|
|
#2701 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
No to chyba się nie spotkamy dziewczyny
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Z tymi egzaminami na prawo jazdy to wszystko zależy na jakiego się egzaminatora trafi i jakie człowiek będzie miał szczęście. Bo jak egz będzie chciał żeby ktoś nie zdał to tak się stanie bo nie jest się w stanie jeździć bezbłędnie. Ja zdawałam jakieś 8 lat temu i miałam takiego egz który strasznie nagadywał na kościół. Że ludzie są głupi bo myślą że tak jak w piśmie napisane manna im z nieba spadnie
![]() Honolinka gratulacje córeczki I nie myśl że zapomniałyśmy o zdjęciach które nam obiecałaś My cierpliwie czekamy cały czas![]() A z tych poradni to mi się szczerze mówiąc śmiać chce. Na jednych mówią że dni płodnych jest 11 na innych że 9 a tak naprawdę są 3 dni płodne w cyklu plus margines żywotności plemników który wg.najnowszych badań szacuje się nawet na 7 dni. A nie że 11 płodnych...Poza tym zależy jeszcze kto prowadzi ale ja miałam przyjemność krótkiej rozmowy z jedną z pań która właśnie poradnię prowadzi i nie miała momentami racji w tym co mówi. Przykładowo zażywanie tabletek antykoncepcyjnych nie powoduje raka piersi (w przeciwieństwie do tego co mówiła mi ta pani), tylko w przypadku gdy ten nowotwór zacznie się rozwijać to może przyspieszyć jego przebieg natomiast zabezpiecza przed rakiem jajnika a o tym już pani nie powiedziała. Było jeszcze kilka rzeczy które po prostu mnie wprawiły o zawrót głowy...moim zdaniem to nie na tym powinno polegać. I nie chce się opowiadać za czy przeciw tej metodzie bo zapewne zaraz by się pospała lawina za i przeciw i rozumiem że to podlega pod kościół ale jak już omawiają inne metody antykoncepcji to niech nie traktują tego jak zło tego świata i niech mówią ich wady owszem ale są też zalety stosowania o których już nie ma mowy. Zdaniem pani z którą rozmawiałam inne metody niż naturalna są złem tego świata i koniec. A tak naprawdę stosowanie tej metody wymaga skrupulatności i regularnych cyklów. A co w przypadku gdy cykl jest bezowulacyjny i w dniu spodziewanej miesiączki występuje właśnie ta zaległa owulacja? A zdarza się tak nawet przy regularnych cyklach raz na jakiś czas. Plus zmiany klimatu infekcje które organizm sam zwalcza i my ich nie czujemy a temp. ciała podnosi się czy nawet zwykłe niewyspanie. Wskaźnik Perla przy tej metodzie wynosi 50 czyli na 100par w ciagu roku stosujących tą metodę 50 zachodzi w ciąże. W pozostałej grupie są również zapewne pary które nie mogą mieć dzieci...więc dla mnie to mówi samo za siebie. A no i się opisałam jak nie wiem Aż mi trochę zazdrość jak tak czytam kochane o tych waszych przygotowaniach do ślubu Zaproszenia itp ![]() A my jeszcze kościoła nie załatwiliśmy bo nie ma jeszcze tego zeszytu do wpisów na przyszły rok... Edytowane przez gosza_25 Czas edycji: 2010-04-08 o 14:59 |
|
|
|
#2703 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i druga sprawa to jest też fakt jak reagujemy na sytuacje stresowe, bo znam takie osoby których stres dosłownie zżerał i popełniały głupie błędy. A tak w ogóle to ja osobiście w życiu nie bałam się niczego tak jak egzaminu na prawko...masakra. |
|||
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zaraz mnie wszyscy zlinczują...ale niezwykle denerwujące jest, że nadrabiając po długiej nieobecności, czyta się wiadomości na forum slubnym dot. instruktora kursu jazdy samochodem. Takie informacje mogłybyśmy czasem wysłać sobie na privie... ![]() I zaraz posypie się ogrom złośliwości ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o prawo jazdy to ja chodziłam do "Kielckiej szkoły jazdy" i wykłady jak wykłady wszędzie pewnie takie same ale trafiłam na bardzo dobrego instruktora - cierpliwy, potrafił wszystko wytłumaczyć, nie denerwował się jak coś mi na początku nie wychodziło tylko spokojnie kazał zrobić jeszcze raz. W tej chwili ma swoją szkołę jazdy nazywa się "Sukces" i sam też jest instruktorem wiec ja polecam jego
![]() A ze spraw ślubnych zaczynam drukowanie wkładek do zaproszeń bo nie chcemy badyli
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
Tez chodzilam do Kieleckiej Szkoly Jazdy
Uczyl mnie tam jazdy Adam Adamczyk i uwazam, ze robil to swietnie Co prawda zdalam za drugim razem, ale oblalam na takiej glupocie, ze szkoda mowic ![]() Mam porownanie tylko do takiego chlopaka ze szkoly jazdy Krzysztof, u ktorego wykupilam kilka godzin. Ten to w ogole na luza. Samochod mi gasl na swiatlach, a ten, ze swietnie jezdze Wolalam mojego nauczyciela, ktory mowil prawde
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem mały off top jest potrzebny, żebyśmy nie zwariowały w natłoku tych ślubnych tematów ![]() Mi się to bardzo podoba, że możemy porozmawiać na wszystkie tematy i wzajemnie sobie pomagać (bo właśnie w odpowiedzi na pytanie powstała rozmowa o szkołach jazdy). |
|
|
|
|
#2709 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2710 |
|
Przyczajenie
|
ja byłam w ACH i zdałam za pierwszym razem
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chcemy iść zobaczyć jakie ciasta i torty są w cukierni "Szarlotka" tylko że znalazłam na necie informacje, że tam jest czynne od 8 do 15
To prawda?? Jeśli tak to nie mamy szans pójść bo ja pracuje do 16 a Tż do 17
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2712 | |
|
Przyczajenie
|
[/COLOR]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się umówić na spisanie protokołu w sobotę
- zaświadczenie o naukach - zaświadczenie z poradni - odpisy aktów chrztu z adnotacją o bierzmowaniu obojga - pozwolenie na udzieleniu ślubu w innej parafii (wydane przez naszą krakowską parafię) - papiery z USC niestety będziemy musieli donieść później, ponieważ jeszcze ich nie mamy ![]() Czy potrzebujemy też świadectw z liceum gdzie jest ocena z religii?
|
|
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
alamig: masz już wszystko (no oprocz USC).
Ksiadz u Jana Chrzciciela nie wymaga swiadectw
W poszukiwaniu ciekawych miejsc: www.podroze-ep.blogspot.com Edytowane przez ewelinap5 Czas edycji: 2010-04-08 o 21:13 |
|
|
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alamig najwyżej doniesiecie jak będą potrzebne
|
|
|
|
|
#2718 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
No własnie napisałam alamig bo bierzemy ślub w tej samej parafii, a my już rozmawialiśmy z księdzem, mamy spisany protokół i nie potrzebowaliśmy świadectw.
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
W Św.Wojciechu wymaga. A przynajmniej tak nam powiedział.
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pan Przemek był super, do tej pory mi macha z samochodu jak mnie widzi na ulicy, mimo że prawko zdawałam jakieś 5 lat temu
|
|
#2723 |
|
Przyczajenie
|
MARGARET 82 ja dzisiaj dzwoniłam do Szarlotki torty najlepiej mozna podejrzeć w soboty ok godz 10 bo wtedy sa konczone, nie ma problemu z podstawkami pod nie, cena za kg 30pln. dodatkowo ciasta sa w cenie 15 pln za kilogram tyle ze z probowaniem tych ciast jest problem bo do wyboru jest ok 19 rodzajow -nie wiem czy Ci to pomoze ale takie newsy powiedział mi dzisiaj własciciel aha i dowoża do sali weselnej
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to musimy się wybrać w sobotę
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki mam już zaproszenia w domu ale w zaproszeniach nie chciałam żadnych wzmianek o kwiatach, postanowiłam że włożę w koperty osobne karteczki. Papier zakupiłam dzisiaj w hurtowni i moje pytanie dotyczy treści tej karteczki myślicie że może być taka:
Jeżeli planujecie kwiatami nas obdarować, Pozwólcie nam naszą radość dzieciom podarować. Tym większą przyjemność nam sprawicie, Jeżeli kwiaty na łakocie i artykuły szkolne* zamienicie. * ołówki, długopisy, zeszyty, etc. (Dla dzieci starszych)
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Ja też sobie cenię to forum za to, że rozmawiamy o wszystkim
Margaret- w tej cukierni wsyztko znika błyskawicznie, my byliśmy na tygodniu o 11.00 i już praktycznie niczego nie było Wniosek z tego, że jest b. smaczne. Próbowanie cist ma sens jeśli chcesz ogólnie zobaczyć czy są dobre, bo wiadomo, że w lecie jest mnóstwo owoców sezonowych, z którymi są robione ciasta. My tam jedziemy zamówić w poniedziałek, ale co do rodzaju ciasta odezwiemy się tydzień przed weselemJa chodziłam do Vegi, jeździłam z Jackiem(hmm zapomniałam jak się nazywa, taki starszy siwy)- ogień nie facet, uczy b. dynamicznej jazdy i parkowania w najmniejszej szczelnie-cud miód
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam Andrzeja Chudego- za pierwszym razem
i też polecam dobrego instruktora. Młody chłopak ale bardzo duzo mnie nauczył nieraz ochrzanił jak źle jechałam a przed egzaminem to mi psikusy robił i np kazał się zatrzymywać na zakazach. Dzięki temu nauczyłam sie zwracać uwagę na mijany znak i zapamietywać gdzie obowiązuje itd dobry i bardzo polecam nazwisko na priv jak coś dzwoniła do Pani Tusień na komórkę. Bardzo ciężko z terminami do niej. Jakieś szaleństwo ale ze mam kręcone włosy to nie chcę szopy tapirowanych loczków. Podam może numer na salon jak ktoś zechce to zadzwoni się umówić.041-366-22-99.Mnie też mój Tż kiedys na weselu zaskoczył ze dwa razy mnie obrócił ale potemnogi podeptał.. kocham mojego Maseraka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
no my już po poradni
dużo rzeczy się dowiedziałam i postanowiliśmy z tż od nowego cyklu badać się tak dla własnej ciekawości zbadam sobie temperaturkę |
|
|
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
Dzwonłam dzisiaj do "Szarlotki" - cukiernia jest czynna do 18 a do 15 jest czynna pracownia cukiernicza. Ceny tak jak mówiłyście 30zł-tort, 15zł ciasto. Dowiedziałam się jeszcze, że mają aż 20 pater i przyjmują zamówienia nawet na tydzień przed weselem. Ja tam wole mieć to wcześniej załatwione żeby spać spokojnie
ale jak kogoś wyrolują albo z przyczyn losowych niezależnych od cukierni nie będa mogli zrealizować zamówienia to śmiało można iść do "Szarlotki"
|
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
ja tu pytałam Was o różności już, ale się nie przedstawiłam ![]() Podczytuję Wasz wątek, coby dowiedzieć się czegoś o sali weselnej, znaleźć jakiegoś fajnego dj i fotografa. Mam nadzieję, że mi coś doradzicie. Jestem z okolic Kielc, a mój TŻ z Kielc. Ślub zaplanowany na 28 maja 2011 roku. Sala zaklepana, ale jeszcze poszukujemy dj i fotografa - bo to na ten moment najważniejsze, żeby zaklepać. Doradzicie mi kogoś?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

No to chyba się nie spotkamy dziewczyny 
I nie myśl że zapomniałyśmy o zdjęciach które nam obiecałaś

To prawda?? Jeśli tak to nie mamy szans pójść bo ja pracuje do 16 a Tż do 17