![]() |
#2641 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Halwaya mam pytanie, na ile przed snem jesz ostatni posiłek? Mam problem z cukrem bo rano na czczo czesto mam ponizej normy - ok 60-65 o godz 7.00
Kurde nie wiem co z tym zrobic... starałam sie jesc przed samym snem, ale wtedy zgaga nie daje mi zyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2644 |
Zadomowienie
|
No i pojechałam do lekarza, ale mogłam sobie darować. Pani doktor z wejścia mi powiedziała "pani jest w ciąży to i tak pani leczyć nie można". Wypisała mi vocaler, isla, stodal, sól emską i spray do nosa. Swoją drogą nawet czasu by mi nie starczyło, żeby to wszystko brać xD Wzięłam vocaler, psiknęłam sprayem do nosa (myślałam że mi oczy wypadną, bo tam głównie olejki, w tym eukaliptusowy i miętowy) i tyle mogę. Zajrzała mi tylko do gardła, nawet nie osłuchała. Eh. I bądź tu człowieku mądry.
A teraz na dodatek zgaga mnie męczy ![]()
#2645 |
Zakorzenienie
|
Sweetviolet - duzo zdrowia dla Ciebie!
Ja juz zaczęłam weekend ![]() W pracy słuchałam sobie na spokojnie audiobooka, ktory mnie wciągnął.. super się słucha, akcja płynie wartko. Taka typowa powieść dla kobiet ![]() Ja staram się teraz nacieszyć książkami.. bo po urodzeniu córki to chyba dopiero po półtorej roku dopiero miałam czas na czytanie.. a właściwie to słuchanie, bo jednak usiąść w domu z książką inną niż dla dzieci to mission impossible ![]() Edit: W sumie jak jeszcze córka byla niemowlakiem to słuchałam audiobookow podczas spacerów ![]()
![]() ![]() Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-02 o 05:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
No i jestem uziemiona bo TŻ pojechał na strajk do Warszawy, chciał się wykręcić ale szef się nie zgodził bo wczoraj podał ilość osób. Mogę być zła tylko na siebie bo nie jeżdżę samochodem i dopiero teraz zaczęłam odczuwać, jak to jest być uzależnionym od innych
![]() ![]()
![]() Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-10-02 o 05:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zadomowienie
|
Masakra ja z jednej strony poplakalam sie ze smiechu a z drugiej strony az mnie wszystko bolec zaczelo :/
---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Wiecie co wczoraj sie dowiedzialam ze moja kuzynka ktora jest w ciazy o 2 tyg dluzej niz ja ma cukrzyce ciazowa i to taka dosc konkretna, a jak ja szlam na badanie glukozy to sie ze mnie smiala ze jej lekarz nie kaze isc a ja na to ze to jest obowiazkowe badanie w ciazy zwlaszcza w jej przypadku ona od poczatku w ciazy miala tak ze jak tylko troche glodna sie robila to zaraz wymiotowala ciagle tylko paczki i nutelle jadla zero warzyw owocow witamin no i dodatkowo jeszcze otylosc i zero ruchu plus w rodzinie ma cukrzyce ale ona byla madrzejsza i wyglada na to bedzie miec cc wlasnie ze wzgledu na cukrzyce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w ten mroźny poranek
![]() Nie miałam wczoraj czasu na wizaz ![]() U nas poranek bez prądu :/ wiec zaraz zacznę szukać lusterka żeby się jakoś przy oknie pomalować ![]() Później zakupy .. o 12.15 diabetolog (liczę na to ze jak zobaczy moje wyniki cukru to albo mi daruje pomiary albo najwyżej powtórzę glukozę .. )) a wieczorem mają wpasc znajomi ![]() Idę Was poczytać ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Limonka nie poważna ta Twoja kuzynka :/:/ Aniqa gratuluję wczorajszej rocznicy ![]() ![]() Wszystkim chorym życzę dużo zdrówka ![]() Mnie za 2 tyg tez czekają badania mam nadzieje ze zelazo się podniesie :/ bóle głowy przeszły energii tez mam więcej wiec po cichu liczę ze jest lepiej Dzisiaj ma mi przyjść paczka z as planety wiec z samej wyprawki zostały mi takie większe rzeczy typu przewijak wanienka łóżeczko .. no i trochę ubranek ![]() ![]()
#2649 |
Zadomowienie
|
Cześć Wam,
Mam pytanie, kiedy planujecie spakować torbę do szpitala, albo czy już jesteście z tym ogarnięte? Coraz bardziej stres mnie ogarnia bo jeszcze nie mam tego gotowego. Niby daleko do tego porodu, ale patrząc jak szybko zleciał mi wrzesień to pewnie te ostatnie 2 msce też tak trzasną. Planuję od 12 października poprać sobie w płynie dla niemowląt i poprasować wszystkie ubranka, wybrać te do szpitala i wybrać te małe rozmiary na pierwsze 3 msce wogóle, bo narazie mam wszystko razem. Pewnie w połowie października spakuję torbę jak już ogarnę ciuchy i niech leży. Za wcześnie, za późno? jak robicie? Może macie już ogarniętą torbę i czeka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle przerażają mnie wydatki. w tym miesiącu muszę zapłacić czesne, kupić mebelki i zapłacić za fotelik ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Może Wy mi coś poradźcie... mama kupiła mi w lumpie zarąbiste jeansy ciążowe z h&m. Wyprała i super-spodnie jak nowe. Ja po powrocie i pochodzeniu w nich trochę też postanowiłam je wyprać i kurdę zaczęły mi *ebać szmatą. Nie wiem czy wiecie o co chodzi.. tak jakby stęchły. No smród niesamowity! Reszta prania w normie, a one śmierdzą... wczoraj wymoczylamłam je w takim proszku przeznaczonym do ubrań z siłowni i innych mocno przepoconych, bo niby niweluje przykry zapach.. a spodnie dalej walą ![]() Macie jakieś sposoby na takie przypadki czy myślicie, że spodnie są już do wyrzucenia? Moje jedyne spodnie ciążowe.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Rozeznanie
|
miłego piątku dziewczyny!
![]() zdrowia dla wszystkich, bo coraz ciężej się uchować przed chorobą- taki wstrętny czas czytam was kiedy mogę, wybaczcie że nie mam kiedy teraz popisać- ale mam już tylko 3 dni na wyprowadzkę, kupienie kuchni i sprzętu i takietam wieczorami po prostu padam ![]() i to chyba bardziej z psychicznego stanu, bo fizycznie pomacham trochę ręką, wejdę na 2 piętro i po mnie.... no cóż ![]() na dowód, że i ciężarówa coś porobi- pucuję kibelek ![]()
#2654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hej ;* U mnie dzisiaj mama Z bratem, a wieczorem będzie siostra. Dziewczyny mam pytanie, siostra prosiła mnie, żebym pomalowala jej włosy, a że nie chce 100 zł wydawać na fryzjera a nie ma kto jej pomalować to się zgodzilam i nie wiem czy dobrze zrobilam, czy to mi nie zaszkodzi?? To farba z amoniakiem i boję sie, ze moze jakoś złe wpłynąć na dziecko, na mnie? Co mam zrobic? Czy jednak powiedzieć, ze nie pomaluje, czy nie powinno nic się stać i zgodzić sie? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry witam się w 29tc :strach-drzwi:
Fionka skurczy przepowiqdajacyxh? Ja nie mam żadnych i nie mam bladego pojęcia z czym to się je nawet... A propo priobiotykow - trilac można brać? Bo mam po greckiej wycieczce. A ja dzisiaj myślałam że umre w nocy... 1.5h posiedzenia.. Sweet zdrówka kochana ![]() Mój tz dzisiaj poszedł do lekarza - wreszcie - i od ręki dostał antybiotyk. Dolinka nie mam pojęcia jeśli chodzi o te twoje spodnie aż ejstem w szoku. Ja w niedziele muszę zaliczyć jakiś sklep chyba bo się chłodno zaczyna robić. . Kurtki za małe zaczynają być. . ![]() ![]()
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Haha a ja dziś 28, coś mi się poniedziałki, ze wczoraj piątek i wczoraj już napisałam, że zaczęłam nowy tydzień, dopiero ADKA po Twoim poście zaczailam, że dziś piątek, bo Ty też zaczynasz wtedy nowe tyg
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bifidobacterium lactis☠(Bb-12), która jest jedną z tych testowanych bakterii. A ja znalazłam w apteczce Acidolac, TŻ kiedyś łykał osłonowo i on ma taki skład jak Dicoflor
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze dzisiaj jutro i wolne. ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Kalusia super więc nie będę kupować tyko będę brać ![]()
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
A ja skończę ten Acidolac. Nie wiem tylko, jak z podawaniem probiotyku dziecku bo 1. Trochę się boję 2. W szpitalu pewnie będą krzywo patrzeć 3. Nie wiem, w jakim stanie będę po porodzie i czy będę o tym pamiętać. Chyba skończy się na tym, że tylko ja będę to brać
![]() |
#2661 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze możemy później wprowadzić w kropelkach mnie znajoma jakieś coś ma z polski przywieźć ale oczywiście nie pamiętam jak się to nazywało. Hehehe
#2662 |
Zadomowienie
|
Andriuszka skoro pracujecie q wojsku to rozumiem ze jednak nie chce rezygnować z awansu.
Czubasek miewam bardzo bolesne przepowiadacze ze aż mnie zegnie w pól. Dziewczyny ponoć przed świętami porodówki przepełnione hehe laski sie biorą za sprzatanie i się porody zaczynają hehe. Ja tez inaczej przechodzę ciążę ale u mnie gorzej było z córką. Ta ciąża dopiero zaczęła dawać się we znaki w trzecim trymestrze. Kalwinka ale przecież nawet ze skracająca się szyjką można dotrwać do tp, po co ten lekarz tak Cię straszy? Fionka ja wieczny zmarzluch a w ciąży mi ciepło ![]() Halwaya poród wywoływany z oksytocyna ponoć jest bardziej bolesn.zwłaszcza druga faza. Ja to wytrzymać tych skurczy nie mogłam... Mi sie chyba zaczął uruchamiać syndrom wicia gniazda, chociaż to chyba za wcześnie na to jeszcze hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Dolinka, ja bym prała te spodnie do skutku. Może włącz jakieś dodatkowe płukanie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam, że poród wywołany oksytocyną bez znieczulenia to prawdziwa tortura więc jeśli u mnie padnie hasło: oksytocyna to nie będę kozaczyć tylko błagać o zzo
![]() |
#2666 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Te wielkie podpaski muszę swoje mieć bo tego nie dają... a ubranka i tak jakieś zapakuję, gdyby się okazało, że na sali nie ma do przebrania. Cytat:
![]() Cytat:
![]() O widzisz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ooo to już też końcówka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super ta podłoga w łazience! ![]() Cytat:
Ja Ci nie poradzę. Napiszę tylko, że siostra cioteczna męża, która jest fryzjerką pracowała do 7-8 miesiąca- normalnie farbowała itd., bo sama salon prowadzi. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- W ogóle to witam się w 29tc ![]() Źle spałam w nocy- praktycznie wcale. Znów jestem słaba... Ogarnęłam trochę rano, właśnie idę powiesić ostatnie pranie i jadę na jakieś zakupy spożywcze. Może pojadę do mamy i zaglądnę jak się ma szczeniaczek ![]() No i czekam na mój wianek, bo dalej nie przyszedł, a w niedzielę sesja!
![]() |
#2667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj sobie malowałam włosy farbą ![]() Aniqa - pokaż nam zdjęcie szczeniaczka ![]() Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-02 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() witamy sie z Wojtkiem w 30 tyg ![]() w ogóle dzis siostra z bratem nawiazali relacje rano. Myslalam ze sie popłacze ze smiechu. Hania pukała w dół brzucha a Wojtek walił noga w zebro. I tak z 20 min było ![]() a teraz chyba zasnał, bo ciszaaaa. wstawilam własnie pierwsza partię ciuszków małego, siostra wpada wiec pomoze mi z prasowaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że przyjdzie Twój wianek na czas ![]() Cytat:
Bo ja tez malowalam wczoraj włosy, ale farba bez amoniaku, a dzisiaj chodzi mi o to, ze będę smakowała siostrze z amoniakiem i czy to nie zaszkodzi? Ale skoro się zgodzilam to otworzę okno i jakoś jej to zrobię ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pranie z dodatkiem sody oczyszczonej? Wciąga zapachy i trochę natybakteryjnie i antygrzybicznie działa. Cytat:
![]() Nie mam nic gotowe, wyprałam kocyki, rożek i przewijak, ha ![]() Cytat:
Dobra, w sumie ja homeopatii nie lubię :P Ale już lepsze to niż inne badziewia. A czosnek, kurkuma (w małej ilości), imbir (w małej ilości), olejki (ostrożnie), nie pomogą? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.