|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
my po szczepieniu-Dawidek waży 9300 z pieluchą i koszulką, dol.powiedziała,że rozwija się prawidłowo i jest zdrowiutki.troszeczke płakał.poza tym ok.zaraz może pośpi, to ja z nim też się położe.górne zęby już mu idą
![]() w pracy ok,jedna godzinka ale klasą 24-osobową, gaduły przestraszne
|
|
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
no właśnie pampki 4 to do 18kg to ja myślę, że one jeszcze długo posłużą
do jakiegoś półtora roku co do wagi naszych dzieciątek to myślę, że nie można tak po samej wadze mówić,że np chudziutkie bo waży 7kg albo grubiutkie bo ponad 9 tylko trzeba patrzeć jeszcze jaką ma długość ja ważyłam Julkę niedawno to waży jakieś 9200 (700g w półtora msc przybrała) ale ma około 80cm to wcale nie jest jakaś mega pulchna tylko normalna ja byłam dziś pierwszy dzień na praktykach 4h tylko z przerwą najpierw od 8, pozniej od 12:30. Póki co tylko obserwowałam ![]() chciałam odebrać mamie wypis ze szpitala bo jest niedaleko szkoły gdzie mam praktyki .. i tak mnie zdenerwowała ta baba co siedzi w tej kancelarii i wydaje te przepisy ze masakra.. była 12:20, na drzwiach kartka, że wypisy wydają od 12:30.. no nic.. wchodzę (kiedyś wcześniej wydawali o godzinę i nie robili problemu jak sie przyszlo wczesniej) wchodzę mówię o co mi chodzi a ta do mnie czy ja nie umiem czytać, że od 12:30 i że trzbea trzymać się przepisów ja mówię, że mi się spieszy bo mam zaraz praktyki i nie zdążę to ona, że ona teraz robi coś innego i mogę usiąść i poczekać więc pytam ILE ona, że NIE WIE i że mogłam przysłać kogoś innego albo przyjść później tłumaczę babie, że nie mam kiedy, druga zaczęła się śmiać, wkurzyłam się, powiedziałam jej, że jest niemiła i do widzenia. Normalnie co do minuty muszą działać lubią utrudniać życie i wkurzać |
|
|
|
#2703 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zgadzam sie z Olivia, nie ma co mowic ze jak ktos wazy malo to jest drobny lub gruby jak wazy duzo. Moj maly wazy 10kg ale ma 80cm wiec jak na chlopaka wyglada dobrze. jest po prostu duzy i wyglada na starszego ![]() ja juz po pracy, dzisiaj byl lajt mialam na 11 i tylko 3 lekcje. o 14 odebralam malego i poszlam z nim jeszcze na spacerek. teraz wrocilismy i maly usnal wiec ja odpczywam bo maz z pracy wraca dopiero o 20 .
|
|||
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam, ze sa na nia dobre - nie odciska sie nic, nic nie przecieka. A chuda ta moja pulpecinka nie jest
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
tak ale tez duzo zalezy od "figury" dziecka
mojej gliździe lepiej w wiekszych
|
|
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamuski
Troszkę mnie nie było. Byliśmy na działeczce ![]() Nie nadrobiłam wszystkiego Pytałyście o żółtko. Ja dziś podałam w słoiku z dynią i nie smakuje ![]() Z glutenem robię przerwę bo Mai wyszło kilka plamek pod brodą i nie wiem od czego. Już schodzą i podam znowu gluten, zobaczę czy to na niego reakcja. Ja 14stego mam szczepienie to będę wiedziała wagę, ale ok 3 tyg temu ważyła 7 kg Ja zakładam od jakiegoś czasu pampersy 4. My od samego początku Pampers Premium Care te białe i sądzę, że jak dla Nas są najlepsze. Raz przeszłyśmy na zielone pampki, ale zaraz wróciłam do białych ![]() Mam dziś mega marudę, więc jak na razie papatki i wracam do darciucha bo TŻ już pomysłów nie ma na małą ![]() Doczytam wieczorkiem w chwilach relaksu, jakie się przez te kilka dni tematy rozwinęły I jeszcze do klubu nie zaglądałam od piątku ło matko, pewnie dużo do nadrobienia Buziolki
|
|
#2707 |
|
BAN stały
|
ADDICTED
![]() Lenka te nosi 4 ale wazy juz 9kg! Kupilam kombinezon zimowy http://allegro.pl/5-10-15-przepiekny...208309928.html co myslicie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niby nie gorączkuje, ale jest marudny i w nocy się przebudza.. a czymś smarujesz mu dziąsełka? Ja mam Dentinox, ale nie wiem czy to w ogóle coś daje...![]() Cytat:
![]() Mój Adaś waży 10,200 kg, ale nie jest gruby, bo ma 83 cm także wygląda dobrze Pampersy nosimy 4+, ale widzę, że już są ciasne więc jak skończę to opakowanie to zaczynamy 5
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
10 zębów
mój ledwo drugi mieliśmy Dentinox, teraz mam Bobosent ale wydaje mi się, ze Dentinox lepszy, szybciej sie mały uspokaja... |
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid ale zakup Ci się udał! A jaka cena
![]() Farahh
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Filka nie slyszalam tego wczesniej
Piekny plaszcz i Ada jak slicznie stoi Ya jeszcze nie daje Kocurazab wyslalam ![]() zoltka nie trzeba testowac tak jak glutenu,po prostu zaczynasz podawac Zebcia u nas z syropkami nie ma problemu.Tylko wapna nie moge jej podawac po jedzeniu bo jest ![]() Pola Pantee Lu je kolacje ok 20 i pozniej dopiero sniadanko ok 8 Madziulka Kancia za szczepienieIngrid bardzo ladny' Farahh wooow juz tyle zebow ![]() ![]() waga i wzrost tez imponujace ![]() U nas 4 przymale My zaczynamy jednak wprowadzac powoli gluten...rozmawialam ze swoja lekarka i mowila,ze lepiej jak teraz wprowadzimy.Mam nadzieje,ze ma racje,bo jak cos bedzie nie tak to ja ![]() ![]() Mala dostala juz skorke od chleba i ciasteczko hippa....Znow zabkowanie sie zaczelo,mala dosc czesto sie przebudza i juz ma brode wysypana,wiec pewnie niebawem cos sie pokaze Moje dziecie zaczyna sie podciagac - narazie do kleczenia
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
aldii dzięki za kciuki
no i za podciaganieTomek dziś pierwszy raz stanął na czworaka próbuje co raz częsciej ale jeszcze nie wie jak dokładnie skoordynowac pupę z rączkami ale myśle, ze za kilka dni załapie. Pełzanie chyba mu mało odpowiada bo po dywanie cięzko
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii ja się tam nie zastanawiam nad glutenem- mały je pomału wszytsko normalnie. Chlebek próbował wczoraj i dzisiaj, ciasteczka je już od jakiegoś czasu... Kupowałam deserki i obiadki z kaszą manną.
|
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
cześć kobietki
![]() alez jestem do tyłu z wizazem... w pracy nie mam nawet chwili żeby poczytać ;/ i na lepsze sie nie zanosi a w domu wieczorem jestem padnięta dziekuje Wam za słowa wsparcia odnośnie mojej babci Powoli wracamy do normalnego rytmu życia. Cieszy mnie tylko fakt, że babcia zdążyła poznac swoja pierwsza wnuczkę... Blanka w sobotę zaczęła w koncu mówić taaata (mamma było już z 1,5 m-ca temu więc zdążyłam sie nacieszyć ) , teraz Tż pęka z dumya 'tattaaa' włączyło jej się jak bylismy ze znajomymi w lokalu na pizzy i tak jej się spodobało że póltorej godziny dawała koncert, upłuła sie do pasa i była baaardzo szczesliwa ze zwraca na siebie uwage wszystkich wokół ![]() Pozatym zaczęla się podciagać do stania i czasem trudno jest ja posadzić bo chowa dupsko pisałyscie o pampersach, my niedawno z 3 tyg. temu przeszłysmy na 4 a Blanka teraz bedzie wazyć z 7800-8000 na moje oko ząbka mamy tylko jednego, nawet połowę póki co , dalej rośniemam pytanko jak jest u Was z regularnościa okresu po porodzie, bo u mnie niepokojąca cisza... a powinien juz chyba sie pojawić (dotychczas miałam 1 po porodzie)
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Wyderka jak zmniejszyłam ilość karmień, to dostałam okresu, było to jakieś 2,5 tyg temu.
my używamy 4 pampers active |
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, że większość na pampkach:P mi się wydaje, że na tych tańszych tak nie oszczędza sie. Pampki dużo bardziej chłoneły u nas... 2 razy mniej ich dziennie szło niż tych tanich... Choć Piotruś sika jak mały konik
|
|
|
|
#2717 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Za to dzisiaj sam usiadł z tej pozycji! Jak zaczną raczkować to dopiero się zacznie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jak urodziłam pierwszego synka (karmiłam go piersią) i jak skończył 5 miesięcy to zaszłam w drugą ciążę Podobno dopóki karmi się cycem to może nie być wcale okresu i to jest całkiem normalne.. no chyba, że będziesz miała drugiego dzidziusia Nie doczytałam, że Ty już jeden miałaś po porodzie... no cóż... zrób sobie test najlepiej, bo chociaż może być tak, że cykle Ci się rozregulowały, to lepiej mieć pewność i się nie denerwować..
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-09-07 o 22:49 |
||||
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Filka, ja się nie obraziłam
wiem, że synek nie jest okruszkiem, aczkolwiek wg mnie nie jest on gruby, a długi, dlatego np swobodnie wchodzi w pampki 3 i jest ok. No, a ubranka nosi (różnie) ale tak średnio to na 74, czyli 9 miesięcy Mamusia nie była przygotowana na to finansowo ![]() Ja dlatego wróciłam do pracy-bo chciałam do ludzi, no i kwestia umowy też, ale szczerze to bardziej chciałam wyjść do "świata żywych" Filka, córa zobaczyła, że tata ma bałagan to i sprząta ![]() Kancia, jedna babka ode mnie z pracy powiedziała mi, że jej NAJGRUBSZE dziecko w wieku 2 lat ważyło tyle co Miłoszek w wieku 6 miesięcy ![]() Pola, dla synka, chociaż, ja od jakiegoś czasu też często słyszę z ust synka coś w stylu mama-ja na to zbytnio nie zwracałam uwagi, bo mówię, ta na pewno gada, ale mąż i kilka innych osób mówi do mnie-ty on mama mówi-no to jak mówi, to niech mówi chociaż wątpię by świadomie, tak samo, jak baba od jakiegoś czasu klepie jak nakręcony (pisałam chyba Wam o tym jakiś czas temu) dla synka za dzisiejszą wizytęKarola_sz, myślałam że z krzesła spadnę, jak przeczytałam o tych sterydach Nie Miłoszek rozwija się prawidłowo, urodził się z wagą 3880, w wieku 5 miesięcy książkowo ją podwoił, a teraz leci dalej śpi od końca maja całe nocki, więc go w nocy niedopasam, ale moje mliko jest chyba 10 procentowe no i jak już wspomniałam wyżej wg mnie jest długi, nie gruby Gosbaj, ja też nigdy nie daję na zaś jedzenia Miłoszowi-jak coś to biorę mu słoiczek w opakowanie termoizolujące i jak jest już głodny, to wtedy dostaje. Celka, a wg mnie pampki są większe od huggisów ja używam pamków na noc, a huggisów na dzień. Pampki bardziej mi się podobają, ale huggisy tańsze, a idzie to jak woda ![]() Ingrid, całkiem fajny ten kombinezon Farahh, wow ale Twój syn ma już bogate uzębienie ![]() Aldii, |
|
|
|
#2719 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam 3 fotki robione w dniu chrzcin synka, czyli 8 sierpnia.
1) Co chrzest? Jaki chrzest? ![]() 2) Mamunia z synuniem ![]() 3) Ale oni są zabawni ![]() Fotograf dzisiaj dzwonił do mnie, jak byłam w pracy i pyta czy mi może podrzucić do pracy, no to mówię ok. Przywiózł album+na płytce obrobione te fotki, które są w albumie, resztę ma nam jeszcze zrobić(tak długo się z tym schodzi, bo jego żona ma końcówkę ciąży, a to ona oprawiała te fotki, a teraz on musi się tym zajmować+jeździ na plenery+gra na weselach... więc nie dziwię się, że tyle czasu to idzie) Mówię do nie X.. to rozliczymy się, jak obrobisz wszystkie fotki, a on, że to jest prezent dla nas i nic nie musimy płacić Ja zrobiłam oczy jak opony terenówki, mówię no nie wygłupiaj się, a on, ale poważnie wszystko jest ok, dlatego przywiozłem Ci do pracy, byście nie chcieli płacić, resztę też podrzucę do pracy. No to japa mi się ucieszyła-takie prezenty to ja lubię
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
kocur super fotki
![]() no i prezent tez fajny
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab piękne fotki! Prezent również
Farahh też małemu kupowałam jabłuszka z manną i nawet mu smakowało. |
|
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
Kocurazab - nie, no przystojny ten Twój kawaler. Wygląda... apetycznie (nie grubo) i na starszego. Mój też jest taki apetyczny
. Z tą wagą to jest tak, że jeżeli dziecko jest "długie", to ta "grubość" się rozkłada. Natomiast chrześniak mojego męża w wieku 8 m-cy ważył 11 kg, nie był wysoki (głupio to brzmi w przypadku niemowlaków ) i wyglądał na takiego małego spaślaka. Potem zaczął chodzić, zgubił zbędne kilogramy i teraz ma 1,5 roku i jest śliczniutki.P.S. Takie prezenty to się lubi Farahh - taki komplet zęboli . Mój nie ma ani jednego . Pochwal się dzieciaczkami i wstaw jakieś zdjęcie.Adaś żółtko je, ale żeby za nim przepadał to nie Widzę, że bolące plecy i wysyp kup to norma. Więc się nie martwię .Wczoraj byłam z bachorkami w księgarni. Starsza stanęła w kolejce do kasy i zaczęła Młodego rozśmieszać. Adaś zaczął się tak rechotać, ale tak, że po prostu szok. Po chwili cała księgarnia kwiczała ze śmiechu, bo to była komedia, niemowlak dostał spazmów ze śmiechu . No to w księgarni już nas znają.A w lumpie kupiłam Adamowi dwie bluzy i dwa pajace polarkowe na te zimne noce. I pani, z którą się polubiłyśmy
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
Karola zdjęcia wstawię w swojej galerii, bo ja tak publicznie na forum to raczej zdjęć nie wstawiam
Kocurazab fajne fotki, synek wielkością przypomina mojego
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w DDTVN o 10.35 Zawitkowski bedzie mówil jak dobrać butki dla dzieciaczków...
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
Niestety w robocie jestem
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
To sie nagadali...
Cale 3 min....i nic ciekawego nie powiedzieli, tyle tylko zeby jak najpozniej kupowac i dopiero jak maluch wyjdzie na pierwszy spacer o wlasnych siłach
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab śliczne zdjęcia.
Dawidek tylko raz mnie budził na karmienie, wyspałam sie i wstałam 15 min przed Synkiem. Szykuję si e do pracy, niania już jest. |
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie nic ciekawego nie mówili
ale apropos sztywnej piętki czyli wysokiego zapiętka, kiedyś oglądałam i tez Zawitkowski mówił, ze teraz się od tego odchodzi, ze stopa musi miec mozliwośc ruchu ![]() juz jobla można dostać z tych wszystkich zalecen jedno drugie wyklucza. Adrianowi kupowałam normalne buciki, zwracałam tylko uwagę by podeszwa była giętka. Najczęsciej chodził w butkach, tenisówkach firmy Walky. Oczywiście jak kogoś stac to może dziecku fundować Elephanteny, Bartki itp... Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-09-08 o 11:14 |
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Kancia - ja zaczęłam niestety fundować mojej Starszej buty Bartka, kiedy zobaczyłam, jak wykrzywia stopy. Wszystkie piękne balerinki, które nie miały usztywnionej piętki, wyglądały z tyłu jak harmonijka. No i trudno darmo, chcąc nie chcąc muszę teraz wściepiać chorą kasę, żeby mi koślun nie wyrósł. Czasami kupuję też w CCC, ale ta pięta zawsze musi być usztywniona.
Ceny butów dla dzieci są masakryczne. Do Bartka bez 150 zł się nie ruszaj. Zdzierstwo wg mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

do jakiegoś półtora roku
ja ważyłam Julkę niedawno to waży jakieś 9200 (700g w półtora msc przybrała) ale ma około 80cm to wcale nie jest jakaś mega pulchna tylko normalna 
mialam na 11 i tylko 3 lekcje. o 14 odebralam malego i poszlam z nim jeszcze na spacerek. teraz wrocilismy i maly usnal wiec ja odpczywam bo maz z pracy wraca dopiero o 20 .

wychodzi druga dolna jedynka a marudny jest .... ale o dziwo w nocy spi
nigdy nie skumam tego dziecka 
za szczepienie

Nie Miłoszek rozwija się prawidłowo, urodził się z wagą 3880, w wieku 5 miesięcy książkowo ją podwoił, a teraz leci dalej 

. Z tą wagą to jest tak, że jeżeli dziecko jest "długie", to ta "grubość" się rozkłada. Natomiast chrześniak mojego męża w wieku 8 m-cy ważył 11 kg, nie był wysoki (głupio to brzmi w przypadku niemowlaków