Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-09, 14:37   #2701
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Lilly chciałam, staraliśmy się, ale przypadkiem wpadła praca i już wtedy nie chciałam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Rozumiem

Dziewczyny, to widzę, że nie tylko ja czuję się jakoś nieatrakcyjnie :P Patrycja, przeraziłaś mnie z tym rozmiarem butów, bardzo współczuję
Stary 2019-01-09, 14:39   #2702
mysia1103
Raczkowanie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86346274]Mysia A jaki rozmiar wzięłaś tego kombinezonu? Bo teraz wyprzedaże i też się zastanawiam czy nie kupić na zimę, ale nie wiem czy 68 czy może lepiej 74?[/QUOTE]Wzięłam 68, tj na 6- 9 mies, tak pisze na metce. Wiec chyba bedzie oki.

mysia1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 14:41   #2703
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
dziewczyny wlasnie dostalam od kolezanki body i buciki Dear Eco z bawelny pima.. cudowne w dotyku i w ogole przesliczne
Piękne!!!
Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
heeejka fajne historie mi spóźniał się okres więc pojechaliśmy do apteki po testy. Bara bara było w dni płodne więc mieliśmy pełną świadomość że dzidzia może z tego wyjść. Aż się zdziwiłam bo mój tż na początku naszego związku nie chciał mieć zbytnio dzieci i nie raz go namawiałam a od kilku miesięcy on zaczął mówić że to najwyższy czas itd. Od razu wyszły dwie mocno czerwone krechy. Ucieszył się chyba nawet bardziej niż ja także u nas nie było żadnej niespodzianki.

dziewczyny, ze smyka zamawiacie na stronie czy jedziecie do sklepu? cholera nie mogę przekonać się do zakupów internetowych. A u Was jak? większość zamawiacie przez internet?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

śliczne
Ja online. Przy małym jednak tak najłatwiej. Plus wszędzie darmowe zwroty prawie.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
chyba większy dreszczyk emocji co do płci jest u mnie teraz w trzeciej ciąży, w drugiej też był. W pierwszej w sumie było wszystko jedno
My póki co uważamy że w 3 nie chcemy wiedzieć
Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
To teraz pewnie byś chciała syna? Czy jednak trzecią córę? Pewnie o tym już pisałaś, ale tu tyle informacji się zbiera na tym forum, że nie nadążam

O to faktycznie, wódkę już macie

Dziś wzięłam się za porządki w szafkach z ryżami, kaszami, mąkami... Powiem Wam, że masakra, ile tego wszystkiego tam było, wywaliłam też masę rzeczy, wszystko wymyłam konkretnie, zobaczyłam ile czego mam. W planach na ten tydzień jeszcze porządek w szafce ze sztućcami, przyprawami i garnkami. Na przyszły tydzień planuję porządki w łóżku - tzn. mam podnoszone łóżko ze skrzynią, tam też się zebrało sporo rzeczy niepotrzebnych, jakichś torebek, poszewek, huk wie czego. Dobrze, że szafy już mam w miarę ogarnięte i znalazło się tam sporo miejsca na rzeczy młodego. Oglądam w internetach, jak ludzie umieją się zorganizować na małym metrażu i wpadłam w taką obsesję trochę ograniczania zbędnych rzeczy wokół mnie. Np. chcę zainwestować w czytnik i wywieźć większość książek do teściów czy rodziców w kartonach. Ale ja mam ich naprawdę mnóstwo, setki w małym mieszkaniu. Leży to i się kurzy. Czekają na lepszy czas w nowym domu - wtedy na pewno stanie w salonie konkretny regał żeby je wyeksponować, sporo w nie w końcu zainwestowałam Ta obsesja porządków też jest związana z tym, że na razie brzuch mały i mogę dużo zrobić nawet mimo bólu kręgosłupa. Przewiduję, że to moje ostatnie podrygi w tej kwestii, w marcu-kwietniu już tak fajnie nie będzie. Także ostateczne wypolerowanie mieszkania przed powiększeniem rodziny zostawię mężowi.
Ja teeezzz!! W Ross wiem co brać na 2+2 co się nam kończy, tak samo z hurtowni wiem co zamówić! kasze mąki wszystko
W planach mam jeszcze przyprawy bo już dawno zaczęłam a coś skończyć nie mogę organizacji całej szuflady. Ale jak mąkę kasze i Morele przy młodym zrobiłam tak przyprawy może być ciężko

Czytnik polecam. Choć ja sięgam wciąż po książki. Plus podobno jak się chce zarazić dziecko do książek do czytania (nie oglądania jak 1-2latek) to trzeba dać przykład... Z czytnikiem nic z tego nie będzie
Cytat:
Napisane przez mysia1103 Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj piękny kombinezon na przyszłą zimę.Oczywiście w promocji za 1/4 ceny jestem mega zadowolona
Odważnie!
Ja widzę dużo pięknych ale z rozmiarem nie wiem jak celowac. Już się przyjechałam że małemu rok temu kupiłam kurtkę na ten rok... No za duża. A za rok będzie za mała. Deal życia.

Stary 2019-01-09, 14:41   #2704
agadzie
Zakorzenienie

Mi w pierwszej ciąży z 37 na 39 przeskoczyło ale wszystko wróciło do normy po porodzie teraz ( tfu tfu) nic mi nie puchnie, jedyne co to od czasu do czasu boli mnie biodro, i promieniuje na pachwinę ale tylko w lewej nodze, nie wiem czemu tak.
Co do wyglądu - w sumie tylko włosy mam lepszej jakości, nie wypadają i nie przetłuszczają się szybko, a tak inne rzeczy w normie. No, cycki trochę urosły ale tragedii nie ma, mieszczę się w swoich dotychczasowych stanikach.
Ale ta popołudniowa senność mnie dobija, myślałam że tylko w Polsce tak mam bo ciemno wcześnie ale nie, wróciłam, pełne słońce a zbliża się godzina 16 a ja śnieta

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 14:44   #2705
sQuaara
Zakorzenienie

Zresztą ja kurtki i kombinezony kupuje na Olx

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Ja przytyłam na razie 2,5 kg. Ale bardziej przeraża mnie puchnięcie... Normalnie noszę rozmiar buta 37, z córką od 33-34 tygodnia nosiłam buty 41 takie miałam stopy. Idąc do porodu ledwo mogłam chodzić, toteż był jeden z powodów CC. Teraz mam 22 TC, jutro 23 się zaczyna, a ja już mam stopy opuchnięte

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
O jaaaa współczuję!
Ja na szczęście nie miałam tego problemu bo na zimę to chyba emu musiałabym kupić.. I do porodu w swoich botkach pojechałam... Ale już ledwo w nich wróciłam. Po porodzie jakoś spuchlam na 5-7 dni

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86346274]Mysia A jaki rozmiar wzięłaś tego kombinezonu? Bo teraz wyprzedaże i też się zastanawiam czy nie kupić na zimę, ale nie wiem czy 68 czy może lepiej 74?[/QUOTE]Ja się martwię że oba

Stary 2019-01-09, 14:46   #2706
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sq, moja szuflada z przyprawami to istny sajgon, więc będzie ciężko. Co do czytania przy dziecku to wiesz, że myślałam o tym? Na pewno książeczki dziecięce będę kupowała papierowe, żeby je widział i w domu będą zawsze jakieś tam książki, też żeby widział, że czytam. Zresztą mamy w planach przeprowadzkę w ciągu dwóch lat, więc myślę, że zanim zacznie kojarzyć to już będzie mieszkać w domu z regałem pełnym książek :P
Stary 2019-01-09, 14:49   #2707
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Czyli z trafieniem rozmiaru może być różnie
Moje dziecko dzisiaj cały dzień szaleje

Robię szalik na szydełku i mam ochotę na jajecznicę, a jeszcze nie dawno miałam awersję do jajka.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 14:50   #2708
sysa09
Zakorzenienie

Kliknelyscie cos w smyku? Podoba nam sie bialy wlochaty bezrekawnik z kapturem, tylko nie wiem jaki rozmiar wlasnie, zeby byl na wczesna wiosnę, 74?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86346500]Czyli z trafieniem rozmiaru może być różnie

Robię szalik na szydełku i mam ochotę na jajecznicę, a jeszcze nie dawno miałam awersję do jajka.[/QUOTE]Mam to samo z jajkami

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 15:04   #2709
AgataAgata9090
Zadomowienie

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0665761001.html co sadzicie o tych ogrodniczkach dla chlopca? nadadzą się na wiosnę/ lato?? bo nie wiem czy brac 62 czy 68rozmiar
AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 15:08   #2710
agadzie
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86346500]Czyli z trafieniem rozmiaru może być różnie

Robię szalik na szydełku i mam ochotę na jajecznicę, a jeszcze nie dawno miałam awersję do jajka.[/QUOTE]Ooo robisz na szydełku? Super! Ja się tyle razy nauczyć próbowałam i no nie idzie. Może jakiś łańcuszek mi wyjdzie ale i to marnej jakości 🤣 ale za to uwielbiam haft krzyżykowy, teraz mam w planach wyszyć jakis obrazek dla malej, Dominik ma 2 wiec i Agatka też musi mieć swoje
Jak skończysz szalik to pokaż! Uwielbiam takie własnoręcznie robione, najlepsze

Stary 2019-01-09, 15:12   #2711
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Kliknelyscie cos w smyku? Podoba nam sie bialy wlochaty bezrekawnik z kapturem, tylko nie wiem jaki rozmiar wlasnie, zeby byl na wczesna wiosnę, 74?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Mam to samo z jajkami

ja poki co dla synka przegladam :w smyku
wczesna wiosne za rok? to 80 bym wziela. chociaz odzież wierzchnia zawczyaj jest wieksza niz np body i my zawsze rozmiar do tyłu nosimy... ale to nie zasada.
chyba bym 80 brala. najwyzej bedzie troche za duze to nie problem i sie przyda tez na chlodniejsze letnie wieczory

Cytat:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0665761001.html co sadzicie o tych ogrodniczkach dla chlopca? nadadzą się na wiosnę/ lato?? bo nie wiem czy brac 62 czy 68rozmiar
moze na maj. dalej juz za gorąco... wg mnie

Cytat:
Sq, moja szuflada z przyprawami to istny sajgon, więc będzie ciężko. Co do czytania przy dziecku to wiesz, że myślałam o tym? Na pewno książeczki dziecięce będę kupowała papierowe, żeby je widział i w domu będą zawsze jakieś tam książki, też żeby widział, że czytam. Zresztą mamy w planach przeprowadzkę w ciągu dwóch lat, więc myślę, że zanim zacznie kojarzyć to już będzie mieszkać w domu z regałem pełnym książek :P
no ja jużżż prawie mialam przeorganizowana szuflade ale sie okazalo ze zle zamowienie zlozylam... no i tak zleciało...

moj czyta BARDZO duzo, kocha ksiazki, ma swoj regał ale to poki co nie ten etap. ja bym chciala zeby moje szkolne/nastoletne dzieci chetnie po ksiazki czytaly. tak to trzeba dac przyklad... a ja trzaskam dziesiatki ksiazek rocznie ale na czytniku...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-09, 15:19   #2712
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

moj czyta BARDZO duzo, kocha ksiazki, ma swoj regał ale to poki co nie ten etap. ja bym chciala zeby moje szkolne/nastoletne dzieci chetnie po ksiazki czytaly. tak to trzeba dac przyklad... a ja trzaskam dziesiatki ksiazek rocznie ale na czytniku...
Wiesz, to tylko kwestia opakowania - nie ma różnicy między czytaniem papieru a czytnika. Jedyna jest taka, że z wierzchu to może bardziej wygląda jakbyś siedziała na tablecie niż z nosem w książce.
Stary 2019-01-09, 15:28   #2713
sQuaara
Zakorzenienie

no wlasnie... moj odda wszystko (poza jedzeniem) za telefon...
i na nic tlumaczenie ze mama tam ma legimi i czyta on chce YT
tak samo wlasnie czytnik = tablet... tzn tak mysle.
cos tam bede czytac na kartkach niech widza
Stary 2019-01-09, 15:29   #2714
agadzie
Zakorzenienie

U mnie czytnik króluje, choć i po papierowe książki sięgam. Mój mały też ma sporo książek, ostatnio bardzo polubił te z serii "Kicia Kocia" - naprawdę fajne w przekazie, taki 2- latek spokojnie myślę że się zainteresuje teraz ciągle wałkujemy że kicia kocia będzie miała braciszka. A dla najmłodszych książeczki kontrastowe.

Apropo kurtek - jeszcze jak byłam w ciąży z małym to kupiłam na promocji kurtkę zimową na 92 cm druga zima z kolei nosi

Stary 2019-01-09, 15:34   #2715
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz pewnie byś chciała syna? Czy jednak trzecią córę? Pewnie o tym już pisałaś, ale tu tyle informacji się zbiera na tym forum, że nie nadążam

O to faktycznie, wódkę już macie

Dziś wzięłam się za porządki w szafkach z ryżami, kaszami, mąkami... Powiem Wam, że masakra, ile tego wszystkiego tam było, wywaliłam też masę rzeczy, wszystko wymyłam konkretnie, zobaczyłam ile czego mam. W planach na ten tydzień jeszcze porządek w szafce ze sztućcami, przyprawami i garnkami. Na przyszły tydzień planuję porządki w łóżku - tzn. mam podnoszone łóżko ze skrzynią, tam też się zebrało sporo rzeczy niepotrzebnych, jakichś torebek, poszewek, huk wie czego. Dobrze, że szafy już mam w miarę ogarnięte i znalazło się tam sporo miejsca na rzeczy młodego. Oglądam w internetach, jak ludzie umieją się zorganizować na małym metrażu i wpadłam w taką obsesję trochę ograniczania zbędnych rzeczy wokół mnie. Np. chcę zainwestować w czytnik i wywieźć większość książek do teściów czy rodziców w kartonach. Ale ja mam ich naprawdę mnóstwo, setki w małym mieszkaniu. Leży to i się kurzy. Czekają na lepszy czas w nowym domu - wtedy na pewno stanie w salonie konkretny regał żeby je wyeksponować, sporo w nie w końcu zainwestowałam Ta obsesja porządków też jest związana z tym, że na razie brzuch mały i mogę dużo zrobić nawet mimo bólu kręgosłupa. Przewiduję, że to moje ostatnie podrygi w tej kwestii, w marcu-kwietniu już tak fajnie nie będzie. Także ostateczne wypolerowanie mieszkania przed powiększeniem rodziny zostawię mężowi.

Sama nie wiem. Chłopiec byłby ciekawą odmianą i tak naprawdę to fajnie byłoby, gdyby mąż miał "sojusznika".
I on na pewno delikatie też by chciał, aczkolwiek on nie jest z ych,że za wszelką cenę.
Z drugiej strony jesteśmy dziewczynkowi i trzecia córka byłaby też wielkim szczęściem.

Ech, oby zdrowe. I żeby po prostu już wiedzieć. Ja jestem niecierpliwa

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja przy młodym robiłam test w pracy, nianią wtedy byłam, młoda spała, a ja hyc do łazienki. Pamiętam, że obudziłam się wtedy z przeczuciem, że coś jest nie tak. Po pracy pojechałam po skarpetki i mu dałam prezent. A teraz już jak wracaliśmy znad morza to wiedziałam, że pykło. Jakoś tak podświadomie.. Dwa tygodnie później, na 5 dni przed okresem poszłam po test. No i jak byk krecha. Oczywiście za telefon do kumpeli i "k.... Kacha jestem w ciąży" i mega płacz zwłaszcza że dzień wcześniej podpisałam wstępne papiery w robocie pojechałam po body do Tesco i akurat jak wracałam to on poszedl z młodym i znajomymi na lody do kawiarni to dołączyłam. Dałam mu na osobnosci to mu się oczka zaszkliły i tylko mu powtarzałam w kółko "a nie mówiłam, a nie mówiłam!"

czasem tak bywa,że się staramy a jak się udaje, to jest szok. Ja za perwszym razem nie planowałam ciąży, ale też dopiero zaczęłam nową pracę i przez to właśnie płakałam. Także rozumiem CIę

Cytat:
Ty to jesteś zakręcona dziewczyna Nigdy do końca nie rozumiem, czy chciałaś i planowałaś ciążę czy nie, bo płakałaś, że jesteś w ciąży a akurat pracę dostałaś a jednocześnie chyba pisałaś wcześniej, że od jakiegoś czasu się starałaś?

Fajny, uniwersalny

Przyszedł ten moment, że zaczęłam brzydnąć w ciąży. Serio, stwierdzam suchy fakt. Do tej pory bardzo dobrze wyglądałam - i ja to widziałam, i inni. A w tym 6 miesiącu zaczął się jakiś wysyp pryszczy, włosy mi się ciągle przetłuszczają, tycie takie konkretne się chyba zaczęło, ale tu akurat się nie żalę, w końcu jestem w ciąży, to nic innego się nie spodziewałam. Cycki jakieś wielkie się zrobiły ale w taki mało atrakcyjny sposób, jeszcze ja zawsze jedną mialam większą od drugiej, więc różnica się uwidoczniła xD No czuję się bardzo nieatrakcyjnie i naprawdę gorzej wyglądam. Wy widzicie już jakieś zmiany tego typu w sobie czy nie bardzo?
Ja w sumie czuję się źle tylko dlatego,że zawsze w ciążach buzia mi się zaokrągla, a ja wcale nie tyję dużo-9,10 kg na koniec.. Ja mam okrągły kształt twarzy, więc dodatkowo to już dla mnie za dużo. A tak poza tym jest ok

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Lilly, co Ty mówisz? U mnie z włosami i cerą zupełnie odwrotnie - zawsze mi się przetłuszczały, a teraz nic. Wyprysków praktycznie żadnych, wcześniej wychodziły mi przed okresem, a teraz okresu brak to i problem się rozwiązał Co do tycia, to niestety dla mnie też przyszedł ten moment. Przyładowałam już 4 kg, brzuch mi wyszedł, do tego zatrzymuję wodę i ciało mam jak galareta. No i te bolące plecy... Ale dla mnie i tak póki nie ma rozstępów, to nie ma tragedii Też czuję się nieatrakcyjnie, głównie przez brak aktywności fizycznej. Chodzę niby na basen, ale to nie to, bo zawsze uwielbiałam takie konkretne cardio i to uczucie zmęczenia po treningu. Teraz nie mogę się doprowadzać to takiego stanu, bo brzuch mi twardnieje i mam skurcze

U mnie włosy i cera też super
Nawet moja kosmetyczka na ten podstawie orzekła,że wyglądam super to będzie syn

A brzuch...właśnie robiłam dzisiaj zdjęcie z okazji 6 miesiąca, bo w sobotę nie będzie czasu. I jak tak porównałam sobie ze zdjęciami z poprzednich ciąż, to jest mniejszy. Ogolnie wydaje mi się,że te moje ćwiczenia przed ciążą sporo zrobiły i mięśnie jednak coś tam trzymają.
ALe na udach faktycznie wyszło trochę cellulitu:/ trudno, będziemy znowu ćwiczyć

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86346105]Ja od początku tej ciąży mam niefajne objawy tj. pryszcze, przetłuszczające się włosy (choć wcześniej były suche, bo są kręcone), pocę się, no i cycki to mi już 2 rozmiary poszły w górę. Jak mi jeszcze 2 urosną przed porodem (bo tak czytałam) to nie wiem skąd ja wygodny stanik z taką michą wynajdę.

N4TI
Piękne [/QUOTE]

Oj cycki...z F na H...a przy nawale to już w ogóle będę mieć namioty a nie staniki

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Ja przytyłam na razie 2,5 kg. Ale bardziej przeraża mnie puchnięcie... Normalnie noszę rozmiar buta 37, z córką od 33-34 tygodnia nosiłam buty 41 takie miałam stopy. Idąc do porodu ledwo mogłam chodzić, toteż był jeden z powodów CC. Teraz mam 22 TC, jutro 23 się zaczyna, a ja już mam stopy opuchnięte

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
mi nigdy nie puchły nogi ani stopy. Nawet jak końcówkę pierwszej ciąży miałam w lecie.
Słyszałam też,że niektóym kobietom rosną stopy po ciąży-mi nie.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:

oj tak...szuflada z przyprawami,też się muszę za nią zabrać. Ogólnie robię tam porządek co jakiś czas, ale i tak zawsze jest sajgon

Robię szalik na szydełku i mam ochotę na jajecznicę, a jeszcze nie dawno miałam awersję do jajka.[/QUOTE]

Szalik...szydełkowanie... podziwiam, ja nie mam cierpliwości

Cytat:

Mam to samo z jajkami

Nie, nie kupiłam nic
tzn kiedyś jakiś kocyk i pieluchy inisex

Cytat:
ja brałabym na jesień, czyli rozmiar 3-6 (68)

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 15:36   #2716
sQuaara
Zakorzenienie

dobra wzielam jakies 2 body, golf zamiast szalika na zime, czapeczke na wczesna zime (takie +5) skarpeteczki malemu body i pizame
Stary 2019-01-09, 15:47   #2717
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Ooo robisz na szydełku? Super! Ja się tyle razy nauczyć próbowałam i no nie idzie. Może jakiś łańcuszek mi wyjdzie ale i to marnej jakości �� ale za to uwielbiam haft krzyżykowy, teraz mam w planach wyszyć jakis obrazek dla malej, Dominik ma 2 wiec i Agatka też musi mieć swoje
Jak skończysz szalik to pokaż! Uwielbiam takie własnoręcznie robione, najlepsze

Mnie jako dziecko mama nauczyła jakieś podstawowe rzeczy na szydełku i drutach i tak szczerze teraz z nudów usiłuje jakieś proste rzeczy zrobić Przeglądam you tuba, ale mam zasadniczy jeden problem, bo jestem leworęczna i ja to zawsze wszystko od d.... strony Ale na pewno włóczkę muszę w weekend dokupić. Docelowo chciałam zrobić misia dla dziecka, ale mi nie wychodzi, za trudny, dam sobie czas.

Wrzuć coś czasem, chętnie popodziwiam

Ja lubię takie manualne, ale muszę mieć spokój i czas, teraz mi tego nie brakuje Kiedyś malowałam głównie pastele/szkice ołówkiem, potem TŻ mi kupił zestaw do hybryd i zaczęłam tworzyć. Teraz mam przerwę, ale zamierzam do tego wrócić

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Szalik...szydełkowanie... podziwiam, ja nie mam cierpliwości
Mnie praca codziennie uczyła cierpliwości Mam jej pod dostatkiem
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 15:55   #2718
agadzie
Zakorzenienie

Właśnie sobie uświadomiłam że mam jutro USG połówkowe....to oficjalne to mniej oficjalne miałam w Polsce, jeszcze przedszkolu świętami, wszystko było ok, więc idę ze spokojną głowa popatrzę sobie na małą

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
dobra wzielam jakies 2 body, golf zamiast szalika na zime, czapeczke na wczesna zime (takie +5) skarpeteczki malemu body i pizame
Sq, nie w temacie, ale jestem.leniwa i nie chce mi się szukać żeby odpowiedzieć na konkretny post,.. oswiecisz mnie jak zrobić ta wtyczkę wyszukiwania po obrazach? No kombinuje i nie idzie chyba kalafior ciążowy

Stary 2019-01-09, 15:57   #2719
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam że mam jutro USG połówkowe....to oficjalne to mniej oficjalne miałam w Polsce, jeszcze przedszkolu świętami, wszystko było ok, więc idę ze spokojną głowa popatrzę sobie na małą

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Sq, nie w temacie, ale jestem.leniwa i nie chce mi się szukać żeby odpowiedzieć na konkretny post,.. oswiecisz mnie jak zrobić ta wtyczkę wyszukiwania po obrazach? No kombinuje i nie idzie chyba kalafior ciążowy

Tez mamy jutro polowkowe
Prosze mnie nie informowac wiecej o promocjach, 200zl do smyka polecialo Zeby tylko jutro nie pojawil sie siusiak, matko boskoo

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-09, 16:00   #2720
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja jestem totalnym beztalenciem jeżeli chodzi o manualne sprawy, szydełkowanie to dla mnie czarna magia, ale też nie umiem ładnie rysować, charakter pisma również taki sobie delikatnie mówiąc

Stary 2019-01-09, 16:08   #2721
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

https://chrome.google.com/webstore/d...iinempoa?hl=pl
Stary 2019-01-09, 16:08   #2722
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem totalnym beztalenciem jeżeli chodzi o manualne sprawy, szydełkowanie to dla mnie czarna magia, ale też nie umiem ładnie rysować, charakter pisma również taki sobie delikatnie mówiąc

U mnie to samo, pismo jak kura pazurem, antytalent jeśli chodzi o rysowanie. Ale haft jakoś mi wychodzi

Stary 2019-01-09, 16:08   #2723
Konto usunięte

Cytat:
Tez mamy jutro polowkowe
Prosze mnie nie informowac wiecej o promocjach, 200zl do smyka polecialo Zeby tylko jutro nie pojawil sie siusiak, matko boskoo

Ok, ja będę coś wrzucać to napisze na górze NIE DLA SYSY

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-09, 16:09   #2724
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mamy jutro polowkowe

jutro to wciaz w terminie zwrotu
ja sie hamuje bo wiem ze dostane karton rzecz...
musze do kolezanki napisac czy moze by dala rade go niedlugo przygotowac bo nie wiem co kupowac... dziwnie mi poganiac podarowany ale od ZAWSZe mowila ze dla mnie ma i odklada wiec no jakby moje nie?

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

ja na szydełku jedynie pufe popełniłam tzn zrobilam dwie prawiepufy bo brakuje mi czasu zeby skonczyc
a zaczelam zanim zaszzlam w 1 ciaze... i tak leza 2, nieskonczone jakies 4/5 puf
Stary 2019-01-09, 16:11   #2725
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja robie na drutach.
A co do wyglądu, to zależy, którą noga wstanę. Bo czasem jest tak, że nic mi nie pasuje i jęczę, że wyglądam jak beczka. Ale zazwyczaj się sobie podobam. Tylko ubrana, w tej ciąży muszę być ubrana. Strasznie mi się nie podoba brzuch, jego kształt i wygląd nago

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 16:12   #2726
agadzie
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86346721]Mnie jako dziecko mama nauczyła jakieś podstawowe rzeczy na szydełku i drutach i tak szczerze teraz z nudów usiłuje jakieś proste rzeczy zrobić Przeglądam you tuba, ale mam zasadniczy jeden problem, bo jestem leworęczna i ja to zawsze wszystko od d.... strony Ale na pewno włóczkę muszę w weekend dokupić. Docelowo chciałam zrobić misia dla dziecka, ale mi nie wychodzi, za trudny, dam sobie czas.

Wrzuć coś czasem, chętnie popodziwiam

Ja lubię takie manualne, ale muszę mieć spokój i czas, teraz mi tego nie brakuje Kiedyś malowałam głównie pastele/szkice ołówkiem, potem TŻ mi kupił zestaw do hybryd i zaczęłam tworzyć. Teraz mam przerwę, ale zamierzam do tego wrócić

Mnie praca codziennie uczyła cierpliwości Mam jej pod dostatkiem [/QUOTE]Proszę to akurat moja ulubiona praca dla malej nie mam pomysłu, muszę przewertować moje gazety ze wzorami i coś znaleźć. IMG_20190109_170917248_BURST001_768x1024.jpg

Stary 2019-01-09, 16:13   #2727
Konto usunięte

Cytat:

ja na szydełku jedynie pufe popełniłam tzn zrobilam dwie prawiepufy bo brakuje mi czasu zeby skonczyc
a zaczelam zanim zaszzlam w 1 ciaze... i tak leza 2, nieskonczone jakies 4/5 puf

Może w tej ciąży się uda skończyć?
Stary 2019-01-09, 16:13   #2728
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mamy jutro polowkowe

Na którą masz? Ja na 9 rano, więc wcześnie choć mówię, idę ze spokojną głowa bo miałam niedawno

Stary 2019-01-09, 16:16   #2729
Konto usunięte

No to trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe
A do moich jeszcze tydzień.
Stary 2019-01-09, 16:17   #2730
Monia858585
Rozeznanie

Ale talenty tu mamy 😀😀 Agadzie piękne!!

Powodzenia na prenatalnych. Ja mam jutro wizytę u gina. Ach, Jak ten czas leci.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości