Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-21, 14:47   #2701
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Czesc dziś późno sie witam ale Wiktoria daje czadu chyba za to budzenie co dwie godziny. Z karmieniem tez nie najlepiej. Cyce pełne jak u krowy przed dojeniem a mala zołza pociagnie 5-7 minut i spi na cycku mozna gadać skakać na rzesach stawac i nic jej nie rusza. Tylko jak sie ja odłoży do łóżeczka to ryk ale i tak jesc nie chce. Teraz spi na mnie i normalnie anioł.
Jeszcze zeby dało rade jakoś mleko jej dostarczyć.
Czuje ze butelka nas nie ominie. Jestem załamana.
Tak chciałam i chce karmić piersią a tu taki problem.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 14:52   #2702
nonie_
Zadomowienie

Darietta a rozbierałaś ja do samej pieluszki?
Weź sobie tylko jakiś otulacz narzuc, jak ja rozbierzesz powinna się trochę rozbudzić

Zawsze możesz jeszcze odciągać i dawać butelkę, nie trzeba odrazu myśleć o mm. Będziesz widziała wtedy ile zjada...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 14:55   #2703
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Darietta a rozbierałaś ja do samej pieluszki?
Weź sobie tylko jakiś otulacz narzuc, jak ja rozbierzesz powinna się trochę rozbudzić

Zawsze możesz jeszcze odciągać i dawać butelkę, nie trzeba odrazu myśleć o mm. Będziesz widziała wtedy ile zjada...

Slyszalam o tym rozbieraniu chyba karolinusia mi tak radziła tylko ja mam wszystko przez głowę a ona tak się drze przy rozbieraniu i przewijaniu ze mi jej żal no i sąsiedzi to mi zaraz opieke nasla ze znecam sie nad dzieckiem
Stary 2017-07-21, 15:02   #2704
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Slyszalam o tym rozbieraniu chyba karolinusia mi tak radziła tylko ja mam wszystko przez głowę a ona tak się drze przy rozbieraniu i przewijaniu ze mi jej żal no i sąsiedzi to mi zaraz opieke nasla ze znecam sie nad dzieckiem

Popłacze chwilkę, ale jak ja przytulisz na pewno zaraz przestanie.

Sąsiadami się nie przejmuj, na pewno nikt Ci nic nie naśle. nie panikuj niepotrzebnie

Możesz tez odciągnąć mleko i dawać jej pierś gdy będzie już leciało to bardziej tluste, z drugiej fazy (bo na początku jest wodniste) i staraj się żeby pierś była opróżniona jak najbardziej do końca. Dacie radę

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 15:09   #2705
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Jestem dziś najszczesliwsza na świecie! O 7.32 postanowila wyjść na świat nasza córeczka Nela sn 3130 g 52 cm szczęścia! Bolało jak cholera, momentami myślałam ze nie dam rady, mialam ochote się poddać ale polozne bardzo mi pomogły a teraz widok tej kruszyny wynagradza wszystko!
I tż byl ze mną caly czas! Był bardzo dzielny

Orangemisia a Ty jak tam?

Pestycyda kciuki!

Nie wiem co jeszcze mialam pisac

Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Xzora nie wiem szczerze mówiąc. Pewnie i jedno i drugie po trochu.

Pestycyda oby sie szybko rozkręciło

Eh nie wychodzimy mam za wysokie leukocyty leżę na 4 os sali, sama patola. Mam dość

Szkoda
Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Wybaczcie że dopiero teraz ale Emilka jest bardzo absorbująca

Poród to był jeden wielki koszmar bóle potworne ,a rozwarcie się nie chciało zrobić zajechaliśmy coś koło 1 już na porodówkę . Pod ktg skurcze od razu się pisały 130-160 a rozwarcie 1,5-2 cm. Poszłam pod prysznic polewać brzuch ciepła woda , pod prysznicem siedziałam do 4 rano i uwaga rozwarcie 4 cm . Normalnie szał ciał po 6 pękł pęcherz i wtedy zaczęła się jazdą było 7 cm . Położna podłączyła mnie pod ktg i poszła - nie na długo . Drugi skurcz pod ktg i czuję parcie . Tż szybko polecial po położna i jak wpadli na salę to już główkę tz widział. Szybkie opuszczanie łóżka i mała wyszła na jednym skurczu . Nic nie było jeszcze przygotowane ,mała leżała u mnie na brzuchu a te latały i szykowały. Mała jest piękna ale to cycoholik
Jutro wychodzimy po 13
Dzisiaj po południu kąpiel i ważenie trzymajcie kciuki żeby mała dużo nie spadła

Wow ale akcja
Cytat:

To następnym razem ubierz ja inaczej . Poza tym jak będzie płakać to właśnie wyczaj moment i zatkaj ja cyckiem trzymając główkę nadziej ja na cyca.
A sąsiadów olej dzieci płaczą to normalne jest.

Pestycyda - kciuki 🏻

Xzora - fajnie ze już po
Oby teraz kp było łatwizna 🏻

Chilli - współczuje :/

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 15:12   #2706
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kciuki kciuki kciuki!!! bardzo dobry znak jak już są skurcze!

Och zazdroszczę! Kocham Wrocław i klimat Waszego rynku
Ja też i Krk

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Jestem dziś najszczesliwsza na świecie! O 7.32 postanowila wyjść na świat nasza córeczka Nela ❤ sn 3130 g 52 cm szczęścia! Bolało jak cholera, momentami myślałam ze nie dam rady, mialam ochote się poddać ale polozne bardzo mi pomogły a teraz widok tej kruszyny wynagradza wszystko!
I tż byl ze mną caly czas! Był bardzo dzielny 😍

Orangemisia a Ty jak tam?

Pestycyda kciuki!

Nie wiem co jeszcze mialam pisac 😊

Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Xzora nie wiem szczerze mówiąc. Pewnie i jedno i drugie po trochu.

Pestycyda oby sie szybko rozkręciło

Eh nie wychodzimy mam za wysokie leukocyty leżę na 4 os sali, sama patola. Mam dość

Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie wszystkich pocytować. Gratulacje dla wszystkich które urodziły i dla tych co potrzebują!!!

Ja nie śpię kolejna noc i dzień. Mała ciągle by leżała przy cycku. Powoli wysiadam. Nie mam nawet kiedy zjeść a mama mi ciągle podklada. Nie wiem jak to będzie od poniedziałku jak już będę na swoim i będę sama bo tż w pracy.
Współczuję! Ja dziś byłam u lekarza, kosmetyczki w Zarze. Zrobiłam pranie, poklikalam w mng. Ogólnie luz.
Skończone 3 tyg i robi się coraz fajniejsza.
Myślę czy nie upiec jakiegoś ciasta.

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Wybaczcie że dopiero teraz ale Emilka jest bardzo absorbująca

Poród to był jeden wielki koszmar bóle potworne ,a rozwarcie się nie chciało zrobić zajechaliśmy coś koło 1 już na porodówkę . Pod ktg skurcze od razu się pisały 130-160 a rozwarcie 1,5-2 cm. Poszłam pod prysznic polewać brzuch ciepła woda , pod prysznicem siedziałam do 4 rano i uwaga rozwarcie 4 cm . Normalnie szał ciał po 6 pękł pęcherz i wtedy zaczęła się jazdą było 7 cm . Położna podłączyła mnie pod ktg i poszła - nie na długo . Drugi skurcz pod ktg i czuję parcie . Tż szybko polecial po położna i jak wpadli na salę to już główkę tz widział. Szybkie opuszczanie łóżka i mała wyszła na jednym skurczu . Nic nie było jeszcze przygotowane ,mała leżała u mnie na brzuchu a te latały i szykowały. Mała jest piękna ale to cycoholik
Jutro wychodzimy po 13
Dzisiaj po południu kąpiel i ważenie trzymajcie kciuki żeby mała dużo nie spadła

Całkiem sprawnie poszło
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 15:26   #2707
poprostu
Zakorzenienie

Faith nie tak zle brzmi Twój poród ale ból jaki czulas to wiesz tylko Ty

Carolles wow to mnie zaskoczyła gratulacje!

Pestycyda to się wepchalas w kolejkę informuj nas!

Dziewczyny ja nie rodze... I nic się nie zapowiada... Tylko ten dzień dziwny już zabierałam się żeby sie odezwać i jakos nie wychodziło.
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 15:30   #2708
Mała!
Zakorzenienie

Ale pedzicie... nie nadążam :/

Carolles
GRATULUJĘ
Wszystkiego najlepszego dla Was!

Taedio
Dobrze ze mały zdrowy

Emilia
Witaj w klubie :/
Ja tez wysiadam, tylko.cyc i.cyc...

Jon
Trzymam kciuki, zeby maly w koncu sie zdecydował do.nas zawitać.

Xzora
Ja też to zmęczenie odczuwam, tej.nocy było tak duszno, że ledwo spałam, mały też wstawał co 1,5 godz. Ciężka noc... w dzień też za bardzo sam.spać nie chce ale na chwilę sie uda...

Faith
Super ci poszło! Kciuki za wage!

Vadi
Jesteście juz razem?

Calineczka
Ja tak.pojechałam.na KTG po 1,5 h był Hugo
Pokoik super!

Pestycyda
No.to trzymam kciuki

Nonie
Daj przepis na aniołka

Chilli
Mój też dziś średnio odkładalny, czesciej.je... chyba przez upał.
Tez mam -10 kg i tez chce jeszcze -6-8 kg i będzie ok.

Morelle
Fajnie, że u Was co raz lepiej
Ja z niecierpliwością czekam na ten.moment, aż będzie spokojniejszy

U nas jak.pisałam ciężka.nocka, co 1,5 g wstawał razem.z 5 razy
Dzień też jest dość aktywny dziś i tylko cyc cyc cyc!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 15:37   #2709
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
myśle że gofry od nonie to ten brakujący kawalek. ale pieczemy dopiero w poniedzialek! dzis zrob nalesniki ewentualnie

życzę Ci tego z calego serca zebys do poniedzialku hyla po wszystkim!!
a jak nie to w poniedzialek hurtowo pieczemy gofry

zrobilam sobie małą przerwe od.sprzatania. dokonczylam chrupki, ogolnie zjadam resztki z opakowań, tu jedno ciastko, tam wafelek... jak porządki to porządki!
poukladalam juz sporo rzeczy w kuchni. calkiem sprawnie mi to idzie. ale wszystko musze myć... wszystko zakurzone... a gdzie tam jeszcze te kartony ktore wynieslismy do garażu?
pranie sie pierze. synek dorwal jakas ksoazeczke z labiryntami i siedzi od godziny prawie rozwiazuje jestem w szoku ze taki spokojny. kocham go
Ok, niech wszystkie będą przygotowane na poniedziałek ze składnikami na gofry!!! Każda będzie musiała wrzucić zdjęcie!!!

ochhh, żeby mój syn też był taki spokojny i grzeczny
i ja też sprzątam!! pootwierane ciastka, czekolady... pęknę niedługo

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Aaaaaa już tylko moja dziewczynka została na liście do rozpakowania!!!!!

Hej, ja już w domu Czekałam do 12 na usg Najpierw w kolejce były dziewczyny ze skierowaniami: 90% na patologię... Ech, tak to jest, najpierw zaciskanie nóg żeby donosić, a potem stres że tp się zbliża, a tu nic...

Lekarz mnie nawet nie zbadał, ale w sumie wołałam żeby już nikt mi nie grzebał - i tak myślę że szyja i rozwarcie nie ma większego znaczenia w tym momencie. Pytał o skurcze, ruchy itd. jakbym powiedziała że coś jest nie tak to pewnie by badał.
Lekarz i położna bardzo mili. Wody i łożysko ok, więc do poniedziałku nie ma sensu nic przyspieszać. Jak nic się samo nie rozkręci, to w poniedziałek mam się stawić i już mnie położą wtedy, bo takie mają procedury.
Korzystając że Lila została z moją mamą, pojechaliśmy sobie jeszcze z mężem po szpitalu na pychościowe lody
Nieśmiała dziewczyna z Twojej córci albo chciała wiesz.. tak z przytupem, wszyscy ją zapamiętają, do niej należy ostatnie słowo
Dobrze, że Cię nie zostawili w szpitalu

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Spoko, w końcu wyjdą prędzej czy później te nasze dzieciaczki, nie mają innej opcji

Agg_s jesteś mistrzynią szybkiego uzupełniania listy
A nie mogą się jakość teleportować?! Bezboleśnie?!

Dziękować, dziękować, ja chyba właśnie nie mogę rodzić jeszcze bo kto będzie to uzupełniał na bieżąco?! Uśmieję się jak urodzę ostatnia <tfu tfu tfu>

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
My wczoraj ogarnęliśmy pokoik mniej więcej.
Nie wiem czy na to młody czeka
Chciałam jakieś grafiki nad łóżeczko, ale zamieniliśmy je miejscami z komodą i teraz nie wiem czy pasują. Mąż chce te gwiazdki, które pokazywała Vadi. W gwiazdki jest lampa, lampka, przewijak, poduszka, jedno prześcieradło i inne gadżety. Nie będzie za dużo tych gwiazdek?

Wiem, że mało kolorów, ale ja tak lubię, zabawki pewno będą we wszystkich kolorach tęczy
Bardzo ładnie Masz rację - maskotki uzupełnią kolorystykę
A z tymi gwiazdkami to nie pomogę bo ja to mam problem z takimi decyzjami

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
No kurczę cały dzień się nie odzywa, może masz rację. Kolejna mnie wyprzedza
Achhhh, udało Ci się!!! Nie wyprzedziła Cię, ale lepiej się decyduj już na ten poród

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Współczuję! Ja dziś byłam u lekarza, kosmetyczki w Zarze. Zrobiłam pranie, poklikalam w mng. Ogólnie luz.
Brzmi nieźle Fajnie, że masz czas dla siebie.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie rodze... I nic się nie zapowiada... Tylko ten dzień dziwny już zabierałam się żeby sie odezwać i jakos nie wychodziło.
A już myślałam, że tak z partyzanta jak Taedio i Carolles!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 15:50   #2710
Mała!
Zakorzenienie

Minini
Wiem, ze jakoś wszystko w końcu ogarnę sle brakuje mi Tymcia, pewnie wroci wszystko do.normy jak mały będzie bardziej regarny a ja mniej zmeczona. Kocham tych.moich.chłopaków, męża tez okrutnie mocno i te zmiany po prostu sa trudne. Nie wyobrażam ich sobie z młodszym dzieckiem, które jeszcze bardziej by mnie potrzebowało.

Ps. Ksiazeczka z labiryntem to cos dla Tymona! Gdzie moge dostać?

O 18:00 lecimy na grilla do mojej siostry. Na kolacje. Odmulimy.może...

Stary 2017-07-21, 15:59   #2711
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Poprostu mogłaby się odezwać

Myślałam, że jak zdążą z antybiotykiem to nie muszą zabierać dziecka. 24 godz. strasznie długo!

I mała była potem cały czas z Tobą?

Dobrze, że wszystko ok!

Szybko chcą Cię położyć chyba? Myślałam, że dopiero tydzień po tp zostawiają.

Super, że już po. Oby teraz było z górki z karmieniem!

Chciałam jakieś grafiki nad łóżeczko, ale zamieniliśmy je miejscami z komodą i teraz nie wiem czy pasują. Mąż chce te gwiazdki, które pokazywała Vadi. W gwiazdki jest lampa, lampka, przewijak, poduszka, jedno prześcieradło i inne gadżety. Nie będzie za dużo tych gwiazdek?

Wiem, że mało kolorów, ale ja tak lubię, zabawki pewno będą we wszystkich kolorach tęczy
Śliczne tam u Was i gwiazdek nigdy za dużo

Cytat:
Ja też i Krk

Gratuluję!

Zdrówka!

Całkiem sprawnie poszło

Morelle dajesz nadzieje ze jeszcze będzie lepiej
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-21, 16:05   #2712
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Myślałam, że jak zdążą z antybiotykiem to nie muszą zabierać dziecka. 24 godz. strasznie długo!

Dobrze, że wszystko ok!

Na chwilę ja tylko zabrali. W nocy leżała w swoim łóżeczku abym mogła się wyspać

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 16:07   #2713
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
To trzeba sumienia nie mieć żeby nas tak na cały dzień zostawić myślące że pojechałaś rodzić i jeszcze nas czyta!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jon
Trzymam kciuki, zeby maly w koncu sie zdecydował do.nas zawitać.

Tż mówi że w niedzielę to nastąpi, ciekaweczy wywróży

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Achhhh, udało Ci się!!! Nie wyprzedziła Cię, ale lepiej się decyduj już na ten poród
Kochana ja jestem zdecydowana już od 2 tygodni, to moje dziecko nie chce wyjść

Stary 2017-07-21, 16:24   #2714
emmos
Zakorzenienie

Carolles siostro mega gratulacje!!!Bylas dzielna jestem z Ciebie dumna, wszystkiego dobrego dla Was

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ja wczoraj przechwalilam swoją malutką, musiała usłyszec, bo dziś juz tak grzecznie nie spi. Dla mnie najgorsze jest gdy jest nakarmiona, przewinięta a nadal płacze...i nie da się uspokoić, badz tu mądry człowieku i domyśl się o co cho

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Co do odwiedzin w szpitalu, ja leżałam 7 dni i miałam dosyć. Kobiety obok się zmieniały, ale ta dziewczna z guzem mozgu i padaczką, to już przeginała. Oczywiście bardzo było mi jej żal i pomagałam jej jak tylko się spionizowałam, ale faktem jest że przychodIły do niej tłumy, rekord to 7 osob jednocześnie. Nic się nie odezwałam, ale chyba niektórzy zrozumieli gdy moja Amelcia zaczęła ryczeć, a ja nie mogłam jej uspokoić. Normalnie bym coś powidziała ale widziałam ogromne szczęście tych ludzi w tej całej chorobie.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Co do huśtawki nastrojów, ja się dziś popłakalam jak moj pies patrzył na mnie z zazdrością, gdy przewija małą. Lzy leciały jak groch, masakra.Ale jeszcze trochę i wszystko wróci na wlasciwe tory, tak zapewnia położna

Stary 2017-07-21, 16:30   #2715
vadi
*sportaddict*

Dziewczyny serdecznie gratuluję nowym mamom! Nie zacytuję Was wszystkich bo siedzę na telefonie cudnie ze nowy wysyp porodów, szkoda że u Faith tak ciężko :/

Taedio bardzo współczuję, znam to uczucie jak się czeka na wyniki i nie są super. A propos patologii byłam te wszystkie dni z Wietnamką (?), ani słowa po polsku, CAŁE dnie siedział z nią mąż i we wszystkim wyreczal, ze smarowaniem hemoroidow włącznie Z każdym dniem była coraz bardziej chora i ciągle kaslala i kichala nie zaslaniajac twarzy, myślałam ze ją ubiję

Mały nam dzisiaj napedzil strachu, bilirubina poszła w górę, nawet ja widziałam że jest zoltawy to pewnie od tego że od 2 dni nie zrobił kupki, co nie jest niczym złym ale metabolity watrobowe nie mają ujścia. Byłam pewna, ze nas nie wypuszcza ale jednak wyniki sa na tyle dobre, ze wychodzimy tylko musiałam odpalic laktator, bo mały wisi godzinami na piersi ale aż tyle nie zjada ile powinien za to jak go nakarmilam odessanym mlekiem w odpowiedniej ilości to się nagle okazało, ze jest aniolkiem i śpi ciągle także i u nas bez butelki się nie dało ale trudno.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

A co do hormonów stałam się fontanną. Jak dziś zabrali synka na pobranie krwi to siedziałam i ryczalam. Jak to oddali i sie okazało ze nawet nie zaplakal, to ryczalam ze dlaczego nie płacze
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-21, 16:31   #2716
Mała!
Zakorzenienie

IMG_20170721_172628.jpg

Bojciu taka kruszynka a tyle miłości ze sobą niesie

Stary 2017-07-21, 16:36   #2717
pestycyda
Zakorzenienie

Nie nadrobię bo nie mam siły. U mnie niewiele się dzieje. Skurcze są jak chodzę ale jak się położę to są bardzo rzadko. Więc trzaskam już 20km chyba i po schodach w górę w dół z TŻ. Za niedługo będę miała ktg to może coś się zapisze... Boję się że się nie zapiszą albo jakieś małe a one już bolą jak jasna cholera:/

Hit: postanowiliśmy nikomu ani słowa że w szpitalu jestem. Dzwoniła teściowa ale nic jej nie powiedziałam. Po czym okazało się że koleżanka z pracy mojego TŻ napisała jego kuzynce (one takie przyjaciółki) że ja rodzę a ta zadzwoniła do mojej teściowej... No ja prdl. I już odebrałam milion telefonów albo smsów z TŻ "no jak tam?" . Najgorsze że musiałam mamie też powiedzieć bo by mi nie wybaczyła że teściowa wie przed nią. Dobrze że to 200km to mi tu wycieczki nie urządza:/

Chcę rodzić 😱😱!!!!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 16:38   #2718
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Vadi masakra z tą wietnamką!
Oby małemu żółtaczka sama odpuściła

Mała jaką Twój Hugo ma wspaniałą czuprynkę! słodki szkrab z niego

Ciekawe jak tam Pestycyda sobie radzi

Stary 2017-07-21, 16:39   #2719
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Az sie uśmiechnęłam na koniec jak z tych 4cm II faza porodu sie zrobiła

Poprostu - obyś za długo na tej patologii nie była! Sio rodzic!

My wlasnie jesteśmy po zabiegu. Klaudia spi a ja czekam az TZ przyjedzie (pojechał po akt urodzenia). Muszę ją przewinąć a poki co po CC nie dam rady wziąć Klaudii razem z fotelikiem.
Córka była cały czas spokojna do momentu samego podcięcia. Ja trzymałam jej raczki, asystentka lekarza główkę. W sumie trwało to chwile. Szybko pózniej sie uspokoiła i zasnęła. 30min po zabiegu lekarz jeszcze sprawdzał czy wszystko ok. Powiedział, ze jak bedzie miała pol roku to dobrze zglosic sie na kontrole sprawdzic czy nie bedzie problemów z mową.

super ze juz po zabiegu. mowili ile to sie goi? oby teraz karmienie poszlo juz gładko

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Jezuuu dzis moj maly nieodkladalny masakra nic nie mige zrobic 5 minut polezy i ryk ,chyba na spacer musze go wziac moze sie ogarnie chlopak a od 4.00 pobudka co godzine ...wyciagnelam chuste jak wroce chyba zaczne wiazac moze ogarne cos w chacie.Wazylam sie dzis po sniadaniu i mam 10kg mniej jeszcze jakies 6-7 i bedzie idealnie troche mniej niz przed porode tylko jak to zrobic

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Carolles gratulacje nie wiem czy nie zdublowalam ale dzis nie kontaktuj

oby chusta pomogła!! a kg sie nie przejmuj! ja schudlam dopiero jak przestalam kp.. i wtedy az do przesady bo do 45kg. wygladalam jak trup.

Cytat:

Dobrze, że wszystko ok!

ładnie dojdą kolorowe zabawki to sie ożywi jeszcze!

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Jak to zrobić? Karmić jeden ze sposobów

U mnie na razie baaardzo powoli leci. W sumie na plusie miałam 19 kg, po dwóch dniach i zważeniu się w domu było -5, dziś rano ważyłam 63 kg czyli jest -7, jeszcze jakieś 13 przede mną

Wy nie gadajcie tylko róbcie te gofry. Carolles wczoraj miała zrobić na patelni. Uśmiałbym się gdyby faktycznie zrobiła a tu dziś nowina o porodzie

Carolles, zrobiłaś gofry?

Minini super ze synek grzeczny i brawo za porządki

Ja siedzę z kawą, delektuje się ciszą aaa i była dziś położna nic nowego się nie dowiedziałam, pogadała w sumie o pierdołach i się zmyła, pewnie już więcej nie przyjedzie
A na przyszła środę umówiłam nas do pediatry, ciekawe jak moj okruszek przybiera

delektuj sie ciszą!! ja tak marze o takim momencie.. ale u mnie jak na rynku od 3mies. przez ten remont

Cytat:
Ja też i Krk

Gratuluję!

Zdrówka!

Całkiem sprawnie poszło
ooo jak masz juz czas i sile na pieczenie ciasta to naprawde musialo sie u was wszystko juz poukładać z małą. super!!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ok, niech wszystkie będą przygotowane na poniedziałek ze składnikami na gofry!!! Każda będzie musiała wrzucić zdjęcie!!!

ochhh, żeby mój syn też był taki spokojny i grzeczny
i ja też sprzątam!! pootwierane ciastka, czekolady... pęknę niedługo

Nieśmiała dziewczyna z Twojej córci albo chciała wiesz.. tak z przytupem, wszyscy ją zapamiętają, do niej należy ostatnie słowo
Dobrze, że Cię nie zostawili w szpitalu

A nie mogą się jakość teleportować?! Bezboleśnie?!

Dziękować, dziękować, ja chyba właśnie nie mogę rodzić jeszcze bo kto będzie to uzupełniał na bieżąco?! Uśmieję się jak urodzę ostatnia <tfu tfu tfu>

Bardzo ładnie Masz rację - maskotki uzupełnią kolorystykę
A z tymi gwiazdkami to nie pomogę bo ja to mam problem z takimi decyzjami

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Brzmi nieźle Fajnie, że masz czas dla siebie.

A już myślałam, że tak z partyzanta jak Taedio i Carolles!
u mnie skladniki na nalesniki, placki itp. są zawsze! w poniedzialek upieke na bank!

Cytat:
Minini
Wiem, ze jakoś wszystko w końcu ogarnę sle brakuje mi Tymcia, pewnie wroci wszystko do.normy jak mały będzie bardziej regarny a ja mniej zmeczona. Kocham tych.moich.chłopaków, męża tez okrutnie mocno i te zmiany po prostu sa trudne. Nie wyobrażam ich sobie z młodszym dzieckiem, które jeszcze bardziej by mnie potrzebowało.

Ps. Ksiazeczka z labiryntem to cos dla Tymona! Gdzie moge dostać?

O 18:00 lecimy na grilla do mojej siostry. Na kolacje. Odmulimy.może...

poukladamy na nowo nasze życie i bedzie jeszcze lepiej niż bylo we 3!

a labirynty i ine zadania w empiku - najfajniejsze że to taka zmywalna ksiązeczka jak tablice. moze ścierać i robic na nowo ile razy chce. polecam!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
To trzeba sumienia nie mieć żeby nas tak na cały dzień zostawić myślące że pojechałaś rodzić i jeszcze nas czyta!

Tż mówi że w niedzielę to nastąpi, ciekaweczy wywróży

Kochana ja jestem zdecydowana już od 2 tygodni, to moje dziecko nie chce wyjść

oby przepowiednia tz sie sprawdzila. kciuki! w razie czego zaopatrz sie na poniedzialek w skladniki na gofry

u nas przestalo padac, slonce wyszlo ale na szczescie nie jest tak duszno jak ostatnie dni.
wynioslam prawie wszystko z salonu. jeszcze lodówke muszą mi przenieść. i chyba moge go zaczać sprzatac. mama obiecala mi umyc te dwa ostatnie okna po wekendzie
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-21, 16:39   #2720
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7158661

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 16:42   #2721
Jon_Snow
Wtajemniczenie

O mamo Pestycyda współczuję że wszyscy się dowiedzieli powiedzcie im żeby nie dzwonili i nie truli i dacie znać jak będzie po wszystkim.. Szkoda że tak wolno idzie u Ciebie myślałam że już jesteś po wszystkim. Dalej trzymam kciuki, bądź dzielna!

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Minini u mnie jal u Ciebie - skłdniki na gofry i naleśniki zawsze obecne

Stary 2017-07-21, 16:48   #2722
poprostu
Zakorzenienie

Pestycyda a nadal sączą Ci się wody?

Jon bo mi tak dzisiaj przykro sie zrobiło dostałam smsa od eksa o takiej treści ze mi wstyd, że ja z kimś takim byłam na 6dni przed umownym terminem porodu. Tak sie zablokowalam teraz na poród, że na pewno przenoszę. Jak można być takim człowiekiem... To straszne, jeśli jeszcze coś pójdzie nie tak to ja już tego nie udzwigne...

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-07-21 o 16:52
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 16:56   #2723
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Carolles siostro mega gratulacje!!!Bylas dzielna jestem z Ciebie dumna, wszystkiego dobrego dla Was

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ja wczoraj przechwalilam swoją malutką, musiała usłyszec, bo dziś juz tak grzecznie nie spi. Dla mnie najgorsze jest gdy jest nakarmiona, przewinięta a nadal płacze...i nie da się uspokoić, badz tu mądry człowieku i domyśl się o co cho

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Co do odwiedzin w szpitalu, ja leżałam 7 dni i miałam dosyć. Kobiety obok się zmieniały, ale ta dziewczna z guzem mozgu i padaczką, to już przeginała. Oczywiście bardzo było mi jej żal i pomagałam jej jak tylko się spionizowałam, ale faktem jest że przychodIły do niej tłumy, rekord to 7 osob jednocześnie. Nic się nie odezwałam, ale chyba niektórzy zrozumieli gdy moja Amelcia zaczęła ryczeć, a ja nie mogłam jej uspokoić. Normalnie bym coś powidziała ale widziałam ogromne szczęście tych ludzi w tej całej chorobie.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Co do huśtawki nastrojów, ja się dziś popłakalam jak moj pies patrzył na mnie z zazdrością, gdy przewija małą. Lzy leciały jak groch, masakra.Ale jeszcze trochę i wszystko wróci na wlasciwe tory, tak zapewnia położna

Ah te nasze hormony

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dziewczyny serdecznie gratuluję nowym mamom! Nie zacytuję Was wszystkich bo siedzę na telefonie cudnie ze nowy wysyp porodów, szkoda że u Faith tak ciężko :/

Taedio bardzo współczuję, znam to uczucie jak się czeka na wyniki i nie są super. A propos patologii byłam te wszystkie dni z Wietnamką (?), ani słowa po polsku, CAŁE dnie siedział z nią mąż i we wszystkim wyreczal, ze smarowaniem hemoroidow włącznie Z każdym dniem była coraz bardziej chora i ciągle kaslala i kichala nie zaslaniajac twarzy, myślałam ze ją ubiję

Mały nam dzisiaj napedzil strachu, bilirubina poszła w górę, nawet ja widziałam że jest zoltawy to pewnie od tego że od 2 dni nie zrobił kupki, co nie jest niczym złym ale metabolity watrobowe nie mają ujścia. Byłam pewna, ze nas nie wypuszcza ale jednak wyniki sa na tyle dobre, ze wychodzimy tylko musiałam odpalic laktator, bo mały wisi godzinami na piersi ale aż tyle nie zjada ile powinien za to jak go nakarmilam odessanym mlekiem w odpowiedniej ilości to się nagle okazało, ze jest aniolkiem i śpi ciągle także i u nas bez butelki się nie dało ale trudno.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

A co do hormonów stałam się fontanną. Jak dziś zabrali synka na pobranie krwi to siedziałam i ryczalam. Jak to oddali i sie okazało ze nawet nie zaplakal, to ryczalam ze dlaczego nie płacze
Nie takie straszne karmienie butla. Grunt żeby malutki jadł porządnie
Super ze wychodzicie

Cytat:
Załącznik 7158661

Awww

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Nie nadrobię bo nie mam siły. U mnie niewiele się dzieje. Skurcze są jak chodzę ale jak się położę to są bardzo rzadko. Więc trzaskam już 20km chyba i po schodach w górę w dół z TŻ. Za niedługo będę miała ktg to może coś się zapisze... Boję się że się nie zapiszą albo jakieś małe a one już bolą jak jasna cholera:/

Hit: postanowiliśmy nikomu ani słowa że w szpitalu jestem. Dzwoniła teściowa ale nic jej nie powiedziałam. Po czym okazało się że koleżanka z pracy mojego TŻ napisała jego kuzynce (one takie przyjaciółki) że ja rodzę a ta zadzwoniła do mojej teściowej... No ja prdl. I już odebrałam milion telefonów albo smsów z TŻ "no jak tam?" . Najgorsze że musiałam mamie też powiedzieć bo by mi nie wybaczyła że teściowa wie przed nią. Dobrze że to 200km to mi tu wycieczki nie urządza:/

Chcę rodzić !!!!

Ja prdle nie ma to jak poczta pantoflowa
Dobrze ze nie masz ich wszystkich pod nosem to Ci nie zrobią wjazdu na sale podczas partych
Mam nadzieje, ze się rozkręci coś wkrótce

Mój mały od 8:30 nie daje mi żyć. Godzinę wisiał mi na cyckach to jednym to drugim bo obudziłam się ze skałami. Wyssał trochę ale zaraz zasną Zjadłam śniadanie na biegu , które Tz mi zrobił. Polezal trochę , a potem wypił 100ml mojego mleka . Walna kupę tygodnia i stwierdził ze idzie spać ale tylko i wyłącznie leżąc na mamie
Jak go odłożę wiercenie się następuje
A chciałam se z Tz posiedzieć pogadać , umyć zeby chociaż ehhh .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-21, 16:58   #2724
emmos
Zakorzenienie

Cytat:

Jon bo mi tak dzisiaj przykro sie zrobiło dostałam smsa od eksa o takiej treści ze mi wstyd, że ja z kimś takim byłam na 6dni przed umownym terminem porodu. Tak sie zablokowalam teraz na poród, że na pewno przenoszę. Jak można być takim człowiekiem... To straszne, jeśli jeszcze coś pójdzie nie tak to ja już tego nie udzwigne...

Udzwigniesz, jesteś silna a dziecko jeszcze bardziej Cie wzmocni! Nie trać zdrowia dla głupich ludzi, nie warto. Czasem jesteśmy z kimś bardzo długo i nie znamy tego kogoś dobrze, nie obwiniaj się, że nie dostrzegłaś czegoś wcześniej.

Stary 2017-07-21, 16:59   #2725
Samantha7
Zakorzenienie

Ja schudłam już polowe tego co ważyłam. Zostało mi 15kg . Codziennie mi spada waga . Do mojej sprzed ciąży pewnie samoistnie nie dojdę i będę musiała isc na jakaś dietę, ale fajnie ze mi tak leci ta waga w dół i każdy kg na minus jest dla mnie motywacja
Najgorszy jest brzuch bo dużo skory jest

Stary 2017-07-21, 17:09   #2726
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Strasznie przykre jest to co ten facet Ci robi szkoda że nie możesz wymazać go ze swojego życia i nie przejmować się nim..
Na pewno wszystko z porodem pójdzie dobrze, musi!
Bez sensu napisać żebyś się nie przejmowała bo wiadomo że i tak będziesz (nie wiem co do Ciebie napisał, ale z tego co piszesz to nie da się być obojętnym wobec jego zachowań) ale pomyśl sobie że jak mały sie urodzi to będzie najwspanialszym prezentem i wychowasz go na wspanialego mężczyznę, który nie zachowa się wobec żadnej kobiety tak jak jego pseudo ojciec zachowuje się wobec Ciebie
A ja sobie pomyślałam że jak dzisiaj urodzisz to będziecie z synkiem.obchodzić urodziny prawie że razem

Stary 2017-07-21, 17:18   #2727
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziś późno sie witam ale Wiktoria daje czadu chyba za to budzenie co dwie godziny. Z karmieniem tez nie najlepiej. Cyce pełne jak u krowy przed dojeniem a mala zołza pociagnie 5-7 minut i spi na cycku mozna gadać skakać na rzesach stawac i nic jej nie rusza. Tylko jak sie ja odłoży do łóżeczka to ryk ale i tak jesc nie chce. Teraz spi na mnie i normalnie anioł.
Jeszcze zeby dało rade jakoś mleko jej dostarczyć.
Czuje ze butelka nas nie ominie. Jestem załamana.
Tak chciałam i chce karmić piersią a tu taki problem.
Darietta łączę sie z Tobą w bólu, mam ten sam problem. Zrób wszystko co możesz nim podasz mm. Moja jest dokarmiana mm i na razy nie mogę zmusić jej do piersi.W dodatku nim namówię ją na pierś to musi mnie pobić z całej siły tak przyzwyczaiła się do butelki.

W szpitalu też była bardzo apatyczna. Położne koniecznie kazały ją wybudzać, a to łaskotaniem pod brodą w nawet dotykaniem po twarzy zwilżoną pieluszka.

Też myślę o ściąganiu swojego ale jeszcze powalczę z kp. Chce ją odzwyczaić od dokarmiania mm definitywnie

Edytowane przez anusia1990
Czas edycji: 2017-07-21 o 17:20
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 17:29   #2728
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Darietta łączę sie z Tobą w bólu, mam ten sam problem. Zrób wszystko co możesz nim podasz mm. Moja jest dokarmiana mm i na razy nie mogę zmusić jej do piersi.W dodatku nim namówię ją na pierś to musi mnie pobić z całej siły tak przyzwyczaiła się do butelki.

W szpitalu też była bardzo apatyczna. Położne koniecznie kazały ją wybudzać, a to łaskotaniem pod brodą w nawet dotykaniem po twarzy zwilżoną pieluszka.

Też myślę o ściąganiu swojego ale jeszcze powalczę z kp. Chce ją odzwyczaić od dokarmiania mm definitywnie
Walcze o kp i nie odpuszcze. Mąż poszedl z nią po 17 na spacer ryczala a wręcz darła sie całą drogę wszyscy się oglądali na niego jak na wyrodnego ojca ale miał to w dup.. Przyszedł i złamałam zasade dałam cyca 20 minut przed czasem troche pojadła mąż ją wybujał i położył na brzuchu jedyna pozycja w jakiej śpi mam chwile oddechu. Robie ciasto na jutro heh jestem ciekawa jak wyszlo bo z młodą na cycu troche robiłam
Stary 2017-07-21, 17:29   #2729
xzora
Zakorzenienie

Siilmariien - tak, teraz próbujemy sie karmić bez nakładek i Klaudia nie ma juz ścisku rekina po podcięciu.
Calineczka - śliczny pokoik. Moim zdaniem gwiazdki bedą pasować.
Darietta - moze dajcie sobie czas, a jak rady położnej nie pokogą to warto jeszcze skonsultować sie z doradcą laktacyjnym.
Vadi - super, ze wychodzicie
Pestycyda - ech, no szkoda, ze wiadomość o porodzie dotarla do mam.
Niech TZ odbiera tel a tobie niech dadzą spokój. My tez mieliśmy w planach powiedzieć jak juz bedzie po wszystkim i na szczęście sie udało.
Minini - lekarz mówił zeby przez 30min obserwować i nie karmić, a po tym czasie juz normalnie. W sumie teraz nie widać po niej ze miała jakis zabieg. Jedynie sie dziwi, ze język moze dalej wyciągnąć super, ze kolejne prace za wami. Nie ma co mamy do tych okien ciągnąć - na pewno teściowa z chęcią umyje
Poprostu - a nie mozesz go zablokować i kontakt jedynie przez pośrednika skoro tak na Ciebie wpływa?
Anusia1990 - 3mam kciuki za walkę z mm! Walczymy razem. U mnie jest o tyle lepiej, ze juz mogę karmić ją bez nakładki (chociaż pewnie jutro moje sutki bedą cierpieć). No, ale dzisiaj tez głownie spała na piersi. Ciężki dzien dla nas, na pewno jest tez zmęczona. Poki co zasnęła po karmieniu jedynie moim mlekiem (rano odciagnelam 30ml laktatorem). Mogłaby trochę pospać, bo ja tez potrzebuje odpoczynku.

Siilmariien - jak po wizycie w szpitalu?

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-21, 17:39   #2730
nulkaa3
Rozeznanie

Gratuluję nowych Maluszków
U nas problemy z kupą od wczoraj, Adusia pręży się, robi się purpurowa na buzi, widać że cierpi i boli ją brzuszek. Dzisiaj dałam jej herbatkę z rumianku i po 40min pielucha pełna, teraz też czuję że pielucha się napełnia... Nawet sobie nie wyobrażacie jaka radość jest w domu z powodu kupy 😁

Moje dziecko lubi ekstremalne pozycje do spania 😍IMG_20170714_135917.jpg

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości