|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
....co do lozeczka to ja zamierzam przystawic moje do lozka przynajmniej na poczatek...zsunac jedna strone i gotowe
|
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() Eh, znowu męczą hemoroidy. Zaraz idę tyłek w ziółkach moczyć... |
|
|
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, ja nie śpię od 6.30, oddychać nie mogę i kaszel mnie budzi
aguchaw, zdrowiej szybko! |
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
hej ,co do łóżeczka.Ja mam akurat miejsce przy łóżku,pod ścianą,więc stawiam je tam.Najlepiej jest mieć łóżeczko przy sobie.Jak się w nocy wstaje do karmienia to najlepsze rozwiązanie
Poza tym dziecko ma się na oku.Cudów nie wyczynia,ale zawsze to na oku![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Aha,no i dziecko zawsze jest meldowane przy matce.Ja mieszkam z mężem,ale stałe zameldowanie mam gdzie indziej.
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ale u nas dziś pogoda do d... Nie ma jak się z domu ruszyć. Beznadzieja. Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka! A z tym becikowym "podstawowym" jest tak, jak piszą dziewczyny. Przysługuje KAŻDEMU z tytułu urodzenia się dziecka, bez względu na dochody, stan cywilny czy co tam jeszcze. Miłego dnia!
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Wiesci od gosiawolna.
ma porannym ktg wyszly jakies skurcze, brzuch znowu zaczal sie napinac, wiec znowu ma fenoterol dozylnie. I jednak nie wiadomo czy wyjdzie w pn. I macie pozdrowienia ![]() Cholercia zaczynam sie martwic czy i mnie przez te skurcze gine we wtorek nie wysle do szpitala
|
|
|
|
#2707 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jok3r co do głębokości to mają po 40 , tylko szafa jest głębsza i ma 56. W poniedziałek jeszcze będę tam dzwonić się dopytać czy łóżeczko ma regulowane dno, bo nic o tym na aukcji nie pisze. Co do chusteczek to wszyscy znajomi zachwalają te Pampers Sensitive i my je zakupiliśmy ![]() Thorgal1980 to masz tyle wzrostu co ja Ile obecnie ważysz???
|
|||
|
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
co do mebelków to mi się podobają
my narazie chusteczki kupiliśmy te z cleanic kindi czy jakoś tak. Ale potem też w planach mamy kupić pampersy. jak ja się trzęsę po tych tabletkach |
|
|
|
#2709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam WAS!!!
![]() U mnie pogoda do bani.....leje ![]() n.i.k.a imiona niezłe - polewke mielismy z abigail Cytat:
a w 32 już 2 kg-rosnie jak na drożdżach[QUOTE=Lustereczko;2438179 3]Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie magnezu Więc pozostane przy tym co mi lekarz zalecił ![]() Odnośnie wagi to jestem w 29 tc i mam 10 kg na plusie, przy 175 cm waże 80 kg więc kawal baby ze mnie hehe no ale trudno, jakoś się potem to zrzuci Dzisiaj dostałam za darmo pas Teresa poporodowy ![]() Byliśmy dziś u teściów i dostaliśmy od nich kasę na meble do pokoju dziecięcego Będziemy chyba zamawiać te, http://allegro.pl/pokoj-dzieciecy-zu...409441258.html. Co sądzicie o nich? Myślicie że się bedą nadawać? Trochę boje się kupować w ciemno, ale nie ma gdzie ich obejrzeć na żywo... Bardzo ładne mebelki Cytat:
![]() co do husteczek, ja mam 6 pak pampers sensitive + pudełeczko i kupiłam też babydream-kuzynka uzywa ale takich zielonych z nagietkiem i jest zadowolona-ja się wypowiem jak je rozpakuje. A słyszałyście o husteczkach jonhson baby-jakies opinie?? bo widziałam wczoraj w carrefour. Ja wczoraj kupiłam dla niuni oliwkę Bambino, puderek nivea, mleczko Hipp. Z kosmetyków zostało mi Oilatum, jakis kremik na odparzenia do pupci, coś do twarzy i chyba wszystko.... A właśnie jaki kremik do twarzy kupujecie?? Jaki polecacie ?? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ciężarówki
![]() Wczoraj napadłam tak jak Wy na tesco kupiłam oczywiście chusteczki pampers, skusiłam się też na kocyk (takiego grubego nie miałam), proszek lovela z płynem i wanienkę z disneya, zdobyła moje serce
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
blackrose4u i iweczka to super że się wam też podobają
Jak już je dostaniemy to napewno wkleje fotkę real ![]() Iweczka a wiesz może czym się różni ten Oilatum i Oillan, bo jedni polecają jedno drudzy drugie i już w końcu nie wiem co kupić. Znowu u nas w szpitalu używają Balneum. Jok3r pozdrów gosię , trzymam za nią kciuki żeby było ok i niech dzidzia jeszcze posiedzi w brzuszku
|
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
szalejecie dziewczyny z zakupami.Tesco faktycznie zrobił fajne promocje.Ja mam chusteczki Pampers ,Cleanic Dzidziś i Huggies ( są bardzo dobrze nawilżone i grube).
lustereczko fajne mebelki.Ja dzisiaj rozglądam się za 2 pościelą.Jedną już mam,Feretti.
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lustereczko;2438709 9]blackrose4u i iweczka to super że się wam też podobają
Jak już je dostaniemy to napewno wkleje fotkę real ![]() Iweczka a wiesz może czym się różni ten Oilatum i Oillan, bo jedni polecają jedno drudzy drugie i już w końcu nie wiem co kupić. Znowu u nas w szpitalu używają Balneum. Niestety nie wiem..... mam zamiar poczytac o nich, pewnie są jakieś opinie. koleżanka kilka tygodni temu urodziła i powiedziała, że uzywa Oilatum i że poleca na poczatek, ale potem ma zamiar przejśc na jakieś inne. Husteczki poleca pampers i pieluszki też-podobno miłe i chłonne, huggisy podobno twarde. Aaa i mówiła, że wkładki bella są słabe, przemiekają, a dobre są Lansinoh - dawali w szpitalu i jej przypadły do gustu i potem tez takie zakupiła. No ale wiadomo, każdemu co innego może "podejść"-nie ma reguły. Po miesiącu każda z nas będzie już taką "specjalistką" i będziemy mogly doradzaź..... ![]() kampasiula - ale masz juz tych husteczek...fiu, fiu, fiu
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-15 o 11:33 |
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Co to lozeczek to ja mam takie z ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662 zwykle proste..... ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- |
|
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie i brzusie
![]() no własnie.. tak piszecie o tych zakupach w tesco a ja w sumie mieszkam przy tym markecie jak kamieniem rzucić ... no i sama poszłam obejrzeć to i owo.. i... no kocyk ten gruby taki...normalnie boski...taki milutki i w kolorach wesoły... w pudełku z kubusiem puchatkiem w tle.. ... 29zl kosztuje...w nocy o nim myślałam i wymyśliłam że dziś wróce i go kupię...chorujące dziewczyny trzymajcie się i szybko do zdrowia wracajcie |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny uzywala ktoras z was tego fluidu????
http://www.boots.com/en/CHANEL-VITAL...P-SPF-15_6543/ Zamierzam go kupic ale nie wiem czy dobry jesthmhmhm moze ktoras goo miala albo slyszala cos????? |
|
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mnie coś brało to robiłam sobie syrop z cebuli i miodu z sokiem z cytryny.. zawsze pomagało i gardlo mniej bolało... ja raz byłam chora w 9 tygodniu ciąży... odpukać do tej pory nawet kataru nie mam... ... może i tobie pomoże póki co... ale jak dostaniesz gorączki to lepiej do lekarza...---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- będę się zbierać i lecę po ten kocyk |
|
|
|
|
#2719 | |||||
|
Zadomowienie
|
śliczny brzuszek Cytat:
Cytat:
super Cytat:
najlepiej chyba w MOPSie popytać Cytat:
chciałabym trafić na takiego ubezpieczyciela bez karencji jak masz namiary to poproszę :Pwszystkim chorym forumowiczką życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
już niedługo przejdzie
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak u Was, ale u mnie wczoraj tych kocyków jeszcze było trochę a to duże tesco do którego zjeżdża cała częstochowa, więc powinnaś znaleźć też by za mną chodził ten kocyk gdybym go nie kupiła
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórym się nie chce wody przegotowanej trzymać ciągle koło przewijaka i zmywac tylek a chusteczkami raz dwa i po sprawieThorgal1980 fajne rady od koleżanki zapamiętam ![]() Cytat:
a ty jak masz leżeć to trudno niech mateo jeszcze siedzi w brzuchu ![]() ale się dziś wkurzyłam przyszło mi to łóżeczko klupś w czwartek i tak stało zapakowane w karton dziś tż rozbiera a tam płyta od szuflady pęknięta - w transporcie ktoś przywalił bo na kartonie tez ślad. dzwoniliśmy do sprzedawcy on w szoku bo to już któraś tam reklamacja po prostu firma kurierska nawala coraz bardziej. jak zawsze były2-3 w miesiącu reklamacje tak teraz 18! no i kazał nam zadzwonić do kuriera ma przyjechać spisać protokół my mamy wysłać ten protokół do sprzedającego nam to łóżeczko i on nam wyśle nową płytę, bo ta przesyłka była ubezpieczona. wpadł ten kurier w czwartek, położył to łożeczko i poszedł. jak ja miałam sama sprawdzić niby przesyłkę? niech mnie nawet nie denerwują w sumie skoro to było ubezpieczone to nie będzie problemu tylko czytam że bardzo skarżą się na tą firmę że ciezko sie dodzwonić. dobrze że to łóżeczko teraz zamówiliśmy a nie przed samym porodem. ogólnie łóżeczko spoko super pasuje idealnie do mebli tylko ta płyta... ale się wkurzyliśmy no... a teraz dla relaksu ide robić moje pierwsze danie w parowarze bo kupiliśmy rodzicom na rocznice slubu parowar robie rybke i ziemniaczki zobaczymy jak wyjdzie
|
|
#2722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde ale mnie rwie dziś z lewej strony brzucha :/ i głowa mnie zaczyna boleć. ech.... |
|||
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsze jest to że niektórzy kurierzy nawet podpisu nie chcą... nie to nie potem oni się niech tłumaczą... ale ten akurat wziął podpis ale to ponoć nie pierwsza sytuacja i wystarczy tylko ten protokół dalej już oni się zajmą wszystkim tzn ci co nam sprzedali to łóżko.
|
#2724 |
|
Raczkowanie
|
Hello Lejdizz.
Dużo nastukałyście od wczoraj. ![]() Eirene, jeśli chodzi o moją wagę to przez pierwsze miesiące schudłam 9kg, aż mnie gin zaczęła szpitalem straszyć. Teraz powolutku przybieram . ![]() Pogoda paskudna, u nas też wszyscy w koło chorują, mam nadzieję, że forumowe chorowitki szybko się wykurują. ![]() Ja mam szczęście, ale jak tylko bezpiecznie minął czwarty miesiąc zaczęłam pic tran...MNIAM! |
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dziewczyny ja jak byłam mega przeziębiona to TZ mi kupił ten syropek PRENALEN, on jest na bazie czosnku, porzeczki, maliny - smakuje okropnie , śmierdzi czosnkiem no ale mi pomógł także polecam!!! kosztuje coś koło 13zł a my z siostrą posprzątałysmy domek i teraz siedze i pije kawke ![]() nie wiem czy jeszcze sobie nie zamowic jednej pizamki bo mam dwie tylko jedna jest taka stara to do porodu ja wezme a potem do kosza no i do karmienia mam tylko jedna to chyba za mało![]() dziś mam zamiar wybrać sie do Rossmanna po ostatnie kosmetyki, i tez kupie dla dzidziusia cos do kapieli z BabyDream - skoro takie fajne to wyprobuje na Oilatum nas chyba nie stac ![]() i za sprawką Montii kupie dla siebie szampon do wlosow dzieciecy - moze nie beda mi sie tak przetluszczac jak do tej pory.ja musze myc glowe codzienne zeby moje wlosy jako tako wygladaly w ogóle to mielismy sie przeprowadzic do domku prze narodzinami małej, ale kasa sie skonczyla no i raczej nie damy rady ![]() ![]() ![]() takze bedziemy nadal w jednym pokoiku i to takim malutkim ![]() nawet nie mam gdzie ciuszkow układac bo mamy 4 szafki i my je zajmujemy, a juz zaden mebel do pokoju na nie wejdzie. i tak musze wyniesc fotele zeby lozeczko wstawic ehhh ![]() a miało być inaczej ![]() jest nadzieja ze jak uda nam sie sprzedac jedno auto to za ta kase moze dokonczymy domek - no ale kiedy je sprzedamy ![]() nie ma chetnych
|
|
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze takie pytanie, macie jakiś namiar na łóżeczka z szufladką na dole i wyjmowanymi szczebelkami?
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W poniedziałek oczekuję przesyłki z ponad 20 rzeczami, ciekawe co powie kurier jak każę mu zaczekać i zacznę wszystko po kolei sprawdzać No proszę i kto tu pisze o uważaniu!!! Sama odpoczywaj, lepiej przeleżeć ból niż miałabyś dorobić się czegoś
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przeciez kurier nei ma obowiązku czekac az ty sprawdzisz ZAWARTOŚĆ przesyłki no chyba ze ma naklejke na kartonie sprawdzić zawartość przy kurierze . ale taka usługa kosztuje dodatkowo, Kurier musi tylko poczekac zebys obejrzała karton z wierzchu czy nei jest uszkodzony albo czy tasma ktora jest poklejony nie porwana i nie nosi śladów otwierania
|
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do smaku i zapachu - zgadzam się, zabójczy Ja na początku myślałam o oillatum, nawet stwierdziłam, że wygrzebałabym pieniążki żeby kupić cały zestaw, ale stwierdziłam, że po co kombinować skoro są tańsze kosmetyki, często polecane a pieniąchy można odłożyć na coś innego i też zakupię babydream i bambino taki mix ![]() My też stwierdziliśmy, że nie będziemy się bawić w szukanie mieszkania i kredyty przed narodzinami małego, zabawy z papierkami typu wymiany kart po ślubie mam do teraz, a co dopiero latać, szukać i kombinować... Póki co warunki tak jak u Ciebie - pokój i to u teściów, gdzie teściowa już komentuje jaki kolor ścian chcemy zrobić ale jakoś trzeba przebrnąć ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do uszkodzonych przesyłek.Fajnie jest kupić na necie,ale właśnie nigdy nie wiesz co Ci przyjdzie i w jakim stanie.Słyszałam,że po przyjęciu pzresyłki i rozpakowaniu jej w domu jest ciężko z reklamacją u firm kurierskich.Zależy od ludzi niestety. Ja zamawiam b. dużo rzeczy przez neta,nawet laptopa kupiłam tak.Rozpakuję ,obejrze i potem żegnam kuriera dopiero ![]() Mi niedawno przyszedł regał w innym wybarwieniu niż zamawiałam to nie było problemu ze zwrotem.Ale to tylko wymiana.Z reklamacjami zawsze są cyrki
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2011-01-15 o 13:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

wiem, że na pewno będzie u nas w pokoju ale mam dylemat czy zaraz koło naszego łózka czy może na osobnej ścianie 
....co do lozeczka to ja zamierzam przystawic moje do lozka przynajmniej na poczatek...zsunac jedna strone i gotowe

Więc pozostane przy tym co mi lekarz zalecił