|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby poniżej 5, to brak ciąży, ale skąd taka różnica w wynikach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2674 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Keket, możemy próbować podawać Ci możliwe wyjaśnienia, ale...i tak w poniedziałek polecisz powtórzyć betę, więc chyba nie ma sensu
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale możecie spróbować mi wytłumaczyć.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2676 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Pisałam tutaj ostatnio o zapaleniu pęcherza, to już wyleczyłam, ale mam teraz inne pytanie Jezeli odbyłam stosunek, bez finału w środku przy 2 tabletce z blistra, a po 5 tabletce z blistra musiałam wziąć antybiotyk, to nie mam się czym martwić o ewentualną ciążę?? Antybiotyk miałam brać 7 dni, dziś ostatni dzień kiedy go biorę. Przez ten czas nie wspolzylam w ogóle. Wiem że po antybiotyku jeszcze przynajmniej tydzień powinien być dodatkowo zabezpieczany. Martwi mnie to, że to był początek blistra. Nigdy mi się nie zdazylo wspolzyc w pierwszym tygodniu brania anty. Niby nie każdy antybiotyk obniża działanie pigułek, ale lepiej dmuchać na zimne. Tylko co teraz z tym fantem zrobić? Biorę tabsy już prawie rok. |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam, że tak dopytuje.. ale nawet jeżeli byłoby to dzień po dniu, stosunek i antybiotyk, to ochrona będzie zachowana?
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś taką sytuację i opóźniłam o kilka dni rozpoczęcie brania antybiotyku. Wolałam nie ryzykować.
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2019-02-04 o 09:24 |
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie.
Czy krwawienie z odstawienia na 100% wyklucza ciąże? Dla mnie było to oczywiste do czasu , aż przejrzałam wypowiedzi , ze nawet do 3 miesięcy niektóre kobiety miały normalny okres w przerwach. Zaczynam się stresować. Tydzień przed okresem z odstawienia, miałam bóle brzucha, nudności. Przypisałam to zwykłemu stanowi przedmiesiączkowemu. Okres dostałam planowo, jak zawsze 4 dnia- Uff relaks. Zaczęłam nowe opakowania i po 5 tabletce objawy wróciły. Nadęty brzuch, nudności. Biorę regularnie tabletki już 9 miesięcy i nigdy nie odczuwam skutków ubocznych.
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wyszla beta <2.3. 35 dni po stosunku, to bym już miała chyba grubo ponad 5. Potrzebuję potwierdzenia, muszę to przeczytać Dziwne tylko, że wcześniej pisali <0.1, a teraz podnieśli do 2. Chyba jakieś nowe wytyczne.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2686 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nowe wytyczne, nowa maszyneria, ważne że jest poniżej 5.
Tak, w ciąży 35 dni po stosunku miałabyś GRUBO powyżej 5 ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Swoją drogą czemu nie zapytasz w labie czemu to zmienili?
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jestem spokojna. W sumie te babki w rejestracji mało wiedzą.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2688 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Tabletki biorę już ładnych parę lat, a obecnie to Vines. Z natury moje miesiączki są bardzo obfite i niestety nie zmieniły tego żadne przyjmowane przeze mnie tabletki, mam dużo czerwonej krwi ze skrzepami, a okres trwa zawsze minimum 5 dni. W listopadzie i grudniu jednak krwawienie z odstawienia pojawiło się jeden dzień wcześniej niż zwykle i było ono znacznie słabsze, przez pierwsze 2 dni raczej brązowe plamienie niż krew. Wybrałam się do ginekologa, zostały mi przepisane nowe tabletki, które właśnie od tego cyklu powinnam zacząć brać. Ostatni okres miałam 8 stycznia i ten był już normalny, czyli obfity, czerwony, ze skrzepami. Teraz jestem w trakcie 4 dniowej przerwy i w dniu krwawienia powinnam zacząć przyjmować nowe tabletki, które przepisał mi ginekolog. Niestety dzisiaj mamy 4 dzień przerwy, a krwawienia nie ma. Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano zauważyłam śluz z domieszką krwi, ale od tego momentu cisza. Tabletki żadnej nie pominęłam, nie wymiotowałam, ale w styczniu byłam bardzo mocno chora i niestety przyjmowałam 2 antybiotyki. Od 8 stycznia seks z chłopakiem uprawiałam tylko 1 raz z uwagi na to, że nabawiłam się grzybicy pochwy. Ten stosunek był oczywiście w prezerwatywie, a i chłopak skończył poza mną. Ja jednak zaczynam się stresować tym, że nadal nie dostałam tego krwawienia i te 2 poprzednie były nietypowe. Czy to jest możliwe, że zaszłam w ciąże w grudniu, pomimo tego dostałam normalne, obfite krwawienie z odstawienia w styczniu i teraz z powodu ciąży krwawienia nie ma?
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
Skoro brałaś tabletki, A dodatkowo miałaś zabezpieczenie w postaci prezerwatywy i jeszcze w tobie nie skończył to nie ma szans na ciążę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- A robiłaś test? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeśli pod koniec drugiego i poczatek trzeciego tygodnia 3 dni pod rząd męczyly mnie dolegliwości jelitowe (brałam dodatkowe tabletki po ustąpieniu), w następny dzień nie miałam dolegliwości ale złapalo mnie kolejnego dnia (też wzięłam dodatkowa tabletkę po ustapieniu) i wyrabialam się z wzięciem dodatkowej tabletki w czasie 12 godzin to wszystko jest ok i skuteczność jest zachowana? Zastanawiam się ponieważ ciężko stwierdzić czy były to ciężkie biegunki, czy też obydwie tabletki jednego dnia zdążyły się wchlonac. Nawet jeśli 3 dni pod rząd wchłonęły się po 2 tabletki dziennie i dwa dni później również to wszytko jest ok i nie muszę się martwić o dalszą skuteczność, gdzie będę przyjmowała normalnie po 1 tabletce? Do konca blistra zostało mi 6 tabletek.
|
|
|
|
#2691 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chyba jestem jakaś nienormalna ale nie mogę przekonać się, że tabletki działają. Jestem w trakcie drugiego opakowania (vibin), tabletki biorę sumiennie, moje najdłuższe opóźnienie to godzina, żadnych lekarstw wchodzących w interakcje. Przez pierwszy miesiąc wymagałam dodatkowo prezerwatywy (zmieniałam z innych, niby vibin przyjęłam w pierwszy dzień miesiączki ale i tak jakoś lepiej się czułam), teraz chciałabym już poleciec bez dodatkowego zabezpieczenia bo w końcu po to je biorę ale i tak panikuje i po tym jak facet wszedł po chwili spanikowałam i powiedziałam, ze ma się ubrać....I mój TŻ twierdzi, że przecież już na pewno działają, mój gin się śmieje, że zawsze miał mnie za rozsądna ale teraz już przesadzam i sam przyznał, że w swojej 30 letniej karierze miał dwa przypadki ciąży przy anty spowodowanej antybiotykiem i brakiem dodatkowego zabezpieczenia.
A ja dalej jak głupia się boje , że one nie działają bo nie są tak namacalne jak guma(gdzie samej gumce tez bym nie zaufała) Pomóżcie.... |
|
|
|
|
#2693 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jeśli nie masz zaufania do tabletek, to nie ma sensu ich brać po prostu.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
Może szklanka wody zamiast?
A tak serio, używasz gumek, tabletek, i myślisz że zajdziesz w ciążę? Pamiętaj że aż tak łatwo się w ciążę nie zachodzi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2695 |
|
Raczkowanie
|
Nie nie, przy podwójnym w ogóle się o ciążę nie boję - no bo jak?
Bardziej mi chodzi, że jakbym miała zejść do samej tabletki to odczuwam pewną nutę niepewności, czy napewno działają i by zwyczajnie im zaufać.. |
|
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
Osobiście biorę od 5 lat i w ciążę nie zaszłam.
|
|
|
|
#2697 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja biorę z przerwami od kilkunastu lat. W ciążę zaszłam jak zechciałam zajść.
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Wilczy kieł
|
Jakby nie patrzeć to biorę dwa lata z czego był rok-przerwa-rok. Dopiero teraz, od roku, korzystam z nich w każdym aspekcie, bo wcześniej bardziej miały mi pomagać przy bolesnych miesiączkach niż w sprawach intymnych. Z początku różne głupie obawy napływały, martwiłam się bzdurami, ale jak już po 2 tygodniach zaczęły się stosunki bez gumek i w ciążę nie zaszłam to dałam sobie na wstrzymanie z obawami. W sumie to nigdy nie ufałam gumkom i wolałam tabletki, więc obecny układ psychicznie mi odpowiada
![]() A tak z informacji dodatkowych, te duże plamienia, które miałam niemal przez całe opakowanie przetrwały do krwawienia z odstawienia, krwawienie nadeszło bez żadnych przesunięć, zaczęłam ostatnie opakowanie jakie mam na stanie, a 12 lutego zobaczę co ginekolog z tym fantem zrobi
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

Ale możecie spróbować mi wytłumaczyć.