Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 15:59   #2701
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

my po szczepieniu-Dawidek waży 9300 z pieluchą i koszulką, dol.powiedziała,że rozwija się prawidłowo i jest zdrowiutki.troszeczke płakał.poza tym ok.zaraz może pośpi, to ja z nim też się położe.górne zęby już mu idą

w pracy ok,jedna godzinka ale klasą 24-osobową, gaduły przestraszne
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:41   #2702
oliviaoO
Rozeznanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

no właśnie pampki 4 to do 18kg to ja myślę, że one jeszcze długo posłużą do jakiegoś półtora roku
co do wagi naszych dzieciątek to myślę, że nie można tak po samej wadze mówić,że np chudziutkie bo waży 7kg albo grubiutkie bo ponad 9 tylko trzeba patrzeć jeszcze jaką ma długość ja ważyłam Julkę niedawno to waży jakieś 9200 (700g w półtora msc przybrała) ale ma około 80cm to wcale nie jest jakaś mega pulchna tylko normalna
ja byłam dziś pierwszy dzień na praktykach 4h tylko z przerwą najpierw od 8, pozniej od 12:30. Póki co tylko obserwowałam

chciałam odebrać mamie wypis ze szpitala bo jest niedaleko szkoły gdzie mam praktyki .. i tak mnie zdenerwowała ta baba co siedzi w tej kancelarii i wydaje te przepisy ze masakra.. była 12:20, na drzwiach kartka, że wypisy wydają od 12:30.. no nic.. wchodzę (kiedyś wcześniej wydawali o godzinę i nie robili problemu jak sie przyszlo wczesniej) wchodzę mówię o co mi chodzi a ta do mnie czy ja nie umiem czytać, że od 12:30 i że trzbea trzymać się przepisów ja mówię, że mi się spieszy bo mam zaraz praktyki i nie zdążę to ona, że ona teraz robi coś innego i mogę usiąść i poczekać więc pytam ILE ona, że NIE WIE i że mogłam przysłać kogoś innego albo przyjść później tłumaczę babie, że nie mam kiedy, druga zaczęła się śmiać, wkurzyłam się, powiedziałam jej, że jest niemiła i do widzenia. Normalnie co do minuty muszą działać lubią utrudniać życie i wkurzać

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:08   #2703
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ya bodajże po 6 msc co drugi dzien połowe się daje. Ja daje sporadycznie jakoś nie wychodzi mi jak trzeba jak sobie przypomne.
ja tez daje sporadycznie jak mi sie przypomni

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kocurazab ojej Miłoszek ma 8700 i lecicie jeszcze na pampkach 3? Filip ma zaledwie 7800 i juz lecimy na 4+..
my tez juz na 4+ maly wazy 10kg

Cytat:
Pola ja zawsze tak robie i jest ok Wole obudzić i nakarmić bez względu na pore czy powinien jeść czy jeszcze nie. Zje ile zje ale u lekarza głodny nie bedzie.
a ja nigdy nie daje mu jesc kiedy nie jest jego pora. bo on jak nie jest glodny to mu nic nie wcisne. zaciska usta i koniec. musi byc glodny zeby zjesc. tak wiec przekarmic sie go nie da

I zgadzam sie z Olivia, nie ma co mowic ze jak ktos wazy malo to jest drobny lub gruby jak wazy duzo. Moj maly wazy 10kg ale ma 80cm wiec jak na chlopaka wyglada dobrze. jest po prostu duzy i wyglada na starszego

ja juz po pracy, dzisiaj byl lajt mialam na 11 i tylko 3 lekcje. o 14 odebralam malego i poszlam z nim jeszcze na spacerek. teraz wrocilismy i maly usnal wiec ja odpczywam bo maz z pracy wraca dopiero o 20 .
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:12   #2704
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kocurazab ojej Miłoszek ma 8700 i lecicie jeszcze na pampkach 3? Filip ma zaledwie 7800 i juz lecimy na 4+..
Moja wazy 8000 a nosi trójki. I mam ich jeszcze spory zapas i sie w ogole zastanawiam, czy jeszcze sie w trojki nie zaopatrzyc. Ale trojki trojkom nie rowne. My korzystamy z Huggisow (one sa wieksze od pampersow).
Uwazam, ze sa na nia dobre - nie odciska sie nic, nic nie przecieka. A chuda ta moja pulpecinka nie jest
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:57   #2705
Kancia
Zakorzenienie

tak ale tez duzo zalezy od "figury" dziecka mojej gliździe lepiej w wiekszych
Stary 2010-09-07, 18:47   #2706
kasiorekzeta
Rozeznanie

Witam Mamuski
Troszkę mnie nie było.
Byliśmy na działeczce
Nie nadrobiłam wszystkiego
Pytałyście o żółtko. Ja dziś podałam w słoiku z dynią i nie smakuje
Z glutenem robię przerwę bo Mai wyszło kilka plamek pod brodą i nie wiem od czego. Już schodzą i podam znowu gluten, zobaczę czy to na niego reakcja.
Ja 14stego mam szczepienie to będę wiedziała wagę, ale ok 3 tyg temu ważyła 7 kg
Ja zakładam od jakiegoś czasu pampersy 4. My od samego początku Pampers Premium Care te białe i sądzę, że jak dla Nas są najlepsze. Raz przeszłyśmy na zielone pampki, ale zaraz wróciłam do białych

Mam dziś mega marudę, więc jak na razie papatki i wracam do darciucha bo TŻ już pomysłów nie ma na małą

Doczytam wieczorkiem w chwilach relaksu, jakie się przez te kilka dni tematy rozwinęły

I jeszcze do klubu nie zaglądałam od piątku ło matko, pewnie dużo do nadrobienia

Buziolki
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 18:53   #2707
Ingrid80
BAN stały

ADDICTED
Lenka te nosi 4 ale wazy juz 9kg!
Kupilam kombinezon zimowy http://allegro.pl/5-10-15-przepiekny...208309928.html
co myslicie
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 19:23   #2708
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Napisz cos o sobie na początek a zobaczysz z czasem wejdziesz w rytm a my Cię nieco poznamy
postaram się tylko nie myślcie, że jestem natrętna

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
filka jutro mamy szczepienie to sie dowiem dokładnie ale myslę, ze coś koło tego własnie

Tomek tez wali od wczoraj duzo kup ale sa normalne raczej wychodzi druga dolna jedynka a marudny jest .... ale o dziwo w nocy spi nigdy nie skumam tego dziecka
U nas ząbki też wychodzą... mały ma już 4 dolne i 6 górnych Niby nie gorączkuje, ale jest marudny i w nocy się przebudza.. a czymś smarujesz mu dziąsełka? Ja mam Dentinox, ale nie wiem czy to w ogóle coś daje...

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
ADDICTED
Lenka te nosi 4 ale wazy juz 9kg!
Kupilam kombinezon zimowy http://allegro.pl/5-10-15-przepiekny...208309928.html
co myslicie
Bardzo ładny! Szkoda, że nie mam córeczki, takie ładne są ubranka dla dziewczynek

Mój Adaś waży 10,200 kg, ale nie jest gruby, bo ma 83 cm także wygląda dobrze Pampersy nosimy 4+, ale widzę, że już są ciasne więc jak skończę to opakowanie to zaczynamy 5

Farahh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:02   #2709
Kancia
Zakorzenienie

10 zębów mój ledwo drugi
mieliśmy Dentinox, teraz mam Bobosent ale wydaje mi się, ze Dentinox lepszy, szybciej sie mały uspokaja...
Stary 2010-09-07, 20:08   #2710
zebra666
Zakorzenienie

Ingrid ale zakup Ci się udał! A jaka cena

Farahh

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:19   #2711
aldii
Zakorzenienie

Filka nie slyszalam tego wczesniej
Piekny plaszcz i Ada jak slicznie stoi
Ya jeszcze nie daje
Kocurazab wyslalam
zoltka nie trzeba testowac tak jak glutenu,po prostu zaczynasz podawac
Zebcia u nas z syropkami nie ma problemu.Tylko wapna nie moge jej podawac po jedzeniu bo jest
Pola
Pantee Lu je kolacje ok 20 i pozniej dopiero sniadanko ok 8
Madziulka - Indianin
Kancia za szczepienie
Ingrid bardzo ladny'
Farahh wooow juz tyle zebow waga i wzrost tez imponujace

U nas 4 przymale Uzywamy Huggiesow,ktore niby sa wieksze od pampkow,a czesto obciskaja i potrafia juz przeciec Co raz luzniej musze zapinac...Mam paczke 5 i bede je testowac

My zaczynamy jednak wprowadzac powoli gluten...rozmawialam ze swoja lekarka i mowila,ze lepiej jak teraz wprowadzimy.Mam nadzieje,ze ma racje,bo jak cos bedzie nie tak to ja Mala dostala juz skorke od chleba i ciasteczko hippa....
Znow zabkowanie sie zaczelo,mala dosc czesto sie przebudza i juz ma brode wysypana,wiec pewnie niebawem cos sie pokaze
Moje dziecie zaczyna sie podciagac - narazie do kleczenia
Stary 2010-09-07, 20:25   #2712
Kancia
Zakorzenienie

aldii dzięki za kciuki no i za podciaganie

Tomek dziś pierwszy raz stanął na czworaka próbuje co raz częsciej ale jeszcze nie wie jak dokładnie skoordynowac pupę z rączkami ale myśle, ze za kilka dni załapie. Pełzanie chyba mu mało odpowiada bo po dywanie cięzko za to raczkowanie będzie łatwiejsze bo nie bedzie się slizgac
Stary 2010-09-07, 20:39   #2713
zebra666
Zakorzenienie

Aldii ja się tam nie zastanawiam nad glutenem- mały je pomału wszytsko normalnie. Chlebek próbował wczoraj i dzisiaj, ciasteczka je już od jakiegoś czasu... Kupowałam deserki i obiadki z kaszą manną.

Stary 2010-09-07, 21:46   #2714
wyderka80
Raczkowanie

cześć kobietki

alez jestem do tyłu z wizazem...
w pracy nie mam nawet chwili żeby poczytać ;/ i na lepsze sie nie zanosi
a w domu wieczorem jestem padnięta

dziekuje Wam za słowa wsparcia odnośnie mojej babci
Powoli wracamy do normalnego rytmu życia.
Cieszy mnie tylko fakt, że babcia zdążyła poznac swoja pierwsza wnuczkę...

Blanka w sobotę zaczęła w koncu mówić taaata (mamma było już z 1,5 m-ca temu więc zdążyłam sie nacieszyć) , teraz Tż pęka z dumy
a 'tattaaa' włączyło jej się jak bylismy ze znajomymi w lokalu na pizzy i tak jej się spodobało że póltorej godziny dawała koncert, upłuła sie do pasa i była baaardzo szczesliwa ze zwraca na siebie uwage wszystkich wokół

Pozatym zaczęla się podciagać do stania i czasem trudno jest ja posadzić bo chowa dupsko

pisałyscie o pampersach, my niedawno z 3 tyg. temu przeszłysmy na 4 a Blanka teraz bedzie wazyć z 7800-8000 na moje oko
ząbka mamy tylko jednego, nawet połowę póki co, dalej rośnie

mam pytanko jak jest u Was z regularnościa okresu po porodzie, bo u mnie niepokojąca cisza... a powinien juz chyba sie pojawić (dotychczas miałam 1 po porodzie)
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:12   #2715
pola25
Zakorzenienie

Wyderka jak zmniejszyłam ilość karmień, to dostałam okresu, było to jakieś 2,5 tyg temu.

my używamy 4 pampers active
Stary 2010-09-07, 22:21   #2716
zebra666
Zakorzenienie

Widze, że większość na pampkach:P mi się wydaje, że na tych tańszych tak nie oszczędza sie. Pampki dużo bardziej chłoneły u nas... 2 razy mniej ich dziennie szło niż tych tanich... Choć Piotruś sika jak mały konik

Stary 2010-09-07, 22:47   #2717
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
10 zębów mój ledwo drugi
mieliśmy Dentinox, teraz mam Bobosent ale wydaje mi się, ze Dentinox lepszy, szybciej sie mały uspokaja...
no mi właśnie też tak się wydaje

Cytat:
aldii dzięki za kciuki no i za podciaganie

Tomek dziś pierwszy raz stanął na czworaka próbuje co raz częsciej ale jeszcze nie wie jak dokładnie skoordynowac pupę z rączkami ale myśle, ze za kilka dni załapie. Pełzanie chyba mu mało odpowiada bo po dywanie cięzko za to raczkowanie będzie łatwiejsze bo nie bedzie się slizgac
No mój też stanął na czworaka, ale nie wie jak ruszyć Za to dzisiaj sam usiadł z tej pozycji! Jak zaczną raczkować to dopiero się zacznie!

Cytat:
Aldii ja się tam nie zastanawiam nad glutenem- mały je pomału wszytsko normalnie. Chlebek próbował wczoraj i dzisiaj, ciasteczka je już od jakiegoś czasu... Kupowałam deserki i obiadki z kaszą manną.
U nas też chyba gluten się przyjął, bynajmniej nie widzę, żeby miał jakieś uczulenie, a je bułeczkę z masełkiem, rogaliki, ciastka itd.. Są fajne jabłuszka w słoiczku z kaszką manną.. sama bym je zjadła z przyjemnością

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość

mam pytanko jak jest u Was z regularnościa okresu po porodzie, bo u mnie niepokojąca cisza... a powinien juz chyba sie pojawić (dotychczas miałam 1 po porodzie)
Ja karmię piersią, synek ma skończone 8 miesięcy, karmię rano, w południe, wieczorem i w nocy i jeszcze nie dostałam okresu.. w ciąży nie jestem bo testowałam
Ale jak urodziłam pierwszego synka (karmiłam go piersią) i jak skończył 5 miesięcy to zaszłam w drugą ciążę Podobno dopóki karmi się cycem to może nie być wcale okresu i to jest całkiem normalne.. no chyba, że będziesz miała drugiego dzidziusia
Nie doczytałam, że Ty już jeden miałaś po porodzie... no cóż... zrób sobie test najlepiej, bo chociaż może być tak, że cykle Ci się rozregulowały, to lepiej mieć pewność i się nie denerwować..

Edytowane przez Farahh
Czas edycji: 2010-09-07 o 22:49
Stary 2010-09-07, 23:41   #2718
kocurazab
Zadomowienie

Filka, ja się nie obraziłam wiem, że synek nie jest okruszkiem, aczkolwiek wg mnie nie jest on gruby, a długi, dlatego np swobodnie wchodzi w pampki 3 i jest ok. No, a ubranka nosi (różnie) ale tak średnio to na 74, czyli 9 miesięcy Mamusia nie była przygotowana na to finansowo
Ja dlatego wróciłam do pracy-bo chciałam do ludzi, no i kwestia umowy też, ale szczerze to bardziej chciałam wyjść do "świata żywych"
Filka, córa zobaczyła, że tata ma bałagan to i sprząta

Kancia, jedna babka ode mnie z pracy powiedziała mi, że jej NAJGRUBSZE dziecko w wieku 2 lat ważyło tyle co Miłoszek w wieku 6 miesięcy

Pola, dla synka, chociaż, ja od jakiegoś czasu też często słyszę z ust synka coś w stylu mama-ja na to zbytnio nie zwracałam uwagi, bo mówię, ta na pewno gada, ale mąż i kilka innych osób mówi do mnie-ty on mama mówi-no to jak mówi, to niech mówi chociaż wątpię by świadomie, tak samo, jak baba od jakiegoś czasu klepie jak nakręcony (pisałam chyba Wam o tym jakiś czas temu)
dla synka za dzisiejszą wizytę

Karola_sz, myślałam że z krzesła spadnę, jak przeczytałam o tych sterydach Nie Miłoszek rozwija się prawidłowo, urodził się z wagą 3880, w wieku 5 miesięcy książkowo ją podwoił, a teraz leci dalej śpi od końca maja całe nocki, więc go w nocy niedopasam, ale moje mliko jest chyba 10 procentowe bo on na tych moich cyckach tak ładnie przybierał na wadze; teraz trochę mniej przybiera odkąd je również słoiczki, ale mi to nie przeszkadza, że mniej tyje no i jak już wspomniałam wyżej wg mnie jest długi, nie gruby ale wg obcych może być gruby dzisiaj np był u nas znajomy, który ma synka 14 miesięcy i mówi, że jego syn to połowa Miłosza

Gosbaj, ja też nigdy nie daję na zaś jedzenia Miłoszowi-jak coś to biorę mu słoiczek w opakowanie termoizolujące i jak jest już głodny, to wtedy dostaje.

Celka, a wg mnie pampki są większe od huggisów ja używam pamków na noc, a huggisów na dzień. Pampki bardziej mi się podobają, ale huggisy tańsze, a idzie to jak woda

Ingrid, całkiem fajny ten kombinezon

Farahh, wow ale Twój syn ma już bogate uzębienie

Aldii,
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 00:01   #2719
kocurazab
Zadomowienie

Wstawiam 3 fotki robione w dniu chrzcin synka, czyli 8 sierpnia.
1) Co chrzest? Jaki chrzest?
2) Mamunia z synuniem
3) Ale oni są zabawni

Fotograf dzisiaj dzwonił do mnie, jak byłam w pracy i pyta czy mi może podrzucić do pracy, no to mówię ok. Przywiózł album+na płytce obrobione te fotki, które są w albumie, resztę ma nam jeszcze zrobić(tak długo się z tym schodzi, bo jego żona ma końcówkę ciąży, a to ona oprawiała te fotki, a teraz on musi się tym zajmować+jeździ na plenery+gra na weselach... więc nie dziwię się, że tyle czasu to idzie)
Mówię do nie X.. to rozliczymy się, jak obrobisz wszystkie fotki, a on, że to jest prezent dla nas i nic nie musimy płacić Ja zrobiłam oczy jak opony terenówki, mówię no nie wygłupiaj się, a on, ale poważnie wszystko jest ok, dlatego przywiozłem Ci do pracy, byście nie chcieli płacić, resztę też podrzucę do pracy. No to japa mi się ucieszyła-takie prezenty to ja lubię
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 08:11   #2720
Kancia
Zakorzenienie

kocur super fotki
no i prezent tez fajny
Stary 2010-09-08, 08:23   #2721
zebra666
Zakorzenienie

Kocurazab piękne fotki! Prezent również

Farahh też małemu kupowałam jabłuszka z manną i nawet mu smakowało.

Stary 2010-09-08, 08:31   #2722
karola_sz
Rozeznanie

Kocurazab - nie, no przystojny ten Twój kawaler. Wygląda... apetycznie (nie grubo) i na starszego. Mój też jest taki apetyczny . Z tą wagą to jest tak, że jeżeli dziecko jest "długie", to ta "grubość" się rozkłada. Natomiast chrześniak mojego męża w wieku 8 m-cy ważył 11 kg, nie był wysoki (głupio to brzmi w przypadku niemowlaków ) i wyglądał na takiego małego spaślaka. Potem zaczął chodzić, zgubił zbędne kilogramy i teraz ma 1,5 roku i jest śliczniutki.
P.S. Takie prezenty to się lubi . Śliczne zdjęcia.

Farahh - taki komplet zęboli . Mój nie ma ani jednego . Może w ogóle jak żółw bez zębów będzie . Pochwal się dzieciaczkami i wstaw jakieś zdjęcie.

Adaś żółtko je, ale żeby za nim przepadał to nie . Ja najbardziej lubię pampersy, bo "najmiękciejsze".

Widzę, że bolące plecy i wysyp kup to norma. Więc się nie martwię .

Wczoraj byłam z bachorkami w księgarni. Starsza stanęła w kolejce do kasy i zaczęła Młodego rozśmieszać. Adaś zaczął się tak rechotać, ale tak, że po prostu szok. Po chwili cała księgarnia kwiczała ze śmiechu, bo to była komedia, niemowlak dostał spazmów ze śmiechu . No to w księgarni już nas znają.
A w lumpie kupiłam Adamowi dwie bluzy i dwa pajace polarkowe na te zimne noce. I pani, z którą się polubiłyśmy skasowała mnie mniej.

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:04   #2723
Farahh
Rozeznanie

Karola zdjęcia wstawię w swojej galerii, bo ja tak publicznie na forum to raczej zdjęć nie wstawiam Ale jak wstawię to jeśli któraś będzie chciała to zaproszę i sobie pooglądacie

Kocurazab fajne fotki, synek wielkością przypomina mojego

Stary 2010-09-08, 09:52   #2724
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
Karola zdjęcia wstawię w swojej galerii, bo ja tak publicznie na forum to raczej zdjęć nie wstawiam Ale jak wstawię to jeśli któraś będzie chciała to zaproszę i sobie pooglądacie

Kocurazab fajne fotki, synek wielkością przypomina mojego
Ja bym chętnie zobaczyła

Stary 2010-09-08, 10:10   #2725
pantee
Raczkowanie

Dziewczyny w DDTVN o 10.35 Zawitkowski bedzie mówil jak dobrać butki dla dzieciaczków...
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 10:21   #2726
karola_sz
Rozeznanie

Niestety w robocie jestem . Napisz potem co mądrego powiedział, bo niedługo trzeba będzie kupować "prawdziwe" butki do chodzenia. Na pewno muszą mieć usztywnioną piętkę . Tyle wiem.

Stary 2010-09-08, 10:41   #2727
pantee
Raczkowanie

To sie nagadali... Cale 3 min....i nic ciekawego nie powiedzieli, tyle tylko zeby jak najpozniej kupowac i dopiero jak maluch wyjdzie na pierwszy spacer o wlasnych siłachI ze o pol numeru wieksze.....i tyle.
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:04   #2728
pola25
Zakorzenienie

Kocurazab śliczne zdjęcia.

Dawidek tylko raz mnie budził na karmienie, wyspałam sie i wstałam 15 min przed Synkiem.

Szykuję si e do pracy, niania już jest.
Stary 2010-09-08, 11:13   #2729
Kancia
Zakorzenienie

faktycznie nic ciekawego nie mówili ale apropos sztywnej piętki czyli wysokiego zapiętka, kiedyś oglądałam i tez Zawitkowski mówił, ze teraz się od tego odchodzi, ze stopa musi miec mozliwośc ruchu
juz jobla można dostać z tych wszystkich zalecen jedno drugie wyklucza.
Adrianowi kupowałam normalne buciki, zwracałam tylko uwagę by podeszwa była giętka. Najczęsciej chodził w butkach, tenisówkach firmy Walky. Oczywiście jak kogoś stac to może dziecku fundować Elephanteny, Bartki itp...

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-09-08 o 11:14
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:26   #2730
karola_sz
Rozeznanie

Kancia - ja zaczęłam niestety fundować mojej Starszej buty Bartka, kiedy zobaczyłam, jak wykrzywia stopy. Wszystkie piękne balerinki, które nie miały usztywnionej piętki, wyglądały z tyłu jak harmonijka. No i trudno darmo, chcąc nie chcąc muszę teraz wściepiać chorą kasę, żeby mi koślun nie wyrósł. Czasami kupuję też w CCC, ale ta pięta zawsze musi być usztywniona.
Ceny butów dla dzieci są masakryczne. Do Bartka bez 150 zł się nie ruszaj. Zdzierstwo wg mnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości