|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Hej mamuski,
widze, ze od rana juz szalejecie.! my wczoraj szukalismy choinki i szok przezylam. dziwilam sie czemu w UK choinki mozna juz kupic na poczatku grudnia (zywe), no to sie dzis dowiedzialam!! bo jak nie kupisz na poczatku, to nie ma szans zeby kupic na pare dni przed swietami!! normalnie nie moglismy znalesc zadnej choinki!!!! i wszystkie ozdoby choinkowe juz sa poprzeceniane i tam gdzie byly swiateczne dekoracje w sklepach, to juz prawie wszystko jest pozawijane i cos innego lezy w tym miejscu. o 4 zamykali sklepy i kupilam w koncu sztuczna choine o 3.45 na szczescie juz ubrana, ale w zyciu bym sie nie spodziewala, ze bedzie taki problem. ![]() a teraz akcja z gatunku tesciowa ![]() mowilam wam, ze czekamy na paczke z Pl. miala byc w sobote rano, przyjechali w sobote w nocy o 12.30, po czym stwierdzili, ze jednak nasza paczka jest na drugim vanie i jutro nam dostarcza. cala niedziele czekalismy, przyjechali......... o 3 w nocy , wypakowalam jedzenie i dzis rano ogladam reszte rzeczy, ktore nam przeslala tesciowa i pol paczki to ciuchy dla Tz, troche jedzenia, ciuszki dla maleji uwaga uwaga, jedyna rzecz dla mnie to.............. PLYN TO HIGIENY INTYMNEJ!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ![]() nie zebym liczyla na cos, ale juz mogla sobie darowac tego typu prezenty. Cytat:
![]() a roza to z jakiejs okazji?? Cytat:
Cytat:
![]() Ps. cos jeszcze mialam napisac. co do prezentow dla Tz. ja mojemu kupilam plecak, bo sie od pol roku czail na nowy i sie zlitowalam, zamowil sobie juz przyszedl, jeszcze go nie widzial. zapakowalam i poloze pod choinka. do tego dokupilam jakis krem, bo za kazdym razem jak widzial reklame tego w tv to mowil, ze dobry jest. i chyba kubek Disney'a z myszka miki, bo on ma fiola na punkcie myszki, a on mi kupil co?, sweterek, ktory jak mi pokazywal to mowilam, ze srednio mi sie podoba bo jest za kolorowy jak dla mnie, a ja wole jednolite kolory. ale mezus i tak nie posluchal i kupil ten swetr, bo jemu sie bardzo podoba. normalnie faceci to jednak maja miazge zamiast mozgu,
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-12-21 o 10:45 |
|||
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik
![]() Brzoskwinia no to ja kupuję tylko wstążkę tlyko, że mam 30 zm chinkę i nie wiem jak się pod nia połorzę
|
|
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
azzis - dobrze, że się jednak w ogóle odezwałaś
madzik no to fajny prezent dostałaś, nie ma co Ale za to jaki oryginalny, mi tam w życiu do głowy by nie przyszło żeby kupić komuś taki prezent.Ach ci tż - ostatnio w sobotę tż pojechał odebrać prezent dla mnie (wyjątkowo będzie niespodzianka, bo zazwyczaj mówię co chcę, albo robię listę do wyboru). No i wraca do domu i mówi, że ma ten prezent, ale on nie jest aż taki fajny jak myślał, ale ma nadzieję, że mi się spodoba. Normalnie myślałam, że mu ![]() Najlepiej by było do higieny intymniej, ale nie wiem czy takie są |
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
kamyil....ja bym chyba tą pomarańczę zaniosła do sprzedawcy i pokazała co za gówno sprzedaje
.O ile oczywiście to nie był market jakiś bo tak to się nie da chyba.Z sanepidem to bym się nie bawiła,bo to chyba gra z wiatrakami.Ale jakby to nie było przed świętami,a mnie by się chciało to bym się pofatygowała być może. Zapytaj lekarza o to skoro i tak masz wizytę. lila...trzymam mocno kciuki za ciebie MadzikUK... no nie ma co,prezent fajny
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
Madzik - skad sie biora tesciowe ???
Dzizys Ja dostalam na Mikolaja od tesciow - krem dorak i....2 mydla _ tyle ze ja uzywam tylko takich w plynie... od zawsze ... grunt to dobrze sie znac .... jak to w rodzinie .... ehhh---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- w zwiazku z powyzszym na Gwiazdke rezygnujemy z wreczania prezentow
|
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Od rana u mnie prądu nie było, więc czekałam jak na szpilkach, żeby zobaczyć czy są wieści od Lili.
Madzik ja na pierwszą wigilię u teściów dostałam czapkę i szalik z gazety. Śmiałam się, że mogła gazetę dołączyć, bo bym przynajmniej poczytała. Pysiu ślicznie wyglądasz i zawsze elegancka w spódnicy z tego co zauważyłam. Co do serów pleśniowych, to w ciąży można je jeść ale tylko takie, które są zrobione z pasteryzowanego mleka, trzeba czytać etykiety. Trzymam kciuki za wizyty. Ja mam w środę i nie mogę się doczekać, dowiem się co z szyjką i czy możemy na wigilię do rodziców pojechać.
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Was przebiję
Od teściowej nigdy nic nie dostałam z rzadnej okazji- od świąt po nasz ślub... W tym roku dała nam kartkę z opłatkiem...
|
|
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam dziś na chwilkę, do Świąt moge się już nie pojawic na necie bo go nie mam w domu tylko u mamy, więc już dzis chciałam złożyc życzenia spokojnych Świąt, zdrowych dzieciaczków, porodów bez komplikacji
![]() U mnie się zaczyna 35 tydzień. Dzis idę do ginki na wizytę. |
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
Zeberka ja na slub tez nic nie dostalam, oprocz kartki
![]() No miala wene kobieta, nie ma co. chyba czyta w moich myslach, bo w sumie to mi sie konczy plyn nie jest to taki typowy prezent choinkowy, ale jedyna rzecz jaka wlozyla dla mnie do paczki. mezowi nic nie wspomne nawet bo bedzie jeczal, ze ja to tylko bym chciala prezenty dostawac i ze marudze i materialistka. on nie wie jeszcze co przyslala, bo paczka przyszla w nocy o 3 a on o 6 wstawal do pracy i pojechal. ze swoich ciuchow sie ucieszy, bo same Lacosty. a ja nawet glupich skarpet nie dostalam
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
----------- Dziewczyny super macie prezenty od teściowych ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki ja na chwileczkę , bo musze włoski umyć a pozniej koleżanka na kawe wpadnie
![]() ale dziś miałam sen... można powiedzieć ze prawei na jawie ![]() śniło mi się ze wody płodowe powolutku odpływają , budzę sie i czuję wilgoć , zewrałam się z łózka i biegnę do łazienki iiiii co sie okazało ... to luteina rozpuszczona wypłyneła śmiać mi się chciało , bo już w łóżku miałam zamiar męża wołać miłego dnia Lenka dziękuję i zyczę ci tego samego
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Zeberko a czy lila przesłała ci numer telefonu do listy, bo ja sobie wydrukowałam być może wcześniej i na tej mojej liście go nie ma. Nie to żebym zaraz chciała pisać, bo musimy jej dać czas na spokojnie aż dojdzie trochę do siebie po cc i pewnie sama się odezwie. |
||
|
|
|
#2714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najpierw bym pokazała wszystko co przyszło dla niego, potem wszystko pozostałe a zakonczyłabym mówiąc "a dla mnie Twoja mama w prezencie przysłała to" ![]() Cytat:
|
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia...
no ja zasadniczo tez myślę że kwas żołądkowy zamordował te robale jeśli jakies połknęłam - mam tylko nadzieję że to było nasze polskie paskudztwo a nie jakieś egzotyczne bo to raczej dużo bardziej groźne na szczęście żadnych wymiotów, birgunki ani bólu brzucha nie mam - a pewnie i tak albo jeszcze w ciąży albo już po porodzie zrobię sobie badanie kału żeby mieć pewność że nic się nie rozwinęło z tego bardziej się martwię żeby do dzidziusia nie dotarło ale pogadam z gin jak będę - a do sanepidu zadzwonię i tak, najwyżej mnie oleją ale ja będę miała czyste sumienie że nie zignorowałam sprawy teraz już rozumiem dlaczego te pomarańcze takie tanie były... ciekawa jestem jak tam Lila - ale też mi się wydaje że jeszcze jej nie rozpakowali, znajoma miała umówioną datę cc a i tak dopiero na następny dzień wszystko się odbyło bo właśnie formalności, badania, przygotowanie etc. MadzikUK - teściową masz nieziemską, chyba sobie wyobrażała że w Wielkiej Brytanii nie można takiego rarytasu jak płyn do higieny intymnej dostać |
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Nie było mnie przez weekend a tu tyle nadrabiania!!!! Ale jak zwykle weekend był pracowity, chociaż i tak wszystkiego co planowaliśmy nie udało się zrobić Kurcze chyba ten wielki mróz przywędrował z Polski do Austrii przedwczoraj, bo było brrrrrrrr..... Wczoraj świeciło słoneczko, wybraliśmy się na spacerek, ale tak wiało, że wydawało się, że jest -15, a nie -8! Ale zaczyna się już ocieplać i na świeta ma być +10!!! ![]() Kupilśmy nareszcie dla małego kombinezon w sobotę, jest śliczniutki i od razu czapeczkę do tego ![]() Cały cas myślę, co u lili , czy już po wszystkim....Dziewczyny, noooo prezenty od teściowych, pierwsza klasa Niestety nie odniosę się do wcześnejszych wypowiedzi, bo strasznie duuuuużo tego naskrobałyście, ale widziałam śliczne brzuszki I styczeń coraz bliżej, z jednej strony wydaje mi się, że do 13 jeszcze duuużo czasu, a tu już niecały miesiąc!!!!
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zebra - no problem, postaw sobie choinkę na brzuchu to będziesz pod nią leżeć ![]() A my co roku od teściowej dostajemy jeden prezent taki większy bo dużo okazji (mikołaj, gwiazdka, urodziny moje i tż i imieniny moje i tż) i w tym roku nam kupili dużą kołdrę 2x2,2 m i do tego pościel, więc nie mam co narzekać, cieszę się bo spaliśmy pod taką wąską i zawsze miałam gdzieś dziurę a tego nienawidzę
Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2009-12-21 o 12:01 |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Patka no nieomieszkam cos tam wspomniec mezowi, ale postaram sie, zeby to nie bylo powiedziane jakbym miala pretensje. ale moj Tz jest tak zaslepiony na mamusie, ze i tak nie zaczai o co mi chodzi i co mu chce przekazac. ![]() Lenka ![]() a ja mam dzis wyprawe miesiaca. ide do przychodni, ale Tz zabral mi samochod wiec musze pomykac pieszo. niestety jedyne buty jakie na mnie wchodza to adidasy a w nich to ja sie zabic moge, bo jest mega slisko na chodnikach. no nic, moze dam rade wrocic ze wszystkimi zebami
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Addiced dosyłala numer ostatnio tak, że ona też ma numery i pewnie jak dojdzie do siebie to napisze do którejś na bank
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Zabieram sie za porządki, miłego dnia
|
#2721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Był przeszczęśliwy nie chciał wracać do domu na spanie i obiadek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przed ciążą polubiłam też spodnie jensowe i rybaczki, ale teraz we wszystkie nie wchodzę....a nie chciałam kupować teraz takich z pasem skoro mam po I ciąży kilka spdnic z pasem ![]() Ale bardz dziękujęza miłe słowa ************************* ***** Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty ![]() A co do hitów prezentowych od teściowej to u mnie w zeszłym roku były 2 pary rajstop ![]() Ale przynajmniej praktyczne ![]() Ale prawdziwy HIT prezentowyto : drewniana malowana SOWA, z wyłopiastymi oczamiiiiiii ![]() Jak ją zobaczyłam to myślałam że zemdleję...a ona mówi : "Ty lubisz postawić sobie rzezby na komodzie "i owszem ale tego typu (nawet mam dwie bardzo podobne ):http://www.allegro.pl/item837435428_...ara_40_cm.html A ta sowa była malowana farbami kolorowymi i wyglądała podobnie do tej tylko kolor miała taki pomarańczowo-żółty: http://www.allegro.pl/item826661797_..._wys_43cm.html Ja powiedziałam mężowi, że jej nie postawię, bo normalnie boję się na nią spojrzeć te OCZY! Wylądowała na pawlaczu ![]() jak będziemy się przeprowadzać to wystawię ją na Śmietnik...może znajdzie jakiegoś GAJOWEGO
|
|
#2722 | ||
|
Zadomowienie
|
Weszłam i szukam wiadomosci od LIli. Chyba jeszcze nic nie wiecie. Lila
Wow! No w tym naszym kręgu to same modelki! A brzusio malutki i piękne róże, pewno imieninowe Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo.
Wróciłam do domku po weekendzie u rodziców. Cieszę się że już z nimi nie mieszkam. Normalnie tak mnie chwilami nerwy brały. Oni chyba nigdy nie zrozumieją że ja nie mieszkam już z nimi, straszne wyrzuty mi cały czas robią że siedze u siebie w domu a nie z nimi. Nie rozumieją , że ja teraz szczególnie pozrzebuje troche spokoju i czasu spędzonego tylko z mężem. Psychicznie mnie męczą żebym miała jakieś poczucie winy że ich zostawiłam. A znowu jak u nich jestem to takie teksty od taty i brata nieraz usłyszę że mi się płakać chce. Typu... "a ty się jeszcze w drzwiach mieścisz..?", wiem że to w żarcie, ale coraz bardziej mnie takie teksty wkurzają. ale.... szkoda gadać, muszę to jakoś przemęczyć i być twarda, nie reagować na ich komentarze i żale do mnie. ------------------------- Właśnie przeglądałam teksty na temat obracania się dziecka w dół. Wiem że mam jeszcze trochę czasu, ale myślałam że może się jakoś uda dopomóc dzieciaczkowi jakoś ćwicząc. Czy też stosujecie jakiś techniki, żeby zachęcić dziecko do obrotu?? Po tym co przeczytałam to boję się stosować cwiczenia. Podobno jesli dziecko nie chce się obrócić to ma jakieś powody i nie wolno mu dopomagać bo np może się pępowiną owinąć. Jak sądzicie? ------------------------ lila oczywiście kciuki zaciśnięte
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-12-21 o 12:23 |
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do Was - czy infekcja typu grzybica, która trwa cała ciąże moze byc wskazaniem do cc? Wyczytałam na necie, że to bardzo osłabia szyjke i mozna strasznie popękac podczas porodu sn. Moja gin beztrosko uwaza, że moze sie uda tak, ze bedzie dobrze ale dla mnie to jest problem...
|
|
|
|
#2725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pysiu ta sowa nie taka koszmarna! fakt może przerażać ale widziałam gorsze rzeczy.. madzikUK za to Twój prezent fenomenalny!! tzn w porównaniu z prezentem dla tżeta, bo jakby tylko płyn dała ci przy okazji to byłoby całkiem miło a tak ![]() ja tam na prezenty od teściowych narzekać nie będę, bo sama jej nigdy nic nie dałam tam się średnio prezenty kupuje i ewentualnie wszyscy dostają jakieś drobiazgi typu żel pod prysznic, kapcie itp.. za to od teścia dostałam kilka superowych par butów bez okazji
|
|
#2726 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Nie mam jakoś weny na pisanie, ale ładnie przeczytałam to co napisałyście KarmazynowyKamyk gratuluję czopka z tym obiadem to się uśmiałamcelka2000, pysiamn śliczne mamusie Agape za kolejne gramy gosbaj współczuję promotora, będzie dobrze obronisz na 5 ![]() kamyil współczuję ja już bym miała uraz do pomarańczy do końca świata ale myślę że dzidzi nic nie będzie.Kocurazab współczuję remontu, ale wytrzymaj jeszcze troszkę ![]() Madzik UK prezent bomba ![]() Lenka1000 Tobie również zdrowych, wesłoych i spokojnych świąt pysiamn bosze ta sowa będzie mi się śniła po nocach ![]() Wielkie kciuki za wszystkie wizyty ![]() :kc iuki:![]() :kci uki: czekamy na wiadomości.No i największe kciuki za bohaterkę dzisiejszego dnia Lilę choć pewnie już jest po i tuli maleństwo. Czekamy na wiadomości |
|
|
|
#2728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pysia - no przecież "fajna" ta sowa, dokładnie w stylu tej pary ![]() gooha wklejam mojego posta z kilkoma ćwiczeniami, ale możesz też poszukać w necie - nie wiem czy mój synek obrócił się po tych ćwiczeniach, czy po prostu sam, ale warto spróbować - myślę że nie zaszkodzi https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...a#post15773056 Cytat:
Poza tym to chyba jest to grzybica leczona, która pojawia się co jakiś czas, a nie taka która trwa przez całą ciążę
|
||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() No i nie urodziłam, chociaż mama już wczoraj bez obiadu kazała mi jechać do szpitala ![]() Na badaniach byłam, jeszcze tylko dzisiaj ubieranie choinki mnie czeka i może coś z prezentów już popakuję, bo na serio nie zdążę... Idę wieszać pranie i zrobić sałatkę, potem zaglądnę co i jak... ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Widzę, że o lili jeszcze nic nie wiadomo...
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
jejku już trzynasta a tu nadal brak wiadomości od lili
mam nadzieję, że już po wszystkim i wszystko ok ja dzisiaj czuję jakieś dziwne 'ciągniecie' tam na dole (niżej niż brzuch ) tak jakby mi się coś poszerzało albo jakbym kopa dostała mam nadzieję, że to już ostatnia wizyta przed porodem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

, wypakowalam jedzenie i dzis rano ogladam reszte rzeczy, ktore nam przeslala tesciowa i pol paczki to ciuchy dla Tz, troche jedzenia, ciuszki dla malej

Mama tak panikowała, bo jak jej odpadł czop, to za 4 godziny już urodziła, nie wiedziała, że to może stać się wcześniej... Chyba by mnie w tym szpitalu wyśmiali... 

Od teściowej nigdy nic nie dostałam z rzadnej okazji- od świąt po nasz ślub... W tym roku dała nam kartkę z opłatkiem...

ale myślę że dzidzi nic nie będzie.