|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witajcie
![]() Wczoraj wpadł do mnie kolega, akurat jak wyciągałam z piekarnika muffinki (na słono z oregano): "Ooo, jak pachnie, co to? daj spróbować!" i pochłonął mi całą porcję ![]() ![]() Wyszokop ja bym na Twoim miejscu przeszła na trzecią fazę ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- A przy okazji - ja też nadal na II fazie i jeszcze trochę pewnie będę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
A ja myślę, że jak jedna i druga strona chce to jeszcze wszystko można naprawić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bede sie pilnowac zeby waga nie wzrosla mi bardziej ale na swiata musze zawisic dietke... nie wytrzymam tego po prostu wiem... po siwtach wracam do drugiej fazy gotowa na niej byc dluuugo... dopoki nie osiagne tych 52 kg... obecnie dzis bylo 58 po wczorajszym obzarstwoe ale mysle ze po dzisiejszym dniu swobodnie kg spadnie... zobaczymy... na razie pije sobie wode ![]() pozdrawiam i wracam do sprzatania... ale co jakis czas wpadam i cyztam! ciesze sie ze Wy macie wiecej sily i trzymacie sie na dietce...
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie dzien pozytywnie sie zaczal, przezywam renesans z Aktualnym, sceny zostaly mi wybaczone, plawimy sie we wzajemnym zrozumieniu prowadzac dluuugie rozmowy ![]() ![]() W kazdym razie mam duzo energii dzis. I sloneczko swieci. Z diety musze teraz sie skupic na utrzymaniu i utrwaleniu wagi. Szczerze mowiac mam watpliwosci co mam jesc, a co nie. Przeczytam jeszcze raz dzial o III fazie w ksiazce to moze mnie oswieci. A faceci nie psy - na kosci nie leca. Aaaa i jeszcze jedno motto mam, kolegi mojego wykolejenca, wiec i jezyk taki, delikatnie mowiac industrialny ![]() "Kosci d****yc - to na cmentarz" ... Chyba mnie nie zbanuja... ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() co do Wyszokop - nie wiem dziewczyno, tak czytam te Twoje posty i wieje mi niekonsekwencja - przejadasz sie niedozwolonymi, potem glodowac bedziesz, potem sie dolujesz, potem znowu jesz, potem rzucasz, potem wracasz, znowu glodowka ehhh... wezze sie zastanow czego chcesz. Tak zmieniajac front tylko sobie szkodzisz. Ja sie nie dziwie, ze masz problemy jak tak cudujesz. Wez no sie kochana szybciutko wyspowiadaj ile ty masz latek, wzrostu i z jaka waga startowalas i jaka wage masz teraz i jaka wage chcesz osiagnac. ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Bierz sie do roboty - make-up, fryzura, ubierz sie, piers do przodu, usmiech na twarz i w miasto oszalamiac ludzi, a nie ex-draniem sobie glowe zawracac. juz znasz to poletko i wiesz co na nim zbierzesz. I pamietaj - ludzie sie nie zmieniaja, wiec nie ludz sie, ze ktos kto cie zle potraktowal nie zrobi tego znowu. Juz raz cie odstawil na polke, kiedy sie znudzil. Nikt nie zasluguje na to, zeby go tak traktowac. rozejrzyj sie wokolo - jest masa wspanialych ludzi, ktorych mozesz poznac i ktorzy moga wniesc w Twoje zycie cos dobrego.
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co ja jem? Hm w sumie moje żywienie szczerze mówiąc mało się zmieniło. Co dzień sa 2 kromeczki pełnoziarnistego chlebka z serem żółtym (bez tłuszczu - masła/margaryny). Co dzień jem jakieś owoce - jak duży to jeden, jak małe (mandarynka) to dwa. Uczta 2 razy w tygodniu. Tych skrobiowych porcji jeszcze nie wprowadziłam - brak czasu ![]() A poza tym to standardowe P+W ![]() Mi najbardziej buźke cieszy chlebek z serem (tęskniłam) i owoce ![]() A co do bana to za te krzyki na inne Dukanki co tu wymiękają czy herezje sieją to i mi się pewnie kiedyś dostanie ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-23 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2708 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja zdaję sobie sprawę z tego, że Wy macie rację... a ja mam słomiany zapał :/
mam 25 lat, 161 cm wzrostu i startowałam z waga 67,2 kg... Ogólnie już wczesniej próbowałam wiele razy zrzucić co nieco, nistety moim przekleństwem jestem ja sama, a właściwie moje łakomstwo... Dietke Dukana zaczełam 6 października i całkiem dobrze mi szło aż do grudnia, żadnego grzechu i już na wadze było 55,8 no ale niestety zaqczął sie zastój... który strasznie mnie zdemotywowoał... i to jeszcze w tym okresie przedswiatecznym i... no chyba to wsyztsko spowodowalo, ze ... stalo sie jak stalo czyli jeden raz przerwalam dietke i wczoraj drugi raz... glupio mi z tego powodu, tyle ze ja wiem ze w swieta bede jesc jak wszyscy...dlatego pomyslalam o tej glodóweczce oczyszczajacej i o powrocie do drugiej fazy po swietach od razu... nie znudzily mi sie jeszcze proteinki... naprawde ja nawet lubie to jedzenie dukanowe... i mysle ze bez problemu wroce do niego po siwetach... dla mnie siweta to czas ywjatkowy i chyba nie jestem w stanie przezyc go na diecie... DZIEWCZYNY ja naprawde chce schudnąc... mysle ze kiedy wroce po swietach na II faze uda mi sie dojsc do mojej wymarzonej wagi... a tak w ogole to juz wczesniej pisalam, ze tak naprawde moja waga juz jest w normie, wkurzam sie tylko na wystajacy brzuch...dlatego chcialabym zobaczyc jak by on wygladal kiedy bede jeszcze 6 kg chudsza... od nowego roku zaczne tez biegac... wczesniej przed dieta biegalam regularnie ale wraz z rozpoczeciem diety nabawilam sie kontuzji kolana... po artroskopii lekarz stwierdzil ze moge znowu trenowac ale... dopiero po nowym roku.. wiec to juz niebawem... mysle ze cwiczenia wzmocnia troche ta moja druga faze po swietach i zejde z tymi kilogramami jak myslicie? jezeli was wkuzram tym gadaniem i niekonsekwencja, to przepraszam i ... jezeli to was demotywouje i denerwuje nie bede pisac tego na forum... trzymajcie sie dzielnie... ja trzymam kciuki za was!
#2709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zgodnie z obietnicą daną sobie weszłam dzisiaj na wagę i mam tak między 1 a 2 kg mniej po tygodniu I fazy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S pod choinką mam znaleźć pożądną wagę więc będę mogła podawać dokładniejsze dane ![]() MIŁEGO DNIA dla Wszystkich sprzątających, gotujących oraz pracujących Dukanowiczów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli juz teraz nie umiesz sie powstrzymac, to zamiast zalatwic sie po osiagnieciu tak duzego sukcesu efektem jojo, ktory - nie chce krakac - chyba wystapi jak bedziesz sie tak miotac, czy nie lepiej przejsc na faze III i utrwalic to co juz osiagnelas??? I daj sobie spokoj z tymi glodowkami. To tylko sprawia, ze potem rzucasz sie na jedzenie jeszcze bardziej zarlocznie i bez opamietania. Masz chyba dobra wage juz te 56 kg i czy naprawde musisz sie katowac do tych 51? Przeczytaj co pisze Dukan w ksiazce na temat odchudzania sie "na zapas". Zrobisz jak zechcesz, ale zamiast rzucac sie miedzy obzarstwem i karaniem sie za nie glodowkami po to, zeby zaraz potem znow przejsc na diete i potem "nagrodzic sie" kolejnym obzarstwem (czysta psycholgia), moze lepiej postaraj sie utrwalic to co masz. Odetchnij od tego poscigu za waga. Nabierz dystansu. Na faze naprzemienna mozesz wrocic przeciez zawsze. A zreszta jesli Twoje cialo ma mozliwosci zrzucenia jeszcze kilka kilo, zrzucisz je na fazie III. Tak mysle.
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Jak dobrze, że piszecie, tak miło poczytać, co tam u Was
![]() Ja też się chwalę, bo kolejne 0,5 kg w dół, i ogólnie się świetnie czuję ![]() Jeśli chodzi o pogodę, to straszna , pada deszcz, a miały być białe święta ... no ale cóż. Ja wracam do obowiązkó i lece do warzywniaka zrobić zakupki. Ciągle biegam gdzieś, a że mieszkam na drugim piętrze, także jakiś plus tego jest, bo trochę biegania się przyda ![]() Miłych przygotowań dziewuszki, ja pewnie jescze będę tu wpadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uswiadomiłas mi troche... masz racje... moze faktycznie bedzie lepiej przejsc na III faze nabrac troszke sil i po siwtach wrocic na II jesli waga bedzie sie podnosic... dzis wieczorkiem usiade i przemysle to wsyztsko jeszcze raz dokladnie... ale z glodówki nie zrezygnuje... bo ma ona dzis charakter pokutny (czysto religijny) jak co roku przed swietami... obiecuje ze jeszcze raz przemysle sprawe III fazy! dziekuje, ze zdrowo dalyscie mi do myslenia! nie moge zaprzepascic tych ciezko utraconych kilogramow... nie ma mowy! teraz wracam do pieczenia ciast dla rodzinki na swieta (sernik i jablecznik juz za mna - zapach w calym domu) a wieczorkiem znajde czas, zeby wrócic do ksiazki poczytac troche zastanowic sie i wybrac opcje najlpesza dla mnie... zajrze tu jeszcze i jeszcze raz dzia!
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo będziemy same do siebie pisać za te baty dawane innym ![]() nulqa brawo za -0.5kg ![]() Aulija piękny prezent pod ta choinką Ci się szykuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przy tak niskiej wadze na niezadowolenie z brzucha jedna rada - ćwiczenia - brzuszki codzienie Kiedyś schudłam bardzo szybko 26 kg nie pytajcie jak bo nie wiem sama i brzuch który poprostu ma tendencje do sterczenia i niewazne ile waże, zmusiłam do normalnego wyglądu właśnie ćwiczeniami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() Co do EX-Drania masz rację całkowitą! Tylko, że to nie umie do mnie dotrzeć, ale w końcu dotrze! Biorę się w garść ![]()
![]() |
#2716 |
Rozeznanie
|
Wesołych i radosnych świąt dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Raczkowanie
|
Stozynka jasne ze tak , kazdego, jakiego tylko zechcesz
![]() Wyszokop mysle ze dla Ciebie to juz tylko cwiczonka cwiczonka i jescze raz cwiczonka, zobaczysz ze to takiej mega dawce cwiczonek na plaski brzuch , on zacznie sie robic twardziutki i malusi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tego co do ciebie dociera, a co nie, to mysle, ze do Ciebie juz dawno dotarlo. I nie wiem, moze ja jestem uparta w przekonaniach, ale doswiadczenie na polu mam i uwazam, ze "zaprzyjaznic sie" to raczej nie dziala. Nie z bylym. Jakis spokojny status znajomosci, ze poznajecie sie na ulicy i mowicie czesc, albo wsrod znajomych umiecie prowadic towarzyska pogawedke to tak, ale przyjazn? Czemu mialabys sie starac zaprzyjaznic z kims kto Cie zranil? Zeby jemu bylo lzej na duszy i wyrzuty sumienia przestaly go meczyc? ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2720 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Postanowiłam do Was dołączyć. Czytam ten wątek od początku i nakręciłam się na te dietę - przeczytałam również książkę. Mam zamiar zacząć od nowego roku. Mam tylko jedno pytanie: mam 164 cm wzrostu oraz 62 kg wagi - do zrzucenia ok 7 kg - nie wiem czy 3 dni pierwszej fazy wystarczą, czy też powinnam ją przedłużyć do 5 dni. Proszę Was o odpowiedź - j doświadczone Dukanki. Z góry dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie... dzieki Wam cos zrozumialam... DZIEKUJE!
#2722 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki witam Was wszystkie u mnie od 2 listopada 11 kg. mniej .Jedynym moim grzechem na Swieta bedzie zjedzenie oplatka a tak nie daje sie i Wy tez sie nie poddawajcie.ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIAT WSZYSTKIM DUKANECZKOM I JEDNEMU DUKANKOWI ZYCZE
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oliwkaaa jestem z Toba ...mam nadzieje , ze uda nam sie dotrzec do celu !!! ![]()
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
Hej Hej dziewczynki
Chciałam podziękować wszystkim za życzonka i powiedzieć Wzajemnie !!! ![]() Ja właśnie skończyłam piec dukanowe ciasta. Pierwszy to piernik ( wyszedł mało piernikowaty , więc musiałam go ratować polewą zrobioną z nutelli light i jest boski, taki mokry i słodziutki), 2 ciasto to napoleonka , też jest pyszna, ciasto niestety wyszło zbyt niskie żeby je przekroić, dlatego zrobiłam X 2, a we środek dałam masę . ( Oczywiście wszystko wg Dukana ![]() Ogólnie to planuję jezscze rybeczkę na jutro , barszczyk, i może kapustkę A no i robię jeszcze jutro chlebek dukanowy i sałatkę ( jajeczka + ogoreczki kiszone, + kurczak+ może jakieś warzywka + sosik z jogurtu i przypraw ) i to by było na tyle. Cieszę się z tych zastępczych potraw, bo patrzeć na te smakołyczki , to niebyłabym w stanie. ![]() Ależ zaszalałam ze zmiękczeniami ![]() Trzymajcie się kochaniutkie, bądźcie dzielne, ja też będę się starała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Witaj postanowienie wśród nas ![]() Jeśli chodzi o fazę uderzeniową, to moja trwała 5 dni, a spadło mi wtedy może 1,4 kg, więc niewiele jak na tę fazę. Trochę mogłam dłużej no ale cóż. Wiesz po 3 dniach możesz sprawdzić, czy Ci waga spadła, a jeśli nie to najwyżej przedłużyć o kilka dni, no byle by nie przesadzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nie miałam dziś czasu dla was a jutro nie będzie lepiej więc
Życzę Wam Zdrowych i Spokojnych Świąt ![]() i mimo wszystko spadków.
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego Dukanki! Oby Was chęć grzeszenia omijała szerokim łukiem! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
http://www.christmas.1k.pl/?=STOZYNKA44
życzę Wam: Najwspanialszych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnej atmosferze oraz wytrwałości w dążeniu do celu i góry prezentów!!! ![]()
#2728 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie Dukanki,
Chciałabym dołączyć do waszej grupy odchudzających się metodą Dukana. Dieta wydaje niezbyt skomplikowana i niezbyt restrykcyjna. Odchudzałam się już kilka razy (raczej próbowałam) ale nigdy nie starczyło mi wytrwałości. Zawsze trzeba było przyrządzać bardzo skomplikowane posiłki lub bez przerwy liczyć kalorie. Metoda Dukana wygląda zachęcająco. Prześledziłam także Wasze osiągnięcia, które są imponujące. Przeczytałam ksiażkę "Nie potrafię schudnąć" oraz zamówiłam dwie kolejne (Metoda doktora Dukana oraz 350 nowych przepisów). Mam sporą nadwagę 92 kg ale przy wzroście 178 cm nie wyglądam jak wieloryb. Jednak chciałabym czuć się i wyglądać lepiej. Oczywiście chciałabym także kupować ciuchy w mniejszych rozmiarach. Moim pierwszym celem jest 70 kg. Mam nadzieję, że osiągnę taka wagę do wakacji. Potem zobaczymy. Może jeszcze mniejsza waga będzie bardziej stosowna. Nie stawiam sobie bardzo wysoko poprzeczki ponieważ strata 20 kg to i tak wielkie osiągnięcie. Namówiłam także dwie koleżanki, które także chcą schudnąć. Startujemy po Świętach. Niestety zakupy jedzeniowe, świąteczne są już w lodówkach i trzeba to zjeść. Część uda się wykorzystać do stosowania diety. Wszystkim Dukankom
życzę wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia oraz zdrowej utraty wagi w Nowym Roku !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Ja zrobiłam muffinki i sernik z przpisowni, po raz pierwszy dukanowe smakołyki i jesssuuu jakie to pyszne jak tu wytrzymac i jeść dozowolone porcje ![]() Życzę Wam własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, odpoczynku i zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych światłem betlejemskiej gwiazdy, dźwiękami kolędy, zapachem jodły i wspomnieniami. Życzę świąt spędzonych w gronie najbliższych, w atmosferze pełnej miłości i wzajemnej życzliwości. Wesołych Świąt!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt!
Udaję się do rodzinki więc nie będę miała jak się odezwać ![]() Oby nasze Święta nie przysporzyły nam wyrzutów sumienia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.