PM 2017, cz. 34 :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-23, 08:07   #2701
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 34 :)

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
poszło

jak ktoś jeszcze by chciał, to dajcie znać
Nie mam

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Właśnie o to chodzi dlatego wszystko pisane przez Małgosię jest po prostu żartem z resztą (pisałam to już wiele razy ), ale moja mama też stwierdza, że mąż to nie rodzina tylko wspólnik do dzieci. Ale to również mówione jest prześmiewczo

Zapisz
Ty jedna rozumiesz
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:08   #2702
czekoladowoo
Zakorzenienie

Motylek nie przejmuj się. Będziesz najpiękniejsza panna młoda i Twoje wesele będzie najlepsze. Pięknie zamkniesz rodzinny sezon a kto nie przyjdzie to się będzie w tylek gryzł bo będzie wysluchiwał od innych jak cudownie było

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:09   #2703
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość

Te 4 śluby są ze strony mojej mamy, będzie to duże obciążenie finansowe dla mojej rodziny.
Ja osobiście mimo, ze bym bardzo chciała iść na śluby kuzynek to nie dam rady latać do Polski co miesiąc przez 4 miesiące i bardzo mi z tego smutno, że muszę im odmówić. Mój ślub jest ostatni w kolejce więc spodziewam się tego, że dużo gości mi po prostu odmówi.

Ale nie mogłaś temu zapobiec.... każdy wybiera jaką chce datę. Wątpię, żeby moi kuzyni interesowali się moją datą i zwracali uwagę czy ja wcześniej ustaliłam...
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:10   #2704
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość

Tak myślisz że Małgosia żartuje? Bo napisała:
Nie no oczywiście,że nie żartuję. TŻ jest mi tylko potrzebny jako narzędzie do zrobienia dziecka i po to,żeby mnie utrzymywał jak nie będę mieć pracy,żebym mogła sobie kupować nowe ciuszki. A tak to nawet go nie kocham Nie jest moim słodkim misiaczkiem z którym patrzę sobie romantycznie w oczy,więc to chyba nie miłość
Stary 2016-11-23, 08:13   #2705
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to, że od stycznia 2015 każdy w rodzinie wiedział o naszym ślubie, że we wrześniu 2017 się pobieramy to najpierw wyskoczyła moja siostra, na dwa tygodnie przed nami córka mojej chrzestnej i kolejna kuzynka. Mniejsza o te kuzynki no ale siostra zapewniała, ze przekładają na rok później a jak podpisałam umowy z usługodawcami to wyskoczyła, że jednak biorą ślub przed nami.
Ja Cię rozumiem, że jesteś zła bo sama trochę byłam jak się okazało, że Tżta kuzyn bierze ślub 2 miesiące przed nami. Ja to w sumie byłam zła na sytuację, a nie na niego bo to tylko kuzyn więc bez przesady, bałam się, że ktoś nie przyjdzie do nas przez to, ale w sumie wszyscy dopisali

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:14   #2706
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Dokładnie

Karla ja bym na Twoim miejscu przemyslała ten makijaż, jeśli masz fotografa to może się Twój plan nie sprawdzić. Lekki delikatny makijaż podkreśliłby urodę i wygladał lepiej na zdjęciach.

A ja nie rozumiem dlaczego za każdym razem usilnie wciskacie makijaż,mówiąc,że na pewno lepiej będzie wyglądać z makijażem,skoro ona tego nie czuje?
Stary 2016-11-23, 08:15   #2707
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Motylek nie przejmuj się. Będziesz najpiękniejsza panna młoda i Twoje wesele będzie najlepsze. Pięknie zamkniesz rodzinny sezon a kto nie przyjdzie to się będzie w tylek gryzł bo będzie wysluchiwał od innych jak cudownie było

Przyjęłam to już na klatę dawno temu i nie chodzi mi o to kto będzie miał lepiej tylko po prostu o to, ze nawet jeśli ktoś by chciał przyjść a nie będzie miał kasy to nie przyjdzie. Sytuacja finansowa w mojej rodzinie nie jest jakaś super wiec liczę się z tym, że dużo gości może nie przyjść

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Ale nie mogłaś temu zapobiec.... każdy wybiera jaką chce datę. Wątpię, żeby moi kuzyni interesowali się moją datą i zwracali uwagę czy ja wcześniej ustaliłam...
No nie mogłam.

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 08:16   #2708
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrób klub przy okazji. Pewnie zmienisz ton wypowiedzi.
Stary 2016-11-23, 08:17   #2709
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dobry wieczor a raczej noc.. jakos mam ostatnio doła slubnego niechce mi sie nic planowac, myslec o tej suknii ani o dekoracjach czy fryzurze / wydaje mi sie ze i tak bedzie zle i tak ... dlatego tez malo pisze ostatnio bo naprawdę się poddaje...

Teraz ide spać dobranoc ;*

Ja mam tak od jakiegoś pół roku,a i tak tu pisze
Stary 2016-11-23, 08:17   #2710
Eunice9
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dobry wieczor a raczej noc.. jakos mam ostatnio doła slubnego niechce mi sie nic planowac, myslec o tej suknii ani o dekoracjach czy fryzurze / wydaje mi sie ze i tak bedzie zle i tak ... dlatego tez malo pisze ostatnio bo naprawdę się poddaje...

Teraz ide spać dobranoc ;*

Też tak mamI z tego co czytam to wiele z nas ostatnio. Może to przez ta jesień...

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
U mnie masakra. W pracy mi nie idzie, na uczelni młyn, zaczynam odczuwać przemęczenie wszystkim.
Wczoraj jak się wyrwałam wcześniej z pracy, tak o 22 poszłam spać i wstałam o 6 żeby się uczyć...
Dodatkowo rozmawiałam z mamą i mi powiedziała, że ma naczyniaka na wątrobie (guz, podobno w większości przypadków nie jest złośliwy, no ale ja nic na ten temat nie wiem)
Także ja na razie muszę sobie z tym jakoś poradzić. Znikam na kilka dni.
Trzymaj się, bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Zdrówka dla mamy
Ja też jestem przemęczona. W pracy zostaję (jakimś cudem jednak się da zmniejszyć godziny). Ale ciągle coś odkładam na studiach (np nowego kolosa, żeby zdać poprzedniego ), no i nie mam czasu zupełnie na nic. Nie mogę się doczekać weekendu, bo mam wolny. Ale wtedy też muszę podciągnąć z licencjatem.

I wiecie co? Mamy brać ślub w sierpniu, a siostra M teraz uznała, że oni biorą w czerwcu. A cały czas było, że na razie nie, że my najpierw i w ogóle, a jak coś zaczynamy ogarniać to jednak nie.
Znam to, przez to ze mam dwa kierunki i magisterke i też już nie ogarniam Brakuje mi wolnego weekendu a następny dopiero na święta. Na szczęście teraz mam głupim trafem 3 dni wolnego ale muszę też pozalatwiac inne sprawy. Ale mam nadzieję ze nadrobie i tak co nie co. Ty też dasz radę

Co do tego ślubu to ja zupełnie nie wiem w czym macie problem jak są takie sytuacje Jakby w mojej rodzinie miał być slub i to przed nami to nie miałabym nic przeciwko W sumie ostatnio tak myślałam ze podobnie zrobiliśmy Tża przyjaciolce ktora ma w czerwcu a my mielismy miec w kwietniu przy czym zareczylismy sie i ustaliliśmy termin pozniej Według mnie nie ma co patrzeć na to ze komuś sie moze nie spodobać tylko wybrać taki termin jaki nam pasuje. Chociaż rozumiem argument z dokladaniem się rodzicow (chociaż moi np. sa na tyle sprawiedliwi ze gdyby siostra się "wepchnela" przede mnie to myślę ze zasugerowaliby jej żeby jednak później zrobiła slub jeśli mają się dolozyc) ale jeśli chodzi o gości to po prostu powiedziałabym im ze nie zależy mi m prezentach tylko ich obecności...

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość

Tak jeszcze tylko powiem, że u nas to samo było. Siostra TŻ ze 3 razy przekładała termin ślubu, a jak powiedzieliśmy, że możemy zarezerwować termin 19.08 to się nagle okazało, że oni koniecznie w maju chcą. no to przełożyliśmy na grudzień... i wszyscy się dziwią, że ślub w grudniu... A ja nie chciałam czekać kolejnego roku do kolejnych wakacji po prostu...
No ale w czym byłby problem zrobić w tym sierpniu? Kasa?

Stary 2016-11-23, 08:18   #2711
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Niby masz rację. Ale mój wujek wydawał córki za mąż w przeciągu 1,5roku, na dwa wesela musiał zapożyczać się, bo nie było ich na to stać. Córki też świeżo po szkole, nie pracowały, ale zachciały małżeństwa (tak wiem, też nie opłacam całego wesela, chcieliśmy zorganizować wszystko później żeby uzbierać pieniądze, ale rodzice zaoferowali, że pokryją część kosztów). Od tamtych wesel minęło 5lat, do tej pory nie wiem czy wujek spłacił tamte zobowiązania, oczywiście cały 'przychód' trafił w kieszenie córeczek (a i tak jedna stwierdziła: nażarli, napili się, a w kopertach mało dali ).
Zapisz
A to już wina wujka,że wychował córki na takich pasożytów Bo ja to bym wprost powiedziała-chcesz się bawić w rodzinę to sobie sama płać za wesele,bo nie mam zamiaru brać kredytu.
Stary 2016-11-23, 08:19   #2712
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem dlaczego za każdym razem usilnie wciskacie makijaż,mówiąc,że na pewno lepiej będzie wyglądać z makijażem,skoro ona tego nie czuje?
Ja na przykład obejrzałam setki teledysków i brak makijażu robi różnicę. Niektórym pm lub świadkom twarz świeci się już w kościele.
Stary 2016-11-23, 08:19   #2713
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Hej powysyłałam foty, jakby ktoś jeszcze chciał, to wieczorem, bo zaraz lecę na 2 kolejne przymiarki i do pracy, znowu długi dzień przede mną.

Cytat:
Ja się cieszę, że mam brata 14 lat młodszego :P haha
ja mam siostrę 10 lat młodszą, więc mnie też to cieszy
Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Ale nie wszystkich stać na odłożenie na 3 czy 4 wesela, nawet jeśli wiedzą z wyprzedzeniem...
no dokładnie

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:19   #2714
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Też uważam, że głupotą jest branie kredytu, ale to każdego sprawa.

Podziwiam, że studiujesz medycynę i jesteś w stanie na luzie odłożyć na trzy koperty na wesela plus na swoje.
Dziewczyny, nie wszystkie znacie sytuację motylka. Nie każdego stać, by co miesiąc jeździć na wesela, a dodatkowo data to nie kwintesencja problemu

Dzień dobry
Na nasz odkłada TŻ, tylko myśle ze to raczej zostanie na naszym koncie bo rodzice chcą pół na pół i mówią że nasze pieniądze mamy sobie zostawić. (+ nie, nasi rodzice też nie srają pieniędzmi)
Cytat:
A więc odpowiadam:

Te 4 śluby są ze strony mojej mamy, będzie to duże obciążenie finansowe dla mojej rodziny.
Ja osobiście mimo, ze bym bardzo chciała iść na śluby kuzynek to nie dam rady latać do Polski co miesiąc przez 4 miesiące i bardzo mi z tego smutno, że muszę im odmówić. Mój ślub jest ostatni w kolejce więc spodziewam się tego, że dużo gości mi po prostu odmówi.

Historia z siostrą jest dluuuuuga i w sumie dziewczyny, które są od samego początku znają sytuację.

Może Ciebie stać żeby od razu odłożyć na wszystkie wesela na które jesteś zaproszona plus na swoje. Mi dochodzą jeszcze bilety lotnicze, bilety autobusowe i spłata kredytu na mieszkanie plus 30% wkładu własnego. to nie takie proste jak się wydaje.

Amen.
Jeśli chodzi o to dlaczzego Tobie będzie cieżko pojechać to rozumiem, faktycznie kawał drogi i kilka razy, no nieciekawie. A na ile czasu przed Tobą ślub zaplanowała Twoja siostra?

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Ja Cię rozumiem, że jesteś zła bo sama trochę byłam jak się okazało, że Tżta kuzyn bierze ślub 2 miesiące przed nami. Ja to w sumie byłam zła na sytuację, a nie na niego bo to tylko kuzyn więc bez przesady, bałam się, że ktoś nie przyjdzie do nas przez to, ale w sumie wszyscy dopisali
Właśnie tak bym chyba miała, stresowałabym się odmawiania przez gości, ale to tyle chyba. Zresztą...jak sobie pomyśle to nie wyobrażam sobie żeby jacyś nasi goście nam odmowili z tego powodu, zapraszamy najbliższych, dla których wiem że jesteśmy ważni. Myślę Motylek, że nie ma co się martwić na zapas.

Cytat:
O to to to Ja się czuję w normalnym makijażu jak kukła, a raczej czując sięsztucznie nie wyjdę dobrze na zdjęciach :P
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:21   #2715
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się cieszę, że mam brata 14 lat młodszego :P haha
Czemu się cieszysz? Przed chwilą pisałaś,że by Ci to nie przeszkadzało jak rodzeństwo wybrałoby datę w pobliżu
Stary 2016-11-23, 08:23   #2716
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:

No nie mogłam.
Dlatego nie przejmuj się tym aż tak. A co do siostry to myślę, że akurat rodzina przyjdzie na oba wesela, bo potem będzie gadanie, czemu na jednym byli,a na drugim nie. Ja bym prędzej zmniejszyła kwotę na jedną parę i poszła na dwa wesela niż jedną parę wyróżniła... I masz ładniejszą suknię

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Czemu się cieszysz? Przed chwilą pisałaś,że by Ci to nie przeszkadzało jak rodzeństwo wybrałoby datę w pobliżu
Bo w ogóle nie mam takich problemów i mam inne stosunki z bratem
Stary 2016-11-23, 08:24   #2717
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na przykład obejrzałam setki teledysków i brak makijażu robi różnicę. Niektórym pm lub świadkom twarz świeci się już w kościele.
No i dlatego ma zrobić sobie makijaż,bo Ty czy ktoś inny będzie miał złe wrażenia estetyczne oglądając teledysk?
Ja uważam,że każdy ma czuć się sobą,a nie robić coś,bo inaczej wszyscy dookoła mówią,że będzie wyglądał gorzej. Niefajne to jest.
Tak samo jak kiedyś pisałyście(piszę ogólnie,bo nie pamiętam które z Was dokładnie o tym pisały,a zaraz zacznie się,żebym znalazła post w którym tak mówiłyście) ,że jeszcze nie widziałyście by Panna Mloda w okularach wyglądała ładnie na swoim ślubie.
Stary 2016-11-23, 08:24   #2718
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Do nas jego strona może nie przyjechać, bo to jednak 500km. A jak siostra 2 miesiące wcześniej będzie miała to już w ogóle (bo do nich mają tylko ok 200)
Jakby ktoś na kim mi zależy oddalony o 500km brak slub to bez problemu bym przyjechala, to nie tak daleko przecież... Ja bym wręcz nie chciała żeby przyjeżdżali ludzie,którym na mnie nie zależy na tyle żeby przejechać 500km.

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
Trochę sięnie zgadzam. W przyszłym roku w sierpniu idziemy na 3 wesela ( w tym dwa to dwoje braci) i wiemy o tym już teraz, więc teraz kasę odłożymy i po sprawie. I w tym momencie bez roznicy mi czy oni będą brali obaj w sierpniu czy jeden w czerwcu a drugi we wrzesniu...wydaje mi sie że to już na siłe urabiane argumenty. + Jeśli ma siędwa lata do ślubu to wiadome jest że to na tyle czasu że jeszcze jakieś śluby w rodzinie mogą siępojawić.

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Karla906, a fluid, puder?
Też raczej nie będę miała, nie podobam się sobie i Tżowi taka wysmarowana

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Ale nie wszystkich stać na odłożenie na 3 czy 4 wesela, nawet jeśli wiedzą z wyprzedzeniem...
Dlatego ja bym moim gościom powiedziała że zależy mi na ich obecności a nie kasie Serio, wydaje mi sie ze nikt z mojej rodziny nie mialby problemu zeby przyjsc na 2 czy 3 wesela w roku do osób na którym im zależy. A też mają do nas daleko. Zresztą np. mój wujek ma wesele chrzesniaczki w czerwcu a ja się "wepchnelam" wcześniej na kwiecień. Przy czym nawet nie znam tej łaski. I co, miałabym na to patrzeć że nie będą mieli kasy na 2 śluby?

Stary 2016-11-23, 08:24   #2719
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak od jakiegoś pół roku,a i tak tu pisze
Ja tak miałam, więc idealnie, że jestem na tym wątku, bo nie czułam presji bycia w ani nie martwiłan się, że wiele spraw mnie nie interesuje.

Cytat:
Na nasz odkłada TŻ, tylko myśle ze to raczej zostanie na naszym koncie bo rodzice chcą pół na pół i mówią że nasze pieniądze mamy sobie zostawić. (+ nie, nasi rodzice też nie srają pieniędzmi)

Jeśli chodzi o to dlaczzego Tobie będzie cieżko pojechać to rozumiem, faktycznie kawał drogi i kilka razy, no nieciekawie. A na ile czasu przed Tobą ślub zaplanowała Twoja siostra?

Właśnie tak bym chyba miała, stresowałabym się odmawiania przez gości, ale to tyle chyba. Zresztą...jak sobie pomyśle to nie wyobrażam sobie żeby jacyś nasi goście nam odmowili z tego powodu, zapraszamy najbliższych, dla których wiem że jesteśmy ważni. Myślę Motylek, że nie ma co się martwić na zapas.

:P
To tż musi mieć świetną pracę

U mnie też byli zaproszeni teoretycznie najbliżsi. Żaden to argument, że nie odmówią. Każda pmka pisze o odmowach, na każdej sali każą się z tym liczyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-23, 08:25   #2720
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
A to już wina wujka,że wychował córki na takich pasożytów Bo ja to bym wprost powiedziała-chcesz się bawić w rodzinę to sobie sama płać za wesele,bo nie mam zamiaru brać kredytu.
Wujek pasożyt to jego córki też, i wcale nie jest mi go szkoda. Mimo, że jest bratem taty, moim chrzestnym, a tyle co tacie krwi napsuł i tyle razy co go wykorzystał to głowa mała. Jak o nim myślę to włącza mi się psioczący słowotok!

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:25   #2721
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie tak bym chyba miała, stresowałabym się odmawiania przez gości, ale to tyle chyba. Zresztą...jak sobie pomyśle to nie wyobrażam sobie żeby jacyś nasi goście nam odmowili z tego powodu, zapraszamy najbliższych, dla których wiem że jesteśmy ważni. Myślę Motylek, że nie ma co się martwić na zapas. :P
Różnica między naszymi ślubami to 3 miesiące.

Tez zapraszam najbliższych. Nie mniej jednak z kasą bywa ciężko i wiem, że mogą nie przyjść nawet jakby wiedzieli milion lat przed, że wychodzę za mąż.

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:25   #2722
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrób klub przy okazji. Pewnie zmienisz ton wypowiedzi.
Ale ja wiem jaka jest sytuacja. Ale Motylek nie ma wpływu na to jaką datę wybiorą siostra czy kuzyni, chociaż kwestia siostry jest do dyskusji, bo wszystko zależy od stosunków z nią.
Stary 2016-11-23, 08:25   #2723
cichazabka
...

Cytat:
Znam to, przez to ze mam dwa kierunki i magisterke i też już nie ogarniam Brakuje mi wolnego weekendu a następny dopiero na święta. Na szczęście teraz mam głupim trafem 3 dni wolnego ale muszę też pozalatwiac inne sprawy. Ale mam nadzieję ze nadrobie i tak co nie co. Ty też dasz radę

Co do tego ślubu to ja zupełnie nie wiem w czym macie problem jak są takie sytuacje Jakby w mojej rodzinie miał być slub i to przed nami to nie miałabym nic przeciwko W sumie ostatnio tak myślałam ze podobnie zrobiliśmy Tża przyjaciolce ktora ma w czerwcu a my mielismy miec w kwietniu przy czym zareczylismy sie i ustaliliśmy termin pozniej Według mnie nie ma co patrzeć na to ze komuś sie moze nie spodobać tylko wybrać taki termin jaki nam pasuje. Chociaż rozumiem argument z dokladaniem się rodzicow (chociaż moi np. sa na tyle sprawiedliwi ze gdyby siostra się "wepchnela" przede mnie to myślę ze zasugerowaliby jej żeby jednak później zrobiła slub jeśli mają się dolozyc) ale jeśli chodzi o gości to po prostu powiedziałabym im ze nie zależy mi m prezentach tylko ich obecności...
Ja nawet nie mam czasu iść do lekarza. Chyba odpuszczę sobie zajęcia w piątek (chociaż też kiepsko, bo mam kolosa) i w końcu pójdę.
Siostra TŻa zaręczyła się wcześniej (ale to kwestia ciąży, bo "co ludzie powiedzą, że nawet ślubu w planach nie ma a dziecko" wg. jej przyszłej teściowej). Ale wkurza mnie to, że oni niby nic, a nagle jak coś w końcu ruszyliśmy to się jej śpieszy

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:25   #2724
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego nie przejmuj się tym aż tak. A co do siostry to myślę, że akurat rodzina przyjdzie na oba wesela, bo potem będzie gadanie, czemu na jednym byli,a na drugim nie. Ja bym prędzej zmniejszyła kwotę na jedną parę i poszła na dwa wesela niż jedną parę wyróżniła... I masz ładniejszą suknię

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Bo w ogóle nie mam takich problemów i mam inne stosunki z bratem
Ale tu są 4 wesela ze strony jej mamy, nie dwa.
Stary 2016-11-23, 08:26   #2725
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro rodzice nie "srają" pieniędzmi to tak łatwo zgodziłaś się na finansowanie? Moi też nie "srają" z tym,że ich naprawdę nie stać,by dać mi kilkadziesiąt tysięcy
Stary 2016-11-23, 08:26   #2726
oljaa
Zakorzenienie

Asqua92, też poproszę priv w ogóle przyjmuje wasze wszystkie zdjęcia z mierzenia sukni

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:29   #2727
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
No i dlatego ma zrobić sobie makijaż,bo Ty czy ktoś inny będzie miał złe wrażenia estetyczne oglądając teledysk?
Ja uważam,że każdy ma czuć się sobą,a nie robić coś,bo inaczej wszyscy dookoła mówią,że będzie wyglądał gorzej. Niefajne to jest.
Tak samo jak kiedyś pisałyście(piszę ogólnie,bo nie pamiętam które z Was dokładnie o tym pisały,a zaraz zacznie się,żebym znalazła post w którym tak mówiłyście) ,że jeszcze nie widziałyście by Panna Mloda w okularach wyglądała ładnie na swoim ślubie.
Mówimy o czymś innym. Makijaż no make up jest niewidoczny, ale wpływa korzystnie na cerę. Nie czuć go. Nikt nie każe robić komuś maski I nie uważam, że ktoś ma się malować, bo wg mnie będzie lepiej wyglądał na nagraniu, a dlatego, żeby mieć piękną pamiątkę.
Co do okularów to wiem, że niektórzy mają takie wady, że muszą je mieć.
Stary 2016-11-23, 08:30   #2728
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby ktoś na kim mi zależy oddalony o 500km brak slub to bez problemu bym przyjechala, to nie tak daleko przecież... Ja bym wręcz nie chciała żeby przyjeżdżali ludzie,którym na mnie nie zależy na tyle żeby przejechać 500km.

Też raczej nie będę miała, nie podobam się sobie i Tżowi taka wysmarowana

Dlatego ja bym moim gościom powiedziała że zależy mi na ich obecności a nie kasie Serio, wydaje mi sie ze nikt z mojej rodziny nie mialby problemu zeby przyjsc na 2 czy 3 wesela w roku do osób na którym im zależy. A też mają do nas daleko. Zresztą np. mój wujek ma wesele chrzesniaczki w czerwcu a ja się "wepchnelam" wcześniej na kwiecień. Przy czym nawet nie znam tej łaski. I co, miałabym na to patrzeć że nie będą mieli kasy na 2 śluby?

No do nas rodzina TŻ będzie miałą właśnie prawie 500km, pewnie pojedynczy nie przyjadą i to zrozumiem, zawsze coś się może wydarzyć, ale większość kiedy im mowimy ze slub bedzie u mnie mowią 'robcie gdzie chcecie, keidy chcecie, my sie cieszymy że bierzecie ślub' itp, zresztą 500km to w dzisiejszych czasach 5 godzin drogi, myślę że tragedii nie ma. (a i tak myślę czy by nie poobczajać dla niektóych jakichś okazyjnych lotów, gydby były jakieśtanie linie kato-gda albo krk-gda to może ktoś by się skusił.
Cytat:
Ja tak miałam, więc idealnie, że jestem na tym wątku, bo nie czułam presji bycia w ani nie martwiłan się, że wiele spraw mnie nie interesuje.

To tż musi mieć świetną pracę

U mnie też byli zaproszeni teoretycznie najbliżsi. Żaden to argument, że nie odmówią. Każda pmka pisze o odmowach, na każdej sali każą się z tym liczyć.
Ma b.dobrą pracę, ale w gruncie rzeczy jeśli odkładasz dwa lata (tż zaczął parę miesięcy wcześniej zanim mi sięoświadczył) to odkładając 2 tysiące miesięcznie już masz sporo pieniążków.
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-23, 08:30   #2729
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu są 4 wesela ze strony jej mamy, nie dwa.
Ale jaki ona miała wpływ na wybór daty przez kuzynki???
Stary 2016-11-23, 08:32   #2730
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:

Ale niektórzy po prostu wstydzą się przyjść bez koperty i wolą nie przyjść wcale. Wbrew pozorom takich ludzi jest wiele i na nic prośby, że chodzi tylko o obecność a nie kase czy prezenty. A tu chodzi o wesela w najbliższej rodzinie, typu siostra/brat. Koleżanki to osobna bajka

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości