![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
Cytat:
Ja swojemu TZ mogłabym nawet po 2 tygodniach znajomosci dac kalendaz i to z nagimi zdjęciami ![]()
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Wymarzony pierścionek - cz. IV
normalne, ale moim zdaniem to trochę za szybko
spytałam sie moich kolegów z pracy i wszyscy wyśmiali ten pomysł, stwierdzili, że wtedy juz wiedzili że mają szansę na sex i że laska jest zakochana na maxa skoro myśli w pespektywie ,,rocznej" o tym związku Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-12-10 o 17:47 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
dlaczego?? ja bym dała
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc to czy ten prezent bedzie wielkim foux pas nie mnie doradzać ![]() Sama powinna wiedziec na co moze sobie pozwolic.
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
bardzo ciekawi mnie Wasze zdanie, dzieki Hania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
*sportaddict*
|
u nas tez po 1,5 m-ca było wszystko b zaawansowane, ale chyba wybralabym inny prezent
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Gość
|
Bardzo ciężko się doradza w takich sprawach, bo kompletnie się nie znamy podejścia tych osób wobec siebie. Ja mam praktycznie tak samo jak Hania. U mnie wszystko odbyło się w trybie turbo. Wprawdzie nie ma zaręczyn i nic z tych rzeczy, jednak wspólne planowanie jak najbardziej. Oboje wiemy, że chcemy się pobrać i mieć dzieciaczki
![]() Jednak co do samego kalendarza, to wogole srednio mi sie widzi taki pomysł. Co innego moze na rocznice, wtedy ma to jakies lepsze uzasadnienie. |
![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
*sportaddict*
|
uciekam na noc do Tż
![]() do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiej interpretacji nie wzięłam pod uwagę..
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Gość
|
Jestem w szoku! Właśnie na innym z portali znalazłam na forum, które jest dla... uwaga... fanek i osób dążących do anoreksji. Dziewczyny wymianiają sposoby na wymiotowanie, wywoływanie biegunek, unikania jedzenia. Czytam teksty w stylu "mam 180cm i pragnę ważyć 40kg, na razie mam tłuste 50" Straszne!!!
![]() Najgorsze jest to, że to portal ogólnodostępny i bardzo popularny, gdzie siedzą dziewczyny w wieku, gdzie nawet jeszcze nie miesiączkują. |
![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Nema...zdziwiłabyś się co one potrafią robić....
Miałam na oddziale dwie koleżanki z anoreksją. Znam to od podszewki, niestety.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Gość
|
Ja naprawdę napatrzyłam się na chudzinki i w ogóle nieco się nasłuchałam na ten temat, ale żeby pozwalać na tworzenie grup na takim portalu, gdzie motwują się wzajemnie do wychudzania? Przerasta to chyba moje pojęcie
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
jejku co te dziewczyny sobie robią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Niech zgadnę: forum pro ana czy pro mia?
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
40 kilo przy wzroście 180 :wow: ???????/ To ja waże teraz troszke ponad i czuje się miejscami jak szkapa
![]() Zobaczcie, co ja ostatnio widziałam: http://www.smog.pl/wideo/14706/anoreksja |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Gość
|
Madlen, tak - pro ana
|
![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
a mozecie podac linka??
Bo ciągle udowadniam ciotce, że nie jestem anorektyczką czy bulimiczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Gość
|
Lemoorko, a masz konto na gronie może? http://grono.net/forum/279436/0/
|
![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale szybko zaloże
![]() Dzieki ![]() ehh trzeba miec zaproszenie, nic wracam do pisania magazyniera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Też to widziałam.
Wiecie..napatrzyłam się na koła wzajemnej adoracji, krycie siebie nawzajem, chowanie kanapek do rękawów. Ponieważ tam było coś w rodzaju "kontraktu" który chora podpisywała na początku leczenia, wynikało z niego że na pierwszym stopniu (stopnie były uzależnione od wagi) jadła przy osobnym stole z pielęgniarką u boku. Posiłki lekkostrawne, nie można było zostawić NIC. Nie ważne, że będzie wyła nad talerzem, że go rozwali, że będzie jadła godzinę. A potem pól godzinna odsiadka przy tym stole, żeby np nie mogły w międzyczasie robić brzuszków w pokoju, czy coś w tym rodzaju. (nie wolno mieć też twedy żadnego swojego jedzenia ani picia w pokoju, dowiecie się dlaczego za chwilę) Jak to obejść? Niektóre natychmiast po odsiadce szły wymiotować. Co zrobić jak podpinają ci kroplówkę, a ty jej nie chcesz? Wpuścić w poduszkę. co zrobić kiedy cię ważą jak jesteś nago i nie możesz dodać sobie kg rzeczami? Wypić w nocy ze 2-3 litry wody (wiadomo, to 2-3 kg na "plus" i szansa, na zejście na 2gi stopień kontaktu. A rano wystarczy iśc na wagę zanim zrobisz siku. Niestety przez to niektóre osoby wzajemnie się nakręcały, kryły, wpadały w bulimiczny typ anoreksji bo próbowały obejść zasady kontraktu.... a potem już nie mogły zatrzymac głodu... Kiedy jesteś na 2gim stopniu możesz mieć włąsne produkty, a więc kilogramy pomidorów i innych rzeczy zawierających potas (cotygodniowe badania krwi), i hektrolitry wody.. Znałam ze 4 zaawansowane anorektyczki i jedną zdrowiejącą. Czyli na 5 mi znanych, dwie z tego wyszły a reszta dalej w tym siedzi. A było to dwa lata temu.
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Gość
|
Straszna choroba, atakująca przede wszystkim psychikę... Nie jestem w stanie za wiele radzić, bo nie byłam w takiej sytuacji, anie nikt z moich bliskich i nie wiem za bardzo jak takie dziewczyny ratować.
|
![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Madlen- współczuje Ci takich widoków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Gość
|
Taki odskok od tematu, ale a propo bladości... Mam jasną cerę i wielce na nią nie narzekam, ale chciałabym chociaż przez pewnien okres czasu być dla odmiany opalona. Wszelkie samoopalacze odpadają. Byłam na solarium może ze 3razy w życiu. W dodatku na takie krótkie okresy czasu, że efektów za wiele nie było. Nie jestem w sytuacji tragicznej, bo moja skróra jest zdolna do zbrązowienia, po prostu bardzo ciężko mi się zmotywować do opalania. Chciałam się Was spytać, jak powinnam rozdzielić czasowo wizyty w solarium. Co ile i na ile, żeby zobaczyć jakieś efekty, ale było to również bezpieczne
![]() |
![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Bo im jest faktycznie zimno...
Ciekawostka: takie osoby mają zaburzoną percepcję, czyli postrzeganie siebie. Stoją przed lustrem nie widzą rzeczywistych rozmiarów swojego ciała. Często stosuj się terapię szokową, typu kręci się je kamerą, czy daje nitkę która obejmują nadgarstek a potem patrzą ile zajmuje to kółeczko z nitki etc. Bywa, że doznają szoku. Bywa, że odchudzają się dalej. Bywa, że stan jest tak ciężki, że nie ma możliwości, żeby jadły i pozostaje im sonda. Wtedy już jest zagrożenie życia i mogą się nie obudzić rano. Wtedy mogą sobie już zdawać sprawę ze swojego stanu, ale ciało już się poddaje. Na szczęście z tym ostatnim przypadkiem się nie spotkałam, jednej dziewczynie groziła sonda, ale jakoś się poprawiło..co prawda dalej walczy..
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
nema_ - ja też jestem bladolica- nie opalam się za bardzo ze względu na pieprzyki, za to stosuje tapete, żeby troche się przyróżowic
![]() ![]() TEraz na zime stosuje - krem tonujący odcień jasny, na to róż w kolorze bezu badz jasnego rózu, modleuje kości, na oczy uzywam cienia bezowego baz kremowego - najlepiej perłowego, a na usta łososiowa smzinka, ale padająca bardziej w róz. Tyle jesli o twarz chodzi ![]() Bo jak całe ciało, to nie pomoge ![]() Madłen- to straszne,co piszesz. JAk można sie doprowadzic do takiego stanu- zobacz ten filmik, co umiesciłam linka. Tamta dziewczyna też wygląda strasznie . |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam ten filmik, jedna z moich koleżanek wyglądała bardzo podobnie.
Po prostu z tego na prawdę trzeba chcieć wyjśc, żeby się udało. Nema: ja niedawno odkryłam zbawienne działanie pudru brązującego lub różu ale w brzoskwiniowym odcieniu. Świetnie wygląda cera. Używacie podkładów/fluidów?
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Gość
|
Mam fioła na punkcie podkreślonych kości policzkowych, ale nigdy nie wiem jak powinnam sama sobie je podkreślić... a już na pewno jakim odcieniem. Mam jakiś jeden od 2 lat chyba, używam od święta i szczerze wątpie czy to odcień dla mnie. Pewnie nie zmotywuję się do wypadu do rossmana i pozostaje mi zamówienie czegoś przez internet. Pytanie właśnie - jaki odcień ;p
Ja ogólnie raczej reprezentuje minimalizm w makijażu. Używam podkładu, bardzo dobry i polecam: wonder finish maybeline kolor cameo/beige - ladnie sie z moja skóra miesza. do tego maskara i czasem jakiś cień na powieki, kości policzkowe jak już pisałam - od święta, choć wolałabym częściej. |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.