|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Widzę, że wszystkie podjęłyście się trudnego zadania - pedicure
![]() Ja w niedzielę próbowałam - co prawda udało się nawet równo wypiłować i pomalować, ale malutka chyba nie lubi jak mama "pięknieje" bo strasznie się wierciła ![]() A jeszcze po wczorajszym spacerze z koleżanką znów naszły mnie wątpliwości odnośnie wózka ![]() Ona ma wózek typu Roan (tylko innej firmy - ale wielkością gondola taka sama) i jej dzidzia ma teraz 3 m-ce (jest wcześniakiem więc jest jakby półtora miesiąca mniejsza od innych dzieci w 3 m-cu) i powiem Wam, że ta gondola jest w sam raz zwłaszcza. Troszkę mnie to przeraziło, bo jak sobie wyobraziłam ją w kombinezonie i czymś przykrytą na zimę to strasznie wąsko by miała ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę przemyśleć czy jednak nie kupić Roana, ale samej gondoli, bo w sumie przez te pierwsze pół roku nie będziemy za daleko autem, więc wystarczyłoby przenoszenie z auta np. do rodziców dzidzi w foteliku samochodowym i branie samej gondoli, żeby dzidzia sobie wygodnie leżała u rodziców. A na wiosnę kupimy osobną mniejszą i lżejszą spacerówkę, która bez problemu zmieści się do naszego bagażnika razem z bagażami, gdy będziemy jechać na wakacje ![]() Któraś z Was kupuje tylko gondolę i później osobno spacerówkę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj koleżanka mi poradziła, żeby jednak kupić zamiast ceratki prześcieradła nieprzemakalne. Ona jest niezadowolona z ceratki bo strasznie jej zjeżdża. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj u lekarza, z szyjką i dzidzia wszystko ok, po zwiększeniu dawki fenoterolu i nospie przeszły boleści
![]() Co do pazurków u nóg to już dawno do nich nie dosięgam, nie na tyle zeby je pomalować, ale od czego ma się przyjaciółkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie już jakieś poduszki potrzebne po porodzie do siedzenia? Czytałam, że dmuchane koło kąpielowe jest dobre, ale to strasznie wielkie jest. Znalazłam dziś na Allegro coś takiego: http://allegro.pl/item687771820_podu...ki_gratis.html Może lepiej taką poduszkę zamówić? (zapytam jeszcze lekarza w szkole rodzenia).
#2704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jutro mam usg juz nie moge sie dczekać ![]() Co do pościeli to ja kupuje jeden komplet, tylko nadal nie wiem jaką kupić, bo podobają mi sie z tymi baldachimami , tylko nie materiałowymi a coś w stylu moskitiery. Ostatnio miałam sen że zamiast dziewczynki urodziłam chłopca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja wlasnie zrobilam pranie poscieli ktora dostalam od znajomej. najpierw upralam w swoim proszku a potem w dziecinnym. kupilam proszek jelp 2w 1- proszek razem ze srodkiem zmiekczajacym i teraz jak pranko juz wisi na balkonie to tak ladnie pachnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||||
Zakorzenienie
|
witajcie,
co słychać? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Widzę, że o spanku rozmawiacie. My mamy 4 kocyki, dwa śpiworki do spania. szukamy kołyski, ale na pewno będę miałą dwa prześcieradełka i ochraniacze pod nie do kołyski i tyle samo do łóżeczka. Kołderkę też zamierzam kupić i poszewki. Zobaczymy co się nam sprawdzi, całe szczęście 8 dni po porodzie będzie pani z kraamzorgu , ona nam doradzi co jest lepsze i wszystko pokaże. Co do szpitali i lekarzy w Polsce.... zaczynam się cieszyć, że rodzę w Holandii.... ![]() Tequillko, cieszę się bardzo , że z maleńką Basią wszystko dobrze ![]() Sorejna, słodki brzunio, śliczna mamusia!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za to mam takiego specjalnego rogala- "kojec matherhood" i musze powiedziec ze nie wyobrazam sobie juz spac bez niego- bardzo wygodnie sie na nim spi i co wazne- po porodzie tez sie przyda, no wlasnie mozna na nim usiasc, badz na nim nakarmic wygodnie dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Spróbuje może pomachac nóżką.... obawiam się, że kręcenie stópką nie wchodzi w grę, ani polecane przez położną naciąganie mięśnia, darłabym się na całe osiedle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
A w babcine gacie muszę się jeszcze zaopatrzyć ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też mnie też ... i nic nie pomaga ![]() Cytat:
![]() Chciałabym Was dalej nadrobić, ale nie dam rady ... bo uciekam nad jeziorko ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Mamusie ![]()
![]() |
#2710 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
o jejku, a chodzisz na szkołę rodzenia? może położna by ci coś poradziła? ja robię te ćwiczenia codziennie odkąd skończyłam 16 czy 15 tydzień ciąży i chwalę sobie - nie narzekam na skurcze łydek, ani inne bóle. jedyne co to czasem ból w krzyżu z własnej winy jak za dużo chodzę albo za dużo odkurzam- ale z tym też sobie radzę ćwiczonkami.
![]() |
#2712 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja akurat widziałam w Smyku 100% bawełna i pod spodem są jakieś włókna (nie pamiętam nazwy), które właśnie mają zapobiec przemoczeniu. Wyglądają dokłądnie tak jak zwykłe prześcieradła np. http://allegro.pl/item695173373_boba...zemakalne.html http://allegro.pl/item676070135_prze...rg_bezowe.html |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia z naszą grupą. 11 sierpnia z inną grupą odrabiamy zajęcia z pielęgnacji noworodka.... no ale to kawał czasu jeszcze. Na jednych zajęciach położna pokazywała właśnie cwiczenia rozciągające i masaż. Ćwiczen nie jestem w stanie wykonac, a przy masażu wczoraj wyłam sobie w poduszkę. Nie kumam dlaczego w ogóle tak się dzieje. Druga łydka ma się dobrze... ![]() Cytat:
To chyba dobry pomysł. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-07-28 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
My kupilismy wozek 3 w 1 gondola, spacerowka i fotelik. A na lato dokupimy jeszcze jakas mala spaceroweczke zeby byla na wakacje ![]() Cytat:
Ja mam dwa komplety niebieskie takie http://www.allegro.pl/item690888483_...mamo_tato.html Prezentuja sie swietnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
Dziękuje za komplementy pod moim i brzuszka adresem ![]() Jeśli chodzi o pościel, to ja tez póki co kupiłam tylko jeden komplet + dwa prześcieradła nieprzemakalne. Dzidzia na początku i tak będzie spać w rożku,dopiero później będziemy używać pościeli i wtedy dokupi się drugi komplet. Kombinezon te kupuję jeden ![]() To nie wojna, po porodzie też z domu można wychodzić i dokupić to co akurat będzie potrzebne ![]() ![]() ale każda z nas jest inna, ja akurat mam wewnętrzny luz ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-28 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aniago dobrze, że już wróciłaś ![]() mam pytanie, miałaś jakieś objawy tej cukrzycy???? kurde mój gin mi nie zalecał badać blukozę i się boję, w dodatku od paru dni wydaje mi się, że mam problemy od czasu do czasu ze wzrokiem ![]() Ja już po obiadku bezsolnym ![]() ![]() bąbelek szaleje mi od wczoraj strasznie, napadło go coś normalnie ![]()
![]() |
#2719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam takie pytanko odnosnie zwolnienia, mam zwolnienie do 12 sierpnia a 11 sierpnia chciałabym pojechać nad morze i nie wiem co mam zrobic, czy przed wyjazdem pójść na wizyte a lekarz wypisze mi zwolnienie 12 sierpnia i odbiore po powrocie, moze któraś z was sie orientuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To tak zrobie że pójde wcześniej na wizyte, a co do zaniesienia zwolnienia do pracy to ostatnio zaniosłam kilka dni później i nie było problemu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję, że okaże się skuteczny
![]() ![]() Cytat:
![]() Ponieważ żadna z moich koleżanek nie miała potrzeby żeby używać takiej poduchy. Dlatego się zastanawiam czy mi też będzie potrzebna. Cytat:
Jeśli lekarz jest spoko to na pewno się na to zgodzi. A na jak długo wyjeżdżacie? Bo masz chyba 3 (czy 7 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Wtajemniczenie
|
cześć Kochane moje!
wpadłam tylko powiedzieć, że powoli dochodzę do siebie, mąż jest ze mną do końca tygodnia, bo przez plecy mam problem z chodzeniem, pojawię się znów jak poczuję się lepiej ![]() no i wczoraj dowiedzieliśmy się, że chyba jednak nie będzie chłopca, tylko dziewczynka ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w zał. zamieściłam zdjątka naszego synka z ostatniej wizyty, nie wiem czy się załączyło - zdjęcia są zeskanowane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to różowe gratki dla odmiany! ![]() Spadam jednak do kosmetyczki. Pogoda się poprawiła (czyt. zrobiło się pochmurno ![]() Znalazłam fajny pakiecik dla ciężarnych w salonie tuż za rogiem: masaż (!), manicure, pedicure (!) i oczyszczanie twarzy. Idę się pięknic!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |||||
Zakorzenienie
|
wróciłam z miasta, zakupiłam opatrunki na pepuszek dla niuni i pieluszki flanelowe, więc kolejne rzeczy skreślam z listy.
![]() zjadłam jogurt banana i miseczkę truskawek, pyyyyyycha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() natomiast te gdzie trzeba naciągnąć mięśnie łydki to faktycznie mamy powtarzać po 5-10 razy. zależy ile kto da radę. my zajęcia z ćwiczeń mamy nie z położną tylko z fizjoterapeutką Ingrid i ona nam powiedziała, że właśnie to ćwiczenie ( z machaniem stópkami i robieniem kół stopami) jest dla kobiet, które mają kłopoty ze skurczami, gdyż ono będzie im zapobiegać. mówiła nawet , że dobrze je robić przed spaniem , gdyż skurcze zwłaszcza łapią kobiety rano gdy się chcą przeciągnąć po całej nocy. o przypomniało mi się: powiedziałą tylko, że jeśli boli w trakcie wykonywania- nie robić! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak się czujesz? moja upatrzyła sobie miejsce pod żebrem prawym gdzie mi stópkę wbija...miodzio ![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze, że mąż przy Tobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |||||
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!
Wczoraj chyba jakiś dzień złych wieści w wątku był ![]() Mam nadzieję, że dzisiaj już się wszytsko odmieni ![]() Nasze ciąże mają przebiegać zdrowo i prawidłowo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do jednych rzeczy od razu jestem przekonana i wiem, a z niektórymi mam taki kłopot, bo nie wiem, co wybrać... Trudno ocenić, od czego ta moja wiedza i decyzyjność zależy ![]() Wanienkę kupiliśmy w końcu wczoraj taką zwykłą, w miarę dużą w Mothercare. Podobała mi się Onda Evolutiona, a zwłaszcza te kolorki ![]() ![]() ![]() A z termometrem to już kompletnie nie wiem! Ja nie używam, bo nie choruję ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam to, co mi się podobało ![]()
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Karamari zapytaj o termometr położną lub lekarza, oni udzielą ci najlepszych wiadomości, bo to co piszą producenci to wiadomo.
ja ponieważ jestem w "obcym kraju" to zwykle staram się przy wyborach kierować jednak tym, co mówi nam położna lub opiekunka z kraamzorgu bo oni wiedzą jakie są wymagania i pracują z nowordokami codziennie więc wiedzą co się sprawdza. poza tym muszę też mieć wyprawkę standardową tutaj. oby już było mniej złych wieści...ciekawe jak się trzyma kashin....
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
A mnie zastanawia przebieranie dzidziusia... jak sie ubrudzi to ok, ale czy do spania (w nocy) trzeba i tak przebierac czy niekoniecznie.. bo po kąpieli chyba nie bardzo dzidzie ubierac w to samo co wczesniej.. tak samo z przescieradełkiem.. co ile zmieniac?? jak zwykle moje łupie pytanie
![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.