|
|
#2701 | |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
Cytat:
Anitko:
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja tez bym nie wynajmowała bez umowy a ja sie czymś zatrułam zaraz chyba tu skonam a dziś mam tyle nauki
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My potrzymamy kciuki a ty ćwicz i bedzie na pewno dobrze
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
sanetko jakby fikał to możecie go postraszyć że doniesiecie gdzie trzeba, że wynajmuje bez umowy
|
|
#2705 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej kochane
![]() ANITKO trzymam kciuki mocno ![]() ![]() ![]() a wiecie co mi TZ powiedzial? ze jak bedziemy chcieli sie starac o dziecko to zrobimy sobie najpierw badania genetyczne czy nie mamy jakiegos tam konfliktu, ze dziecko mogloby byc chore ![]() okazalo sie ze tak go ruszylo bo jego kolega ma mala kilkumiesieczna coreczke i jest ona bardzo chora - ma raka jakiegos takiego strasznego gdzies kolo przysadki mozgowej, w ogole wczesniej przez tego raka nie widziala ale ja zoperowali i widzi teraz i w tym momencie do 3 roku zycia bedzie leczona chemioterapia a pozniej jesli przezyje to cos tam jeszcze a jej rodzice dopiero teraz zrobili badania genetyczne i sie okazalo ze maja jakis konflikt i ze wlasnie bylo bardzo wielkie prawdopodobienstwo ze dziecko bedzie chore i jesli ta coreczka umrze to nie beda mogli sie starac o nastepne bo najprawdopodobniej tez urodzi sie chore ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tragedia straszna ![]() ![]() ![]()
|
|
#2706 |
|
*sportaddict*
|
biedne maleństwo
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SZOOOOOKKK.. Domagajcie się zwrotu kasy ...Co za facet? Cytat:
DZIEŃ mam nadzieję również DOBRY ![]() Wiecie z kim idę na piwo..ja i cała "część" mojej grupy ze studiów??? Z.. PANEM S. który prowadził mam przez wszystkie 3 lata zajęcia z biznesowego i zwykłego języka... HAHAHASam zaproponował. W ramach ostatnich zajęć z nim na studiach... Niespodziankę mieliśmy... ZAJĘCIA PIWKOWE ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zgaduje... Lepiej zróbcie.na wszelki wypadek aby dzidzius był zdrowy...
|
|
#2709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlatego ja także zaczęłam myśleć o komisach, sukniach z ogłoszen itp. Tamta Oleaje jest w cenie 2100 tylko jak zobaczyłam jej zdjęcie w realu, które zamieściłaś to juz mi się przestała podobać......Dlaczego te kiecki w katalogach są tylko piękne !!!!!!!!Dlaczego, no ????? ![]() Rav jak się wchodzi na ten ebay ? Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ja bym tak nie wyolbrzymiała tego braku umowy w Warszawie 99% mieszkan jest wynajmowanych bez umowy, my mamy taką umowę bo szukalismy przez agencję. ![]() Svinecko straszne, że to dziecko jest tak chore.....Wtedy człowiek jest taki bezsilny Svinecko ciekawe, czy mozna zrobic takie badania o których mówisz....teoretycznie pewnie tak, ale wiadomo jak to u nas jest,.....coś jak z badaniami prenatalnymi-niby są -ale tak naprawdę nie sa wykonywane
|
||||
|
|
|
#2710 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
z ojcem malego mialam konflikt ale teraz jest tak ze w takim wypadku dostaje sie immunoglobuline w czasie ciazy a nie tylko po porodzie aby dziecko bylo zdrowe i nastepne rowniez a ja mowie o badaniach genetycznych moze byc tak ze i ja i TZ mamy geny ok ale moje w polaczeniu z jego genami moga dawac zagrozenie dla dziecka
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak serio Miło mi, że się liczycie z moim zdaniem![]() Co do twojego bukietu zobacz sobie ten watek kochana, chyba że juz widziałas. Ta dziewczyna wg. mnei świetnie radzi i jest z Warszawy ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47838
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mi szkodzi-przynajmniej mu zycie utrydnie-a takie cos mozna anonimowo zlozycpzyanjmniej og sprawdza.wiem bo cos takiego bylo ze wspolnikiem mojej mamy- ktos zlozyl skarge ze nie robi na rachunek tylko "na lewo"czesc. skonczylo sie na 10 tys kary. a jak koles ma taka sasiadke to sie nie zdziwie jak i ona dolozy swoje 3 grosze
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi madzialenka dodmuchała chmury śniegowe
Padało całą noc ![]() Cytat:
Cytat:
Zuza naprawdę nie wiesz o co chodziło kulbit? My tu uprawiamy czcze dywagacje na temat tego, że nie wyobrażamy sobie mieszkac z rodzicami i wolimy spać na podłodze (niektórzy nie mają nawet takiej możliwości), nie wyobrażamy sobie, aby rodzice nie pomagali dziecku (niektórzy nie pomagają i to fakt, więc wyobraźni tu nie trzeba), nie wyobrażamy sobie życia bez tej nieszczęsnej wanny - bo kochamy wannę - inni albo nie lubią wanny - albo nie mają szansy jej mieć - ten prysznic był delikatną przenośnią - nośnikiem treści, aby nie robić wycieczek do życiowych wyborów ludzi... kulbit do Ciebie przecież nigdzie nie piła... Mi się wydawało, że dziewczyna wyjątkowo klarownie i jasno napisała co miała na myśli... Dobra, wyrzuciłam to! Proszę nie bierz tego do siebie. Wspieraj i walcz. Wiem co czujesz A ciążę pod stałą kontrolą i przy dobrej suplementacji! |
||
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
I trzeba kupic i brac kwas foliowy, prawda Hihi?
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe dziewczyny wiem wiem.....juz jedna ciaze mam za soba wiec naszczescie wiem co mnie czeka i wiem co robic - a ja jestem maniaczka dbania o siebie w ciazy i znajac zycie bede co tydzien u lekarza
jak bylam w ciazy z Erykiem to cala ciaze tylko modlilam sie o to zeby miec zdrowe dziecko, zeby bylo wszystko ok i jak nigdy zdrowe odzywianko, kupa witaminek i wszystkie badania od gory do dolu co miesiac teraz bede miala lepiej bo wiem ze moj TZ tez bedzie mnie ganial i dbal o mnie strasznie a przede wszystkim wspieral - czego nie mialam z moim bylym
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za link, rzeczywiście świetny wątek ![]() W najbliższą sobotę robię taka delikatną rundkę po salonach ślubnych, żeby sprawdzic co piszczy w trawie ![]() Tż wyjechał dzisiaj w delegację, wraca w piatek Jakoś muszę to przeżyć, dzisiaj umówiłam się na kolację z przyjaciółką, więc dzisiejszy wieczór jakoś zleci
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
niekoniecznie ja nie mialam brac kwasu foliowego przy pierwszej ciazy - bralam witaminki dla kobiet w ciazy i niestety musialam lykac zelazo bo mialam na poczatku anemie sie okazalo a po tym zelazie tak mnie bolal zoladek ze sie zwijalam
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko powinno byc marzeniem obojga rodziców
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
jejku najgorsze jest dla rodzica to, jak jego dziecko jest a on nic nie może zrobic
![]() moja koleżanka (2 lata starsza ode mnie) w te wakacje poroniła - miala blixniaczki , co sie okazało z wada genetyczną .Moja siostra cioteczna rodziła pierwsze dziecko w wieku 37 lat (chłopiec ma juz 3,5 roczku) - pojechała do specjalisty przed ciąza by zrobic te badania prenatalne ze wzgledu na wiek, ale lekekarz powiedział jej że nie trzeeba... niestety bylo trzeba, bo chlopiec urodził sie z choroba downa. ma 3,5 roczku ale nawet nie mówi (tylko dźwieki wydaje) ![]() I jeszcez jeden przykład podam... moja ciocia jest połozna. ostatnio opiekowała sie taka córka znajomej swojej. dziewczyna - pierwsza ciąza, w wieku ok 25 lat. za 2-3 tygodnie miała rodzic. dzien przed swietami była na badaniach i wszytsko było super. w swieta strasznie ja brzuch bolał i dziecko jakies takie bardzo ruchliwe było, wiec w pierwszy dzien swiat pojechala do lekarza - co sie okazało - dziecko nie zyje i wiecie... 3 dni musiała chodzic z tym martwym dzieckiem w brzuchu, bo musieli jej rózne badania robic i potwierdzenia ze naprawde nie zyje i co gorsze.. musiała je potem sama urodzic, bo nie chcieli jej cesarki zrobic (bo nie było to dla niej zagorożeniemzycia) moja ciocia odbierała ten poród. To było straszne... rodzic martwe dziecko ![]() ach... jak tak czasami mysle o tych wszytsch rzeczach, to naprawde aż strach zachodzic w ciąże
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak po rundce salonowej bedziesz się czuła Jak wizja sie zmieni, np.. Czekam na relację!!!
|
|
|
#2722 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego, co ja wiem, wyczytałam, usłyszałam, to... kwas foliowy jest niezwykle ważny - będąc w pierwszej ciąży miałaś go w diecie wystarczająco dużo, aby mieć pewność, że suplementacja jest zbędna?Ja bym się bała - jadłabym "na zapas" wiedząc jak istotną rolę odrgywa w procesie kształtowania się cewy nerwowej płodu...http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=334 |
|
|
|
|
#2724 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no wlasnie......a moja pierwsza ciaza byla wpadka ale gdy uswiadomilam sobie ze bede mama i ze siedzi we mnie maly nynus (od poczatku bylam pewna ze to bedzie chlopak) to bylam najszczesliwsza na swiecie a moj byly ekhem "zrob co uwazasz, jesli chcesz usunac to usun, jesli chcesz urodzic to bede je kochal" ekheeeeeem
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dla rodziców jest najwazniejsze
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja po prostu robilam to co mi kazal lekarz i tyle - a z tego co wiem to kwas sie bierze w pierwszym trymestrze ciazy i wtedy jest wazny - a gdy ja sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to bylam juz w trzecim miesiacu - poza tym mialam kwas filiowy w witaminach ktore lykalam wiec widocznie to byla wystarczajaca dawka skoro lekarz stwierdzil ze nie potrzebuje go brac - a lekarzem jest dobrym wiec nie podwazalam nigdy jego opinii
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten kwas jest odpowiedzilany za rozwój cewy nerwowej, sama ostatnio o tym czytałam, a co za tym dalej rozwój mózgu i kregosłupa. Bardzo ważna rzecz! Ja bym wolała brac Z pozywienia tego nie zapewnisz. A dawka dzienna 0,4 jest idealna i nei ma szans przedawkowac ]Doczytalam co piszesz tak w pierwszym trymestrze i min. miesiac przed.. Wiec rozumiem czemu twoj gin nie serwował ci tego
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
ale to nie musi byc nie wiadomo jaka wada genetyczna zeby byla tragedia.
TZa siostra urodzila nieco ponad rok temu synka. maly mial nie do konca rozwiniete jelitka-prawdopodobnie w wyniku zarazenia bakteria jaka ona miala. chcieli go operowac ale zrezygnowali-ponad miesiac lezal w szpitalu. pare miesiecy musial miec do odbytu robione wlewki zeby mogl sie zalatwic. potem czopki glicerynowe. teraz czasem zdarzy mu sie samemu zalatwic ale rzadko. i zawsze strasznie go boli, placze, prezy sie- straszny to widok na szczescie rozwija sie normalnie, jest pogodnym chlopcem. ale potrzebuje duzo uwagi i opieki.
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

zaraz chyba tu skonam
, az musialam sobie rano w domku zrobic kawe. Wczoraj 2 godzinki z Tz odpoczynku a potem az prawie 3 godziny prob. Dzis znowu mam przesluchanie, wiec prosze o trzymanie kciukow
mooocno. Wczoraj cwiczylam z dziewczyna z koncertujacego jejku ja kiedys tez tak wysoko spiewalam ale kilka lat przerwy zrobilo jednak swoje i teraz musze ostro cwiczyc

HAHAHA

Jakoś muszę to przeżyć, dzisiaj umówiłam się na kolację z przyjaciółką, więc dzisiejszy wieczór jakoś zleci