Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 21:06   #2641
Xawmeli
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

jana tak sie meczy matkooooooo.........biedu lka
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:06   #2642
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
I koniec histerii. Trzeci dzien z rzedu od18:40 do 20:40.
Od jutra powrot do gripe water.

Kolka,brzuszek,baki ?
No ja się tak zapierałam, że moja córka nie ma kolek i się pomyliłam . Głupia ze mnie matka. Tak długo się przez to męczyła Niuńka .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:15   #2643
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Co do filmu z Zawitkowskim to uzywalam programu BitTorrent
Bede musiala sie zaopatrzyc w Torenta

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Vette, z czasem nagromadzisz takie zapasy, że nie będzie potrzeby więcej ..
Nie wiem czy nagromadze az tyle.
U mnie jednak to na biezaco schodzi bo nie tylko w weekendy mnie nie ma.

Wlasnie zaliczam maly nawal pokarmu powtorka ze szpitala.

Cytat:
No ja się tak zapierałam, że moja córka nie ma kolek i się pomyliłam . Głupia ze mnie matka. Tak długo się przez to męczyła Niuńka .
Bo najprosciej powiedziec kolka. A to nie jest do konca tak.
Kolka wystepuje tylko u 10 czy 20% dzieci.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:32   #2644
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja dostałam używaną od siostry męża, a ona dostała po koleżance, czyli mój Kuba jest 3cim użytkownikiem (jak nie lepiej ) ; mamy tą TINY LOVE Plac zabaw i szczerze polecam; ja już prałam 2 razy, siostra męża też ją prała, kolorów nie traci, w zasadzie to wygląda chyba jak nowa;
ta zabawka do kopania/walenia rączkami jest super, Kuba bardzo ją lubi; ta zabawka kaczka z pomarańczową beczką ma świetny dźwięk i też Kuba ją uwielbia; myślę, że z tych które wymieniłaś w linkach, to najlepsza jest ta "Plac zabaw " (i masz tą dodatkową zabawkę z mozartem i do kopania), kupuj Siala
I chyba na tę właśnie się skuszę
Bo narazie większość głosów jakie zebrałam to ta lub rainforest.

Dzięki dziewczyny za rady

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:33   #2645
entertete
Rozeznanie

siala świetne wdzianko!!!

Co do maty ja mam fp, fajna ale bym ją ulepszyła czyli większe lusterko i żeby motyle się same kręciły, bardzo relaksujące są odgłosy dżungli lubię słuchać. Jak nie chcesz fp to bierz taką z dużym lusterkiem!!!!!

dzięki za odp co do kombinezonów, dzidzia Ty masz gruby mówisz - jaka marka???
i annuszka ten jasnoniebieski jaka marka i czy grube to jest??

jaszczka mój też lubi tukana.

wiolek mi też podoba sie to krzesło tylko czy ono wygodne będzie,
Z drugiej strony te wygodne nie zawsze mi pasują wygladowo (niestety mam skrzywienie, że musi mi się podobać, nie kosztować fortuny i pasować do chaty)))) a plastik mi jakoś nie podchodzi, ale jeszcze poszukam.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:34   #2646
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

dzidza - każda z nas się uczy opieki nad pociechami, nie zawsze dobrze ocenimy co dolega naszym skarbom, ważne, że już wiesz i jej pomagasz
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-13 o 22:10
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:59   #2647
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy nagromadze az tyle.
U mnie jednak to na biezaco schodzi bo nie tylko w weekendy mnie nie ma.

Wlasnie zaliczam maly nawal pokarmu powtorka ze szpitala.

Bo najprosciej powiedziec kolka. A to nie jest do konca tak.
Kolka wystepuje tylko u 10 czy 20% dzieci.
No wiem wiem, ale wierzę, że będziesz to robić jak długo się da i tak długo, jak długo starczy Ci cierpliwości . No ja mam cycuszki twarde już 3 dzień, ale na razie nie zamrażam, bo nie mam co z tym zrobić. No to jak nie kolka to co? To chyba w takim razie wzdęcia...

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

dzięki za odp co do kombinezonów, dzidzia Ty masz gruby mówisz - jaka marka???
i annuszka ten jasnoniebieski jaka marka i czy grube to jest??
To mnie zabiłaś teraz. Nie mam pojęcia . Jutro sprawdzę, bo spakowany w pokoju gdzie Malucha śpi, a dostałam go od przyjaciółki .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 23:09   #2648
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny
Anuszka - trzymam kciuki. Wierzę, że Ci się uda

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 23:19   #2649
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem wiem, ale wierzę, że będziesz to robić jak długo się da i tak długo, jak długo starczy Ci cierpliwości . No ja mam cycuszki twarde już 3 dzień, ale na razie nie zamrażam, bo nie mam co z tym zrobić. No to jak nie kolka to co? To chyba w takim razie wzdęcia...

To mnie zabiłaś teraz. Nie mam pojęcia . Jutro sprawdzę, bo spakowany w pokoju gdzie Malucha śpi, a dostałam go od przyjaciółki .
Wzdęcia odpadają bo brzuch byłby wzdęty i twardy
Nie wiem czy kojarzysz filmik jaki wrzucałam z czasów kolek Sebastiana.. brzuch też był miękki - twardy jak skała ale przy płaczu jak chyba u każdego dziecka.
ja wiem, że to były kolki na miliard procent, przyszły "o czasie" i odeszły też w dość logicznym momencie, słabły przy naszej pomocy. Nigdy więcej się "taka" histeria nie powtórzyła do tej pory jak w tamtym okresie.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 23:40   #2650
wiolek1
Zadomowienie

Alguien to by się zgadzało a kąpie też co 2 dzień smaruje 2 razy dziennie i kąpie też w tym olejku natłuszczającym oillan

żabka śnieg

dzidzia bo dzieciaki nam "mówią" o co im chodzi żeby tylko jeszcze je zrozumiec tak łatwo superowe zabaweczki napewno Aliska będzie zadowolona

jaszczka ja mojemy gripe water dawałam wtedy jak widziałam, że twardy brzuszek i się pręży ale u nas chyba lepiej pomaga bobotic

vette biedna oby histerie się skończyły szybko i Jana się nie męczyła

idę spać bo rekinek tym małym ciałkiem grzeje łóżeczko
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 23:59   #2651
niezawsze
Zakorzenienie

aaaaaaaa ale jestem cienias nie umiem Mai odlozyc do lozeczka, walcze ze soba juz z pol godziny i po prostu nie moge jej tam wlozyc, bo czuje sie jak oszustka, ktora najpierw dziecko ululala na rekach a pozniej chce oszukac, odstawic sama biedna porzucic nie rozumiem tego lozczko stoi stykajac sie bokiem z moja czescia lozka a ja nie potrafie nie spac z nia, wiem, ze robie nam krzywde spiac razem, ale jeszcze nie dzis nie umiem spac bez niej

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 00:19   #2652
wiolek1
Zadomowienie

pisze z telefonu bo wlasnie rekin je ciekawe czy sie doda niezawsze ja tez spie z malym i mysle ze to ja nie umiem spac bez niego a nie on beze mnie ale podejrzewam ze minie pare dobrych miesiecy zanim bede chciala go odstawic do jego lozeczka a wtedy pewnie on sie juz tak przyzwyczai ze bedzie problem. Ale nie chce bez niego spac i tyle i trudno ze zle uczę

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-10-14 o 00:22
Stary 2010-10-14, 02:27   #2653
kinia656
Zadomowienie

co zrobić żeby pobudzić laktację w jednej piersi?? jedną pierś mam o rozmiar większą od drugiej mimo że karmię dwoma piersiami (żadna częściej, żadna rzadziej, karmię jednakowo) boję się że gdy przestanę karmić to zostaną mi takie dwie różne piersi ;/

Może mamusie które przeszły na modyfikowane coś wiedzą?

--------
Natanek drugi raz przespał 4,5 godz w nocy !! (tzn budził się co 4-5 godz !) czyżby powoli dawał mi spać i niedługo doczekam się przespanej nocy?
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 03:37   #2654
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
I koniec histerii. Trzeci dzien z rzedu od18:40 do 20:40.
Od jutra powrot do gripe water.

Kolka,brzuszek,baki ?

haaaa tez mam takie wdzianko dla malej na hallowen

Dzieki dziewczyny za dobre slowo o mojej fryzurze
wygodniej mi teraz bo nie musze suszyc,rozczesywac,cudowa c
Czyzbym cos przeoczyla? Ja mam zamiar obciac sie na krotko.
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
aaaaaaaa ale jestem cienias nie umiem Mai odlozyc do lozeczka, walcze ze soba juz z pol godziny i po prostu nie moge jej tam wlozyc, bo czuje sie jak oszustka, ktora najpierw dziecko ululala na rekach a pozniej chce oszukac, odstawic sama biedna porzucic nie rozumiem tego lozczko stoi stykajac sie bokiem z moja czescia lozka a ja nie potrafie nie spac z nia, wiem, ze robie nam krzywde spiac razem, ale jeszcze nie dzis nie umiem spac bez niej
Kochana. Ja mam to samo. Wcale nie uwazam, ze robie zle. Dla mnie to jest cos wspanialego spac z moja coreczka i mezusiem. Tz sie smieje, ze lozeczko zagraca nam sypialnie i jest niepotrzebne.
Mysle, ze musze jeszcze dojrzec do decyzji o odstawieniu malej do jej wyrka. Wcale nie jestes cienias, uwazam, ze jestesmy strasznie zwiazane emocjonalnie z naszymi dzidziusiami.
Stary 2010-10-14, 07:39   #2655
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
pisze z telefonu bo wlasnie rekin je ciekawe czy sie doda niezawsze ja tez spie z malym i mysle ze to ja nie umiem spac bez niego a nie on beze mnie ale podejrzewam ze minie pare dobrych miesiecy zanim bede chciala go odstawic do jego lozeczka a wtedy pewnie on sie juz tak przyzwyczai ze bedzie problem. Ale nie chce bez niego spac i tyle i trudno ze zle uczę
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czyzbym cos przeoczyla? Ja mam zamiar obciac sie na krotko.

Kochana. Ja mam to samo. Wcale nie uwazam, ze robie zle. Dla mnie to jest cos wspanialego spac z moja coreczka i mezusiem. Tz sie smieje, ze lozeczko zagraca nam sypialnie i jest niepotrzebne.
Mysle, ze musze jeszcze dojrzec do decyzji o odstawieniu malej do jej wyrka. Wcale nie jestes cienias, uwazam, ze jestesmy strasznie zwiazane emocjonalnie z naszymi dzidziusiami.
A ja uważam, że popełniacie błąd, ja wiem, że dziecko ładnie pachnie i chce się czuć jego obecność itd. Ale pomyślcie będzie miało rok, chciałabył wyjść z mężem na jakaś wieczorną imprezę i nie wyjdziesz bo nie zaśnie bez was. Nie będziecie mogły tego oduczyć, kolezanka tak jak wy spała z małym mały skończy w styczniu 2 lata i ona jak wstaje o 5 coś tam robić to maż zamiast niej się kładzie bo jest histeria. A gdzie TZ śpi??
Moje dziecko śpi w łóżeczku nie lulane, w swoim pokoju, my nie śpimy u niej w pokoju, nie ma histerii itd. później będzie gorzej, nie zostawicie dzieci nawet jak będziecie chciały iść np. do fryzjera bo będzie z wami tak związane...ja kocham swoje dziecko, ale jak bym robiła tak jak wy, to by się przyzwyczaiło tylko do mnie i ciężko by było cokolwiek zrobić jak by mnie nie było...pomyślcie, kiedyś wrócicie do pracy i wtedy co wasze dziecko będzie przeżywać związane tak z wami....dobrze, że wiecie, że robicie źle...powinnyście to dobrze przemyśleć bo później będzie gorzej by tego oduczyć.
Ja mam dość sprecyzowane podejście do wychowania dziecka i tego się trzymam. Są pewne granice, których nie przekraczam. Nie noszę na rękach, przytulam owszem, ale nie lulam, rozmawiam z nią, śpiewam.
Ona leży i potrafi sama sobie gadać bawić itd.
Mała nie plącze kiedy mnie nie ma, zostanie z TZ lub moimi rodzicami.

Chodzi mi o to, że czas leci a dziecko się przyzwyczaja i później będzie trudniej...musicie pomyśleć o konsekwencjach jakie niesie takie zachowanie, no ale to wy będziecie się"męczyć" z oduczaniem, nie ja ale chcę wam zaoszczędzić bólu, kiedy mały/mała będzie zanosić się z płaczu i prosić mamusiu połóż się kolo mnie a tobie serce pęknie i się położysz i wrócisz do punktu wyjścia, powiesz mu ostatni raz...a jutro będzie powtórka...
Pewnie myślicie, co ta "gówniara" może wiedzieć, ale widzę po sowich znajomych i wiem co będzie się działo...proszę przemyślcie swoje decyzje...
Ale naprodukowałam....heheh chyba nie zrobiłam błędów.
Mała zjadła o 6 i śpi dalej.

Czas edycji: 2010-10-14 o 07:41
Stary 2010-10-14, 07:59   #2656
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
wiolek
a ile kropli boboticu dawałas ? 8 czy 15 ???
Co do spania z dzieckiem to wiadomo każdy wychowuje po swojemu ...my od początku śpimy z małym i przyznam szczerze, że gdyby sam chciał zasypiać i zasypiałby w łóżeczku to bym go nie brała do nas, ale on już pierwszego dnia po powrocie ze szpitala za nic nie zasnął w łóżeczku...zresztą mnie tak było wygodniej bo po cc nie mogłam się ruszyć tzn trochę to trwało i cholernie bolało więc też trochę z własnej wygody, zresztą nawet w dzień co go odkladałam to się wybudzał po kilku minutach i szukanie mamy....a i może ja nie byłam w tym systematyczna.....potem gdy miał 3 tygodnie jak sam leżał w szpitalu to myślałam ...super to teraz na pewno po szpitalu bedzie przyzwyczajony spac sam , ale jak usłyszałam jaką ma chrypę to juz wiedziałam że w szpitalu wcale tak grzecznie sam nie zasypiał, pewnie płakał aż zasnał ze zmęczenia Teraz nawet nie próbuję ....bo jak wiadomo nasze nocki nie są idealne i musiałabym chyba co 5 minut do niego wstawac...jak przejdą bóle brzuszka to spróbuję przyzwyczajać do zasypiania w łózeczku choć wiem żę czeka mnie raczej truuuuuudne zadanie
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Papeteria, moja Natalia ma ten sam problem. Kolki zdarzają się coraz rzadziej i trwająkrócej, ale to stękanie i duszenie mimo luźnej kupki jest kilka razy dziennie, a najczęściej w nocy.
no to współczuję bo wiem co to znaczy u mnie stekanie zdaje się nie mieć końca.....pocieszmy się kochana że już niedługo...chyba
U nas już tych wieczornych typowych kolek nie ma tzn po kąpieli najbardziej się pręży i mysle ze to juz raczej nie kolki ....suszara musi isc czasem w ruch ale nie ma już tego histerycznego płaczu i tak go już to bardzo nie boli więc ataków już raczej nie ma ...zostały "tylko" te wzdęcia....od wczoraj mały nawet próbuje się przy tym wyginać w mostek Za to lubi leżeć z gołą d... .dziś go zostawilam tak na chwilę i kupa poszła... rozluznia się chyba wtedy
dzidzia super że spokojnie zasnęła widać twoje metody przyniosły efekty...ja jestem na siebie troche zła że wcześniej nie podalam kropelek choć rewolucji po nich nie ma ale jednak troche pomagaja...tzn podawalam je ponad miesiac temu ale mialam wrazenie ze tylko bardziej plakal no a potem dostal biegunki i myslalam ze to przeze mnie i odstawiłam wszelkie kropelki i herbatki ....
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
roz....cierpią moje dydki bo on się tak pręży okrutnie i ciągnie suty na wszystkie strony podczas karmienia
macie może jeszcze jakieś sposoby na pierdki, bo on się tak męczy
mam to samo szczególnie wieczorem
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Mni

Ja czułam jak przewracałam się z boku na bok, że tak strasznie ciągnie do dołu. Ja też nie mogłam się za bardzo schylać, na drugi dzień po cc poszłam z Markiem pod prysznic i musiał mnie myć Nie mogłam się też do końca wyprostować, śmiech sprawiał mi ból, to samo kichnięcie czy kaszel. Po zdjęciu szwów (właściwie to nie szwy tylko metalowe klamerki) poczułam się ciut lepiej...
A co do kroplówek, to w pierwszej dobie dostałam 5 butli wielkich, na drugi dzień rano to samo. Byłam od tego spuchnięta jak bania
o tak to tez mialam takie uczucie a pod prysznicem była ze mną piguła...a pierwszy dzien basen ....co do kroplówek to dziewczyny z sali byly zbulwersowane że dostałam "jedzenie" w postaci glukozy x 3 chyba w ciągu tych 24 h a one nie...pozniej wyszlo ze przez anemie .... oxy była okropna .....brrrr a potem jeszcze oxy w zastrzykach....btw do dzis mama siniaki na posladkach z dwóch stron :conf used:
Cytat:
Dla mnie cc to byla bajka. Nawet ten glupi zastrzyk w kregoslup, ktorego sie tak strasznie balam ...
ja uśpiona byłam wdychając takie coś jak rozpuszczalnik nie mogłam się doczekać... bo jak mnie oddali na salę operacyjną a miałam parte i gdy zapytałam położnej takiej innej co przyszła "do pomocy" co mam robić czy przeć czy trzymać to mi powiedziała "a rób co chcesz " ..... i nie wiedziałam co robić to zaciskałam poslady i bałąm się że uduszę małego... jejku traumatyczne przezycie ale koncze juz ten temat....
Cytat:
Tez mialyscie malenstwa przy sobie? to cale rooming-in ? Oj ciezko bylo
ja oddawałam na noc mimo protestu piguł .... nie byłabym w stanie się nim zając...jaki tylko zamknełam oczy widziałam jego buziunie i nie moglam doczekac się rana no i wyłam w poduszkę że go oddałam

widzę temat krzeselek , powoli musiałabym myśleć o jakimś i mata...siala chciałam kupić te okrojoną wersję rainforest ale tak zachwalacie tę tiny że i chyba ja ją wezmę

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

karolcia "gówniaro" żartuje wez tez pod uwage ze kazde dziecko ma inny charakterek , temperament i niektóre same bez wiekszego wysiłku same zasną w łóżeczku a niektóre nie...np. dziecko szwagra zasypiało od samego poczatku tylko w łóżeczku a z nimi nie chciało spac takze nic nie musieli robic, tak samo siostra tz ta ma dwoje dzieci i kazde jest inne ...jedno gdy bylo male wisialo na cycu non stop, drugie wisi tylko gdy jest glodne itp, jedno nie zasnelo w lozeczku a drugie bez problemu, przy jednym trzeba bylo chodzic na palcach a przy drugim nie itp.......takie roznice a jedno wychowanie...może jestem optymistką ale myślę, że gdy mój mały bedzie miał roczek to już bedzie dawno śpiochał w swoim łóżeczku
A poza tym powtórze to co było pisane tu wielokrotnie każda mama wychowuje po swojemu i dla każdej własna metoda jest dobra .Kropka

Moje dziecie własnie zasneło w huśtawce.....od jakiegoś czasu udaje mu się to mniej więcej o tej samej porze na ok 2 h ...odsypia nocki

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-14 o 08:06
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:04   #2657
karolcia228
Zakorzenienie

Ja wam powiem, że ja nie mogę rodzic naturalnie skurcze paraliżują mi nogi i plecy, pozycja dla mnie najlepsze złożone nogi, nie mogę rozłożyć bo czuję jak by mi biodro zaraz miało wyskoczyć
CC to moja jedyna opcja i powiem wam, ze dla mnie to nie było nic strasznego, fakt, że czułam jak rozrywają mnie...ale po CC po dozwolonym czasie sama wstałam, poszłam się myc itd. chodziłam, zajmowałam się mała, siedziałam po turecku i wogóle...ciągnęło owszem, ale nie było to dla mnie aż tak mocne..nie krwawiłam tez...w domu jak wróciłam robiłam w wszystko, a na drugi dzień wyszłam na spacer itd. wiec to chyba zależy od każdej z nas i jej progu bólu...ja mam wysoki bo nawet skurcze powyżej 100 nie był dla mnie mocny...

papeteria
Moje nie zaśnie ze nami
Pewnie każde jest inne, ale ja uważam, że dziecko do biała kartka i jak ją zapiszesz zależy od ciebie, ja byłam grzeczna, a moja siostra inna, ale mama konsekwentnie odkładała do łóżeczka i się nauczyła, jedna istotna, rzecz, taka nauka dziecka które jak piszesz ma charakterek, potrzebuje konsekwencji i wytrwałości w swoim postanowieniu, a wiele mam rezygnuje z wygody lub z tego, że dziecko się męczy, teraz się pomęczy i zapomni, z czasem będzie gorzej.

Moje teorie wychowawcze odbiegają od waszych, ja dokładnie wiedziałam i wiem co i jak będzie wyglądać, ja dość długo obserwowałam dzieci, bardzo je lubię, ale pewne granice muszą być zachowane. Wychodzi, że nie mam uczuć, bo mi nawet nie tęskno jak wychodzę na 3 -4 h, ale ja wiem, że to jak ja teraz wychowam, będzie procentowało w przyszłości.

Każda jak naważy sobie piwka takie wypiję

Czas edycji: 2010-10-14 o 08:13
Stary 2010-10-14, 08:10   #2658
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
.....powiem wam, ze dla mnie to nie było nic strasznego, fakt, że czułam jak rozrywają mnie...ale po CC po dozwolonym czasie sama wstałam, poszłam się myc itd. chodziłam, zajmowałam się mała, siedziałam po turecku i wogóle...ciągnęło owszem, ale nie było to dla mnie aż tak mocne..nie krwawiłam tez...w domu jak wróciłam robiłam w wszystko, a na drugi dzień wyszłam na spacer itd. wiec to chyba zależy od każdej z nas i jej progu bólu...ja mam wysoki bo nawet skurcze powyżej 100 nie był dla mnie mocny...
hardcore no ale faktycznie jeden może drugi nie , jedno dziecko ma kolki drugie nie ..... jedno zaśnie bez problemu w łóżeczku drugie nie itp itd...
Cytat:
Ja wam powiem, że ja nie mogę rodzic naturalnie skurcze paraliżują mi nogi i plecy, pozycja dla mnie najlepsze złożone nogi, nie mogę rozłożyć bo czuję jak by mi biodro zaraz miało wyskoczyć
kochana mam nadzieje, ze sie nie obrazisz ze to napisze ale jak sie kochacie wiem ze raczej baaardzo lubisz a z biodrami masz problem wiec z czystej ciekawosc pytam ...a teraz ide sie schowac

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-14 o 08:16
Stary 2010-10-14, 08:17   #2659
karolcia228
Zakorzenienie

papeteria - nie no co ty...bywało tak ze w trakcie wyskoczyło więc musieliśmy przerwać i trzeba masować by wskoczyło....ostatnio się to nie zdarza, ale rożnie się kochamy naprawdę, jeśli coś wyskakuje przerywamy masuje nogę za chwile wróci i z powrotem heheh...ale pozycja po turecku jest najlepsza dla mnie na biodra itd. w szpitalu pielęgniarki były w szoku no ale....

Stary 2010-10-14, 08:22   #2660
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Moje nie zaśnie ze nami
Pewnie każde jest inne, ale ja uważam, że dziecko do biała kartka i jak ją zapiszesz zależy od ciebie, ja byłam grzeczna, a moja siostra inna, ale mama konsekwentnie odkładała do łóżeczka i się nauczyła, jedna istotna, rzecz, taka nauka dziecka które jak piszesz ma charakterek, potrzebuje konsekwencji i wytrwałości w swoim postanowieniu, a wiele mam rezygnuje z wygody lub z tego, że dziecko się męczy, teraz się pomęczy i zapomni, z czasem będzie gorzej.

Moje teorie wychowawcze odbiegają od waszych, ja dokładnie wiedziałam i wiem co i jak będzie wyglądać, ja dość długo obserwowałam dzieci, bardzo je lubię, ale pewne granice muszą być zachowane. Wychodzi, że nie mam uczuć, bo mi nawet nie tęskno jak wychodzę na 3 -4 h, ale ja wiem, że to jak ja teraz wychowam, będzie procentowało w przyszłości.

Każda jak naważy sobie piwka takie wypiję
Kochana ja nie twierdze ze nie masz uczuc nawet ci zazdroszcze ze Nastka spi sama ale ona zdaje sie jest wogole grzeczna....

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Cytat:
papeteria - nie no co ty...
rety to musi byc bolesne ale chyba juz troszke przywyklas co

Stary 2010-10-14, 08:23   #2661
karolcia228
Zakorzenienie

papeteria - tak to fakt, że to grzeczne dziecko twu twu....dlatego boję się mieć drugie myślę, że nie będę mieć no ale ...
Tak przywykłam, czasem wyskakuje, brzy dużym kroku np. przez kałużę lub skoku na w-fe przez kozła ale przywykłam nie jest źle...

Czas edycji: 2010-10-14 o 08:25
Stary 2010-10-14, 08:32   #2662
papeteria
Zakorzenienie

Tż nastawił budzik wiec maly pospal cale pol godziny
jakby nie mogl mi powiedziec bym go obudzila......ale czuje kupe wiec moze nawet lepiej ze wstal...druga juz dzisiaj

Stary 2010-10-14, 08:44   #2663
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam, że popełniacie błąd, ja wiem, że dziecko ładnie pachnie i chce się czuć jego obecność itd.
hehehe:ha haha: nie spie z dzieckiem , bo ladnie pachnie

Wczoraj jak probowalam Maje ululac w lozeczku to dostala takiej histerii jakby miala kolke, ktorej nie miala juz baaardzo dluuugo i tez miedzy innymi jak udalo mi sie ja uspokoic to nie mialam serca jej odkladac do lozeczka a w ogole to przespala mi 6h!

Karolcia a ja z biala karta sie absolutnie nie zgodze, od poczatku juz dzieci wiedza co lubia przyklad ze smoczkiem, kazzdy lubi inny a nie ten, ktory pierwszy podasz, albo z ruchliwoscia, ktorej nie da sie nauczyc, moja Maja jak nie spi ciagle sie rusza, nie ma tak, ze nie macha rekami lub nozkami a kolezanki synek(7dni starszy) rece wdzluz i sie nie rusza!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:45   #2664
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Tż nastawił budzik wiec maly pospal cale pol godziny
jakby nie mogl mi powiedziec bym go obudzila......ale czuje kupe wiec moze nawet lepiej ze wstal...druga juz dzisiaj
moja też po nocy miała, choć ona w dzień też robi, już się obudziła i piszczy, gada i się śmieje, zagada mnie normalnie.

niezawsze - zastanawia mnie to, skąd taki maly człowieczek, może tyle wiedzieć o naszym świecie...hmmm...bo często słyszę dzieci tak ładnie pachną
Ale pewne nawyki dziecka można nauczyć
Moja tak piszczy, cieszy się, że szok...będzie straszną gadułą

Czas edycji: 2010-10-14 o 08:50
Stary 2010-10-14, 08:49   #2665
vette
Zadomowienie

Cytat:

Karolcia a ja z biala karta sie absolutnie nie zgodze, od poczatku juz dzieci wiedza co lubia przyklad ze smoczkiem, kazzdy lubi inny a nie ten, ktory pierwszy podasz, albo z ruchliwoscia, ktorej nie da sie nauczyc, moja Maja jak nie spi ciagle sie rusza, nie ma tak, ze nie macha rekami lub nozkami a kolezanki synek(7dni starszy) rece wdzluz i sie nie rusza!
czekalam az ktos to napisze
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:51   #2666
wiolek1
Zadomowienie

karolcia od tego jest forum żeby każdy mógł wyrazić swoje zdanie a i tak każdy zrobi jak będzie chciał i luz
ja wiem, że robię źle ale mimo to robię tak i będę tak robic bo jak już pisałam ja potrzebuje tego bardziej niż moje dziecko
a co do tż to on śpi w salonie na kanapie
ale wiedziałam, że tak będzie bo on wstaje o 6 do pracy i jak w nocy mały płacze chodźby chwilke ( mój mały jak jest głodny to w 1 sekundzie jest krzyk ) to się budził i wkurzał więc niech spada i śpi na tej niewygodnej kanapie a ja mam królestwo na łóżku z synkiem

a zastrzegałam się, że absolutnie nie wezmę dziecka do łóżka
a teraz jak nauczyłam się karmić na leżąco to przez sen wyciągam cyca i śpię dalej

dla równowagi w dzień maleńki śpi w łóżeczku wcześniej kładłam go na kanapie w salobie ale wtedy wogóle nie spędzał czasu w łóżeczku
no ale teraz go kłade więc może nie bedzie mieć jakiegoś urazu do łożeczka a co do przywiązania to nie płacze beze mnie jak zostaje z tatą na weekendach ( mnie nie ma po 10 godzin )
tak samo z zabawą on potrafi sam przesiedzieć w leżaczku i dopiero po godzinie zaczyna się złościć żeby się nim " zająć" więc jak gotuje obiad to stawiam go obok i jest luz

więc może to spanie ze mną nie zepsuje go całkowicie ale jak będzie miec rok to pewnie dalej ja będę chciała z nim spać

bo to poprostu uwielbiam jak się stykami noskami i jak mi czasem przywali z główki bo ma takie czasem ruchy, że się wierci i nie raz mi już z dyńki zasadził

papi 15 kropelek 8 to nawet nie ma co podoawać przynajmniej w moim przypadku

Cytat:
CC to moja jedyna opcja i powiem wam, ze dla mnie to nie było nic strasznego, fakt, że czułam jak rozrywają mnie...ale po CC po dozwolonym czasie sama wstałam, poszłam się myc itd. chodziłam, zajmowałam się mała, siedziałam po turecku i wogóle...ciągnęło owszem, ale nie było to dla mnie aż tak mocne..nie krwawiłam tez...w domu jak wróciłam robiłam w wszystko, a na drugi dzień wyszłam na spacer itd. wiec to chyba zależy od każdej z nas i jej progu bólu...ja mam wysoki bo nawet skurcze powyżej 100 nie był dla mnie mocny...
bo nie miałaś oksy :P
wierz mi mój próg bólu jest baaardzo wysoki np depilacje brazylijską do zera woskiem to dla mnie bez mrugnięcia tylko trochę "zaswędzi"
i skurcze na poziomie 70 nawet nie czółam gdybym nie widziała na monitorze.
ale po oksy na poziomie 40 płakałam a powyżej 70 to już darłam się z bólu a 100 to ledwie pamiętam bo mdlałam

idę do alergologa ciekawe czy mnie przyjmie

miłego dnia
Stary 2010-10-14, 08:55   #2667
karolcia228
Zakorzenienie

wiolek - coś mi podawali ale nie wiem co...nie mówili a ja rozwarcie miałam hehe nie potrzebnie
a tz ma bosko hehe ja ogólnie go nie budzę, mała wstaje rano wiec karmie i idzie spać, lub jak wstaje około 8 to wtedy TZ idzie po nią...jak mam wolne...spaliśmy osobno może 3 noce bo jak było gorąco to nie można było robić w pokoju przeciągu

Czas edycji: 2010-10-14 o 08:59
Stary 2010-10-14, 09:00   #2668
alutka78
Rozeznanie

No to ja widocznie jestem zla mama, bo wszedzie Dagusie ze soba zabieram. Chodzimy razem po urzedach, sklepach itp.
Niestety nie mam jej z kim zostawic. Rodzice mieszkaja daleko, maz pracuje, a ja nie mam zamiaru jej zostawic z sasiadka. Spimy razem w trojke, jestesmy wszyscy bardzo zwiazani emocjonalnie, a moje zachowanie tlumacze tym, ze ani ja ani tz nie mielismy w rodzinnych domach wystarczajaco okazywanych uczuc.
Z rodzicami nie mielismy dobrego kontaktu.
Moja siostra ma dwojke dzieci i tez spaly z nia w lozku. stopniowo odkladala je do ich lozeczek i nie bylo problemu.
Uwazam, ze nie ma reguly.
Stary 2010-10-14, 09:11   #2669
karolcia228
Zakorzenienie

alutka - ja ja zabieram do sklepów, bo nie zawsze mama czy tata mogą przyjechać, choć ostatni weekend października będziemy same i będziemy musiały same zrobić zakupy itd. najgorsze ze ona jest taka ciężka...no ale dam rade
Co do kontaktu, to TZ z mama, a ja z obojgiem

Czas edycji: 2010-10-14 o 09:12
Stary 2010-10-14, 09:18   #2670
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
alutka - ja ja zabieram do sklepów, bo nie zawsze mama czy tata mogą przyjechać, choć ostatni weekend października będziemy same i będziemy musiały same zrobić zakupy itd. najgorsze ze ona jest taka ciężka...no ale dam rade
Co do kontaktu, to TZ z mama, a ja z obojgiem
Tak i bedzie coraz ciezsza. A kontaktu z rodzicami zazdroszcze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości