|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Cytat:
![]() pokrzywę piłam dzielnie przez ok. dwa tygodnie i na tym zakończyłam. Przeczytałam na innym forum,że po dwóch tygodniach picia trzeba zrobić przerwę teraz popijam herbatkę imbirową, która nieźle rozgrzewa i ma wiele innych właściwości. biedna królinka
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Przyłapałam dziś w nocy mojego królika jak wypijał mi herbatę z kubka
![]() Od dziś nie zostawiam kubka na podłodze,ciekawe czy częściej mu się to zdarzało?Na szczęście nie słodzę herbaty i piję tylko owocowe. Dziewczyny mój królik jest bardzo chudy,sterczy mu kregosłup i kosteczki,oczywiście go karmię żeby nie było,dostaje 2x dziennie cuni pro,siana do bólu,suszone buraki,po plasterku świeżego buraka,jabłka,1/3 marchewki i 1/3 pietruszki.Może za mało go karmię? A może jest taki chudy z natury?Może taki być? |
|
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka juz nie doklada nic do gniazda od wczoraj nic juz tam nie zanosi moze jej przeszlo?
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
A czy podczas rujki zmienło się jej zachowanie? Była nadpobudliwa, nachalna, może agresywna?
Wysterylizuj ją. |
|
|
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
agresywna tylko podczas lapania bo niestety mam klatke otwierana od gory
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde, zgłupiałam, bo o ile dobrze pamiętam, to pokrzywe trzeba pic przez 2 msce i 1 msc przerwy ? tak czy siak, zaprzestałam ze względu na wysyp. niestety teraz skrzyp, smakuje koszmarnie. ale włosy rosną jak szalone gingera też mam, ale mi się już znudził. najgorsze jest to, że na stanie mam jeszcze 8 paczek herbaty imbirowej nie wiem kiedy to wypije.chcesz trochę ? chętnie się podzielę
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
na animalia znow akcja ubierania choinki i wysylania zyczen, jak co roku
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#2708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się wybrała do weterynarza jak spadek jest znaczny i nie chce przybierać na wadze. Jabłka i inne owoce tyle co łyżka od herbaty. Możesz mu trochę urozmaicić dietę( powoli po małym kawałku) o zieloną paprykę i seler.Na zimę z warzyw dobra jest cykoria ( taka na fioletowych tackach ) w sklepie po 5 zł. Ja podaje też liście z brokułów i kalafiora. Z samym brokułem i kalafiorem trzeba uważać bo wzdymają. Możesz też zasadzić owies albo inne zboże do donicy i karmić trawką. Przy diecie królika oszaleć można. Suszków z Zuzali nie kupujesz ? Wyczytałam ostatnio, że suszek można podawać 20 g dziennie na 1 kg królika. Cytat:
Cytat:
z chęcią przygarnę herbatkę imbirową ![]() Cytat:
u domu stoi żywy świerk |
||||
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suszki zawierają 8 razy więcej wapnia niż świeża zielenina moim zdaniem 20 g suszonki na 1 kg królika to nie tak mało ![]() moje króliki ważą (dwa) 1, 60 i Filip ponad 2 kg to dawki będą większe. Dzienna porcja świeżych warzyw o ok. 80 g na 1 kg królika. Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-23 o 22:17 |
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet w artykule http://www.medirabbit.com/PL/GI_dise...feeding_pl.pdf którym sugeruje się SPK. Na forum SPK kiedyś też była taka dyskusja i wiele osób uważało, że siano i suszki do bólu.
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podaje dwa razy dziennie po garści na głowę zwykłych suszków zuzali i HF.Dostają też na zmianę suszony korzeń mniszka,korzeń cykorii, pasternak, suszoną różę,buraczki,aronię,topi nambur,szparagi, natkę pietruszki. Trochę tego suszonego się zbiera i staram się z tym nie przesadzić. Króliki nerek na loterii nie wygrały.
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-23 o 22:45 |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niejadek straszny.
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajoma ( zakróliczona) jak do mnie zachodziła to się dziwiła, że królik ma miski cały czas pełne. Teraz to potrafi zjeść i jeszcze michę wylizać.![]() Czy Twój Groszek to singiel ? |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeszcze mam pytanko moge juz wyrzucic jej gniazdko? bo jakos juz sie nim nie interesuje nie znosi tam nic
The difference between sex and death is that with death you can do it alone and no one is going to make fun of you. Edytowane przez Ravissante Czas edycji: 2009-12-24 o 10:11 |
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Moje kochane zycze wam zdrowych i spokojnych swiat, pelnych milosci, bo ona najwazniejsza.
Cicha noc........
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Ravissante - ja bym jeszcze zostawiła na parę dni, a potem zapisała na sterylizację...
Kiedy Gwiazda na niebie zabłyśnie Spójrz daleko, daleko przed siebie Zobacz ludzi i zwierzęta wymyślne Które Święta obchodzą już w Niebie Zobacz dzieci, sarny, karpie Które odbiły się od ziemskiego padoku By pofrunąć, tak jak każdy Pofrunie, by uciec od tłoku Zobacz, są tam Twoi bliscy I babcia, i pies miejsce zagrzeje I wszyscy już tam przyszli By świętować Boże Narodzenie Jeden jest tylko taki dzień w roku W którym znowu się spotkać możemy Więc rozejrzyjmy się dokładnie wokół Może wtedy kawałka Nieba dotkniemy. |
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
Wesołych i pogodnych świąt Wam życzę i żeby zwierzaki dziś przemówiły
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważaj bo może się połamać jak będzie wyskakiwać z klatki. Wesołych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia Wam życzę komputer mi się dziś zepsuł |
|
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
.........._,|,_
............'|`...Gdy pierwsza ............/.\. gwiazdka .........../`,\)... na niebie ........../__\ ... zabłyśnie ........./ . o \....niech Cię ......../_ , *_\_... Aniołek ......../ `, .* \_...ode mnie ......./ ? `~ . \... uściśnie ....../_ . * ., o \...I przekaże ....../ ? o .. ~ \ ? serdeczne ...../ . * .... . o.\? życzenia ..../_ ,,~~ '. * ' _\_'w Święta ..../`~,, .. o.......\::::::Bożego .../ .* ...`' * ? ,',..\ :::: Narodzenia ../_.....o ..~~,, , _\... oraz wiele ./ .. * ......... ,, ~ ' \..... radości i /* .... o ..._~`'*...o \....nadziei `-,,~'`' ...* ... _ ,-´.......w Nowym ........":-------:".......2010 Roku!!!!))
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
http://www.dogomania.pl/threads/1762...pilne-Katowice
Hodowca węża się wysilił w odpowiedzi Boże, skąd sie tacy ludzie biorą?
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjadają Wasze króliczki seler naciowy ? bo damulka coś mi noskiem na niego kręci ![]() dopadłam dziś na all fajne nasionka warzyw już planuję co będę sadzić na wiosnę ![]() jak Wam święta mijają ? dużo prezentów dziadek mróz przyniósł ? Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-27 o 14:59 |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Mój królik selera naciowego owszem zje ale z wielką łaską kawałek,taką kostkę wielkości dużego paznokcia,na więcej się krzywi.
Mam problem z królikiem i choinką,jak tylko ja ubrałam to się na nią rzucił żeby obgryzac gałązki,nie wiem czy to mu szkodzi więc odgrodziłam pudłami,pudła sforsował z wielkim hukiem i obgryzał znowu,postawiłam w końcu choinkę na stoliku ale stolik musze jutro oddać i mam kłopot... Do tego ugryzł mnie wczoraj bardzo mocno,siedziałam na kanapie,wskoczył,ugryzł mnie naprawdę mocno po czym zeskoczył i schował się za kanapą...zamknełam go za karę w klatce na godzinę ale nie wiem czy karanie królika ma jakikolwiek sens
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
swieta swieta i po
![]() nawet nie utylam, trzymam sie ![]() a jak u was?
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karanie królika nie ma sensu, bo uparte i tak to jest ![]() małe ilości igiełek i gałązek nie zaszkodzą jak to naturalna choinka. Z tym gryzieniem trzeba uważać bo może go coś boleć i dlatego ciapie. Kukis królik tak gryzł jak miał problemy ze zębami.ja przytyłam trochę Króliki na gwiazdkę dostały tacki cykorii i koperek w podzięce pogryzły mi nowiuteńkie kapcie ![]() u mnie sypie z nieba od rana ![]() wiecie już coś o kalendarzach
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze to mnie zmartwiłaś,że z bolu może gryźć
Ale nie wygląda na chorego,jest wesolutki i bryka,tylko raz mnie udziabał![]() Dawałam mu zawsze granulat Cuni Pro ale wczoraj w zoologu nie było i kupiłam Cuni Complete,mam nadzieję że będzie mi to jadł,dałam mu dziś rano dwa liście cykorii które znikły w 30 sekund i suszonego mlecza.Ile się powinno dawać granulatu?Ja daję 2 razy dziennie tyle co czubata łyżeczka od herbaty,nie za mało? I kupiłam jeszcze taki owies do wysiewania,miałyście to kiedyś?Zasiałam wieczorem jak rzeżuchę,zobaczymy może coś wyrośnie,choć ja to nawet kaktusa umiem ususzyć
|
|
|
|
#2729 |
|
Przyczajenie
|
A gdzie taki owies można zakupić?
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

pokroiłabym się za choćby 1 kawałek ! 
teraz popijam herbatkę imbirową, która nieźle rozgrzewa i ma wiele innych właściwości. 

tak czy siak, zaprzestałam ze względu na wysyp.
nie wiem kiedy to wypije.

Boże, skąd sie tacy ludzie biorą?

Ale nie wygląda na chorego,jest wesolutki i bryka,tylko raz mnie udziabał