Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 20:28   #2671
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Ogarniecie się pod prysznicem to jakaś masakra. Czuję się jak niepelnosprawna...
Golenie bożeny totalnie na oślep, prosiłam tz żeby mi trzymał duże lusterko ale niewiele to dało. Mówię mu że do szpitala przed porodem to chyba on będzie musiał mnie golić... A on że nie będzie bo boi się że mnie pozacina, trochę mi się przykro zrobiło bo naprawdę mi ciężko samej A tym bardziej jak dojdą skurcze.
Golenie nóg to też wyczyn, ani się schylic ani nic. Współczuję tym otylym ludziom..

wszystkie mamy chyba ten sam problem :p ja z lusterkiem walczę, a poprawki robił mąż. Nogi ostatnio depilatorem traktowałam i mam względny spokój. W niedzielę przed wizytą będę znowu walczyła z piczą haha

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość

U mnie to samo... za jakies 4-5 lat tz postanowil ze sie budujemy wiec dziecko chyba bedzie musialo poczekac.. a zanim budowa sie skonczy to ze dwa lata wiec bede miala 30... ale tak czy siak chce miec dwoje...
Dobrze będzie ja na razie tylko sobie mogę marzyć

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:28   #2672
annihilate
Rozeznanie

Ja też tak miałam! I to nie tylko brzucha i tyłka, bo mam szerokie biodra i przez to duży tyłek Nie wiem jak mogłam narzekać na te przedciążowe ciało, teraz to dopiero mam powody do kompleksów schudnąć można, ale rozstępy mi już nie znikną

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:32   #2673
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja miałam całe życie kompleksy na punkcie brzucha, a teraz sobie myślę, jaka ja byłam durna i jaki był ze mnie lachon
Hahaha dobre
Może po ciąży wyleczymy się z kompleksów?:p nigdy w życiu juz chyba nie będziemy takie grube:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:32   #2674
Kayira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Kayira dokladnie mam na 5.04

Patulinka ja w wannie mam duży problem z dosięgnięciem do lydek przy goleniu, lepiej mi się chyba goli pod prysznicem, jutro będę walczyć Z lusterkiem sobie nie daje rady, a tz nigdy mnie nie golil jeszcze i tak jakos głupio mi go o to prosić, tym bardziej ze moje ciało sama mnie zawstydza.. Czuje sie jak wieloryb
Akurat jak mam ostatnia wizyte u gina

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:32   #2675
kopycio
Rozeznanie

Dziewczyny damy rade! Tyle żeśmy zniosły, ze porod i wstawanie w nocy do bobasa to pikus bedzie a do formy dojdziemy raz dwa! Samo karmienie piersią pochłania 800 kalorii dziennie

Ja Bożenę jakos ogarniam. Tydzien temu jak woskowalam sobie nogi to tez sprawnie poszło. Mam nadzieje, ze przede mna jeszcze tylko jedno woskowanie, bo to niezła akrobacja tż bym nie dała sie ogolić, sama siebie przerażam, nie chce zeby potem miał uraz

Matko jak mi z nosa leci
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:36   #2676
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Ooo, to już blisko!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

No co Ty? To jest bezsensu... Jeszcze pewnie trzeba czekać w kolejce na izbę przyjęć.
Miałam szczęście, bo akurat nikogo nie było. Przy kolejnych ktg nie trzeba już łatwić papierologi, od razu idzie się na oddział.
Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
A mnie boli piczka...tak jakbym kilka dni jeździła na rowerze albo koniu
Tak jakby mnie kość bolała...i chodze przez to jak kaczka wieczorami...
Ktoś tak ma?
Nic nie mów, nawet masaż dzisiaj odpuściłam, bo mnie tak boli przy każdym dotyku
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:46   #2677
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Czy ten jest dobry?
Też jest ok. Ja brałam zwykły, a teraz biorę z gal, bo jest dużo tańszy i ma ten sam skład.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Miałam szczęście, bo akurat nikogo nie było. Przy kolejnych ktg nie trzeba już łatwić papierologi, od razu idzie się na oddział.

Nic nie mów, nawet masaż dzisiaj odpuściłam, bo mnie tak boli przy każdym dotyku
Ano miałaś. Ja się boję, że jak pojadę do porodu to akurat będzie długa kolejka na IP ;c
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 20:56   #2678
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Ano miałaś. Ja się boję, że jak pojadę do porodu to akurat będzie długa kolejka na IP ;c
wtedy idziesz na porodówkę a tż ogarnia papiery na IP (tak mi się wydaje, tak koleżanka robiła i jej mąż ledwo zdążył przyjśc na porodówkę). Ja też tak zrobię bo mam gbs pozytywnego więc muszą mi dac antybiotyk. Mam w torbie spakowaną reklamówkę z najpilniejszymi rzeczami na porodówkę i ją wezmę do ręki a tż resztę doniesie jak papiery ogarnie.

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2016-03-17 o 20:58
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:06   #2679
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
wtedy idziesz na porodówkę a tż ogarnia papiery na IP (tak mi się wydaje, tak koleżanka robiła i jej mąż ledwo zdążył przyjśc na porodówkę). Ja też tak zrobię bo mam gbs pozytywnego więc muszą mi dac antybiotyk. Mam w torbie spakowaną reklamówkę z najpilniejszymi rzeczami na porodówkę i ją wezmę do ręki a tż resztę doniesie jak papiery ogarnie.
To chyba musi być moim mężem, prawda?
Chyba jednak lepiej jest wcześniej pojechać i spokojnie wszystko ogarnąć.

to co do tej reklamówki spakowałaś ? Ja mam dwie osobne torby - jedna dla mnie, a druga dla dzidziusia.
Stary 2016-03-17, 21:08   #2680
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Ogarniecie się pod prysznicem to jakaś masakra. Czuję się jak niepelnosprawna...
Golenie bożeny totalnie na oślep, prosiłam tz żeby mi trzymał duże lusterko ale niewiele to dało. Mówię mu że do szpitala przed porodem to chyba on będzie musiał mnie golić... A on że nie będzie bo boi się że mnie pozacina, trochę mi się przykro zrobiło bo naprawdę mi ciężko samej A tym bardziej jak dojdą skurcze.
Golenie nóg to też wyczyn, ani się schylic ani nic. Współczuję tym otylym ludziom..
Mojego chciałam dzis poprosić o pomoc. Dałam mu depilator i mowie-tu mi zrób gdzie bliznę mam. Wziął ten depilator od dupy strony i chciał pionowo jechac wiec mu powiedziałam, ze ma oddac i sama sobie poradzę...
Mam zajechane tylko na bliźnie i pod, troche boki, mam to gdzies juz-naprawde. Co sie nameczylam to moje, na siedząco soe nie da, na stojąco tez nie-to zle światło i nic nie było widać...a pierdziele to golenie!!! Pachy zrobiłam maszynka, na nogach nic nie mam to nie goliłem (mowilam wam ze nie mam prawie włosów na nogach)
Oni w tym szpitalu pewnie gorsze picze widzieli wiec nie bede sie męczyć!! A po ciazy laser i dość juz tego!!!

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Patulinka ja już dawno zostawiłam golenie Tż, bo bym już nie dała rady z takim brzuchem. W poprzedniej ciąży też tak było, więc ma już wprawę w goleniu

A co do ludzi otyłych ja też sobie nie wyobrażam jak oni funkcjonują
Maja zarośnięte piczki! A kto im tam zagląda, fuj

Przepalcowałam torbę. Teraz mam dwie-jedna tylko moja, jedna malucha+moje ciuchy na wyjście, duża paczka pieluch, rożek+sterylizator w reklamówce i jedna na wyjscie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:13   #2681
Polinezyjka
Zakorzenienie

ZROBIŁAM!!!
W końcu zrobiłam tą karuzelę (chyba tak to się zwie) z tych kulek co filcowałam.
WP_20160317_004.jpg

WP_20160317_005.jpg

WP_20160317_006.jpg

WP_20160317_007.jpg
Na razie wisi w kuchni, przyjedzie teściu to powiesi nad łożeczkiem - bo najpierwej musi mi w suficie hak zrobić.
Potem jak łóżeczko się wywali to tam zrobię coś fajnego jak już Sara będzie starsza Tipi - czy taki baldachim od sufitu do ziemi coś się wymyśli

Cytat:
Ja już po wizycie. Skurcze przepowiadające coś zdziałały. Jest ROZWARCIE. Na magiczny 1 cm hehehe Wróży mi nie doczekanie do terminu Wagi mi dzisiaj nie podał, na usg skupił się głównie na przepływach i pępowinie i słuchaliśmy serduszka Mały jest tak nisko już, że tą głowicą z usg to mi prawie między nogami jeździł Jakbym jednak nie urodziła to mam się za tydzień, 24.03 pokazać :P
Wow wow wow
elegancko!!!
Cytat:
A co do ludzi otyłych ja też sobie nie wyobrażam jak oni funkcjonują
Otyli mogą wciskać, przesuwać i nawet wciągać brzuchol on jest plastyczny
a my mamy piłeczkę napompowaną.

Cytat:
Agata ja mam czasem takie dni ze oglądam zdjęcia sprzed ciąży i tez pamiętam jak narzekalam na swój brzuch a teraz to bym marzyla o takim, mam nadzieje ze wrócę do takiego stanu a nie będzie to obwisly flak
O to to to!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja miałam całe życie kompleksy na punkcie brzucha, a teraz sobie myślę, jaka ja byłam durna i jaki był ze mnie lachon
Hahhaha mam to samo! Tzn lubiłam mój brzuch, ale i tak chciałam by był jeszcze lepszy, większe wcięcie
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:13   #2682
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Maja zarośnięte piczki! A kto im tam zagląda, fuj
ja czasami sobie oglądam programy o takich prawdziwych grubasach i one kurde mają te brzuchy do kolan, bożena ukryta przed światem w tym brzuchu
ja swoją ogarnęłam we wtorek i chyba nieźle mi poszło nawet, ale nagimnastykowałam się jak nie wiem.
Już się nie mogę doczekać dni bez brzucha
idę do łóżka, dobranoc

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:17   #2683
madziara889
Zakorzenienie

Poli świetne to

Zapomniałam napisać, odebrałam wyniki gbs- ujemne
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:20   #2684
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Poli świetne to

Elegancko

i dziękuję
21 tc córeczka
Stary 2016-03-17, 21:31   #2685
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
ZROBIŁAM!!!
W końcu zrobiłam tą karuzelę (chyba tak to się zwie) z tych kulek co filcowałam.
Załącznik 6286021

Załącznik 6286026

Załącznik 6286031

Załącznik 6286036
Na razie wisi w kuchni, przyjedzie teściu to powiesi nad łożeczkiem - bo najpierwej musi mi w suficie hak zrobić.
Potem jak łóżeczko się wywali to tam zrobię coś fajnego jak już Sara będzie starsza Tipi - czy taki baldachim od sufitu do ziemi coś się wymyśli

Wow wow wow
elegancko!!!

Otyli mogą wciskać, przesuwać i nawet wciągać brzuchol on jest plastyczny
a my mamy piłeczkę napompowaną.

O to to to!

Hahhaha mam to samo! Tzn lubiłam mój brzuch, ale i tak chciałam by był jeszcze lepszy, większe wcięcie

Świetnie się prezentuje!
Stary 2016-03-17, 21:31   #2686
lulka19
Zakorzenienie

Poliiii co to może oznaczać jeżeli klikam lewą stroną myszki, a ona nie chce wykonywać poleceń tylko pojawia się opcja jakbym klikała prawą strona? wiem skomplikowane
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:38   #2687
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Poliiii co to może oznaczać jeżeli klikam lewą stroną myszki, a ona nie chce wykonywać poleceń tylko pojawia się opcja jakbym klikała prawą strona? wiem skomplikowane
Ja nie Poli ale nie zmienilas sobie przez przypadek ustawienia myszki na dla leworecznych?
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:38   #2688
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, tak jakby Ci się zrobiła dla leworęcznych.
Menu Start -> panel sterowania -> Mysz ->
zakładka przyciski: Konfiguracja przycisków - i zobacz co tam masz zaznaczone.
Odznacz lub zaznacz i zobacz czy się odwróciły przyciski.
21 tc córeczka
Stary 2016-03-17, 21:46   #2689
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
A mnie boli piczka...tak jakbym kilka dni jeździła na rowerze albo koniu:p
Tak jakby mnie kość bolała...i chodze przez to jak kaczka wieczorami...
Ktoś tak ma?

Mnie boli jak dłużej poleże i wstaję...

Cytat:

Ja obiecałam sobie sumiennie ogarniać co dwa dni, ale ciężko jest. Tylko nogi jakoś jeszcze ogarniam

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Dziwne, tak jakby Ci się zrobiła dla leworęcznych.
Menu Start -> panel sterowania -> Mysz ->
zakładka przyciski: Konfiguracja przycisków - i zobacz co tam masz zaznaczone.
Odznacz lub zaznacz i zobacz czy się odwróciły przyciski.

No mam zaznaczone dla praworęcznych wygląda tak jakby działała mi tylko prawa strona myszki hehe

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Ja nie Poli ale nie zmienilas sobie przez przypadek ustawienia myszki na dla leworecznych?

Nie nawet jak klikam lewą stroną to mi wyskakuje jakbym klikała prawą. ech jutro musze przetestować inną mysz.

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-17 o 21:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 21:46   #2690
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Poli super kuleczki napracowalas sie

Madzia gratki za niewyhodowanego hbsa
Stary 2016-03-17, 21:52   #2691
Polinezyjka
Zakorzenienie

TORBA DO SZPITALA - 1 ubranie

Dziewczyny bo tak pakuję i rozmyślam.
urodziłyśmy

SN - mamy 2 h kontaktu skóra do skóry - po tym czasie biorą dziecko na jakieś ważenia czy coś tak? lub robią to w między czasie. Mniejsza z tym - chodzi mi o moment w którym ubiorą naszego małego szkraba.
Mowa o szpitalu w którym wymagają naszych ubrań - rozumie, że poproszą męża by podał im ubranka? Jak to wygląda?
Założyłam, że tak jest i po prostu przygotowałam takie ubranka w reklamówce na samym wierzchu torby by tylko otworzył i od razu wyciągnął.

CC - w tym przypadku jeśli szpital nie gwarantuje skóra do skóry to pewnie o wiele wcześniej trzeba przygotować ubranka ?

Co jeszcze mąż w tym czasie będzie potrzebował wyciągnąć z torby?
Obstawiam, że majteczki jednorazowe i podpaski + podkład na łóżko by rozścielić zanim się tam usadowię?

Coś jeszcze?

Cytat:
No mam zaznaczone dla praworęcznych wygląda tak jakby działała mi tylko prawa strona myszki hehe
A prawa działa jak lewa? w sensie obie działają na odwrót. To zaznacz dla leworęcznych i zobacz czy to ustawienie coś zmieni heheh
PLUS standardowo - zresetowałaś komputer hehehe??

i jeszcze pytanie - ta zmiana nastąpiła od razu po włączeniu komputera czy w trakcie jego użytkowania?
21 tc córeczka
Stary 2016-03-17, 21:59   #2692
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba musi być moim mężem, prawda?
Chyba jednak lepiej jest wcześniej pojechać i spokojnie wszystko ogarnąć.

to co do tej reklamówki spakowałaś ? Ja mam dwie osobne torby - jedna dla mnie, a druga dla dzidziusia.
ad1. szczerze to nie wiem
ad2. Na pewno ciuchy do porodu i klapki i chyba jeden podkład na łóżko i małą wodę z dziubkiem. ALe nie jestem w sumie już pewna bo dawno pakowałam. Jutro zobaczę czy coś jeszcze ale nie wydaje mi się. Bo resztę przecież za parenaście minut ktoś doniesie.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:59   #2693
lulka19
Zakorzenienie

Myszka jakby uznawała tylko prawą stronę hehe. Musze klikac po 3 razy żeby w końcu coś się zaznaczyło i żeby wejść na jakąś stronę. Mam tak od paru dni, ale jest coraz gorzej Nawet po wyłączeniu i właczeniu kompa.
Stary 2016-03-17, 22:04   #2694
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Myszka jakby uznawała tylko prawą stronę hehe. Musze klikac po 3 razy żeby w końcu coś się zaznaczyło i żeby wejść na jakąś stronę. Mam tak od paru dni, ale jest coraz gorzej Nawet po wyłączeniu i właczeniu kompa.
Oj to przykro mi ;/ mysia się zepsuła innego wytłumaczenia nie widzę (jak masz inny laptop/komp możesz ją podłączyć i wykluczyć to)
21 tc córeczka
Stary 2016-03-17, 22:05   #2695
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
ad1. szczerze to nie wiem
ad2. Na pewno ciuchy do porodu i klapki i chyba jeden podkład na łóżko i małą wodę z dziubkiem. ALe nie jestem w sumie już pewna bo dawno pakowałam. Jutro zobaczę czy coś jeszcze ale nie wydaje mi się. Bo resztę przecież za parenaście minut ktoś doniesie.
Mi się wydaje, że musi. Tam jest pełno papierów do podpisania

Hmm chyba już nic nie będę kombinować z tymi torbami Ważne, żeby wszystko było spakowane, tż mniej więcej orientuje się gdzie co jest
Stary 2016-03-17, 22:17   #2696
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to przykro mi ;/ mysia się zepsuła innego wytłumaczenia nie widzę (jak masz inny laptop/komp możesz ją podłączyć i wykluczyć to)

Sprawdziłam jeszcze sterowniki i są ok. jutro posprawdzam myszkę na innym lapku, i myszkę z innego lapka na moim. Dzięki
Stary 2016-03-17, 22:21   #2697
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Poli co do ubranek to u nas w obu przypadkach prosza komplet ciuszkow. Przy CC wieziesz razem ze soba ma sale i tam zabiera polozna a pry SN dajesz na porodowce- u nas jestes na niej od 5 cm rozwarcia. Wczesniej na sali swojej. No chyba ze cos sie dzieje no to wiesz, nie ma reguly jestes pewna ze w Twoim szpitalu jest skin to skin takie z prawdziwego zdarzenia? U mnie niestety przy SN daja na 5 minut i pozniej zabieraja maluszka na max 20 minut. Pozniej dostajesz spowrotem. Prawdziwe skin to skin nie powinno byc dziecko zabierane od matki przez 2h z tego co wiem.

Ja sie wlasnie najbardziej martwie przy CC o kontakt z Mikim. Wiem ze po wyjeciu go z brzucha daja mamie do polika zeby ucalowac...ale co dalej? Musze sie dowiedziec ile max czasu bedzie beze mnie, bo jak dlugo to meza wysle zeby go kangurowal... No i to przystawienie do piersi mnie nurtuje, byle bylo szybko.

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 22:22   #2698
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja nawet dokladnie nie wiem co mam w tej swojej torbie spakowane..

Przed chwilka mialam armagedon, cala zawartość żołądka poszla w wc, istna fontanna, brzuch mi twardnieje ale tak jakby jedna strona cala sie wykrzywia i co chwile słyszę takie "pyk". Mam nadzieje ze dzisiaj w nocy nie będę musiała nigdzie jechac...
Stary 2016-03-17, 22:45   #2699
patulinka94
Zadomowienie

Spałam trochę w dzień I mam za swoje. Teraz nie umiem zasnąć...

Cytat:
Poli świetne to
Gratulacje za dobre wyniki!

Cytat:
Ja nawet dokladnie nie wiem co mam w tej swojej torbie spakowane..

Przed chwilka mialam armagedon, cala zawartość żołądka poszla w wc, istna fontanna, brzuch mi twardnieje ale tak jakby jedna strona cala sie wykrzywia i co chwile słyszę takie "pyk". Mam nadzieje ze dzisiaj w nocy nie będę musiała nigdzie jechac...
O kurcze... To dawaj znać co u Ciebie
Może zjadlas coś ciężkiego na noc?
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 22:56   #2700
patryska0804
Zadomowienie

Tabaska o kurcze. . dawaj znać co i jak..

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości