![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Ana biedaku
![]() Witam wszystkich z rana...Póki jeszcze nie mam zapinadzialania w pracy...robota leży i uśmiecha się do mnie.... ![]() Miłego dnia!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
Ana bidulko! Tule Cie mocno, zeby ucho juz nie bolalo!
Madzia no powod niezly, zeby nie przyjechac! A Tati lobuz jakich malo! Wiki ma katar, ale nadal jest z moja mama, wiec to nie ja sie meczylam w nocy, ale na szczescie nie bylo najgozej. Rano humor jej dopisywal, nawet "pogadalysmy" przez telefon. |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Ana jak sie czujesz? Mam nadzieje ze troche lepiej.
![]() Kurcze fajnie Wam ze sie spotkacie w takim duzym gronie. Ja juz niestety sobie odpuszcze takie podroze z wiadomych wzgledow. A AgaG- wybierasz sie do Poznania? A co do Madzi to mam nadzieje ze ja w sierpniu zobacze i wtedy Wam powiem czy faktycznie ma sie czego wstydzic ![]() ![]()
#2704 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ana biedaku, mam nadzieję, że dzisiaj lepiej już się czujesz i leki pomogą szybciej zwalczyć ból ![]() ![]() Aga ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie...
Ana a co Ci z tym uchem ![]() ![]() ![]() Madzia ocipialas? "nie zdaze schudnac" a to Ci wymowka... nie przyjmujemy takiej do wiadomosci!!!! Kurde nie wiem czy mi sie uda wyrwac na to spotkanie w Poznaniu... zaraz na poczatku wrzesnia planujemy przeprowadzke i nie wiem czy wynajde jakas sobote, bo w srodku tygodnia nie ma mowy... nie mam urlopu juz... a jeszcze musze wyprosic o dwa dni wolnego i wpisy do indexu zalatwic... Echh... no zobaczymy... Kurde Ci od mieszkania wczoraj do mnie wydzwaniaja z pretensjami ze jeszcze kasy nie maja... ![]() ![]()
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Dysiu nie, ja nie przyjade, to nawet nie o brzuch chodzi, tylko dla nas to daleko...Ale bede ze wszystkimi spotykajacymi sie myslami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Aga czy Twoja Zuzia tez taka ruchliwa? Moja Fasolka tak sie przemieszcza w brzuchu jakby jej malo miejsca bylo. Szcegolnie to czuje w pracy, bo siedze za biurkiem i czasami jak mi przejedzie po zebrach to az slodko sie robi. Chyba druga temperamentna cora mi sie szykuje
![]()
#2708 |
BAN stały
|
Madziu - nic specjalnego nie daję Fifkowi. Ale w sumie on chyba nigdy nie jadł frytek, może dlatego go nie ciągnie. Podstawą jego jadłospisu są zupki, najróżniejsze. Rano podjada zazwyczaj od nas później ryż z deserkiem (taka paćka, ale on lubi), z ryżem można wszystko dawać i ważywa i polać troszkę śmietanką i cynamonem, daje mu też makarony, to z sosem szpinakowo śmietanowym, to z kiełbasą i pomidorami - praktycznie to co my jemy.
Lubi takie warzywa na patelnię (kolorowe a dzieci lubią)duszę z masełkiem lub oliwą i wodą. Ostatnio wybiera mi suchy makaron z szafki i podjada lub też suchy ryż- nie wiem dlaczego. No i owoce, owoce. Wczoraj jadł buraka, takiego pokrojonego w kostkę jako dokładka do zupy. Lubi też bułkę z masłem gotuję klafior lub borkuły i mówię, że jemy kwiatki - zjada ze smakiem. Czasami zjada zmażone - przważnie u babci w niedzielę - uchronić całkowicie się nie da. A mięso - klopsiki, gotowany kurczak, królik, wiepszowina, wołowe (lubi szczególnie części z "galaretką") Ana życzę powrotu do zdrowia Brzuszkowe dziewczyny - zazdroszczę ruchów dziecka, bardzo to lubiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Ewa ludzie to nie mają cierpliwosci
![]() ![]() Kamila super, że udaje Ci sie uchronić Fifka przed smażonym. Nasza Emilka niestety je takie rzeczy, bo my jemy, a ona oczywiscie musi zawsze coś złapać. Zupek, które jej gotuję nie chce jeść ![]() Ciekawe co u Angie? Dawno sie nie odzywała ![]() ![]() Byłam dzisiaj rano po skierowanie na badania. Nawet dostąpiłam zaszczytu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Basiu dasz rade. W to nie watpie, a stanowisko Inspektora wiaze sie z wyzsza kategoria zaszeregowania i bedziesz miala wieksze pobory
![]() Kamila fajnie ze Filip jest taki "warzywno-owocowy" Moja Ada z owocow to je jablka i banany, czasem uda sie jej wepchnac pare winogron. Ostatnio posmakowal jej arbuz, ale coz to za owoc.....zadnych wartosci tylko woda. Zupki moje je owszem i to robione na miesku co mnie cieszy. ALe jak nie daj Boze zobaczy na stole ze my mamy frytki na obiad to nie ma sily zeby zjadla swoja zupke, wiec nie mozemy jesc obiadow razem, najpierw je Ada a potem my i dostaje kilka frytek od nas z talerza jak jest juz najedzona. Ale je uwielbia. Je tez makaron, ugotowany ale bez niczego, jako dodatek do sniadanka lub kolacji po kaszce. Ryzu za to nie znosi. Nawet golabki, gdzie ryz jest w miesie jej nie smakuja a pulpety z takiego samego miesa ale bez ryzu owszem ![]() ![]()
#2711 |
Zadomowienie
|
Dysiu, tak naprawdę to nie wiem jakie będę miała pobory. Umowę będę podpisywała dopiero w poniedziałek. Na razie będzie to umowa na zastępstwo, ale mam nadzieję, ze później uda mi sie tam zostac na stałe (jeśli będę sobie radziła oczywiscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Basia nie marudz nie marudz, poradzisz sobie bez problemu.
Jejku jak mi sie marzy zmiana pracy....mam nadzieje ze jak odchowam drugiego malucha to moze zmienie prace w przyszlym roku. Juz mi sie nie chce pracowac 11 rok w tej firmie ![]()
#2713 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Mam nadzieję że jeszcze nas pamiętacie ![]() ![]() Siedzimy na wsi od 2 tygodni.Nie miałam niestety kompa dlatego ciiiisza zapadła.Teraz mam juz kompa ale karta do netu się kończy.Zapomniałam kupić nową a tu nie ma takich cudów.Mam nadzieję że zdążę jeszcze odpisać.W poniedziałek wracamy więc powinnam już być na bieżąco. U nas wszystko ok.Pogoda ładna.Bartul zachwycony non stop na świeżym powietrzu.Sezon na koszenie więc ma atrakcje traktorowo-kombajnowe ![]() ![]() ![]() Całujemy wszystkich moooooooooocno ![]() ![]()
#2714 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Tobie życzę zmiany pracy. Ale długo tam pracujesz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
Madziunia,to super! bylabym niezmiernie szczesliwa jakby udalo Wam sie przyjechac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() golabku,witamy po przerwie ![]() U mnie z uchem bez zmian,mecze sie strasznie.Jak mnie zaczyna w tym uchu kluc i pulsowac to oblewa mnie pot normalnie ![]() wrzucam linki do filmikow http://ana2.wrzuta.pl/film/iP1HaFzTFO/ http://ana2.wrzuta.pl/film/3yQ7KyYEVN/ laduja sie nastepne to dorzuce pozniej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
BAN stały
|
wreszcie się u nas wypogodziło
![]() Ana - Isiu w łazience zachowuje się w kabinie jak Fifi - robi a kuku, stuka puka, odsuwa i zasuwa basen zarąbisty, Isiu świetny pływak, ładnie grucha (mówi) |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zadomowienie
|
wlasnie sprawdzilam polaczenia.pociag do poznania mialabym o 6.20.bylabym na miejscu o 11.25.jedzie 5 godzin
![]() ![]() ![]() ![]() zaraz te noclegi lookne juz nie mam sily na to moje malzenstwo...dzien bez paru klowtki to dzien stracony... ![]()
#2719 |
Zadomowienie
|
sluchajcie kto bedzie nocowal????bo wlasnie patrze i musze powiedziec ze jest drogo.120 za dobe.sa tez i za 60 zl ale pewnie nie maja tyle miejsc.
napiszcie kto nocuje ja,Tatinek-jak przyjade Ikola,Marek,Ula Basia,Karol,Emi Ewa, Kamila i Esti maja konieszno przyjechac bo narazie sie wachacie ale nie ma ze boli!!! Hadziki rowniez. Ana a Isio nie ma w tym kole nic pod spodem-takich dziurek na nozki?to same kolo?nie wypada?a ten basen gleboki czy on tak sobie chodzi normalnie.jak nie to swietny z niego plywak.w ogole myslalam na poczatku ze Ismael tak po hiszp nawija a to chyba Elena z tylu stala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2720 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, znalazłam coś takiego.
http://campingmalta.poznan.pl/index....&id=8&Itemid=7 Tylko jest jedno ale, ze to 4,5 km od dworca PKP ![]() Gdyby np. wziąć taki domek 5-os, to wychodzi po 60 zł za osobę (mam na myśli na razie nas pewniaków: Madzia, ikola z Markiem, no i ja z Karolem, bo chyba dzieciaków nie będą liczyć? ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
wrzucam kolejne filmiki:
http://ana2.wrzuta.pl/film/vY0YOQM7eL/ http://ana2.wrzuta.pl/film/giUHKT2L45/ http://ana2.wrzuta.pl/film/diJQdON0ac/ Madziu,tak to zwykle kolko-Isiu niezle w nim popyla ![]() Mowie do niego przwaznie po hiszpansku,bo po polsku nie rozumie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę na razie umyć włosy, bo już i tak jest późno i pewnie mi nie wyschna dobrze... Do później ![]() Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2008-08-06 o 20:08 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Hadżiki coś zamilkły........
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! Edytowane przez one_shot Czas edycji: 2008-08-06 o 21:04 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zadomowienie
|
Ja tam jestem ZA takim rozwiązaniem domkowym, tylko mam małe sprostowanie. NIe wiem czemu, ale wszyscy myślą, że My to pewniaki. A my takie pewniaki na 99 %
![]() MADZIA nic się nie martw, że wyjazd tak wcześnie, bo my też pewnie chcielibyśmy ruszać tak z rana, żeby być o rozsądnej porze i spędzić razem trochę czasu, a nie tylko godzinkę czy dwie. I też kilka dobrych godzin będziemy jechać autem. Prawie pół Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
ikola my tez takie pewniaki na 99%
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ja już załatwiłam dzisiaj badania wstępne do pracy. Miałam wizytę na 7.15 ![]() ![]() Zabieram sie za śniadanie i trochę popracuję ![]() Miłego dnia Kochani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rańca...
basiu tak mi przypomnialas tym lekarzem... Musze Kubulka zarejestrowac na szczepionko... ![]() To dobrze ze mozesz wrocic do soczewek, chyba wygodniej, co? Wczoraj po malu ogladalismy lodówki, pralki i telewizory... tzet sie uparł ze musi miec nowy TV ![]() Wpadło mi w oko pare modeli lodówek - Whirpoola i Beko. A pralki nie wiem jeszcze ![]() Aaa... dostalam tez wezwanie na policje w sprawie tego zdarzenia nad jeziorem... 21ego mam sie stawic na komendzie... Dobrze ze to ruszylo cos... ![]() Kurcze caly czas mysle o spotkaniu... Madzia moj pociag tez jedzie 5 godzin... chociaz jest taki co jezdzie 3.5 Kurde no zobaczymy. Nie wiem jak z przeprowadzka bedzie no i jak z kasa....
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
Dzien Dobry wszystkim!
A ja siedze w tym tygodniu w pracy od 6 do 14, bo zastepuje kolezanke, ktora jet na urlopie i mam wiecej roboty rano ale mi taki uklad pasuje, bo po 14 mam jeszcze mnostwo wolnego dnia do wieczora i sporo mozna zrobic. No ale jeszcze tydzien i potem ide na zwolnienie. ![]() Basiu ja teraz nosze caly czas okulary bo sie przymierzam do tego laserowego zabiegu usuwania wady wzroku a do tego przez pol roku wstecz chyba nie mozna nosic soczewek. Planowalam sobie ten zabieg na te wakacje ale juz bylam w ciazy wiec odpada ale na nastepne wakacje juz sobie to zrobie. Ten kto nie nosi okularow nawet nie ma pojecia jaki to jest komfort dobrze widziec. Moje dziecko znowu poszerzylo swoj slownik. Wczoraj jak przyjechalam po nia do babxi po pracy, bo znow tam nocowala z racji moich wczesnych godzin pracy to pierwsze co uslyszalam bylo MAMUSIU!! A potem wszedla tata i Ada do niego TATUSIU! ![]()
#2730 |
Wtajemniczenie
|
dysiu to fajno... tez bym chciala robic do 14 i miec wiecej czasu po poludniu. Wolałabym wstac wczesniej ale i skonczyc prace szybciej
![]() Faktycznie cos Hadziki umilkły... Angie.... nie wiem co jest grane... Angie poewnie jest zapracowana, ale Hadziki ??? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.