![]() |
#2701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
[quote=iKarolajnaa;1166459 0]
Jw. Bardzo mi się podoba, ale troszkę mało, jeśli to ma być "lekka redukcja". To mi raczej wygląda na zaawansowaną ![]() [/i] Dziekuje serdecznie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz - a wiec się ograniczasz ;> (a propos pogrubionego)
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego w zdrowej diecie czy to R czy P czy U jak szybkie zaspokajanie głodu ( na I śniadanie) słodyczami ![]() Naucz się jadać zdrowe pożywne śniadania w domu. Zakoduj sobie że bez tego z domu nie wychodzisz. Owsianka na słodko, jajecznica z warzywami i chudą wędliną, twaróg z warzywami, tuńczyk, omlet...co tylko chcesz. Może najpierw poczytaj co dziewczyny jadają na śniadania. Jest tu na prawdę dużo zdrowych inspiracji ![]() Na obiad musisz koniecznie zjeść jakieś białko. Ryba, filet z kurczaka czy indyka....jajko chociaż. Na kolację jabłko i marchewka to za mało...jogobella owocowa na R to też zły pomysł. Koniecznie coś białkowego (jogurty owocowe to węgle) Twaróg, ryby, jak już jogurt to naturalny odtłuszczony.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-03-28 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
Moje lekkie P...
I: Fitella jogurtowa z mniej więcej 200 ml mleka 2%+banan, pasek gorzkiej czeko(Byłam przed ważnym konkursem i nic więcej nie wcisnęłam ![]() II.Buła chyba żytnia z masłem, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem III.Pół piersi kurczaka, pieczarki-podsmażane na patelni, prawie pół torebki ryżu + około 200 g warzyw(tak na oko), surówka (pekinka, marchew,majonez, ogórek, jabłko) IV. Pół drożdżówki z serem i pół z jabłkiem(wymiana z mamą ![]() V. Pewnie jakieś kanapki, potem wpadnie owocek Wiem, że do niczego, ale dzień też nieciekawy ![]() Prosze o ocenę...
#2706 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Chciałam się przywitać, ponieważ jestem tu nowa, jednak od jakiegoś czasu czytam wasze wypowiedzi i chciałabym się przyłączyć
![]() Jeszcze jakieś 2 lata temu miala ogromne problemy z jedzeniem (a właściwe z niejedzeniem), potem odpuściłam i przytyłam (w prawdzie 4 kilo, ale źle się z nimi czuję). Chciałabym schudnąć 2 kilo ale nie popaść znów w przesadę i nie doprowadzić się do takiego stanu jak kiedyś. Mam nadzieję, że pisanie na Forum mojego jadłospisu pomoże mi i zmotywuje, a Wy ochramolicie kiedy będzie trzeba ![]() ![]() Jutro wkleję swój pierwszy jadłospis (dzisiejszy to jest tragedia ![]()
Edytowane przez Kalina:D Czas edycji: 2009-03-29 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w każdym razie wiesz co? doszłam do wniosku, że w weekendy będę na P, bo w porze obiadowej zawsze trafiam do babci/taty i tam czeka na mnie zawsze tyle pyszności, że aż żal mi ich nie spróbować ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
Bez przesady! Normalne U, zdrowej nastolatki. Takie na luzie i właśnie chyba o to chodzi?
#2710 |
Raczkowanie
|
a dlaczego na utycie ? moim zdaniem to jest bardzo ładne U - spore śniadanie, ładny obiad i wszystko na luzie
![]() karlusss skoro starasz się o powrót okresu to nie zapominaj o nnkt , ja też nie dostałam miesiączki ostatnio (chociaż wydaje mi się, że jem wszystko jak należy) więc postanowiłam przejść na jakiś czas na lekkie U , ahh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
moje wczorajsze RRRR: 1. jajecznica z 2 jajek, z pieczarkami i grahamka, sok ze świeżej pomarańczy. 2. homo nat. 150 gr + garść slonecznika + garstka orzechów, marchewka surowa 3. sos (pomidory, pieczarki) i kawaki piersi z kurczka + porcja makaronu pelnoziarnistego 4. wieśniak + pól lyzeczki miodu + bulka wieloziarnista 5 i tutaj niespodzianka ![]() W piatek mam dzień wolności i zgodnie z zasadą "kija i marchewki" mogę zjeść sobie coś slodkiego albo coś innego niż standardowe danie "erowe" ![]() Oczywiście wiem, że pizza nijak ma się do RRR , ale jak oceniacie ogolnie dzień? ![]()
#2712 |
Rozeznanie
|
..dzisiejsze moje menu-z załozenia redukcja...ocenicie,dziewczyny?..
sniadanie..2 kromki razowca- 1 z serem wędzonym, druga z chuda szynka i ogórkiem zielonym..jajko na miękko do tego 2 sniadania jablko..ale to chyba sie nie liczy,z tego co wiem.. ![]() obiad..pol paczki warzyw na patelnie plus udko kurczaka bez panierki i 1 ziemniak kolacja..serek homo( okolo 3 lyzki) plus pomidorek wkrojony.. jakos nienajlepiej chyba to wygląda.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Rozeznanie
|
moje U :
sniadanie ; owsianka ( szklanka platkow owsianych . lyzka otrebow pszennych, szklanka mleka 1,5%) 2 sniadanie : kromka razowca z iarnami , plaster poledwicy sopockiej ., na to pomidor , jablko obiad : gotowana piers z kurczaka , pol woreczka brazowego ryzu , brokul;y , marchewka , swieza paptyczka czerwna podwieczorek : cala big miska warzyw : pomidor , kalafior, maarchew, popryka kolacja; wiesniaczek z patnicy ten 3% tluszczu z marchewka i ogorkiem kiszonym ![]() bardzo prosze o ocene .... iza_wiosenna czy moj jadlospis chodz troche sie poprawil ??
'' Spieszmy się kochać ludzi , tak szybko odchodza...'' bo zycie jest cudem ! w odchlani marzen ;D lecz umarli nie wracaja.... ![]() Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-03-28 o 18:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
moje weekendowe Rrrrr wiec takie z przymruzeniem oka troche..
![]() S 250g quarka(30g bialka/12wegli/3tluszczu/ok 170kcal-taki gesty niby ser niby jogurt grecki,chudy) + 4 lyzki mueasli bez cukru+pol banana+mleko sojowe - sniadanie ok 500kcal ![]() potem do godziny 14 nic bo po takiej uczcie rano nie bylam w stanie nic wcisnac. lunch 5 pomidorkow cherry,100g gotowanego groszku cukrowego+burger sojowy(13g bialka/10wegli/4tluszczu-161kcal),pomarancz,kawa z mlekiem potem wieczor bylismy w polskim sklepie i kupilam sobie pierwszy raz od paru lat Warke Stron(moje ulubione piwko ![]() ![]() ![]() ogolnie dotychczas ok 1400 kcal ale pare drinkow wpadnie jeszcze. Powiem wam jedno, pierwszy raz zjadlam takie wielkie sniadanie i to prawda ze po sytym sniadaniu nie chce sie jesc dluuugo..Nie wyobrazam sobie wcisnac w miedzyczasie 2go sniadania. ![]() w sumie to kiepska R dzis z tym alko i weglami ale wkoncu weeknd..kalorycznie nie ma tragedii chyba ... ![]()
#2717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Proszę o ocenę
![]() Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.8.30:1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.9.00: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 2 dość duże rzodkiewki II śniadanie godz. 12.00: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek i 1 pomarańczy z 180 g jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu (zjadłam 1/3 tej porcji,gdyż podzieliłam się z dwiema córkami) Obiad godz. 15.00:1 klops mielony z chudej łopatki wieprzowej usmażony na patelni na oleju +surówka z kiszonej kapustki z tartą surową marchewką z sosem sałatkowym Knorra koperkowo-ziołowym w proszku rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek(PYCHA!) Podwieczorek 17.00 1/2 szklanki (po ugotowaniu) ryżu brązowego+śledź świeży usmażony na patelni na oleju i zalany zalewą octową z cebulką Kolacja 20.00 surówka z kiszonej kapustki z tartą surową marchewką z sosem sałatkowym Knorra koperkowo-ziołowym w proszku rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek(została z obiadu) Późna kolacja,którą zjem o 22-giej 1/2 kostki twarogu chudego z Łowicza Napoje:po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
amozesz dodac produkty do tego mojego jadlospisu tak zeby wyszedl poprawny ?? chodzi mi o to eby dopisac do poszczegolnych posilkow brakujace produkty np zawierajace nnkt . bylabym bardo wdzieczna
#2720 |
Zakorzenienie
|
Proszę o ocenę, wydaje mi się, że za dużo dziś zjadłam, no ale może przynajmniej udało mi się z białkiem w końcu...RRRR
Ś: ryż na mleku z cynamonem (serek muller - za dużo węgli wiem, ale kupiłam ich cały zapas, i muszę zjeść ![]() 2Ś: 1,5 naleśnika z mąki pełnoziarnistej, 2 jaj i mleka 0,5% z nadzieniem szpinakowo-twarogowym, z jog.nat., czosnkiem i bazylią O: zupa krupnik (z kaszą jęczmienną) + żeberko (tłustsze części odkroiłam) + ogórek korniszon P: trochę sałatki z tuńczyka, wieśniaka, kiełków i ogórka. Pół dużej marchewki. K: jajko na twardo, sałatka z rzodkiewki i jog.nat. W ciągu dnia: duży kubek kawy rozp. z cykorią i mlekiem, 2 kubki zielonej, ok. 0,75l wody ng.
#2721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 jabłko, 2 łyżki serka wiejskiego, łyżeczka cynamonu) 2 godziny na siłowni (700 kcal spalonych) II śniadanie (po siłowni): reszta serka wiejskiego z kakaem (1 łyżeczka), 1 mały ogórek kiszony Obiad: garść makaronu pełnoziarnistego (odmierzona przed ugotowaniem), 125g chudego twarożka z odrobiną soli i pieprzu, miseczka warzyw (mały pomidor, ogórek kiszony, troche ogórka zielonego i cebuli) Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych Kolacja: opakowanie serka wiejskiego z kakaem (1 łyżeczka) Oczywiście z wielką prośbą o ocenę ![]()
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
prosze o ocene:
moje dzisiejsze Rrr sniadanie: jajecznica z 2 jaj z ogorkiem i pomidorem, kromka chlebka ciemnego 2 sniadanie: kefir truskawskowy 0% + batonik owsiany fit obiad: smazona piers z kurczaka i kalafior podwieczorek: jogurt naturalny z jagodami kolacja: indyk z ryzem i chinszczyzna a zaraz pochrupie troszke musli Sante ![]() oczywiscie zielona herbatka i woda obowiazkowo ![]()
![]() |
#2725 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() P ![]() ![]() Iśn- 2 omlety twarogowe-1 z rodzynkami, posmarowany kremem czekoladowym z kawałkami banana i posypany wiórkami kokosowymi, 2 z serkiem homo(nie jadłam ich dawniej) kokosowym i startą czekoladą, niecały kubek kakao 2kiwi IIśn- 2 parówki drobiowe w cieście z ketchupem, mała salaterka sałatki z makaronem, szynką, warzywkami i majonezem, 3 kieszonki z ciasta francuskiego z budyniem kawałekkk rolllady czekoladowej z bitą śmietaną ![]() O- i tutaj inwencja twórcza cioci ![]() ![]() kawwwwwa z mlekiem 3.2%, kawałek rolady jw, 2 kieszonki jw P- 8 kawałków "smaczka" w cieście jak parówki wyżej, ketchup, grahamka z sezamem, masełkiem, serem żółtym, warzywkami i majonezem, banan w rumie ![]() K- 2 kanapki z serkiem ziołowym, szyneczką, warzywkami, duuużo sałatki makaronowej jw, herbata teraz będzie albo rolada albo kieszonki i może kakao ![]() dobrze, że ciocia nie jest ze mną na stałe bo na takim P w ciągu tyg mogłabym przytyc dużo za dużo ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Rozeznanie
|
Chciałabym obliczyć sobie ,ile kalorii zjadam na śniadanie,na ogół jem:
serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 2 dość duże rzodkiewki(czasami daje pomidorka albo ogórka,a czasem jakiś owoc:jabłko lub pomarańcza lub kiwi). Serek wiejski 150 g ma 121,5 kcal,natomiast nie wiem jak obliczyć ,ile kalorii ma 1 duża łyżka płatków owsianych i otrębów,ile na takiej łyżce jest gramów? Z opakowania płatków owsianych czytam ,że w 100g jest 366 kcal,natomiast z opakowania otrębów pszennych ,że w 100 g jest 185 kcal,ale nie wiem jak to przeliczyć, bo nie wiem ile taka 1 duża łyżka może mieć gram? Może ktoś się orientuje w tej kwestii? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zadomowienie
|
UW:
I:wiesniak z polowa banana, 2 lyzkami granoli i rodzynek, 2 male kromki grahama, jedna z szynka, druga z maslem orzechowym II:kawalek dorsza, 250-300g warzyw na patelnie III:wiesniak z jablkiem, 2 lyzkami granoli i rodzynek IV:2 male kromki grahama jw, 120g sera bialego z lyzka dzemu Przed chwila wiesniak z warzywami I jak? ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kika, właśnie chciałam zapytać o to samo, już mi ślina leci ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.