Praca jako au-pair - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 10:36   #2701
Aerith
Organizatorka

Dot.: Praca jako au-pair

ja tez sobie tego nie wyobrazam ostatnio w ogole nie chodze w zadnych adidasach ani nic z tych rzeczy. Co prawda chcialam kupic jakies tam na allegro ale obecnie jestem calkowicie splukana, wiec bede musiala sie wstrzymac a trampki tez mam, kupilam takie za 19 zl. do biegania ale one takie malo twarzowe sa...

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2009-08-17 o 22:56
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 10:40   #2702
zuczang
Raczkowanie

No właśnie.Ja mam adidasy,w ktorych gram w tenisa,ale na pewno ich nie wezmę,bo do spodni wyglądają strasznie.Poza tym ja w ogole nie znoszę obuwia sportowego,bo wydaje mi sie,ze mam w nich wielką stopę.Ale muszę kupić jakieś,bo tak myślę,że nie mogę wykluczyć tego,że będzie padało,a ja bedę gdzieś z dziećmi latała.I przeciez nie założe wtedy sandalów

A podaj proszę linka do tych z allegro,moze sobie kupię

Edytowane przez zuczang
Czas edycji: 2009-05-31 o 10:41
zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 10:42   #2703
Satin'n Lace
Raczkowanie

Hej :P
Od jakiegoś czasu przeglądam ten wątek i powiem szczerze, że bardzo mnie zaciekawiła praca jako au pair. Muszę przyznać, że całego wątku nie przeczytałam, z lenistwa :P, ale wywnioskowałam, iż zdecydowana większość z was jest zadowolona z wyjazdu. Bardzo chciałabym znaleźć rodzinkę na wakacje, choć dopiero od mniej więcej 17 lipca, z powodu rekrutacji na studia. Zarejestrowałam się na stronach au pair world, greataupair i zaczynam szukać kogoś odpowiedniego Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować to moje małe marzenie, gdyż bardzo lubię podróżować i pobyt (nawet 1-miesięczny) w innym kraju byłby niesamowitą przygodą. Możliwe, iż będę potrzebować porad, więc z pewnością nadal tu będę zaglądać.
Pozdrawiam

http://satininwonderland.blogspo t.c om/ <--- ZAPRASZAM!
Satin'n Lace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 10:47   #2704
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez zuczang Pokaż wiadomość
No właśnie.Ja mam adidasy,w ktorych gram w tenisa,ale na pewno ich nie wezmę,bo do spodni wyglądają strasznie.Poza tym ja w ogole nie znoszę obuwia sportowego,bo wydaje mi sie,ze mam w nich wielką stopę.Ale muszę kupić jakieś,bo tak myślę,że nie mogę wykluczyć tego,że będzie padało,a ja bedę gdzieś z dziećmi latała.I przeciez nie założe wtedy sandalów

A podaj proszę linka do tych z allegro,moze sobie kupię
no wlasnie ja w ogole na codzien mam problem z butami, jesli pada bo tez tylko balerinki, sandaly no i japonki albo cos w ten desen...

a ja chcialam takie, no i koniecznie z rzepami, wiec nie wiem czy Ci sie spodoabaj takie najzwyklejsze no i czarne, bo nie lubie jakis wymyslnych a jak maja i do rurek pasowac to niech pasuja:p mojemu tzowi sie nie podobaja
http://allegro.pl/item641113145_nike..._5_degris.html

Cytat:
Napisane przez Satin'n Lace Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu przeglądam ten wątek i powiem szczerze, że bardzo mnie zaciekawiła praca jako au pair. Muszę przyznać, że całego wątku nie przeczytałam, z lenistwa :P, ale wywnioskowałam, iż zdecydowana większość z was jest zadowolona z wyjazdu. Bardzo chciałabym znaleźć rodzinkę na wakacje, choć dopiero od mniej więcej 17 lipca, z powodu rekrutacji na studia. Zarejestrowałam się na stronach au pair world, greataupair i zaczynam szukać kogoś odpowiedniego Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować to moje małe marzenie, gdyż bardzo lubię podróżować i pobyt (nawet 1-miesięczny) w innym kraju byłby niesamowitą przygodą. Możliwe, iż będę potrzebować porad, więc z pewnością nadal tu będę zaglądać.
Pozdrawiam
witamy i zycze powodzenia w poszukiwaniach napewno cos znajdziesz

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-31, 10:50   #2705
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

dzien dobry au pairki!
Satin'n Lace witamy i powodzenia w szukaniu!)

co do butów, sportowe koniecznie trzeba miec....
ja zaszalałam w Polszy nigdy w zyciu bym nie ubrała smiesznych srebrno brązowych trampów...a takie kupiłam sobie do Francji hehh i mam zamiar w nich tam pomykac, oprocz tego biore baleriny i klapko- sandały, sama nie wiem jak je nazwac. Zastanawiam sie tez nad butami trekkingowymi,bo bede w samych alpach przeciez...ale sama nie wiem, sa ciezkie, a w gory pewnie co najwyzej ze 2- 3 razy pojde a jak wezme trampy to je zniszcze...no ale kosztowały 50 zł i wlasciwie nie mam zamiaru ich spowrotem do polski przywozic..lol.

Dobrego dnia
ja znowu znikam kujonic....

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 10:52   #2706
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

jakby któraś szukała coś na lato to tu fajna oferta

http://www.gumtree.com/london/95/39601795.html

ja już mam dość mojego domu. cieszę się że jadę tylko TŻ zostaje.. eh
francuzka obiecała że napisze i chyba znowu nie ma czasu ale cóż. może oni sobie nie radza z 2 dzieci i codziennym życiem dlatego potrzebują au pair. czekam aż się odezwie.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 10:53   #2707
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
dzien dobry au pairki!
Satin'n Lace witamy i powodzenia w szukaniu!)

co do butów, sportowe koniecznie trzeba miec....
ja zaszalałam w Polszy nigdy w zyciu bym nie ubrała smiesznych srebrno brązowych trampów...a takie kupiłam sobie do Francji hehh i mam zamiar w nich tam pomykac, oprocz tego biore baleriny i klapko- sandały, sama nie wiem jak je nazwac. Zastanawiam sie tez nad butami trekkingowymi,bo bede w samych alpach przeciez...ale sama nie wiem, sa ciezkie, a w gory pewnie co najwyzej ze 2- 3 razy pojde a jak wezme trampy to je zniszcze...no ale kosztowały 50 zł i wlasciwie nie mam zamiaru ich spowrotem do polski przywozic..lol.

Dobrego dnia
ja znowu znikam kujonic....
roux kochana nie martw się nie jesteś sama tez musze caly dzien kuc :/ ale narazie czekam, az mi wlosy wyschna, zeby isc do sklepu i zaopatrzyc sie wjakis prowiant, bo tz pojechal i musze sama dla siebie gotowac

a potem caly dzien wkuwania powszechnej

zamówienia zagraniczne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 11:12   #2708
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

a ja zostalam dzsi sama w domu i zeszlam na dol zeby cos zjesc a na stole bylo przygotowane 1 talerz na innym ser i szynka szklanka itp i buleczki
to zjadlam mam nadzieje ze to bylo dla mnie xD

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 11:43   #2709
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malpkajuja Pokaż wiadomość
Witam wszystkie byłe, obecne i przyszłe au pair jak część z Was właśnie napisałam maturę i rozpoczęłam najdłuższe wakacje mojego życia... już od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i jestem przekonana że chce być au pair! pierwotnie planowałam wyjechać dopiero w przyszłym roku, nawet na całe 6 lub 12 m-cy, ale...okazuje się, że moje plany na tegoroczne wakacje są nie do zrealizowania dlatego zastanawiam się czy jest szansa, żeby udało mi się znaleźć rodzinkę jeszcze teraz...nie tylko rodzinkę, ale również tani lot. termin lipiec- wrzesien. W głowie już mam wszystko przemyślane np. jakich obowiązków mogę się podjąć, jakimi dziećmi zaopiekować. nawet zdjęcia zrobiłam do profilu W grę wchodzi tylko rodzina anglojęzyczna...Nie mam wielkich wymagań, bo też doświadczenie jedyne jakie posiadam to po prostu stały kontakt z bratem młodszym o 14 lat ( zajmuje sie nim od urodzenia oczywiście nie codziennie, ale często np. od rana do powrotu rodziców z pracy) próbować?
witam witam

probowac

ja tez maturzystka tegoroczna

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
Laski, a ja sie z wami nie zgodzeczasami warto jest posluchac kogos z boku..ja kiedys bylam tak zaslepiona,ze nie chcialam sluchac nikogo,nie widzialam nawet jaki ten facet jest beznadziejny,no nic do mnie nie dochodzilo..a teraz zaluje jak moglam byc taka slepa,niektorzy na prawde nie zasluguja a nas czy cokolwiek innego,tez wtedy mialam 18 lat a teraz patrze na to caaaaalkiem inaczej.Glowy do gory..dla majacych problemy wyjazd to najlepszy czas na to zeby pomyslec
mam nadzieje ze tak tez bedzie

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Satin'n Lace Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
witamy:eh em:
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 11:59   #2710
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Witamy, witamy.

Dostałam dziś sms'a z hiszpanii. Podali mi drugiego maila, już im wysłałam wiadomość. Bez problemów tym razem.
A w sumie, może i dobrze, że był problem, przynajmniej mnie zapamiętają. Bo z tego co zaobserwowałam, to w ciągu 2 dni zgłosiło się do nich ponad 50 aupairek, więc byłabym tylko jedną z wielu. A teraz jestem VIP. No i ciekawi mnie, jak to było z tym dodaniem mnie do ich favourites, czy mnie sobie już wcześniej upatrzyli, czy jak.
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:01   #2711
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Witamy, witamy.

Dostałam dziś sms'a z hiszpanii. Podali mi drugiego maila, już im wysłałam wiadomość. Bez problemów tym razem.
A w sumie, może i dobrze, że był problem, przynajmniej mnie zapamiętają. Bo z tego co zaobserwowałam, to w ciągu 2 dni zgłosiło się do nich ponad 50 aupairek, więc byłabym tylko jedną z wielu. A teraz jestem VIP. No i ciekawi mnie, jak to było z tym dodaniem mnie do ich favourites, czy mnie sobie już wcześniej upatrzyli, czy jak.
moze upatrzyli....))
czekamy zatem na ich odpowiedź do Ciebie!

a ja mam przerwe juz w nauce, znalazłam ogloszonko, au pair potrzebna do Paryża, na rok szkolny, wyglada przyzwoicie.....gdyby któraś z Was była zainteresowana, wklejam linka... heh i tym razem juz na powaznie wracam do swoich patologii..

http://www.francuski.ang.pl/au_pair_...010_16562.html

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:15   #2712
malpkajuja
Raczkowanie

Dzięki za miłe powitanie. Wiedziałam do kogo pisać Właśnie zakładam profil. Skoro mówicie, że warto spróbować to tak zrobię. Gdyby się nie powiodło to ostatecznie mogę przecież pracować tu na miejscu, a za rok wybiore się na dłuższe operkowanie i już mnie mamusia nie zatrzyma Dobrze, że mam się kogo radzić, bo teraz jestem tak napalona na wyjazd, że jeszcze bym się zgodziła na jakieś nieludzkie warunki czy coś.... Szukam dzieci do 5-6 lat, bo z takim mam i miałam do czynienia, najlepiej nie więcej niż dwójkę....zobaczymy
malpkajuja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 12:56   #2713
mychamycha
Zakorzenienie

Ja już bym chciała jechać, tzn. np. na koniec czerwca A tak muszę czekać do końca lipca... grr

Koleżanki mnie okrzyczały, jak powiedziałam im, że wyjeżdżam na wakacje. Bo, co one będą robić beze mnie. Ciekawe jak zareagują, jak powiem im, że jadę na rok
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 13:50   #2714
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Ja już bym chciała jechać, tzn. np. na koniec czerwca A tak muszę czekać do końca lipca... grr

Koleżanki mnie okrzyczały, jak powiedziałam im, że wyjeżdżam na wakacje. Bo, co one będą robić beze mnie. Ciekawe jak zareagują, jak powiem im, że jadę na rok
wpadna w depresje
tez bym chciala juz leciec... najbardziej to sie jednak boje, ze nie zalicze egzaminu z historii i wtedy bede musiala ja tluc przez wakacje, bo poprawki sa we wrzesniu i nie bardzo mi sie ta wizja podoba... a prawdopodobienstwo , ze nie zdam jest ogromne, bo to jest taka malpa, ze szok - na wstepie nam powiedziala, ze wiekszosc ludzi nie powinna studiowac prawa i ona nam to udowodni eh...

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-31, 13:54   #2715
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Roux, ja Ci zazdroszcze tych patologii.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 14:00   #2716
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

wiecie co ja dalej nie mam ani plecaka ani walizki. tak się ciągle zastanawiam.
walizka wazy 4 kilo wiec tylko 11kh ciuchow. a buty duzo waza i ogolnie ta walizka przestala mi sie podobac. na kraweznikach mi dziewczyny mowily ze mozna cholery dostac i juz nie wiem czy lepiej kupic plecaka eh.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 14:56   #2717
nowinka
Raczkowanie

Sanrioo jesli chodzi o walizke to moge ci polecic ta:
http://www.allegro.pl/item633771661_...ka_czarna.html

Ja mam najwieksza,sa jeszcze inne rozmiary. Jestem mega zadowolona, Walizka jest stabilna i co najwazniejsze ma duze,chropowate i takie jakby kauczukowe kółka,prowadzi sie ja na prawde swietnie. Poza tym ma metalowy stelaz i jest bardzo stabilna. Ja mam najwieksza a jak jest pusta to wiele nie wazy..Spakowalam do niej wszystko co chcialam,mialam duzo luzu..ale na lotnisku przezylam chwile grozy bo w domu ciagle waga mi inaczej wskazywala i do konca nie wiedzialam co bedzie ale bylo spoko- 20.100
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:03   #2718
Satin'n Lace
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za tak miłe powitanie. Wysłałam dzisiaj wiadomości do kilku rodzin na au pair world, z których na jednej mi bardzo zależy .Mam nadzieję, że odezwą się do mnie. Jutro jeszcze poszukam innych rodzin, do których mogłabym napisać. Dzisiaj już mam dość :P
Muszę jeszcze znaleźć pracę na czerwiec, potrzebuję troszkę pieniędzy na moje wydatki

http://satininwonderland.blogspo t.c om/ <--- ZAPRASZAM!
Satin'n Lace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 15:12   #2719
2018070520180950
Konto usunięte

Satin masz Tż?
ile masz lat?

pisz jak ci ida poszukiwania
Stary 2009-05-31, 16:13   #2720
mychamycha
Zakorzenienie

Moja hostka chce żebym gotowała obiady dzieciakom, niby nic wielkiego, ale i tak jestem trochę lewa w gotowaniu. Teraz ćwiczę się w jakichś zupkach itp. Potem wezmę się za jakieś podwieczorki, naleśniki, racuchy itp.
Ale i tak sobie wymyśliłam, że jak nie będzie hostom coś smakowało to powiem, że w PL się tak jada i najwyżej dojdą do wniosku, że nie przepadają za polską kuchnią. Trzeba sobie radzić Ale do końca lipca to ja już będę mistrzem kuchni
Stary 2009-05-31, 16:18   #2721
2018070520180950
Konto usunięte

mycha a kiedy lecisz?

moja Hostka napisala mi maila z kondolencjami i itd. mila babka
Stary 2009-05-31, 16:39   #2722
milka8686
Zadomowienie

Dziewczyny na chwilę się wetne w rozmowe,ale jak myslicie:

1) czy 300 euro na miesiac to w miare porzadna stawka? dodam,ze bez biletu w zadna strone...

2. lepiej jechac w ciekawe miejsce, plaza, znajomi w moim wieku za te nieszczesne 300 euro czy lepiej na lekkie odludzie za 500 euro na miesiac plus bilet w jedna strone? dodam,ze tu i tu hości sprawiaja wrazenie sympatycznych... jadę na 2 miesiące

HELP
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 16:43   #2723
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
mycha a kiedy lecisz?

moja Hostka napisala mi maila z kondolencjami i itd. mila babka

raczej jadę bo nie mam bezpośredniego połączenia. Oni jakoś 24 lipca wracają z urlopu, to mówili, że już tego dnia mogę przyjechać.

Fajna trafiła Ci się ta hostka. Na prawdę
Stary 2009-05-31, 16:46   #2724
2018070520180950
Konto usunięte

aha czyli tydzien przedemna jakos

ja sie boje samolotem leciec wogole
Stary 2009-05-31, 16:50   #2725
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na chwilę się wetne w rozmowe,ale jak myslicie:

1) czy 300 euro na miesiac to w miare porzadna stawka? dodam,ze bez biletu w zadna strone...

2. lepiej jechac w ciekawe miejsce, plaza, znajomi w moim wieku za te nieszczesne 300 euro czy lepiej na lekkie odludzie za 500 euro na miesiac plus bilet w jedna strone? dodam,ze tu i tu hości sprawiaja wrazenie sympatycznych... jadę na 2 miesiące

HELP
1) 300 EUR to fajna stawka, ja np. będę miała 260.
2) Ja bym brała tą za 500, bo nawet jak na jakiś dojazd do miasta będziesz musiała wydać parę razy to i tak myślę, że wyjdziesz na plusie

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
aha czyli tydzien przedemna jakos

ja sie boje samolotem leciec wogole
A weź Godzinka, dwie i po strachu, a ja się będę tarabanić 12 godzin, jak nie więcej
Stary 2009-05-31, 16:51   #2726
2018070520180950
Konto usunięte

roux zakuwa widze ciezko nie to co ja
powinnam sie uczyc na egz zawodowe:/
Stary 2009-05-31, 16:54   #2727
milka8686
Zadomowienie

Mycha ,dzięki za radę juz sama nie wiem co robic, jestem w totalnej kropce, Ci za 300 euro, wydaje sie bardzo w porzadku, jak rozmawialm z tym facetem to zero presji, chce mnie poznac ze swoimi znajomymi w moim wieku, fajna miejscowosc turystyczna, ale jest to, az w Bretani,a ja potem chce odwiedzić przyjaciolke na Lazurowym i boję się, że mi kasy nie starczy,zeby chociaż tam dojechac no,a potem tez mam inne plany....Z drugiej strony ta druga opcja to naprawde totalne wygwizdowo, ani morza, winnice same, po prostu wies,daleko od miasta... I mialabym mieszkac jakby w osobnym domku,wiec troche sie boje...tak więc dzięki jeszcze raz
I prosze niech inne tez powiedza co by zrobily na moim miejscu... (uwielbiam Wizaż )
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 16:58   #2728
2018070520180950
Konto usunięte

ja 1 opcję of course bym qwybrala
Stary 2009-05-31, 17:03   #2729
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
Mycha ,dzięki za radę juz sama nie wiem co robic, jestem w totalnej kropce, Ci za 300 euro, wydaje sie bardzo w porzadku, jak rozmawialm z tym facetem to zero presji, chce mnie poznac ze swoimi znajomymi w moim wieku, fajna miejscowosc turystyczna, ale jest to, az w Bretani,a ja potem chce odwiedzić przyjaciolke na Lazurowym i boję się, że mi kasy nie starczy,zeby chociaż tam dojechac no,a potem tez mam inne plany....Z drugiej strony ta druga opcja to naprawde totalne wygwizdowo, ani morza, winnice same, po prostu wies,daleko od miasta... I mialabym mieszkac jakby w osobnym domku,wiec troche sie boje...tak więc dzięki jeszcze raz
I prosze niech inne tez powiedza co by zrobily na moim miejscu... (uwielbiam Wizaż )
A jak daleko masz do tego miasta? I jak z połączeniami do niego? Bo jak będziesz miała utrudnione połaczenia itp. to moze jednak lepiej jechać tam gdzie mniej płacą, ale przynajmniej nie będziesz się nudzić i wszelką rozrywkę będziesz miała pod nosem? Bo nie wiem, czy będzie Ci się chciało dojeżdżać wiecznie mnóstwo kilometrów do miasta...

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
roux zakuwa widze ciezko nie to co ja
powinnam sie uczyc na egz zawodowe:/
A jaki tytuł będziesz mieć?
Stary 2009-05-31, 17:08   #2730
2018070520180950
Konto usunięte

technik żywienia - dietetyk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości