![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() i potem na wizażu osoby, które ćwiczą godzinę dziennie zaczynają czuć wyrzuty sumienia, że za mało i myślą, że codzienne forsowne wykanczajace cwiczenia to chleb powszedni dla normalnych ludzi. ![]() btw. Kakaukowa, nie odbieraj moich słów personalnie, ale sądzę, że osoby z ed (zwłaszcza te przechodzące etap obsesji zdrowego odzywiania /orto;>/) nie powinny oceniać jadłospisów /a przynajmniej tych utrzymaniowych na luzie/, bo ich komentarze mogą być nierzetelne i powstałe przez pryzmat zaburzeń ![]() ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2010-01-26 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Moje dzisiejsze Rrrrr ŚN: jajecznica:1 jajko /z przyczyn pustki w lodówce:P/, 2 plastry szynki, 1/3 papryki. Smażone na łyżeczce oliwy z oliwek. Mała grahamka. II śń: jogurt homogenizowany wiśniowy. Jabłko. O: 1/2 torebki ryżu brązowego, sos pieczarkowy, coś jakby kotlet z cycka kurzego,tyle że gotowany w warzywach. P: sałatka z fetą. Kromka razowca. K: Placki owsiane (1 jajko,szczypta mąki i cynamonu, 4 łyżki płatków owsianych,smażone bez tł.) Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2010-01-26 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za ocenkę, postaram się troszkę "usprawiedliwić"
![]() Naleśniki z mąki żytniej i pszennej (50/50) z twarogiem, smażone na patelni teflonowej bez grama tłuszczu ![]() Wędliny nie dołożę.. bo jaroszką jestem ![]() Pieczywo - wiem, wiem, ale choć troszkę muszę zjeść.. źle się czuję bez niego.. staram się jak najmniej ![]() Raz jeszcze wielkie dzięki za ocenę ![]()
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Rozeznanie
|
R
I ś: 2 kanapki (chleb staropolski) z wędliną i ogórkiem kiszonym II ś: sałatka: czerwona i biała fasola, kiełki soi, śladowe ilości kukurydzy, łyżeczka majonezu (bez niego nie umiem ![]() III o: kurczak z warzywami gotowane na parze IV p: waniliowy serek homogenizowany (100g Rolmlecz - można go jeść na R?) V k: serek wiejski z ogórkiem Ocena i wszelkie podpowiedzi mile widziane ![]() Ps. jajecznica nadawałaby się na kolację? czy lepiej tylko śniadanie? ![]()
#2706 |
Zadomowienie
|
Moje U:
I Śn.: duża kromka żytniego razowego z masłem, dwa plastry szynki, jajko na twardo z odrobiną szczypiorka, herbata i dwa czekoladowe ciastka. kilka orzechów włoskich II Śn.: ok. 100g twarogu z łyżką jogurtu nat., dużą ilością szczypiora i papryki czerwonej, kromka żytniego razowego z masłem., jabłko. Obiad: talerz zupy pomidorowej z ryżem i gotowanym mięskiem z kurczaka + marchewka z zupy. orzechy włoskie (ok. dwóch garści), delicja, 3 kostki czekolady mlecznej, herbata. Kolacja: dwie kromki razowca z masłem, pekińską, szynką konserwową, plastrem sera żółtego, ogórkiem i papryką. + jabłko. i jak? ;>
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
moje P.
śniadanie: ciemna buła z ziarnami 'farmerska' ![]() serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem herbata z sokiem malinowym po śniadaniu: pokrzywa+skrzyp.. 2śniadanie: drożdżówka z budyniem, brzoskwinią i kiwi danone do picia truskawka jabłkoo obiad: pulpety z mięsa mielonego zapiekane z ryżem w sosie koperkowym; gotowana marchewka deser: kawał drożdżowego warkocza z serem polanego lukrem, banan podwieczorek: naleśnik z jabłkiem i bitą śmietaną posypany cynamonem; kubek kakao kolacja: ciemna buła (jak na śniadanie) ; pół z serkiem topionym i kurczakiem w galarecie, drugie pół z masełkiem czosnkowym jajko gotowane na miękko herbata z sokiem malinowym po: jabłko; garść nerkowców; garść migdałów |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Raczkowanie
|
wiec zarzuce moim dzisiejszym wciąz niestety U:
sniadanie ![]() sniadanieII( 11:30): jabłko+ mamba ![]() duuuzo wody + herbta zielona 20 min steppera obiad: (13:30): oggggrrrromna porcja riosotto z kurczakiem( ryż brążowy, papryka, pieczarki,kukurydza, cebula, czosnek, zioła) pychotka! + kubek zielonej herbaty spacer do sklepu / potem duzo nauki podwieczorek ![]() 30 min stepper+ 100 brzuszków kolacja: (19:00) serek wiejski Patnica+ zairna słonecznika+ kromka razowca+ herbata zielona iiii??????czekam na ocenke.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
?Czy ty nie starasz sie podswiadomie schudnac?? Wogole na takim jedzeniu i cwiczneiach utrzymujesz wage?;/ Niedlugo sie 'zaglodzisz 'ale to twoj wybor. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Moje U:
ś: bułka słonecznikowa duża, pół z masłem sałatą, szynką, serem żółtym, plasterkiem ogórka i pomidorka ![]() drugie pół z pasztetową pieczarkową i ogórasem kiszonym ![]() o: bułka z musli, posmarowana masłem, 2 frankfuterki ![]() ![]() tą bułke przekroiłam na pół i druga połówka była z dżemem ![]() ogromne jabłuchooo ![]() ![]() ![]() k: ?? nie wiem jeszcze... ![]()
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
Jesli stoi to znaczy ze jestes na U na nie P.
![]() ![]()
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Uuu takie średnie
Śn: 3 kromki chleba razowego z soją z masłem, pekinką, 2x ser grecki żółty i wędlinka drobiowa, ketchup, 1x pieczeń a'la kaczka z rodzynkami; herbatniki (6 ? )maczane w herbatce z cytrynką II Śn: wielka kroma zwykłego chleba z domowym pasztetem, jabłko Ob: miska gęstego krupniku z ziemniaczkami i pęczakiem, udko z kurczaka podsmażone; makaron; buraczki P: jogurt naturalny z wkrojonym bananem, wkruszonymi kilkoma biszkoptami i posypane cynamonem, przyprawa piernikowa i cukrem waniliowym Kol : 2 kromki chleba razaowego z soją z masłem: 1x domowym pasztetem, 1x szynka konserwowa i na obie dużo pekinki i ogórka kiszonego Po : duże jabłko Od jutra ja gotuje obiady. Mama sobie poleciała na Cypr. ![]()
![]() |
#2717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: 2 kromki chleba słonecznikowego z twarożkiem z rzodkiewką President, ogórkiem zielonym i pomidorem 30 minut marszu II śniadanie: jabłko, 4 suszone śliwki 30 minut marszu Obiad: talerz gęstej , zabielanej zupy ogórkowej Podwieczorek: 80g chudego twarogu z 2 potartymi jabłkami, 3 łyżkami słonecznika i łyżeczką miodu Kolacja: kromka chleba słonecznikowego z jajkiem na twardo , sałatka z pomidora, ogórka zielonego i cebuli Proszę o ocenę.
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
U----->P
![]() Iśn: owsianka: szklanka mleka 2%, 4 łyzki owsianych, 1 łyzka otreb, garsc bakalii, kawa z mlekiem i cukrem, sok marchewkowy, kostka czekolady IIśn: dwa jajka na miekko, bulka ciemna jakas z ziarenkami posmarowana maslem IIIśń: grahamka z maselkiem i feta i ogorkiem, sok multiwitamina Ob: miseczka rosolu z kluskami lanymi i warzywami typu marchewka, pieczarki itp; 2 kartacze z miesem na to skwarki z kawalkami mieska i pieczarkami Kol: 3 kromki razowego 2 z wedlina, pomidorem, szczypiorkiem;1 z serem feta pomidorem, szczypiorkiem Proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Rozeznanie
|
teraz ja, TERAZ JA!!!
![]() U Isn (7.00) - owsianka /szkl. mleka 3,2%, garsc platkow owsianych, lyzka cukru/ (jedzona po raz pierwszy w zyciu ![]() ![]() IIsn (12.30) - kromka razowca z margaryna, polowa serka topionego w trojkacikach maasdamer, plaster pomidora IIIsn (13.40) - to samo co na IIsn Obiad (15.30) - duuuza miska rosolu i full makaronu do tego ![]() (16.30) - 2 lichi, batonik nougat z migdalami w wafelku (meego slodki ![]() ![]() (17.30) - czarna herbata z lyzeczka miodu i, prawdopodobnie, polowa takiej czekolady /chyba nazywa sie Ritten Sport ![]() K (20.00?) - zwykly wiejski 200g z czyms, na co bede miec ochote ![]() ![]() czarna herbata z sokiem malinowym i cytryna ![]() jak dzisiaj??? nie za duzo?? bo jakos tak mi sie wydaje, ze dzisiaj jest wiecej... OSWIECCIE MNIE ![]() ![]() prosze o ocene ![]()
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
według mnie nie jest za dużo ![]() ![]() Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2010-01-26 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
BAN stały
|
U (katar+kaszel+ból gardła+chrypa)
sniadanie - kasza jaglana z 2 jabłkami i cynamonem polana jogurtem naturalnym 20 minut bardzo szybkiego marszu 2 sniadanie - grahamka szkolna z sałatą, awocado, rzodkiewką, kiszonym ogórkiem, natką, pomidorem + 2 pomarańcze i 2 kiwi. 2h zakupów 20 minut bardzo szybkiego marszu obiad - micha gęstej zupy (ciecierzyca, kasza jaglana, czosnek, por, marchewka + przyprawy) powieczorek - 2 garście orzechów macadamia kolacja - zapiekanka z kaszy jaglanej, bakłażanów, pora i przecieru pomidorowego |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie za bardzo przepadam za pieczywem do kolacji, wole do sniadan ![]() postaram sie jutro zjesc jakiegos owocka z rana ![]() ![]() heh ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Mam parę pytań:
1. Gdzieś mi tu się przewinęło, że pieczywo powinno się ograniczyć do 1,2 grahamek dziennie. Rozumiem, że to oprócz złożonych węgli w obiedzie ? Np. w dwóch posiłkach można wykorzystać ciemne pieczywo byle nie na kolacje i do tego może być powiedzmy kasza gryczana na obiad ? Nie mówię o warzywach bo to wiem. 2. Dlaczego powinno się uważać na kukurydzę i zielony groszek z puszki ? 3. Czy warto pić mleko ? Jak często ? 4. Po co jeść jog. naturalny skoro to same węgle i właściwie niewiele wartości odżywczych a smak też nie za bardzo, przynajmniej dla mnie ? 5. Mam 120g orzechów laskowych. Na ile porcji je podzielić, tak żeby jedna była na dzień ? Na 3, 4 ? Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2010-01-26 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Rozeznanie
|
bardzo ładnie, jak dla mnie
![]() wszytko smaczne i kolorowe ![]() tez tak chcialabym jesc, ale nie potrafie sie ograniczyc z slodyczami ![]() ![]()
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
Śniadanie:
miska płatków kółeczek miodowych cheerios z jogurtem naturalnym danone i pokrojonym 1 bananem; 2 malutkie kromki chleba białego z dynią:1 z masłem i szynką drobiową, 2 z masłem i kiełbaską, herbata lipton z cukrem II Śniadanie: twarożek z łyżką masła orzechowego+ garść orzechów laskowych; kawa z mlekiem Obiad: kasza "gryczana z warzywami"+natka pietruszki, kawał mięsa- szynka smażonego w brytfanie na oliwie, sos( zaciągnięty tłuszczyk kartoflanką)ciemny z bardzo dużą ilością pieczarek; 1 ogórek konserwowy Podwieczorek: deser dr. Oetkera o smaku" drożdżówka truskawkowa z rabarbarem" z garścią orzechów nerkowca;1 mandarynka; kawa inka z mlekiem Kolacja: 1 mniejsza bułeczka ciemna: obie połówki z masłem, serem, wędliną w galarecie, rzodkiewką i solą; 1 pomidor; miseczka sałatki(kukurydza, jabłko, cebula, łycha twarożku grani) U czy nie za dużo jak na U?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1. nie koniecznie grahamki, może być też chlebek razowy...ale fakt, przy odchudzaniu najlepiej jeść ciemne, pełnoziarniste pieczywo 1-2 razy dziennie, do I czy II śniadania, a potem wyznawać zasadę, że im później, tym mniej węgli, a więcej białka; inne węgle złożone są równie ważne, więc kasze, ryż pełnoziarnisty, czy makaron do obiadu obowiązkowo ![]() 2. o groszku nie słyszałam, ale kukurydza ma wysokie IG, które powoduje gwałtowne skoki insuliny we krwi, co nie sprzyja chudnięciu ![]() 3. mleko jest zdrowe, jasne, ale to głównie węgle, białka ma stosunkowo niewiele. Śmiało można pić kubek ciepłego mleka do śniadania, albo robić owsiankę na mleku, ale warto łączyć go np z kilkoma łyżami serka homo naturalnego albo wiejskiego, będzie wiecej białka. Nie zapominajmy o tym, że ma w sobie wapń ! Płatki owsiane odwapniają organizm, więc w tym wypadku mleko bardzo sprzyja ![]() 4. jak się nie lubi jogurtów, to nie trzeba ich jeść ;p dużo dziewczyn je, bo to jakieś urozmaicenie pomiędzy wychwalanymi serkami wiejskimi i serkami homogenizowanymi... no i są przy tym niskokaloryczne. Tak, to rzeczywiście węgle, ale nie dajmy się zwariować... poza tym często stanowią zamiennik majonezu lub sosu czosnkowego ![]() 5. zależy z czym chcesz te orzechy zjeść... jak z czymś czysto białkowym, to myślę, że właśnie 3 - 4 porcje będą w sam raz. ![]() Cytat:
![]() jogurt z otrębami na kolację ? ![]() o mamo ! padłam. Cytat:
![]()
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2010-01-26 o 18:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.