Starania o dziecko od 2018 roku część 4 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-05, 10:56   #2701
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Dla mnie pojęcie wpadki jest nie do ogarnięcia, raz jeden i trafiony, ludzie latami się staraja, celują i w ogóle, a tu raz ️ i trafiony gdzie tu sprawiedliwość?!

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Dokładnie, a w ogóle wpadka przy tabletkach, przy prezerwatywie to dla mnie kosmos jeju, ja kiedyś byłam taka przewrażliwiona na punkcie niechcianej ciąży. Jakby człowiek wiedział że to nie będzie takie proste to by tak nie schizował

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 10:56   #2702
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Nie pogniewałabym się, gdyby byla dziewuszka.

Omg. Zabić to mało. Ludzie nie mają wyczucia ani taktu....

Trzebaa chyba takim osobom zacząć mówić prosto z mostu.
Nie mają. Co to kogo obchodzi? Czasem miałabym ochotę za takie coś przywalić.

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 10:56   #2703
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość

Ja kupuje cybexa 2w1 za 1750 zł nie wiem czy to dużo czy mało, ale ja się zakochałam ❤️Załącznik 7524406

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Xboo, to w sam raz
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 10:58   #2704
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Masakra z tymi chamskimi pytaniami, ale przyznam że kiedyś sama nie mialam świadomości że taki tekst może tak zranić.
A u mnie dzis spadek temperatury poniżej linii więc czekam na @ i już się nie łudzę. Kurcze w tej nieszczesliwej ciąży zaszlismy w pierwszym cyklu, bez celowania,z kilkoma seksami na krzyż w całym miesiacu. A teraz jakaś wielka dupa z tymi staraniami, mialam wielką nadzieję ze po tych przejsciach przynajmniej szybciej zajde w ciążę skoro ostatnim razem poszło tak łatwo

U mnie też temperatura spadała i podskakiwala i byłam pewna że nic z tego.
Stwierdziłam nawet że w następnym mierze tylko do momentu aż wyznaczy owu i koniec.
Chociaż czy jest wszystko ok to się dopiero okaże, ale wierzę że jest ok.

Stary 2018-05-05, 10:59   #2705
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie jak ktoś jest wysoki to taki anex w sam raz bo generalnie ciężki nie jest i przepięknie wyglada na żywo !
Z bugaboo czy joolzem byś wyglądała jak z wózkiem dla lalek

Ja kupuje cybexa 2w1 za 1750 zł nie wiem czy to dużo czy mało, ale ja się zakochałam Załącznik 7524406

Hahaha o dokładnie, jak z wózkiem dla lalek

A cybex dobry wybór sama chciałam kupić ta spacerówkę. Myślałam o sprzedaży anexa i dokupieniu później do tej spacerówki gondoli jakbym zaszła w drugą ciążę. Ale kurcze ma kubełkowe siedzisko (nie wiem jak by mojej księżnej wybrednej odpowiadało) i w sumie zdecydowaliśmy się na inną spacerówkę. No i tz stwierdził że drugie dziecko nie gorsze i też niech jeździ w gondoli anexa, więc anex czeka

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 11:02   #2706
AnnLady
Zakorzenienie

Bosze temat wózków dla mnie to czarna magia będę się martwić jak przyjdzie pora

Stary 2018-05-05, 11:10   #2707
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Dla mnie pojęcie wpadki jest nie do ogarnięcia, raz jeden i trafiony, ludzie latami się staraja, celują i w ogóle, a tu raz ️ i trafiony gdzie tu sprawiedliwość?!

A ja zawsze myślałam ze mi sie wpadka nie trafi jak widac zycie potrafi zweryfikowac to czego jestesmy tak pewni no a teraz przed staraniami mialam nadzieje ze teraz tez pojdzie tak latwo ale jednak te obawy ze dluzej to bedzie trwało były.. no i jak widac obawy sie sprawdzają

Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 11:33   #2708
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Nie zdawałam sobie sprawy, że wybór wózka to takie dylematy. Trzeba w tym być na bieżąco, żeby się połapać.

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
A ja zawsze myślałam ze mi sie wpadka nie trafi jak widac zycie potrafi zweryfikowac to czego jestesmy tak pewni no a teraz przed staraniami mialam nadzieje ze teraz tez pojdzie tak latwo ale jednak te obawy ze dluzej to bedzie trwało były.. no i jak widac obawy sie sprawdzają

Takie historie pokazują, że chyba dużo siedzi w głowie. Ale jak temu zaradzić....

Ile to ja znam przypadków, kiedy para się stara miesiącami, latami i nic... A jak odpuszczają to niemal od razu się udaje.

W ogóle to przyszla do nas do pracy dziewczyna, która ma dzieciątko z invitro. Pierwszy taki przypadek poznałam i w sumie fajnie (a jednocześnie smutno) było posłuchać jej doświadczeń. 5 lat bezskutecznych starań i przez cały ten czas nie znaleziona konkretna przyczyna niepłodności.... Lekarze w końcu rozkładali ręce.
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 11:48   #2709
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
My niby ustaliliśmy, że na jesień działamy. Ja też jestem z tych które jak podejmą decyzję to akcje chcą już już już, mam nadzieję że szybko minie... I z tych dużo gadających i wiercacych dziurę w brzuchu, niestety na mojego tż to nie działa, wręcz przynosi odwrotny efekt
U nas dokładnie tak samo. Ja też jak coś wymyślę to już bym rzuciła wszystko inne i robiła to co wymyśliłam. A TŻ musi wszystko na spokojnie przemyśleć, odłożyć na kilka miesięcy, przyzwyczaić się... Zwariować można A jeszcze jest taki uparty, że nie ma szans, żeby zgodził się i na pomysł i na termin taki co ja, można się jedynie targować...
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 12:21   #2710
UltraMarryna
Zakorzenienie

Witam się dziś z wami ja i moja @

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 12:43   #2711
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość

No siema z Tobą się witam, ale koleżanki nikt tu chyba nie zapraszał

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 13:16   #2712
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:

dobre!

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Nie zdawałam sobie sprawy, że wybór wózka to takie dylematy. Trzeba w tym być na bieżąco, żeby się połapać.

Takie historie pokazują, że chyba dużo siedzi w głowie. Ale jak temu zaradzić....

Ile to ja znam przypadków, kiedy para się stara miesiącami, latami i nic... A jak odpuszczają to niemal od razu się udaje.

W ogóle to przyszla do nas do pracy dziewczyna, która ma dzieciątko z invitro. Pierwszy taki przypadek poznałam i w sumie fajnie (a jednocześnie smutno) było posłuchać jej doświadczeń. 5 lat bezskutecznych starań i przez cały ten czas nie znaleziona konkretna przyczyna niepłodności.... Lekarze w końcu rozkładali ręce.
A czasem przyczyną jest taka mała pierdoła.
Ja z kolei znam przypadek gdzie latami starali się o dziecko, poddali się, zaczęli starać się o adopcje, po latach udało się adoptowali dzidziusia, a ona wtedy zaszła w ciążę i dodam że na karku prawie 40.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Dziewczyny zrobiłam w końcu to Chili con carne! To jest pyszne!!! ale wyszło mi piekielnie ostrrrrrre

Stary 2018-05-05, 14:19   #2713
Rozesmiana92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość

przykro mi

ja juz tez musze sie nastawiac, ze jednak nic z tego bo mam sporadycznie rozowe nitki od wczoraj
Stary 2018-05-05, 14:28   #2714
krejzicatlady
Zadomowienie

Cytat:

polać jej !

O wózkach też pojęcia nie mam,wspominane firmy to dla mnie czarna magia ale fajnie tak czytać i może kiedyś sobie wspomnę "oooO to ten który Gaja/Xxboo polecały"

Ja jeszcze 2 godziny w pracy i 2 dni wolnego ! I uwaga uwaga w UK słonecznie na weekend ! Niespotykane ! Także grillujemy dzisiaj,jutro może też,drineczki i piwko i może się nam uda coś zmajstrować wieczorem.
Skoro na trzeźwo z czystym umysłem się nie udaje to może akurat jak się zżulę troszkę zadziała

krejzicatlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 14:40   #2715
Rozesmiana92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krejzicatlady Pokaż wiadomość
polać jej !

O wózkach też pojęcia nie mam,wspominane firmy to dla mnie czarna magia ale fajnie tak czytać i może kiedyś sobie wspomnę "oooO to ten który Gaja/Xxboo polecały"

Ja jeszcze 2 godziny w pracy i 2 dni wolnego ! I uwaga uwaga w UK słonecznie na weekend ! Niespotykane ! Także grillujemy dzisiaj,jutro może też,drineczki i piwko i może się nam uda coś zmajstrować wieczorem.
Skoro na trzeźwo z czystym umysłem się nie udaje to może akurat jak się zżulę troszkę zadziała

zazdroszcze grilla. ja tz dzisiaj probuje namowic ale z niego taki kanapowiec, ze chyba sama pojde w swiat a on niech dziecko bawi i zwierzeta
Stary 2018-05-05, 14:51   #2716
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nosiłam aparat w podstawówce a wtedy nie nosiła się w ogóle aparatów bosz ale się dzieci ze mnie śmiały miałam przezwisko metalowa szczeka.

Ale i tak kochałam mój aparat

Dzieci czasami bywają bardzo okropne. Mnie przeżywali właśnie przez brzydkie zęby.

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 15:00   #2717
zabuzabu
Raczkowanie

Co do wózków to Cybexa gorąco polecam, miałam 2 modele spacerówek-parasolek: Callisto na codzień i Onyx, który był u rodziców bo często zajmowali się córką i nie chciało mi się za każdym razem wozić wózka do nich. Oba modele super, świetnie się prowadzą i są przeznaczone do 17,5 kg a nie do 15 kg jak większość wózków dzięki temu możemy je używać również dla przedszkolaka. Poza tym są bardzo ładne, nowoczesne i eleganckie.
Na podstawie doświadczenia (swojego i koleżanek) uważam, że lepiej zainwestować większe pieniądze w lekką spacerówkę która posłuży nam kilka lat i będziemy ją intensywnie użytkować, niż w wypasiony wózek 3w1, który odstawimy po 6-9 miesiącach użytkowania.
zabuzabu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 15:07   #2718
wynn
Zadomowienie

No mi rozkręca sie plamienie, także Ultra-piąteczka my chyba mamy identyko cykle, ostatnio tez jakos w podobnym czasie dostalysmy @ nie?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Kaari, xbo ja mialam w swoim zyciu taki moment ze mialam poparzoną buzie i w szpitalu mialam cala twarz zabandazowana-przezywali mnie wtedy mumia, to bylo straszne na szczęście wszystko sie ladnie zagoilo a co do aparatow, ja zawsze marzylam zeby mieć, lubiłam bajkę 'aparatka'

wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 15:08   #2719
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0
Konto usunięte

Ehh nie mają być @ tylko dwie kreski

5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 15:10   #2720
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
No mi rozkręca sie plamienie, także Ultra-piąteczka my chyba mamy identyko cykle, ostatnio tez jakos w podobnym czasie dostalysmy @ nie?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Kaari, xbo ja mialam w swoim zyciu taki moment ze mialam poparzoną buzie i w szpitalu mialam cala twarz zabandazowana-przezywali mnie wtedy mumia, to bylo straszne na szczęście wszystko sie ladnie zagoilo a co do aparatow, ja zawsze marzylam zeby mieć, lubiłam bajkę 'aparatka'

Ojej
Nie potrafię zrozumieć jak ktoś moze się śmiać z dziecka, osoby dorosłej bo ma jakieś wady itp.

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 15:42   #2721
UltraMarryna
Zakorzenienie

Też nie rozumiem jak można się śmiać z innych wad lub niedoskonałości? Co w tym śmiesznego? Trzeba mieć strasznie marne poczucie humoru. A wszystko wynosi się z domu.
Cytat:

Ehe mamy podobnie. No to kolej na luty. Zróbmy sobie prezent na walentynki

Stary 2018-05-05, 15:52   #2722
Sylwia00804
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, posanowilam dołączyć bo staramy sie wlasnie od stycznia 2018 r.

Sylwia00804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 16:05   #2723
Fruczak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia00804 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, posanowilam dołączyć bo staramy sie wlasnie od stycznia 2018 r.

Witamy . Napiszesz coś więcej o sobie?

Kaaarii jak Ci ładnie w tym aparacie . Też kiedyś nosiłam i bardzo go lubiłam, aparaty są ładne.

Nie wiem, my się niby nie staramy, a coś mam przeczucie, że @ nie przyjdzie . A do terminu @ jeszcze daleeeko + może nie przyjść wtedy, kiedy powinna, bo nie obserwuję cyklu a mógł się rozregulować.
Fruczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 16:06   #2724
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć Sylwia napisz coś o sobie

Stary 2018-05-05, 16:12   #2725
Sylwia00804
Zakorzenienie

Slub wzielismy w sierpniu 2017 i jakoś nie spieszylo nam sie do dzieci. Ale po nowym roku jakos zmienilismy zdanie więc odstawilam antykoncepcje. Niestety jak na razie to mam z tego tylko nawrot trądziku to nasz 4 cykl staran. W tym cyklu lykalam wiesiolek i pilam siemie lniane, bo nie zauwazalam u siebie wgl sluzu plodnego, ale skok temp. Byl. W tym miesiącu po raz pierwszy widzialam ten sluz i bardzo mnie to ucieszylo w przyszla sobotę wypada termin @. Nie wiem jak się nastawić. Nie umiem odpuscic i nie myslec o tym dodam tez ze w tym cylku mialam plamienie owulacyjne co mnie mocno zdziwilo. Nigdy wcześniej tego nie zauwazylam

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Mam 26 lat, moj maz 27. Mamy nieco utrudnione zadanie bo mąż przewaznie jest w domu sobota i niedziela- ze względu na charakter pracy ale wg moich obserwacji i wyliczeń owulacje miewam prawdopodobnie w soboty. więc kto wie

Sylwia00804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 16:18   #2726
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Slub wzielismy w sierpniu 2017 i jakoś nie spieszylo nam sie do dzieci. Ale po nowym roku jakos zmienilismy zdanie więc odstawilam antykoncepcje. Niestety jak na razie to mam z tego tylko nawrot trądziku to nasz 4 cykl staran. W tym cyklu lykalam wiesiolek i pilam siemie lniane, bo nie zauwazalam u siebie wgl sluzu plodnego, ale skok temp. Byl. W tym miesiącu po raz pierwszy widzialam ten sluz i bardzo mnie to ucieszylo w przyszla sobotę wypada termin @. Nie wiem jak się nastawić. Nie umiem odpuscic i nie myslec o tym dodam tez ze w tym cylku mialam plamienie owulacyjne co mnie mocno zdziwilo. Nigdy wcześniej tego nie zauwazylam

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Mam 26 lat, moj maz 27. Mamy nieco utrudnione zadanie bo mąż przewaznie jest w domu sobota i niedziela- ze względu na charakter pracy ale wg moich obserwacji i wyliczeń owulacje miewam prawdopodobnie w soboty. więc kto wie

Witamy cię w naszym zacnym gronie po tabsach organizm dochodzi do siebie przez kilka cykli, ten czwarty może być już szczęśliwy i tego ci życzę

Stary 2018-05-05, 16:20   #2727
a1n9i8a9
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie Staraczki mam 29 lat, z mężem staramy się od lutego br., po kilku latach brania tabletek anty. Do tej pory zawsze myślałam, ze zrobić dziecko to jak palcem pstryknąć, a tu niespodzianka - to wcale nie takie łatwe 😂 jak na razie marnie te nasze starania wyglądają bo: małż jeździ w delegacje, podejrzewam u siebie brak owulacji (testy nic nie pokazują), dotychczasowy ginekolog bagatelizował średnie wyniki z krwi :/ i jak to zwykle bywa, kazał czekać rok.

Ostatnio nachodzi mnie myśl, ze może lepiej już teraz udać się do specjalisty, przebadać i być na 100% pewnym co i jak, niż czekać ten cholerny rok. Chociaż z drugiej strony mam wrażenie, ze takie myślenie może już podpadać pod ☠☠☠☠☠☠☠ca 🤣
a1n9i8a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 16:24   #2728
AnnLady
Zakorzenienie

U mnie te test owulacyjne też średnio pokazywały że jest owu. Ten pasek zawsze by jasniejszy niż powinien więc teoretycznie nieważny test. A jednak dwie kreski są
Cytat:
Napisane przez a1n9i8a9 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie Staraczki mam 29 lat, z mężem staramy się od lutego br., po kilku latach brania tabletek anty. Do tej pory zawsze myślałam, ze zrobić dziecko to jak palcem pstryknąć, a tu niespodzianka - to wcale nie takie łatwe jak na razie marnie te nasze starania wyglądają bo: małż jeździ w delegacje, podejrzewam u siebie brak owulacji (testy nic nie pokazują), dotychczasowy ginekolog bagatelizował średnie wyniki z krwi :/ i jak to zwykle bywa, kazał czekać rok.

Ostatnio nachodzi mnie myśl, ze może lepiej już teraz udać się do specjalisty, przebadać i być na 100% pewnym co i jak, niż czekać ten cholerny rok. Chociaż z drugiej strony mam wrażenie, ze takie myślenie może już podpadać pod ca 🤣

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Witam nowe staraczki

Stary 2018-05-05, 16:31   #2729
a1n9i8a9
Przyczajenie

U siebie widziałam może ze 2 razy jasną kreskę (wiec to nawet nie zapowiedź owulki) w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, a potem cisza :/ No ale dziś dostałam @ wiec nowy cykl=nowa szansa. Spróbuję pomierzyć temperaturę i wypróbować mikroskop a’la Afrodyta, którego jeszcze moja mama używała.

No i liczę, że może coś pyknie.
a1n9i8a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-05, 16:44   #2730
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a1n9i8a9 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie Staraczki mam 29 lat, z mężem staramy się od lutego br., po kilku latach brania tabletek anty. Do tej pory zawsze myślałam, ze zrobić dziecko to jak palcem pstryknąć, a tu niespodzianka - to wcale nie takie łatwe jak na razie marnie te nasze starania wyglądają bo: małż jeździ w delegacje, podejrzewam u siebie brak owulacji (testy nic nie pokazują), dotychczasowy ginekolog bagatelizował średnie wyniki z krwi :/ i jak to zwykle bywa, kazał czekać rok.

Ostatnio nachodzi mnie myśl, ze może lepiej już teraz udać się do specjalisty, przebadać i być na 100% pewnym co i jak, niż czekać ten cholerny rok. Chociaż z drugiej strony mam wrażenie, ze takie myślenie może już podpadać pod ca 🤣
Hej.
Ostatnio słyszałam że często ludzie starający się o dziecko żałują że zbyt długo czekali i wcześniej nie podjęli jakichś działań które mogłyby ułatwić zajście. Racja! Z drugiej strony - odstawiłaś tabsy, ile cykli temu 2, 3 ? Organizm musi mieć czas na powrót do normalności. Dodatkowo jak sama piszesz małz wyjezdza. Stąd te 12 miesięcy starań zalecanych przed jakimikolwiek działaniami. Jak masz na to czas i środki - to działaj, umów się na monitoring, porób badania, zbadaj męża. Tylko czy nie lepiej poczekać aż będziesz faktycznie wiedziała że macie problem z zajściem? Owulka czasem przechodzi cichaczem.
Jakie miałaś złe wyniki?
Ps (Dużo ludzi przyjmujących tabletki antykoncepcyjne nie zdaje sobie sprawy z negatywnych ich skutków , szkoda. Widzę że sporej ilości dziewczyn poczyniły szkody: rozregulowaly wydluzyly cykle, spowodowały torbiele i inne.. problemy z zajściem w ciążę)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości