![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Qrcze- to może rzeczywiście była ta dziewczyna na szpilkach
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Na mnie też
![]() ![]() ![]() ![]()
#2673 |
Zakorzenienie
|
Chocolat Il Profvmo - czekolada to to nie jest na pewno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |||
Zakorzenienie
|
Kobiety, jesteście cudowne
![]() ![]() Jak to miło, że zapachu odchodzącego do perfumeryjnego nieba nie chce mi się poznawać nawet ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mery Jane, gratuluję znalezienia w ostatnim czasie tylu "naj". Tak bym chciała jeszcze poczuć tą euforię towarzyszącą znajdowaniu ulubieńca, poszukiwanego ideału, o którego istnieniu wiedzieliśmy i którego czuliśmy w sobie ![]() Nie wiem czemu jeszcze nie znam Marescialli grobowej i pomidorowego Chantalla ![]() U mnie na tapecie ambry głównie: Ambre Soie - rozczarowana jestem bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() Próbeczkę hołubiłam, oglądałam z prawa i lewa, czekałam na odpowiednią chwilę testową, miałam nadzieję na ambriwy ideał, a potem wielkie pfffffff Fiori d'ambra - ambra przesłodzona, waniliowa. L'ombre fauve - początek to rzeczywiście ambra, ale przytłumiona przez coś tępego (uczucie jakie dają niektóre sandały na przykład), później jest już ładnie, to znaczy pachnie jak jedna z najpiękniejszych znanych mi ambr - Ambre Extreme L'Artisana. Trwałość zdecydowanie na plus! Incense Extreme - kadzidło frankońskie z wyraźnym dodatkiem irysa i słodkości w tle. Ta nazwa - jak dla mnie - byłaby idealna dla Bois d'Encens. Labdanum - i już wiem, co to za część Black Cashmere, którą lubię najmniej i mam co do niej mieszane uczucia... Kadzidlane, słodko - mdlące, biernie podoba mi się, ale czynnie ![]() Palais Jamais - cierpka zielenina, jakoś mi klimatem Chanel no 19 przypomina.
![]() |
#2675 | |||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2677 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Szkoda, że nie zajrzałam do wątku wczoraj rano, z pewnością popędziłabym do Galilu w poszukiwaniu panny w szpilkach, bo niesamowicie chcę ją poznać.
MeryJane - gratuluję paczuli idealnej. Podejrzewałam, że Ci się SMN spodoba. U mnie kolejne podejście do dwóch zapachów kościelnych, czyli Kardynała i Ceremonii. Norma Kamali, Ceremony Gdybym miała opisać wrażenia jednym słowem, byłoby to: rozczarowanie.. Niestety. Nie wiem, czy jest to wina samych perfum, czy tego, co moja skóra z nimi robi. Otóż na pierwszy plan wysuwa się zapach gumy, który tłamsi całą resztę. Owszem, gdy nadludzkim wysiłkiem uda mi się odseparować gumę, czuję zapach kościoła, czy raczej kościelnej piwnicy (katakumb?) bo jest tam i wilgoć, i kadzidło, i drewno.. i.. mnóstwo gumy.. Całkowitym przeciwieństwem zatęchłego, wilgotnego i gumowego kościoła w Ceremony, jest : Heeley, Cardinal Po wydostaniu się z zatęchłych katakumb wychodzę na polanę w środku magicznego lasu. Magia wibruje, otacza mnie, czuję ją w świeżym powietrzu, w pikantnym wietrze, w otaczających mnie drzewach i w sosnowych igłach sypiących mi się we włosy. Chłód, przestrzeń i magia przenikają się nawzajem, kłębią się, drażnią mi skórę i nos, wypełniają mnie od wewnątrz, dając mi moc i jasność umysłu. Rozkładam ręce i zamykam oczy, czuję jak wiatr unosi mnie w korony drzew i wyżej, jeszcze wyżej, w samotną, ciemną, chłodną przestrzeń.. To właśnie taki zapach..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj testowalam
My glow J.Lo - bylo w SP, to musialam dorwac bo flakonik cudny. Niestety "zapaszek" wyjatkowo nieudany - zimny, lekko kwiatow, mdly, bardzo tandetny i kojarzy mi sie z dziadostwem lat 80. w Polsce, kiedy w kioskach krolowaly smierdzace lakiery do paznokci w kolorze fuksji, a kobiety nosily rozowe beretki z perlowymi naszywkami ![]() Femme Rochas - poczatek troche morderczy, ale pozniej zapach robi sie szyprowy i cieply, bardzo mily. Pod koniec niestety cos mi w nim przeszkadza - jakas spocona nutka. Na pewno juz go wczesniej na kims czulam, moze na jakiejs eleganckiej cioci ![]() Balkiss TDC - swiezy, pachnacy wiosennymi kwiatami, bardzo trwaly. Duzo bialej rozy, konwalii, lilii... Kupilabym, ale pierwsze nuty sa zbyt sportowe i to jest zapach wybtnie wiosenny, mam skojarzenia z kochanymi przeze mnie Pleasures. Niestety, podonie jak w perfumach Estee Lauder - obawiam sie, ze zapch mozna interpretowac jako nadpsuty czy waniejacy woda z popsutych kwiatkow. S.Lutens A la nuit - doszlam do wniosku, razem z rodzinka w skladzie kobiecym, ze to uschniete kwiatki w zapyzialej szafie, pelnej futer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Moje się twardo trzymają tylko dlatego, że to zapachy "czegoś" w naturze a nie dowolna kompozycja - konkretnie Bonfire jako wymarzone ognisko, Fumidus, Lonestar Memories odrobinę mniej - opuszczone miejsca, BC - ziołowa wódeczka, może Becherovka, Avignon - kościół. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Tu nie wiem co za tę gumę odpowiada, stawiam na którąś z żywic, bo żywice mnie w ogóle ostatnio przestały lubić.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
wizyta w rossmanie i przy okazje nowe perfumy kate moss Vintage sprawdziłam, słodkie i nijakie, ale tego się spodziewałam
![]()
#2683 |
Zakorzenienie
|
Hoggar YR - dziś na męsko i na moim TŻ przetestowałam tą próbeczkę, dość mocno dająca po nosie jak na YR , na początku mocno kolońsko, świdrująco, potem ulepkowato- słodko. Taki męski odpowiednik LL którą uwielbiam, ale w wydaniu YR powoduje odruch ucieczki z miejsca testowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Demeter Sugar Cookie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Iceberg Fragrance. Seforzak.
![]() ![]() Jest śliczny, przemiły, pogodny, chcę go ![]()
#2686 |
Zakorzenienie
|
A wkleję L`Or moją opinię z KWC:
Gdyby nawet zapach nie był piękny (a jest) to z pewnością kupiłabym dla samego opakowania (a czasami zdarza mi się to). Jest to dla mnie arcydzieło. Sam zapach, czuję się rzeczywiście jak w kawiarni, ale takiej malutkiej, przytulnej, wyłożonej drewnem cedrowym. No więc wchodzę do tej kawiarni i widzę ściany pomalowane na ciepły kolor, może czerwony, a może bordowy, ciepły i kobiecy (ale nie seksualny). W kawiarni tej są stare stoły i miękkie fotele, koniecznie skórzane. Taka kawiarnia na spotkania przyjaciółek, z pewnością nie na randkę. Podsumowując, L`Or jest dla mnie kobiecą wariacją Declaration Cartiera, gdzie nuty tytoniowe zamieniono na nuty kawy, słodkiej, aromatycznej i świeżo parzonej. Troszkę za dużo dla mnie cedru... przebija w sercu cedr i w bazie, a to już przesada, pod koniec brzmienia zapach nie przypomina już kawiarni, ale kawę zamkniętą w pudełku wykonanym z drzewa cedrowego. Próbuje zapach cedru przebić i nijak nie może. |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Dziś testy przymusowe
![]() J'ose - damska wersja - dziś złapała mnie za serce ![]() Kiedyś testowałam w perfumerii i zapach nie zrobił na mnie wrażenia. Nawet zastanawiałam się, o co to całe "Halo" ![]() Dziś odnalazłam przyjemną kawę, otulające drzewno-paczulowe nuty, najbardziej jednak podoba mi się otwarcie ![]() ![]() Nuta sianowata w bazie natomiast mnie wkurza i trochę psuje mi odbiór zapachu, ale przy okazji (dodam dobrej okazji cenowej) skusiłabym się na buteleczkę ![]() Avon - Signature - dla mnie "odkrycie" sezonu! Gucci PH light ![]() Początek dość swieży, cytrusowy, potem ciepło-przyprawowy i cudownie drzewny ![]() Brak tylko kadzidlanego dymku. Dla osób którym Gucci PH jest zbyt dosłowny, polecam jako alternatywę ![]() Ma niestety jedna wadę (jak to wody Avonu) - czyli trwałość. Znika błyskawicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
Caron l'Anarchiste.
Niektórzy twierdzą, że establishment tworzy anarchistów. Możliwe, ale tego konkretnego do życia powołał duet: Richard Fraysse i Serge Mansau. Pierwszy ukształtował jego niepokorne wnętrze, drugi zaś nadał jego obliczu szlachetne rysy. Obaj spisali się znakomicie. Zaczyna się wytrawnie i orientalnie, prawdziwie wybuchową mieszanką mięty i pieprzu, z ledwie wyczuwalną słodką, kwiatową nutą. Mięta w niczym nie przypomina zimnej zołzy z Thundry Profumum- jest ostra i agresywna, ale ciepła, prawie otulająca. Początek na medal! Zapach rozwija się, łagodnieje, ujawniając elegancką woń drewna sandałowca i cedru, szczodrze przyprawioną wetiwerią. Później już tylko piżmo, ale taki już widać los buntowników... Zapach jest bardzo trwały, na skórze czuję go jeszcze po 10 godzinach, co na wodę toaletową jest wynikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
spin doctor
|
Zen Concentrated-doleciała moja flaszeczka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym chciala w koncu dorwac nowa Jil Sander i mysle czy nie nabyc w ciemno ![]() A poza tym kupilabym cos dla zasady w SP - takie promocje, ze az zal czegos nie kupic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Boucherona klasycznego testowałam, wszystkie Boucherony mi się podobają, a ten jest jednym z lepszych.
#2694 |
Raczkowanie
|
byłam w Galilu wczoraj. Dziewczyny na obcasach jeszcze nie mają, jako nowość pani pokazywała Fumerie Turque.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Covet SJP - kwaśniejąco nieprzyjemnie na nadgarstku, niechętnie wąchany i na szczęście krótkotrwały.
Black Star Avril Lavigne - jak już ktoś zauważył ładny... i to wszystko, bez pazura, słodki niczym koszyk owoców, jak na czarną gwiazdę to ani to gwiazda, a tym bardziej czarna. Zapach dla dziewczynek, nastolatek. Po sześciu godzinach na nagarstku zostaje delikatna slodycz nudnego Miracle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- A może to rzeczywiście Fumerie Turque było??
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() a moze to było FT-tylko ono chyba skórzane jest...
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-12-02 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
no właśnie chyba- jednak tego Fumerie Turque, o którym napisałaś testowałam i na mnie to był słodki
![]() Ja tam wrócę! Norma Kamali, Ceremony- delikatna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kadzidła... Paczule... Dymy... ![]() ![]() ![]() przygarnę, adoptuję, kupię WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ ![]() ![]() Edytowane przez MeryJane Czas edycji: 2009-12-02 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Serge Lutens - Un Bois Vanille - słodki, drewniano-orzechowy zapach.
Nietrwały. K. Mecheri - Loukhoum - ulep nie do przebrnięcia - nie potrafię wyczuć poszczególnych nut, zabija mnie "ogólne" wrażenie... błe... L'Artisan - Al Oudh ![]() ![]() Początkowy gabinet dentystyczny ![]() ![]() Zapadam się w nim, otacza mnie zapach skóry... Mam dużo czasu.... Odpoczywam... Czekam, aż coś się wydarzy.... Ktoś wchodzi do pokoju, roztaczając zapach drewna... To dziadek - przyniósł ze swojego stolarskiego warsztatu - drewniany podnóżek - specjalnie dla mnie! ![]() Gdzieś tam w tle czai się paczula, nie wyczuwam niestety kadzidła, na które liczyłam... Może nie w najbliższej przyszłości, ale wskoczy na listę marzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.