|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Arida, jakie wielkie to Twoje dziecię
![]() ![]() W ogóle mówią,ze ten bol sie zapomina. G...prawda,ja pamiętam, a jeszcze gorszy od bólu byl strach, no ale to bylo przedwcześnie i bez akcji porodowej :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Ogarnelam dzis z dwojka dzieci becikowe itp. BRAWO JA
![]() Godzine chyba tam siedzielismy ![]() Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Rozeznanie
|
A ja nie mam pomyslu na to ulewanie juz, ile nie dam to ona uleje, teraz zjadla 50ml a i tak ulewanie bylo, przy 70 czy 90 tez tak jest :/
Te problemy z ssaniem to masakra, moja to z golego cycka ni bylo szansy, z kapturka jak jej zawialo, jak byla bardzo glodna to zjadla cos tam. Ale daj jej w butli to ssie aż jej oczy na wierzch wychodzą i puścić nie chce. Po chwili po bokach sie wylewa ale ssie do końca! Uważam, że jak mama i dziecko mają sie nawzajem męczyć KP to już lepiej przejść na modyfikowane. Ja sie wkurzalam, ona sie wkurzala i tyle z tego bylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Próbuję Was nadrobić, mało piszecie ale przez tą gorączkę po prostu nie ogarniam życia.
Zostałam na jakieś 2 godzinki sama i juz sie zastanawiam kto za mnie przewinie, bo ja nie mam sily ręki podnieść. Mały był marudny, spał niecała godzinę. Dałam mu cycka i poszedł dalej w kime. Teraz pewnie znowu się obudzi bo już godzina minęła. Sutki bolą ale dostalam kompresy więc może będzie lepiej. Głowa boli standardowo już chyba 4.dzien :/ Eska weź no urodz już! Jak czytam Wasze expresowe porody to Wam zazdroszczę. A jednocześnie zdaje sobie sprawę, że mój też nie był najgorszy. Na fb dałam opis ale mogę później tu też wkleić.
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-07-27 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Urodzic to ja chcę, ale pączek nie chce i co ja zrobię. Silver zaraz urodzi, Elrosa też już w szpitalu i zostane ostatnia. Zobaczysz :p |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
Kamila a co z Twoja ręką się dzieje?
U nas święto, bo wracamy od dzisiaj do kp ![]() ![]() ![]() Macie w domu jakieś "zabezpieczenie" w postaci leków na kolkę? Espumisan czy coś? Jutro wybieramy się do miasta i zapisuję co kupic w aptece. |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Laski jak długo przed porodem czulyscie napieranie główki na szyjke?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noah do karmienia to myślałam, że on drgawki ma a potem T mówi, że to moja ręka ![]() To było już jak zaczynała się gorączka. Pomimo ibuprofenu nie chce zejść. Jaka jest bezpieczna dla dziecka dzienna dawka ? Bo przy kp to chyba za wiele nie mogę sobie na gorączkę pozwolić? Cytat:
Biedna. Masz najgorzej z nas... My już zaprawiamy się w boju a Ty czekasz ![]() Jak widać na szczęście Cie nie opuszczamy ![]()
![]() |
#2681 |
Wtajemniczenie
|
Kamila to może już niedługo, mała wali głowa jak szalona, a ja czuję ból i igly.
No nie jestem sama, dopingujecie mnie. ![]() Potem będę wam narzekać że mało śpi mało je dużo kup blabla:p ale to dopiero w listopadzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Jaki cyrk.
![]() Nadwyrezylam sobie mięśnie cyckow jak próbowałam wyregulowac ramiączka od koszulki ![]() Oj ćwiczenia będą musiały pójść w ruch. Aaaa. Zapomniałam Wam pisać. Mój szew się rozszedl ale się trzyma ledwo jeszcze. Podobno zrosnie się ale będzie brzydka blizna i ryzyko duże, że podczas ćwiczeń czy seksu będzie ból. Jeśli tak będzie to mam się zgłosić do szpitala i tam mi zrobią blizne jeszcze raz pod narkoza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Kamila, a nie zaczyna Ci się nawał? Dreszcze i stan podgorączkowy pasowałyby...
Munia, ja kupię na razie tylko Biogaię -probiotyk ktory ma wzmacniać układ pokarmowy i przy okazji pomagać trochę na kolki itd. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Ten upał jest straszny!!! ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Musze zamowic dozownik na mm, klin i chyba smoczek tez dokupie ale taki dla wczesniakow. Zauwazylam, ze jak butle avent przechyle to mi kapie a tak nie powinno byc. Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Może być, że znowu nawał. Laktator poszedł w ruch...
Czyli jutro przejdzie? Ja też się boję seksu po porodzie ![]() Jak pytałam ile mam szwów i jak to wygląda to nie umiał powiedzieć. Skupił się na tym jednym szwie. Ten to ma przeżycia wzrokowe ostatnio ;P biedny ;D
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bym chciala wazyc ponizej 60kg ![]() Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
Witam się po kilkudniowej przerwie
![]() Jestem z wami na bieżąco, ale miałam mały kryzys i nie chciałam rozsiewać tu złych emocji ![]() Witek skończył dziś tydzień i jesteśmy w nim absolutnie zakochani ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety od samego początku mam ogromy problem z kp o czym wam wcześniej pisałam. Niestety nic się tu nie zmieniło. Porażający ból skutków starałam się przezwyciężyć karmiąc w kapturkach ale nic to nie dało ![]() ![]() ![]() ![]() Synuś jest więc teraz wyłącznie na mm bo nie mam jak go wykarmić ![]() Mąż mnie dzielnie wspiera, bez niego nie dałabym rady. A i tak bije się z myślami że to wszystko moja wina, że mogłam zrobić dla synka więcej, tylko nie mam już chyba na to siły ![]() ![]() Na szczęście kryzys już mi powoli przechodzi. Cieszę się że mamy zdrowego synka i wiem, że to jest najważniejsze. I oczywiście witam nowe mamusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy pierwszym tez mialam kryzys. Najbardziej dokuja polozne w szpitalu. Rzucaja tekstami zeby karmic ale jak karmic skoro dziecku ciezko zlapac cyca itp. Teraz przy drugim nie mam wyrzutow juz, ze przeszlam na mm. Najbardziej wkurzaja mnie teksty odnosnie karmienia starszych osob albo nawet mojej mamy. Tz tez mnie wspiera i jego rodzina tez spokojnie przyjmuje wiadomosc ze karmie mm. Siostra pol roku temu urodzila tez syna i nie miala problemu z kp ani tez z pierwszym synem. Jak by nasz maly od samego poczatku mial mocna potrzebe ssania itp to pewnie bym teraz tez kp. Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
Czekoladowe serce:
Ja juz z tym moim karmieniem wszystkiego próbuje, ale teraz wyczytalam na opakowaniu MM że mała od 3 tygodnia powinna jeść 120ml, a nie 90ml no i dzis dalam jej 90, ona jadla i jadla az do końca, myslalam, ze bedzie plakac od bolu brzucha, a ona chyba nie zasnela i marudzila bo nie dojadla... i może dlatego domagała się jedzenia co 2h, a ja ja jeszcze przetrzymywalam do tych 3h... co ze mnie za matka :P sprobuje nastepna porcje dać większą i zobaczymy co sie będzie działo. Z tym ulewaniem zauwazylam, ze nieważne czy zje 50ml czy 90ml to ulewa tyle samo, wiec chyba po prostu tak ma. A nawet jak sie zdarzy, ze nie uleje to wcale nie śpi dłużej przez to. Co do butelki aventu nie sciskalas dziubka by wymieszac mm? Narzeczony sciskal i chyba cos rozszczelnil bo tez mi zaczela butelka przeciekac, zamiast kropelkami lecialo ciurkiem. Kupilam butelke Dr Brown's i sie zakochałam. Przeplyw wolniejszy niz w avencie, je lepiej, wolniej i połowa jedzenia nie ląduje na sliniaku. Aha, po kazdym jedzeniu ladnie odbija. Inka nie czuj sie gorsza, ze karmisz mm! Tez to przechodzilam na poczatku. W szpitalu dali mi mała 12h po cesarce, najedzona mlekiem modyfikowanym i co ja mialam zdzialac? Dodatkowo położna przyszla, polozyla mi ja do lozka i kazala karmić (ale jak? Ale co? To nie takie proste jak na reklamach, ze przystawiam dziecko a ono sie dosysa jak odkurzacz?), dodatkowo mam jakies dziwne sutki, jeden wystaje, drugi wklesly, a pokarm mialam... w 4 dobie. Wiecie co, ja myslalam, ze pojęcie terroru laktacyjnego to jakiś mit, ale w szpitalu doświadczyłam go na wlasnej skórze. W ogóle mój pobyt w szpitalu nadaje się do opisania, bo to co tam sie dzialo to dramat. Edytowane przez Kosia22 Czas edycji: 2016-07-27 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
Kamila jak znajdziesz chwile to skrobnij na wizazu przebieg porodu 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Inka, kochana, lepiej karmić dziecko mm i być szczęśliwą matką, zapewniającą swojemu dziecku mnostwo bliskości, niż z rosnącą frustracją próbować karmić piersią, nie mieć czasu na przytulanie dziecka bo ten czas poświęca się na obsługę laktatora... Dziecko czuje wszystko. A najszczęśliwsze dziecko to dziecko szczęśliwej matki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Kosia,hm terror laktacyjny...ciekawe.napi szesz coś więcej?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Karmię butelką Lovi medical i jest ok- wolny przepływ, mało się ulewa, syn nie narzeka ![]() ![]() Strasznie długo czekałaś na córkę po cc. 12h ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowicie ze dr browns jest taki dobry? Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Grzmi tak, że zaczynam się bać jaka burza przed nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
Wesola_Ania:
Dopóki nie trafiłam do szpitala to myslalam, że nie ma przymusu karmienia piersią, że jeśli rodze dziecko to ja mam pełne prawo o nim decydować od początku, również o tym w jaki sposób jest karmione. Natomiast w szpitalu w ktorym byłam sprawa wyglądała tak: Na poczatku nie mialam pokarmu, położono koło mnie najedzone dziecko, które kazano mi karmić kompletnie nie pokazując jak. Leżałam sama po CC na sali z dzieckiem w łóżku przez całą noc. Babka, która przyniosła mi dziecko pojawiła się po czterech godzinach i spytala 'no i co, je?' Mówię, że raczej nie, nie potrafi złapać sutka i nic nie jadla. Ta jak sie na mnie nie udarła, ze to niedobrze, że nie umiem jej brodawki włożyć, że muszę ją budzić na karmienie co 3h, po czym wziela ją ... na dokarmianie. I każda moja próba wygladala tak samo, zmienialy sie położne, zmienialy sie babki od noworodkow. Każda kazala mi robić co innego - probowac na siedzaco, na lezaco, masowac piersi, nie masowac, odciagac laktatorem, nie odciagac, czasem staly nade mną we dwie i jedna ciągnęła w jedną stronę dziecko, a druga w drugą. Czemu nie reagowalam? Nie wiem, zmeczenie porodem, szpitalem, myślałam że to ze mna cos nie tak, szczególnie jak do moje j sali przywiezli dziewczyne... jej corka jadla cycka non stop, ssala az milo. Ileż ja sie naryczalam kiedy na nią patrzyłam, ona narzekala, ze jej dziecko ciagle chce cycka, a ja ryczalam ze moja nie chce wcale. Potem probowalam z kapturkami, nawet nieźle szlo, ale przyszla położna i darla sie, że to nie karmienie, ze dziecko mozna wykarmic tylko gola piersią. To samo jak probowalam pobudzić piersi laktatorem, przychodziły I krzywo się patrzyły, że laktator tak nie ciagnie jak dziecko i w ogóle. Jeezcze taki kwiatek - na moją prośbę dokarmiać dziecka nie chciały, narzekaly, ze mam isc probowac (a ja w strachu, bo juz 5h nie jadla, ja w cyckach pusto, a one kazaly przecież co 3h jesc), ale jak próbowałam i o nic sie ich nie prosiłam to przychodziły i brały na dokarmianie. Haha, co lepsze, w wypisie mam, że karmiłam piersią, a ja w szpitalu ani razu córki tak nie nakarmilam. Wszystko przebila pediatra gdy spytałam o mleko modyfikowane (wiedząc że bede musiala hamować laktacje): JAK TO, NIE CHCE PANI KARMIC? Pani wymówki szuka, kobiety w obozach karmily dzieci, a pani nie chce!!!!! I co sie potem dziwic depresjom i baby blues? Teraz jak odzylam i sobie wszystko przemyslalam to jak spotkam te baby to już nie będę taka cicha. Oj nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() Byliśmy dzisiaj u pediatry. Mała waży 4700g, więc ładnie przybiera na wadze ![]() ![]() eskav, weeeeeeź już rodź, nooooo, bo nudą wieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nasza mała pije Enfamil. Wcześniej piła Bebilon, ale przy kupkach się męczyła i teraz, po Enfamilu jest OK ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super opis ![]() tż zje, nic się nie popsuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapisz
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokój jest najważniejszy. Cytat:
Postaram się jutro ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.