|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
ines- to rodzice niezli sa, bez jaj.
po co miec dzieci, jak sie ich nie widuje wcale ? ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- moze to ten chlopak z parku ?haha
|
|
#2702 |
|
Konto usunięte
|
Rucia moge ci dac moje referencje mi sie juz raczej nie przydadza
|
|
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
nagral ktos sie na poczte, zaraz sprawdze
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- niestety to nie on. (haha, przeciez on nie ma mojego nr )Odluchalam kawalek i chyba jakas rodzinka z Hiszpanii... ale przeciez usunelam swoj profil na apw. Przerwalo mi odluchanie, bo nie mam wystarczajacej kwoty na koncie. shyyyt! no rodzice, jak rodzice. gonia za pieniadzem. hostka jak dla mnie nie jest gotowa na dzieci. pierwsze miala bardzo wczesnie (w wieku 20l.) i nie wyszalala sie, widac, ze chcialabym miec jeszcze czas na takie beztroskie zycie. host, jak jest w domu to zawsze spedza z dziecmi czas, probuje nadrobic caly stracony czas, gdy nie ma go w domu.
|
#2704 |
|
Rozeznanie
|
jak najbardziej, ja tez uwazam, ze mleko matki jest potrzebna,a le przede wszystki tak dlugo jak dlugo potrzebuje tego dziecko. moj maluch ma 9 miesiecy,a le po prostu nie chce juz jej mleka! naprawde, to przeciez widac ze dziecko nie cieszy sie na widok jej piersi, nie doi a ona go przstawia na sile. poza tym mysle, ze jest nie najedzony tym jej mlekiem. jak tylko ona skonczy go karmic on placze. wiec ja daje mu mleko zbutelki i on wypija cala duza butelke, co oznacza, ze sie nie najadl, tak?
Ruciaku tez sie ciesze z tego college. mam nadzieje,z e duzo fajhnych ludzi poznam, bo na tym egzaminie wczoraj bylo mnooostwo Polakow a jednak wolalabym tez poznac ludzi z innych krajow.Bejbika bardzo chetnie, tylko tatusia prosze mi zbnalezc odpowiedniego ![]() Ruciaczku Ty mi pomagasz na odleglosc ttym co piszesz !
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Ruciak, żyję ciagle hehe
![]() a w ogóle jest duża szansa, że będę mieć normalną pracę, ale narazie nie będę zapeszać, pochwalę się jak będzie pewne ![]() Karolina weź załóż sobie jakiegoś maila na amerykańskich portalu i będziesz sobie wysyłać referencje hehe
|
|
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
nooo... zaloz sobie emaila i podaj nr do Ch. Kachy (oczywiscie za jej pozwoleniem
), jedynie on jest obcokrajowcem, ktory bedzie mogl udawac Twojego bylego pracodawce :P---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- dobra lece, hostka mnie wola, ze zaraz jedziemy odebrac mala. see you later!
|
#2707 |
|
Konto usunięte
|
Lol ide z mala w parku jakis kolo chinczyk czy japonczyk jakies kung fu cwiczy
|
|
|
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
W pierwszej rodzince pamietam moj maluszek (mial ok 7mies) jak tylko sie uderzyl czy cos to chcial isc do mnie, jak hostka go brala na rece to plakal caly czas, mi go dawala i przestawal. Wogole jak chodzil w chodziku to zawsze przychodzil do mnie a nie do hostki i pamietam jej tekscik kiedys 'on wie kto mu jesc daje, pewnie jest glodny, idzcie zjesc juz lunch' loooooool a caly dzien mnaly ze mna byl
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
ruciak-będzie dobrze
![]() kacha- Ty to masz widoki
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialyscie?
![]() http://wiadomosci.wp.tv/i,Chwile-gro...l?ticaid=6ad04
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Adka nie martw sie, ja dzisiaj lece
![]() Ide sie za chwile kapac, wlosy myc itp hehe ale mi sie nie chce,pakuje sie wlasnie do konca, zmieszcze sie spokojnie tylko zeby torba mi sie nie rozwalila (haahah tak tak, ja nie mam stresa o to ze samolot spadnie czy cos tylko zawsze o to ze mi torba na lotnisku zniknie, rozwali sie albo jeszcze cos innego... )
|
#2713 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam zawsze strach ze torby mojej nnie bedzie hahah a ja bede czekac
|
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
Uff, mój piąty dzień tu. Powiem szczerze, hości są mili, uczą się nowych słów po polsku,a ja zawsze dyktuje im te najtrudniejsze , bo oni śmiesznie to wymawiają
Należą do rodzin,które baaardzo pilnują dzieci,ale i spędzają z nimi tyle czasu ile mogą. Dzieci ich uwielbiają, stąd ja jestem raczej już jak ich starsza siostra. Z tym starszym (6lat) nie mam problemów, już drugiego dnia usłyszałam,że jestem "nice" a wczoraj czekał ,aż i ja powiem mu good night. Co było mega miłe. Z młodszym mam problem (4l.). Czasem jest super i nie boi się mnie,ani nie wstydzi, a czasem nie chce ze mną rozmawiać. Dystans jest w tym,że ja nie mówie po francusku,a on lepiej śmiga w tym języku niż po ang. Choć bez problemu dogaduje się z nim po ang. Nauczyłam się kilku już słówek po fr, staram się je jak najczęściej wpleść w nasze rozmowy by ułatwić kontakt. Wczoraj powiedział,że mnie lubi także jesteśmy na dobrej drodze. Wtorek i środa to były moje dni całe z dziećmi od 9-18, z przerwą 2 h na lunch, bo rodzice wpadli. Dziś już starszy poszedł do szkoły, za tydzień ten młodszy i będę miała dużo czasu. Także w sumie to jestem szczęśliwa tu. Czekam na jakieś spotkanie. Któraś z Was jest w Finchley albo Hedon? bo ogranęłam ,że to jest najbliżej mnie. A może któraś z Was ma czas w tą sobotę, na małą kawę?![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Odnośnie sprzątania to nie ma tego wiele u mnie. Może dlatego,że hości dużo sprzątają. Czasem znajduję pewne rzeczy na podłodze, nie wiem czy to test i droga do sprawdzenia mnie. |
|
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zginiesz: w katastrofie samolotu. dobre c'nie? w ogole jak wrocilam od lekarza proboje zasnac. i dzwoni ktos do drzwi... zlazlam z łóżka kaszlac i charkając pomiędzy , otwieram dzrzwi a tam jakis super seksi fleksi dostarczyciel paczek ;> kurde a ja chora... moze cos by z tego bylo ide w kimke, si ju sun
|
|
#2716 |
|
Konto usunięte
|
Marty trzymaj sie
![]() Mi mala spi ja czytam ksiazke na lawce w parku I lece o 5-6 do kuzynek I spotkam TZ. I jutro dzien mam nadzieje I pakowanko szybko zleci
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, oj tam
![]() niestety dziewczyny, cos bede musiala pokombinowac z referencjami (choc pewnie tego nie zrobie ) bo przeciez to nie moja wina,ze ich nie mam.bylam dobra au pair. indy Kacha Kasiu- racja, niektorzy nie powinni miec dzieci tak wczesnie. znaczy- ja uwazam,ze wszyscy ![]() to nie czas na dzieci jeszcze. iza- no, w koncu! ![]() oby ci sie udalo! trzymam kciuki mocno!udzielaj sie czesciej ![]() haha, dobry pomysl. ale jak bedzie do mnie dzwonic, to kierunkowy bedzie plus48haha. Lenka- tylko my zostalysmy modlmy sie! ![]() hah laines mysle,ze cie nie sprawdzaja. z tego co piszesz, to oni nie z tych na szczescie ![]() bedzie lepiej, chlopiec niedlugo sam bedzie przychodzil i rozmawial. jeszcze sie nie odklei od ciebie! i francuskiego sie uczysz! szok! dobrze trafilas ![]() a ja sie powydurnialam z rodzinka znow ![]() czemu oni tak leja z tego, jak ja tancze? ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- a i przeprowadzilam maly eksperyment, ale opowiem o tym pozniej! marty- biedna ![]() slucham sobie alexandry burke- swietna dziewczyna.
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze się wtrące. Mama pozwoliła wziąśc laptopa. Tylko powiedziałam : Mamo muszę wziąśc lapa bo od pierwszej wypłaty muszę zbierać na bilet na święta do domu.
(taka prawda)
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny, na usmilitarysingles.com dzis dzien bez premium, mozna wysylac wiadomosci, wiec do dziela ! ja juz nie przegladam, bo zbyt przystojni sa.
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
Ruciak a na APW nie ma zadnych ciekawych rodzinek teraz?
Licze, ze Cie sie uda, trzymam kciuki mocnoco to za stronka co wrzuciłaś? amerykańscy żołnierze? Kurde od dłuższego czasu marzy mi się mundurowy hehe![]() ![]() no mam nadzieję, że uda mi się z pracą, w sumie w weekend wszystkiego się dowiem, skomplikowane to trochę żeby wytlumaczyć, powiem wszystko po jak już będzie pewne no i będę się częściej odzywać musze go przezwycięzyc
|
|
|
|
#2721 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym chciala strazaka ooo ale nie zolnierza
jestem weird![]() Rucia a z liv tez nie masz referencji?:/ kijowo Taio cruz-dynamite nice song ![]() W pracy czesto leciela ![]() Teraz w parku se kiss radia slucham I leci
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Kacha jaka pogoda w londynie? Kurtke przejsciowke brac?
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=JdO36...eature=related
poplakalam sie. iza- hehe to na co czekasz. wskakuj na stronke i szukaj mundurowego ![]() haha mozesz i do mnie napisac, tez mam mundur ![]() i lenka tez! ![]() nikogo nie ma ciekawego dla mnie na apw teraz ![]() poczekam jeszcze. sluchaj, kciuki trzymam z calego serca. nalezy ci sie! ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- kacha -z liv to nawet nie pomyslalam o tym. nie sadzilam,ze au pair znow bede. tak samo stuttgart- nie sadzilam,ze znow bede au pair trzeba bylo prosic, jak sie tam bylo. nie mam szczescia za cholere. w liv bylam dobra au pair (obowiazki) ale dosc skryta. (a hostka na mnie nawrzeszczala na schodach. wrrr kiedys tam pojade specjalnie i jej powiem,ze nie miala racji. glupia i mloda bylam, nie umialam sie bronic, zaluje do dzis) w stu swietna. ale co mi z tego
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Ruciak może napisz do tych z liv że poprostu potrzebujesz referencji z twojego pobytu jako aupair.
Nie musisz mówić że jedziesz jeszcze raz. Kurde to nie jest jakieś wypracowanie. Usiadzie i w pół godziny ma napisane. No To ty do nich napisz a my będziemy trzymać kciuki
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, to pisze.
|
|
#2726 |
|
Konto usunięte
|
Kasia pogod ost 3 dni sloneczne ale wiaterek jest I czasem popaduje nie mowie o tych 3 dniach ale ogolnie czyli norma wez kurtke ja mam w pl teraz zabiore, nie wzielam predzej lol
ostatnio slonecznie ale wiesz jak tu jest
|
|
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
może nie do końca żołnierz, ale żeby jakiś mundur miał
![]() zerknę zobaczę kto tam ciekawy jest, chociaż pisać nie będę ![]() kurde jak macie mundur to normalnie biorę się haha no a Marty dobrze mówi, napisz do tej z liv, może akurat da Ci referencje, nic Ci nie szkodzi napisać no a zawsze można zyskać ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- pogoda ostatnio tutaj to cud, miód, orzeszki
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lece suszyc wlosy, makijaz robic i paznokcie malowac, za 40min wychodze z domu. To do uslyszenia, moze uda mi sie byc jutro a jak nie to dopiero chyba w niedziele/poniedzialek. Trzymajcie kciuki aby silnik w samolocie sie nie zapalil
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rucia, szkoda, ze tak nie zrobil, wtedy zamiast siedziec w domu bylabym gdzies na kawce ![]() Skonczylam na dzis. Oczywiscie, hostka ogarnela z rana tylko dzieci do szkoly, czyli opiekowala sie z dziecmi tylko niecala h. Zaczela prasowac i rozmawiac przez telefon. Oczywiscie cala sterte naczyn zostawila dla mnie (wczoraj wrocila z pracy i jadla- naczynia do zlewu i z dzisiejszego sniadania tez nie pozmywala ). Pozniej ja odebralam mala i dalam jej lunch, odebralam druga i o 15.30 host przyjechal do domu ![]() marty, szybko zdrowiej kochana! a z tym doreczycielem poczty to lepiej dla Ciebie, w koncu niedlugo wyjezdzasz, wiec po co szukac sobie faceta w PL :P ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Oj tak! Pogoda ladna i w Irlandii jest! Rano slonecznie, zas wieczorem zimno ![]() Wzielabym kurtke i Kasia bezpiecznego lotu Ci zycze!
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wyslalam, ale z innego maila.
z o2 - i mam wiadomosc zapisana w kopia roboczych, ale ona nadal jest. nie ma nic,ze wiadomosc wyslana. jak to jest tam? prosze o pomoc
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

(haha, przeciez on nie ma mojego nr
tez sie ciesze z tego college. mam nadzieje,z e duzo fajhnych ludzi poznam, bo na tym egzaminie wczoraj bylo mnooostwo Polakow a jednak wolalabym tez poznac ludzi z innych krajow.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Należą do rodzin,które baaardzo pilnują dzieci,ale i spędzają z nimi tyle czasu ile mogą. Dzieci ich uwielbiają, stąd ja jestem raczej już jak ich starsza siostra. Z tym starszym (6lat) nie mam problemów, już drugiego dnia usłyszałam,że jestem "nice" a wczoraj czekał ,aż i ja powiem mu good night. Co było mega miłe. Z młodszym mam problem (4l.). Czasem jest super i nie boi się mnie,ani nie wstydzi, a czasem nie chce ze mną rozmawiać. Dystans jest w tym,że ja nie mówie po francusku,a on lepiej śmiga w tym języku niż po ang. Choć bez problemu dogaduje się z nim po ang. Nauczyłam się kilku już słówek po fr, staram się je jak najczęściej wpleść w nasze rozmowy by ułatwić kontakt. Wczoraj powiedział,że mnie lubi także jesteśmy na dobrej drodze. Wtorek i środa to były moje dni całe z dziećmi od 9-18, z przerwą 2 h na lunch, bo rodzice wpadli. Dziś już starszy poszedł do szkoły, za tydzień ten młodszy i będę miała dużo czasu. Także w sumie to jestem szczęśliwa tu. Czekam na jakieś spotkanie. Któraś z Was jest w Finchley albo Hedon? bo ogranęłam ,że to jest najbliżej mnie. A może któraś z Was ma czas w tą sobotę, na małą kawę?

ostatnio slonecznie ale wiesz jak tu jest
(wczoraj wrocila z pracy i jadla- naczynia do zlewu i z dzisiejszego sniadania tez nie pozmywala