![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze jedna tesciowa lepsza od drugiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
I chyba tylko moja jest aniołem
#2705 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() Ja jestem w takiej sytuacji, że nie mam już niestety teściowej, ale nie wyobrażam sobie żeby można było rzucać takimi tekstami. Przecież to ich kochane wnuki będą..
![]() |
#2706 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś uznałam, że jednak nie zostawie tego tylko na poziomie internetowych żali i jak zostałam sam na sam z teściową, to jej powiedziałam, że mi się zrobiło okropnie przykro. Ona na to, że rozumie, ale znów, że ona to zawsze synów chciała ![]() Tak jak ktoś wcześniej pisał, trzeba mieć gruba skórę i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2707 |
Przyczajenie
|
Hej jestem nowa, to pierwsza ciąża, dziś 12 t i 2 dzień, ja już po prenatalych wyszły dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Każdy moment jest dobry żeby powiedzieć , nawet tutaj na forum różnie dziewczyny informują, niektóre po pozytywnym teście, ja powiedziałam najbliższej rodzinie po serduszku w 7tc. Teraz to już dużo osób wie ponieważ w 9tc powiedzieliśmy córce, bo już nie miałam siły wymyślać żeby nie skakała przy mnie, uważała bo mama ma chory brzuszek i że nie mogę jej nosić. Córka mocno przejęta chodzi śpiewa do brzucha, całuje , głaszcze, ale też mówi innym że mama ma dzidziusia w brzuchu ![]() Cytat:
![]() Moja mama jest za to nastawiona bardzo na dziewczynkę, moja siostra niecały rok temu urodziła syna, a mama była pewna że będzie wnuczka, nakupowała sukienek a tu takie rozczarowanie ![]() Z teściową mam dobre relacje, z mamą niestety tylko poprawne w kierunku do słabych ![]() A najlepsze jest to że ja się nie mogę zdecydować co bym chciała, z jednej strony synka bo mam córkę, a z drugiej po córce mam tyle ślicznych sukienek że mi szkoda że leżą w pudłach ![]() Swoją drogą przerażają mnie kobiety które są rozczarowane z płci swojego dziecka, mam kilka koleżanek które nie mogą mieć dzieci lub o dzieci walczyły bardzo długo z pomocą lekarzy, mam też koleżanki po stracie, sama jestem po stracie i jedyne co teraz myślę to to żeby to maleństwo było zdrowe, za dwa tygodnie prenatalne, z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej bardzo się boje i tyle mnie interesuje . Wczoraj miałam taki okropny ból brzucha, że rozważałam już jazdę na IP, ból był napewno żołądka, ale był okropny , miałam dreszcze, ciężko opisać co mi się działo i trwało kilka godzin, nie wiem co mogło mi zaszkodzić ponieważ wczoraj jedliśmy wszyscy to samo, zresztą ostatnio mało jem bo mnie odrzuca od wszystkiego. Mam nadzieję że z dzidzią wszystko ok. Dziś już lepiej naszczęście. Miłej niedzieli ![]() Edytowane przez Marianna48 Czas edycji: 2019-01-27 o 07:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A znowu mojej kuznce (21tc) gdy dowiedzieli sie ,że będzie dziewczynka to jej facet sie ... obraził. Wyszedł z gabinetu lekarskiego i nawet lekarz skomentował, że jak ktoś liczył na chłopczyka to mógł inaczej popracować. Pamiętam jak przyjechala do mnie i plakała. A teraz jest wszystko w porządku, byli wybierać razem wózek ,mają wybrane imie itd Ja myślę .ze najgorzej jest nastawiać się na jakąś płeć. Ja mam przeczucia na syna ale wiem ,że to może byc mylne i mi szczerze jest obojętne co bedzie ![]() Cytat:
![]() Ja powiedzialam niedawno w 10tc rodzicom. Ale np mojej babci nie mówię jeszcze bo wiem że ona zaraz kazdemu bedzie o tym mówić a po za tym zostanie prababcia pierwszy raz wiec wiesz xD dlatego jej powiem po prenatalnych. A znowu moj TŻ ma bardzo mały kontakt z rodzicami to on stwierdził, że on im mówić nie będzie. W kazdej rodzinie jest inaczej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prenatalnych mąż zadzwonił do swojego dziadka i wujka a ja jeszcze nie dałam znać nikomu więcej. Wiem, że mama się cioci wygadala. A na dniach planuje zadzwonić do mojej babci, tylko się jakoś zebrać w sobie nie mogę ![]() Cytat:
Wiesz co, takie wymyślanie wydaje mi się efektem nieświadomości, bo gdyby nie wizaz pewnie sama nie wiedzialabym jaką walka mogą być starania. A jak coś łatwo przychodzi, to później prościej jest skupiać się na rzeczach mniej ważnych... Ale się przemeczylas ![]() Cytat:
![]() ![]() Obraził sie? Noo, facet z prawdziwego zdarzenia ![]() Też miałam w ostatnim czasie przeczucie na syna a może być inaczej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodzicom i rodzeństwu w 9 tyg, jak już widzieliśmy serduszko. Babciom moim przedwczoraj, w 13tyg, po prenatalnych, jak teraz już jest "bezpieczniej" z bobaskiem ![]() ![]()
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
Moi teściowie ani rodzice nic nie mowią o płci. Tylko, że to wszystko jedno. Chociaż teściowa chyba podejrzewa córkę ( widocznie żle wg niej wygladam). Jak się z nimi widuję to akurat zawsze jakaś zmęczona i bez makijażu. Strasznie się źle czuję po spotkaniu . Nie wiem dlaczego, ale wykańcza mnie to. Znowu z moimi rodzicami jakby nabieram skrzydeł, sil. To już któryś raz. Tesciowie są bardzo głośni, może dlatego. A o ciąży powiedziałam siostrom i dziadkom po serduszku. Rodzicom przed serduszkiem. U mnie 9+1/2. Jestem na L4, więc stopniowo się wieść rozchodzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie siostra i przyjaciolka wiedzialy bardzo wczesnie. Pozniej reszta rodziny sie dowiedziala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
A ja mam podejrzenie ze bedzie parka. O ile cera mi sie poprawiła (czyli chłopiec bo niby nabiera sie urody) tak wypryszczylo mi pupe (czyli dziewczynka)
![]() |
#2716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My jeszcze tesciom nie powiedzieliśmy, rodziców nie mam więc wiadomo. Moje rodzeństwo i bliska ciocia wiedzą. Do tego 2 koleżanki i tyle narazie. ![]() Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Ja mam istna pryszczyce, ale na nic sie nie nastawiam bo nie wierze w tego typu rzeczy. Poczekam spokojnie do USG polowkowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie od początku z cera super, oby tak dalej ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2719 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny postanowione. Powiem w piątek rodzicom i teściom. Zamówiłam dzisiaj 2 torty na piątek ze smoczkiem i bucikiem (różowy i niebieski), damy je mamą do odpakowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Ja powoedzialam rodzicom i bratu na swieta, jakis 6 tydzoen to byl.
Teraz koncze 10 tydzien i wie jedna kolezanka i jedna kuzynka. Reszta dowie sie przy najblizszym spotkani😁 Jesli chodzi o plec ja wole dziewczynke tz chlopca ale oboje eiemy ze to malo wazme. Najwaznoejsze zeby bylo zdrowe😍 Moim rodzicom bez roxnicy plec, chodzi wole dziewczynke ale to dlatego ze ja tak bym wolala😂 zostana dziadkami po raz pierwszy takze radosc ogromna bedzie. Tz niestety nie ma rodziny 😔
![]() |
#2721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt, dieta, wolne i brak makijażu =mniej pryszczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Rozeznanie
|
To u mnie mama moja jest okropna w tym temacie. Ma być dziewczynka i koniec.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
U mnie na kolacje frytki i surowka z kapusty i marchewki... Drugi dzien z rzedu.
W sumie moglabym jesc frytki na sniadanie, obiad i kolacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurde, to z tymi oknami serio musi coś być ![]()
![]() |
#2725 |
Zadomowienie
|
Mi już babcia zapowiedziała, że będzie drugi syn, bo do tej pory cycki mi nie urosły. Podobno na dziewczynkę rosną bardzo szybko w pierwszym trymestrze. Ja tam w to nie wierzę, ale babcia to babcia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Czyli drugi trymestr
#2728 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane! Ja od 2 dni już 13 tydzień
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2730 |
Zadomowienie
|
Ależ się zmartwiłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.