|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
Co do Boboticu to i ja podawałam po 15 kropelek do każdego jedzenia. My dalej jedziem na SabSimplex - to samo dawkowanie bo i skład ten sam. Cytat:
też by nie mógł rodzić sn Coś się z tym robi? Jakoś leczy? Bo nie wiem w sumie czy go mam do lekarza jakiegoś gonić. Jemu to by nogi odpadły a do lekarza by nie poszedł bo po co jak ma jeszcze ręce xD Co do spania w łóżeczku, wychodzenia bez dziecka... syn śpi w łóżeczku w nocy zawsze, za dnia czasem w łóżeczku, czasem w naszym łóżku - staram się go nauczyć, że w dzień powinien spać gdziekolwiek bez względu na miejsce bo jak go gdzieś zostawię np. u rodziców to żeby nie było ryku, że nie zaśnie ![]() Do tego potrzebny mu smoczek i tetra przy buzi ![]() Lubię wychodzić bez Sebka.. zostawiam go wieczorem z tatusiem i ja jadę na zakupy.. za dużo "tarabanienia" się z dzieckiem jak się chce coś szybko załatwić. Wcześniej bywał na weekendy u moich rodziców ale już im go nie daję bo nie słuchają moich wskazówek tylko wszystko robią po swojemu i przez to Seba był ciągle czego innego uczony. U nich np. lulania na rekach do snu.. a ja potem cały tydzień walczyłam by było po mojemu. Czasem zostawiam małego pod opieką koleżanki czy dziś jedzie na kilka godzin do swojego chrzestnego.. nie ma problemu z obcymi osobami, nie chcę chować go na dzikusa co się boi obcych a niestety jak dziecko jest non stop z ojcem i matką to się przyzwyczaja i na inne osoby reaguje płaczem, niepokojem. Owszem tęskni mi się ale nie jestem jakoś chorobliwie przejęta, przecież ma dobrą opiekę, nie wypisuję smsów bo też chcę dać do zrozumienia tym osobom które się nim zajmują, że im ufam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Racja, jak dziecko ma kolki to nic a nic nie jest w stanie go uspokoić. Drze się jak opętane, nie pomaga noszenie,nie pomaga masaż, nie ma mowy o podaniu herbaty czy czegokolwiek innego. Kolki przychodzą nagle i mijają równie nagle. Ataki są zwykle wieczorami. Wiem coś o tym, bo mojej chcrzestnej syn miał kolki, to było coś strasznego...
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cycki mi drętwieją
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jakiegoś czasu został "tylko" problem wzdęciowy a raczej zastąpił kolki bo gdy miał te ataki to mniej więcej o jednej porze i max 2/3 h... przez reszte czasu było spokojnie a teraz kolek nie ma ale jest całodobowe prężenie i też czekam aż zniknie jak kolki ![]() nie bylo mnie chwile a wy ostro piszecie, wiec ide nadrabiac co tam naskrobalyscie |
|
|
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
annuszka dzięki za odp odnośnie kombinezonu
papi no to bylo tak ogólnie z tym zasypianiem, w sumie myślimy podobnie czyli nauka pewnie jakbym się zawzięła to i smoczka mogłabym oduczyć już teraz, czasem zaśnie bez. Chyba mi bardziej ten smoczek potrzebny. bo wtedy zasypia bezproblemowo. hd gratulacje co do pieluch, u mnie skończyło się na chciejstwie. a na maty może Wasze dzieciaczki jeszcze za małe??? to jest niby od urodzenia, ale zainteresowanie chyba przychodzi kolo 3 miesiąca jak już da się coś złapać. Choć chyba najbardziej interesujące dla dzieci to jets to co my robimy czyli np zmywanie, obieranei ziemniaków - tak jest u nas
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno to też przejdzie )
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mleko napływa Dzielna Mamuśka
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
A moja chrzestna ma na imię Asia
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przełoże go na łóżko i jest super
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- anuszka nie jestem sama
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Szymek teraz śpi w naszym łóżku
![]() Maleństwo w wielkim łóżku A ja maluje i z wami rozmawiam
|
|
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
czesc mamusie
ja tak na szybkiego mam pytanie, czytalyscie moze te artykuly dotyczace szczepień; http://www.eioba.pl/a75701/nie_truj_..._szczepionkami http://www.melhorn.de/Impfen/indexpolnisch.htm#8 co o tym sadzicie, bo ja jestem w kropce??? ![]() nie wiem czy szczepic skojazona czy nie ,czy wogole powinno sie szczepic skoro szczepionki zawieraja rtęć! szkodliwoądla organizmu.oczywiscie od lekarza nic sie normalny człowiek nie dowie, bo oni ze skojarzonych maja kase ,taka prawda. co o tym sadzicie , wiem ze pewnie juz o tym pisałyscie ale ie dam rady nadrobic wiec jak szczepiliscie badz szczepicie wasze dzieciaczki???
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
Wow, ale Wy piszecie.
Alex naprawde nas meczy w nocy, dzisiaj TZ sie wyniosl na dol na kanape, bo On caly czas plakal. Frania, ja Go musze ululac do spania, jak spi w dzien, to w wozku i ja go pcham w te i spowrotem a w nocy przy piersi albo na bujaczku, nie wiem, jak Go tego oduczyc, nie mam cierpliwosci, zeby go podnosci i odkladac co chwila. Papi, moje dzieci sa wlasnie takim przykladem, moja coreczka, jak bykla malutka, to ja odkladalam do lozeczka, wlaczalam muzyczke, elektroniczna nianie, i szlam na dol, a Ona zasypiala, az sie moja mamusia dziwila. Oczywiscie, zdarzalo sie, z jak sie zle czula, ze trzeba bylo Ja ululac, no ale wiadomo. Alex jest calkiem inny, zdarzylo mu sie samemu usnac pare razy, ale to bylo swieto, tez bym chciala, zeby byl taki, ale jest po prostu inny. Dziwczyny, ktoras pisala, ze dajecie dziecku tran norweski. Czy on jest specjalny dla takich maluszkow? Ja mam tran norweski, ale tam jest dozowanie podane dopiero od trzech lat, czy dajecie po prostu mniej, czy to cos innego. Jakbyscie mogly mi powiedziec, to bym byla wdzieczna, bo mamusia bedzie do mnie leciala, to by mi przywiozla. A wczoraj tez sie obcielam na krotko, tz mnie obcial, i w nocy mnie wlosy strasznie denerwowaly, bocaly czas lecialy na twarz i mnie swedzialo. Musialam obciac, bo rok temu probiwalam sie zrobic na blond i chyba spalilam wlosy bo byly takie inne, teraz niech rosna... |
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
. obserwacja cudzych dzieci moze nam nakreslic problem i dac ogolne pojecie ale posiadanie swoich wszystko weryfikuje. a poza tym nie rozumiem dlaczego mozna zrezygnowac z karmienia dla wygody a spac z dzieckiem juz nie ![]() to pisalam ja, ktora z zadnym dzieckiem nigdy nie spalam wczoraj bylam na imprezce z pracy, wytanczylam sie cudownie ![]() a teraz kawa
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
my skojarzoną 5 w 1
+ wzw B z NFZ Wybrałam 5 w 1 zamiast 6 w 1 bo maluszek w szpitalu, zaraz po urodzeniu, dostał szczepionkę wzw B a używając 6 w 1 po wszystkich dawkach dostałby o jedna dawkę wzw B za dużo. Można tez przy ostatniej dawce zastosować 5 w 1 ale producenci zalecają używanie tych samych szczepionek przez cały okres szczepień. |
|
|
|
#2717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
scoobs
to zalezy pewnie jaki masz tran, ten mozna wczesniej
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
ściągasz najpierw z jednej piersi 7 minut, potem z drugiej 7 minut, potem z jednej 5 minut, z drugiej 5 minut, potem z jednej 3 minuty, potem z drugiej 3 minuty
![]() wikimi ja szczepię zwykłymi. |
|
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie!!!!!!! Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie , bo dawno mnie nie było, od opisu porodu chyba wcale... Pochłonęły mnie obowiązki domowe do tego rok szkolny się zaczął i musiałam więcej czasu spędzać z synem. Do tego wszystkiego przeszłam MAŁĄ depresję ale jakoś teraz się zbieram.
Maleńka rośnie ,ale juz niestety nie karmię bo miałam za mało pokarmu i okazało się że Wiki ma dużą niedowagę no i przeszliśmy na buteklę. Mam nadzieję że teraz troszkę więcej będę zaglądać na forum, ale o nadrobieniu nie ma co nawet myśleć bo niezdołam.
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
itakaska - bo dla mnie spanie z dzieckiem to nie wygoda, każde z nas ma swoje łóżko i śpi w swoim, a karmienie piersia było dla mnie nie wygodne, nie dawało mi bliskości, mam wrażenie, jak by było to dla mnie....przymusem...
siala - widzę, że nie jestem sama![]() Ja przytulam dziecko, ale wole patrzeć jak się uśmiecha i gada, trzymam ja na raczkach tylko gdy karmie, bardzo rzadko po za tym, no jak znoszę do wózka, przenoszę gdzieś, ale tak np. jak siedzę czy coś to nie, nie trzymam na kolanach...może i jestem wyrodna matka, bo nie tęsknie, nie dzwonie, jak dziecko zostaje z rodzicami i TZ, ale jak napisała Siala, ufam im Kocham ja, ale wszystko robię z umiarem, jak napisałam jak zadużo całuje czy przytulam to się złości lub odpycha raczkami. wikimi - ja tak jak Siala standardowe, po za tym Anastazja nie płacze przy szczepionkach więc![]() Ja mam ogólnie dziwne może dla kogoś podejście, dawno wiedziałam co i jak chcem robić. Nie wszystkim może się to podobać, ale to ja będę żyć z takim dzieckiem jakie sobie wychowem...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
madziorek witaj
suwaczki Ci nie działają
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza szczepionka 5 w 1 nie zawierała rtęci ani thimerosalu.
Czy jesteście pewne, że szczepionki z NFZtu, które podano dzieciom nie zawierały tych środków. Dostałyście informację jakiej szczepionki użyto, jaki był jej skład? Podejrzewam, że nie ... ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Zeby było jasne nie jestem fanka szczepionek chciałabym je zminimalizować. Uważam, że niestety zagrożenia są zarówno przy tych pojedynczych jak i skojarzonych... Najchętniej w ogóle bym nie szczepiła
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
hd ja nie, ale nie zagłębiam się w szczegóły. Jestem pewna, że to Igi nie zabije. Gdybym miała czytać w kółko jakie groźne związki cos zawiera to wpadłabym w jakąś psychozę. Nawet w wodzie z kranu jest pół tablicy Mendelejewa.
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę, która jest mamą 4 miesięcznej dziewczynki i ona ma schizę na punkcie tematu szczepionek. Przeczytała tysiące artykułów, książek itd. Była u kilku lekarzy z prośbą aby poprowadzili indywidualne szczepienia. Chciała kupić pojedyncze - dobre szczepionki i rozłożyć szczepienia w czasie (nieco dłuższym niż zalecany). podobno tak jest bezpieczniej. Żaden lekarz się tego nie podjął. Skończyło się na tym, że kupiła szczepionkę "5 w 1 i dobrą" na wzw B. |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A co do drugiej- dopiero mi uświadomiłaś, że dziś Dzień Nauczyciela, a więc jeśli się nie mylę również i Twój? Najlepszego .
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam kilka artykułów - zaznaczam kilka.
Poświęciłam na to 1 dzień, podjęłam decyzję i więcej do tego nie wracam. Zagrożenia są wszędzie. Wierzę, że Szymka to ominie
|
|
|
|
#2728 |
|
Raczkowanie
|
ja szczepiłam tymi z NFZ ale Wikusia strasznie płakała i potem cały dzień była taka płaczliwa i nieumiała zasnąć dopiero po Vibrukolu zasnęła, więc razem z mężem doszliśmy do wniosku że następna szczepionka to już ta 5w1 i tylko jedno kłucie a nie trzy.
Anuszka juz mi działają
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzidzia - ja mam odmienne poglądy i dlatego nigdy byśmy się nie dogadały, bo to co ty uważasz za normalne dla mnie nie jest i na odwrót. Nie chcem oczywiście cie urazić. Dla mnie nie było problemem wstać kilka razy w nocy i podać smoka lub przykryć itd. wolałam wstać niż gdybym miała spać ze mną wtedy muszę uważać by jej nie przygnieść itd. madziorek - za to moja po szczepiące śpi jak zabita, i nie płacze jak ja kują wszystko co jemy, oddychamy niesie z sobą ryzyko...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-14 o 12:59 |
|
|
|
|
#2730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

no ale faktycznie jeden może drugi nie , jedno dziecko ma kolki drugie nie .....
jedno zaśnie bez problemu w łóżeczku drugie nie
wiem ze raczej baaardzo lubisz a z biodrami masz problem wiec z czystej ciekawosc pytam ...a teraz ide sie schowac 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

od jakiegoś czasu został "tylko" problem wzdęciowy a raczej zastąpił kolki
bo gdy miał te ataki to mniej więcej o jednej porze i max 2/3 h... przez reszte czasu było spokojnie a teraz kolek nie ma ale jest całodobowe prężenie 

Przełoże go na łóżko i jest super

. obserwacja cudzych dzieci moze nam nakreslic problem i dac ogolne pojecie ale posiadanie swoich wszystko weryfikuje.
dobrze powiedziane