|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi z tym piosenkarzem bruno marsem "just the way you areeee" Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa tttteeeeeeeeezzzzzzzzz chce chyba ci zbiczuje znow a ja jadlam dzisiaj 1 kawalek pizzy ![]() bylam na zakupach w intermarche, bulki na wyjazd w sklepiku kolo domku zamowione jutro moge sie pakowac i w srode w nocy mozemy jechac jeeeeeee ![]() ale sie obeżre oscypków z żurawiną ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() no wlasnie ciekawe co tam u niej... ale cicho, jak wreszcie mam czas to wszystkie sobie poszly a jutro z rana jak bede miala zapie.....nicz w pracy to naskrobiecie znowu 15 stron,..to nie fair... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moniqac czekamy na info co z dzidzią ![]() Jutro nie ma produkowania stron ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Moderatoreska
|
A ja już ledwo siedzę, pupcia mnie boli, chyba za duzo siedzę
![]() Więc pewnie za niedługo pójdę się położyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
ja ide pod prysznic, ale zaraz wracam, musze wlsoy wysuszyc bo mam krociutkie i jak pojde z mokrymi spac to rano mam niezle kuku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
Juz jestem
![]() Od jakis 40 minut bo chciałam Was choć troszke nadrobić zanim cos tu skrobnę. Więc jestem, jestem. Po wizycie. Okazalo się, że nie wiadomo co to było (znowu to odczuwam ![]() ![]() ![]() ![]() Ale co - wolałam się upewnić - przeczytałam na jakims durnym forum - nie iem po co szukalam po innych - nie zlinczujcie mnie ![]() ![]() Kazał mi sie napić lampkę wina i dac na luz ![]() Jesteście super - naprawdę. Dziękuje Wam i muszę sobie wpisać kilka numerów do komórki, bo nawet nie mam jak Was poinformować. matallewar - wszystkiego naj Kochana ![]() eweska -święta racja co do porodu (notabene - ale elaborat ![]() daisy - mnie się wydaje, że TZ ma po prostu taki charakter, to nie jest tak, że się nie cieszy, po prostu jest to dla niego nowa sytuacja, może nie wiem jakie on będzie miał miejsce w Twoim życiu jak się maluszek pojawi i się przyzwyczaja - moj tez nie lata za mną z ręka na brzuchu - mowi coś do małego, zagada, "popierdzi" mi ustami w brzuch ![]() tym bardziej, że piszesz o jego charakterze. myśle, że poprostu maluszek się musi pojawić i wtedy oszaleje ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-18 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Łoo pizza ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że jeszcze zjadłam jajecznicę z papryką i pomidorkiem i ledwo się ruszam, od tygodnia mam taki apetyt, że szok ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za kciuki - działają!
Już po wizycie. Dziś pierwszy raz oprócz ważenia i mierzenia ciśnienia było słuchanie serduszka i sprawdzanie tętna Julka na ktg ![]() Ze mną ok. Szew trzyma, rozwarcia nie ma, szyjka dalej 1cm ale się nie skraca, infekcji niet, macica miękka. W przyszłym tygodniu mam do zrobienia obciążenie glukozą i powtórkę morfologii i badań moczu. I mi tak jak Morii44 gin mówił, że do 5 takich skurczy macicy na dobę to wszystko jest w granicy normy, mimo iż biorę lek przeciwskurczowy to taką ilość mam prawo czuć. Uffff, ulżyło mi. Przytyłam już 10kg ale ochrzanu nie było, jednak biorą poprawkę na to, że leżę i przyjmuję sterydy. Z radości ponieważ od gina bliziutko do galerii skoczyliśmy kupić mi stanik i majtki. Jestem przeszczęśliwa bo w nic już nie wchodziłam ![]()
![]() |
#2709 | |
Wtajemniczenie
|
O jak miło, nie ma co nadrabiać
![]() Ja przesiedziałam po raz kolejny kilka godzin w googlu i na allegro w poszukiwaniu wózka. Głowa mi pęka ale wiem jedno - nie ma wózka idealnego ![]() Dziś prawie kupiłam tego Skate'a mojego wymarzonego ale boję się, że to nie jest najwygodniejszy wózek dla dziecka. Wiem, że na pewno chcę fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix i planowałam go w zestawie z wózkiem Maxi Cosi Mura ale ta ceeeeeena ![]() No i zaczęłam myśleć o X-landerze XA ![]() No nic, póki co ciągle myślę i czytam i szukam i porównuje, na dziś odpuszczam bo... zwariuję ![]() Cytat:
![]() Podobno słabo ![]() ![]() Paulizia no właśnie tłumaczyłam mu, że jeśli chce sobie coś "odciągnąć" to na pewno nie z cycka ![]() ![]() ![]() anula - no to pięknie, pani dr daje Ci zwolnienie z pracy na 20% a Ty sobie 20% dokładasz ![]() Kusisz mnie tą książką, ja sobie ją na marzec chciałam zostawić aby mieć świeże informacje gdy się dzidzia urodzi ale może warto zacząć czytać wcześniej? Moniqac jak tam po usg? ![]()
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
matallewar
![]() eweska ślicznie wyglądasz i ciągle nie wiem jak ty tam mieścisz dwójkę ![]() Grazin Guantanamera ![]() Kwiatecek jaki piękny brzuszek ![]() dziewczyny jak tam po lekarzu ??? piszcie !!! nie mam siły dziś na nic mężu pojechał do Łodzi i wrócił dopiero przed chwilą także cały popołudnie i wieczór byłam sama z Zosią mimo że ona jest bardzo grzeczna i kochana to mnie zmęczyły te zabawy ![]() później jeszcze pół godzinne machanie nogami przed zaśnięciem ![]() aż krzyknęłam na nią bo już zdesperowana byłam ![]() Zośka odmawia wycierania po kąpieli u ubierania więc po takich wieczornych ćwiczeniach to mam ochotę tylk się uwalić i leżeć do tego dziś znowu pałowałam się z jakimś palantem co zaparkował tak że ni cho*ry nie dało się wyjechać z parkingu i musiałam wyjeżdżać tyłem ![]() nie dodzwoniłam się do gina (choć zdążyłam tylko 2x spróbować) |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Wow kawał chłopa masz już w brzuszku ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-18 o 20:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
świetnie że wszystko z dzidziami ok
![]() ja znowu czasem mam takie kopniaki ze wydaje mi sie ze dzidzia strzela w srodku z procy normalnie ![]() takie strasznie z nienacka i mocne też tak macie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
musze przestać wtryniac słodkie - od 3 tyg mogłabym tylko słodkie jeść, a to puste kalorie niestety. a co do ruchów przy takim ułożeniu, faktycznie dziwne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiesz co, 100gr w 1,5t. to wcale nie jest za dużo. W tym wieku ciąży, w którym jesteśmy, dzidzie rosną tygodniowo nawet 180g. Ja tak liczyłam, że moja Iga waży coś około 700-750g więc wydaje mi się, że Twój Szymonek jest akurat ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() caffe - Ty bierzesz encorton?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-18 o 20:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym tylko wiedziała, który sąsiad kretyn zostawił tak auto osobiście bym go wytargała z mieszkania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i Ty mnie nie opieprz*j bo już sie sama biłam po łapach za to chole*ne google. martwie się tą wagą - serio - ja to jestem nienormalna ![]() Cytat:
![]() tak - mam takie mocne że aż podskakuje - ja a nie maluch, ale dzięki temu TZ wczoraj pierwszy raz poczuł ruchy. stwierdził: dziwne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piotruś bierze mnie z zaskoczenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Moderatoreska
|
Ja już spadam na dzisiaj
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() sama przestane wpychać w siebie kit katy ![]() ![]() ![]() ![]() tak jak ja ![]() dziewczyny - czy Wy sobie wyobrażacie, że ja dziś zasnęlam dopiero o 3.30 a o 6.05 dzwonił budzik do pracy ![]() powiedziałm moim pracownikom żeby mnie omijali dzisiaj i teraz ledwo siedze, ale siedze dzielnie ![]() ![]() mam problem z niewyleczonym kaszlem - gardłem - i cholerne skurcze / nerwobóle nóg. a jak zasnęłam to mi się koszmary o moim synusiu śniły - może stąd ten pokręcony dzien. dobranoc eweska i maleństwa!!! Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-18 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mama duża to i niuniek też ![]() aaaaaaaaaaaaaaaaa..... od 31 stycznia zaczynamy remont mieszkania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny byłam w tesco i widziałam super body z długim rękawkiem oczywiście niebieskie z napisem I AM REALLY COOL JUST LIKE MY DADY
ale ceny niestety zabójcze. śpioszki około 50 zł
#2727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moria widzę, że będziemy miały takie same foteliki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobno ma wejść nowa kolorystyka XA ale kiedy to nie wiem. W sumie, te wózki są dostępne w ciągłej sprzedaży, jest ich dużo więc myślę sobie, że wcześniej kupię sam fotelik, bo zasadniczo tylko on jest potrzebny by przywieźć dzidzię ze szpitala a z wózkiem nie trzeba się tak śpieszyć, tym bardziej że gwarancja liczy się od dnia zakupu. To Energy mi się podoba aaale nie wiem czy ten wózek jest bardziej czerwony czy bardziej różowy. No bo tak sobie myślę, że mam sporo jasnoróżowych ciuszków a wiadomo, że róż i czerwień to bardzo kiepskie połączenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Lekarz mówi, że synek idealny a Ty piszesz, że się martwisz jego wagą... ![]() Oj kochana, musisz się dziś porządnie wyspać i jutro spojrzeć na świat z zupełnie innej perspektywy ![]()
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja też już zmykam spać może jeszcze jakiś film z moim lubym
![]() zobaczymy na dziś koniec z komputerem spokojnej nocki życzę kolorowych snów
#2730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Caffe a ja nie wiem czy przyrost wagi ma związek z cukrzycą, czytałam, że tu chodzi po prostu i nietolerancję glukozy więc można mało przytyć i mieć cukrzycę i w drugą stronę. No nic, musimy tak czy inaczej uważać na to co jemy ale nie zamierzam się głodzić tak jak by sobie życzył mój TŻ ![]() A wzór fotelika już wybrałaś? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.