Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 18:28   #2701
Charlotte95
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

The Ugly Truth bardzo miło wspominam Taka lekka komedia, jedna z lepszych w gatunku, bardzo lubię główna aktorkę.
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 21:56   #2702
Maniwa
Wtajemniczenie

"Galerianki" - nic z tego, co o tym filmie czytałam, nie pojawiło się w filmie. Film płytki, mdły i na pewno nie przerysowany - wręcz przeciwnie - obraz zupełnie niedorysowany. Brakowało wszystkiego. Celowo pomijam problem (tak nieudolnie przedstawiany), ponieważ jest tematem na inny wątek. Gry aktorskiej niestety nie zauważyłam; osoby tam tylko występowały. A szkoda, bo temat ten to szerokie pole do popisu. Kolejny raz polski film udowadnia, że z niezłej sieki (tematu) można zrobić kluski lane (owy film) 0/10
"Lekcje pana Kuki" - nie żeby mnie wzięło (z jakichś powodów) na polskie obrazy, ale sięgnęłam po ten film, z powodu niejakiego August'a Diehl, na którego zwróciłam uwagę przy okazji Bękartów Tarantino, gdzie wcielał się w rolę Majora Dieter'a Hellstrom. Aktor ciekawy i charakterystyczny. A film? Cóż... zastanawiam się tylko po co został nakręcony. Ani przesłania, ani morału, ani nawet sensownego zakończenia. Mówi o polonii wiedeńskiej, ale żeby opisać zachowania Polaków wobec rodaków poza granicami kraju, nie potrzeba wcale wysilać się na jakieś miałkie historyjki poboczne. Ł. Garlicki złym aktorem nie jest, ale jak dla mnie pierwsze skrzypce (a raczej fortepian prowadzący ) miał tu Diehl. Tylko dla niego (i jego filozofii) te trzy punkty: 3/10
"Sherlock Holmes" - świetny film. Oglądało mi się go z przyjemnością.Robert Downey Jr. rewelacyjny. Cóż więcej mogę dodać? 8/10
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 23:07   #2703
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Case 39 - załuje ze to obejrzalam, ale w opisie było ze to thriller, okazał sie horrorem , ktorych ja unikam jak ognia. Ale obejrzalam i żałuje bardzo. Niby Renee Zellweger i Bradley Cooper ale dla mnie koszmar, dalej mam problemy ze spaniem:/... http://www.filmweb.pl/f318437/Przypadek+39,2009
no jak dla mnie to był thriller
mocny ale mnie ogolnie przerażają małe niebezpieczne dziewczynki. brrr

Cytat:
Alice in Wonderland - mi sie bardzo podobał. I uwzam, że to nie jest absolutnie film dla dzieci. Deep zachwyca jak zawsze! I piekne stroje icharakteryzacja!9/10
mi też się podobał!
Strrrrasznie. Nie lubię filmów 3D i ogolnie zaluje tylko, ze nie poszlam na normalna wersję... łeee, te niewygodne okulary.
Ale film to dla mnie takie małe oderwanie się od codziennych trosk poza tym uwielbiam Alicję w Krainie Czarów w każdej postaci. I oczywiscie uroczego Deepa
8/10
Stary 2010-03-15, 23:08   #2704
catnip
Raczkowanie

Obejrzałam "The Hurt Locker" i się rozczarowałam. Niby nie spodziewałam się fajerwerków, ale mimo wszystko. Przez pierwszą godzinę oglądałam z całkiem dużym zainteresowaniem, a później wszystko się posypało. ;-) I logika tego filmu i kreacje bohaterów i klimat znikł i nie powrócił, jakby mi ktoś wyłączył światło, nudziłam się. ;-) Może dlatego, że obejrzałam już kilka naprawdę dobrych wojennych filmów i ten im do pięt nie dorasta. Taki wojenny wyciskacz łez, tworzenie nieziemsko głupich sytuacji tylko po to, by pograć na emocjach, nie lubię takich chwytów.
catnip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 23:13   #2705
Dzikun
Zakorzenienie

State of play - sensacyjny z Affleckiem. Podobał mi się, choć myślałam, że nie dam rady do końca obejrzeć - strasznie długi :P
Zaskakująco, jak dla mnie, rozwiązuje się główny wątek filmu, za co plus
Ogólnie, to bardzo polecam
Aha, irytowała mnie w tym filmie Rachel McAdams, grająca Dellę Frye. Denerwowała jako postać
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 23:37   #2706
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
no jak dla mnie to był thriller
mocny ale mnie ogolnie przerażają małe niebezpieczne dziewczynki. brrr

mi też się podobał!
Strrrrasznie. Nie lubię filmów 3D i ogolnie zaluje tylko, ze nie poszlam na normalna wersję... łeee, te niewygodne okulary.
Ale film to dla mnie takie małe oderwanie się od codziennych trosk poza tym uwielbiam Alicję w Krainie Czarów w każdej postaci. I oczywiscie uroczego Deepa
8/10

Ja horrorów w ogole nie ogladam bo sie boje. Wiec to byl przypadek ktorego bardzo zaluje.

A Alice ogladałam rzecz jasna w 2D, nie dosc ze bilet tanszy to oczy sie nie psuja i mnie glowa nie boli. Teraz robia juz wszystko w 3D. Masakra jakas...
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 23:40   #2707
granatowyprawieczarny
Rozeznanie

Starsza komedia ze starszymi, czyli ,,Lepiej pózno niż pózniej"

Do połowy było calkiem niezlie, bo nawet całkiem śmiesznie niestety potem zrobiło się kiczowato, przynudnawo i na maksa przesłodzone.
Dialogi między głównymi bohaterami w niektórych momentach to tragedia, według mnie, a zachowanie głónej bohaterki zbyt często infantylne, która nota bene, ma powyżej 50 lat.
Daję w kategorii komedia 5/10 - głownie za Nicholsona
granatowyprawieczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 01:03   #2708
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
State of play - sensacyjny z Affleckiem. Podobał mi się, choć myślałam, że nie dam rady do końca obejrzeć - strasznie długi :P
Zaskakująco, jak dla mnie, rozwiązuje się główny wątek filmu, za co plus
Ogólnie, to bardzo polecam
Aha, irytowała mnie w tym filmie Rachel McAdams, grająca Dellę Frye. Denerwowała jako postać
Fajny film Tylko z tego co pamietam, nie ustrzegli sie od pewnych bledow logicznych w fabule.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:02   #2709
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Fajny film Tylko z tego co pamietam, nie ustrzegli sie od pewnych bledow logicznych w fabule.
Owszem, to prawda. Da się jednak wybaczyć

Taken - Jak wyżej, kino akcji. Jak dla mnie, bardzo dobre kino akcji. W filmie ciągle się coś dzieje i już od początku trzyma w napięciu. Jest fabuła, która nie polega tylko na bezsensownym wymienianiu się setkami strzałów.
Ten film bardzo polecam

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2010-03-16 o 11:05
Stary 2010-03-16, 13:07   #2710
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Precious - b.dobry film ale po recenzjach spodziewałam się naprawdę jakiegos fenomenu 7/10

Enen - tematyka w miom guście, film nawet dobry ale po polskim filmie spodziewałam się czegoś innego - film dośc przewidujący, banalny. 7/10 za tematykę

W piatek leciał testosteron - to jest dopiero film! (który to juz raz obejrzałam?....)

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2010-03-16 o 13:15
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:46   #2711
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

Taken - Jak wyżej, kino akcji. Jak dla mnie, bardzo dobre kino akcji. W filmie ciągle się coś dzieje i już od początku trzyma w napięciu. Jest fabuła, która nie polega tylko na bezsensownym wymienianiu się setkami strzałów.
Ten film bardzo polecam
A dziekuje, bo u mnie wisi na kablowce, to sobie wciagne

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:49   #2712
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
A dziekuje, bo u mnie wisi na kablowce, to sobie wciagne
Będę czekać na wrażenia
Stary 2010-03-16, 14:10   #2713
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Randka w ciemno - fajna muzyka (zwłaszcza moja ukochana piosenka Stereophonics - Maybe Tomorrow), piękne widoki wybrzeży Francji, ładnie pokazany Londyn i tyle. Fabuła jak reszta tego typu polskich komedii romantycznych. Jeśli ktoś lubi, to nie będzie zawiedziony.
Stary 2010-03-16, 14:17   #2714
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:

Ten film bardzo polecam
Równiez polecam, trzymało w napięciu. I pokazuje problem, o którym myslimy, że już go nie ma...
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:39   #2715
kasiaen1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Równiez polecam, trzymało w napięciu. I pokazuje problem, o którym myslimy, że już go nie ma...

przyłączam się do poleceń fakt , że to na podstawie konkretnej, prawdziwej historii jakoś wzmocnił wartość tego filmu dla mnie
kasiaen1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:20   #2716
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

500 dni miłości - film o nieszczesliwej milosci faceta do kobiety, troche dlugi i taki nudny.. bez wyrazu.Nie polecam ... 2/10
Stary 2010-03-16, 17:52   #2717
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten film bardzo polecam
Film odznacza się niezwykłym wprowadzeniem, bo widz na "dzień dobry" zostaje wbity w fotel i mimo woli wciąga się.
ALE...
Ogromny niedosyt czułam przez to, że ojcu tytułowej uprowadzonej tak strasznie się wszystko udawało. No kurczę, nie chcę się czepiać, ale skutecznie mi to zepsuło oglądanie, kiedy kolejny raz mówiłam do siebie: "tak, jasne, normalnie James Bond z niego, szary Kowalski nie odzyskałby już córki, itp". Ja rozumiem, że był tam jakimś mundurowym w przeszłości i kontakty swoje miał, ale miałam wrażenie, że grupa, która zajmowała się tym handlem kobietami, to byli jacyś amatorzy, bo z ulicy można było do nich dojść. Dlatego taki nierealny mi się wydał i poza początkową, rewelacyjną sceną nic więcej z niego nie wyniosłam. No i nie lubię Liama Neesona.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 18:09   #2718
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
500 dni miłości - film o nieszczesliwej milosci faceta do kobiety, troche dlugi i taki nudny.. bez wyrazu.Nie polecam ... 2/10
Tak. 95 minut. Koszmar. I bez Kate Hudson.
Stary 2010-03-16, 19:57   #2719
dorkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
I love you Phillip Morris 2009- jestem fanka Ewan'a Mcgregora, wiec ogladam kazdy film z jego udziałem. Ogólnie to dosc mocno film, niektore sceny moga szokowac. Ale z drugiej strony jest to po prsotu klasyczny film o pieknej milosci z watkiem tragikomicznym. Mi sie bardzo podobał. Film przedstawia prawdziwą historię Stevena Russella (Jim Carrey), męża i ojca, który trafia do teksańskiego więzienia. Zakochuje się tam w swoim koledze z celi (Ewan McGregor), który w końcu zostaje wypuszczony na wolność, co skłania Russella do ucieczek z różnych więzień w całym stanie Teksas. 9/10

ja tez jestem wielka fanka Ewana i ogladalm wszystkie filmy z nim. tylko kurcze nie moge ciagle znalezc tego filmu a w kinach go nie ma. ten rok jest super pod kątem filmów z ewanem. bo i autor widmo, i czlowiek ktory gapil sie na kozy, i ten z philipem morisem itd../ jak dla mnei to wspaniale. uwielbiam go ogladac
Stary 2010-03-16, 23:20   #2720
dotka85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Film odznacza się niezwykłym wprowadzeniem, bo widz na "dzień dobry" zostaje wbity w fotel i mimo woli wciąga się.
ALE...
Ogromny niedosyt czułam przez to, że ojcu tytułowej uprowadzonej tak strasznie się wszystko udawało. No kurczę, nie chcę się czepiać, ale skutecznie mi to zepsuło oglądanie, kiedy kolejny raz mówiłam do siebie: "tak, jasne, normalnie James Bond z niego, szary Kowalski nie odzyskałby już córki, itp". Ja rozumiem, że był tam jakimś mundurowym w przeszłości i kontakty swoje miał, ale miałam wrażenie, że grupa, która zajmowała się tym handlem kobietami, to byli jacyś amatorzy, bo z ulicy można było do nich dojść. Dlatego taki nierealny mi się wydał i poza początkową, rewelacyjną sceną nic więcej z niego nie wyniosłam. No i nie lubię Liama Neesona.
Mi sie totalnie nie podobal, przy glownym bohaterze nie tylko James Bond ale nawet i Superman wypada dosc mizernie. Konstrukcja filmu przypominala mi gry komputerowe z dziecinstwa- im dalej tym wiekszy "boss" Irytujacy, w 100% przewidywalny. 2/10 za to, ze duzo sie dzialo
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 05:54   #2721
Dosiak
BAN stały

Wilkołak- nie spodziewałam się wybitnego filmu, ale mimo wszystko rozczarował mnie. Fabuła spłycona do granic możliwości, efekty specjalne też nie powalają( z wyjątkiem przemian bohatera w wilkołaka. Bestia zrobiona jest dość przyzwoicie, ale pojawiający się w jednej scenie niedźwiedź wygląda jak wyjęty z filmów animowanych. Na uwagę zasługują kostiumy aktorów i klimat mrocznej XIX wiecznej Anglii. Benicio del Toro jak dla mnie w ogóle nie pasuje do tej roli. 3/10
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 08:28   #2722
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez dotka85 Pokaż wiadomość
Mi sie totalnie nie podobal, przy glownym bohaterze nie tylko James Bond ale nawet i Superman wypada dosc mizernie. Konstrukcja filmu przypominala mi gry komputerowe z dziecinstwa- im dalej tym wiekszy "boss" Irytujacy, w 100% przewidywalny. 2/10 za to, ze duzo sie dzialo
Może dałabym ciut więcej - 5,5/10. Ale ogólnie się zgadzam.
O ile Bondowi i Supermanowi można takie rzeczy odpuścić, bo taka konwencja to tu już mocno raziło.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:14   #2723
granatowyprawieczarny
Rozeznanie

,,Triangle" - dziwny film, nie wiadomo właściwie o co chodzi, jak dla mnie za słabo trochę trzyma w napięciu, ale daję 6/10- można obejrzeć, bo fabuła w miarę ciekawa.

,,Cabin Fever 2" - coś w stylu ,,Martwego zła", jest ok, śmiesznie, niezbyt strasznie, i duużo krwi. Daję w tej kategorii 7/10.

Pozdrawiam
granatowyprawieczarny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 10:18   #2724
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Charlie Bartlett - podobał mi się Opowiada o bogatym i inteligentnym nastolatku, ale jednocześnie ciepłym i szczerym, który dla akceptacji rówieśników wiele poświęca, igrając z prawem - podrabia dokumenty, a w szkolnym kibelku udaje terapeutę i sprzedaje psychotropy, które wcześniej, dzięki swojemu sprytowi i udawaniu choroby, dostaje od swojego psychiatry.
A w roli szkolnego dyrektora alkoholika świetny jak zwykle Robert Downey Jr.
Stary 2010-03-17, 11:19   #2725
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Wilkołak- 3/10 spodziewałam sie duzo wiecej, nudy.
Nostalgia anioła-nawet, nawet 8/10
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:35   #2726
Almariel
Zakorzenienie

Jakiś czas temu też oglądałam Wilkołaka i zgadzam się z Dosiakiem w 100 %, fajny klimat, ale ogólnie nie porywa
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 00:08   #2727
CaramelMacchiato
Raczkowanie

Nostalgia anioła - dla mnie 9/10, spodziewałam się innej końcówki, lecz ogółem film dobry. Nie czytałam książki, więc też nie mogę oceniać filmu przez jej pryzmat. Moim zdaniem Stanley Tucci idealnie wcielił się w swoją rolę, jego akcent i tembr głosu powodował że miałam gęsią skórkę.

Słyszeliście o Morganach? - przyjemna, lekka komedia z kilkoma dobrymi tekstami z których można się pośmiać. Hugh Grant jak zwykle dowcipny, Sarah Jessica Parker jak zwykle dobra

Alicja w Krainie Czarów - na pewno nie dla dzieci, zupełnie inna niż książka, mało co zgadza się z disneyowską jej wersją Wspaniałe efekty 3D, wiele efektów, mnogość kolorów, ogółem bardzo mi się podobało

CaramelMacchiato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 08:24   #2728
aklina
Rozeznanie

Beats of freedom- zew wolnosci - cudowny!!!9,5/10

An education czyli Byla sobie dziewczyna 7/10 calkiem ok

Dear John 5/10 mozna obejrzec, ale raczej nudny
aklina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:21   #2729
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Raj dla par - oprócz pięknych, rajskich widoczków nie ma w tym filmie nic wartego uwagi. Nawet żadnych smakowitych kąsków nie ma, na których można by zawiesić oko i uprzyjemnić sobie czas Scena z lekcją jogi była najzabawniejsza (i chyba jedyna śmieszna) z całego filmu.
Stary 2010-03-18, 11:19   #2730
innuendo
Rozeznanie

a ogladaliście już Różyczkę? Bardzo dobrze zrealizowany dramat z polityką w tle [a może jednak na pierwszym planie?]. To, co urzeka najbardziej, to warstwa psychologiczna, że się tak banalnie wyrażę. Nietypowy trójkąt miłosny, pełen napięcia nie tylko erotycznego. ? Świetne role, przede wszystkim króluje Więckiewicz, chociaż Boczarska też zadowala, szczególnie jeśli chodzi o stronę fizyczną. A na deser muzyka Lorenca- kapitalna!!! 7/10

A wczoraj odświeżyłam Kill Billa i jednak percepcja mi się lekko zmieniła. Kiedy go widziałam pierwszy raz, miałam chyba 15 lat i po prostu wbił mnie w fotel. Teraz uważam, że to kino bardzo dobre, a przede wszystkim oryginalne, ale poza inteligentną zabawą konwencjami potrzeba jednak czegoś więcej, żeby nazwać ten film arcydziełem. 8/10

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości