|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Za misiami i innymi takimi również nie przepadam, zakochałam się w pościeli "brązowe pasy" (tylko brzmi tak groźnie ![]() ----------------- Witam nowe Mamusie, mam nadzieję, że będzie wam z nami dobrze ![]() Zbieram się na rekonesans do szpitala gdzie planuję rodzić. Umówiłam się z położną i zobaczymy czego się dowiem, więc trzymajcie kciuki, trochę stresa mam...
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
mi z kalkulatora wychodzi dziewucha i to się zgadza ale myślę że to po prostu loteria...
na razie stopuję z kupowaniem ciuchów dla bąbla podobno mam dostać sporo od bratowej tylko kiedy mi to zamierza dać???? ja chcę już!!!!! a tak głupio się upominać ;/
#2704 |
Rozeznanie
|
Przyznaję się bez bicia, że pierwszy raz nie mogę Was nadrobić... Postaram się być bardziej na bieżąco
![]() Dziękuję wszystkim za gratulacje ![]() Teraz intensywnie myślimy nad imieniem dla Syncia ![]() ![]() ![]() Za to coraz chętniej wspomina o Wojtku ![]() Spadam robić obiad. Dzisiaj chińszczyzna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty znasz Poznań w miarę? Bo będę tam w przyszłym tygodniu i chciałabym coś może kupić dla Bąbelka, ale zupełnie się nie orientuję gdzie są w miarę fajne np ciuszki i oczywiście w dostępnej cenie Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pościele świetne na tej aukcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Przyczajenie
|
Ale ja nie pisałam że mam termin na styczeń. Oczywiście że mam na luty i nie rozumiem Twojego pytania
![]() A tak w ogóle dziękuję Wam dziewczyny za powitanie. neska22 ależ Ty masz duużo ubranek, ja nawet nie wiem czy połowę mam. Z tym że chyba nie mogę liczyć że coś dostanę po starszych maluszkach, więc kompletuję wszystko od zera. Ale zrobiłam liste zakupów i jest mi raźniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
juz mam 2 kombinacje
![]() http://s1.zmniejszacz.pl/104/100_0158__369600.jpg http://s1.zmniejszacz.pl/104/100_0156__555150.jpg a tu piewrszy tort Igora od Cioci Ani http://s1.zmniejszacz.pl/104/100_0154__92453.jpg
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
Maga83 " Ty znasz Poznań w miarę? Bo będę tam w przyszłym tygodniu i chciałabym coś może kupić dla Bąbelka, ale zupełnie się nie orientuję gdzie są w miarę fajne np ciuszki i oczywiście w dostępnej cenie
Ja jestem z ubrankami daleko w tyle, chyba muszę wziąć z Ciebie przykład i zacząć coś kupować, bo nie mam nic ![]() Poznań znam, ale szczerze to nie mam pojęcia gdzie są fajne ciuszki - tzn. inne niż w innym mieście. Ja za tydzień 13 .10 idę na USG polówkowe i powiedziałam sobie ,że po tym badaniu pojadę do Tesco - bo tam zawsze widzę super ciuszki i kupię pierwszego bodziaka ![]() A co do tego Poznania- to kwestia też tego w której części Poznania będziesz. W każdej Galerii jest coś dla dzieciaczków -ale ja na razie nie wchodziłam szukać.... bo nie miałam zamiaru kupić - zawsze mówiłam, że za wcześnie jeszcze , dlatego nie umiem powiedzieć gdzie taniej. Ja jeszcze też nic nie mam -ani jednej pary skarpetek ![]() Nie martw się... jeszcze tyle czasu o końca lutego ![]() Ja czekam na takie większe zakupy - będą mnie bardziej cieszyły |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój TŻ mówi, że jestem zboczona na punkcie matmy, bo tak ją uwielbiam, że potrafię siedzieć na forum matematycznym i pomagać ludziom w zadaniach dla przyjemności ![]() a pracy mam rzeczywiście trochę, ale w tym roku ze względu na ciążę odmawiam już nowym uczniom, tylko biorę tych co do mnie już wcześniej chodzili, ale i tak mam ich chyba z ósemkę...
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() taki "dorosły" strój ![]() a tort tez fajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
hej mamuśki
![]() Jeden dzień mnie nie było i się normalnie za Wami stęskniłam ![]() Już z samego rana pojechałam do siostry, wróciłam wieczorem, później prawie 2 godziny z mamą na skype rozmawiałam(bo my to gaduły ![]() ![]() Zrobiłam sobie kanapeczki z pomidorkiem i kawusię i teraz Was ponadrabiam bo aż 6 stron ![]()
#2714 | ||||
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Maga 83 ja też uwielbiam matematykę, ale nie udzielam już korepetycji ostatnie były jak byłam w pierwszej ciąży.
Co do ubranek po córce nie mam prawie nic ale koleżani mnie wprost zasypały i jeszcze obiecują. Z jednej strony fajnie ale z drugiej kompletowanie wyprawki to super sprawa. Coprawda kupiłam dresik polarowy r 68 w Pepco, skusiła mnie mega wyprzedaż z poprzednich kolekcji - 7,50 ![]() Pewnie na coś jeszcze sie skuszę, a jeszcze kupiłam kombinezon na Allegro, używkę bo na dwa założenia to nie warto. A cały czas mnie kusi, żeby wyciągać ciuszki z szafy i je oglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
uskaooo też bardzo chce żeby mój Bartosz przyszedł na świat w styczniu(11.01),ale z drugiej strony jak pomyśle ,że na święta mogłabym byc już z nim w domu to byłoby wspaniale. Szczerze to ja mam przeczucie ,że urodzę w grudniu ,niewiem czemu ale tak jakos mam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zadomowienie
|
właśnie dostałam wylicytowaną pakę ubrań dla małej
![]() http://allegro.pl/zestaw-super-paka-...839856725.html
#2719 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogotowie dentystyczne na szczęście za rogiem, ulga natychmiastowa i od tego czasu chodzi grzecznie ![]() Cytat:
nospa - 2/3*1 Swoją drogą teraz nospę odstawiłam, bo strasznie mnie zamulała ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Proszę ![]() Sałatki makaronowej nie odmówię ![]() Cytat:
![]() Bodziak świąteczny jest super ![]() Co do daty porodu, to u mnie są trzy daty: 28, 29 i 30 stycznia, ale my uznajemy tę ostatnią, bo to akurat 9 miesięcy po ślubie będzie ![]() _________________________ __________ Bry ![]() Obudziłam się z bólem gardła ![]() ![]() ![]() No i póki słonko świeci wstawiam pranie ![]()
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
Mi znajome mamusie mówia zeby nie przywiązywać się do terminu porodu, bo Maleństwo albo samo zdecyduje co i jak, albo faktycznie lekarz podejmie decyzję, zależnie od stanu Maluszka i Mamy. U mnie termin wypada na przerwę międzysemestralną i byłoby idealnie się wstrzelić, ale jak się nnie wstrzelimy, to też się nic nie stanie
![]()
#2721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Same słodziaki ![]() Ale jestem ciekawa czy kolejna córcia czy chłopak, ale parcie mam na chłopaka. Ech muszę jeszcze poczekać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
Hejka Mamusie.
Dziś o 14,30 idę na wizytę do ginekologa ![]() ![]() ![]() Mam tylko nadzieję, że wszystko przebiega bez zmian i Pani dr powie "Jest wszystko w porządku". Coraz częściej zaczynam myśleć już o porodzie. I żałuję, że bee miała cesarkę, ale trudno. Od którego tygodnia chodzi się do szkoły rodzenia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i ta pościel super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze dentystę mam dzisiaj ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |||||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, moje Brzuchatki - rozochatki
![]() Cytat:
Potwierdzam, ze te Deltim wygladaja porzadnie. Tez je widzialam i w porowaniu z innymi wypadaly o niebo solidniej. Uska, jeju, jeju, juz w grudniu !!! Szoooookkkk ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spal sobie (o dziwo!), ale jak zobaczylam filmik, to zaczelam sie rechotac jak glupi do sera i juz znowu czuje Walibrzucha ![]() Cytat:
od samego poczatku dzialala mi na nerwy i mialam nadzieje, ze nie przejdzie na razie jej sie udaje, ale pocieszam sie, ze jest niska, wiec moze ja wkoncu wypiernicza zarozumialec taki... Cytat:
czekam na fotki !!! jak z dlugoscia??? Cytat:
![]() tez o niej myslalam, chociaz tz chce cos w samoloty ![]() podobaja mi sie jeszcze baranki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no, ale z drugiej strony zazdroszcze zawsze chcialam umiec matme... wtedy duzo latwiej dostac sie na studia, po ktorych mozna znalezc dobrze platna prace mam nadzieje, ze moj Walibrzuch nie odziedziczy zdolnosci do matmy po matce W przeciwnym wypadku wysle go do Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- hmm...nie wiem,ktora to mnie podoba sie jeszcze ta z tatuazem na nodze Cytat:
![]() Cytat:
to nie konkurs pieknosci, to nie miss, a top MODEL modelki czesto sa brzydkie, ale za to interesujace i mozna z nimi duzo zrobic... ona taka wlasnie jest i wybralas najgorsze mozliwe zdjecie, zlosliwcze ![]() no i bez kitu pewnie ja wywala za te uda :/
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-06 o 11:06 |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z Ikei na co się zdecydowaliście? Bo ja sobie upatrzyłam tę serię: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/11937/ Lubię stylistykę Ikei, proste meble bez żadnych udziwnień, niepotrzebnych dodatków, niedrogie i robią dobre tło do dziecięcych kolorowych ubrań, kocyków, zabawek. Bardzo nie lubię takich przeładowanych pokojów, że głowa boli od nadmiaru kolorów. Ma być prosto i przytulnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bedzie spal w nocy przynajmniej ![]() ![]() ![]() a odnosnie Tap Madl ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||||||||||||||
Zadomowienie
|
W końcu nadrobiłam.....uciekam robic obiad, dzisiaj warzywa na patelnię z polędwica wołowa i do tego czosnkowe grzaneczki(ja bez czosnku bo później męczy
![]() Jestem umówiona dzisiaj z kolezanką na kawe to pewnie znowu wróce wieczorem....miłego dznia mamuśki ![]() Jeden dzień i 4 nowe mamusie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Haniula i łużeczki i jeansy ładne ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
[QUOTE=magda1804;29800490] [/COLOR] Poza tym u mnie i dzidzi ok. 28 września zaczęliśmy 7 miesiąc [QUOTE] Gratulacje [QUOTE=*Agatek*;29800681] Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-10-06 o 11:50 |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
wzielam sie za robote i 2h ogarnelam na cacy w domu i siebie
![]() teraz doschne troche i lece na zakupy bo w lodowce swiatlo ![]() ale najpierw rozwiesze pranie ![]() dziekuje za pocieszenie co do grudnia ![]() ![]()
#2729 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/lozeczko-drewex-hi...848199634.html http://allegro.pl/klups-lozeczko-kol...845162440.html a komoda albo taka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80200613/ albo taka ( musze na żywo zobaczyć) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...49/#/50067168/ też nie lubię przesadzonych pokoi, a że mamy juz biale meble to wymyśliłam sobie i tak: ściany mam na kolor wrzosowy pomalowane, białe mebelki i chcę jeszcze zmienic dywan na fioletowy i będzie gites ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć lasunie
![]() Wczoraj poszłam dopiero po 1 w nocy spać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A wiesz, mnie interesuje to, że jest dobrą firmą po prostu i ma fajne opinie ![]() Ale szybko zaczniesz rodzić o jaaa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() narazie oglądam, bo uwielbiam tap madl ![]() ![]() a ten model był megaaaaa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.