|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() Moja bratowa rodziła tam w sierpniu zeszłego roku ( z tą samą położną ) i była bardzo zadowolona. Jak odeszły jej wody zadzwoniła do położnej, ona pojechała do szpitala, wypełniła całą dokumentację, moja bratowa przyjechała 3 godziny później, jak zaczęły się skurcze. Wszystko już było przygotowane. Była cały czas przy niej. Lekarz przyszedł tylko na finał. Potem pomagała po porodzie. I przez cały czas pobytu w szpitalu bywała u niej. Ona tam pracuje na etacie. Będę rodziła z Bożenką : http://kobietowo.com.pl/o-nas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Caffelate - trzymam kciuki
![]() A ja właśnie czytam sobie o trójmiejskich porodówkach i masakra ![]() Już mam mętlik w głowie. Nastawiałam się na Szpital Wojewódzki, ale właśnie przeczytałam, że ma sprawy w sądzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, długi opis, ale biorę sobie do serca
![]() ![]() ![]() Co do szpitala, który wybrała Matallewar, to ma on bardzo dobre opinie. Uważam, że świetny wybór. Początkowo wybierałam ten szpital i gdyby los mnie nie skierował do innego, to pozostałabym przy tym, co Matal ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Listopadowa, dasz rade! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Do wszystkich mamusiek spodziewających się dziewczynek! Znalazłam wspaniałe zestawy zabawek dla naszych córek ![]() ![]() ![]() www. thephotographymarielclayt on.com ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihi fajnie miec tAKA położna, bardzo fajnie.... szkoda ze za wszystko trzeba płacic;/
![]() |
#2675 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() A zgadza się, najważniejsze jest to żeby urodzić zdrowe dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
Agus na aukcji pisze,że jest nowy.Ja też ogladałam w sklepach welurowe i cena też była przystępna.Z przesyłka wychodzi sporo,a zwłaszcza jeśli ktos cene podbije.
Kwiatecek ładny brzusio i wcale nie mały,tak ci sie wydaje,jest w sam raz. Nie pamiętam już,która z Was pisała o x-landerze 3w1 znalazłam taki fajny zestaw za bardzo atrakcyjną cenę jak dla mnie http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=965. Byłam 2 godzinki na spacerze a tu tyle do przeczytania mam,no cóż później poczytam
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz jak człowiek się naczyta to ![]() Żaden trójmiejski szpital nie jest uwzględniony na liście 'Rodzić po ludzku' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Jak narazie porod jest dla mnie abstrakcja, w ogole sie zastanawiam jak ten dzidziolek niby ma ze mnie wyjsc, nie no w ogole niewyobrazalne
![]() A gdzie sie podziewa agnieszka_pe25 ![]() ![]()
#2679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-me...u,18891,8.html Tak przynajmniej z netu można wyczytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jak sobie poczytałam na necie opinie o rodzeniu w Wejherowie to pozostawiają wiele do życzenia ![]() Już wiem - chyba do Pucka pojadę ![]() A poza tym wyczytałam w tym artykule, że też Szpital Morski w Gdyni dostał taki certyfikat a akurat tamtejszy oddział gin-położ. i porodówka mają najgorszą opinię w Trójmieście... Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-18 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
#2682 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Strasnzie dzisaj padnieta jestem. Nic mi sie nie chce. Wrocilam z pracy, trzasnelam obiad, przyprawilam mielone na jutro no i siadlam do wizazu. Jeszcze musze kartki na Dzien Babci i Dziadka wypisac i w koncu bede lezec!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewesko i Kwiatecku sliczne brzucholki ![]() ![]() Matall sto lat kochana!!! ![]() Ddaiissyy gratuluje Pipunki ![]() ![]() Moniqac ja tez obstawiam czkawke ![]() Moria... ekghm... a z czego Twoj maz sobie odciagal tym lakatorem co? ![]() Migotko piekne ciuszki ![]()
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mamy mają takie narzekające i marudne :P
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż swego czasu o szpitalu w Pszczynie też mówiło się wiele złego. Ja zaufam mojej bratowej i położnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Moderatoreska
|
Aż dziwne że tak cicho się tu zrobiło
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Ja czuwam, ale trochę wpadam na Polecamy-odradzamy
![]() Ależ klimat zrobiłam, zaraz padnę od słodyczy! Świeczki waniliowe, Dilmah waniliowa i się lenię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
A mi tak jakoś smutnawo się zrobiło, bo wszystko wskazuje na to, że TŻ jutro poleci na 2 dni do UK. Wiem, że to głupie, ale my się tak rzadko rozstajemy, a teraz jeszcze w ciąży jestem, więc mi podwójnie smutno.
Z drugiej strony wiem, że jechać trzeba, żeby się nam lepiej żyło ![]() Gdyby mi gin nie odradził, poleciałabym z nim. |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szczerze to pewnie nawet byś o tym nie wiedziała, bo akurat położne są do tego przyzwyczajone(żadna by Ci pewnie sama od siebie nie powiedziała) a możesz to zrobić jedynie przy partych gdzie ból już jest niezły i dziecko zaczyna wychodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj jakoś zajęta tym pomaganiem przy remoncie. Czytałam Was co chwilkę, ale już pisać nie miałam kiedy bo co chwilkę coś ode mnie chcą. Poszłam sobie dzisiaj na zakupy, jak robili największy bałagan i wróciłam tak zgrzana, że plecki miałam mokre. Ciekawe jak ja się toczyć będę w kwietniu. Wylicytowałam dzisiaj kombinezonik taki cieńszy http://allegro.pl/mis-cherokee-56-62...408828310.html Eweska wyglądasz ślicznie ![]() Daisy gratki za dziewczynkę ![]() Nie pamiętam co chciałam jeszcze napisać.... ![]()
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
wiecie co...a ja nie wiem gdzie będę rodzić
![]() To chyba będzie zależało od tego jak bardzo będziemy zdenerwowani... Bo tak jak pisałam wczoraj..mojego lekarza w moim mieście w szpitalu nie lubią i są bardzo nieprzyjemni jeśli się przyjeżdża rodzić tutaj, zadają pytania a dlaczego tu a nie tam ( w sensie tam, w szpitalu gdzie przyjmuje ten lekarz)...chore jak dla mnie. Bo co za różnica czy oni go lubią czy nie i dlaczego tak a nie inaczej. A jednak robi to różnice. Nie chciałam chodzić do poradni K u nas w szpitalu z tego względu że nie ma się tu swojego lekarza, przychodzi się rano i siedzi i czeka aż jakiś przyjdzie z oddziału, ten który akurat ma dyżur. Nigdy nie wiadomo czy akurat przyjmie cię tego dnia i kto. Może być tak że będziesz miał umówioną wizytę a lekarz nie przyjdzie bo będzie zajęty na oddziale.
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Też chcę się polenić
![]() Zamiast tego powtarzam znów Informację publiczną ![]() ![]() ![]() Naprawdę uważam, że nakaz Pani rektor, aby wszystkie zaliczenia odbywały się na ostatnich zajęciach jest NIEHUMANITARNY, skoro u mnie na roku wszyscy mają zajęcia tylko w czwartki :/ :/ I dlatego dziś poszukiwania rzeczy dla dzidzi i zdobywanie o niej informacji zostaje na uboczu, bo mam za dużo materiału i tylko dziś i jutro na naukę ![]() A boję się, że jak teraz nie zaliczę, to w marcu mogę mieć problemy z tym...
![]() |
#2691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój Tż oczywiście ogląda mecz, już chyba trzeci wieczór z rzędu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
ja już po obiedzie
![]() ziemniaki purre z cebulką roladę z piersi z kurczaka i warzywka
#2693 | |||||||||
Zakorzenienie
|
No wreszcie nadrobilam!
wiem, ze bedziecie na mnie krzyczec, bo mimo, ze mam te 20% zwolnienia, to musialam zostac dluzej, tyle pracy mamy a jutro oddanie prezentacji, w ogole hormony mi wariuja, bo wracajac do domu autobusem czytalam ksiazke Jezyk Niemowlat i sie poplakalam... ![]() ![]() Cytat:
![]() a 20%..nieduzo, ale coz, lepsze to niz nic...musz etylo zaczac stosowac ![]() co do naszych wspolnych kosmetycznych trojcy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() noo wreszcie, dzieki temu moglam was troche nadrobic ![]() ide obrac melona, pomarancza, grejpfruta i kiwi, mam faze na owocki ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
anula_81 tak czytałam, że dopiero ok. 36 tygodnia. Zapytam mojej gin, jak to dokładnie jest a wizytę mam 02.lutego. Ale tak jak mówię, czytałam, że ok 36 tygodnia idzie się osobiście do szpitala, który się wybrało. Tam omawiany jest poród, oprowadzają po salach porodowych i poporodowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Wtajemniczenie
|
Ej no piszcie coś laski!
![]() ![]()
![]() |
#2696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tychy? Cytat:
![]() |
#2697 |
Moderatoreska
|
Szok normalnie, nie ma co czytać, aż dziwne naprawdę
![]() Ja sobie wzięłam kąpiel, tylek mnie boli już od siedzenia ![]() Czekam na tż-ta ciekawe o której dzis będzie, wczoraj jak wyszedł z domku o 7.30 to wrócił o 21.30 normalnie nie mam chłopa w domu. No ale chyba tak będzie do końca tego tygodnia i później już w domku będzie remont robił, miał zacząć i tak już w zeszłym tygodniu, ale tak schodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jednego, do którego chodzę na wizyty, ale minus jest taki, że on nieczęsto jest u mnie w przychodni (wizyty tylko w piątki) i nie mam do niego numeru tel.
Ale w razie czego mam znajomego gin, do którego zawsze mogę zadzwonić i pojechać "dodatkowo" na wizytę, usg czy coś, więc się nie martwię, jak coś pilnego. A w najgorszym wypadku, jakby coś się działo, to i tak od razu do szpitala byśmy jechali. Dziś nie ma nawet co nadrabiać :P Jutro i w czwartek też tak poproszę ![]() A w piątek Wam wkleję zdjęcia zakupów ![]() ![]() ![]() Nie mogę się powstrzymać... xD w ramach prezentu od siostry tż dostałam rysunek naszego życia xD
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-18 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Moderatoreska
|
Moniqac i byłaś u lekarza ??? Wszystko ok ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.