|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
boszhe biedny Igorek, całuski od cioci i dużo zdrówka ![]() a co do zabawki to u mnie mata RF też leży w kącie ale ten przyrząd go nadal interesuje ![]() Cytat:
ja autorytetem pewnie nie jestem w tej branży ale trochę na poczatku odciagałam no i jak potem musiałam odciągać zeby nie mieć zastojów to troche pocwiczyłam. I faktycznie musisz idealnie pierś włożyc w środek i mocno zassać, mnie pierwsze zassanie zawsze trochę bolało a potem juz liz. No i jak pierś nie była dobrze przyłożona to mleko leciało bokiem a nie płyneło przez pompkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bry ![]() a my dzis pobudki o 2 i 6 ![]() ![]() teraz mały zalicza 1 drzemke a po kolejnym jedzonku zmykamy na spacerek bo ładna pogoda ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dzień dobry
![]() A ja znowu była okrutną matką i budziłam moje dziecię na karmienie o 24.00, 4.30 i 8. 30 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A artykuł niezły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I dzięki za lakto-radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2643 | |
Wtajemniczenie
|
jacieeee no ja własnie uczę się z pasji do tego języka, nawet w bardzo daleko skrytych marzeniach mam mały domek na południu Hiszpanii (troche infantylne co?) ale przyznam że już średnio sie przykładam do nauki
![]() taki ze mnie pasjonat jak z koziej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
chyba lepiej bedzie zmienić latator po co masz się stresować a co do wagi pierw wchodzę sama na zwykłą wagę a potem z Jasiem odejmuje i mniej wiecej wiem no powiedzmy z dokładnością 100-200gr ostatnio mi się sprawdziło
![]() |
#2644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie wystarczyłby jednak mały domek na południu ... Polski, a w Hiszpanii wakacje raz w roku ![]() A nie byłam jeszcze ani razu, ale "w teorii" zakochana jestem w tym kraju. Wycieczki niestety dość drogie ![]()
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
kinga lubi prodigy... podryguje az milo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a Kinga ....ma dobry gust muzyczny juz soie wyobrazam te plasy w rytm takiej muzyki ![]() iustyna - kciuki zacisniete ![]() aania - dalam czopka bo tak mi kazala pediatra a rzeczywiscie nic sie nie dzialo ale dalam jak zalecono..... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane, Igi juz pozdrowiony od kazdej z cioć!
![]() Cytat:
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
U nas nocka standardowo, pobudki 3, 6, 9, Domek niedawno wstał. Teraz zbieramy się na zakupy, muszę mu kupić ciepły koc. Iustyna, Blondynka ![]() Marina biedny Iguś, oby szybko przeszło ![]() Brumku co z Waszym szczepieniem? Jacieee ![]() gdzie Zmalowna ? W niedzielę jedziemy w góry do mojej rodzinki, ale tylko na jeden dzien, w ramach Wszystkich Świętych. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-10-27 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy ta słynna książka zawitkowsiego jest warta zakupu?
tez ostatnio myślałam o Zmalowanej ona jakoś chyba już miała tą sprawę co? Mój dzieć tak dosypia że śpi juz 2 godziny ![]() mieliśmy jechać na spacer ![]() no ale przecież nie obudzę przynajmniej durne zadanie skleciłam
#2652 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
ja sobie teraz Was podczytuję, w między czasie ciasto rośnie na pizze ![]() Beatka napisz mi czy fajne są te hydrolaty, bo ja chcę sobie kupić ten http://www.zrobsobiekrem.pl/?417,hyd...anczy-slodkiej Marina to nie dobrze, że Igi miał gorączkę, ale to po szczepionce, któraś pisała o odżywkach i maseczkach Vax, ja kupuję BIOVAX, ja jestem mega zadowolona, mam maseczkę i odżywkę w spreju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale Ci fajnie mi tez marzy sie jakis wyjazd.............. ![]() Dziewczyny mam pytanie jakie sloiczki podajecie Maluszkom lub jakie macie zamiar? Ja mam jeszcze czas ale tak czytam w necie troche o tym i widze ze Bobovita wygrywa za nia Gerber i na koncu Hipp? A moze doswiadczone mamy poleca co warto kupowac z danenj firmy?? np. obiadki Bobovita deserki Gerber. Wypowiedzcie sie na ten temat Prosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zadomowienie
|
bry mamy
![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki za linki Skarbulku ![]()
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
sweet ja daje bobowita na razie, hipp tez raz dałam, a i z gerbera tez mam jakies słoiczki od mamy. W klubie pisze wiecej o rozszerzaniu diety malca.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie!
W klubie 2 zdjatka z pewnego spotkania na szczycie ![]() Brumku a moze masz tak jak moja szwagierka? Ona od urodzenia malego (czyli juz prawie pol roku) odciaga na kazde karmienie mleko recznie, bo zaden laktator (reczy TT i elektryczny Medeli) jej nie podszedl. Nie umiala z nich korzystac, a recznie sciaga duzo i szybko. Lece na spacerek... |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Rozeznanie
|
Witamy się ze 'szpitala', chciało by się napisać, że niemal psychiatrycznego:rolleyes :
Dalej walcze z podziębieniem Zuzy i moja cierpliwość wisi na włosku ![]() ![]() ![]() Wy tu o kolejnych @, a ja ciągl walcze z pierwszą! to już chyba z 11 dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dawałam starsze córce tylko bobovita, Nati też będę dawała tylko bobovita, no i może hipp, ale gerber napewno nie, poczytaj sobie w klubie o diecie i o gerberze, zawiera MOM więc ja nie polecam obiadków, ale sa mamy co kupują musisz sie ich zapytać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
sloiczki - poprzednio dawalam czesto bobovite, bo mialam tez od nich kaszke i maly jechal na bebiko (jedna firma). teraz bede chyba hippa brala i sporadycznie nowe smaki z bobvity. gerbera nie, nie tylko zw na mom http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...niemowlat.html ale takze afere jakies 5 lat temu z plesnia bodajże w sloiczkach... ogolnie tez jestem anty nestle nutricia (bobovita, bebiko, bebilon, nan), bo to u nich mleko w chinach mialo dodatek melaminy (to tworzywo co pastikowe naczynia sie robi!) w proszku i dzieci potem umieraly http://www.rp.pl/artykul/193887.html ... dlatego teraz bede hippa dawac, bo to firma tylko z dzieciowym zarciem a nie megaspizywczy gigant
idac tym tropem: szkło w gerberze i ptasim mleczku, dioksyny w smalcu i pasztecie, salmonella w winiarach, gronkowiec w amino http://info.wiadomosci.gazeta.pl/szu...cofuje+produkt itd. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-27 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
u nas gorączki ciąg dalszy
![]()
#2661 |
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() od dwóch dni pisałam posta i w końcu zjadło mi cytaty ![]() napiszę tak na szybko, bo pewnie i tak za chwilę głodomorek się obudzi meszsares miałam nadzieję, ze dziewczynki jednak Cię zaskoczą i nie będą płakać, ale najważniejsze, że już po. Tak w ogóle to Cię podziwiam, że dałaś radę z dwójką. Ja dziś byłam z jedną i niepłaczącą a i tak się spociłam ![]() Natka gratuluję działki ![]() ![]() i nie pamiętam co jeszcze ![]() aaaa piwnooka witaj ![]() Zanka dużo zdrówka dla Lenki ![]() Nie straszcie wynikami z cytologii, bo właśnie też się zbieram na wizytę - planowo jakoś za miesiąc. Jak tak czytam, bądź słyszę opowieści z naszego kraju, ile to kobiet umiera na raka szyjki to normalnie krew mnie zalewa, bo czy cytologia raz do roku to jakiś wielki wysiłek? Choć ładnych parę lat temu, jeszcze u innej ginki (na NFZ), poprosiłam o skierowanie na usg piersi. A ta sie pyta dlaczego? Ja, że profilaktycznie. To zrobiła wieeelkie oczy. No z takim podejściem lekarzy to nie dziwne, że kobiety się nie badają, a podobno przysługuje jedno usg na rok wg NFZ. A wasi lekarze ginekolodzy badaja Wam piersi? Bo ja pierwszy raz się spotkałam z lekarzem co o tym wspomniał, dopiero teraz, po urodzeniu Hani, na wizycie po 6 tyg. i się rozpisałam ![]() byłam dzisiaj z Hanią u lekarza, katar jej się ciągnie już ponad tydzień i ciągle charczy i furka... Na szczęście poza katarem nic nie słychać i jest szansa na szczepienie w środę ![]() dobra to lecę nadrabiac zaległości |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jej bidulka sie meczy................ a u lekarza byłas? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
My właśnie wróciliśmy z Szymonkiem z wizyty kontrolnej u Neatologa. Wszystko jest ok ![]() Hmm... Tylko jedna rzecz mnie zastanawia. Wczoraj na szczepieniu u pediatry Szymon ważył 5840 g, a dzisiaj w Szpitalu Wojewódzkim u Neatologa 6020 g . No i której wadze wierzyć ![]() ![]() Aha, po szczepieniu nie gorączkował póki co. Troszkę tylko wczoraj pomarudził i był senny ![]()
#2664 | |||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
u nas nocka jak zwykle spokojna, Helenka zasnęła około 21 i spała grzecznie do 5:30, wzięłam ja na jedzenie do naszego łózka i spała z nami jeszcze do 7:30 a potem już tylko ze mną do 10:00 Zaraz zmykamy na spacer, chociaż pogoda nie jest zachęcająca... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja podczas ciąży chodziłam do dwóch ginekologów (jakoś tak wyszło ![]() I na kontroli poporodowej tez wybrałam się do tych dwóch i jeden kazał mi przyjść na cytologie po dwóch miesiączkach a drugi za pół roku i wtedy też zrobi usg piersi.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Rozeznanie
|
Chyba źle zadałam pytanie, bo właśnie chodziło o "ręczne" badanie piersi. Na usg chodzę raz do roku, choć teraz będzie dłuższa przerwa przez karmienie.
Mi też na cytologię kazał przyjść za dwa miesiące. Marina to tak na wszelki wypadek, gdyby Igorkowi wróciła wysoka gorączka. Jak dziecko nie reaguje na paracetamol, można dawać na zmianę paracetamol i ibuprofen. Znaczy dajesz np. paracetamol, widzisz, że nie reaguje to np. po godzinie, dwóch dajesz nurofen, a następny paracetamol za 6h od poprzedniego paracetamolu... Chyba zamotałam troszkę ![]() słoiczki Maję karmiłam głownie Hippem i było super, bo inne miały w składzie zbyt dużo uczulających warzyw (np. pietruszka, seler) i teraz też raczej przy Hippie zostanę |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Nie byłam u lekarza, jej nic nie ma oprócz gorączki, ok. 38 stopni a podobno takiej nie zbija się nawet
#2667 |
Zadomowienie
|
Wczoraj tyle sie upisałam i zjadło mi posta
![]() ![]() W każdym razie kciuki za szczepienia ![]() Chorzy i gorączkujący niech szybko wracają do zdrowia ![]() My dziś w ramach spaceru pojechaliśmy wózkiem do przychodni. Moje dziecię ważyło 5600 g w ubraniu, czyli wychodzi na to, że podwoił już swoja masę urodzeniową ![]() ![]() Poprosiłam też o receptę na devikap, bo nie widze potrzeby przepłacania za witaminę D, skoro można taniej. Na ciemieniuchę kupiliśmy krem z AA - mam nadzieję, że pomoże, bo po oliwce miał uczulenie i musieliśmy przerwać stosowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sweet, Natko dziękujemy za kciuki ![]() I wszystkim innym, których mi nie zacytowało ![]() Cytat:
![]() moja ostatnio jest popsuta, wstaje w nocy różnych dziwnych godzinach ![]() ![]() Przyszedł przyrząd gimnastyczny, sprzedawca nie kłamał z datą nadania. Kurier coś nawalił chyba. Zuziak leży pod nim i kwiczy z radości. Kuba też zabawki nie odstępuje na krok ![]() Po szczepieniu ok, płakała na same wkłucie a potem ją zagadałam i humorek się polepszył. Za 3 dni ma 4 miesiące i waży 6880. Jest co dźwigać. Dokładnie, co do grama podwoiła masę urodzeniową ![]() ![]() Kuba ma 12 ugryzień po komarach ... W ciągu dwóch nocy tak go załatwiły. Mam nadzieję, że komary a nie np. pchły od kota (ma obrożę, ale się gdzieś całe dnie szwenda i mógł naznosić). Da się odróżnić ugryzienia komarów i pcheł?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-27 o 14:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.