Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 22:08   #2701
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Zakupiłam sobie cienki szlafroczek granatowy, piżamkę taką do karmienia i jedną koszulkę nocną. Ale takie koszulki widziałam na allegro taniej to sobie jeszcze zamówię ze 2 zeby mieć na zaś z firmy Muzzy, fajna bawełna i ładnie wygląda, no i jest bez misiów
Danika ja sobie kupiłam tą Muzzy i nie jestem zadowolona, jest mocno gruba, nie lubię w takich spać, wolę lżejsze, ale co kto lubi.
Szlafroczka jednak chyba wcale nie kupię, bo mam jeden cienki, co prawda się nie spinam, ale po porodzie powinien być ok.
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W ogóle teraz moda na takie starodawne imiona, chociaż więcej jest chyba Jasiów i Franiów niż Stefków czy Tadziów.
Madzialena to chyba zależy od regionu, bo u nas ile nasłuchałam się komentarzy nt tego imienia, to długo by opowiadać. Każdy krytykuje, pyta skąd ja to wytrzasnęłam. W rodzinie też niezbyt się podoba, ale już przywykłam. Zawzięłam się na to imię, mąż też i mamy w nosie cudze komentarze.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ok. Jadę do szkoły rodzenia.
Mam małego stresa, nie wiem dlaczego
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja mma jutro i też mam nie wiem czemu stresa opowiedz po jak było
Dawno się zapisywałyście? Ja kurcze temat olałam i teraz żałuję , a pewnie będzie już za późno.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
I jak tam szkole???
Ja próbuje od kilku dni dodzwonić się do naszej przyszpitalnej ale coś nie odbierają- z resztą chyba marne szanse- spotkałam jedną znajomą co tez rodzi we wrześniu i ona zapisywała się w kwietniu i to niby było już późno
Zadzwoniłam tez do polecanej prywatnej i nie ma już terminów Czerwiec mieliśmy taki popieprzony, że zupełnie nie myślałam by się zapisywać NO ale babeczka powiedział,że coś się wymyśli, że mnie tak nie zostawi i zadzwoni po 20 lipca - także jestem pełna nadziei na "instrukcję obsługi dziecka" no i kilka dobrych rad do porodu- chociaż pewnie i tak większość pójdzie w niepamięć
Archinta to mamy podobnie , ale zmobilizowałyście mnie i jutro będę dzwonić.
Cytat:
Ja też się zbieram, ale zbierać a pakować . Na szczęście nie mam żadnej ciekawej torby więc nawet nie ma szans że mnie coś pokusi do takiego tępa
Cotka zazdroszczę szkoły rodzenia. A też się zbieram do zbierania i torby , o pakowaniu nawet nie myślę, wszystko w kartonach, masakra.

Spray -trzymam kciuki za siostrę!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:21   #2702
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Madzialena to chyba zależy od regionu, bo u nas ile nasłuchałam się komentarzy nt tego imienia, to długo by opowiadać. Każdy krytykuje, pyta skąd ja to wytrzasnęłam. W rodzinie też niezbyt się podoba, ale już przywykłam. Zawzięłam się na to imię, mąż też i mamy w nosie cudze komentarze.

Dawno się zapisywałyście? Ja kurcze temat olałam i teraz żałuję , a pewnie będzie już za późno.

Archinta to mamy podobnie , ale zmobilizowałyście mnie i jutro będę dzwonić.

Cotka zazdroszczę szkoły rodzenia. A też się zbieram do zbierania i torby , o pakowaniu nawet nie myślę, wszystko w kartonach, masakra.
A ja uwielbiam takie imiona
Myslę ze na szkołę jeszcze nie jest za późno... znaczy rodzenia bo głupio zabrzmialo
Stary 2011-07-05, 22:24   #2703
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
byłam w CH z mężem, w Smyku, 5-10-15, Coccodrillo i Motherhood i tak ja mówiłyście na wyprzedaży głównie ciuszki letnie. Do tego się załamałam bo dla dziewczynek paleta kolorów to różowy, biały, różowy aha, czy wspomniałam o różowym za to dla chłopców wszystkie kolory ehhhhh. Kupiłam tylko taką kurteczkę polarkową z misiem na zewnątrz, mega pomarańczową- na dziale chłopięcym oczywiście Jutro Wam wkleję zdjęcie. Jest miluuusia
To słabo, u nas w coco tak jak Ci pisałam były jakieś dresiki na dziewczynki. I ogólnie jakoś dla dziewczynek wydaje mi się odwrotnie niż Tobie, że jest wszystkiego więcej i ładniejsze, a dla chłopczyków mniej.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a to niektóre rzeczy z tego co dzis dostałam
mam jeszcze takie cienkie kompleciki bluzka plus pajacyk itd ale to chyba bardziej do spania nie bede juz tego wrzucac bo zdjec mi sie nie chce robic hehe
a najlepsze na świecie te skarpetki takie maciupkie ze szok
Słodziaki!!
Cytat:
Ej, w ogole jak Ancia powiedziała, że jej wyszło ponad 2000 to byłam w szoku. Wydrukowałam jej listę ( mam nadzieję, że wybaczy) usiadłam na spokojnie- i faktycznie masakra, o wielu rzeczach zapomniałam

A kupujecie nawilżacz powietrza?
Nawilżacza jednak nie kupuję, bo u nas jest dość wilgotno. A lista kochana nie jest moja, tylko z tego wątku, trochę odmieniona. Zrobię jeszcze jedną po korektach i weryfikacji cen i wkleję w przyszłym tygodniu.
Cytat:
a jak juz cykałam fotki to jeszcze wam pokaże co zakupiliśmy z meżem w tesco tam naprawde sa cudne rzeczy i jak są promocje to za fajna cene slicznosci można zakupic
to na razie moje jedyne niebieskie rzeczy
Bardzo ładne , też mam mało niebieskich!!
Cytat:
a z tesco mam takie bodziaki i pajace
Też słodkie, uwielbiam czerwony kolor!
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
mrr..jak ja uwielbiam zakupy dla Leosia
no własnie.. Leoś... to dla niego teraz żyję... jakby Go tam w brzuszku nie było to chyba nie widziałabym sensu w życiu..w takiej rozsypce jestem...
BordAna - po pierwsze cudne imię, chyba mnie ominęło jak wybrałaś, moje drugie ulubione . Po drugie gratuluję dużego synka, sporo dużych dzieciątek nam się jednak na wątku szykuje. A po trzecie olej małolatę, szkoda Twojego zdrowia i nerwów na takiego kogoś.Może jak będzie starsza, to zrozumie, chociaż wątpię. Mam 30-letniego szwagra i zachowuje się podobnie jak ta 18-latka.

Stary 2011-07-05, 22:25   #2704
aa2
Zakorzenienie

Ancia ja tez załuje ze nie poszłam i teraz dzwonie i szukam szkoły rodzenia
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:26   #2705
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Danika kupilaś na all?
Ja dziś widzialam na targu do karmienia koszule za 21 i 34 zl i takie zwykłe w okolicach 25zł. Z tym że te do karmienia były na guziczki po obu stronach i pomyślałam że w środku nocy nie bedzie mi się chcialło tego zapinac i rozpinac jak mi Stefek będzie ryczal
Stary 2011-07-05, 22:26   #2706
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam takie imiona
Myslę ze na szkołę jeszcze nie jest za późno... znaczy rodzenia bo głupio zabrzmialo
Jestem ciekawa, czy będą u nas miejsca i kiedy zaczynają się zajęcia, jutro postaram się podzwonić.

Aha i zapomniałam napisać - Agnyska świetny ten śpiworek do wózka, poległam i też kupię podobny.

Dzisiaj miałam konsultacje u siostry w kwestii swojej listy. Dołożyła mi zakupy ubranek i w sumie niewiele wykreśliła z "wyposażenia", muszę to dopracować, narazie tylko wirtualnie .

Nie wiem, chyba wszystkim odpisałam, nadrabiałam Was godzinę.

Stary 2011-07-05, 22:26   #2707
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ancia, nie jest za późno, jak wbijesz się w połowie to drugą połowę zrobisz z inną grupą. A fajne to, dużo się mozna dowiedzieć i przynajmniej to wiedza z pierwszej ręki a nie internetu

A co do kłotni, to ja też już ledwo wytrzymuję. Już mnie wkurza tż i jego dobrotliwość. Jego kuzynka dzwoni do niego wieczorem- czasami o 22- przyjedz i wez mi rzeczy jak bedziesz do domu jechał z siostrami- i wsadza mu na pół samochodu jakieś wiklinowe cholerstwo, tż jedzie mimo, że nie po drodze- a nawet kawał srogi od nas, tacha jej a ona sie z ciocią śmieją że tragarz kilka dni później. Ciągle dzwoni, żeby jej coś na allegro zalicytował - ma konto , żeby jej sprawdził to i tamto ( a ma internet), żeby przyjechał do akademika do niej i zobaczył jej komputer, żeby zawiózł ją do domu ( 1,5h drogi) i tak można w nieskończoność. I też ostatnio jak zadzwoniła to sobie skomentowalam.- niby usłyszała, niby już jej głupio a dzisiaj już dwa razy dzowniła. Zeby jakąś książke kupic- no błagam co to za filozofia jak ma się internet w domu na bieżąco!! Też jeszcze trochę i jej wygarnę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:28   #2708
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia ja tez załuje ze nie poszłam i teraz dzwonie i szukam szkoły rodzenia
Czytałam właśnie, ale ja nie pomyślałabym, że może być problem z zapisaniem. Najpierw myślałam, że jest za wcześnie, potem przyszła szkoła, wesele w rodzinie i remont. I przez to wszystko odsunęło się w czasie. A teraz okaże się, że może już za późno, w końcu chyba za jakieś 8 tygodni mam planowany termin porodu .

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cotka może i masz rację, jutro będę dzwonić, może coś się uda złapać. Ale niestety nie w szpitalu, w jakim będę rodzić, bo on jest oddalony ode mnie o 100 km, więc ciężko logistycznie będzie to ogarnąć.

Stary 2011-07-05, 22:28   #2709
aa2
Zakorzenienie

a i jeszcze chciałam napisac ze mi sie Franio bardzo bardzo podoba
Stary 2011-07-05, 22:29   #2710
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem ciekawa, czy będą u nas miejsca i kiedy zaczynają się zajęcia, jutro postaram się podzwonić.

Aha i zapomniałam napisać - Agnyska świetny ten śpiworek do wózka, poległam i też kupię podobny.

Dzisiaj miałam konsultacje u siostry w kwestii swojej listy. Dołożyła mi zakupy ubranek i w sumie niewiele wykreśliła z "wyposażenia", muszę to dopracować, narazie tylko wirtualnie .

Jaki spiworek, pokażcie

Ancia, u mnie się strasznie kurzy, mimo, że przecieram codziennie, wietrzę, nie wiem od czego to może być. I nie wiem właśnie czy taki nawilżacz może trochę pomóc czy nie?

Wymianka.
Stary 2011-07-05, 22:30   #2711
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ancia, nie jest za późno, jak wbijesz się w połowie to drugą połowę zrobisz z inną grupą. A fajne to, dużo się mozna dowiedzieć i przynajmniej to wiedza z pierwszej ręki a nie internetu

A co do kłotni, to ja też już ledwo wytrzymuję. Już mnie wkurza tż i jego dobrotliwość. Jego kuzynka dzwoni do niego wieczorem- czasami o 22- przyjedz i wez mi rzeczy jak bedziesz do domu jechał z siostrami- i wsadza mu na pół samochodu jakieś wiklinowe cholerstwo, tż jedzie mimo, że nie po drodze- a nawet kawał srogi od nas, tacha jej a ona sie z ciocią śmieją że tragarz kilka dni później. Ciągle dzwoni, żeby jej coś na allegro zalicytował - ma konto , żeby jej sprawdził to i tamto ( a ma internet), żeby przyjechał do akademika do niej i zobaczył jej komputer, żeby zawiózł ją do domu ( 1,5h drogi) i tak można w nieskończoność. I też ostatnio jak zadzwoniła to sobie skomentowalam.- niby usłyszała, niby już jej głupio a dzisiaj już dwa razy dzowniła. Zeby jakąś książke kupic- no błagam co to za filozofia jak ma się internet w domu na bieżąco!! Też jeszcze trochę i jej wygarnę
Bojowe mamuśki

Cytat:
Czytałam właśnie, ale ja nie pomyślałabym, że może być problem z zapisaniem. Najpierw myślałam, że jest za wcześnie, potem przyszła szkoła, wesele w rodzinie i remont. I przez to wszystko odsunęło się w czasie. A teraz okaże się, że może już za późno, w końcu chyba za jakieś 8 tygodni mam planowany termin porodu .

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cotka może i masz rację, jutro będę dzwonić, może coś się uda złapać. Ale niestety nie w szpitalu, w jakim będę rodzić, bo on jest oddalony ode mnie o 100 km, więc ciężko logistycznie będzie to ogarnąć.
Ja nie chodzę... Babcia nie chodzila, mama nie chodzila, siostra nie chodzila to i ja dam radę ....chyba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 22:43   #2712
anciaahk
kosmitka

Cytat:
a i jeszcze chciałam napisac ze mi sie Franio bardzo bardzo podoba
A to nie Ty mi dokuczałaś, że Franek na Śląsku to Francyk czy jakoś tak? To chyba Agnyska .
Cieszę się, że się podoba, chociaż to takie wirtualne wsparcie, bo wokół jeszcze nie spotkałam żadnego entuzjasty tego imienia.
Cytat:
Jaki spiworek, pokażcie

Ancia, u mnie się strasznie kurzy, mimo, że przecieram codziennie, wietrzę, nie wiem od czego to może być. I nie wiem właśnie czy taki nawilżacz może trochę pomóc czy nie?
Agnyska wklejała, zaraz poszukam. Z kurzem to nie wiem, u nas też się kurzy, ale wiem, że w blokach jest sporo wilgoci, nawet trzeba było kupować specjalnie urządzenia do ściągania tej wilgoci, to chyba jednak jonizator to zbędny wydatek, tak myślę. To zależy od mieszkania.
A wy planujecie wyprowadzić się od rodziców do porodu czy po nim?
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja nie chodzę... Babcia nie chodzila, mama nie chodzila, siostra nie chodzila to i ja dam radę ....chyba
Taaa, mama nie dostawała znieczulenia, babcia nie, to i Ty nie proś . Trzeba korzystać z uroków cywilizacji .

Stary 2011-07-05, 22:45   #2713
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama też nie chodziła. Ale też nie siedziała na interneciei nie dzieliła się opiniami, nie robiła wyprawek i stu innych rzeczy

U mnie jak na jedno spotkanie dowiedziałam się tylu rzeczy o szpitalu który wybrałam, że glowa małaa

Wymianka.
Stary 2011-07-05, 22:46   #2714
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Moja mama też nie chodziła. Ale też nie siedziała na interneciei nie dzieliła się opiniami, nie robiła wyprawek i stu innych rzeczy

U mnie jak na jedno spotkanie dowiedziałam się tylu rzeczy o szpitalu który wybrałam, że glowa małaa
Hihi dokładnie . Zazdroszczę tej przyszpitalnej szkoły, serio.

Stary 2011-07-05, 22:47   #2715
cotynato
Zakorzenienie

Ja bym dała wiele żeby się wyprowadzić. Tato daje w kość. Aktualnie obrażony na cały świat, szkoda moich nerwów, ale niestety nie mamy teraz jak więc dopiero po porodzie bedziemy myśleć. Teraz za dużo wydatków- tym bardziej, że ja nie pracuję.

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 22:50   #2716
anciaahk
kosmitka

Wiem kochana z pracą, mam nadzieję, że przynajmniej jesteś już po sesji i wszystko masz do przodu. Wcześniej coś wspominałaś o wynajęciu wspólnie jakiegoś kącika. A tacie może jak zobaczy wnuka to odmieni się światopogląd .

Stary 2011-07-05, 22:50   #2717
aa2
Zakorzenienie

no ja jutro juz namietnie bede dryndac do szpitala tak długo az ktos mi powie co i jak i nie odpuszcze -teraz mi sie chce chodzic moze mi sie rozjaśni

no i stanowczo nie ja sie nabijałam z Franka, mi i ezowi sie podoba nawet ostatnio sie pytał czy zmieniamy hehehe ale chyba nie zmienimy bo meza sie tak wkręcił w Marcela ze jak moja przyjaciólka była u nas z synem to ten cały czas do niego Marcel mówił(a mały ma na imie Oskar heheh)
Stary 2011-07-05, 22:52   #2718
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi dokładnie . Zazdroszczę tej przyszpitalnej szkoły, serio.
WIesz co, ja jestem bardzo zadowolona, ale na ok 18 par chyba 15 chce rodzić na kamińskiego- a jeszcze 100 innych tam chce więc znając zycie bedzie zaladowany jak mi przyjdzie rodzić. Więc tż rozważa jeszcze opcje wiezienia mnie do trzebnicy lub nawet wąsosza- czyli około godzina czy półtorej jazdy.

Wymianka.
Stary 2011-07-05, 22:53   #2719
anciaahk
kosmitka

Pamiętałam o Twoim Marcelku, bo to był jeden z pierwszych wyborów. Tylko że mąz Marcin, a jakby syn Marcel, to za bardzo podobnie się wymawia i bym plątała język, dlatego to imię upadło.
A z Franiem w takim układzie dokuczała mi Agnyska .

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
WIesz co, ja jestem bardzo zadowolona, ale na ok 18 par chyba 15 chce rodzić na kamińskiego- a jeszcze 100 innych tam chce więc znając zycie bedzie zaladowany jak mi przyjdzie rodzić. Więc tż rozważa jeszcze opcje wiezienia mnie do trzebnicy lub nawet wąsosza- czyli około godzina czy półtorej jazdy.
Ta Trzebnica czy Wąsosz to są dzielnice Wrocławia czy oddzielne miejscowości? Bo to zupełnie inna część Polski i nie wiem.
A jak godzinę jazdy to mamy podobnie, u nas miasto wojewódzkie jest właśnie oddalone o ok. 1,15H drogi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 22:56   #2720
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Taaa, mama nie dostawała znieczulenia, babcia nie, to i Ty nie proś . Trzeba korzystać z uroków cywilizacji .
Porady z życia wzięte - ot urok cywilizacji A zycie i tak zweryfikuje wszystkie te informacje po swojemu
Stary 2011-07-05, 22:57   #2721
BordAna
Zadomowienie

Cotka: mi jeszcze trochę ciężko jest, szczególnie że próbowałam się dzisiaj pogodzić a ona ma gdzieś moje hormony i piszę mi w smsach że idiotycznie się zachowuję i ona tego nie kuma...
ciekawe jaka ona będzie w moim wieku
Nigdy nie zrozumiem dlaczego w tej rodzinie wszyscy się wtrącają... tak teraz odpaliłam gadu-gadu i spojrzałam na opis gadu Kasi - starszej siostry Oli "ale krowa!"... mysle że to o mnie - ale pewności nie mam... pewnie dziewuchy probują mnie sprowokować... juz kiedyś tak było jak się z Kasią pokłóciłam to ona na gg w opisach pisała" krowa, świnia,, i tp) mam nadzieję że tym razme nie dam się sprowokować...
chociąz wiele nie brakuje..jestem teraz w takim stanie że mogłabym je chyba i ...
siedzę przed tym kompem i spać mi się nie chce - jedyne co mi od wczoraj dobrze wychodzi to płacz...mam nadzieję że nie zaszkodzi to L.

anciaahk: dziękuję i Leonek też dziękuje
Powiem szczerze że jak ktoś się mnie pyta czy wybraliśmy już imię to mi jeszcze wstyd jest za TO imię bo czasami ludzie dziwnie się patrzą i krzywią jak usłyszą...
Moi rodzice jak usłyszeli jak chcemy nazwać synka to zapytali się Dlaczego tak brzydko??
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:58   #2722
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Uciekam..dobranoc Brzuszki
Stary 2011-07-05, 23:04   #2723
anciaahk
kosmitka

BordAna doskonale rozumiem, ja też słyszę takie pytania o imię, mojej mamie się nie podoba, ojcu też nie, babcia prawie zemdlała . A imię zostało. Leoś to fantastyczne imię, ja chorowałam na nie jeszcze przed serialnem Usta usta, a podejrzewam, że po tym może być wysyp Leonków. I zdrobnienia są super - Leo, Leoś. Może następnym razem .
A szwagierki jakieś małolackie zachowania mają, naprawdę olej to, bo szkoda się dać sprowokować.

Stary 2011-07-05, 23:12   #2724
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ja jak zwykle późną porą nadrabiałam Was z godzinkę
Cytat:
Ok. Jadę do szkoły rodzenia.
Mam małego stresa, nie wiem dlaczego
chciałam pytać jak po szkole rodzenia, ale już doczytałam, ze jesteś bardzo zadowolona to super ja tez chce chodzić, tylko teraz nie mamy za bardzo czasu. Jedna szkoła u nas zaczyna się od 25 tyg czyli mogłabym już zacząć chodzić i trwa 12 spotkań, a druga od 28 tyg i trwa 5 spotkań i się zastanawiam którą wybrać hmmm
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
mam zapas jedzenia przy Sobie =))) he he. Kanapki, gorącą czekoladę, maliny i czereśnie ==)
co za mieszanka, a co do teściowej to niezłą jazdę wam robi
Cytat:
a to niektóre rzeczy z tego co dzis dostałam
mam jeszcze takie cienkie kompleciki bluzka plus pajacyk itd ale to chyba bardziej do spania
nie bede juz tego wrzucac bo zdjec mi sie nie chce robic hehe
a najlepsze na świecie te skarpetki takie maciupkie ze szok
super te ciuszki Asiu
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
znalazłam linka
http://allegro.pl/lozko-sosnowe-eure...694800215.html
i się żegnam kręgosłup mi wyszedł jedną a Heniutek drugą stroną trzeba naprostować pod prysznicem
fajniutkie łózko i nie drogie, mi się takie podobają, ale mężuś nie chce sosnowego, więc chyba kupimy jakieś inne
Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Witam! Czy mogę niesmiało i troszeczkę późno do Was dołączyc? szukałam wątku mam pazdziernikowych i jakos nie mogłam znalezc, nie wiem jak szukałam aż tu dzisiaj na ten trafiłam.
hejka zapraszamy napisz coś o sobie, skąd jesteś na kiedy termin i jaka płeć dzidzi?
Cytat:
a jak juz cykałam fotki to jeszcze wam pokaże co zakupiliśmy z meżem w tesco tam naprawde sa cudne rzeczy i jak są promocje to za fajna cene slicznosci można zakupic
to na razie moje jedyne niebieskie rzecz
jakie super ciuszki, szkoda, że u mnie nie ma tesco ale na jesień mają wybudować
Cytat:

oo my w tesco też trochę kupiliśmy, fajne jakościowo i cena też w porządku
z poprzedniej wrzutki czerwone w kropki cudaczne!!

a z tesco mam takie bodziaki i pajace
nie no zakochałam się

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
melduję się w bardzo złym humorze , jestem na granicy czarnej rozpaczy

A moja cierpliwośc wczoraj poszła w las...
jeszcze nigdy w życiu moja najmłodsza szwagierka )18 lat)) mnie tak nie wkur... (dosłownie)
denerwuje mnie dziewczyna niemiłosiernie..zawsze była taka że jak ktoś gdzieś jechal czy to do sklepu czy gdzieś nad jeziorko to ona chciała z wszystkimi jeździć...bo jej się w domu nudzi..jak jej ktoś nie zabrał to wielka obraza i ryk...
teraz ja za takie jej zachowanie normalnie bym...
jakiś tydzień temu byliśmy u teściów no i ona chciała z nami przyjechać żeby mieszkanie zobaczyć.. a ja do niej "że nie ma czego oglądćc, bo nic nowego nie mamy"...
ale przyjechała... ja jak tylko wrócilismy do domu zabrałam się za przekłądanie rzeczy ze starych mebli kuchennych do pokoju ( następnego dnia miał przyjechać projektant i mierzyć kuchnię ) ... także brałam na ręce tyle rzeczy ile zdołałam i tachałam do pokoju a ona na to że mi pomoże i zaczęła wyrywać mi z ręki to co ledwo trzymałam powiedziałam jej żeby zostawiła bo mi wszystko spadnie... to ona usiadła sobie na krzesło i powiedziała że nie ma Ani w czym pomagać...
a ja głupia dalej wyciągałam rzeczy z szafy i nosiłam...
w sumie mogłam jej powiedzieć żeby zabrała się za opróżnianie szafy ale myślalam że jest na tyle mądra że sama na to wpadnie...
nie cierpie ludziom rozkazywać...
Było mi wtedy bardzo przykro, byłam wręcz wściekła ...
Ta dziewczyna na dwie lewe ręce... u siebie w domu nawet talerza po sobie nie sprzątnie, zmywarki nie oprożni nawet jak ją mama prosi, kanapek sobie nie zrobi sama do szkoły, nie potrafi arbuza pokroić...
Jejku..jak ja się cieszę że już nimi nie mieszkam, mam święty spokój...
No dobra, ale nie zmieniam tematu...
No i tak, nie odzwywałam się do niej...Wczoraj i dzisiaj montowali nam kuchnię w nowym mieszkaniu...
Szwagier zadzw do TŻ czy może zobaczyć kuchni nawet bez sprzętu...
no i przyjechał wieczorem po 21 ...z kim?? Z olą - tą moją szwagierką...
Czułam się jak intruz we własnym mieszkaniu...
Nie gadałam z nią od tygodnia, nie czułam się gotowa na to spotkanie - a tu ona przyjeżdza...niby nie chciała ale szwagier ją zmusi...
Nie kumam... jakby ktoś był na mnie zły nie jechałabym do niego za żadne skarby..nawet jeśli brat by mnie błagał...
może źle myślę... bo nie rozumiem takich relacji...ja niestety nie mam rodzeństwa
Powstrzymywłąm się przez jakieś czas, ale po 15minutach przebywania z nią wybuchłam, wszystko jej wyżagałam i powiedziałam żeby wyszła...wtedy się zaczęło...szwagier się też na mnie poobrażał a biedny tż nie wiedział co robić - ale on na szczęście mało kiedy bierze czynny udział w moich kłótniach, ale w razie czego potrafi mnie obronić...
jak już wyszli a ja jeszcze cała się trzęsłam i ryczałam to tż powiedział że jest mu wstyd za mnie.... że tak się z wszystkimi kłócę...
ale kurczaczek no...ja wiem że jestem dzika a do tego teraz w ciązy jeszcze bardziej czepialska ale czy tak trudno sobie odpuścić a nie że jeszcze mi szwagier mówi "trochę luzu" już ja mu dam luz!!
Zawsze czułam się w tej rodzinie jak czarna owca, czasami jak ta najgorsza osoba...
Dzisiaj byłam z TŻ na chwilkę u teściów (tzn ja nie wesżłam, siedziałam w aucie)
Teściowa podobno mówiła że nie mamy się z olą kłócić tylko się pogodzić...
Aaa... w drugiej połowie lipca mieliśmy jechać - ja tż ola i teściowa na mazury do dziadka...
ale teściowa się pytała dzisiaj tż czy ja też jadę bo jak tak to ola nie pojedzie (bo jeszcze w drodze powiem jej nagle -wysiadaj) a jak ola nie jedzie to ona też z nami nie jedzie...
Stwierdziłam że nie ma to jednak jak rodzina...
ja nie kumamm tego u nich w rodzinie że jak się ktoś pokłóci to wszyscy się do teog mieszają.. normalnie
Może ja jestem dziwna... ale b.ciężko mi się zmienic...

Ale się rozpisałam... trochę mi to ulżyło, trochę popłakałam (właściwie to placzę od wczoraj) ale teraz to mam nadzieję że były takie ostatnie łzy...

Aaaa... tż mi powiedział że wie od mamy że ola cały wieczór wczoraj płakała..tak jak ja zresztą...
to napisałam jej sms że szkoda życia na to że obie płaczemy i po trsze wytłumaczyłam o co mi chodziło a ona na to że nie rozumie mojego durnego zachowania i i że gówno ją obchodzą moje hormony...
ojj..czuje że do narodzin Leosia się nie pogodzimy... i nie wyobrażam sobie teraz jakbym miała jej dać swoje dziecko na spacer...

Wczoraj byłma u gina na wizycie, mały w 29 t.c waży 1500 a co będzie poxniej??
po raz pierwszy byłam w środku z tż fajnie było widzieć jego oczy wpatrzone w monitor
z małym wsio ok, kręgosłup, zawartość brzuszka ok, główka ok, szyjka w normie
0jej współczuję kłótni z szwagierką, ale może olej ją, na pewno się odezwie, a skoro piszesz że cała rodzina taka to nie ma się co nimi przejmować

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:13   #2725
anciaahk
kosmitka

Zmykam spać, chociaż ze spaniem ciężko. Też tak macie? Ja przez skurcze łydek zasypiam godzinę, dwie, a męczy mnie to od godz 18 dzisiaj .

Stary 2011-07-05, 23:15   #2726
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętałam o Twoim Marcelku, bo to był jeden z pierwszych wyborów. Tylko że mąz Marcin, a jakby syn Marcel, to za bardzo podobnie się wymawia i bym plątała język, dlatego to imię upadło.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Ta Trzebnica czy Wąsosz to są dzielnice Wrocławia czy oddzielne miejscowości? Bo to zupełnie inna część Polski i nie wiem.
A jak godzinę jazdy to mamy podobnie, u nas miasto wojewódzkie jest właśnie oddalone o ok. 1,15H drogi.
Właśnie to mniejsze miejscowości obok- jedna polecana przez sąsiadkę w wąsoszu z kolei kuzynki tż rodziły i chwaliły sobie.... Kurde kiedyś się wydawało że poród i ciąża to takie hop siup taaa. A tu tyle załatwaiania, myślenia...

Wymianka.
Stary 2011-07-05, 23:19   #2727
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A tam zaraz dokuczała

Są już dziewczyny z terminami na marzec

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-05 o 23:43
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:22   #2728
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmykam spać, chociaż ze spaniem ciężko. Też tak macie? Ja przez skurcze łydek zasypiam godzinę, dwie, a męczy mnie to od godz 18 dzisiaj .
ja też zmykam spać, mnie na razie skurcze nie łapią, ale też ciężko z zaśnięciem, ale to pewnie przez to że rano śpię do 10tej i odpowiednią ilość godzin prześpię
dobrej nocki mamuśki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:56   #2729
kellysss
Zakorzenienie

a to znalazlam na moim starym watku jak bylam w 28 tyg. ciazy z Alanem
(sama jeszcze tego dobrze nie poczytalam... n )

Jestem w ciąży
Bankowanie komórek macierzystych
Poród
Pierwszy krzyk
SIDS - śmierć łóżeczkowa
Dziecko
ZUS
http://1.1.1.5/bmi/www.czarodziej.pl...g_dol _lewa.gifhttp://1.1.1.2/bmi/www.czarodziej.pl..._dol_ prawa.gifhttp://1.1.1.1/bmi/www.czarodziej.pl..._cien _lewa.gifhttp://1.1.1.1/bmi/www.czarodziej.pl..._cien _gora.gifhttp://1.1.1.5/bmi/www.czarodziej.pl..._gora _lewa.gifhttp://1.1.1.2/bmi/www.czarodziej.pl...rawa_ prawa.gifhttp://1.1.1.3/bmi/www.czarodziej.pl...srode k_tlo.gif Bezpieczeństwo dzieci

• bezpieczeństwo w samochodzie
• co to jest norma ECE44
• podział fotelików na grupy
• ISOFIX
• związki toksyczne w wózkach

http://1.1.1.5/bmi/www.czarodziej.pl...g_dol _lewa.gifhttp://1.1.1.2/bmi/www.czarodziej.pl..._dol_ prawa.gif
Co należy wziąć do szpitala

Jest już siódmy miesiąc ciąży trzeba pomyśleć o spakowaniu torby do szpitala. Warto przygotować się do tego na spokojnie. Później będzie nam łatwiej kiedy nadejdzie czas porodu. Poniżej przedstawiamy listę najpotrzebniejszych rzeczy.

Dokumenty

• dowód osobisty,
  • grupa krwi (oryginał!!!),
  • badania dodatkowe i podstawowe,
  • akt zawarcia związku małżeńskiego, lub zmiany nazwiska,
  • kartę ciąży,
  • aktualna książeczka ubezpieczeniowa,
  • skierowanie do szpitala (nie jest wymagane ale warto mieć),
Dla mamy
  • ubranie najlepiej dwie krótkie koszule do porodu i dwie rozpinane do karmienia, szlafrok, ciepłe skarpetki, pantofle, klapki (pod prysznic), bielizna),
  • ręcznik mały i duży,
  • osobiste przybory do higieny, mydło,
  • jednorazowe chusteczki,
  • jednorazowe majtki (siatkowe),
  • jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek,
  • jednorazowa lewatywa (nie każdy szpital wymaga),
  • jednorazowa maszynka do golenia,
  • ręczniki papierowe,
  • wkładki laktacyjne,
  • szczotka lub grzebień do włosów, opaska, gumki, spinki,
  • odtwarzacz cd lub walkman z ulubioną muzyką relaksującą,
  • coś do jedzenia i picia (po porodzie), landrynki, guma do żucia,
  • jednorazowe kubeczki,
  • telefon komórkowy, żetony lub karta do telefonu,
  • książkę,

Dla taty

• wygodne ubranie (czasem wymagany jest zestaw jednorazowy: fartuch, ochraniacze na buty) kapcie,
  • coś do jedzenia,
  • telefon komórkowy abyś mógł ogłosić całemu światu, że urodziło Ci się dziecko,
  • dla zwolenników: aparat fotograficzny lub kamerę,
  • pieniądze, zawsze się okazuje że coś trzeba dokupić,
Dla dziecka

Szpital powinien zapewnić wszystko dla maluszka, ale jeżeli masz ochotę weź:
  • domowe ubranko (3 x kaftanik, 3 x pajacyki najlepiej z rękawkami i nogawkami - najwygodniejsze są rozpinane w kroku, 3 x koszulki bawełniane, 3x śpioszki, skarpetki, rękawiczki - często dzieci lubią się drapać swoimi pazurkami), PAMIĘTAJ WCZEŚNIEJ WSZYSTKO WYPIERZ W PROSZKU DLA DZIECI!
  • pampersy jednorazowe najmniejsze albo pieluszki tetrowe 15-20 sztuk.
  • nie perfumowane mydelko dla niemowląt,
  • ręcznik kompielowy z kapturkiem,
  • oliwka dla niemowląt,
  • zasypka,
  • wata,
  • krem ochronny,
  • szczoteczka do włosów,
  • kocyk, becik lub rożek,
  • odpowiednie do pogody ubranko na wyjście ze szpitala)
  • fotelik samochodowy

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-07-08 o 23:24
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 00:02   #2730
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
a to znalazlam na moim starym watku jak bylam w 28 tyg. ciazy z Alanem
(sama jeszcze tego dobrze nie poczytalam...
Kellysss, czad Jutro (znaczy dziś, ale rano ) się temu przyjrzę. Najprościej będzie dać link do Twojego postu, jeśli się zgodzisz.

Dobranoc

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości