Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 10:07   #2701
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamuśki

Zeszło mi uczulenie z twarzy To wina truskawek na to wychodzi

Jutro jadę na Uczelnię i w niedzielę też. Więc nie piszcie 100 stron

No i za tydzień kupuje wózek Dokładnie ten :
dokładnie ten ze zdjęcia czy dokładnie ten model?
bardzo fajny wózeczek, zadbany i sliczny
ile takie cudo? to od tej koleżanki co pisałaś kiedyś?

Edit:
już doczytałam że od koleżanki i za ile

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-01 o 10:11
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:07   #2702
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny nie dziękuje za kciuki
mi coś dzisiaj net nie działa non stop się rozł.ale postaram się wieczorem napisać czy cosik było widać na usg.

Na 16 idę do fryzjera aby jakiś kształt wkońcu nadał moim włosom.
Do później
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:07   #2703
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
przyznam sie ze zaspamowalam was na fb i nk i dodalam namiar swoj w klubiku, jakby ktos chcial nie dodac... ale ja tam rzadko bywam

widziałam i odpowiedziałam na Twojego "spama"
tzn zaproszenie przyjęłam na FB

Stary 2011-04-01, 10:10   #2704
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak mogę w ciągu dnia schudnąć o kilogram lub dwa, bo jak nie byłam w ciąży to po prostu robiłam głodówkę i było ok a teraz to nie chcę młodemu zaszkodzić...
Ale po co? W ciągu dnia nie da się zrzucić 1 kg wagi, jedynie wodę, przy diecie zrzuca się 0,5 kg na tydzień (tłuszczu). Ale 1 kg dziennie? W ciąży? Takie odwodnienie byłoby bardzo głupie i niebezpieczne. Nie ma sposobu na bezinwazyjne zbicie wagi w tak krótkim czasie, wystarczy sobie przeliczyć, że trzeba spalić 7000 kcal, żeby schudnąć kilogram. Czyli jak w ciąży ma się zapotrzebowanie powiedzmy 2200 kcal, to trzeba by było w 1 dzień spalić 9200 kcal, chyba nawet arnie na siłowni tyle nie wyciskał
Stary 2011-04-01, 10:12   #2705
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Carmela wyposażę go sama :P

Oj nawet nie wiem jakie ma opinie ten wózek, ale nie mam kasy, a ten kumpela sprzedaje za 350 zł więc nie mam się nad czym zastanawiać. Kolor mi się nie podoba, ale trudno :P
a co z wyposażenia musisz dokupic?

ja tak oglądam te wózeczki i tez bym chciała jakiś fajny używany w dobrym stanie tak za 400-500zł kupić bo więcej kasy na szaleństwa wózkowe nie bardzo mamy możliwość przeznaczyć. Ech te wydatki ciągłe.. kolor w sumie mi obojętny byle nie jakiś bardzo jaskrawy i niezbyt jasny żeby się nie brudził szybko..
najlepiej Tako Jumper bo mi się marzy..

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-01 o 10:14
Stary 2011-04-01, 10:12   #2706
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Scio kusisz A ja do obiadu na jogurcie mam zamiar wytrzymać
Trochę mało... Ja bym po godzinie po takim jogurciku już była głodna. Nie lepiej chociaż jakieś musli z mlekiem i owoce jak już się tak koniecznie chce dietować...? Jakieś węglowodany trzeba zjeść rano.
Stary 2011-04-01, 10:13   #2707
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Chyba będę chora. Smarkam i głowa mnie rozbolała.
Nie będziesz sama ja już 3 dzień umieram, a dopiero wczoraj katar mnie dopadł i ledwo oddycham
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:14   #2708
Zmalowana
Zakorzenienie

Kupuje gondolke+spacerówkę, pokrowiec na nogi, i nie wiem w sumie co tam jeszcze. A najwyżej jakieś pierdoły typu parasolka dokupię bo to już groszowe sprawy. I tak dokładnie ten ze zdjęcia

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:19   #2709
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
co do wagi to ja już pisałam, że średnio 2 razy w miesiącu mam doła z tego powodu z moich 57 kg na początku listopada właśnie zrobiło się 67 kg aż się boję, żeby na koniec ciąży nie było 77 kg
Ja miałam wyjściową wagę identyczną, a teraz też już chyba koło 65-66, ale nic się nie martw - jesli się będziemy teraz dobrze odżywiały, to po ciązy i przy karmieniu mamy szansę chudnąć pół kilo na tydzień z racji samego karmienia.
Natomiast jeśli się teraz ograniczymy z jedzeniem, to tak się organizm przyzwyczai do chomikowania na gorsze czasy, że trudno będzie cokolwiek zbić. Ja już to na sobie przerabiałam przed ciążą - potrafiłam jeść mniej niż teoretycznie potrzebuję i tyć W końcu musiałam przejść na coś w rodzaju wiecznej diety przy regularnych ćwiczeniach w dodatku. Teraz się to pewnie unormuje; kalorii nie liczę ale wydaje mi się, że czasem jem więcej, a czasem mniej niż potrzebuję i w II trymestrze tyję wolniej niż w I, kiedy jeszcze uważałam na to, co jem. Stosunek olewczy zadziałał najlepiej

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
ja narazie przytyłam 5kg i jestem w szoku. przy moich wyjsciowych 47kg te 5kg to ponad 10% mojejj wagi, poszło tylko w brzych i cycki, więc wyglądam jak w 9 miesiącu. od 3 dni nie jem wafelków, bitej s,mietany a na kolację nic smażonego. zobaczymy czy cos da...
Przy tak niskiej wadze wyjściowej wg norm powinnaś mieć w sumie 13-18 kg na plusie., to te 5 kg do tej pory to chyba całkowita norma Ja bym wróciła do wafelków od czasu do czasu
Stary 2011-04-01, 10:23   #2710
margaret82
Zadomowienie

Odebrałam wyniki - wszystko w normie
Glukoza 70mg/dl po godzinie po obciążeniu 75g glukozy 127mg/dl
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:23   #2711
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Trochę mało... Ja bym po godzinie po takim jogurciku już była głodna. Nie lepiej chociaż jakieś musli z mlekiem i owoce jak już się tak koniecznie chce dietować...? Jakieś węglowodany trzeba zjeść rano.
musli - smaka mi zrobiłaś i mam przed sobą właśnie miseczkę musli z mlekiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 10:24   #2712
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brida- tylko i wyłacznie działalnosc na 2 m-ce przed porodem,ZUS podważy bez gadania,to że zostałaś u kogoś zatrudniona.tu masz najnowszy wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=510166

przeczytałam i doprodukowałam
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:25   #2713
83monia
Zakorzenienie

ela - w sumie na tym miej wiecej polega ta dieta dunkana, ze dajesz czadu z wieksza iloscia, trawienie zapierdziela i potem nagle troche wolniej, a trawienie nadal zapierdziela, zanim zdazy sie unormowac znowu dajesz mu 1dzien na maxa i dalej leci szybkie trawienie a jesz w sumie malokalorycznie...

matko, ale mi w firmie wali kanaliza... przynajmiej raz w miesiacu jakas rura wybija w piwnicy budynku (stary poniemiecki, nie maja planów bo zaginely w wojne) ismierdzi tydzien zanim wywietrzy. no istne szambo. musi przyjezdzac szambowóz i tą piwnice i studzienke kanalizacyjna co obok jest wypopowywać. najgorsze że to... nie prima aprilis...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:28   #2714
Oliweczka1985
Zakorzenienie

a powiedzcie mi w jakiej cenie są nowe łóżeczka? czy sprzedawane są odrazu z materacem? A jak się kupuje uzywany, to materac należy wymienić??

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:28   #2715
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki

ja dziś miałam fatalną noc, o 3 obudziłam się z bólem brzucha i wrażeniem jakby mi się wody sączyły latałam cały czas do łazienki i sprawdzałam co i jak... Potem nie mogłam zasnąć i schizowałam tylko
Próbuję od rana dodzwonić się do mojego gina, jak mi sie nie uda to jade na IP bo się boję zbagatelizować.. Mam nadzieję że to moje urojenia....

Beata ja słyszałam że te nosidła Womar nie są polecane przez ortopedów, bo dzieci raczej wiszą w nich i obciążają kręgosłup. Do tego na plecy go nie wrzucisz więc za długo nie posłuży

blondynka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę niech małe się rozkraczy

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-04-01 o 10:31
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 10:29   #2716
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki

ja dziś miałam fatalną noc, o 3 obudziłam się z bólem brzucha i wrażeniem jakby mi się wody sączyły latałam cały czas do łazienki i sprawdzałam co i jak... Potem nie mogłam zasnąć i schizowałam tylko
Próbuję od rana dodzwonić się do mojego gina, jak mi sie nie uda to jade na IP bo się boję zbagatelizować.. Mam nadzieję że to moje urojenia....

Beata ja słyszałam że te nosidła Womar nie są polecane przez ortopedów, bo dzieci raczej wiszą w nich i obciążają kręgosłup. Do tego na plecy go nie wrzucisz więc za długo nie posłuży
A w chuście lepiej?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:34   #2717
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to się będziemy licytować :P ja przed ciążą w przeciągu roku przytyłam 15kg , potem na początku ciąży było spoko bo przez pierwsze 4 miesiące tylko 4kg na plusie potem kolejne 3kg więc było 7kg a teraz jak się po dwóch tygodniach zważyłam mam już 11kg na plusie więc w 2 tygodnie 4 kg ale skąd to się wzięło nie mam pojęcia zanim pójdę do lekarza 1 kwietnia będzie pewnie 15 kg na plusie (idąc tym tępem) a koniec ciąży może się zamknie na 25kg plus wcześniejsze 15kg więc mam do zrzucenia 40kg żeby wrócić do jakiejś normalnej wagi!!!!
No to jednak w tym przypadku podziałało. I nie to, że się cieszę, że ktoś też przechodzi przez sytuację nie po swojej myśli, tylko że ktoś też tak ma = miało prawo się przytrafić + może mnie zrozumieć
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:37   #2718
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Witam mamusie
Ojj nadrobić tutaj tyle stron to aż oczy na wierzch wywala Produktywne jesteście
Wczoraj odwiedziliśmy hurtownię akcesoriów dziecięcych i mamy upatrzony wózek. O taki: http://www.maredo.com.pl/elcarwozekg...alu-p-788.html
Nie potrzebny nam 3 w 1 bo fotelik będziemy mieli pożyczony, a ten naprawdę nam się spodobał no i ma skrętne przednie koła. Do tego przystępna cena
Od dziś zaczynamy dzidziowe zakupy nareszcie
Dziś prima aprilis a u mnie aż 3 osoby z rodziny mają dziś urodziny: rodzice mojego taty i brat. Sobie dzień na narodziny wybrali
Blondynka trzymam kciuki żeby dzidziuś pokazał co mam między nóżkami
Jeżeli chodzi o wagę to ja startowałam z wagi 41 kg, teraz ważę 46 także póki co +5 kg Zobaczymy ile łącznie przybędzie
A apetyt dopisuje

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:38   #2719
SweetAngel1984
Zadomowienie

wróciłam...z całą siata ubranek ok.50 sztuk kazda albo do 1 zl albo po 50 gr sa nawet z metkami niektore....zdjec chyba nie chcecie bo 50 sztukasow to troche duzo....... ide jakis lanczyk wszamac bo juz 12 dochodzi

blondynkapoznań- dwa u roczek dwa u nóżek

Oliweczka - ceny sa rózne zalezy czy z wyposazeniem czy bez sa takie po 560-580 zl ale juz z materacem posciela, przescieradelkiem, poduszka kolderka, baldachimem jakies 14-18 elementów ale sa i tansze po 400 kilka złotych a puste 250-400 a uzywane nawet i za 200 zl kupisz samo łóżeczko
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 10:45   #2720
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
w dotyku są super, mięciutkie i w ogóle takie przyjemne ale tak jak pisałam nie mam pojęcia jak po praniu , z tym, że jeśli to bawełna to nie powinno się nic z nimi dziać
Dzięki za info, może się skuszę

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
no co za babsztyl ..... po prostu aż się ciśnienie samo podnosi
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wodaqua jak się baba uprze to nie wyśle, ale postraszyć właśnie sądem i konsekwencjami zawsze ją możesz. Niech zacznie myśleć, bo trzeba odpowiadać za swoje błędy i tyle.
Cytat:
Wodaqua współczuję, że trafiłaś na taką idiotkę! I dziewczyny mają rację - zgłaszaj spór na all i niech jej konto zablokują Coraz częściej mnie zastanawia skąd się takie głupki biorą
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
wodaqua, co za durna baba.... napisałaś już do allegro? Trzymam kciuki żeby Ci się udało coś załatwić!
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja bym się nie zastanawiała tylko zglosiła do allegro. Już nawet nie chodzi o te ubranka ale o to że chamstwo trzeba tępić A jak nie umie wystawić rzeczy to niech sie za to nie bierze
Dziewczynki, dzieki za wsparcie No babka coś z lekka nie kumata w tych allegrowych sprawach... Czekam 7 dni od zakończenia aukcji żeby zgłosić spór - taka procedura i się jej trzymam, tak więc następny krok w dopiero czwartek. Śmiesznie będzie :P

beata_1988 oj dobra jesteś Kobieto! Ja zawsze mam stresa że zapomne o tym sikaniu... A zakupy to niezłe zrobiłaś i za taka kase!

Cytat:
Dzień dobry Mamuśki w ten piękny prima aprilis
U nas prześwieca słoneczko, więc czekam do 11 na kumpelę i idziemy pospacerować
Powiedzcie mi jak mogę w ciągu dnia schudnąć o kilogram lub dwa, bo jak nie byłam w ciąży to po prostu robiłam głodówkę i było ok a teraz to nie chcę młodemu zaszkodzić... Wieczorem wizyta u gina i jakoś mnie waga przeraża 8-9 kg na plusie masakra Chcę wejść na tą cholerną wagę i zobaczyć 77 kg
Ja bym się ograniczyła do zdrowych i niekalorycznych rzeczy i chyba będę musiała tak zrobić, bo 7 na plusie już mam z 55 kg

Zmykam na miasto, będę pewnie późnym wieczorkiem bo ruszamy w odwiedziny babci T. więc za dużo nie piszcie, żebym spokojnie nadrobiła
Pa!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:45   #2721
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
A jutro wieczorem bardzo proszę o trzymanie i za mnie kciuków, bo mamy poszukiwania żołądka no i 4D

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Moja mała zdecydowanie mocniej kopie niż na początku. Czasami mam wrażenie, że kiedyś z krzesła spadnę od tego. Najgorzej jest jak piszę na laptopie, a ona w mój bok kopie i co chwila ręka mi podskakuje od tego - może ona też coś na wizażu chce napisać hehe.
Moja mała też mocniej kopie niż na poczatku zreszta brzuch sie coraz bardziej rusza wiec malenstwo ma coraz wiecej sily na kopniaki turlania i obroty hehe

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
mam pytanko jak na suwaczku jest teraz 23 tydzien i 4 dzien to jest 23 tydzien czy 24? bo ja wcale juz niewiem
Teraz leci Ci 24 tydzien - jestes w 24

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny nie dziękuje za kciuki

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja tak oglądam te wózeczki i tez bym chciała jakiś fajny używany w dobrym stanie tak za 400-500zł kupić bo więcej kasy na szaleństwa wózkowe nie bardzo mamy możliwość przeznaczyć. Ech te wydatki ciągłe.. kolor w sumie mi obojętny byle nie jakiś bardzo jaskrawy i niezbyt jasny żeby się nie brudził szybko..
najlepiej Tako Jumper bo mi się marzy..
Beata na allegro jest wozek Tako Jumper 3 w 1 za 550zł z Mielca a Chyba Ty z mielca jestes dobrze kojarze czy cos mi sie pomylilo :P ?
Wklejam linka: http://allegro.pl/wozek-jumper-x-fir...532948589.html
Mi on sie strasznie podoba i kolor tez ale ja leżaca wiec nie pojade do Mielca, a dziadki cos wspominali ze na wozek sie zloza to pewnie nowy bede kupowac.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze to nic powaznego daj znac co gin powiedzial lub jak po wizycie na IP

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-01 o 10:47
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:45   #2722
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A w chuście lepiej?
Zdecydowanie! w chuście plecki dziecka układają się w naturalny sposób

Nosidło jeśli już to ergonomiczne, a nie takie sztywne, dla takich maluszków to zbyt obciążające jest.
Stary 2011-04-01, 10:46   #2723
Zmalowana
Zakorzenienie

http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...511712577.html ja kupuje takie łóżeczko jest z materacem i z szufladą

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:47   #2724
83monia
Zakorzenienie

ja kupilam łóżeczko, materac, wypełnienie i posciel (3 komplety), ochraniacze i jeszcze karuzelkę za 200 zl uzywana ale to bylo 3 lata temu. babka jeszcze chciala mi ciuszki sprzedac ale juz mialam swoje z lumpka

nosidła i chusty - to w jakis dzieci siedza ze tego kregosłupa nie obciazaja? bo mi sie wydawalo ze i w jednych i drugich wisi jak na huśtawce...

badanie moczu - zeby nie zapomniec wieczorem kłade sobie pojemniczek na kibel (miske z woda która spłukuje - jak to sie nazywa?) i dlatego nie zapominam

edit: doczytalam o nosidlach ergonomicznych, w tym rzecz ze ten mój to usztywniany za bardzo nie jest a z boku ma taki pasek co mozna dziecko blizej siebie pochylić. ale czy to rzeczywiscie ergonomiczne to nie wiem...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-04-01 o 10:53
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:48   #2725
editka2022
Rozeznanie

czesc dziewczyny,mam dzis wizyte wiec trzymajcie kciuki,zeby wszystko bylo ok i zeby sie ukazalo moje dziecie w calosci,ale mialam dzis okropne sny i strasznie sie stresuje ta wizyta.....oszaleje
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:49   #2726
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wróciłam...z całą siata ubranek ok.50 sztuk kazda albo do 1 zl albo po 50 gr sa nawet z metkami niektore....zdjec chyba nie chcecie bo 50 sztukasow to troche duzo....... ide jakis lanczyk wszamac bo juz 12 dochodzi
To się obkupiłaś na całe go ale może chociaż co ładniejsze rzeczy "obfocisz"?
bo ciekawa jestem to za cuda tam chowasz

zjadłam musli i dalej czuje się "niespełniona"

chyba poprawię jeszcze czymś

Stary 2011-04-01, 10:53   #2727
margaret82
Zadomowienie

Ja jak ma iść na badania to się kilka razy budzę w nocy i staram się nie siusiać za dużo bo się boję ze rano mi sie nie bedzie chciało i nie będę miała czego do analizy zanieść

My się zastanawiamy nad łóżeczkiem tego typu z funkcją kołyski http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...526814686.html Miała moze któraś takie ??
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-04-01, 10:53   #2728
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,mam dzis wizyte wiec trzymajcie kciuki,zeby wszystko bylo ok i zeby sie ukazalo moje dziecie w calosci,ale mialam dzis okropne sny i strasznie sie stresuje ta wizyta.....oszaleje

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:55   #2729
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wróciłam...z całą siata ubranek ok.50 sztuk kazda albo do 1 zl albo po 50 gr sa nawet z metkami niektore....zdjec chyba nie chcecie bo 50 sztukasow to troche duzo.......
To po kilka na jednej fotce dawaj
Stary 2011-04-01, 10:57   #2730
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja kupilam łóżeczko, materac, wypełnienie i posciel (3 komplety), ochraniacze i jeszcze karuzelkę za 200 zl uzywana ale to bylo 3 lata temu. babka jeszcze chciala mi ciuszki sprzedac ale juz mialam swoje z lumpka

nosidła i chusty - to w jakis dzieci siedza ze tego kregosłupa nie obciazaja? bo mi sie wydawalo ze i w jednych i drugich wisi jak na huśtawce...

badanie moczu - zeby nie zapomniec wieczorem kłade sobie pojemniczek na kibel (miske z woda która spłukuje - jak to sie nazywa?) i dlatego nie zapominam

edit: doczytalam o nosidlach ergonomicznych, w tym rzecz ze ten mój to usztywniany za bardzo nie jest a z boku ma taki pasek co mozna dziecko blizej siebie pochylić. ale czy to rzeczywiscie ergonomiczne to nie wiem...

nom ciężko się w tym połapać ja dużo o tym kiedyś czytałam, wybór jest ogromny i trzeba zwracać uwagę co to jest..

znalazłam gdzieś:
Prawdą jest, że nosidło nosidłu nierówne. Można je z grubsza podzielić na dwie kategorie: nosidła sztywne i nosidła ergonomiczne (czyli miękkie).
W nosidle ergonomicznym czyli miękkim (tak samo jak w widocznej na zdjęciu chuście) dziecko ułożone jest w pozycji żabki, kolanka znajdują się na poziomie nieco powyżej pupy - w tej pozycji kręgosłup zachowuje naturalną krzywiznę. Materiał, z którego zrobione jest nosidło, ze wszystkich stron dokładnie opatula i przytrzymuje dziecko, dzięki czemu nie występują nadmierne obciążenia słabego jeszcze w tym wieku kręgosłupa. Większość nosideł ergonomicznych jest wielofunkcyjna, to znaczy pozwala nosić dziecko zarówno przed sobą (przodem do rodzica, tyłem do świata), jak na plecach, a nawet na biodrze. Dzięki temu nie ma konieczności wymiany nosidła, gdy rosnąca waga dziecka sprawi, że noszenie z przodu stanie się uciążliwe dla kręgosłupa osoby noszącej.
Z kolei w nosidle sztywnym, takim jak przedstawione na zdjęciu, dziecko nie siedzi, lecz zwisa podtrzymywane w kroku, z nóżkami zwisającymi w dół, a kręgosłup w tej pozycji nie ma właściwego podtrzymania (nosidło sztywne ma określony kształt, nie dostosowuję się do dziecka i nie opatula go szczelnie), co może przyczynić się do powstania wad postawy.
Niezależnie od tego, czy producent nosidła/chusty przewiduje noszenie dziecka z przodu plecami do brzucha rodzica, a buzią do świata - pozycja ta jest uznawana przez ortopedów za szkodliwą dla kręgosłupa. Aby zaspokoić potrzeby poznawcze dziecka znacznie lepiej jest stosować pozycję na biodrze (na krótkie dystanse, ze względu na nierównomierne obciążenie kręgosłupa osoby noszącej) lub na plecach (na dłuższe dystanse i w przypadku cięższych dzieci).

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-04-01 o 10:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości