Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 14:27   #2701
lady Vader
Rozeznanie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
O matko, o matko, o matko... zasłabłam z szoku...

Naaaprawawdęęę tak Ci się kojarzy?

Uwielbiam Perles, nienawidzę Midnight, nie widzę osobiście nic podobnego.
Naprawdę - oba zapachy są na mnie różano-paczulowe - z tym,że Perles są bardziej ostre i gorzkie ,bardziej kamforowe-a w Midnight ... czuję więcej słodkiej róży,podbitej paczulą.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ja mogę zrozumieć, że ktoś widzi podobieństwo między Perles a MP, ale pod jednym tylko warunkiem - jeśli na jego skórze wybija się wyraźna nuta kamfory i paczuli, bez których Perles są, tak jak w moim przypadku właśnie, słodkim olejkiem z drewna różanego, mdlącym i nudnym, w przeciwieństwie do wielowymiarowych MP
Dokładnie tak
Stary 2012-06-12, 20:11   #2702
Karkki
Zakorzenienie

Erbario Toscano Citrus & Cinnamon - soczyste pomarańcze z cynamonem. Długo szukałam tak prostego a zarazem ładnego i długo pachnącego połączenia i wreszcie się udało.
Oczywiście nabyłam flaszkę 125 ml pomimo odwyku.

Erbario Toscano Rose - ładna, intensywna, czysta róża, zdecydowanie pudrowa, lekko słodka, ale nie konfiturowa.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:16   #2703
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Erbario Toscano Citrus & Cinnamon
A gdzie to cudo można nabyć, albo chociaż powąchać?
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:47   #2704
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueberryMilkshake Pokaż wiadomość
A gdzie to cudo można nabyć, albo chociaż powąchać?
Kupiłam w Beauty Shop A'propos w Galerii Ursynów.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 21:57   #2705
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam w Beauty Shop A'propos w Galerii Ursynów.
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 00:35   #2706
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Erbario Toscano Citrus & Cinnamon - soczyste pomarańcze z cynamonem. Długo szukałam tak prostego a zarazem ładnego i długo pachnącego połączenia i wreszcie się udało.
Oczywiście nabyłam flaszkę 125 ml pomimo odwyku.

Erbario Toscano Rose - ładna, intensywna, czysta róża, zdecydowanie pudrowa, lekko słodka, ale nie konfiturowa.

Od zawsze mam ciąg do pomarańczy, nawet pomarańczowy kolor mnie kręci

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:24   #2707
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Naprawdę - oba zapachy są na mnie różano-paczulowe - z tym,że Perles są bardziej ostre i gorzkie ,bardziej kamforowe-a w Midnight ... czuję więcej słodkiej róży,podbitej paczulą.
Różny odbiór zapachów i różne odczucia nosów nie przestają mnie zadziwiać.

Ja różę w Perles czuję najmniej. Jest na początku, potem znika. Najbardziej wyłazi mi kamfora. I ta trwa do końca.
W Midnight róży wcale. Jakieś kwiatki sratki i mydełko, ale żadnych konkretów.

A żeby być w temacie - dawno nic nie testowałam.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2012-06-13 o 09:32
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 15:51   #2708
Pin up girl
Zakorzenienie

Far Away Exotic - myślałam, że to będzie słodki, bezpretensjonalny owocowy koktajl, z pomarańczą i kokosem na czele, a tymczasem pomarańcze są w otwarciu, słodkie, ale też z odrobiną goryczy. Poza tym kokos, ale bardzo subtelny, raczej tworzy tło i sporo drzewa sandałowego, jak w Chiffon Oriflame. Zapach nie jest ani przesadnie słodki, ani owocowy, za to mocno sandałowy.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:26   #2709
ropuszka
Zakorzenienie

Wpadlam na szybko do SP i testowalam:
Green tea Camellia Ardenki i jestem zawiedziona - pachna gorzej od klasyka, a podobnie do wersji exotic, ktora mialam. Szybko sie ulatniaja, a baza sprawia wrazenie podpoconej, niedomytej ludzkiej pachy wypsikanej jakis dezodorantem no name
Red door velvet i tu jestem b.zaskoczona na plus czytalam, ze podobne do Rumeur i Rodrigueza i w 100% sie zgadzam. Sa jednak mocniejsze i chyba trwalsze, killer prawdziwy w dodatku b.nieprzyzwoity. Nie sa slodkie, ale jakby mdle, mocno pizmowe i nparawde zmyslowe. Wdzialam 1 pojemnosc w cenie 79.99, ale nie wiem jaka - chyba 50-ke. Moze kupie, ale raczej na jesien
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 19:16   #2710
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

A ja testuję właśnie Mistero di Roma Biagiotti. Bardzo przyjemny zapach- zaczyna się ostrym grejpfrutem, pachnie jak te takie mikrokropelki przy przekrawaniu grejpfruta Potem dochodzą kwiatki, lekko słodkawe, troszkę świeże. A potem coś ciepłego, lekko kremowego. Bardzo mi sie podoba, nie wiem, czy nie powinnam kupić...

Doradźcie: Mistero di Roma czy Cristalle edp??
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 19:48   #2711
Pin up girl
Zakorzenienie

Zero Plus, Diesel - zastanawiałam się nad zakupem, ale zrezygnowałam. Ładne, kokosowe, chociaż sztuczne otwarcie, potem robi się, łagodnie, kremowo, ciepło i podobnie do klasycznej Naomi Campbell, którą mam. Dlatego zrezygnowałam z Diesla.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 19:58   #2712
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
A ja testuję właśnie Mistero di Roma Biagiotti. Bardzo przyjemny zapach- zaczyna się ostrym grejpfrutem, pachnie jak te takie mikrokropelki przy przekrawaniu grejpfruta Potem dochodzą kwiatki, lekko słodkawe, troszkę świeże. A potem coś ciepłego, lekko kremowego. Bardzo mi sie podoba, nie wiem, czy nie powinnam kupić...

Jak dla mnie zdecydowanie Mistero di Roma, bo sama posiadam Cristalle jednak wydaje sie lepszy na cieple dni, bo jest barzdiej rzeski jesli mozna tak powiedziec i wytrawny, a Mistero bardzo slodkie, cieple - mnie to jednak odpowiada, bardzo kojrazy mi sie z Wlochami, elegancja i romantyczna randka

A w temacie:
dorwalam dzis wszystkie mozliwe zapaszki panny Britney. Sama niegdys kupilam fantasy, ale niestety nie bardzo mi lezy. Psiknelam dzis wszystko po kolei na papierki i na skorze wyladowalo Radiance - cytrusowe kwiatki-sratki, troche sztucznego jasminu, bardzo drazniace. Zaluje, ze nie psiknelam sobie na skore Circus fantasy bo wydalo sie namniej ulepkowate i znosne nawet- moze ma ktos probke?
O Hidden fantasy nie moge za duzo powiedziec bo zapomiaam od razu ale zdaje sie, ze dosc ciezki. Cosmic radiance zalecial mi tuberoza, ale przy dalszym rozowju czuje slodkie owoce li tylko, poza tym ma to-o paskudna butelke Midnight fantasy niuchalam rok temu i dziekuje bardzo - dzis juz nie chcialam tego powtarzac, bo pamietam najpierw slodkie wisnie, a potem paskudna szuczna wanilia. Po Brit przyszla kolej na Beyonce - po raz kolejny Pulse - starsnzie nietrwaly slodki, waniliowo-pomaranczowy zapach, bylby ladny, ale o tej porze roku mnie mdli i chyba wyczulam kokosa! Na papierku mam Heat rush i uwazam, ze zapach jest super - cieply, slodki, z rzeska nutka herbaty(?), jednak jest to kopia ktorejs escady wedlug mnie, wiec raczej podziekuje, choc na lato by sie nadal, ale skoro to juz kiedy bylo to ja rezygnuje.
Skoro juz bylam przy polce celebrytek psikneam na papierki Rihanne. Nie wiem ktory zapach jest ktory, ale jeden pachnie wanilia, czekolada i kokosem - ja akurat tych klimatow nie cierpie i taniej chyba wychodzi mniej zmyslowy, ale podobny kokos z YR. Zaintrygowal mnie jednak jej drugi zapach bodajze Rb'l fleur - dosc podobny do Euphorii w klimacie, ale jakby slodszy, bogatszy i ciekawszy. No no - moglabym kupic, ale powinnam sie tym cudem cala wypsikac, zeby ocenic jak sie czuje w tych perfumach. Zaskoczona jestem na plusich jakoscia i zlozonoscia - to rzadkosc w przypadku zapachow celebrytek.
Podusmowujac - Circus fantasy i Rihanna wypadly obiecujaco...
Stary 2012-06-14, 23:25   #2713
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość

Oba! To tak różne zapachy, że wybierać można tylko, jak zasugerowała Ropuszka, w zależności od temperatury
Testowałam ...jak się nazywają te perfumy...podobnie do Cristalle...chodzi o Lalique z zatopionymi konwaliami z plastiku.
Nieźle oddana konwlia, raczej w stronę kremowej duszności niż świeżego zapachu, byłoby fajnie, gdyby nie kojarzyła mi się- poza białym kwiatkiem również z psią kupą leżącą obok niego. Taką już trochę wyschniętą, z przygaszonym aromatem

Stary 2012-06-14, 23:47   #2714
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Oba! To tak różne zapachy, że wybierać można tylko, jak zasugerowała Ropuszka, w zależności od temperatury
Testowałam ...jak się nazywają te perfumy...podobnie do Cristalle...chodzi o Lalique z zatopionymi konwaliami z plastiku.
Nieźle oddana konwlia, raczej w stronę kremowej duszności niż świeżego zapachu, byłoby fajnie, gdyby nie kojarzyła mi się- poza białym kwiatkiem również z psią kupą leżącą obok niego. Taką już trochę wyschniętą, z przygaszonym aromatem
Leze i kwicze Az musze odkopac probke bo rozumiem, ze chodzi o Fleur de cristal? Kurcze, faktycznie tam bylo cos z kupy, takiej swiezej lezacej na trawniku
Stary 2012-06-15, 00:37   #2715
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Leze i kwicze Az musze odkopac probke bo rozumiem, ze chodzi o Fleur de cristal? Kurcze, faktycznie tam bylo cos z kupy, takiej swiezej lezacej na trawniku
Tak, to Fleur de Cristal.
Ja jednak upieram się- ta kupa nie była świeża

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 15:01   #2716
megi.3
Zadomowienie

Do mnie dzisiaj trafiła Alberta Ferretti Alberta Ferretti - zakup w ciemno - i są piękne
Trochę cytrusów, czuję żywicę (bursztyn w bazie) ogólnie słodsze niż myślałam, ale bardzo ładne

Edytowane przez megi.3
Czas edycji: 2012-06-15 o 15:02
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:10   #2717
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Jak dla mnie zdecydowanie Mistero di Roma, bo sama posiadam Cristalle jednak wydaje sie lepszy na cieple dni, bo jest barzdiej rzeski jesli mozna tak powiedziec i wytrawny, a Mistero bardzo slodkie, cieple - mnie to jednak odpowiada, bardzo kojrazy mi sie z Wlochami, elegancja i romantyczna randka
Ha, testuję dziś globalnie Cristalle i bardzo dobrze mi się nosi, ale czasem czuję tam taką jakby papierosową nutę i to mi się nie podoba. Dzisiaj papierosów nie ma ik skłaniam się chyba ku Cristalle... Zobaczę jutro, będą testy globalne Mistero di Roma

Cytat:
Macie rację, ale tak świeżo po odwyku nie mogę kupić dwóch flaszek naraz
Cytat:
No padnę zaraz

Cytat:
Cytat:
Tak, to Fleur de Cristal.
Ja jednak upieram się- ta kupa nie była świeża
W temacie kup- kupiłam kiedyś po wstępnych testach Joy Patou Sira des Indes. Najpierw czułam egzotyczną, zakurzoną, rozgrzaną indyjską wieś, pełną kolorów, kwiatów i przypraw. A potem przeczytałam w jakiejś recenzji, że czuć tam podeschnięte krowie łajno... No i koniec- po tym zaczęłam to łajno tak mocno czuć, ze musiałam pożegnać się z prawie nietkniętą flaszką
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:35   #2718
justynaneyman
Zakorzenienie

Kochane, oświećcie mnie- czy porządna perfumoholiczka może kupić perfumy z Biedronki wyprodukowane przez Bi-Es o nazwie Lucca Cipriano- Passing (niebieskie) - znaczy jest to podróba, czy nie?
bo ani z nazwy, ani z wyglądu niczego nie udają
ale wolę zapytać, żeby wiedzieć, czy jestem przestępcą?

Stary 2012-06-16, 22:17   #2719
teclo
Raczkowanie

Cytat:
Kochane, oświećcie mnie- czy porządna perfumoholiczka może kupić perfumy z Biedronki wyprodukowane przez Bi-Es o nazwie Lucca Cipriano- Passing (niebieskie) - znaczy jest to podróba, czy nie?

Chyba aż jutro odwiedzę moją osiedlową Biedronę i sprawdzę co to za cudeńko

A w temacie:
Ostatnio testowałam Montale Mango Manga
Ten zapach nie ewoluuje - on przechodzi rewolucję na skórze i to wszystko w ciągu niespełna godziny.

Początek jest dla mnie odrażający: jak podłej jakości aromat do ciast zmieszany z pół surowym koglem-moglem
Potem pojawiają się całkiem realistyczne owoce (nie koniecznie mango, za którym nie przepadam, a bardziej pomarańcze?), stopniowo zapach gęstnieje, robi się coraz bardziej puchaty i miękki... i trwa już w takiej formie bardzo długo (ok. 6h). Jest kojący i optymistyczny przepiękny! Będę testować dalej granice mojej wytrzymałości bo jeśli przetrwam pierwsze kilkanaście minut, to jest spora szansa, że MM znajdzie się na mojej wish-liście.

Edytowane przez teclo
Czas edycji: 2012-06-16 o 22:21
teclo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-16, 23:30   #2720
megi.3
Zadomowienie

Cytat:
Mi tam się podobają czerwone Ale jak na razie nie kupiłam, tylko testuje przy okazji każdych zakupów w Biedronce
Eee, to chyba nie jest żadna podróba ? nazwa ani flakony z niczym mi się nie kojarzą.
Stary 2012-06-17, 00:50   #2721
justynaneyman
Zakorzenienie

No więc dobrze- przyznaję się: kupiłam dziś poza niebieskimi (Passing) jeszcze czerwone właśnie (Essence) i białe/różowe (Your Heart)

A o Passingu znajomy malarz, któremu świetnie się wiedzie, zresztą, powiedział (kiedy pojawiłam się na imprezie meczowej) "Świetny zapach- od razu się czuje, że się interesujesz perfumami. Znakomity!"

Wszystkie 3 są bardzo fajne, pozostałe 2 mi się nie podobały.
Passing- melonowo- jablkowo- wodny, czasem mi zalatuje selerem naciowym, ale właściwie ten seler ciekawie się wkomponowuje w całość.
Essence- słodko- owocowy (truskawki? maliny?) dość chemiczny, co mi (jak wiadomo) nie przeszkadza, trochę w typie lakieru do włosów (takiego lepszego)
Your Heart- chemiczno- mydlany, w typie proszku do prania. Ma w sobie coś bardzo sympatycznego.
Ich minusem jest nienajlepsza trwałość (trzeba się dopsiknąć co 2-3h) i oczywiście są (poza Passingiem) bardzo banalne, w stylu "zapach drogerii".
Ostrzę sobie zęby jeszcze na My Treasure- ale kosztował 11,99- wydało mi się dużo w porównaniu z tamtymi za 5,99.

Jestem bardzo zaskoczona, że mi wpadły w nos, bo np. CThru nie mogę znieść i zapachów gwiazd poza Covetem i Lovely też.
Może jako utrwalacza uzywają wody z proszkiem do prania? Bo lubię wąchać większość proszków

Stary 2012-06-17, 10:08   #2722
megi.3
Zadomowienie

justynaneyman - zachęciłaś mnie do zakupu tych czerwonych, bo serio mi sie podobają Chyba sobie dzisiaj podjadę i je kupię, wcześniej tego nie zrobiłam bo tak sobie myślałam : no nie , będę kupować perfumy z Biedronki ,a mam całą szafę
Ale skoro Ty kupiłaś to ja też to uczynię

aha, ja innych nie wypróbowałam - po prostu lubię kolor czerwony i perfumy w tymże kolorze i dlatego testowałam

Edytowane przez megi.3
Czas edycji: 2012-06-17 o 10:09
Stary 2012-06-17, 12:08   #2723
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się też wydawało, że nietrwały, póki nie umiałam "wychwytywać" i rozpoznawać tego zapachu- bo ginął w zapachowym hałasie. Ale w ciszy (domowej np, kiedy przez nic się nie przebija) trwa i trwa.
Mnie najbardziej zdziwiło, ze tak duża róznica jest miedzy edp i edt- z edt szybko wychodzi zapaszek plastikowej torby, coś nieprzyjemnie szpiczastego, tymczasem edp zatraca się w owocowo- wodnej lepkości
na mnie jednak nic a nic
znajoma go ma i czuć ją w całym budynku .....

Na mnie utrzymują się jedynie sunflowers i moschino i love love

Nawet Alien ze mnie szybko ucieka

Niedawno zaczęłam swoją przygodę z perfumami i szukam szukam, szukam, czytam i nic mnie jeszcze nie powaliło na kolana

Edytowane przez Rinaa
Czas edycji: 2012-06-17 o 12:09
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 15:55   #2724
agnieszka1970
Zadomowienie

Cytat:
Skoro juz bylam przy polce celebrytek psikneam na papierki Rihanne. Nie wiem ktory zapach jest ktory, ale jeden pachnie wanilia, czekolada i kokosem - ja akurat tych klimatow nie cierpie i taniej chyba wychodzi mniej zmyslowy, ale podobny kokos z YR. Zaintrygowal mnie jednak jej drugi zapach bodajze Rb'l fleur - dosc podobny do Euphorii w klimacie, ale jakby slodszy, bogatszy i ciekawszy.
Ja w piątek dorwałam Rebelle Rihanny - i dla mnie jest mocno "coconiasty" - może bez paczulowatego, aptecznego pazura, za to bardziej słodki i czekoladowy... trochę bardziej jadalny. Ale duszę Cocoon'a YR ma Fajny, podoba mi się.
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 20:21   #2725
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
No więc dobrze- przyznaję się: kupiłam dziś poza niebieskimi (Passing) jeszcze czerwone właśnie (Essence) i białe/różowe (Your Heart)

A o Passingu znajomy malarz, któremu świetnie się wiedzie, zresztą, powiedział (kiedy pojawiłam się na imprezie meczowej) "Świetny zapach- od razu się czuje, że się interesujesz perfumami. Znakomity!"

Wszystkie 3 są bardzo fajne, pozostałe 2 mi się nie podobały.
Passing- melonowo- jablkowo- wodny, czasem mi zalatuje selerem naciowym, ale właściwie ten seler ciekawie się wkomponowuje w całość.
Essence- słodko- owocowy (truskawki? maliny?) dość chemiczny, co mi (jak wiadomo) nie przeszkadza, trochę w typie lakieru do włosów (takiego lepszego)
Your Heart- chemiczno- mydlany, w typie proszku do prania. Ma w sobie coś bardzo sympatycznego.
Ich minusem jest nienajlepsza trwałość (trzeba się dopsiknąć co 2-3h) i oczywiście są (poza Passingiem) bardzo banalne, w stylu "zapach drogerii".
Ostrzę sobie zęby jeszcze na My Treasure- ale kosztował 11,99- wydało mi się dużo w porównaniu z tamtymi za 5,99.

Jestem bardzo zaskoczona, że mi wpadły w nos, bo np. CThru nie mogę znieść i zapachów gwiazd poza Covetem i Lovely też.
Może jako utrwalacza uzywają wody z proszkiem do prania? Bo lubię wąchać większość proszków
Justyno, podobnie mialam rok temu jak robilam zakupy w Biedronie i wpadly mi w lapska ich perfumeryjne wyroby Nie pamietam jzu ktores to byly perfumy, ale owszem spodobaly mi sie Chyba wlasnie Passing. I tez mialam taki dylemat jak Ty tylko nie mial kto rozwiac moich watpliwosci no i do dzis nie kupilam
Stary 2012-06-17, 20:43   #2726
lady Vader
Rozeznanie

Un Fleur de Cassie Malle – na poczatek mała uwaga - w KWC i na forum podaje się, że zapach ten zawiera w sobie kwiat czarnej porzeczki, która ma być jego główną nutą. Otóż Un Fleur de Cassie nie ma nic wspólnego z porzeczką (przynajmniej jesli chodzi o oficjalne nuty, bo jeśli ktoś wyczuwa w nim porzeczkę, to nie będę z tym polemizować, bo jak wiadomo to indywidualne odczucie). Pomyłka wynika zapewne z podobieństwa w nazwie między cassis, który jest właśnie olejkiem z pączków czarnej porzeczki, a cassie, ktory jest olejkiem ze słodkiej akacji (acacia farnesiana), będącej jedną z odmian mimozy .Dodam,że w perfumiarstwie istnieje jeszcze trzeci olejek o podobnej nazwie -cassia, będący wyciągiem z cynamonowca wonnego i pachnący ponoć jak słodki cynamon.
Un Fleur de Cassie to więc interpretacja kwiatu akcji - niezwykły zapach, który ciężko z czymkolwiek porównać. Poza Farnesianą Carona, który bazuje na tej samej nucie, tylko w stylu retro - nie znam nic choć odrobinę podobnego. Początek zwala z nóg – dziwne, wynaturzone kwiaty w połączeniu z benzyną lub innymi chemikaliami. Później pojawia się w nim nuta czystego potu, może to sprawka kminu, który daje często taki efekt. Potem zapach robi się coraz bardziej pudrowy - ale nie w stylu retro czy buduarowym - to taki czysty, przestrzenny puder, a w tle wciąż ta lekko drażniąca, "brudna"nuta. Niepokojący, dziwny i niezwykły - ktoś na fragrantice napisał w recenzji, że zapach ten to przykład czym jest prawdziwa perfumeryjna sztuka - i zgadzam sie z tym całkowicie. Tylko czemu, ach czemu jest taki na mnie nietrwały i delikatny. Nie dam jednak za wygraną i będę testować go dalej - może w inny dzień objawi swą siłę.

Ambre Ceruleen Huitieme Art Parfums – rozczarowanie - zamówiłam próbkę, bo według opinii w sieci miał to być puchaty, pudrowy i przytulny zapach. Nic z tego - na mojej skórze to lekko ziołowo – apteczna, gorzkawa, kadzidlana ambra, przypominająca mi odrobinę Obsession, ale nie tak dobrze zmieszana. Trwałość świetna - wyczuwalny cały dzień.

Ambre Fetiche Annick Goutal – tu z kolei nie spodziewałam się wiele dobrego, ale to naprawdę bardzo dobry zapach. Poczatek jest mocno skórzany, a później pojawia się tytułowa ambra z miękką, słodką wanilią i kadzidłem. Na minus jest to, że to niestety dość delikatny i bliskoskórny zapach - chyba jestem odosobniona w tym odczuciu, bo wszyscy podkreślają w recenzjach, że to kiler.

Iris Bleu Gris Maitre Parfumeur et Gantier – zamawiając próbkę nie zwróciłam uwagi, że to zapach męski i rzeczywiście jest to irys "pour homme". Gorzki, ziemisty, drzewny i pudrowy. Irysa uwielbiam ,ale w wersji soft -miękkiego i kociego, a ten irys zdecydowanie wolałabym wąchać na męskiej skórze niż na własnej. Trwałość dość dobra.

AB Blood Concept – początek jest całkiem fajny - lekko owocowo słodki, podbity aldehydami, jest w nim coś przyjemnie wibrującego, jakby wąchało się oranżadę z bąbelkami. Nie wyczuwam w nim kadzidła - nie ma w nim również nic dziwacznego i odpychającego, przecieram ze zdumieniem nos, kiedy czytam recenzje i zazdroszczę, że ten zapach dostarczył tylu wrażeń. Znika z mojej skóry bardzo szybko - po 3 godzinach nie ma właściwie po nim śladu.

Vamp a NY Honore des Pres – tuberoza + czekoladki z rumem – niespotykane i ciekawe połączenie, nie sądziłam, że te dwa składniki będą tak fajnie współgrać. Trwalszy niż inne zapachy tej firmy-ale i tak bez rewelacji, trzyma się skóry jakieś dwie godziny.

Inspiration Lacoste – całkiem ładny, owocowo-kwiatowy zapach, w tle plącze się trochę wanilii i anyżku-zapach jakich dziesiątki na półkach. Trwałość kiepska.
Stary 2012-06-18, 10:35   #2727
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość

Niedawno zaczęłam swoją przygodę z perfumami i szukam szukam, szukam, czytam i nic mnie jeszcze nie powaliło na kolana
Spokojnie, mnie pierwszy raz powaliło po półtora roku- okazało się, że był to zapach wąchany na samym początku

Cytat:
Napisane przez megi.3 Pokaż wiadomość
justynaneyman - zachęciłaś mnie do zakupu tych czerwonych, bo serio mi sie podobają Chyba sobie dzisiaj podjadę i je kupię, wcześniej tego nie zrobiłam bo tak sobie myślałam : no nie , będę kupować perfumy z Biedronki ,a mam całą szafę
Ale skoro Ty kupiłaś to ja też to uczynię

aha, ja innych nie wypróbowałam - po prostu lubię kolor czerwony i perfumy w tymże kolorze i dlatego testowałam
Oczywiście, ze kup- a jak miło zlewać się perfumami za 6 zł!
Ja 15stkę zużyłam w 3 dni

Cytat:
Justyno, podobnie mialam rok temu jak robilam zakupy w Biedronie i wpadly mi w lapska ich perfumeryjne wyroby Nie pamietam jzu ktores to byly perfumy, ale owszem spodobaly mi sie Chyba wlasnie Passing. I tez mialam taki dylemat jak Ty tylko nie mial kto rozwiac moich watpliwosci no i do dzis nie kupilam
No to walimy do Biedry! wąchnij jeszcze ten My Treasure za 11,99

REKLAMA
Stary 2012-06-18, 10:55   #2728
elektrokot
Wtajemniczenie

Mam juz B Exquisite -rzeczywiscie zapach podobny do Flowerbomb.Ja wyczuwam duzo slodkiej herbaty ,ale gdzies nizej czai sie nuta te slodycz przelamujaca.Dobrze ,ze je kupilam.Podobaja mi sie -a przeciez za klasyczna Flowerbomb nie przepadam.Dziwne
Stary 2012-06-18, 11:10   #2729
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elektrokot Pokaż wiadomość
Mam juz B Exquisite -rzeczywiscie zapach podobny do Flowerbomb.Ja wyczuwam duzo slodkiej herbaty ,ale gdzies nizej czai sie nuta te slodycz przelamujaca.Dobrze ,ze je kupilam.Podobaja mi sie -a przeciez za klasyczna Flowerbomb nie przepadam.Dziwne
Ja też właśnie dostałam.Rzeczywiście bardzo podobne
Stary 2012-06-18, 11:15   #2730
Biała Dama
Zakorzenienie

a kiedy kupiłyście bijan? ja klikałam w piątek (jest szansa, że dzisiaj doleci?)
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości