|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() Eh, znowu męczą hemoroidy. Zaraz idę tyłek w ziółkach moczyć... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Wtajemniczenie
|
hej, ja nie śpię od 6.30, oddychać nie mogę i kaszel mnie budzi
![]() aguchaw, zdrowiej szybko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zadomowienie
|
hej ,co do łóżeczka.Ja mam akurat miejsce przy łóżku,pod ścianą,więc stawiam je tam.Najlepiej jest mieć łóżeczko przy sobie.Jak się w nocy wstaje do karmienia to najlepsze rozwiązanie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Aha,no i dziecko zawsze jest meldowane przy matce.Ja mieszkam z mężem,ale stałe zameldowanie mam gdzie indziej.
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ale u nas dziś pogoda do d... Nie ma jak się z domu ruszyć. Beznadzieja. Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka! A z tym becikowym "podstawowym" jest tak, jak piszą dziewczyny. Przysługuje KAŻDEMU z tytułu urodzenia się dziecka, bez względu na dochody, stan cywilny czy co tam jeszcze. Miłego dnia!
#2706 |
Zadomowienie
|
Wiesci od gosiawolna.
ma porannym ktg wyszly jakies skurcze, brzuch znowu zaczal sie napinac, wiec znowu ma fenoterol dozylnie. I jednak nie wiadomo czy wyjdzie w pn. I macie pozdrowienia ![]() Cholercia zaczynam sie martwic czy i mnie przez te skurcze gine we wtorek nie wysle do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jok3r co do głębokości to mają po 40 , tylko szafa jest głębsza i ma 56. W poniedziałek jeszcze będę tam dzwonić się dopytać czy łóżeczko ma regulowane dno, bo nic o tym na aukcji nie pisze. Co do chusteczek to wszyscy znajomi zachwalają te Pampers Sensitive i my je zakupiliśmy ![]() Thorgal1980 to masz tyle wzrostu co ja ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
co do mebelków to mi się podobają
![]() my narazie chusteczki kupiliśmy te z cleanic kindi czy jakoś tak. Ale potem też w planach mamy kupić pampersy. jak ja się trzęsę po tych tabletkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |||
Zakorzenienie
|
Witam WAS!!!
![]() U mnie pogoda do bani.....leje ![]() n.i.k.a imiona niezłe - polewke mielismy z abigail ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Lustereczko;2438179 3]Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie magnezu ![]() ![]() Odnośnie wagi to jestem w 29 tc i mam 10 kg na plusie, przy 175 cm waże 80 kg więc kawal baby ze mnie hehe no ale trudno, jakoś się potem to zrzuci ![]() ![]() Byliśmy dziś u teściów i dostaliśmy od nich kasę na meble do pokoju dziecięcego ![]() Będziemy chyba zamawiać te, http://allegro.pl/pokoj-dzieciecy-zu...409441258.html. Co sądzicie o nich? Myślicie że się bedą nadawać? Trochę boje się kupować w ciemno, ale nie ma gdzie ich obejrzeć na żywo... Bardzo ładne mebelki ![]() ![]() Cytat:
![]() co do husteczek, ja mam 6 pak pampers sensitive + pudełeczko i kupiłam też babydream-kuzynka uzywa ale takich zielonych z nagietkiem i jest zadowolona-ja się wypowiem jak je rozpakuje. A słyszałyście o husteczkach jonhson baby-jakies opinie?? bo widziałam wczoraj w carrefour. Ja wczoraj kupiłam dla niuni oliwkę Bambino, puderek nivea, mleczko Hipp. Z kosmetyków zostało mi Oilatum, jakis kremik na odparzenia do pupci, coś do twarzy i chyba wszystko.... A właśnie jaki kremik do twarzy kupujecie?? Jaki polecacie ?? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ciężarówki
![]() ![]() Wczoraj napadłam tak jak Wy na tesco ![]() ![]() ![]() ![]()
#2711 |
Rozeznanie
|
blackrose4u i iweczka to super że się wam też podobają
![]() ![]() Iweczka a wiesz może czym się różni ten Oilatum i Oillan, bo jedni polecają jedno drudzy drugie i już w końcu nie wiem co kupić. Znowu u nas w szpitalu używają Balneum. Jok3r pozdrów gosię , trzymam za nią kciuki żeby było ok i niech dzidzia jeszcze posiedzi w brzuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
szalejecie dziewczyny z zakupami.Tesco faktycznie zrobił fajne promocje.Ja mam chusteczki Pampers ,Cleanic Dzidziś i Huggies ( są bardzo dobrze nawilżone i grube).
lustereczko fajne mebelki.Ja dzisiaj rozglądam się za 2 pościelą.Jedną już mam,Feretti.
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lustereczko;2438709 9]blackrose4u i iweczka to super że się wam też podobają
![]() ![]() Iweczka a wiesz może czym się różni ten Oilatum i Oillan, bo jedni polecają jedno drudzy drugie i już w końcu nie wiem co kupić. Znowu u nas w szpitalu używają Balneum. Niestety nie wiem..... mam zamiar poczytac o nich, pewnie są jakieś opinie. koleżanka kilka tygodni temu urodziła i powiedziała, że uzywa Oilatum i że poleca na poczatek, ale potem ma zamiar przejśc na jakieś inne. Husteczki poleca pampers i pieluszki też-podobno miłe i chłonne, huggisy podobno twarde. Aaa i mówiła, że wkładki bella są słabe, przemiekają, a dobre są Lansinoh - dawali w szpitalu i jej przypadły do gustu i potem tez takie zakupiła. No ale wiadomo, każdemu co innego może "podejść"-nie ma reguły. Po miesiącu każda z nas będzie już taką "specjalistką" i będziemy mogly doradzaź..... ![]() ![]() kampasiula - ale masz juz tych husteczek...fiu, fiu, fiu ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-15 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
Co to lozeczek to ja mam takie z ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662 zwykle proste..... ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie i brzusie
![]() ![]() no własnie.. tak piszecie o tych zakupach w tesco a ja w sumie mieszkam przy tym markecie jak kamieniem rzucić ![]() ![]() ![]() chorujące dziewczyny trzymajcie się i szybko do zdrowia wracajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny uzywala ktoras z was tego fluidu????
http://www.boots.com/en/CHANEL-VITAL...P-SPF-15_6543/ Zamierzam go kupic ale nie wiem czy dobry jesthmhmhm moze ktoras goo miala albo slyszala cos????? |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mnie coś brało to robiłam sobie syrop z cebuli i miodu z sokiem z cytryny.. zawsze pomagało i gardlo mniej bolało... ja raz byłam chora w 9 tygodniu ciąży... odpukać do tej pory nawet kataru nie mam... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- będę się zbierać i lecę po ten kocyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |||||
Zadomowienie
|
śliczny brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
najlepiej chyba w MOPSie popytać Cytat:
chciałabym trafić na takiego ubezpieczyciela bez karencji ![]() wszystkim chorym forumowiczką życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
już niedługo przejdzie ![]()
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak u Was, ale u mnie wczoraj tych kocyków jeszcze było trochę a to duże tesco do którego zjeżdża cała częstochowa, więc powinnaś znaleźć ![]() ![]()
![]() |
#2721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Thorgal1980 fajne rady od koleżanki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ty jak masz leżeć to trudno niech mateo jeszcze siedzi w brzuchu ![]() ale się dziś wkurzyłam przyszło mi to łóżeczko klupś w czwartek i tak stało zapakowane w karton dziś tż rozbiera a tam płyta od szuflady pęknięta - w transporcie ktoś przywalił bo na kartonie tez ślad. dzwoniliśmy do sprzedawcy on w szoku bo to już któraś tam reklamacja po prostu firma kurierska nawala coraz bardziej. jak zawsze były2-3 w miesiącu reklamacje tak teraz 18! no i kazał nam zadzwonić do kuriera ma przyjechać spisać protokół my mamy wysłać ten protokół do sprzedającego nam to łóżeczko i on nam wyśle nową płytę, bo ta przesyłka była ubezpieczona. wpadł ten kurier w czwartek, położył to łożeczko i poszedł. jak ja miałam sama sprawdzić niby przesyłkę? niech mnie nawet nie denerwują w sumie skoro to było ubezpieczone to nie będzie problemu tylko czytam że bardzo skarżą się na tą firmę że ciezko sie dodzwonić. dobrze że to łóżeczko teraz zamówiliśmy a nie przed samym porodem. ogólnie łóżeczko spoko super pasuje idealnie do mebli tylko ta płyta... ale się wkurzyliśmy no... a teraz dla relaksu ide robić moje pierwsze danie w parowarze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde ale mnie rwie dziś z lewej strony brzucha :/ i głowa mnie zaczyna boleć. ech.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
najlepsze jest to że niektórzy kurierzy nawet podpisu nie chcą... nie to nie potem oni się niech tłumaczą... ale ten akurat wziął podpis ale to ponoć nie pierwsza sytuacja i wystarczy tylko ten protokół dalej już oni się zajmą wszystkim tzn ci co nam sprzedali to łóżko.
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
Hello Lejdizz.
![]() ![]() Eirene, jeśli chodzi o moją wagę to przez pierwsze miesiące schudłam 9kg, aż mnie gin zaczęła szpitalem straszyć. Teraz powolutku przybieram . ![]() Pogoda paskudna, u nas też wszyscy w koło chorują, mam nadzieję, że forumowe chorowitki szybko się wykurują. ![]() Ja mam szczęście, ale jak tylko bezpiecznie minął czwarty miesiąc zaczęłam pic tran...MNIAM! |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dziewczyny ja jak byłam mega przeziębiona to TZ mi kupił ten syropek PRENALEN, on jest na bazie czosnku, porzeczki, maliny - smakuje okropnie , śmierdzi czosnkiem no ale mi pomógł ![]() także polecam!!! kosztuje coś koło 13zł a my z siostrą posprzątałysmy domek i teraz siedze i pije kawke ![]() nie wiem czy jeszcze sobie nie zamowic jednej pizamki bo mam dwie tylko ![]() ![]() dziś mam zamiar wybrać sie do Rossmanna po ostatnie kosmetyki, i tez kupie dla dzidziusia cos do kapieli z BabyDream - skoro takie fajne to wyprobuje ![]() na Oilatum nas chyba nie stac ![]() i za sprawką Montii kupie dla siebie szampon do wlosow dzieciecy ![]() ja musze myc glowe codzienne zeby moje wlosy jako tako wygladaly ![]() w ogóle to mielismy sie przeprowadzic do domku prze narodzinami małej, ale kasa sie skonczyla no i raczej nie damy rady ![]() ![]() ![]() takze bedziemy nadal w jednym pokoiku i to takim malutkim ![]() nawet nie mam gdzie ciuszkow układac bo mamy 4 szafki i my je zajmujemy, a juz zaden mebel do pokoju na nie wejdzie. i tak musze wyniesc fotele zeby lozeczko wstawic ehhh ![]() a miało być inaczej ![]() jest nadzieja ze jak uda nam sie sprzedac jedno auto to za ta kase moze dokonczymy domek - no ale kiedy je sprzedamy ![]() nie ma chetnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
Jeszcze takie pytanie, macie jakiś namiar na łóżeczka z szufladką na dole i wyjmowanymi szczebelkami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W poniedziałek oczekuję przesyłki z ponad 20 rzeczami, ciekawe co powie kurier jak każę mu zaczekać i zacznę wszystko po kolei sprawdzać ![]() No proszę i kto tu pisze o uważaniu!!! Sama odpoczywaj, lepiej przeleżeć ból niż miałabyś dorobić się czegoś ![]()
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przeciez kurier nei ma obowiązku czekac az ty sprawdzisz ZAWARTOŚĆ przesyłki no chyba ze ma naklejke na kartonie sprawdzić zawartość przy kurierze . ale taka usługa kosztuje dodatkowo, Kurier musi tylko poczekac zebys obejrzała karton z wierzchu czy nei jest uszkodzony albo czy tasma ktora jest poklejony nie porwana i nie nosi śladów otwierania
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na początku myślałam o oillatum, nawet stwierdziłam, że wygrzebałabym pieniążki żeby kupić cały zestaw, ale stwierdziłam, że po co kombinować skoro są tańsze kosmetyki, często polecane a pieniąchy można odłożyć na coś innego ![]() ![]() My też stwierdziliśmy, że nie będziemy się bawić w szukanie mieszkania i kredyty przed narodzinami małego, zabawy z papierkami typu wymiany kart po ślubie mam do teraz, a co dopiero latać, szukać i kombinować... Póki co warunki tak jak u Ciebie - pokój i to u teściów, gdzie teściowa już komentuje jaki kolor ścian chcemy zrobić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do uszkodzonych przesyłek.Fajnie jest kupić na necie,ale właśnie nigdy nie wiesz co Ci przyjdzie i w jakim stanie.Słyszałam,że po przyjęciu pzresyłki i rozpakowaniu jej w domu jest ciężko z reklamacją u firm kurierskich.Zależy od ludzi niestety. Ja zamawiam b. dużo rzeczy przez neta,nawet laptopa kupiłam tak.Rozpakuję ,obejrze i potem żegnam kuriera dopiero ![]() Mi niedawno przyszedł regał w innym wybarwieniu niż zamawiałam to nie było problemu ze zwrotem.Ale to tylko wymiana.Z reklamacjami zawsze są cyrki
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2011-01-15 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.