![]() |
#2701 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
kurcze...ja w obydwu zapachach Kamali czuję choinke...w ceremony- świeża choinkę, a w Incense , zastygłą, lepką żywicę z drzewa iglastego.... ![]()
![]() |
#2702 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Ale żeby to jako nowość pokazywać? Gratuluję kadzidła doskonałego ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2704 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama zobaczysz ![]()
![]() |
#2706 |
Nindżopesz
|
Boję się, że zobaczę i będę kupować cały flakon póki jeszcze mam kasę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Killer to jest jak nasz Fumidusik. ![]() ![]()
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Dzis udalo mi sie dopasc w Douglasie odswiezone klasyki Diora
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Ojejku, ale my w stolicy, Ropuszko, jesteśmy zapóźnieni!
Ja PO RAZ KOLEJNY nosiłam 5 premierową- no cóż, nic mi w niej nie przeszkadza, ale też i nic nie bierze. A w sumie jest bardzo w moim typie i podoba się mężowi, a o to bardzo trudno. Dziwne, bo przy pierwszym teście zachwyciła mnie absolutnie. A ponieważ całkowicie prawie poszłam w aldehydy, powinno być ok... A nie jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Kameno, taki piękny jest Twój opis wyobrażeń o Cardinalu
![]()
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to testowałam Tomo Annayake - ostatnie z męskiego trio (poza Undo i Pour Homme) i muszę powiedzieć, że pachnie toto Lolitą. Damską. Jak któraś z Was uwielbia Lolitę (na każdym) to może kupić mężczyznom z otoczenia Tomo Annayake w prostym, czarnym flakonie - może przez ten flakon dadzą się nabrac, że to męski zapach. Bo na spryskiwanie się produktem o nazwie Lolita z fioletowego biżuteryjnego jabłuszka to mało który pan dałby się namówić ![]() Testowałam również Jicky. Bardzo mi się nie podobały. To nawet nie było retro. To był odór zgnilizny.
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-12-02 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Z Jicky to miałam na początku zachwyt- krystaliczna (czy może taka być- wydawała mi się w każdym badź razie taka) śliczna wanilia plus wytrawna lawenda, za następnymi testami Jicky niestety zaczęła mi trącić kupą- już więcej testów nie będzie.
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Ale dostałam próbkę i kupa szybko znika, ale co zostaje...co zostaje...jakoś nie pamiętam... Ad Guerlaina, testowałam Jardins de Bagatelle, na początku upojny, tajemniczy, potem wali jakąś nieprzyjemną spalenizną i myk- znika... Zawiodłam się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Wczoraj testowałam po raz drugi Perły Lalique.
Poszłam w najgorszej migrenie ,ale się nie zawiodłam.Zapach wyrafinowany,pieprzny .Nutami przypomina Elle Y.S.L.Bardzo długo się utrzymuje.Powiedziałabym że jest taki zadziorny w sposób retro.Nut piwnicznych ani aptekarskich nie stwierdzam.Wyczułam nawet odrobinę kwiecia.Podoba mi się .
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Testowałam w przelocie dwa dni temu. Strasznie gęsty, esencjonalny i mega mocny. Cały dzień i noc trzymał mi się na ręce. Mimo prysznica. ![]() Dla mnie za duży power. Ale piękny, to prawda. Choć chyba wolę klasyka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Shalimarowa wanilia też się tam snuje, ale bardzo jest rachityczna. Cytat:
![]()
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-12-03 o 09:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Histories de Parfums--->Noir Patchouli - rozczarowanie ...paczula owszem jest ale cieniutka i mizerniutka, blada, chuda, spać nie może...Wątła bardzo, na jakiś kwiatkach.Jeżeli ktoś liczy na fajerwerki niech zapomni.Nie ma na co się napalać.Uderzyło mnie tam coś znajomego co juz znam - ale jeszcze nie rozgryzłam co to.Wrócę do testów i dodam.
#2718 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Dziękuję Agnysko. Pierwszy raz pojawił mi się taki plastyczny obraz (czy jakikolwiek obraz) po użyciu perfum, i już lepiej rozumiem skąd się biorą niektóre recenzje.. Btw, Twoje genialne opisy korniczego żywota wzmocniły moją chęć poznania wreszcie Chene i Chypre Rouge ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
oj ja lubić Labdanum , lubić...nie jakoś wielgachnie ale to w BC na mnie ok ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
I ja dość sporo testów poczyniłam... (Justyno
![]() Na początek może Joy - najpierw trochę aldehydów, ale takich bardzo złagodzonych plus pączki białych kwiatów. Potem kwiaty rozwijają się, a dochodzi do nich... krew! Czuję w Joy'u białe kwiaty nurzane w świeżej, jasnoczerwonej krwi... Oblique RWD - najpierw lekko nalewkowa wiśnia z odrobiną migdałów, potem docieplona miodem pachnącym jak karmel i zamieniająca się w drzewo wiśniowe. Glorious - przypomina ma Trussardi Skin, z tym, że tu są jeszcze wyczuwalne aldehydy, które dodają zapachowi lekkości, świetlistości, także nosi mi się go zdecydowanie przyjemniej niż TS. |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
szukając orzeźwiającej, mobilizującej do roboty woni testnęłam Rose d'Ete Les Parfums de Rosine - nie moja, ale piękna bajka : kremowa, subtelna róża, drzewko cytrynowe i w tle dosłownie, odrobina wanili. Bardzo trwałe, czyste, szlachetne pachnidło. Zaczynam je brać pod uwagę, tym bardziej, że zewsząd słyszałam, że bardzo przyjemnie pachnę
![]()
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ja też! Badałam nie swoją półkę i: Classic JPG edt- odbieram go jako nie tyle wulgarny (co mogłoby być pociągające) co prostacki, z gruba ciosany Pour Femme Bvlgari- jak dla mnie bez charakteru, a za mało transparentny, żeby być tłem. Ale coś mnie w nim zachęciło i powtórzę test. Ze swoich faworytów nosiłam dziś Votre Jourdana, mocno aldehydowy, niby łagodny ale z nutką wyschniętej roślinności- gdyby nie Nocturnes, to już bym szperała. Wzięłam próbki Insolence i maczka intense. Jeszcze miałam na dłoni Gold DK i całkiem mi się podoba. Ostrawy, niesłodki, niezdecydowany- wyschnąć czy zgnić. Intrygujący. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Nindżopesz
|
Dzisiejsze testy były możliwe dzięki uprzejmości LouLou i Palindromy
![]() - Safran Troublant - szafran, wanilia, ciasteczka... Słoń Kenzo wyprany z mocy i goździków. Sam w sobie super, w testach synchronicznych sporo traci. Czyli jednak uwielbiam zapach szafranu, nawet nie wiedziałam, że to jest to ![]() - Profumum Thundra - pieczarki! ![]() - Incense Kamali - uff, mój portfel odetchnął z ulgą. Labdanum w niestrawnym dla mnie stężeniu, jakby tabun orków przedarł się przez czystkową gęstwinę pozostawiając po sobie dymiące, krwawiące żywicą zgliszcza. Moc porażająca, prawie widzę smużki dymu unoszące się znad skropionej Incense skóry... Wbrew pozorom - zapach nie dla mnie ![]() - Lalique Perles - zapach retro, elegancki, kojarzy mi się z Audrey Hepburn. Siłą rzeczy - nie dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Te nowe-stare Dorki sa w Krakowie w Galerii Krakowskiej
![]() Dzis mialam niesamowita okazje zeby zajrzec do dwoch perfumerii, a biegalam za prezentami i nic nawet nie powachalam! Skandal, jak na mnie to wrecz niesamowite ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Podoba mi się to sformułowanie, lepiej bym nie wyraziła jaki jest ten zapach.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
zgadzam się (o dziwo) z każdym słowem, oprócz tego ze szafran traci przy słoniu ![]()
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2728 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, na Chmielnej ![]() Cytat:
A co to jest to Glorious? Lubię Trussardi Skin, chętnie poznam jego kuzyna.
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekstremalne slodycze sa najfajniejsze ![]() ![]() Ten dymek na mnie syropowaty jak Ambra Etro albo Dulcis in Fundo Profumum, taki lepsiejszy MdM Etro, bardziej koscielny i charakterny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.