Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 09:53   #2641
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki!

Oj, u nas noc bardzo, bardzo ciężka.
Mały dosypia ( a zawsze jesteśmy o 7 na nogach ). Budził się co godzinę, miał 39,4 gorączki. Nie wiedziałam, czy mam dzwonić na pogotowie czy coś ( oczywiście wiedziałam, że to po szczepieniu ).
No ale dałam mu czopka ( już 2 ) no i spadło trochę.
Teraz jak się obudzi zmierzę no i zobaczę.
Ale mi go szkoda było, widać, że ewidentnie cierpiał.

Powiedzcie mi, czy jak będzie ok dziś, to będę mogła go wziąć na spacer ? Bo u nas piękna pogoda się zapowiada.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Kochane naprawdę ten przyrząd gimnastyczny jest taki fajny? Bo mam ostatnie 70 zł w ręku i się zastanawiam, czy nie sprawić tego szkrabkowi.
Obawiam się, że może być jak z matą RF, że rzuci ją w kąt...
Kupić czy nie kupić ?

A ja się dalej martwię, Igorek ciągle śpi.

boszhe biedny Igorek, całuski od cioci i dużo zdrówka A na spacer bym poszła tylko jakby nie miał gorączki .
a co do zabawki to u mnie mata RF też leży w kącie ale ten przyrząd go nadal interesuje

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zanka - brawo

Kochana, to wcale nie brzmi głupio, bo dokładnie wiem, że tak to właśnie działą Z tym że u mnie to stety-niestety nie w tym rzecz, bo jak już pisałam jak ścisnę ręką, mleczko leci jak szalone. Po sekundzie, w laktatorze już nie leci, a po kolejnej, jak znowu spróbuję ręką - znowu ładnie leci...

A tak poza tym, to chyba sobie kupię wagę niemowlęcą.

ja autorytetem pewnie nie jestem w tej branży ale trochę na poczatku odciagałam no i jak potem musiałam odciągać zeby nie mieć zastojów to troche pocwiczyłam. I faktycznie musisz idealnie pierś włożyc w środek i mocno zassać, mnie pierwsze zassanie zawsze trochę bolało a potem juz liz. No i jak pierś nie była dobrze przyłożona to mleko leciało bokiem a nie płyneło przez pompkę

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Swoją drogą, to często jest więcej gości i podczytywaczy na pasku niż nas . Może to są SAME WIECIE KTO
Tak mi się wieczorem na żarty zebrało.

Ps. Brumku z laktatorem to może być też tak, że mocno się spinasz i dlatego nie leci. Tak jak z karmieniem, jak jesteś zestresowana, to czasami mleko nie poleci. Rozumiesz o co mi chodzi?
Musiałabyś się rozluźnić i może pomyśleć o Tymku. Wiem, że głupio brzmi, ale tak jest. Coś w stylu jak pisałam, że w ciąży usłyszałam płacz noworodka i siarą zaplamiłam koszulkę .
wszystkich zdemaskuje

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj czekają szczepienia chłopaków .
już się boję bo nigdy razem nie byli szczepieni przynajmniej zob ile ważą.
za szczepienie

Cytat:
Ja już 2 razy @ zaliczyłam .

Trzymajcie kciuki bo mamy dzisiaj szczepienie. Ostatnie Zuziak ciężko zniosła .
za szczepienie

bry
a my dzis pobudki o 2 i 6 spanie do 8-dłużej mój łobuz nie pośpi
teraz mały zalicza 1 drzemke a po kolejnym jedzonku zmykamy na spacerek bo ładna pogoda

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez myślałam nad tym urządzeniem, ale jednak nie kupie, Agata ładnie bawi się na macie. Zresztą ona juz do siadania mi się ciągnie, wiec podejżewam, ze to byłaby zabawka na krótko, to juz coś nnego bym wolała.
Zastanawiam się teraz nad krzesełkiem do karmienia
no my własnie mamy i już sie nie moge doczekać do 6 miesiąca małego, żeby go juz w nim posadzić
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:06   #2642
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Dzień dobry
A ja znowu była okrutną matką i budziłam moje dziecię na karmienie o 24.00, 4.30 i 8. 30 Nie były zachwycony, ale łaskawie zgadzał się possać i dalej szedł spać Teraz obudził się jakieś 15 minut temu, ale ley sobie grzecznie i rozmawia z karuzelką

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wpadam na szybko, przywitać się przy porannej kawie, i powiedzieć że pewnie jutro się odezwę
Jadę za chwilę, mały co prawda jeszcze dosypia ale powoli się zbieramy, więc do jutra! I nie piszcie za dużo

a tu czytam do kawy: http
://dziecko.onet.pl/69792,5,7,ciaza-niewidka,artykul.html
Będziemy tęsknić
A artykuł niezły

Cytat:
Oj, u nas noc bardzo, bardzo ciężka.
Mały dosypia ( a zawsze jesteśmy o 7 na nogach ). Budził się co godzinę, miał 39,4 gorączki. Nie wiedziałam, czy mam dzwonić na pogotowie czy coś ( oczywiście wiedziałam, że to po szczepieniu ).
No ale dałam mu czopka ( już 2 ) no i spadło trochę.
Och jej, jaki biedny Iguś Mam nadziejeję, że przeszło już na dobre A jaką Ty szczepionkę brałaś?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
waga fajna rzecz. ja mam juz przy drugim i przynajmije wiem ile przybiera ii że wogole przybiera.

wszystkie stawy mnie bolą...

a z laktatorem to rzeczywiscie musi zassac (nawet czasem troche bolesnie) piers. ja mam aventa, poprzednio mialam canpola i widze roznice i w sile ssania i w technice. ten aventa nowoczesniejszy i leci duzo ale po ktoryms dobrym zassaniu, bo wystarczy milimetr w lewo lub prawo by sie "rozszczelnil" na piersi i nic nie leci
No właśnie dlatego kusi mnie ta waga. Wiedziałabym czy wybudzać na karmienie czy nie bez czekania na ważenie u lekarza co parę tygodni...
I dzięki za lakto-radę

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj czekają szczepienia chłopaków .
już się boję bo nigdy razem nie byli szczepieni przynajmniej zob ile ważą.

Cytat:
Trzymajcie kciuki bo mamy dzisiaj szczepienie. Ostatnie Zuziak ciężko zniosła .

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wkładam brodawkę i przyciskam do siebie szyjkę laktatora i zaczynam pompować
pierś jest jakby przyklejona do szyjki(jak taki przylepiec na szybe)
przy każym pociagnieciu brodawka lekko sie porusza
Kurczę, no to u mnie tak jest, jak piszesz...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja autorytetem pewnie nie jestem w tej branży ale trochę na poczatku odciagałam no i jak potem musiałam odciągać zeby nie mieć zastojów to troche pocwiczyłam. I faktycznie musisz idealnie pierś włożyc w środek i mocno zassać, mnie pierwsze zassanie zawsze trochę bolało a potem juz liz. No i jak pierś nie była dobrze przyłożona to mleko leciało bokiem a nie płyneło przez pompkę
No i ten ból też jest, więc chyba jednak zasysa. Z tym że potem nie leci i tak
Stary 2011-10-27, 10:10   #2643
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

jacieeee no ja własnie uczę się z pasji do tego języka, nawet w bardzo daleko skrytych marzeniach mam mały domek na południu Hiszpanii (troche infantylne co?) ale przyznam że już średnio sie przykładam do nauki
taki ze mnie pasjonat jak z koziej traba

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Dzień dobry

No właśnie dlatego kusi mnie ta waga. Wiedziałabym czy wybudzać na karmienie czy nie bez czekania na ważenie u lekarza co parę tygodni...
I dzięki za lakto-radę

:

Kurczę, no to u mnie tak jest, jak piszesz...

No i ten ból też jest, więc chyba jednak zasysa. Z tym że potem nie leci i tak
Wiesz co myślę że każda pierś jest inna
chyba lepiej bedzie zmienić latator
po co masz się stresować

a co do wagi
pierw wchodzę sama na zwykłą wagę
a potem z Jasiem
odejmuje i mniej wiecej wiem
no powiedzmy z dokładnością 100-200gr
ostatnio mi się sprawdziło
Stary 2011-10-27, 10:12   #2644
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieeee no ja własnie uczę się z pasji do tego języka, nawet w bardzo daleko skrytych marzeniach mam mały domek na południu Hiszpanii (troche infantylne co?) ale przyznam że już średnio sie przykładam do nauki
taki ze mnie pasjonat jak z koziej traba
A tam infantylne ...piękne marzenie
Mnie wystarczyłby jednak mały domek na południu ... Polski, a w Hiszpanii wakacje raz w roku
A nie byłam jeszcze ani razu, ale "w teorii" zakochana jestem w tym kraju.
Wycieczki niestety dość drogie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:12   #2645
83monia
Zakorzenienie

kinga lubi prodigy... podryguje az milo...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:20   #2646
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez myślałam nad tym urządzeniem, ale jednak nie kupie, Agata ładnie bawi się na macie. Zresztą ona juz do siadania mi się ciągnie, wiec podejżewam, ze to byłaby zabawka na krótko, to juz coś nnego bym wolała.
Zastanawiam się teraz nad krzesełkiem do karmienia
ja juz zaczelam sie zastanawiac na zprezentowaniem go pod choinke Igorkowi bedzie mial wtedy 4 mc ale juz by bylo na zas

Cytat:
Dzień dobry
A ja znowu była okrutną matką i budziłam moje dziecię na karmienie o 24.00, 4.30 i 8. 30 Nie były zachwycony, ale łaskawie zgadzał się possać i dalej szedł spać Teraz obudził się jakieś 15 minut temu, ale ley sobie grzecznie i rozmawia z karuzelką
heh.toz to anioł nie dziecie ......coz za grzeczny i kulturalny chlopiec no..... wie ze mama potrzebuje tez odpoczac i tak ladnie spi......

Cytat:
nie no Twoje dzieci sa rewelacyjne......
a Kinga ....ma dobry gust muzyczny
juz soie wyobrazam te plasy w rytm takiej muzyki

iustyna - kciuki zacisniete

aania - dalam czopka bo tak mi kazala pediatra a rzeczywiscie nic sie nie dzialo ale dalam jak zalecono.....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:22   #2647
Marina1
Zakorzenienie

Dziekuje kochane, Igi juz pozdrowiony od kazdej z cioć!

Cytat:
Och jej, jaki biedny Iguś Mam nadziejeję, że przeszło już na dobre A jaką Ty szczepionkę brałaś?
brumciu brałam 5w1 oraz prenavar (pneumokoki) Marudzi, niby spi, ale u mnie na rekach. Ma 38 st.

Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:22   #2648
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
a co do wagi
a potem z Jasiem
ja robię tak samo i też mi się sprawdza bo mam dość dokładną wagę lazienkowa elektroniczną.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:26   #2649
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
I dzięki za lakto-radę
jestem ciocia- lakto-rada

Stary 2011-10-27, 10:55   #2650
Natka_
Zakorzenienie

Dzien dobry.

U nas nocka standardowo, pobudki 3, 6, 9, Domek niedawno wstał. Teraz zbieramy się na zakupy, muszę mu kupić ciepły koc.

Iustyna, Blondynka za szczepienia

Marina biedny Iguś, oby szybko przeszło

Brumku co z Waszym szczepieniem?

Jacieee

gdzie Zmalowna ?

W niedzielę jedziemy w góry do mojej rodzinki, ale tylko na jeden dzien, w ramach Wszystkich Świętych.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-10-27 o 10:56
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:59   #2651
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Dziewczyny czy ta słynna książka zawitkowsiego jest warta zakupu?

tez ostatnio myślałam o Zmalowanej
ona jakoś chyba już miała tą sprawę co?

Mój dzieć tak dosypia że śpi juz 2 godziny
mieliśmy jechać na spacer
no ale przecież nie obudzę

przynajmniej durne zadanie skleciłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 11:01   #2652
agadus
Wtajemniczenie

witajcie
ja sobie teraz Was podczytuję, w między czasie ciasto rośnie na pizze , pranie się pierze, u nas noc, ok nawetOli w przedszkolu, Nati bawi sie zabawkami, teraz dopiero widze jak moje dziewczynki sie różnią, Oliwka jak była mała b.nie lubiła leżeć na brzuszku a Nati nie bardzo lubi na pleckach, najlepiej by chciała juz siąść, podnosi głowę nie bardzo lubi leżeć, no chyba że usypia,
Beatka napisz mi czy fajne są te hydrolaty, bo ja chcę sobie kupić ten
http://www.zrobsobiekrem.pl/?417,hyd...anczy-slodkiej
Marina to nie dobrze, że Igi miał gorączkę, ale to po szczepionce,

któraś pisała o odżywkach i maseczkach Vax, ja kupuję BIOVAX, ja jestem mega zadowolona, mam maseczkę i odżywkę w spreju do wlosów przetłusxzczających, i maseczkę do włosów intensywnie regenerującą do wlosów słabych i ze skłonnością do wypadania, u mnie rewelka te produkty, to jedyna maseczka dla mnie która nakłada się na skórę głowy, a po zmyciu włosy nie przewtłuszczają się i nie są obciążone, mam jeszcze serum na końcówki z wit E+A też polecam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:04   #2653
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
gdzie Zmalowna ?

W niedzielę jedziemy w góry do mojej rodzinki, ale tylko na jeden dzien, w ramach Wszystkich Świętych.
tez wlasnie sie zastanawialam gdzie ona sie podziewa

ale Ci fajnie mi tez marzy sie jakis wyjazd..............

Dziewczyny mam pytanie
jakie sloiczki podajecie Maluszkom lub jakie macie zamiar?
Ja mam jeszcze czas
ale tak czytam w necie troche o tym i widze ze
Bobovita wygrywa
za nia Gerber
i na koncu Hipp?
A moze doswiadczone mamy poleca co warto kupowac
z danenj firmy??
np. obiadki Bobovita deserki Gerber.
Wypowiedzcie sie na ten temat Prosze
Stary 2011-10-27, 11:14   #2654
Shira_83
Zadomowienie

bry mamy

Cytat:
Nie ma mowy Ale zapraszam Was do nas na tydzień, to może się Twoje dziecię zarazi tym spaniem

A magiczna zabawka to ta: http://allegro.pl/playskool-przyrzad...884102194.html

Proszę bardzo: http://allegro.pl/playskool-przyrzad...884102194.html

Ale masz świetne usprawiedliwienie!

Dziubek postanowiła zdemaskować wszystkie nasze podczytywaczki

Jednym słowem - podglądaczka!
były by jaja gdyby Tymek zaraził się od mojego rannego ptaszęcia dziśnoc znowu ok spanko 19.15 potem smok o 22 mleczko 24 smok 5 mleczko 6,20 i dosypianie do 8 nie chwalę nie chwalę nie chwalę

dzięki za linki Skarbulku
Stary 2011-10-27, 11:16   #2655
Marina1
Zakorzenienie

sweet ja daje bobowita na razie, hipp tez raz dałam, a i z gerbera tez mam jakies słoiczki od mamy. W klubie pisze wiecej o rozszerzaniu diety malca.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:31   #2656
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc mamusie!

W klubie 2 zdjatka z pewnego spotkania na szczycie

Brumku a moze masz tak jak moja szwagierka? Ona od urodzenia malego (czyli juz prawie pol roku) odciaga na kazde karmienie mleko recznie, bo zaden laktator (reczy TT i elektryczny Medeli) jej nie podszedl. Nie umiala z nich korzystac, a recznie sciaga duzo i szybko.

Lece na spacerek...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:54   #2657
CookieMonsters
Rozeznanie

Witamy się ze 'szpitala', chciało by się napisać, że niemal psychiatrycznego:rolleyes :
Dalej walcze z podziębieniem Zuzy i moja cierpliwość wisi na włosku Zaraz idziemy na spacer - do Biedronki. pogoda paskudna, więc to będzie szybka akcja Trzymam kciuki, żeby wszystkie nasze Maluszki szybko wyzdrowiały
Wy tu o kolejnych @, a ja ciągl walcze z pierwszą! to już chyba z 11 dzień
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:56   #2658
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
tez wlasnie sie zastanawialam gdzie ona sie podziewa

ale Ci fajnie mi tez marzy sie jakis wyjazd..............

Dziewczyny mam pytanie
jakie sloiczki podajecie Maluszkom lub jakie macie zamiar?
Ja mam jeszcze czas
ale tak czytam w necie troche o tym i widze ze
Bobovita wygrywa
za nia Gerber
i na koncu Hipp?
A moze doswiadczone mamy poleca co warto kupowac
z danenj firmy??
np. obiadki Bobovita deserki Gerber.
Wypowiedzcie sie na ten temat Prosze

ja dawałam starsze córce tylko bobovita, Nati też będę dawała tylko bobovita, no i może hipp, ale gerber napewno nie, poczytaj sobie w klubie o diecie i o gerberze, zawiera MOM więc ja nie polecam obiadków, ale sa mamy co kupują musisz sie ich zapytać

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:04   #2659
83monia
Zakorzenienie

sloiczki - poprzednio dawalam czesto bobovite, bo mialam tez od nich kaszke i maly jechal na bebiko (jedna firma). teraz bede chyba hippa brala i sporadycznie nowe smaki z bobvity. gerbera nie, nie tylko zw na mom http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...niemowlat.html ale takze afere jakies 5 lat temu z plesnia bodajże w sloiczkach... ogolnie tez jestem anty nestle nutricia (bobovita, bebiko, bebilon, nan), bo to u nich mleko w chinach mialo dodatek melaminy (to tworzywo co pastikowe naczynia sie robi!) w proszku i dzieci potem umieraly http://www.rp.pl/artykul/193887.html ... dlatego teraz bede hippa dawac, bo to firma tylko z dzieciowym zarciem a nie megaspizywczy gigant

idac tym tropem: szkło w gerberze i ptasim mleczku, dioksyny w smalcu i pasztecie, salmonella w winiarach, gronkowiec w amino http://info.wiadomosci.gazeta.pl/szu...cofuje+produkt itd.

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-27 o 13:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 12:07   #2660
zanka205
Zakorzenienie

u nas gorączki ciąg dalszy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:50   #2661
JustPi
Rozeznanie

cześć mamusie
od dwóch dni pisałam posta i w końcu zjadło mi cytaty
napiszę tak na szybko, bo pewnie i tak za chwilę głodomorek się obudzi

meszsares miałam nadzieję, ze dziewczynki jednak Cię zaskoczą i nie będą płakać, ale najważniejsze, że już po. Tak w ogóle to Cię podziwiam, że dałaś radę z dwójką. Ja dziś byłam z jedną i niepłaczącą a i tak się spociłam

Natka gratuluję działki i trzymam kciuki za pomyślny proces budowania. Dobra ekipa to podstawa. Sami będziecie nadzorować?

za szczepienia

i nie pamiętam co jeszcze

aaaa piwnooka witaj

Zanka dużo zdrówka dla Lenki

Nie straszcie wynikami z cytologii, bo właśnie też się zbieram na wizytę - planowo jakoś za miesiąc.
Jak tak czytam, bądź słyszę opowieści z naszego kraju, ile to kobiet umiera na raka szyjki to normalnie krew mnie zalewa, bo czy cytologia raz do roku to jakiś wielki wysiłek? Choć ładnych parę lat temu, jeszcze u innej ginki (na NFZ), poprosiłam o skierowanie na usg piersi. A ta sie pyta dlaczego? Ja, że profilaktycznie. To zrobiła wieeelkie oczy. No z takim podejściem lekarzy to nie dziwne, że kobiety się nie badają, a podobno przysługuje jedno usg na rok wg NFZ.
A wasi lekarze ginekolodzy badaja Wam piersi? Bo ja pierwszy raz się spotkałam z lekarzem co o tym wspomniał, dopiero teraz, po urodzeniu Hani, na wizycie po 6 tyg.

i się rozpisałam

byłam dzisiaj z Hanią u lekarza, katar jej się ciągnie już ponad tydzień i ciągle charczy i furka... Na szczęście poza katarem nic nie słychać i jest szansa na szczepienie w środę

dobra to lecę nadrabiac zaległości
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:58   #2662
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
sweet ja daje bobowita na razie, hipp tez raz dałam, a i z gerbera tez mam jakies słoiczki od mamy. W klubie pisze wiecej o rozszerzaniu diety malca.
thx juz daaawno tam nie zagladałam.....

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ja dawałam starsze córce tylko bobovita, Nati też będę dawała tylko bobovita, no i może hipp, ale gerber napewno nie, poczytaj sobie w klubie o diecie i o gerberze, zawiera MOM więc ja nie polecam obiadków, ale sa mamy co kupują musisz sie ich zapytać
thx

Cytat:
sloiczki - poprzednio dawalam czesto bobovite, bo mialam tez od nich kaszke i maly jechal na bebiko (jedna firma). teraz bede chyba hippa brala i sporadycznie nowe smaki z bobvity. gerbera nie, nie tylko zw na mom http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...niemowlat.html ale takze afere jakies 5 lat temu z plesnia bodajże w sloiczkach... ogolnie tez jestem anty nestle nutricia (bobovita, bebiko, bebilon, nan), bo to u nich mleko w chinach mialo dodatek melaminy (to tworzywo co pastikowe naczynia sie robi!) w proszku i dzieci potem umieralyhttp://www.rp.pl/artykul/193887.html ... dlatego teraz bede hippa dawac, bo to firma tylko z dzieciowym zarciem a nie megaspizywczy gigant

idac tym tropem: szkło w gerberze i ptasim mleczku, dioksyny w smalcu i pasztecie, salmonella w winiarach, gronkowiec w amino http://info.wiadomosci.gazeta.pl/szu...cofuje+produkt itd.
o matko kochana nic nie wiedziałamjak mozna dawac dzieciom taki shit!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas gorączki ciąg dalszy
jej bidulka sie meczy................ a u lekarza byłas?
Stary 2011-10-27, 13:18   #2663
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

My właśnie wróciliśmy z Szymonkiem z wizyty kontrolnej u Neatologa.
Wszystko jest ok
Hmm... Tylko jedna rzecz mnie zastanawia. Wczoraj na szczepieniu u pediatry Szymon ważył 5840 g, a dzisiaj w Szpitalu Wojewódzkim u Neatologa 6020 g . No i której wadze wierzyć Ma 67 cm
Aha, po szczepieniu nie gorączkował póki co. Troszkę tylko wczoraj pomarudził i był senny

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:19   #2664
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry
u nas nocka jak zwykle spokojna, Helenka zasnęła około 21 i spała grzecznie do 5:30, wzięłam ja na jedzenie do naszego łózka i spała z nami jeszcze do 7:30 a potem już tylko ze mną do 10:00

Zaraz zmykamy na spacer, chociaż pogoda nie jest zachęcająca...

Cytat:
a co do wagi
a potem z Jasiem
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja robię tak samo i też mi się sprawdza bo mam dość dokładną wagę lazienkowa elektroniczną.
Ja robię tak samo i też mniej więcej się sprawdza

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

aaaa piwnooka witaj

Nie straszcie wynikami z cytologii, bo właśnie też się zbieram na wizytę - planowo jakoś za miesiąc.
Jak tak czytam, bądź słyszę opowieści z naszego kraju, ile to kobiet umiera na raka szyjki to normalnie krew mnie zalewa, bo czy cytologia raz do roku to jakiś wielki wysiłek? Choć ładnych parę lat temu, jeszcze u innej ginki (na NFZ), poprosiłam o skierowanie na usg piersi. A ta sie pyta dlaczego? Ja, że profilaktycznie. To zrobiła wieeelkie oczy. No z takim podejściem lekarzy to nie dziwne, że kobiety się nie badają, a podobno przysługuje jedno usg na rok wg NFZ.
A wasi lekarze ginekolodzy badaja Wam piersi? Bo ja pierwszy raz się spotkałam z lekarzem co o tym wspomniał, dopiero teraz, po urodzeniu Hani, na wizycie po 6 tyg.

Ja podczas ciąży chodziłam do dwóch ginekologów (jakoś tak wyszło ) i obaj badali mi piersi - jeden "ręcznie" a drugi wykonał usg.
I na kontroli poporodowej tez wybrałam się do tych dwóch i jeden kazał mi przyjść na cytologie po dwóch miesiączkach a drugi za pół roku i wtedy też zrobi usg piersi....
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:35   #2665
JustPi
Rozeznanie

Chyba źle zadałam pytanie, bo właśnie chodziło o "ręczne" badanie piersi. Na usg chodzę raz do roku, choć teraz będzie dłuższa przerwa przez karmienie.
Mi też na cytologię kazał przyjść za dwa miesiące.

Marina to tak na wszelki wypadek, gdyby Igorkowi wróciła wysoka gorączka. Jak dziecko nie reaguje na paracetamol, można dawać na zmianę paracetamol i ibuprofen. Znaczy dajesz np. paracetamol, widzisz, że nie reaguje to np. po godzinie, dwóch dajesz nurofen, a następny paracetamol za 6h od poprzedniego paracetamolu... Chyba zamotałam troszkę Znaczy odstępy między tym samym lekiem muszą być 6h ale między różnymi może być mniej

słoiczki Maję karmiłam głownie Hippem i było super, bo inne miały w składzie zbyt dużo uczulających warzyw (np. pietruszka, seler) i teraz też raczej przy Hippie zostanę
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:35   #2666
zanka205
Zakorzenienie

Nie byłam u lekarza, jej nic nie ma oprócz gorączki, ok. 38 stopni a podobno takiej nie zbija się nawet

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:46   #2667
mamad1
Zadomowienie

Wczoraj tyle sie upisałam i zjadło mi posta Potem zadzwoniłą koleżanka, poszliśmy na spacer, mąż wrócił z pracy i już nie miałam jak czytać i odpisywać. I nie pamiętam, co ko0mu pisałam

W każdym razie kciuki za szczepienia
Chorzy i gorączkujący niech szybko wracają do zdrowia

My dziś w ramach spaceru pojechaliśmy wózkiem do przychodni. Moje dziecię ważyło 5600 g w ubraniu, czyli wychodzi na to, że podwoił już swoja masę urodzeniową No i mierzy juz ok. 61 cm, w co uwierzę, bo widze po ubrankach ( Może dla większości Was to niewiele, ale on skończył 11 tygodni, a urodził się z wagą 2700 g i 52 cm).
Poprosiłam też o receptę na devikap, bo nie widze potrzeby przepłacania za witaminę D, skoro można taniej. Na ciemieniuchę kupiliśmy krem z AA - mam nadzieję, że pomoże, bo po oliwce miał uczulenie i musieliśmy przerwać stosowanie.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:54   #2668
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

tak mój lekarz jeszcze przed ciązą jak chodziłam do niego co trzy miesiące po receptę na tabletki za każdym razem badał mi piersi - i tak wykrył mi raz guzka...nawet sobie nie wyobrażacie co przeżyłam czekając na wyniki biopsji.. na szczęście to nie było nic groźnego...

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Nie byłam u lekarza, jej nic nie ma oprócz gorączki, ok. 38 stopni a podobno takiej nie zbija się nawet
biedna Lenka... dla niej

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:56   #2669
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
tak mój lekarz jeszcze przed ciązą jak chodziłam do niego co trzy miesiące po receptę na tabletki za każdym razem badał mi piersi - i tak wykrył mi raz guzka...nawet sobie nie wyobrażacie co przeżyłam czekając na wyniki biopsji.. na szczęście to nie było nic groźnego...
Ja tez miałam guzka w piersi - sama znalazłam, ale okazało się, że niegroźny.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:22   #2670
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dokładnie takie Cały tydzień, podpaski nie zbierają a boli jak diabli. W sumie wczoraj już dostałam @ i błagałam TŻ żeby mnie do teściów nie zabierał, bo mam takie nerwy, że bez powodu ich pozabijam No ale na szczęście nic im nie zrobiłam, choć furię miałam w oczach jak mi dziecko z premedytacją budzili

Cytat:

Sweet, Natko dziękujemy za kciuki
I wszystkim innym, których mi nie zacytowało

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
bry mamy

były by jaja gdyby Tymek zaraził się od mojego rannego ptaszęcia dziśnoc znowu ok spanko 19.15 potem smok o 22 mleczko 24 smok 5 mleczko 6,20 i dosypianie do 8 nie chwalę nie chwalę nie chwalę

dzięki za linki Skarbulku
niech chwal, nie będziemy dziecia psuć

moja ostatnio jest popsuta, wstaje w nocy różnych dziwnych godzinach zwalam na skok

Przyszedł przyrząd gimnastyczny, sprzedawca nie kłamał z datą nadania. Kurier coś nawalił chyba. Zuziak leży pod nim i kwiczy z radości. Kuba też zabawki nie odstępuje na krok.

Po szczepieniu ok, płakała na same wkłucie a potem ją zagadałam i humorek się polepszył. Za 3 dni ma 4 miesiące i waży 6880. Jest co dźwigać. Dokładnie, co do grama podwoiła masę urodzeniową (miała 3440 ).

Kuba ma 12 ugryzień po komarach ... W ciągu dwóch nocy tak go załatwiły. Mam nadzieję, że komary a nie np. pchły od kota (ma obrożę, ale się gdzieś całe dnie szwenda i mógł naznosić). Da się odróżnić ugryzienia komarów i pcheł?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-10-27 o 14:25
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości