Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 20:01   #2641
Trisdom
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Przezyłam dzisiaj, chociaz szczerze mówiąc ledwo zyje, bo po braku drzemki południowej Emilki od 17 walczyłam z nią, żeby nie zasnęła. Własnie poszła spać

Spedziłysmy 4 godziny na podwórku i nogi mi wchodza do tyłka.
Odwiedziłam połozną, posłuchałam serducha i po badaniu wyszło, że główka zeszła jeszcze niżej. Bez przekonania umówiła sie ze mna na za miesiąc, bo wg niej nie dotrzymam

Kejka- tak, tak, to wina Twojego męża, ze pochłonęłam dzis Milkę- skąds musze brac energię

Gosiaczek- z lamaze mam kota i swietlika- oba cudowne. Te zabawki sa świetne na prezenty i zawsze się bardzo podobaja dzieciom.
Chipsów też nie jadam. Sisotra dietetyk zobowiązuje

Rzaneta

Danika, Jowita- widze, ze sie powoli rozkręca...

Moja mama urodziła mnie mając 24, najmłodszą siostre 9 lat później.
Ja na dwójce poprzestane- chce wrócić do pracy na powaznie, a w wieku 35 + nie chce byc juz w ciąży. W tym roku mi stuknie 32, więc koniec rozmnażania.
Stary 2016-03-17, 20:01   #2642
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Zależy. Jeśli jest umówione z lekarzem (jak u mnie dzisiaj) to od razu na oddział, a jeśli nie jest, to na IP.
Faktycznie cyrk, przecież czasami trzeba jak najszybciej zrobić ktg...
Mimo, że miałam skierowanie od gina na ktg to musiałam przejść przez ip.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:08   #2643
annihilate
Rozeznanie

A my mamy z lamaze taką ośmiornicę niebieską, super jest! Miki dostał ją od naszych znajomych jak się urodził i bawi się nią do dziś

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:12   #2644
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Skurcze przepowiadające coś zdziałały. Jest ROZWARCIE. Na magiczny 1 cm hehehe Wróży mi nie doczekanie do terminu Wagi mi dzisiaj nie podał, na usg skupił się głównie na przepływach i pępowinie i słuchaliśmy serduszka Mały jest tak nisko już, że tą głowicą z usg to mi prawie między nogami jeździł Jakbym jednak nie urodziła to mam się za tydzień, 24.03 pokazać :P
Ooo, to już blisko!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Mimo, że miałam skierowanie od gina na ktg to musiałam przejść przez ip.
No co Ty? To jest bezsensu... Jeszcze pewnie trzeba czekać w kolejce na izbę przyjęć.
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:16   #2645
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

U niektórych juz poważnie zaczyna sie robic ja jutro troche boje sie wizyty, chcialabym żeby juz cos sie zaczelo dziać a nie taka pozamykana, cos mi sie wydaje ze te moje bole żeber i kręgosłupa są spowodowane napinaniem brzucha a nie tylko kopniakami małego
Stary 2016-03-17, 20:17   #2646
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gosiaczek zaden odwet no wlasnie chce tego szopa...i cos jeszcze, ale one wszystkie takie piekne szkoda ze nie da sie w lepszej cenie kupic paczki np 10 zabawek od nich dobrze ze femaltiker dobry, bo liczylam na to ze nie bede mogla tego pic bo sie porzygam
Ale wcale ci nie musi smakować wg mnie jest spoko, ale np nawet szałwię pije ze smakiem wiec wiesz pilam z mlekiem. Z jogurtem musi byc dobre
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:18   #2647
a_g_ata
Rozeznanie

A mnie boli piczka...tak jakbym kilka dni jeździła na rowerze albo koniu:p
Tak jakby mnie kość bolała...i chodze przez to jak kaczka wieczorami...
Ktoś tak ma?
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:21   #2648
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Ogolnie jezeli w trakcie ciazy kobieta przezywa duzo stresu, duzo negatywnych emocji to dziecko sie moze urodzic bardziej krzykliwe, wrzeszczace i niespokojne.
Natomiast mowi ze warto zachecic do powtarzania dziecku w brzuchu jakiejs prostej rymowanki. Potem jak juz sie urodzi i bedzie niespokojne to ta rymowanka moze je uspakajac.
Owszem muzyka klasyczna wskazana, ale mozna zastapic ja czyms innym rytmicznym np reggae.

No wlasnie zaczelismy sie zastanawiac nad ta krwia.. ale... owszem moze i to ratuje zycie, ale jeszcze w malej ilosci przypadkow..
Też tak słyszałam np że jeśli kobieta w ciąży ma dużo stresu, denerwuje się to dziecko też bardziej nerwowe, niespokojne.
Ostatnio siostra rozmawiała z położna i ta mówiła że jej córka pierwszą ciąże przeplakala (ciąża nieplanowana, stres, płacz) dziecko taki płaczek, i w domu i w przedszkolu płacz. Druga ciąża już na spokojnie i dziecko też już inne zachowanie.
Sama nie znam się czy to rzeczywiście ma wpływ, tak słyszałam.

Cytat:
Ja oficjalnie zaczynam jutro pakowanie torby.

Powiedzcie mi prosze. Od czego zaczelyscie pranie dla malucha?
Od przescieradelek i pieluch czy od ciuszkow?

No i w koncu zakupilismy fotelik. Maly moze sie rodzic monitor kupimy juz na poczatku kwietnia
Ja od ciuszkow, posegregowane kolorami, białe, różowo- fioletowe, beżowo- żółte itd później pieluchy, posciel.

Ktg
Ja ku zaskoczeniu nie muszę iść do szpitala. Gin ma w gabinecie.

Moja mama urodziła mnie jak miala 20 lat, najmlodszego brata jak miała 34. Ja zawsze o dwójce myślałam, jedno przed 30 tka drugie zaraz po ;-) z pierwszym się wyrobiłam bo dopiero co 29 skończyłam :-P mąż to mówi o trójce ale chyba nie dam się namówić, zresztą jeszcze jedno w brzuchu więc co tu planować :-P

Cytat:
Ja już po wizycie. Skurcze przepowiadające coś zdziałały. Jest ROZWARCIE. Na magiczny 1 cm hehehe Wróży mi nie doczekanie do terminu Wagi mi dzisiaj nie podał, na usg skupił się głównie na przepływach i pępowinie i słuchaliśmy serduszka Mały jest tak nisko już, że tą głowicą z usg to mi prawie między nogami jeździł Jakbym jednak nie urodziła to mam się za tydzień, 24.03 pokazać :P
No no ciekawe jak sytuacja się rozwinie
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:22   #2649
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Ktoś tak ma?
Sporo dziewczyn. Na pewno Velika i ja,

Annihilate- kciuki
Stary 2016-03-17, 20:24   #2650
jowitazz
Rozeznanie

tabaska, rozwarcie może się szybko zrobić. a jak jesteś pozamykana, to przynajmniej masz pewność, że dzidziuś jest na 100% bezpieczny Ważne, żeby szyjka dojrzewała

agata Ja też mam takie bóle od jakiegoś czasu. To pewnie przez napieranie dziecka
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:27   #2651
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
No proszę. U kolejnej coś się zaczyna ☺
Super! Niedługo będą nowe dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
U niektórych juz poważnie zaczyna sie robic ja jutro troche boje sie wizyty, chcialabym żeby juz cos sie zaczelo dziać a nie taka pozamykana, cos mi sie wydaje ze te moje bole żeber i kręgosłupa są spowodowane napinaniem brzucha a nie tylko kopniakami małego
Ja też jutro mam wizytę i jestem ciekawa co gin powie.
Ale ja dopiero na 19
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:36   #2652
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja mam na 18 wiec caly dzien będę myslec. A tez mam takie bole Bożeny ehh coraz ciężej na koncu
Stary 2016-03-17, 20:40   #2653
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosia ja uwielbiam szalwiewiec jest szansa ze i to mi posmakuje

Powiem Wam ze robi sie na watku ciekawiemam wrazenie ze zaraz nie ogarniemy ktora urodzila a ktora nie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:41   #2654
velika
Winter is coming

Cytat:
Ktoś tak ma?
no było niedawno o tym 50 km na rowerze bez pieluchomajtów ;] któraś tu mnie pocieszała, że przejdzie po porodzie
u mnie już tak jest od prawie 2 tyg, ale o dziwo mała jest jeszcze wysoko, rozwarcia nie mam ani nic się nie dzieje. Czasem boli bardziej, czasem mniej, nie wiem, od czego to zależy
annihilate to czekamy widzę ustawia się kolejka do rodzenia heh, ale przepuścicie może najpierw wszystkie gosiaczka
byłam trochę posiedzieć u znajomych, zobaczyć jak im postępują prace remontowe w mieszkaniu, ale nie mają kibla i za długo nie wytrzymałam poza tym to mam zjazd nastroju, nie lubię mieszkać u rodziców, nie lubię, jak męża nie ma, dobrze, że jutro wraca, bo już mam dość

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:45   #2655
annihilate
Rozeznanie

Ja Gosię przepuszczam spokojnie weekend mam już zaplanowany, w sobotę jedziemy na urodziny teścia, i teściowa mi już mówiła jakie dobroci szykuje to nie mogę odpuścić A w niedzielę do nas znajomi mają przyjść prosić nas na wesele. Tak więc nie ma innej możliwości jak w weekend jeszcze nogi zaciskać

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-17, 20:46   #2656
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Jak idziecie na KTG to wypełniacie jakieś papiery na IP? U nas od niedzieli sa nowe zasady. Żeby zrobili to badanie trzeba najpierw zgłosić się do izby, tam wypełnić jakieś papiery, lekarz musi wyrazić zgodę. Potem KTG, a po nim czeka się pół godzinki na taki wypis jakby ze szpitala, coś w tym stylu. Cyrk u was tez tak jest?
U mnie podobno jak się idzie na ktg to się zostaje na oddziale 3 dni Tak samo jak szwagierka była w ciąży i zepsuło się ginowi usg, to kierował do szpitala i też te 3 dni trzeba było leżeć. Porażka.
Cytat:
Ktoś tak ma?
Ja tak miałam, ale po 2 dniach przeszło.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:48   #2657
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gosia ja uwielbiam szalwiewiec jest szansa ze i to mi posmakuje

Powiem Wam ze robi sie na watku ciekawiemam wrazenie ze zaraz nie ogarniemy ktora urodzila a ktora nie
Damy radę ogarnąć, bo wszystkie czekamy na nowe bobaski ☺
Fajnie, ja już się nie mogę doczekać :P
Oczywiście nie mojego porodu, tylko tego jak wy zaczniecie opisywać i wstawiać zdj waszych maluszków. Oh
Stary 2016-03-17, 20:52   #2658
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Dzisiaj mowie do tz: Ogarniasz ze my za 2 tyg mozemy miec juz dziecko... Sama tego nie ogarniam... Czuje ze brakuje mi czasu, tak szybko ostatnie tygodnie mijają, ze nie nadążam. Nie jestem gotowa..
Stary 2016-03-17, 20:56   #2659
Kayira
Zakorzenienie

Tabaska na kiedy doklasnie masz termin?

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:59   #2660
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Tabaska na kiedy doklasnie masz termin?
Dzien po mnie hihi
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 20:59   #2661
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mowie do tz: Ogarniasz ze my za 2 tyg mozemy miec juz dziecko... Sama tego nie ogarniam... Czuje ze brakuje mi czasu, tak szybko ostatnie tygodnie mijają, ze nie nadążam. Nie jestem gotowa..
Ja tez nie ogarniam, niby wiem że to prawie już a z drugiej strony wydaje mi się że to jeszcze tak daaaleko.
Tysiąc myśli jak to będzie a mąż to jakiś na luzie, chyba sobie nie zdaję sprawy z tego co nas czeka.... wydaję mi się że jak zacznę rodzić to sie ocknie :-P
Ale nic myślimy pozytywnie, damy radę
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:05   #2662
patulinka94
Zadomowienie

Ogarniecie się pod prysznicem to jakaś masakra. Czuję się jak niepelnosprawna...
Golenie bożeny totalnie na oślep, prosiłam tz żeby mi trzymał duże lusterko ale niewiele to dało. Mówię mu że do szpitala przed porodem to chyba on będzie musiał mnie golić... A on że nie będzie bo boi się że mnie pozacina, trochę mi się przykro zrobiło bo naprawdę mi ciężko samej A tym bardziej jak dojdą skurcze.
Golenie nóg to też wyczyn, ani się schylic ani nic. Współczuję tym otylym ludziom..
Stary 2016-03-17, 21:13   #2663
annihilate
Rozeznanie

Patulinka ja już dawno zostawiłam golenie Tż, bo bym już nie dała rady z takim brzuchem. W poprzedniej ciąży też tak było, więc ma już wprawę w goleniu

A co do ludzi otyłych ja też sobie nie wyobrażam jak oni funkcjonują

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-17, 21:15   #2664
patryska0804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie śpicie póki jeszcze możecie aż mi głupio, że u mnie dopiero śniadanko, a tu już tyle postów naprodukowałyście
Lucy ja spie i to chyba az za dlugo... bo do 11-12..
Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Szyjka bardziej mi się skróciła i jest miękka, pod ktg leżałam ponad godzinę i zapisało się 8 skurczy na poziomie 100 - także silniejsze niż ostatnio i zapisało się też kilka słabszych. Generalnie było ich o wiele więcej. Przepływy idealne, wody i łożysko ok, a waga 3210, 2 tygodnie temu miał 3190.. Także praktycznie nic się nie zmieniło.
Kolejna wizyta w środę, chyba że nie dotrzymam jak to lekarz powiedział. :O

patryska myślę, że możesz brać. 3 razy dziennie po 2 kapsułki olejku z wiesiołka, a napar 1 dziennie. Wsypuję łyżeczkę suszu, zalewam wrzątkiem i przykrywam na 10 min. Tylko ostrzegam, że ten napar dziwnie smakuje, taki kwaskowaty wydaje się być
Łaaa no to robi sie juz naprawde ciekawie... wiesiolek kupiony
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Dziewczyny no no w ciagu 5 lat 3 dziexi, to wyzwanie ja sobie dałam 8 ale fajnie, w wieku 31 lat miec trójkę najbardziej sie cieszę, ze Hania bedzie pełnoletnia a ja bede miała 41 jejejeje moja mama mnie "staro" urodziła, miała 39 lat i nie miałam z nia kontaktu. A tu w wieku 41 ja bede miec 18 łatkę, 15 latka i 10 latka super
no i super jestes mloda mamuska
Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Hej, ja tez juz po wizycie. Wymiar brzucha prawidlowy Maly mial wysokie tetno przez kilka minut, az sie zmartwilam ale niby od tego ze sie ruszal... Potem mu wrocilo normalne Przeduskutowalam troche plan porodu z moja polozna, w poniedzialek jeszcze dogram szczegoly z polozna 'szefowa' w szpitalu i moze jakos przezyje... Napisala mi wielkimi literami 'zzo jak najszybciej'
dobrze ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Bo w planach mamy budowę domu, ale żeby tak było to muszę zmienić pracę. Wszystko wiąże się z czasem i obawiam się, że do mojej 30stki się nie wyrobię. Właściwie to na pewno się nie wyrobię
U mnie to samo... za jakies 4-5 lat tz postanowil ze sie budujemy wiec dziecko chyba bedzie musialo poczekac.. a zanim budowa sie skonczy to ze dwa lata wiec bede miala 30... ale tak czy siak chce miec dwoje...
Cytat:
no no no

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:15   #2665
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kayira dokladnie mam na 5.04

Patulinka ja w wannie mam duży problem z dosięgnięciem do lydek przy goleniu, lepiej mi się chyba goli pod prysznicem, jutro będę walczyć Z lusterkiem sobie nie daje rady, a tz nigdy mnie nie golil jeszcze i tak jakos głupio mi go o to prosić, tym bardziej ze moje ciało sama mnie zawstydza.. Czuje sie jak wieloryb
Stary 2016-03-17, 21:17   #2666
patryska0804
Zadomowienie

Czy ten jest dobry?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1458245836745.jpg (51,3 KB, 7 załadowań)

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:19   #2667
a_g_ata
Rozeznanie

Ja nie ogarniam,ze to juz za chwile będą z nami nasze maluszki....cos czuje,ze jednak ostatnie dni będą się dłużyć...a jak ktoś bedzie po terminie to juz w ogóle...

Ja cale życie myslalam,ze mam duży brzuch...co ja bym dala za taki brzuch teraz:p juz nigdy nie będę narzekała:p życie z takim bebzolem jak teraz mamy to musi być porażka:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 21:22   #2668
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Patryska ja dzisiaj kupilam tez ten oeparol, to jeden z lepszych produktów uzywalam go tez przy wspomaganiu zajscia w ciążę.

Agata ja mam czasem takie dni ze oglądam zdjęcia sprzed ciąży i tez pamiętam jak narzekalam na swój brzuch a teraz to bym marzyla o takim, mam nadzieje ze wrócę do takiego stanu a nie będzie to obwisly flak
Stary 2016-03-17, 21:24   #2669
patulinka94
Zadomowienie

No pewnie że dany radę. Ustaliłyśmy że po ten zakładamy wątek powrotu do formy ☺
Stary 2016-03-17, 21:24   #2670
velika
Winter is coming

ja miałam całe życie kompleksy na punkcie brzucha, a teraz sobie myślę, jaka ja byłam durna i jaki był ze mnie lachon

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości