|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Tak poza tematem muszę sobie pogadać... Do mnie jeszcze od czasu do czasu kumpele dzwonią żebym gdzieś z nimi wyszła. Na razie ciągle odmawiam, bo przy dwójce, to już nie tak łatwo wyjść, jak przy jednym. Jeszcze mieszkam 15 km od nich. Mogłabym się przespać u którejś, ale nie zostawię samego Tż z dzieciakami. W ogóle przeraża mnie jakie one mają "życiowe" problemy... Jesteśmy w tym samym wieku a mentalnie czuję się przynajmniej 15 lat starsza od nich od kiedy mam dzieci. To się wyżaliłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Ja tez leze do spania, Wiki przeziebiona, wiec nocka moze byc nieciekawa (potrafi wymiotowac jak sie rozkaszle) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
No ja dopiero będę miała powtórną cytologię dopiero w grudniu, ale ogólnie czuję się ok (chociaż prędzej też nie czułam że coś może być nie tak
![]() ![]()
#2704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to sie czuje, jakbym w ogole znajomych nie miala, zreszta po czesci tak jest, bo nie jestesmy z Krakowa i z zasadzie znajomych to moglabym na palcach jednej reki policzyc. Dzisiaj na spacerze probowalam do dwoch zadzwonic, ale telefon u nich milczal... to zadzwonilam do taty (mama w pracy), przynajmniej na nich moge liczyc. No co ja zrobie jak 3 godzinne samotne spacery moga tak przygnebic... No dobra, to teraz juz ide na serio... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Otóż, wykąpaliśmy się w końcu we dwójkę z Tymusiem w dorosłej wannie i było CUDOWNIE!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() o rany! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do komarów, to myślałam, że już poszły spać na zimę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-10-27 o 21:40 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A inna sprawa, to nie doszłam do siebie po ciąży i nie mam najmniejszej ochoty wychodzić do ludzi. W prawie żadne spodnie nie wchodzę, mam duży brzuch i twarz jak księżyc w pełni. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nie mogą do Ciebie dziewczyny przyjechać?? I zostać na noc?? Nie zostawiałabys męża samego a miałabyś dzieci na oku ![]() U mnie to jedyne rozwiązanie i się sprawdza ![]() ja dzis znowu po aqua aerobiku i czuję się suuuuuuuuuuuuper ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Wtajemniczenie
|
szczerze, to mam wrażenie, że one wolą iść popić i potańczyć. Żal im tracić weekend i imprezę... Jak mają do mnie przyjechać to są wiecznie zajęte. Może się mylę, ale takie odnoszę wrażenie.
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
da sie, niestety trzeba połykać, ale da sie spać
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zapach kwiatu nie ma nic wspólnego z zapachem owocu, taki mocny, wręcz odurzający, czuć taką cierpkość w zapachu, goryczkę - coś w tym stylu. Na Biochemii też zamawiałam, przypomniałaś mi - ten z róży damasceńskiej to pachnie normalnie - typowy różany zapach. ogólnie hydrolaty są bardzo fajne poczytaj w KWC
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
ech, ja tez bym sobie potanczyla. dzis zapuscilam muze na kompie i wyszalalam sie (pewnie budowlancy na balkonie mieli ubaw
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Jestem i Ja.
Czytałam Was cały czas, ale jakoś tak nie miałam weny odp, a po za tym pojechałyśmy z Emilie do dzidziusia na obiadek ![]() Taka piękna pogoda u Nas była, że aż żal było siedzieć w domu ! Koleżanki - jakoś specjalnie ich nie potrzebuję, odkąd jestem z moim D to nie mam jakiegoś parcia na to aby się z nimi spotykać, one z resztą też.Mam bardziej niż koleżankę (nie piszę przyjaciółkę bo w to nie wierzę) do której mogę się odezwać zawsze i wszędzie i spotykamy się w sumie bardzo rzadko.Jak idę na spacer to zazwyczaj rozmyślam nad pierdołami i zawsze ktoś się napatoczy jakiś tam znajomy. Odciąganie mleka - polecam medela zdecydowanie ![]() MAM pytania: 1.Czy wasze dzieci tez podnoszą klatkę piersiową jak np smarujecie je oliwką,balsamem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
zaneta - robia mostek? czasami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
moja tak robi w kąpieli - nawet myślałam że woda za gorąca czy coś ale woda ok - jak ją włoże do wody to Julka się zaczyna w tej wodzie po prostu przeciągać i wyginać do tyłu i robić taki własnie mostek - się relaksuje
![]()
![]() |
#2719 | |
Wtajemniczenie
|
Brawa za bioderka
![]() Dżony ma taki sam kobinezonik-w H&M kupiłaś? jutro idziemy na impreze hallowen i Jasio bedzie niedziadkiem a my big niedźwiedziami ![]() Cytat:
inie da się ukryć że coraz rzadziej mają ochotę się z nami spotykać ![]() a moje 2 psiapsólki są w poznaniu bo tam studiowałyśmy i spotykamy sie rzadko, a jedna ucieka jeszcze teraz do USA na kilka miesięcy ![]() wiec czuje się troche osamotniona w moim telikowie ja też chce ![]() a lekarz kazał jeszcze troche poczekać póki co robie szybkie marsze z wózeczkiem p.s no żanetko juz miałam alarmować że Ciebie nie ma Brumeczku gratuluje kąpieli nam też przypadła do gustu ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-10-27 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Zaneta tzn. czy robią taki mostek? Bo jesli o to chodzi to sie wygina.
Koleżanki, w sumie odkąd skończyłam studiato jakośkontakt się urwał. Mam jedną koleżankę znamy się kupe czasu. Ale traf chciał, ze między naszymi córkami jest 3 tyg różncy więc często gadamy. Ale potanczyc to bym poszła ![]() Da Karo 5 listopada organizowany jest kurs pierwszej pomocy dla niemowląt i malych dzieci. kszt 10 zł ja juz sie zapisałam. Moze tez się wybierzesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
No mostek nie mostek,
ale się tak śmiesznie wygina ![]() jak wczoraj "pomasował" jej "piersi" to podkowę pokazała ![]() ale taka była nieszczęśliwa, a zawszę jak mówię "pokaż cycki" to robi taki mostek właśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę na przebierankową imprezę ![]()
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
BRUNETKO!!!
W Superpharmie są od dziś promocja na wszystkie te szampony i odżywki Wax, o które pytałaś ![]()
#2724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od 3 tygodni prawie codziennie jeżdżę pół godziny na orbitreku i zauważam pewnego rodzaju uzależnienie ![]() Ja na nadmiar koleżanek tutaj nie narzekam, ponad 5 lat temu przeprowadziłam się ponad 450 km. Znajomi to głównie osoby poznane w pracy. Ze "starymi" znajomymi widuje się rzadko ze względu na odległość, a jak nawet jestem u rodziców to czas spędzam z rodziną.(najczęściej wpadałam tylko na weekend) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam wagę dla Tymcia
![]() Piwnooka - polecam z całego serca ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za pamięć ![]() Na razie nic, ale może już niedługo ![]() Rano idziemy do pediatry (w tej samej przychodni, ale inna lekarka) i może nam go w końcu zaszczepi. Choć szczerze mówiąc mam dziwne przeczucie, że jednak nie ![]()
![]() |
#2727 | ||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i my razem z Tobą!! ![]() Aguś szkoda,że mieszkamy kawałek od siebie,bo mi też brakuje znajomych z dziećmi w wieku moich,a jakby było super spotykac sie z inną mamą w parku ![]() ![]() Cytat:
o to zazdroszczę bo ja jeszcze nie miałam okazji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() życzę miłej zabawy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ---------- Patik- ani mi nie mów...kupiłam komplet dla 12 osób talerzy, do tego nowy bieżnik na stół, już trochę alkocholu i mięsa i już 500zł nie ma,a zakupy spożywcze dopiero przed nami ![]() ![]() ![]() a wczoraj moja teściowa dzwoni i pyta jak w niedzielę...o której przyjechać? ja mówię,żeby zjedli u siebie obiadek bo ja już obiadu nie zdąrzę przygotować bo będę mieć dużo roboty w niedzielę...a ona ,że ok,zjedzą u siebie i przyjadą trochę wcześniej,ok 15tej/chrzciny o 16tej/... ani słowa o tym,że może mi coś trzeba pomóc ![]() coś o kapelach dla dzieci? wczoraj roczny syn brata usnął przy behemocie ![]() ![]() JustPi,Zanka- oby ten katar w końcu minął ![]() Iustynka- u mnie też były ostatnio komary w nocy,jeszcze jakieś 2 dni temu dosłownie. Brumku,znajdź wpożyczalnie laktatorów, wypożycz jakąkolwiek elektryczna medelę i sprawdź,jeśli okaże się ,że jest ok to wtedy pomyśl o kupnie!!! ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Patik- a jak Wasze zdrówko?? mam nadzieje,że już całkiem ozdrowiałaś??i dzieciątko też ![]() Beatka- miałaś aż 6 ciast na chrzciny? ![]() no to nadrobiłam,życzę wszystkim miłego dnia ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Hello ello.
A my o chrzcinach nawet jeszcze nie zaczęliśmy myśleć. Ale wiem, że w domu nie będę robić ![]() Co do koleżanek to miałam 3 takie najlepsiejsze, ale wszystko się jakoś zaczęło urywać jak każda z Nas kogoś poznała. Ja się wyprowadziłam, jedna wyjechała na studia do Krakowa. Teraz też się widujemy (nawet dziś jedna wpada do mnie na kawę) ale zdecydowanie rzadziej i przeważnie z TŻtami. Za to dzięki mojemu mężowi poznałam super dziewczynę (żona jego kolegi). Znamy się już parę lat, a przyjaźnimy od jakiś 7. Często wyjeżdżaliśmy razem na długie weekendy, do kina, czy na kręgle. Teraz też planujemy wspólny wyjazd na sylwestra, bo im w ogóle nie przeszkadza że mamy dziecko. Sami już chcą mieć bobasa. Często Nas odwiedzają (np. wczoraj popołudniu) albo my ich. Są szczerze zauroczeni moim synkiem ![]() No i zdarza się, że albo my robimy sobie babski wieczór, albo panowie męski. Fakt, że od kiedy urodził się Domiś jeszcze nie było okazji, ale nadrobimy na pewno ![]() No i z Bratową mam fajny kontakt. Ze szwagierką też dobry, ale to nie to samo (ma ciężki charakter) No to się rozpisałam ![]() Domek wstał jak zawsze o 6.30 i odmówił już dalszego spania, a teraz ucina sobie drzemkę w wózku. Ja idę powiesić pranie i się trochę ogarnąć. Po 15tej idziemy na szczepienie. Edit. Nie idziemy na szczepienie ![]() Pani doktor wczoraj nie było i poprzesuwali wszystkich na dziś i nie ma już miejsc. Dopiero w środę ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-10-28 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
My z Agatką powitałyśmy już nowy dzień.
![]() Dzień dobry Paniom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardziej interesują go jego rączki i wszystko dookoła ![]() Cytat:
![]() A kupa była i tu i tu ![]() ![]() To i my witamy się piątkowo ![]() Za tydzień przylatuje mój mąż ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.