|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
hmmmm ciacho marchewkowe <mniam> za dużo roboty niestety :P
|
|
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Jeny, poniedziałek rano a jaka cisza tu
W ogóle to kupiłam sobie najnowsze avanti... i dziewczyny, doczekać się nie mogę aż będę paradować w nowej garderobie ![]() A teraz śniadanie: - kawa + jogurt naturalny + otręby Później planuję zrobić sernik i chlebek. Na obiad jeszcze nie mam kompletnie pomysłu, ale od dawna mam ochotę na pastę z makreli więc też się dziś chyba tym zajmę i na jutro do chlebka będzie jak znalazł, mniam!
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzis na obiadek zrobie rosołek...i mam ta sałatke z kurczakiem wiec bedzie ok
![]() a wieczorem planuje cos na slodko ale nie wiem jak tam uporam sie z ta kuchnia...chce miec juz to wszystko skonczone ehhh...
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie byłam w netto kupiłam serek emilki i sok pomidorowy.
aaa i zapas chusteczek. już mnie nosek szczypie. na 16 do lekarza
|
#2705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jaki sok pomidorowy kupujesz?? sa takie ktore mozemy??
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
mam teraz hortex, wcześniej dawtona i nie zauważyłam po nich problemu z wagą ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- i pewnie znów dostanę antybiotyk.. niedawno jeden skończyłam;/ jeszcze w szpitalu chcieli mi dać receptę na kolejny;/ przydałyby się owoce
Dukan od 20.01.2011 "Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"... Edytowane przez extravagance86 Czas edycji: 2011-02-28 o 12:17 |
|
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do soków...to też kiedyś chciałam kupic ale nie wiedzialam czy moge. Zainteresowały mnie te soki warzywne...ale to chyba nie ten teges ... Zaraz wstawie rosołek...mmm
Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2011-02-28 o 12:19 |
|
|
|
|
#2708 | |
|
Szara Eminencja
|
Coś cięzko szło mi ścieranie tej marchewki
Teraz czekam tylko do 13 bo po tej godzinie mam tańszy prąd i włączam piekarnik.![]() Cytat:
Ja też sie nie moge tego doczekać... Pościągamy kurtki, czapki i pozakładamy nowe bluzki, miniówki o kilka rozmiarów mniejsze
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
Soki można o ile nie zawierają cukru
No i oczywiście tylko na PW.Ja na PW piję 1 raz dziennie Marwit marchwiowo-selerowy. Uwielbiam Go! ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Jeszcze 11kg w dół i będę miała prawidłową wagę ![]() Jeny niech to jest JUŻ!
|
#2710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a Ty to normalnie w goracej wodzie kapana jestes... se musisz poczekac i ani sie obejrzysz a 11 kg pojdzie w niepamieć...! heheCierpliwości... Ja tez juz bym chciala miec na wadze conajmniej 75 kg heheh bo to juz znacznie przyblizylo by mnie do mojego kolejnego celu...czyli 70 kg ![]() ehhh pomarzyc dobra rzecz ![]() rosołek sie gotuje i superr pachnie mmm taki bulionik ( zrobie kluseczki). Właśnie wcinam sałatke typu Cesar oczywiscie po dukanowemu ale zrobilam jeden blad wsadzilam ja do lodówki i teraz jest masakrycznie zimna...ale i tak pyszna! jesli ktos ma ochote to zapraszam...
Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2011-02-28 o 12:49 |
|
|
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
Ja już przy 80kg wyglądam jako tako więc tym bardziej nie mogę się doczekać
![]() Teraz jeszcze PYZA... I 9 kg pyzy do zrzucenia to duuużo... więc niech leci szybko ![]() Mam lenia dziś i nic mi się nie chce... ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Nie mogę się nadziwić jakie pustki tu dziś Chyba muszę sama iść i zacząć robić coś sensownego a nie obijać się przed kompem
|
#2712 |
|
Rozeznanie
|
a ja wcinam rosolek...mmm jaki pyszny
![]() tez sie dziwie ze takie pustki ![]() ehh też ide zajac sie czymś innym (pożytecznym) i wpadnę jak sie lekko zaludni...
Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2011-02-28 o 13:12 |
|
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
Smacznego
Na pewno w tym tygodniu też sobie ugotuję, bo uwielbiam MNIAM
|
#2714 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- kreatynina - kwas moczowy - mocznik - może GFR - morfologię tyle mi teraz przychodzi do głowy.... Cytat:
Alp pozazdrościć też nie lubię firan - wg mnie psują widok za oknem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
metal_fish, dzięki, bo nie byłam do końca pewna
Nie wiem jak dam radę 4xP, bo nienawidzę tych dni No, ale było miło to teraz trzeba odpokutować No i mi się przyda nakręcenie ketozy
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
Lasunie czy któraś z Was jest już na fazie III? ciekawi mnie jak to jest jak dodamy chlebek, ser i owoce.. nie będzie nagle wzrostu wagi?
sorki, że mało się udzielam, ale nie mam czasu, ale staram się nadrabiać i w miarę czytać na bieżąco co piszecie
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem już w domu. wyszłam wcześniej z pracy. zaraz zjem rosołek..
na 16 idę do lekarza.
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spadnie![]() ja kupuję fortuny. wielowarzywny lub pomidorowy. przy wielowarzywnych nie można przesadzić, przez buraka i marchew, ale bez przesady, do jednego posiłku marchew i buraka można, więc mi sok zastępuje 2 śniadanie na uczelni (baaaardzo syci). trzeba uważać, bo chyba hortex ma w składzie warzywa + jabłko!!! TŻ zrobił nadziewane cukinie idę jeść
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
a ja sie objadłam rosołkiem po raz 2 ehhh mam nadzieje ze nie wyjdzie mi to bokiem...heheh
|
|
#2720 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Od jakiegos czasu regularnie Was podczytuje. Czy moge do Was dolaczyc? Mam 30 lat i waze 93 kg przy 170 cm wzrostu. O diecie Dukana wiem duzo (pewnie nie wszystko), przeczytalam tez ksiazke "Nie potrafie schudnac". Teraz pora wcielic te wiedze w zycie!!! Najwyzsza pora!!! Dzis jeszcze lezac w lozku sama ze soba sie licytowalam, czy nie poczekac z dieta jeszcze kilka dni, bo to przeciez tlusty czwartek, ale doszlam do wniosku, ze jak tak bede odkladac diete "na pozniej" to w Wielkanoc na wadze ujrze stowe! A tego bardzo bym nie chciala!!! Pierwszy dzien uderzeniowki mija mi bez specjalnych ekscesow i zachciewajek. Mam nadzieje, ze razem z Wami uda mi sie z taka sama latwoscia przetrwac kolejne dni, tygodnie i miesiace... Acha, chcialabym dojsc do 70 kg. |
|
|
|
#2721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z nami, ze swoim samozaparciem napewno dasz radę jaką długą uderzeniówkę planujesz?
|
|
|
#2722 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że dziś trochę tu pusto ![]() Ja po PW jednak nieco schudłam (a nie spodziewałam się za bardzo, bo mnie pobolewa trochę brzuch więc okres się zbliża.. chociaż już spóźniony jest, więc najwyższy czas) i mam na liczniku -11 ![]() Powiem Wam, że jakoś przestałam przywiązywać taką wielką uwagę do wagi i ważenia się, na początku codziennie wskakiwałam na wagę, a teraz... nie chce mi się za bardzo Kontrolnie się ważę co kilka dni, ale nie budzi to już wielkich emocji, spowszedniało mi ![]() Mam wrażenie, że jak więcej jem, to szybciej chudnę ![]() Czekam na mój kolejny "kamień milowy" w postaci 7 z przodu, jednocześnie będzie to przekroczenie połowy odchudzania Więc wielkie święto ogólnie ![]() U mnie jeszcze 9 kg do "normy... Czekam niecierpliwie ![]() Cytat:
![]() Widzę, że masz tyle wzrostu co ja, mnie dukanowy kalkulator wyliczył jako cel 69 kg, ale osobiście bardzo bym chciała zejść na 65... Marzenia Wtedy bym była mniej więcej pośrodku prawidłowej wagi wg bmi ![]() Jak długą robisz uderzeniówkę? Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-02-28 o 15:54 |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny, koło mojego domu ktoś wyrzucił psa samochodem Teraz biedaczyna biega już od kilku dni. Dzwoniłam do schroniska żeby go zabrali bo wczoraj go samochód potrącił, dzisiaj jakieś psy go pogryzły Teraz mu wyniesliśmy jedzenie, nie wiadomo kiedy ostatnio jadł
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Przyczajenie
|
Tchnienie-wiatru, mysle, ze 5 dni a potem 1/1. Znam siebie i wiem, ze 5/5 moglabym nie wytrzymac.
Edytowane przez ajamagda Czas edycji: 2011-02-28 o 15:56 |
|
|
|
#2725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2726 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
Rozeznanie
|
Witam was, mam dzisiaj troszkę luźniejszy dzień, więc postanowiłam tu zajrzeć
Rozpisujecie się o sokach warzywnych, bardzo chciałabym się napić marchwiowego, ale jestem uczulona na marchew. A propos alergii, to leszczyna zaczyna pylić i za kilka dni zacznę umierać ![]() Ja dzisiaj na śniadanko zjadłam jajecznicę z szynką, na obiadek pierś kurczaka w pysznym sosiku, a na podwieczorek planuję mój Number 1, czyli homo+otręby owsiane+zaprawa z Lidla. A właśnie, u was ta zaprawa tak szybko znika, a u mnie od dwóch tygodni 2 wielkie kartony jak leżały tak leżą pełniuśkieCytat:
![]() Najlepiej to bym chciała już ujrzeć to moje wymarzone 66kg. albo 60...
|
|
|
#2728 |
|
BAN stały
|
Wy tu pitupitu a ja zmasakrowana wróciłam z szukania pracy byłam dzis na dniu próbnym jako kelnerka i myślałam ze do domu nie dojdę, massakra a nie praca zastanawiam sie czy nie złożyć do lidla jak tak chwaliłyście
|
|
|
|
#2729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrób test na stronie i zobacz co Ci wyjdzie![]() a ja codziennie,choć wiem, że to mi szybciej schudnąć nie pomoże:P ale wolniej przez to też nie chudnę, więc co za różnica:P
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Ja się zaczynam gniewać z moją wagą.. dziś zobaczyłam na niej wzrost prawie że kilogramowy...
mam nadzieję, że ma to związek ze zbliżającym się okresem, ale to jednak za wcześnie na zatrzymanie wody.., bo zostało ok 5 dni... czy jednak możlwie żeby już się gromadziła ? Coś nie chce mnie ta 7 chyba.. ciekawe, czy w tym tygodniu ją zobacze
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

Teraz czekam tylko do 13 bo po tej godzinie mam tańszy prąd i włączam piekarnik.

I 9 kg pyzy do zrzucenia to duuużo... więc niech leci szybko 

idę jeść
Czekam niecierpliwie
Marzenia
Teraz mu wyniesliśmy jedzenie, nie wiadomo kiedy ostatnio jadł