|
|
#2671 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
![]() Edytowane przez Rozesmiana92 Czas edycji: 2018-05-05 o 09:29 |
|
|
|
|
#2672 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to uczucie, że chce się wiedzieć, a jednocześnie się człowiek boi wydaje mi się, że jest normalne. Sama pewnie będę panikować za miesiąc i przeżywać niezależnie od wyniku Cytat:
![]() Co do wózków - miałam ostatnio u znajomej okazję do prowadzenia wózka Anex Sport - byłam w szoku jak on lekko jedzie. Ale nie pamiętam kiedy wcześniej prowadziłam jakiś wózek, pewnie z 15 lat temu jako dzieciak, więc to mógł być skok technologiczny Nie wiem jakie on ma opinie w necie, ale koleżanka jest z niego bardzo zadowolona (z gondoli póki co). Ja zauważyłam jeden minus - budka od gondoli rozkłada się w niewielkim zakresie, tak że w pewnych momentach małego raziło słońce, ale może wszystkie budki tak mają? Nie wiem w sumie, nie znam się?Cytat:
Cytat:
[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;83369816]Hejo ja też mam wiele razy ukłucie zazdrości jak widzę dzieci po poronieniu chyba jeszcze mocniej ale nie poddam się i też będę miała w końcu zdrowa ciążę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oczywiście, że będziesz! Każda z nas będzie Cytat:
Cytat:
Kurczę, zgubiłam post od kogoś o wulkanie na Teneryfie - zarezerwowałam nam wejściówkę, dokupię jeszcze bilet na kolejkę. Chociaż w ciąży podobno się nie powinno, ale jeśli się uda to najwyżej TŻ tylko wyjedzie i porobi mi zdjęcia On chce też koniecznie do Siam Parku iść, mimo, że nie umie pływać. Ale zjeżdżalnie to raj dla niego.
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas to Tz chciał wcześniej ☺ mi potrzeba było kilku miesięcy więcej.
Cytat:
![]() Podobno będzie tylko gorzej Gratuluję! Z głowy juz będzie ![]() ![]() Hej ☺ Ja zjadłam i jeszcze żyje potem posprzątam mieszkanie bo trochę mu się przyda. Tz jedzie na pogrzeb ze strażą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby człek przestrzegał wszystkich ciążowych zakazów to by musiał się zamknąć w domu na 4 spusty i nie wychodzić z łóżka ![]() Nem, Ty to umiesz człowieka pocieszyć :P no nic, dziś idę na spacer to młodego dobujam -może nie będzie dziś tłukł starej matki tak boleśnie ![]() Jak zjadłaś to teraz utrzymaj to w żołądku do 12:00. Wtedy odtrąbisz sukces ![]() Dzięki, dzięki i za komplementy też dziękuję, chociaż myślę, że staracie się być po prostu miłe Znalazłam spoko patent w necie na ciuchy - worki próżniowe. Słyszałam o nich, ale nigdy nie używałam. Teraz, jak mam milion rzeczy dla małego, a z tego pół miliona na "jak podrośnie" uznałam, że spróbuję popakować je w te wory. Powinny zająć mniej miejsca i się nie zniszczyć. Ktoś próbował?
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-05 o 09:53 |
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Gajaa - do usług
![]() Gorzej ze mnie i po 12 łapią wymioty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TZ to średnio chciał on w ogóle długo mi mówił ze chyba w ogóle nie chce dziecka Zaczęliśmy rozmawiać i najpierw termin był ustalony na dużo dużo późniejszy mieliśmy się starać od maja 2018 roku czyli od teraz !!!! Ale tak mu gadałam (bo ja jak się na coś nakręcę to jak katarynka gadam w kółko o tym samym) ze poszliśmy na kompromis i mieliśmy się zacząć starać od stycznia, ale mojego TZ latwo idzie przekabacić wiec finalnie 1cs wypadł na grudzień 2017 - nie udany. W styczniowym się udało już Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż mnie kupił Loro park (must!!!), ale ja kocham zwierzątka ogólnie dla turystów wszystkie atrakcje na Teneryfie są super dopracowane, jest pięknie. Ja byłam zachwycona sama jazda po wyspie samochodem dostarcza wrażeń, widoki i klify niesamowite Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app Teide nie jest ciężkie, trzeba podejść z 30 minut, reszta to auto i kolejka czuć rzadkie powietrze i siarke, nie wiem jak siarka działa na ciąże (?)
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-05-05 o 10:05 |
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie! Znalazłam u siebie Klub Mamy i Taty - zajęcia dla dzieci, warsztaty dla rodziców, kawiarenka etc. We wtorek robią warsztaty z masaż Shantala, więc zabieram psiółę z małą potomkinią i idziemy! Coco, jestem przekonana, że siarka na wszystkich działa kiepsko. Byliśmy rok temu przy wulkanie Solfatara koło Neapolu. Panie Boże, dopomóż! Już wiem, czemu starożytni uważali to miejsce za przedsionek piekieł! Gorzej, jak się rzygać zachce od tego zapachu (zgniłego jaja), ale zawsze można się wrócić
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-05 o 10:07 |
|
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
My niby ustaliliśmy, że na jesień działamy. Ja też jestem z tych które jak podejmą decyzję to akcje chcą już już już, mam nadzieję że szybko minie... I z tych dużo gadających i wiercacych dziurę w brzuchu, niestety na mojego tż to nie działa, wręcz przynosi odwrotny efekt
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Tak w ogóle zakupilismy w Lidlu wyciskarka wolnoobrotowa, fajna sprawa
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-05-05 o 10:20 |
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
ja też od kiedy się staram mam wrażenie, że wszędzie ciąże, dzieci.... Cieszę się szczęściem bliskich, ale jednocześnie czuję zazdrość i jeszcze większe pragnienie. ![]() Cytat:
Nie wiem jakby nasze życie się ułożyło, gdyby on nie zmienił zdania albo gdybyśmy poznali się teraz, a on miałby poglądy jak 7 lat temu. Strasznie kłóciłaby się we mnie miłość do niego i jednocześnie pragnienie posiadania dziecka. Cytat:
Wczoraj zauważyłam u siebie śluz płodny, więc..... Jedynie popełniliśmy błąd, bo użyliśmy żelu intymnego.
|
||
|
|
|
#2681 | |
|
Żona
|
Cytat:
Ja szybciej wydaje mi się że dojrzałam do tego. Chociaż nie mogę powiedzieć tego w 100% bo Tż nie lubi gadać o uczuciach i takich tego typu rzeczach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mój tak mówił w wieku 29 lat Teraz jest po 30 i dziecko ma w drodze i się bardzo cieszy, gada nawet czasem do brzucha czego ja nawet nie robię ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
My oboje chcieliśmy mieć dziecko i zdecydowaliśmy że będziemy się starać jak kupimy mieszkanie i dostanę umowę na cały etat. No i wprowadziliśmy się w lutym a od kwietnia zaczęliśmy działać. Co prawda umowę dostałam dopiero od lipca ale test zrobiłam w sierpniu więc się dobrze ułożyło
![]() No i chcemy mieć dwoje dzieci z nieduza różnica wieku (ok 2 lat) więc to nasza wspólna decyzja obecnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Icannot, to dziś powtórzcie bez żelu. Poza tym, o ile dobrze pamiętam, żel nie tułcze plemników tylko je spowalnia czy coś. Najwyżej wyjdzie dziewuszka
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gondola jest mega, spacerówka też ok tylko duża i ciężka wiec kupiliśmy coś mniejszego do samochodu. Co do budy to w każdym tak jest i trzeba instalować parasolkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Icannotfly to ja jak twój tż, jako nastolatka też mówiłam, że nie chce dzieci, a teraz jestem strona naciskająca
mój tż stabilnie chce mieć dzieci.. Kiedyś w przyszłości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jednogłośnie stwierdziliśmy że chcemy zacząć starania ale to ja zaczęłam temat
jakbym nie zaczęła to pewnie do tej pory by nic nie było. Ogólnie mam wrażenie że oboje wcześniej myśleliśmy o tym ale żadne z nas nie powiedziało tego głośno. Co do zazdrości itd, ja jestem bardzo zazdrosna jak komuś innemu się udaje, a jak jeszcze jest to wpadka to już w ogóle mam ochotę mordować. Niby staram się wyznawać zasadę, że czemu mam być zła na kogoś ze mu się udało bo przecież jest to powód do szczęścia, to mimo to jest mi ciężko. Bardzo przeżyłam jak dwa tygodnie po moim poronieniu koleżanka urodziła synka, zdrowy, ciąża bez żadnych komplikacji, zaszła od razu bez żadnego problemu. A najgorzej mnie drażni jak ktoś się mnie pyta kiedy my W KONCU będziemy mieli dziecko. Ostatnio w sklepie spotkałam kuzynkę to pierwsze co to zapytała czemu nie rosnę, ile mam jeszcze zamiar z tym czekać, może aż babcia będę? Trzeba mieć tupet.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzebaa chyba takim osobom zacząć mówić prosto z mostu. |
||
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Masakra z tymi chamskimi pytaniami, ale przyznam że kiedyś sama nie mialam świadomości że taki tekst może tak zranić.
A u mnie dzis spadek temperatury poniżej linii więc czekam na @ i już się nie łudzę. Kurcze w tej nieszczesliwej ciąży zaszlismy w pierwszym cyklu, bez celowania,z kilkoma seksami na krzyż w całym miesiacu. A teraz jakaś wielka dupa z tymi staraniami, mialam wielką nadzieję ze po tych przejsciach przynajmniej szybciej zajde w ciążę skoro ostatnim razem poszło tak łatwo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio byłam oglądać wózki w sklepie i widziałam anexa na zdjęciach byłam zakochana w nim ale na żywo to jest wielki czołg !!!! Sama bym do niego mogła wsiąść ja bym przy nim wyglądała jak nastolatka z wózkiem.... olbrzymi ! W ogóle większość tych wózków typu bebetto, roan bass, peg perego, anex to olbrzymy dla mnie. Takie zgrabne wózeczki to cybexy, quinny, x lander z cite, mutsy, bugaboo, joolz. Ja mam 163 cm wzrostu wiec nie chce przy wózku wyglądać jak małolata co ledwo zza niego widzi drogę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę oddawać dziecku moja komodę ale liczę ze chociaż jedna/ dwie szuflady dla mnie zostaną dzięki Bogu ze będziemy mieli wielka szafę pax narożna to będę miała gdzie trzymać ciuchy. Ja miałam się dziś pakować na przeprowadzkę i właśnie chciałam powywalać niepotrzebne rzeczy/ oddać niepotrzebne ciuchy, ale TZ uważa ze się nie wyrobi do piątku z ograbianiem chaty wiec pewnie będę musiała się pakować po powrocie ze szpitala. A myślałam ze pojadę ze szpitala wprost do nowego mieszkania ;< Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale taki bugaboo jak dla mnie jest okropny, gondole bym miała w kolanach i chyba bym musiała kucać żeby dziecko wyciągnąć ![]() ![]() Ale ja mam 180 cm i potrzebowałam czołga. Anex idealny dla wysokich osób Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
A kuzynka dzieciata, że tak wypytuje?
![]() Miałam jedną trochę podobną sytuację. Poszłam na urodziny kumpeli, a tam sami fani LARPów akurat świeżo po jakimś jednym. Temat zszedł na tego LARPa właśnie- zaczęli się zachwycać kostiumami i realizmem gry, przy czym 30 min z tego to była gadka w stylu "ona grała zwłoki! Była taka blada", "i taka sztywna! Naprawdę wyglądała jak trup", "jestem pod wrażeniem, leżała nago w rowie, udawała martwą, w ogóle się nie ruszała! no rewelacja!". I tak dalej. Nie wytrzymałam. Powiedziałam im, że gdyby znaleźli prawdziwego trupa to by się tak nie jarali, bo to jest doświadczenie traumatyczne, a nie wowhiperewela! Po chwili ciszy jakiś odważniacha spytał czy mam takie doświadczenie za sobą. Odpowiedziałam twierdząco i spytałam czy mam opisać ze szczegółami. Zamknęli się od razu ![]() Generalnie w momencie tej imprezy ta sytuacja była już za mną, a oni nie mogli wiedzieć. Gdyby było gdzie uciec to bym uciekała, ale to była impreza w kawalerce, więc wyszło jak wyszło ![]() Xboo, Joie też z tych zgrabnych i mniejszych wózków ![]() ooo, taki wielki pax to wielkie szczęście i oszczędność miejsca! My nie mamy takich przestrzeni, więc zamówiliśmy małemu szafę i regał schodkowy, tylko w kwadracie, bez schodków zmieścimy się na pewno, ale docelowo to szafa na dwójkę dzieci, więc już teraz chcę wprowadzić patenty na oszczędzanie miejsca, żeby się nie rozrosnąć ![]() Oj, ręka w górę kto skończył remont w terminie możesz się spakować i a nuż TŻ Cię zaskoczy
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-05 o 10:55 |
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, co do worków próżniowych to ja w nie pakuje kurtki zimowe itp. no i właśnie wszystkie wywalilam z szafy a nie mogę znaleźć worków
chyba tż gdzieś wsadził, a jest w robocie. Jedyny plus taki że jak dziecko wstanie to będzie miała zabawę bo taka góra ciuchów na środku pokoju ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️ i trafiony gdzie tu sprawiedliwość?! Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję doświadczeń ja w pracy się naogladam zdjęć, nic przyjemnego. A co dopiero na żywo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie jak ktoś jest wysoki to taki anex w sam raz bo generalnie ciężki nie jest i przepięknie wyglada na żywo ! Z bugaboo czy joolzem byś wyglądała jak z wózkiem dla lalek ![]() Ja kupuje cybexa 2w1 za 1750 zł nie wiem czy to dużo czy mało, ale ja się zakochałam ❤️IMG_2681.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
My oboje wiedzieliśmy że chcemy, kwestia tylko kiedy. No i na pewno chcielibyśmy dwójkę chociaż
z raczej nieduża różnica wieku. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Chociaż ja już bym chciała, zwłaszcza że od kilku miesięcy uważam że mamy dobry moment na takie decyzje, ale mój mąż jeszcze dojrzewa 

jakby cos jeszcze wam przyszlo do glowy to dajcie znac 
jednoczesnie boję sie że będę (w zwiazku z tym ze z tżem mocno chorowalismy w tym cyklu, on bral silne leki a ja założyłam ze i tak sie nie uda więc na grillach sobie popijalam piwerko a i papierosem nie pogardzilam) i że nie będę (no bo kurde ta glupia nadzieja i rozczarowanie jest zawsze) więc może lepiej w ogóle nie wiedzieć 

dobrze, ze sałatka i mięso juz w lodowce... A jeszcze tyle sprzątania ;(
masakra - albo tamten tak rozklekotany od stania na wystawie, albo ja nie ogarniał, jak może każde kółko w inna stronę jechać, niczym w tych wózkach z auchana...
u nas piekna pogoda ma byc
a ja musze wziac sie za sprzatanie a tak mi sie nie chce 
mialam wrazenie ze wszyscy wkolo tylko zachodza w ciaze i co rusz kolejna dzidzia sie rodzi 
On chce też koniecznie do Siam Parku iść, mimo, że nie umie pływać. Ale zjeżdżalnie to raj dla niego.
)

️ i trafiony