik. Od razu jestem jakaś spokojniejsza
Moze to to... nie wiem Kumpela wraca w poniedzialek pewnie w przyszlym tyg sie zobaczymy

prawie pol roku siedziala w Polsce, ciekawe czy jej maluch mnie pozna
Bo widziala mnie ostatni raz jak miala 2 miesiace :P
usmeiszki byly do ciotki wtedy hehehe

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Drugi jest kochanym dzieckiem uwielbiam jak mnie przytula i całuje i mówi ,,mama,,

Też muszę się wziąć za przygotowanie wszystkiego ale jakaś niemoc ostatnio mam jestem już gruba i mi ciężko robić cokolwiek jeszcze młody się obrócił i teraz głowę ma u góry i namiętnie wbija ją w mój żołądek!
Co do laktatorow to elektryczny Medela polecam..
Muszę wypróbować ten patent z probiotykiem..

Co do porodu wywolywanego oxy to zgodzę się ze jest kur...ws.. bolesny i zzo był wybawieniem dla mnie..
W tej ciąży bym chciała żeby akcja sama się zaczęła..i też bym chciała sn...

Onedau zrób sobie w takim razie hemoglobine glikowana masz obraz cukru z miesiąca i będziesz widzieć czy cukry były w normie czy nie.. mi to strasznie ulatwialo życie przy cukrzycy w tamtej ciąży..

To chyba najpiekniejsza chwila jak sie uslyszy mama od dziecka swojego
Mamusie - czy mozecie to potwierdzic?

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
hello
byłam na badaniach, taka kolejka była do rejestracji, że się nie cackałam i wprost zapytałam czy na pobranie moze kobietę w zaawansowanej ciązy wpisać we wcześniejszą godzinę i się zgodziła, ale uwaga! po cichu to zrobiła
masakra nie? moim zdaniem w urzędach, laboratoriach to powinno być takie oczywiste,
a potem zdziwienie, że znieczulica taka

mam podobny plan
w domu mam same ubranka 0-3, reszta u rodziców i póki co na nich się skupię
wciąż jestem uzależniona od terminu kiedy szafę i komodę nam zamontują - obiecali w połowie miesiąca, więc tego się trzymam
lac je tam...
powinno byc oficjalnie napisane wczesniej.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Andriuszka ja w połowie listopada chce spakować torbę

Dolinka kurde nie miałam takiego problemu

Sylwuska dokładnie najgorzej było się do tego zabrać ) a teraz juz z górki choć nir powiem ze wyplukalam się z kasy i z utęsknieniem czekam do 9 jeszcze tydzień

Adka jaka zmiana awatara musze się znowu przyzwyczaić

Ja wczoraj pierwszy raz miałam (tak myślę ) przepowiadajace.
Położna na SR mówiła ze jak będziemy mieli problem z rozpoznaniem czy to skurcze właściwie czy przepowiadajace to mamy wziąć nospe i iść pod prysznic jak minie to bez paniki :d

Koritsi_a ja syndrom wicia gniazda mam już jakiś czas przynajmniej tak mi się wydaje ze to to

Aniqa pokaż zdjęcie szczeniaczka kocham pieski

Ja musze włosy farbowac a moja farbę wycofali i teraz jestem w kropce :/ boje się żółtka

Mieszkanie posprztane, zakupy zrobione. . Czekam na kuriera i wychodzę do diabetloga

Mieli dzisiaj do nas znajomi przyjechać ale niestety ojcu od koleżanki się pogorszyło.. i wszyscy koczuja w szpitalu eh

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Dziewczyny dzisiaj zdejmuje rzęsy (chce mi się płakać na samą mysl ) no i musze po roku kupić tusz do rzęs czego używacie ??
Potrzebowalam zmiany znaczacej w swoim zyciu hahaha

A czemu zdejmujesz rzesy ?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:48   #2684
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, jak Wy dajecie radę z tymi ciuchami. Wogle to jakaś straszna orka.
Dostałam stosy szmat dla młodego. Uznałam, że posprzątam i przy okazji posegreguję...
Zeszły mi 2 godziny na wstępnym (!) przerzucaniu. Zrobiłam 3 kupy: na 0-3 miesiące, na 3-6 i reszta (bo mam tego całe hałdy ) I uznałam, że głowa mnie boli, nie dam rady więcej Jeszcze trzeba posegregować te 0-3 i przygotować do prania najmniejsze... <mdleję>
ej ja wstępną segregację od siostry robiłam 4 godziny! a później odpoczywałam drugie tyle
dopiero 2 dni później przejrzałam co dokładnie dostałam, policzyłam i poukładałam w siatce

Stary 2015-10-02, 10:54   #2685
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Sweetviolet - duzo zdrowia dla Ciebie!
Dziękuję

Cytat:
No i jestem uziemiona bo TŻ pojechał na strajk do Warszawy, chciał się wykręcić ale szef się nie zgodził bo wczoraj podał ilość osób. Mogę być zła tylko na siebie bo nie jeżdżę samochodem i dopiero teraz zaczęłam odczuwać, jak to jest być uzależnionym od innych kaszel mam coraz gorszy, zaraz chyba płuca wypluję ale lekarz pewnie powiedziałby mi to samo co Sweet
Współczuję. Co do lekarza, to może byś trafiła na jakiegoś, który przynajmniej by Cię zbadał, zanim by założył, że i tak nic nie możesz. Przecież są leki, które można brać w ciąży i lekarz jest od tego, żeby wiedzieć jakie to są.

Cytat:

W ogóle przerażają mnie wydatki. w tym miesiącu muszę zapłacić czesne, kupić mebelki i zapłacić za fotelik
U nas największe wydatki wyszły we wrześniu i jak sobie je podsumowałam, to aż mi się płakać chciało. Ale przynajmniej praktycznie wszystko już mam, zostały pierdółki do dokupienia na szczęście.

Cytat:
Hej Dziewczyny!

No nie pocieszę Cię, bo mój Mąż miał bluzki z ciuchlandu ( z czasów kiedy jego mama mu je kupowała) i dopóki prałam w starej pralce wszystko było okej. Ale jak kupiliśmy nową, to zaczęły tak niesamowicie śmierdzieć, że mi się niedobrze robiło. I ani proszki ani płyny do prania - nic nie pomogło. Powywalałam.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

Sweet zdrówka kochana
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

no tak, kobieta w ciąży niech zdycha w męczarniach masakra...
No właśnie....

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
O tyle będziesz zdrowsza, że Cię badziewiem nie przeleczą :P
Dobra, w sumie ja homeopatii nie lubię :P Ale już lepsze to niż inne badziewia.

A czosnek, kurkuma (w małej ilości), imbir (w małej ilości), olejki (ostrożnie), nie pomogą?
Ta. Zapisała mi Stodal - lek homeopatyczny za 20 zł Eh. Lepiej bym wyszła jakbym w domu siedziała wczoraj Czosnkiem, domowym sokiem malinowym i mlekiem z miodem leczyłam się od poniedziałku i wczoraj mi się pogorszyło, więc poszłam do lekarza, żeby coś mocniejszego dał, żebym Młodego kaszlem i smarkaniem nie zamęczyła. A tu klops.

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość

Nadrobiłam. Spałam do 11. Wyspałam się. Teraz już jestem po śniadanku i zaraz się walnę pod kocyk przed tv. A co. Będę leżeć dotąd, aż wyzdrowieję Albo coś mi zdrętwieje i mnie szlag jasny trafi, a wtedy wezmę się za sprzątanie

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 10:59   #2686
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

To super, zawsze fajnie jest sobie przypomnieć o takich rzeczach
Cytat:

ogolnie wkrecalas juz TZ-a przez radio? Jak wyszło? Bo chyba przegapiłam posta..
Dolinka ja bym spróbowała z sodą i octem, też kiedyś słyszałam, że to może pomóc.

Stary 2015-10-02, 11:02   #2687
sylwoha
Zakorzenienie

Dziewcztny a ja nam pytanie
was tez tak ciagnie dolem na linii matek? Mam to w zasadzie od 4/5 mcaale terex corax bardxiej czuje i pytam czy to moze oznaczac cos zlego?
I mam takie smienszr uczucie jakby mnie maly lekko laskotal/zaczepial w kosc ogonowa w tylek od srodka?
Ktoras tak ma?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:05   #2688
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Sylwuska ja swoje włosy farbuje farbą z amoniakiem. Po prostu nie wdycham tego za bardzo i tyle. Poza tym to tak małe stężenie ze nawet jak coś się dostanie to wątroba w mig to zutylizuje.

Ja dziś coś kiepska jestem,głowa mnie boli i jeść nie mogę..

Dolinka jeszcze nie,czekam na telefon z radia ale nie wiem czy się doczekam
Dzięki za opinie, szkoda ze teraz dopiero przeczytałam, bo już nici chyba z malowania. Dzwoniła do mnie i pytała czy wcześniej może przyjść, to odpowiedzialam, że muszę odwieść mamę do domu i ze jakoś boję się tego malowania i nie wiem czy jednak się podejmę, to się obrazila i rzuciła słuchawka. Ok, jestem wredna, tchórz ze mnie, ale nie darowalabym sobie ani jej, jesli to mogłoby jakoś wpłynąć, skoro cała ciąże uważam, to nie chcę przez taką głupotę mieć potem pretensji. Nie będę jej przepraszać, bo jak ona była w ciąży to włosów też mi nie malowala bo się bala, ale chyba o tym zapomniała. Szkoda tylko, ze wpedza mnie w głupie poczucie winy ;/

Jakbym przeczytała wcześniej, ze malujecie nawet sobie takimi farbami to pewnie bym i ja tak zrobiła, ale teraz już za pozno.

Stary 2015-10-02, 11:12   #2689
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dzięki za opinie, szkoda ze teraz dopiero przeczytałam, bo już nici chyba z malowania. Dzwoniła do mnie i pytała czy wcześniej może przyjść, to odpowiedzialam, że muszę odwieść mamę do domu i ze jakoś boję się tego malowania i nie wiem czy jednak się podejmę, to się obrazila i rzuciła słuchawka. Ok, jestem wredna, tchórz ze mnie, ale nie darowalabym sobie ani jej, jesli to mogłoby jakoś wpłynąć, skoro cała ciąże uważam, to nie chcę przez taką głupotę mieć potem pretensji. Nie będę jej przepraszać, bo jak ona była w ciąży to włosów też mi nie malowala bo się bala, ale chyba o tym zapomniała. Szkoda tylko, ze wpedza mnie w głupie poczucie winy ;/

Jakbym przeczytała wcześniej, ze malujecie nawet sobie takimi farbami to pewnie bym i ja tak zrobiła, ale teraz już za pozno.

No cóż...moja przyjaciółka się nie odzywa do mnie bo jak mieliśmy się w czwórkę z naszymi TŻami spotkać to zawsze coś nie pasowało albo źle się czułam i nie miałam ochoty. To stwierdziła ze na nic jej to bo po porodzie w ogóle czasu mieć nie będę dla niej. trochę racji pewnie miała ale uważam ze nie było o co się obrazić. A mówią ze to cięzarne są takie wrażliwe

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
was tez tak ciagnie dolem na linii matek? Mam to w zasadzie od 4/5 mcaale terex corax bardxiej czuje i pytam czy to moze oznaczac cos zlego?
I mam takie smienszr uczucie jakby mnie maly lekko laskotal/zaczepial w kosc ogonowa w tylek od srodka?
Ktoras tak ma?
W kość może nie ale czasem kopie tam w tyle i boli trochę.
A na linii majtek czasem ciągnie teższczególnie jak zrobię za szybki ruch.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-02, 11:17   #2690
0enedue
Zadomowienie

Adka bo mija 11 miesięcy jak je mam i konieczne 3 miesiące przerwy

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Sylwuska skoro sama miała w ciazy obawy to o co jej chodzi :/:/ nie rozumiem takich ludzi którzy zapominają o swoich zachowaniach ..

Siedzę juz w poradni .. mam nadzieje ze szybko pójdzie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-02, 11:21   #2691
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Współczuję. Co do lekarza, to może byś trafiła na jakiegoś, który przynajmniej by Cię zbadał, zanim by założył, że i tak nic nie możesz. Przecież są leki, które można brać w ciąży i lekarz jest od tego, żeby wiedzieć jakie to są.
Byłam jednak u lekarza. Dostałam (za free) syrop na kaszel i receptę na Duomox, jeśli mi nie przejdzie
Stary 2015-10-02, 11:22   #2692
0enedue
Zadomowienie

Kalusia zdrówka ! Co to masz za chody ze syropy za free dostajesz

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-02, 11:22   #2693
_karmazynova_
Zadomowienie

Przyszla mi ta sukienka na cywilny. W rzeczywistosci wyglada jak firanka, nawet Tz to pltwierdzil a myslalam, ze mam juz to z glowy

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:24   #2694
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ktoras tak ma?
Ja mam takie jakby bóle mięśni pod brzuchem
Stary 2015-10-02, 11:26   #2695
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No wydaje mi się, ze nie każda, skoro na opakowaniu napisane, ze nie zawiera amoniaku.

Mam nadzieję, że przyjdzie Twój wianek na czas

A malowalas farba z amoniakiem?

Bo ja tez malowalam wczoraj włosy, ale farba bez amoniaku, a dzisiaj chodzi mi o to, ze będę smakowała siostrze z amoniakiem i czy to nie zaszkodzi?

Ale skoro się zgodzilam to otworzę okno i jakoś jej to zrobię

Malowałam tą: Wellaton Karmelowa czekolada kolor. Patrzę na skład, chyba ma amoniak niestety.

Wiecie co, kupiłam dziś ciążową rozpinaną koszulę do szpitala w sklepie. Bawełna super jakości, bardzo fajna koszula i cena była niska bo 22 zł, to wzięłam. Ale rozmiar wzięłam na wyrost L, i źle zrobiłam . W domu zmierzyłam i jest za duża. Chyba ją muszę wymienić, bo nawet z tym brzuchem się topię w niej. Nie bierzcie jednak na wyrost tych rozmiarów koszul ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszula-ciazowa.jpg (99,3 KB, 16 załadowań)
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:27   #2696
0enedue
Zadomowienie

Karmazynova kurde szkoda tej sukienki bo ładna miała być :/ mam nadzieje ze uda Ci się coś szybko znaleźć

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-02, 11:27   #2697
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Kalusia zdrówka ! Co to masz za chody ze syropy za free dostajesz
Lekarka powiedziała, że dostała go za free (na pudełku jest naklejka: nie na sprzedaż) ale pojemność taką sama jak w aptece, miałam farta
Stary 2015-10-02, 11:28   #2698
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Przyszla mi ta sukienka na cywilny. W rzeczywistosci wyglada jak firanka, nawet Tz to pltwierdzil a myslalam, ze mam juz to z glowy
Moge polecić Ci sukienki z Happy mum, zamówiłam 2 sobie, w tym jedną na wesele. Zaskoczyła mnie jakość materiału. Rewelacja, więc polecam Ci. Tam mają ładne białe też. Jakość naprawdę bardzo dobra
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:28   #2699
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Byłam jednak u lekarza. Dostałam (za free) syrop na kaszel i receptę na Duomox, jeśli mi nie przejdzie
A ja wydałam 60 zl na jakieś gówna.
Mam nadzieję, że Ci przejdzie bez antybiotyku.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 11:29   #2700
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Tak to jest jak zamawia się sukienki przez neta.. przeżyłam to samo.

Dzięki za rady! Spróbuję jeszcze z tym octem i sodą, potem od razu na kaloryfer. Jak nie pomoże, to będę skazana do końca na leginsy..

Kurujcie się Dziewczyny! Współczuję duomoxu.. ogromne są te tablety. Połowę dzieciństwa na nich przeżyłam przez brak kompetencji lekarzy...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości