|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 33,33% |
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
23 | 40,35% |
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
2 | 3,51% |
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
0 | 0% |
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
5 | 8,77% |
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
1 | 1,75% |
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
0 | 0% |
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
5 | 8,77% |
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
1 | 1,75% |
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
bardzo fajny wózeczek, zadbany i sliczny ![]() ile takie cudo? to od tej koleżanki co pisałaś kiedyś? Edit: już doczytałam że od koleżanki i za ile ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-01 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie dziękuje za kciuki
![]() mi coś dzisiaj net nie działa non stop się rozł.ale postaram się wieczorem napisać czy cosik było widać ![]() Na 16 idę do fryzjera aby jakiś kształt wkońcu nadał moim włosom. Do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam i odpowiedziałam na Twojego "spama" tzn zaproszenie przyjęłam na FB ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak oglądam te wózeczki i tez bym chciała jakiś fajny używany w dobrym stanie tak za 400-500zł kupić bo więcej kasy na szaleństwa wózkowe nie bardzo mamy możliwość przeznaczyć. Ech te wydatki ciągłe.. kolor w sumie mi obojętny byle nie jakiś bardzo jaskrawy i niezbyt jasny żeby się nie brudził szybko.. najlepiej Tako Jumper bo mi się marzy..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-01 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
Trochę mało... Ja bym po godzinie po takim jogurciku już była głodna. Nie lepiej chociaż jakieś musli z mlekiem i owoce jak już się tak koniecznie chce dietować...? Jakieś węglowodany trzeba zjeść rano.
#2707 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Kupuje gondolke+spacerówkę, pokrowiec na nogi, i nie wiem w sumie co tam jeszcze. A najwyżej jakieś pierdoły typu parasolka dokupię bo to już groszowe sprawy. I tak dokładnie ten ze zdjęcia
![]()
#2709 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Natomiast jeśli się teraz ograniczymy z jedzeniem, to tak się organizm przyzwyczai do chomikowania na gorsze czasy, że trudno będzie cokolwiek zbić. Ja już to na sobie przerabiałam przed ciążą - potrafiłam jeść mniej niż teoretycznie potrzebuję i tyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Odebrałam wyniki - wszystko w normie
![]() Glukoza 70mg/dl po godzinie po obciążeniu 75g glukozy 127mg/dl ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przeczytałam i doprodukowałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
ela - w sumie na tym miej wiecej polega ta dieta dunkana, ze dajesz czadu z wieksza iloscia, trawienie zapierdziela i potem nagle troche wolniej, a trawienie nadal zapierdziela, zanim zdazy sie unormowac znowu dajesz mu 1dzien na maxa i dalej leci szybkie trawienie a jesz w sumie malokalorycznie...
matko, ale mi w firmie wali kanaliza... przynajmiej raz w miesiacu jakas rura wybija w piwnicy budynku (stary poniemiecki, nie maja planów bo zaginely w wojne) ismierdzi tydzien zanim wywietrzy. no istne szambo. musi przyjezdzac szambowóz i tą piwnice i studzienke kanalizacyjna co obok jest wypopowywać. najgorsze że to... nie prima aprilis... |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi w jakiej cenie są nowe łóżeczka? czy sprzedawane są odrazu z materacem? A jak się kupuje uzywany, to materac należy wymienić??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
ja dziś miałam fatalną noc, o 3 obudziłam się z bólem brzucha i wrażeniem jakby mi się wody sączyły ![]() ![]() Próbuję od rana dodzwonić się do mojego gina, jak mi sie nie uda to jade na IP bo się boję zbagatelizować.. Mam nadzieję że to moje urojenia.... Beata ja słyszałam że te nosidła Womar nie są polecane przez ortopedów, bo dzieci raczej wiszą w nich i obciążają kręgosłup. Do tego na plecy go nie wrzucisz więc za długo nie posłuży blondynka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-01 o 10:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() Ojj nadrobić tutaj tyle stron to aż oczy na wierzch wywala ![]() ![]() Wczoraj odwiedziliśmy hurtownię akcesoriów dziecięcych i mamy upatrzony wózek. O taki: http://www.maredo.com.pl/elcarwozekg...alu-p-788.html Nie potrzebny nam 3 w 1 bo fotelik będziemy mieli pożyczony, a ten naprawdę nam się spodobał no i ma skrętne przednie koła. Do tego przystępna cena ![]() Od dziś zaczynamy dzidziowe zakupy ![]() ![]() Dziś prima aprilis a u mnie aż 3 osoby z rodziny mają dziś urodziny: rodzice mojego taty i brat. Sobie dzień na narodziny wybrali ![]() ![]() Blondynka trzymam kciuki żeby dzidziuś pokazał co mam między nóżkami ![]() Jeżeli chodzi o wagę to ja startowałam z wagi 41 kg, teraz ważę 46 także póki co +5 kg ![]() ![]() A apetyt dopisuje ![]()
#2719 |
Zadomowienie
|
wróciłam...z całą siata ubranek
![]() ![]() blondynkapoznań- ![]() ![]() Oliweczka - ceny sa rózne zalezy czy z wyposazeniem czy bez sa takie po 560-580 zl ale juz z materacem posciela, przescieradelkiem, poduszka kolderka, baldachimem jakies 14-18 elementów ale sa i tansze po 400 kilka złotych a puste 250-400 a uzywane nawet i za 200 zl kupisz samo łóżeczko |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() beata_1988 oj dobra jesteś Kobieto ![]() Cytat:
![]() Zmykam na miasto, będę pewnie późnym wieczorkiem bo ruszamy w odwiedziny babci T. więc za dużo nie piszcie, żebym spokojnie nadrobiła ![]() Pa! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wklejam linka: http://allegro.pl/wozek-jumper-x-fir...532948589.html Mi on sie strasznie podoba i kolor tez ale ja leżaca wiec nie pojade do Mielca, a dziadki cos wspominali ze na wozek sie zloza to pewnie nowy bede kupowac. Cytat:
![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-01 o 10:47 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie!
![]() Nosidło jeśli już to ergonomiczne, a nie takie sztywne, dla takich maluszków to zbyt obciążające jest.
#2723 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...511712577.html ja kupuje takie łóżeczko jest z materacem i z szufladą
![]()
#2724 |
Zakorzenienie
|
ja kupilam łóżeczko, materac, wypełnienie i posciel (3 komplety), ochraniacze i jeszcze karuzelkę za 200 zl uzywana ale to bylo 3 lata temu. babka jeszcze chciala mi ciuszki sprzedac ale juz mialam swoje z lumpka
nosidła i chusty - to w jakis dzieci siedza ze tego kregosłupa nie obciazaja? bo mi sie wydawalo ze i w jednych i drugich wisi jak na huśtawce... badanie moczu - zeby nie zapomniec wieczorem kłade sobie pojemniczek na kibel (miske z woda która spłukuje - jak to sie nazywa?) i dlatego nie zapominam ![]() edit: doczytalam o nosidlach ergonomicznych, w tym rzecz ze ten mój to usztywniany za bardzo nie jest a z boku ma taki pasek co mozna dziecko blizej siebie pochylić. ale czy to rzeczywiscie ergonomiczne to nie wiem... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-01 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny,mam dzis wizyte wiec trzymajcie kciuki,zeby wszystko bylo ok i zeby sie ukazalo moje dziecie w calosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bo ciekawa jestem to za cuda tam chowasz ![]() zjadłam musli i dalej czuje się "niespełniona" chyba poprawię jeszcze czymś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
Ja jak ma iść na badania to się kilka razy budzę w nocy i staram się nie siusiać za dużo bo się boję ze rano mi sie nie bedzie chciało i nie będę miała czego do analizy zanieść
![]() My się zastanawiamy nad łóżeczkiem tego typu z funkcją kołyski http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...526814686.html Miała moze któraś takie ??
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nom ciężko się w tym połapać ![]() znalazłam gdzieś: Prawdą jest, że nosidło nosidłu nierówne. Można je z grubsza podzielić na dwie kategorie: nosidła sztywne i nosidła ergonomiczne (czyli miękkie). W nosidle ergonomicznym czyli miękkim (tak samo jak w widocznej na zdjęciu chuście) dziecko ułożone jest w pozycji żabki, kolanka znajdują się na poziomie nieco powyżej pupy - w tej pozycji kręgosłup zachowuje naturalną krzywiznę. Materiał, z którego zrobione jest nosidło, ze wszystkich stron dokładnie opatula i przytrzymuje dziecko, dzięki czemu nie występują nadmierne obciążenia słabego jeszcze w tym wieku kręgosłupa. Większość nosideł ergonomicznych jest wielofunkcyjna, to znaczy pozwala nosić dziecko zarówno przed sobą (przodem do rodzica, tyłem do świata), jak na plecach, a nawet na biodrze. Dzięki temu nie ma konieczności wymiany nosidła, gdy rosnąca waga dziecka sprawi, że noszenie z przodu stanie się uciążliwe dla kręgosłupa osoby noszącej. Z kolei w nosidle sztywnym, takim jak przedstawione na zdjęciu, dziecko nie siedzi, lecz zwisa podtrzymywane w kroku, z nóżkami zwisającymi w dół, a kręgosłup w tej pozycji nie ma właściwego podtrzymania (nosidło sztywne ma określony kształt, nie dostosowuję się do dziecka i nie opatula go szczelnie), co może przyczynić się do powstania wad postawy. Niezależnie od tego, czy producent nosidła/chusty przewiduje noszenie dziecka z przodu plecami do brzucha rodzica, a buzią do świata - pozycja ta jest uznawana przez ortopedów za szkodliwą dla kręgosłupa. Aby zaspokoić potrzeby poznawcze dziecka znacznie lepiej jest stosować pozycję na biodrze (na krótkie dystanse, ze względu na nierównomierne obciążenie kręgosłupa osoby noszącej) lub na plecach (na dłuższe dystanse i w przypadku cięższych dzieci).
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-01 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.