|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja to wtdy dostalam strasznych skurczy myslalam ze umre jest to wszystko straszne ja teraz latam do lazienki co 5 min sprawdzac czy nic sie nie dzieje najgorsze jest to ze takie cos nadchodzi nagle niespodziewanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
mi lekarz od samego poczatku kazał brac 3x1 potem mialam zmniejszona na 2x1 od 15 tyg a teraz czyli od 22 juz tylko 1 dzienie mam brac do skonczenia opakowania czyli jakies 11 tabl zostalo
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Monika
![]() MAdzia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
oj tak do tych lekarzy nie ktorych to brak slow chyba nie maja sumienia jak ja pojechalam z moim poronieniem na izbie badal mnie taki palant ze mowi do tych pielegniarek co mnie wpisywaly eee poronienie niech ona nie lazi bo to zaraz poleci wszystko
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- i jeszcze sie smial ja bylam w takim szoku ze myslalam ze to koszmar jakis nie wiedzialam ze tacy lekarze istnieja |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
otóż to ![]() niby mówią że Bóg takimi nieszczęściami doświadcza tylko silnych ludzi którzy zdołają to udzwignąć my już swój ciężar podniosłyśmy i dzwigamy go cały czas
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze u mnie sie nie powtorzy ale podobno jak ma sie szyjke niewydolna to moze pare razy tak sie zdarzyc jak szwu nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie kobietki
![]() Ja wchodzę patrzę a tu poprzedni wątek 168..... ten już też rozrośnięty i jestem w szoku ![]() ![]() Jeżeli mogę to chętnie dołączę do tego ogromnego grona przyszłych mamuś ![]() Mój planowany termin to 9 luty ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
witamy nową mamusie
![]() Monika, Madzia wszystko bedzie wporzadku ! Wszystkie urodzimy zdrowe maluszkii ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- ale jestem zła ![]() Ok wiec dzis nie nie planowalismy, kupilam ciasto ogarnelismy dom i snujemy sie jak flaki bo mieli przyjsc. Oczywiscie zadnej godziny konkretnej nie ustalili, a teraz tz dostaje sms ze jednak nie przyjdą bo strasznie wieje a oni sie boja z mała ( 3lata prawie) isc zeby nie zachorowała ![]() Pomijam fakt ze mieszkaja z rodzicami i mogli na godzine zostawic mala z nimi jesli juz- wkoncu umowieni bylismy nie od wczoraj. Pozatym lato jest co się od wiatru wielkiego moze stac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
ojej dziewczyny strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]()
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki ![]() Alex ![]() Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-08-20 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Rozeznanie
|
Monika to straszne, co przeżyłaś. I w ogóle wszystkie kobiety, co tracą własne dzieciatka....
![]() ![]() kamciurka, a odnośnie tego że kobiety po stracie kładą obok kobiet w ciąży czy po szczęśliwie zakończonych porodach to można by esej napisać..... nieporozumienie totalne, ale to też chyba nie wynik nieczulości personelu szpitala tylko braku wolnych miejsc. Nasze szpitale nie mają oddzielnych salek dla takich kobiet niestety... Edytowane przez anankee Czas edycji: 2011-08-20 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Rozeznanie
|
Monika, kamciurka, Madzia to straszne, co Was spotkało. Wszystkie się martwimy o nasze dzieci, ale Wy chyba wyjątkowo bardzo przez Wasze doświadczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
kamciurka, a odnośnie tego że kobiety po stracie kładą obok kobiet w ciąży czy po szczęśliwie zakończonych porodach to można by esej napisać..... nieporozumienie totalne, ale to też chyba nie wynik nieczulości personelu szpitala tylko braku wolnych miejsc. Nasze szpitale nie mają oddzielnych salek dla takich kobiet niestety..
dokladnie ![]() Cytat:
![]() dobra koncze ten temat, bo nie ma co dolowac, dzidzia mnie smyra bo trudno to jeszcze kopniakami nazwac, pewnie sobie mysli "mama przestan pitolic juz" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przez was się prawie popłakałam to co piszecie to jakaś masakra nie potrafie sobie wyobrazić co przeszłyście
![]() ja to cały czas się boje żeby coś nie tak nie było i od momentu jak miesiąc temu miałam lekkie plamienie to teraz za każdym razem w toalecie się boje szkoda że nie ma jakiegos mometu w ciązy kiedy ktoś by powiedzial np. minał 20 tydz teraz juz nic się nie stanie jejku jak bym chciała zeby tak było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
Mi również zrobiło sie tak jakoś... smutno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() zmierzyłam sobie ciśnienie, najpierw jak mi przywieźli ciśnieniomierz to było 130/77 a teraz miałam 115/70 czyli normalnie chyba ![]() upiekłam bułki, zjadłam od razu jedną z miodem a zaraz robimy sobie kolację ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() szczegolnie ze obie " troszeczke" sie sklaniamy ws trony chlopczykow ![]() Cytat:
Cytat:
![]() otoz to !!! nie ma co prowokowac losu, tylko wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze a tak bedzie ![]() Dziewczyny, czy ktoras moglaby mi polecic jakiegos dobrego lekarza w Warszawie? Mam wyznaczona wizyte na 23 u siebie na Mazurach,ale chyba nie bede specjalnie tyle jechac. Ostatnia podroz mi nie posluzyla... Moze tu bym do kogos poszla...
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
A która częśc Warszawy by Cię interesowała tzn jaka dzielnica?
#2718 |
Zakorzenienie
|
Elunia, w moim odczuciu nie ma takiej granicy. Moja ginka uspokajała mnie na ostatniej wizycie, że na etapie, na którym się znajduję, ryzyko straty ciąży jest znikome. Niestety mnie to nie pociesza, bo ciągle myślę o takich przypadkach jak Mmonika, kamciurka, madzia i inne Aniołkowe mamy.
Ale do cholery, nie możemy dać się zwariować, bo zanim dojdzie do porodu, wylądujemy na oddziale dla czubków... . Będzie dobrze, trzeba w to wierzyć ![]() Na bardzo wiele rzeczy nie mamy po prostu wpływu. Jesteśmy tutaj, by siebie wspierać. Jesteśmy silne babki, damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
Jesteśmy silne babki, damy radę
![]() dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- mój Tz poszedł dziś do kolegi żeby pooblewać pojawienie się "siuraczka" na usg ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
BAN stały
|
Monika, Kamciurka, Madzia dziewczyny to straszne co was spotkalo. Tym razem na pewno bedzie dobrze bo limit nieszczesc sie wyczerpal
![]() Tz po mnie do pracy przyjechal. Porozmawialismy i wszystko wyjasnione. Teraz jemy razem kolacje i zaraz bedziemy ogladac film. Dziekuje wam za slowa otuchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Aga- to super, ze się pogodziliscie!!!
a mnie komp szwankuje...chyba będziemy go musieli oddac do serwisu ;/ cholerka |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
BAN stały
|
elunia ale dobra zonka jestes
![]() ![]() neska a moj komp sie co chwila zacina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki.
Mnie dzisiaj koleżanka wyciagneła na kawe. Pojechałam się z nią spodkac a ta mi dwoni ze się spóźni...godzinę, śpioch jeden...przysnęło jej się na kanapie. Nie bardzo sie zmartwiłam bo poszłam na zakupy i kupiłam sobie spodnie i bluzeczke i jestem mega happy ![]() Siedziałyśmy w kawiarni 3 godziny i plotkowałyśmy, a później pojechałam do siostry bo w tym samym mieście....Franek ma dzisiaj 6tygodni i juz taki słodki pulpecik z niego sie robi ![]() Cytat:
Co do pierścionków to mi zaczęły pichnac palce i obrączkę musiałąm ściagnąć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Monika, Kamciurka i Madzia....znałam już Wasze historie ale jak teraz to czytam to nie moge przestac płakac......podziwiam siłę jaka w Was siedzi. Mi po moich poronieniach było ciężko ale jak wiem co wyście przeżyły to i tak los był dla mnie łaskawszy. Ogólnie jestem dobrej myśli, wierze ze teraz wszystko będzie dobrze ale odruch sprawdzania w toalecie czy nie krwawię pozostał i chyba nie zniknie aż urodzę. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i to tyle co napiszę, bo dopiero co wróciliśmy z Mężem z kolacji ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#2726 |
Rozeznanie
|
Monika, Kamciurka, Madzia ciężko mi cokolwiek napisać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2727 |
Wtajemniczenie
|
wlasciwie to bez roznicy
Tz podrzuci mnie gdziekolwiek bedzie trzeba Aga, ciesze sie, ze u Ciebie sie ulozylo. Teraz chyba na nas przeszlo...od rana masakra. Wylalam dzisiaj morze lez i dopiero wieczorny spacer ze znajomymi mnie uspokoil. Czasami mam ochote zniknac, zapasc sie pod ziemie, uciec. Najgorsze, ze juz nie moge tak myslec, bo musze myslec o dzidzi. Dobija mnie, ze czasami mam wrazenie, iz Tz zapomina o fakcie, ze jestem w ciazy. Moglby sie czasem postawic w mojej sytuacji.On sobie pojdzie sie napic z kumplami, pograc w tenisa, odreagowac. Ja dopiero od niedawna na dluzej wstaje z lozka... Wystarczyloby,zeby czasem odpuscil, zeby czasem przyznal racje i zalagodzil sytuacje, zamiast jeszcze ja podjudzac... Ech... No nic, nie moge sie smucic, bo chce,zeby moja dzidzia byla szczesliwa. Monika, Kamciurka, Madzia, ja mam chyba za mala glowe,zeby pomiescic w niej to, przez co musialyscie przejsc. Jestem jednak pewna, ze teraz musi byc dobrze. Jak ktoras juz napisala - limit nieszczescia zostal wykorzystany. Dobranoc, Mamusie
![]() |
#2728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiejszą noc spędziłam sama ![]() ![]() ![]() ![]() Ale też wkurzyłam się, bo okazało się, że na kolację (po całym dniu harowania) jadł jabłko i gruszkę!!! Nikt mu nawet kolacji porządnej nie naszykował!!! A on już po prostu nie miał siły, biedak jeden... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znowu pół nocy nie przespałam, drapałam jak szalona... rano ręce jak balerony ![]() dziś idziemy na obiad do teściów na kluski z kapustą (uwielbiam i sobie zażyczyłam ![]() AgaMili dobrze, że sobie wyjaśniliście i jest lepiej ![]() kropeczka1984 ale fajnie i ![]() bo to że nawet nikt nie zrobił tż ciepłej kolacji ![]() Bambusiek STO LAT! STO LAT! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja dzis mialam fajny plan, aby sobie pospac, i dupa znowu obudzilam sie o 8 ![]() ![]() I jestem dzis słomiana wdowa, bo tż do 19 w pracy ![]() ![]() Licze na słonko, co sie poopalam chociaz ![]() a chcialam oznajmić, ze trzymam w domu kojota ![]() ![]() ![]() bambusiek Sto lat ![]() inutil ja tez uwielbiam kluchy z kapustą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.