Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-02, 15:09   #2701
Call girl
Raczkowanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Cytat:
Napisane przez zerfi Pokaż wiadomość
Kurcze ja obecnie jestem za granica jeszcze ale za 2tygodnie wracam do Pl wiec sie odezwepozdrawiam cieplutko
No to za 2 tyg trenujemy
Międzyczasie postaram się przygotować do tego mentalnie, i ułoże sobie jakąś diete i zaczne już coś działać

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Call girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 03:46   #2702
Centkowana
Raczkowanie

Witam skromnie moje Panie. Przeczytalam i az mnie oczy pieka od tych wszystkich informacji
Ja walcze z panem C od poltora miesiaca, widzialam Go wczesniej ale jakos nie moglam sie zmotywowac. Widze efekty ale i kupe siniakow na udach. Masuje najpierw szorstka rekawica a pozniej lapie walek skory i ugniatam palcami kawalek po kawalku. Kupilam Eveline czerwony i pali jak cholera, ale trzymam fason. Bardziej po masowaniu. Nie wiem jak dziala jeszcze ten krem, ale wydaje sie ze ok. Natomiast z cala pewnoscia stwierdzam, ze po masazu rekoma rezultaty sa No i brzusio tez zrobil mniej lejacy . Mam w planach banki chinskie bo mnie juz paluchy bola od tego ugniatania. Pozdrawiam serdecznie.
Centkowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 13:23   #2703
niuniusienka21
Raczkowanie

Call Girl ja też jestem z okolic Katowic, odezwij się do mnie na PW. Jestem już w trakcie odchudzania ale cellulit nie chce zniknąć całkiem więc przydałoby się trochę basenu albo biegania pozdrawiam
niuniusienka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 14:40   #2704
Centkowana
Raczkowanie

No i kupilam te banieczki. Moje nogi wygladaja jak po ciezkiej bitwie z porzadnym kopaniem Troche boli, ale imasaz rekoma bolal. Dzialam drugi dzien, zobaczymy co bedzie dalej... Moze powinnam zamiescic foty. W moim przypadku jesli rzeczwoscie cos pomoze, to bedzie widac znaczaca roznice...bo pomimo masazu od poltora miesiaca, nadal jest choc mniejszy ukochany pan C

Edytowane przez Centkowana
Czas edycji: 2009-08-06 o 14:41
Stary 2009-08-08, 10:42   #2705
Call girl
Raczkowanie

A jakie te bańki kupiłaś??? Gumowe czy szklane?

Stary 2009-08-08, 17:18   #2706
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Call girl Pokaż wiadomość
A jakie te bańki kupiłaś??? Gumowe czy szklane?
szklane? a jak niby szklanymi ten masaż robić?

do masażu antycellulitowego używa się gumowych baniek

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 19:02   #2707
zerfi
Przyczajenie

Ja juz sie ciesze bo we wtorek jestem w kraju i zdecydowalam sie na zbieg ktory polecila kejt35 wiem ze jest kosztowny ale,czytalam na necie ze naprawde daje super efekty
Wiec dziekuje Kejt35
dam znac jakie efekty sa
pozdrawiam wszystkich
zerfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 10:15   #2708
Call girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zerfi Pokaż wiadomość
Ja juz sie ciesze bo we wtorek jestem w kraju i zdecydowalam sie na zbieg ktory polecila kejt35 wiem ze jest kosztowny ale,czytalam na necie ze naprawde daje super efekty
Wiec dziekuje Kejt35
dam znac jakie efekty sa
pozdrawiam wszystkich
Zrób zdjęcia przed i po

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
szklane? a jak niby szklanymi ten masaż robić?

do masażu antycellulitowego używa się gumowych baniek
No właśnie chciałam sobie kupić bańki, ale wchodząc na allegro zobaczyłam szklane i gumowe i zgłupiałam:P

Stary 2009-08-11, 09:46   #2709
pscoua
Raczkowanie

Paolu kurde..ja się chyba zjawię u Was w Kraku bezpośrednio u Ciebie, dasz mi znać kiedy będziesz i ocenisz mój cellulit i zrobię sobie endermologię u Was..dzisiaj będę po 8 zabiegu..jak sie wczoraj zobaczylam podczas masowania szczotka to sie prawie poplakalam..no masaaakra..mam zamiar zrobic 20 zabiegow w sumie..jesli nie bedzie efektow to nie wiem..mieliscie jakies przypadki,ze nie bylo efektow?
pscoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 10:55   #2710
jusik
Raczkowanie

Witam
Troszkę Was podczytuję i chciałam się przyłączyć.

Otóż może u mnie trochę nietypowo, bo walczę z cellulitem(oj mam duuuże skłonności), ale jednocześnie nabieram ciałka, bo chcę jeszcze ciut przytyć(miarą są ciuchy, które od x czasu kupuje troszkę za szerokie, no bo chcę przytyć-bardzo podobała mi się trochę okrąglejsza figura w ciąży,a wystrarczy byle stres i waga leci w dół i to jakoś u mnie brzydko wygląda).

Swój cellulit już zdążyłam "poznać"(a będzie tej znajomości ze 13 -14 lat) - wiem, że najbardziej skuteczne u mnie są masaże(najlepiej taką szczoteczką jak do paznokci) i dieta - z tym, że nie chodzi nawet o niskokaloryczną czy jakąś specjalną - normalne domowe(zdrowsze) jedzenie o regularnych porach(zupka chińska powoduje u mnie natychmiastowy widzialny gołym okiem wzrost cellulitu).

Cwiczenia jakoś niespecjalnie działają (nie działa rower, sporty walki, intensywne spacery, pływanie) - tzn - mięśnie ładnie podkreślone, ciałko niby ukształtowane, a ten dziad(cellulit) jak siedzi tak siedział

To tak w skrócie, teraz co robię i co zamierzam:
robię:
-masaże takim szorstkim cosiem - można na sucho i pod prysznicem - 1 dziennie, a często 2
-kremy: eveline chłodzący i termoaktywny, serum ziaji(mają inne składniki aktywne to się uzupełniają)
-peeling kawowo cytrusowy z Biochemii Urody - raz w tyg.
-dieta - domowe żarcie, unikanie przetworzonej i konserwowanej żywności(swój chleb, wędlinka drobiowa swojska, dużo warzyw, ziaren, róznych olejów, owoców - słodycze jem, ale takie "lepsiejsze" - ciastka owsiane, czekolada naturalna itp)
-spacery(dużo łażę)

będzie:
-ćwiczenia, ale jak zrobi się chłodniej(teraz niestety nie mam sił i czasu - mam małą córeczkę i jak ciepło wybywamy z domu na dalekie spacery)
-olejek antycellulitowy z BU, eveline men chciałam spróbować - coś mi się spodobało w składzie - chyba mocniejszy i może coś z oferty Bingo na cellulit, ale oni mają tylko rozgrzewacze, a wolałabym nie.
-błoto z morza martwego - miałam wiele razy avonowskie - super działa, ale może kupię innej firmy, obojętnie

efekty są - figurka pełniejsza, cellulit mniej widoczny, zbieram komplementy, więc napewno korzystniej wyglądam. Startowałam z wagi 51 kilo (po ciąży szybko mi spadła waga, bo było dużo nerwów itp) teraz mam chyba 55 kilo-(waga mi szwankuje) i przymierzam się do 57 docelowo. (nabieranie tych 4 kilo zajęło mi rok, więc jeszcze trochę)
jusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 22:09   #2711
ewcia19
Rozeznanie

łeeeeeee też mam cellulit !!! Zaczełam stosować nowe specyfiki suplement Anti cellulit oraz maseczke antycellulitową dermaglin... Używała któraś???

Staram się bo warto!

ewcia19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 21:48   #2712
Wodesia
Raczkowanie

Ja wyczytałam gdzieś na wizażowym forum, że można masować się taką szczotką okrągłą to układania włosów i tak robię. Tylko najpierw smaruję się kremem anty żeby był poślizg. Efekty widać ale trzeba robić to baaardzo regularnie, efekty po jakimś czasie.
Wodesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 12:33   #2713
Centkowana
Raczkowanie

No i poltora cent prawa nozka i centymetr lewa po regularnym stosowaniu banki. Celulit wyglada zupelnie inaczej. Nogi sa gladsze i nie widac tak tych nieregularnosci. Polecam wytrwalym.

A tak wogole,to co tu taka cisza??

Edytowane przez Centkowana
Czas edycji: 2009-09-01 o 12:34
Stary 2009-09-01, 13:43   #2714
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Centkowana Pokaż wiadomość
No i poltora cent prawa nozka i centymetr lewa po regularnym stosowaniu banki. Celulit wyglada zupelnie inaczej. Nogi sa gladsze i nie widac tak tych nieregularnosci. Polecam wytrwalym.

A tak wogole,to co tu taka cisza??
regularnym stosowaniu po ile minut na jedną nogę?
i "na czym" masujesz? jakaś oliwka, czy balsam?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 19:00   #2715
Centkowana
Raczkowanie

Dziesiec minut na kazda partie nogi, czyli na udo i lydke po 10 minut osobno. Smaruje najpierw nogi Eveline z fat burnerem, czekam jakies pol godziny az sie dobrze wchlonie a pozniej nanosze oliwke, zwykla dziecinna i masuje nogi banka. Masowanie nie powinno przekraczac 15 minut na kazda czesc ciala. Oczywiscie mowie tu o nogach i brzuchu. Mam nadzieje, ze nikt nie wpadnie na genialny pomysl masowania nerek np...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 11:27   #2716
moni89.22
Przyczajenie

Hej dziewczyny
jak wszystkie mam ten sam problem, c... mam na udkach i troche na brzuch, choć zaliczam sie do szczupłych dziewczyn. Diety nie zmieniłam, staram sie jesc tylko dużo więcej warzyw. Co do reszty to posiadam pas wibracyjny oraz rowerek stacjonarny w domy. Jeżdze na nim 30min dziennie, w tym czasie pas mam na brzuszku, potem gdy konczę jeżdzić pas zakładam jeszcze na uda przy kapieli masazyk i krem
rewelacja po tyg juz widze efekty ;D powodzenia wszystkim ;D
Stary 2009-09-03, 12:05   #2717
Cassi
Zadomowienie

GG do Cassi

Hej
Ja niestety też, podobnie jak większość kobiet na świecie mam cellulit, u mnie skupia się on głównie na pupie i tylnej części ud Zaczęłam z nim walkę, masaże, dużo wody mineralnej, krem z Avonu wyszczuplająco-anty i staram się dużo ruszać Mam nadzieję, że cos mi z tego wyjdzie.

1 kwietnia 2012 Martusia
Cassi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 16:29   #2718
zerfi
Przyczajenie

Dziewczyny jak juz wczsniej pisalam zdecydowalam sie na te zabiegi u kosmetyczki i rewelacja!!!!
Dzisiaj mialam 5 zabieg i po c... Ani sladu,nogi sa bardziej elastyczne a o pupie juz nie wspomne w poniedzialek lece kupic sexi bielizne
pozdrawiam cieplutko
zerfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:27   #2719
piwusia5
Rozeznanie

Czy ten wątek jeszcze żyjeBo ja przyłączyć się chciałam

Jak wiele z Was i ja stałam się posiadaczką pana C Zaatakował mi głównie pośladki i tyły ud. Co dziwne pojawił się jak zrzuciłam kilka kilo. Jak byłam jeszcze większa niż teraz nie miałam ani gramam C mimo tłuściutkich nóg, pośladków itd. I na co mnie było chudnąć W sumie to już kilka dni temu zaczęłam walkę i widzę nawet małe efekty.

Mam takie pytanko Dziewczyny. Gdy stosujecie jakiś środek wspomagający walkę to jak go nakładaćie? Na czy bod balsam?

Mój plan zagłady Pana C jest taki

- masaż pod prysznicem taką a la szczotką drewnianą (2x1)
- poling raz na dwa dni
- tonik w rolce na celulit garniera po wieczornym myciu *
- czerwona herbata 2-3 dziennie **
- herbata slim max (1x1)
- balsamowanie
- basen***

*Masaż około 10 minut. Chciała bym stosować częściej ale daje taki efekt chłodzący że po nim tylko pod kołdrę wskoczyć i się do Tż przytulić.
** wreszcie dostałam moją ukochaną herbatę w Anglii
*** pływać nie umię. Gimnastykuje się w wodzie i staram się przy tym nie topić. A jakie zakwasy po tym mam eleganckie Myślę czy się nie zapisać na aqaaerobik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 23:32   #2720
justjula
Przyczajenie

a ja mam taki problem że chce sie pozbyc celulitu oraz ujędnic uda i posladki ale nie chce chudnąć, waze 48 kg przy 162 cm wzrostu Zawsze ważyłam 54). Waga spadła mi nagle bez żadnej diety niewiem czemu ,przez to uda i pośladki mam strasznie sflaczałe jakies rozlazłe a celulitis jest ogromny bardzo widoczny nawet bez napinania mięśni. Jestem załamana. Napiszcie mi (forukm jest długie nie czytałam całego) Czy któraś z was wygrała walke z celulitem czy naprawde warto próbować- i czy moge miec nadzieje ze jeszcze bede dobrze wyglądała jesli wezme sie za siebie czy wam sie to udało ???
justjula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 15:50   #2721
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez piwusia5 Pokaż wiadomość
Czy ten wątek jeszcze żyjeBo ja przyłączyć się chciałam

Jak wiele z Was i ja stałam się posiadaczką pana C Zaatakował mi głównie pośladki i tyły ud. Co dziwne pojawił się jak zrzuciłam kilka kilo. Jak byłam jeszcze większa niż teraz nie miałam ani gramam C mimo tłuściutkich nóg, pośladków itd. I na co mnie było chudnąć W sumie to już kilka dni temu zaczęłam walkę i widzę nawet małe efekty.

Mam takie pytanko Dziewczyny. Gdy stosujecie jakiś środek wspomagający walkę to jak go nakładaćie? Na czy bod balsam?

Mój plan zagłady Pana C jest taki

- masaż pod prysznicem taką a la szczotką drewnianą (2x1)
- poling raz na dwa dni
- tonik w rolce na celulit garniera po wieczornym myciu *
- czerwona herbata 2-3 dziennie **
- herbata slim max (1x1)
- balsamowanie
- basen***

*Masaż około 10 minut. Chciała bym stosować częściej ale daje taki efekt chłodzący że po nim tylko pod kołdrę wskoczyć i się do Tż przytulić.
** wreszcie dostałam moją ukochaną herbatę w Anglii
*** pływać nie umię. Gimnastykuje się w wodzie i staram się przy tym nie topić. A jakie zakwasy po tym mam eleganckie Myślę czy się nie zapisać na aqaaerobik

ja też pływac nie umiem i chętnie wybrałabym się na aerobic wodny ale niestety w moim mieście nie ma

a w ogóle to witam po długiej przerwie ale nie miałam internetu

z cellulitiem walcze od lat a tak konkretnie od stycznia i przyznam że rezultaty marne jak zobaczyłam się jakieś 2 tygodnie temu w krotkich spodenkach to załamałam się tym co mam nudach z tyłu

mam nadzieje że do przyszłych wakacji będzie o niebo lepiej

poza tym do cholery odżywiam się zdrowo od stycznia a stan mojej cery nie jest ani trochę lepszy,tak samo cellulitu jakoś nie znika...przestanę nie długo wierzyc w słowa: "jesteśmy tym co zjemy"...

xxxSweetPoisonxxx
a ile kapsułek dziennie cralinolu brałaś?i ile płaciłaś za opakowanie?
może się skuszę tylko że u mnie wiecznie jest problem z kasą

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2009-09-07 o 16:14
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 20:32   #2722
alwayspecial
Raczkowanie

GG do alwayspecial

no i ja się przyłącze do akcji od jutra zaczynam
alwayspecial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 22:19   #2723
piwusia5
Rozeznanie

justjula a może ten Twój gwałtowny spadek wagi jest spowodowany jakimś stanem chorobowym? Może warto by było udać się do lekarza? Ja sama na sobie wiem że czasami człowiek się dobrze czuje, ma objawy które nie przypisuje żadnej chorobie a póżniej wychodzi szydło z worka. Czy można wygrać z Panem C? Można tylko trzeba systematyczności i trochę samozaparcia Moja siostra pozbyła się dziada praktycznie w 2 miesiące. U niej zrobił się mega widoczny po schudnięciu (w ciągu ośmiu miesięcy zleciała z 102kg na 72) Naprawdę miała ogromny a teraz już go praktycznie niewidać (widać trochę przy uszczypnięciu)
Warto podjąć walkę choćby po to by w przyszłe wakacje wbić się w superanckie krutkie gatki. I niech ślinka cieknie panom w okolicy

małaPaulina no ja też nie pływam hi hi U mnie aerobik mają zrobić od pażdziernika. Narazie chodzę normalnie z pływającymi tyle że niepcham się na duże głębokości tylko sama robie różne ćwiczenia w miejscu gdzie jest głębokość 1,5 do 1,7 Chodzę na godziny tylko dla kobitek i takich jak ja nie jest mało Wybierz się czasami choćby po o by poruszać się w wodzie. Wiadomo że większy opór więc i samo chodzenie czy przysiady w wodzie są efektywniejsze

alwayspecial trzymam kciuki by się udało. A jaki masz plan walki? Będziesz uzywać jakiś specjalnych mazideł

Ja wymasowana i nasmarowana rolką piję sobie czerwoną herbatkę

Edytowane przez piwusia5
Czas edycji: 2009-09-07 o 22:23
piwusia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 01:03   #2724
justjula
Przyczajenie

piwusia5, moze sie wybiore do lekarza ale mysle ze to nerwy poprostu. Ale mnie pocieszyłaś mówiac o swojej siostrze Biore sie za siebie ,nie chce tylko wiecej chudnąc jak przejdę na zdrowa diete bo z moich piersi juz całkiem nic nie zostanie
justjula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 13:10   #2725
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Ojoj, ale tu dawno nie zaglądałam... Tyle się wydarzyło... Miałam operację, "dzięki" temu schudłam 2,5kg, ale też znienawidzony pan C. się powiększył :/ Dlatego wprowadziłam zmasowany atak. Muszę Wam polecić kosmetyki Lirene: stosuję "Intensywne serum antycellulitowe na noc", a rano "Intensywne serum drenujące uda i pośladki". Wmasowuję to od tygodnia i widzę poprawę! Do tego dołączam masaż bańką chińską, która jest przeze mnie znana i lubiana, no i oczywiście ukochaną gąbkę Syrenkę O ćwiczeniach nie wspominam, bo to oczywiste Wiem, że to wszystko, stosowane bardzo systematycznie, da niezły efekt, bo już mi się to kiedyś udało osiągnąć Tylko niestety... wystarczy odpuścić sobie parę razy i cały wysiłek na nic... Dlatego życzę Wam wszystkim powodzenia i wytrwałości!!!

Jest nieźle: 66,5 CEL -> idealne 60

wciąż czekam na list z Hogwartu

Cirilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 13:57   #2726
Marta591
Przyczajenie

Wink Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

ja chodzilam przez 2 tygodnie na Rolen w Koszalinie i to powoduje ze nie chudzniesz ale pozbywasz sie cellulitu troche pomoglo ale ja byma tylko 4 razy wiec nie widac takiego efekyu jaki chcialam osiagnac
Marta591 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 00:43   #2727
Call girl
Raczkowanie

JA w wakacje odpuściłam przytyłam nawet 4 kg. Nie wiem jakim cudem?
Teraz od września steperek, aerobik, i masażer. Jest chłodno lepiej się ćwiczy, dopatrzyłam się pana C na brzuchu- dosłownie dramat. Zrobiłam sobie rozbieraną sesje w zamałych biodrówkach, brzuszek dynda z boku, boczki się wylewają.... tak więc motywacje mam :P

Stary 2009-09-09, 19:50   #2728
małaPaulina
Wtajemniczenie

no ja w wakacje również się z lekka zapuściłam,tzn nie przytyłam nic ale też nie ćwiczyłam;/
cellulit jest straszny na tyłku i udach to tragedia
oczywiście nie stac mnie na żadne zabiegi ale zamierzam chodzic 2 razy w tygodniu na siłownie,raz na basen i raz na saune ale to dopiero od października
syrenka oczywiście codziennie obowiązkowo
noo i może lirene na cellulit skoro tak zachęcacie do zakupu
myślałam też o jakiś tabletkach ale póki co nie mam pieniędzy

co do basenu no to właśnie u mnie teraz dużo dzieci chodzi ze szkół a do tego najpłyciej jest mi do szyji ech ale i tak będę chodzic

i mam teraz jeden cel!!pozbyc się albo chociaż zmiejszyc do minimum pana C do następnych wakacji!!!

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 23:48   #2729
piwusia5
Rozeznanie

Ja się muszę Wam przyznać że dopiero od niedawna mam możliwość dbania o siebie i dopiero od niedawna to robie. Wcześniej miałam na głowie ważniejsze i trudniejsze sprawy niż wygląd miego uda. Może to trochę dziwne ale pierwszy raz ogoliłam nogi mając 19 lat

Dziś byłam na basenie żle się czuje. Gardło mi nawala, mam dreszcze i smaka na herbatę z cytryną. Zawsze staram się dokładnie wysuszyć i powycierać ale może miałam wilgotne włosy? W sumie od basenu do mnie do domu mam 7 minut spacerem i pogoda dziś ładna ale kto wie czy mnie nie zawiało.

Ja dziś rano wymasowałam pod prysznicem, dzielnie piłam herbatkę czerwoną ale nie dam rady się nasmarować. Jak sobie pomyśle o tyn efekcie chłodzenia to mi się włos na plecach jeży.

justjula wybierz się wybierz Lekarz może i na nerwy coś przepisze.

pozdrawiam i życzę wytrwałości w zwalczniu pana C

Edytowane przez piwusia5
Czas edycji: 2009-09-10 o 23:54
piwusia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 14:49   #2730
piwusia5
Rozeznanie

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeej

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości