Bukiety ślubne - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 14:05   #2701
atena11
Raczkowanie

Dot.: Bukiety ślubne

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Niezwykła suknia!!!!!!!! Pełna ruchu, zwiewności - drobne kwiaty wprowadzą dodatkowy niepotrzebny ruch. Ponieważ suknia składa sie z wielu elementów wiązankę ograniczyła bym do 5-7 cantadeski przewiązanych atłasową wstążką. Ładnie by wyglądały takie w formie lekko zwiniętych rurek.
Pięknie dziękuję za radę. Ja nawet nie pomyślałam, że małe i "ruchliwe" kiwaty mogą być przesadą.
atena11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 20:49   #2702
ewalena
Zadomowienie

Consay bardzo się cieszę że moja praca zyskała uznanie. Każde słowa aprobaty motywują mnie do pracy i nauki. Dziękuję
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 00:38   #2703
Ewaandro
Przyczajenie

Ponieważ pisze po raz pierwszy na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Przejrzałam kilkadziesiąt stron z tego tematu bo nie chciałam powtarzać wątku ale już nie mam siły dalej przeglądać. Po prostu zapytam. Jak to jest z tymi tulipanami. Podobno są to kwiaty sezonowe. Od kiedy do kiedy są dostępne? Czy na początku lipca (dokładnie 4) udało by się jeszcze zrobić z nich bukiet? Ile są w stanie wytrzymać? (pal licho że się rozwiną, chodzi o to żeby płatki nie poopadały ) Czytałam już cos o wpinaniu tulipanu we włosy i konkluzja była taka, że to raczej niemożliwe, albo przynajmniej bardzo trudne. Dobrze zrozumiałam?
Ewaandro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 10:01   #2704
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewaandro Pokaż wiadomość
Ponieważ pisze po raz pierwszy na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Przejrzałam kilkadziesiąt stron z tego tematu bo nie chciałam powtarzać wątku ale już nie mam siły dalej przeglądać. Po prostu zapytam. Jak to jest z tymi tulipanami. Podobno są to kwiaty sezonowe. Od kiedy do kiedy są dostępne? Czy na początku lipca (dokładnie 4) udało by się jeszcze zrobić z nich bukiet? Ile są w stanie wytrzymać? (pal licho że się rozwiną, chodzi o to żeby płatki nie poopadały ) Czytałam już cos o wpinaniu tulipanu we włosy i konkluzja była taka, że to raczej niemożliwe, albo przynajmniej bardzo trudne. Dobrze zrozumiałam?
tulipany widzę nawet w pażdzierniku w niektórych kwiaciarniach

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 21:36   #2705
ewalena
Zadomowienie

Tulipany w ofercie holenderskiej kończą się z końcem czerwca, ale jak to z roślinami bywa czas jest dość płynny i mogą się pojawiać jeszcze przez połowę lipca. Ale zastrzegam w katalogu ofertowym holenderskim jest przerwa w sprzedaży w lipcu, sierpniu i wrześniu. Proponuję wybrać inny bukiet, gdyby się okazało że tulipanów jednak nie ma.
Acha, jeśli tulipany rozwijają sie w trakcie uroczystości problemem są pręciki z pyłkiem, który brudzi raczej trwale tkaniny natomiast skórę zmyjesz po kilku dniach.
Stary 2008-03-26, 22:02   #2706
sylwia1983
Przyczajenie

Witam
Wiecie czy białe cantedeskie dostane w maju??? Te kwiaty wybrałam sobie do bukietu ślubnego i nie chciałabym zmieniać ich na inne.
Pozdrawiam
sylwia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 10:51   #2707
natasza_xy
Przyczajenie

Witam serdecznie,
dziewczyny proszę o pomoc, jaki bukiet do takiej sukienki, ślub 26.04 więc mam niewiele czasu na podjęcie decyzji. Bardzo proszę o pomoc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 943.jpg (69,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 943_DEM1213.jpg (60,1 KB, 30 załadowań)
natasza_xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 12:57   #2708
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natasza_xy Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
dziewczyny proszę o pomoc, jaki bukiet do takiej sukienki, ślub 26.04 więc mam niewiele czasu na podjęcie decyzji. Bardzo proszę o pomoc.
napisz cos o dodatkach- w jakich kolorach i cos o garniturze Pana Młodego

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 13:26   #2709
natasza_xy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
napisz cos o dodatkach- w jakich kolorach i cos o garniturze Pana Młodego
suknia jest w kolorze śmietankowym, biżuteria to perełki a garnitur młodego będzie grafitowy, ja brunetka i on też
Stary 2008-03-27, 15:45   #2710
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
suknia jest w kolorze śmietankowym, biżuteria to perełki a garnitur młodego będzie grafitowy, ja brunetka i on też
Piękna suknia Ja dobrałabym do niej bukiecik bez zbędnej zieleniny, najlepiej w kolorze łososiowym lub brudny róż. Może z różyczek?

Ewaleno, mam kolejne pytania do Ciebie, bo chyba znalazłam cos dla siebie
Napisz proszę, czy te bukieciki będą pasować do sukni w kolorze ecru, dziewczęcej i prostej, z koronki (bizuteria - mgiełka perełek ecru)?
Czy bukiecik nr 3 da się (w sierpniu) wzbogacić kremowymi/waniliowymi storczykami i czy wówczas nie byłby za bardzo przeładowany? Czy dobrze widzę, że po środku jest biała róża? Bardzo proszę o odpowiedź.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bouquet-113-lg.jpg (48,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ooooo.jpg (36,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b124.jpg (74,5 KB, 34 załadowań)

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-27 o 21:25 Powód: post pod postem
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 09:03   #2711
natasza_xy
Przyczajenie

[quote=gosiunia22;7033342]Piękna suknia Ja dobrałabym do niej bukiecik bez zbędnej zieleniny, najlepiej w kolorze łososiowym lub brudny róż. Może z różyczek?

Dziękuje bardzo, pomyślę nad Twoją propozycją, Tez myślałam nad jakimś różem...dzięki wielkie Pozdrawiam
Stary 2008-03-28, 09:10   #2712
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Witam serdecznie,

Polecam także coś okrągłego i kolorowego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ggg.jpg (79,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielokolorowe (8).jpg (99,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielokolorowe (7).jpg (109,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielokolorowe (110).jpg (35,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielokolorowe (5).jpg (37,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-03-28, 10:25   #2713
Ewaandro
Przyczajenie

Cytat:
Tulipany w ofercie holenderskiej kończą się z końcem czerwca, ale jak to z roślinami bywa czas jest dość płynny i mogą się pojawiać jeszcze przez połowę lipca. Ale zastrzegam w katalogu ofertowym holenderskim jest przerwa w sprzedaży w lipcu, sierpniu i wrześniu. Proponuję wybrać inny bukiet, gdyby się okazało że tulipanów jednak nie ma.
Acha, jeśli tulipany rozwijają sie w trakcie uroczystości problemem są pręciki z pyłkiem, który brudzi raczej trwale tkaniny natomiast skórę zmyjesz po kilku dniach.
Dziękuje bardzo za konkretną odowiedź Jednym słowem szansa na tulipany jest ale tak czy siak są ryzykownym kwiatem jeśli chodzi o wiązanki ślubne. Szkoda bo są piękne. Jedne z moich ulubionych.
Ewaandro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 12:24   #2714
asiuk
Zakorzenienie

Kochane, proszę o pomoc!
Ślubuję w połowie października. Mam 158 cm wzrostu, dość okrągłą buzię. Radziłam się stylistki odnośnie kolorystyki, zdecydowanie doradziła mi bukiet w nasyconych kolorach (kontrastujących z suknią), najlepiej w kolorach różu czy fioletu (o zabarwieniu czerwonym) lub ewentualnie bordowym.
Co poradzicie? Włosy farbuję, na ślubie będę miała raczej czekoladowy brąz, być może z kontrastowymi blond pasemkami, oczy mam piwne i pasuje mi mocniejszy makijaż.

Załączam fotkę sukni na modelce (swoich nie posiadam). Sukienka jest biała, na górze jest delikatna koronka, która "spływa" niesymetrycznie na dół sukni (czego być może nie widać na zdjęciu).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mariees de paris_gina.jpg (69,1 KB, 50 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 13:04   #2715
natasza_xy
Przyczajenie

Cytat:
Polecam także coś okrągłego i kolorowego.
EWLENA, dziękuję za propozycje, a powiedz czy właśnie powinnam mieć bukiet okrągły czy raczej troszkę wiszący, mam 164cm wzrostu a narzeczony 180cm....w kwiaciarni powiedziano mi ze właśnie powinnam mieć wiszący bo podobno mnie wydłuży..czy to prawda?

asiuk wklejam bukiety w tych kolorach co proponujesz, może coś znajdziesz dla siebie. p.s. piękna sukienka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0fd2474bcee356e6.jpg (31,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (36,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2bef859aa214b836a7ebeade07c9939d.jpg (51,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (28,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (45,9 KB, 27 załadowań)

Czas edycji: 2008-03-28 o 21:40 Powód: post pod postem
Stary 2008-03-28, 13:14   #2716
natasza_xy
Przyczajenie

i jeszcze troszkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 89a2acbcef216172.jpg (91,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 486.jpg (43,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13062002-10Amsterdam.jpg (13,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HT Red Roses.jpg (12,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-03-28, 13:17   #2717
natasza_xy
Przyczajenie

ostatnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z allegro.jpg (17,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding_flower_bridal_bouquet_orchid_e.jpg (20,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipany (44).jpg (22,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img2.jpg (67,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg delikatne fiolety.jpg (22,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-03-28, 13:47   #2718
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
w kwiaciarni powiedziano mi ze właśnie powinnam mieć wiszący bo podobno mnie wydłuży..czy to prawda?
Tak, to prawda Tak samo, jeśli ktoś nie jest zbyt szczupły, może się takim bukietem wysmuklić.

Dziękuję bardzo za Twoje propozycje
Najbardziej spodobał mi się ten bukiecik:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7043465
Jest śliczny!

Poproszę jeszcze o opinię naszej wizażowej specjalistki od bukietów, czyli Ewaleny
Czy taki bukiecik wklejony przez Nataszę będzie ok do tej sukni? I jakie kwiaty będą najodpowiedniejsze w październiku?
Proszę o propozycję podobnych, wiszących lub z innymi pionowymi elementami bukietów

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-03-28, 15:55   #2719
zenobia
Przyczajenie

Dziewczyny, dzięki temu forum i Waszej pomocy udało mi się w końcu znaleźć wymarzony bukiet (za co jeszcze raz bardzo dziękuję). Na zdjęciu jest on biały (moja sukienka też jest biała) więc żeby wszystko się nie zlewało to wymyśliłam sobie, że mój bukiet będzie różowy. Problem w tym, że jest on z mieszanych kwiatów (róża, kalia i frezje) i o ile w przypadku bieli nie ma z tym problemu to różowy występuje w kilku/kilkunastu odcieniach.
Stąd moja kolejna prośba (zwłaszcza do Ewaleny): czy znacie może taki gatunek róży, który miałby taki sam odcień jak różowa kalla (optymistycznie zakładam, że jest tylko jeden rodzaj różowych kalli)?

Czy może też powinnam przestac "wydziwiać" i zamawiać taki bukiet jak na zdjęciu (czyli biały)?

Poniżej załączam sukienkę i bukiet.
Pozdrawiam,
Z.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (41,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 205_1.jpg (12,4 KB, 18 załadowań)
zenobia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 16:08   #2720
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
EWLENA, dziękuję za propozycje, a powiedz czy właśnie powinnam mieć bukiet okrągły czy raczej troszkę wiszący, mam 164cm wzrostu a narzeczony 180cm....w kwiaciarni powiedziano mi ze właśnie powinnam mieć wiszący bo podobno mnie wydłuży..czy to prawda?
Twoja suknia ma wiele elementów "wyciągających (dekolt, ramiączka)możesz wypuścić np. 3-5 pedów bluszczu z małymi listakami, ale nie więcej niż najdłuższy ok.30cm. Bukiet wydłużony przy takiej górze sukni będzie przesadą.

Cytat:
Napisane przez zenobia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki temu forum i Waszej pomocy udało mi się w końcu znaleźć wymarzony bukiet (za co jeszcze raz bardzo dziękuję). Na zdjęciu jest on biały (moja sukienka też jest biała) więc żeby wszystko się nie zlewało to wymyśliłam sobie, że mój bukiet będzie różowy. Problem w tym, że jest on z mieszanych kwiatów (róża, kalia i frezje) i o ile w przypadku bieli nie ma z tym problemu to różowy występuje w kilku/kilkunastu odcieniach.
Stąd moja kolejna prośba (zwłaszcza do Ewaleny): czy znacie może taki gatunek róży, który miałby taki sam odcień jak różowa kalla (optymistycznie zakładam, że jest tylko jeden rodzaj różowych kalli)?

Czy może też powinnam przestac "wydziwiać" i zamawiać taki bukiet jak na zdjęciu (czyli biały)?

Poniżej załączam sukienkę i bukiet.
Pozdrawiam,
Z.
Do tej sukni jeśli ten bukiet to bez tej wystającej krótszej cantadeski.
Myślę że lepiej będzie to wyglądało w różnych odcieniach różu niż wszystko monochromatycznie.
Kwiaty wybarwiają sie w zależności od natężenia światła. Określ odcień różu w kwiaciarni - dobre kwiaciarnie mają wzorniki kolorów. A jeśli będziesz miała kłopot idź do sklepu z farbami tam mają takie karteczki z kolorami (można je sobie brać).

Czas edycji: 2008-03-28 o 21:38 Powód: post pod postem
Stary 2008-03-28, 17:54   #2721
zenobia
Przyczajenie

Ewalena, bardzo Ci dziękuję za pomoc.
zenobia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 18:51   #2722
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Myślę że lepiej będzie to wyglądało w różnych odcieniach różu niż wszystko monochromatycznie.
Kwiaty wybarwiają sie w zależności od natężenia światła. Określ odcień różu w kwiaciarni - dobre kwiaciarnie mają wzorniki kolorów. A jeśli będziesz miała kłopot idź do sklepu z farbami tam mają takie karteczki z kolorami (można je sobie brać).
Też tak sądzę.
Co do doboru kolorystycznego kwiatów w bukiecie, to dobra kwiaciarka będzie wiedziała sama, jakie kwiaty ma zamówić do Twojego bukietu. Jak powiedziałam swojej, że chcę mieć w bukiecie mocno bordowe róże, wyglądające jak z aksamitu, od razu wiedziała, jaki rodzaj róż zamówić. Nie zawiodłam się
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 23:13   #2723
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Kochane, proszę o pomoc!
Ślubuję w połowie października. Mam 158 cm wzrostu, dość okrągłą buzię. Radziłam się stylistki odnośnie kolorystyki, zdecydowanie doradziła mi bukiet w nasyconych kolorach (kontrastujących z suknią), najlepiej w kolorach różu czy fioletu (o zabarwieniu czerwonym) lub ewentualnie bordowym.
Co poradzicie? Włosy farbuję, na ślubie będę miała raczej czekoladowy brąz, być może z kontrastowymi blond pasemkami, oczy mam piwne i pasuje mi mocniejszy makijaż.

Załączam fotkę sukni na modelce (swoich nie posiadam). Sukienka jest biała, na górze jest delikatna koronka, która "spływa" niesymetrycznie na dół sukni (czego być może nie widać na zdjęciu).
Jedna z piękniejszych sukni - wymaga odpowiedniego bukietu -moim zdaniem nie w tak intensywnych kolorach ponieważ kolor też "waży" moim zdaniem może to przytłoczyć zwiewność i całą sylwetkę (158+obcasy). Stylistka chyba nie widziała sukni.
Bukiet nie może nic rysować na sukni (nic zwisającego z przodu)W formie "księżyca" z wydłużoną prawą stroną moim zdaniem był by dobry. Na ostatnim zdjęciu taki bukiet o jakim myślę z modyfikacja długości po prawej ręce. Możesz uzyskać nasycony kolor stosując kwiaty, których brzegi są mocno wybarwione a reszta jest jasna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mieszane (101).jpg (46,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mieszane (5).jpg (27,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pastel (168).jpg (15,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pastel (171).jpg (14,3 KB, 11 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 23:25   #2724
Taska
Raczkowanie

Czy moglabym sie dowiedziec co to za kwiaty w bukiecie nr 2, ktory wkleilas
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...postid=7051475

Dziekuje

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 10:51   #2725
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Kochane, proszę o pomoc!

Ech też mama problem z doborem bukietu,bo przecież mama taką samą suknięA tak btw to już ją zamówiłas?
Stary 2008-03-29, 11:10   #2726
kotka85
Raczkowanie

Cytat:
Róża, frezja,eustoma - wszystko jest w czerwcu.

Baaaaaardzo dziękuję za odpowiedź!

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009060601401430.png
kotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 11:22   #2727
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna z piękniejszych sukni - wymaga odpowiedniego bukietu -moim zdaniem nie w tak intensywnych kolorach ponieważ kolor też "waży" moim zdaniem może to przytłoczyć zwiewność i całą sylwetkę (158+obcasy). Stylistka chyba nie widziała sukni.
Bukiet nie może nic rysować na sukni (nic zwisającego z przodu)W formie "księżyca" z wydłużoną prawą stroną moim zdaniem był by dobry. Na ostatnim zdjęciu taki bukiet o jakim myślę z modyfikacja długości po prawej ręce. Możesz uzyskać nasycony kolor stosując kwiaty, których brzegi są mocno wybarwione a reszta jest jasna.
Dziękuję bardzo za pomoc i za komplement
Stylistka właśnie widziała suknię (to zdjęcie), ale chyba dobierała kolor pod moją urodę (ponoć dość mocną kolorystycznie i kontrastową), a nie pod suknię Piękne są te bukiety, które wkleiłaś!
Podbijam pytanie Taski o kwiaty z bukietu nr 2 - czy one występują w różach albo fioletach?
Jakie kwiaty będą takie, jak piszesz - o barwnych brzegach i jasnej reszcie? I czy takowe są w październiku?
I mam jeszcze jedną prośbę - czy masz może w swoich zbiorach coś odpowiedniego dla mnie w odcieniach fioletu o zabarwieuniu czerwonym? Czyli nie tak chłodny, jak pierwszy z zamieszczonych.

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ech też mama problem z doborem bukietu,bo przecież mama taką samą suknięA tak btw to już ją zamówiłas?
Tak, już zamówiona

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-03-29, 13:12   #2728
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

Tak, już zamówiona
Ups,to chyba i ja się wybiorę,bo się zabieram za to jak pies do jeża...
Stary 2008-03-30, 13:20   #2729
Bita
Przyczajenie

Dziewczyny zwracam się o pomoc, ślubuję 30 sierpnia i jak pewnie większość mam problem z bukietem..
Mam 175 cm + niski obcas włosy ciemna czekolada i delikatne pasemka (kilka), sukienka biała na podwójnych delikatnych ramiączkach, od pasa się delikatnie poszerza. Na sukience delikatny tiul. Sukienka jest bardzo delikatna stylu romantycznym i nie mam pojęcia jaki bukiet będzie pasował. Pan młody- garnitur czarny w bardzo delikatne prązki..
POMOCY!!!
Bita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 15:34   #2730
ewalena
Zadomowienie

Wiązanka nr 2 to róża Spinix i cantadeskia Flame + zielenina liście anturium ( małe) i bluszcz z drobnymi listkami,

Bita - poprosimy o zdjęcie sukni lub podobnego fasonu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości