Tabletki antykoncepcyjne- wątek zbiorczy! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Pokaż wyniki sondy: Przy stosowaniu tabletek pojawiły się u mnie:
niewielki wzrost wagi 735 19,73%
znaczący wzrost wagi (kilka kg lub więcej) 635 17,05%
niewielki spadek libido 549 14,74%
znaczący spadek libido 1 051 28,21%
ból głowy 769 20,64%
depresja 669 17,96%
plamy po opalaniu 234 6,28%
uczucie opuchnięcia 643 17,26%
żylaki 229 6,15%
ryzyko zakrzepicy 168 4,51%
plamienia, krwawienie 547 14,68%
cellulit/rozstępy 847 22,74%
ból brzucha, nudności 540 14,50%
pogorszenie stanu cery 406 10,90%
inne 471 12,64%
NIE POJAWIŁ SIĘ ŻADEN SKUTEK UBOCZNY 734 19,70%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 3725. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 10:16   #2701
Mia1989
Raczkowanie

Dot.: Tabletki anty - cała prawda o skutkach ubocznych

Zarówno u mnie jak i u koleżanki po Regulonie pojawiły się mdłości, niesamowita ochota na wszystko co znajduję się w lodówce, dodatkowo (przypuszczam, że z przeciążenia wątroby) po zjedzeniu jakiś smażonych rzeczy nudności. Stałam się też strasznie upierdliwa Piersi mi trochę urosły, co też jest skutkiem ubocznym, chociaż ten akurat mi się podobał Brałam tylko 3/4 miesiące
Stary 2011-08-23, 10:22   #2702
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Pytanie na pewno miało być do mnie? Ja się tutaj tylko okazjonalnie wypowiadam, jak się temat NPR-u pojawi Tabletek nigdy nie brałam, więc nie musiałam ich odstawiać.
A to może mi się coś pomieszało. )

Ile czekałyście na okres po odstawieniu?
Stary 2011-08-24, 13:49   #2703
gryzelda
Zadomowienie

Dziewczyny! z ociezalymi nogami,skurczami na to pomaga magnez!
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:02   #2704
Malla
Nie depcze krokusów

gryzelda - no nie do końca
Stary 2011-08-26, 08:11   #2705
wika82
Zakorzenienie

No nie mogę. ;P
Zrobiłam ten test, nie jestem w ciąży (chociaż nie wiem, jak mogłabym być, skoro się zabezpieczam prezerwatywami) a okresu, jak nie było, tak nie ma już 13 dzień. Niby zawsze wiedziałam, że tabsy ingerują w organizm, ale teraz widzę, jak bardzo.
Stary 2011-08-26, 14:49   #2706
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
No nie mogę. ;P
Zrobiłam ten test, nie jestem w ciąży (chociaż nie wiem, jak mogłabym być, skoro się zabezpieczam prezerwatywami) a okresu, jak nie było, tak nie ma już 13 dzień. Niby zawsze wiedziałam, że tabsy ingerują w organizm, ale teraz widzę, jak bardzo.
Spokojnie, poczekaj ( z reszta ja tez robilam testy jak mi sie po odstawieniu spoznial). Ja bralam tylko 8 miesiecy a cykl mi sie rozregulowal. Na trzeci okres czekalam ok 45 dni, z tego co czytalam niektore czekaly nawet do 60.

Tak na marginesie to ciesze sie, ze juz tego nie biore. Musze po wakacjach zrobic krew, zeby zobaczyc czy dimery wrocily do normy.
Ostrzegam dziewczyny- jesli bola was nogi to nie idzicie do apteki po magnez tylko do laboratorium na badanie krwi! (d-dimery powinny wystarczyc). Nie zycze nikomu takiego stresu i wyladowania w szpitalu z podejrzeniem zakrzepicy( a badania robilam regularnie, przed braniem hormonow rowniez).

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-08-26 o 14:57
curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:07   #2707
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Spokojnie, poczekaj ( z reszta ja tez robilam testy jak mi sie po odstawieniu spoznial). Ja bralam tylko 8 miesiecy a cykl mi sie rozregulowal. Na trzeci okres czekalam ok 45 dni, z tego co czytalam niektore czekaly nawet do 60.

Tak na marginesie to ciesze sie, ze juz tego nie biore. Musze po wakacjach zrobic krew, zeby zobaczyc czy dimery wrocily do normy.
Ostrzegam dziewczyny- jesli bola was nogi to nie idzicie do apteki po magnez tylko do laboratorium na badanie krwi! (d-dimery powinny wystarczyc). Nie zycze nikomu takiego stresu i wyladowania w szpitalu z podejrzeniem zakrzepicy( a badania robilam regularnie, przed braniem hormonow rowniez).
Dzięki, strasznie mnie pocieszyłaś. )
Swoją drogą faktycznie masakra, skoro miałaś takie problemy po 8 miesiącach, ja brałam 3 lata. Chociaż tyle dobrego, że badania mam dobre..
Gdybym wiedziała, że libido mi spadnie do zera, będę non stop odczuwać suchość, to nie zdecydowałabym się na tabletki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 21:50   #2708
promiise
Przyczajenie

Witam Was dziewczyny i mam wielką prośbę, nie wiem czy pytam na dobrym forum w każdym bądź razie mam nadzieję, że któraś z Was pomoże.. 6 sierpnia (sobota)zaczęłam brać tabletki anty (NaraYa). Zatem dzisiaj powinnam wziąć ostatnią, jednak wczoraj zapomniałam o tabletce i dzisiaj rano dostałam "okres" -krwawienie z odstawienia? i dzisiejszej tabletki też nie wziełam... czyli teraz jakby mam ta przerwe tak, tylko ze sobie to skrocilam? i kiedy powinnam zaczac nastepne opakowanie, na ulotce pisze, ze 'przy pomienieciu tabletki z 3tyg.zaczac okres przerwy nie dluzszy niz 7 dni wliczajac dzien w ktorym pomienieto tabletke...' ale nie bardzo to rozumiem :/ czyli w ktory dzien tygodnia:/?
promiise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:58   #2709
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez promiise Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny i mam wielką prośbę, nie wiem czy pytam na dobrym forum w każdym bądź razie mam nadzieję, że któraś z Was pomoże.. 6 sierpnia (sobota)zaczęłam brać tabletki anty (NaraYa). Zatem dzisiaj powinnam wziąć ostatnią, jednak wczoraj zapomniałam o tabletce i dzisiaj rano dostałam "okres" -krwawienie z odstawienia? i dzisiejszej tabletki też nie wziełam... czyli teraz jakby mam ta przerwe tak, tylko ze sobie to skrocilam? i kiedy powinnam zaczac nastepne opakowanie, na ulotce pisze, ze 'przy pomienieciu tabletki z 3tyg.zaczac okres przerwy nie dluzszy niz 7 dni wliczajac dzien w ktorym pomienieto tabletke...' ale nie bardzo to rozumiem :/ czyli w ktory dzien tygodnia:/?
Musisz po prostu licząc od tego dnia, w którym nie wzięłaś tabletki dodać sobie te 7 dni, tak samo jak zawsze to robisz tylko wliczając ten dzień.
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 18:06   #2710
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez promiise Pokaż wiadomość

jesli dobrze rozumiem 25 sierpnia zapomnialas tabletki. wiec liczyc 7 dni włącznie z 25. czyli
25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, czyli 1 wrzesnia rozpoczynasz nowe opakowanie.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 19:28   #2711
promiise
Przyczajenie

okej, dziekuje Wam bardzo to moje pierwsze opakowanie wiec stad ta niewiedza. :/
promiise jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 20:28   #2712
kropka_sa
Przyczajenie

Witam.
Biorę z małymi przerwami różne tabletki od 17 lat.
Spadki libido obserwuję tylko gdy ich nie biorę.. tak samo jak uczucie "opuchnięcia" ciała.
Nie przytyłam ani grama- ważę więcej zawsze zimą- ale to moja wina, nie tabletek.
Z racji mojej diety badam krew i mocz przynajmniej raz na pół roku- zawsze wszystko w normie.
Pozdrawiam.
kropka_sa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:08   #2713
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mały_groszek Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o mnie to stosowałam plastry antykoncepcyjne przez tylko pół roku.
Jestem przeciwniczką hormonalnej antykoncepcji,ale chciałam na własnej skórze przekonać się jak to będzie.
I moje negatywne nastawienie tylko się wzmogło.
Swego czasu miałam dostęp do wyników badań (z racji kierunku studiów) przeprowadzonych na osobach,które zaczęły przyjmować tabletki 10 lat temu.
Wiele z tych kobiet ma rozregulowaną całą gospodarkę hormonalną i wiele objawów klinicznych wskazujących na niewydolność nerek,uszkodzenia wątroby,problemy krążeniowe,również problemy z sercem i jego miarowym rytmem i wiele innych od których włos się jeży na głowie
A są to osoby liczące sobie ok.30 lat.

Dziś wciąż nasz kraj jest miejscem,gdzie niektóre rodzaje tabletek nie są dostępne na rynku np.minipigułki czy też pigułki trójfazowe.
Do tego wiele środków antykoncepcyjnych,które wyszły z użycia na zachodzie jest stosowane u nas np.Diane 35 wiele lat temu wycofane w Niemczech.
Oczywiście to indywidualna sprawa każdego czy chce się zabezpieczać przed ciążą w ten czy inny sposób.
Myśląc jednak o skutkach długofalowych warto się 2 razy zastanowić zanim się sięgnie po hormony.
Lekarze wciąż za mało uświadamiają pacjentki,wręcz przeciwnie:nie wykonując nawet podstawowych badań rach-ciach zalecają branie tabletek nawet 15-sto latkom.
Ale przecież biznes musi się kręcić
a powiedz proszę czemu tabletki trójfazowe zostały wycofane?? Bo ja takowe brałam a przepisał mi je gin, i nie miałam żadnych skutków ubocznych po nich, a po takich normalnych miała wszystkie prawie... ;/
Stary 2011-09-05, 10:21   #2714
wika82
Zakorzenienie

Wow, po 20 dniach dostałam okres. ))) Oczywiście nie w porę, bo podczas wyjazdu, ale nie narzekam. :P
Nigdy nie miałam bolesnych miesiączek i ta również była ok.
Stary 2011-09-05, 12:08   #2715
Garadiela
Zadomowienie

Miala z Was ktoras moze problem z żylami po tabletkach?Od jakiegos czasu mnie bola i lekarka dzisiaj mi dala jakies tabletki na to i jak nie przejdzie to bede musiala zrobic jakies badanie odplatnie zeby to skontrolowac...
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 12:16   #2716
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Miala z Was ktoras moze problem z żylami po tabletkach?Od jakiegos czasu mnie bola i lekarka dzisiaj mi dala jakies tabletki na to i jak nie przejdzie to bede musiala zrobic jakies badanie odplatnie zeby to skontrolowac...
Eh, poczytaj kilka postow wyzej co napisalam na ten temat. Z reszta nie jestem odosobnionym przypadkiem, wystarczy przejrzec watek.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Wow, po 20 dniach dostałam okres. ))) Oczywiście nie w porę, bo podczas wyjazdu, ale nie narzekam. :P
Nigdy nie miałam bolesnych miesiączek i ta również była ok.
Mi po odstawieniu powrocily bolesne okresy :-(

curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:32   #2717
Figlak
Zadomowienie

Zastanawiam się nad odstawieniem tabletek. Ale mam ciągle wątpliwości, może coś doradzicie jako bardziej doświadczone?

Tabletki biorę od roku. Brałam syndi, obecnie cilest.
Dlaczego biorę? Głownie ze względu na bardzo bolesne miesiączki( ból praktycznie nie do zniesienia, któremu towarzyszą wymioty, zawroty głowy), poza tym chciałam zeby poprawiła mi się cera. Dermatologiczne leczenie nie pomogło, izoteku nie chciałam, wybrałam anty. Cera się b. poprawiła.
Bóle miesiączkowe się zmniejszyły, nadal są ale da się przeżyć.

Dlaczego chce odstawić?
Mam problemy z naczynkami, nie wiem czy to ma związek z tabsami ale od jakiegoś roku zauważyłam, że często oblewa mnie rumieniec, czy to przy wysiłku, czy to w stresie, nerwach. Wyglądam jak burak wtedy.
Moje libido początkowo było ok, teraz po roku niestety bardzo bardzo spadło.
Są miesiące że boli mnie głowa dzień w dzień.
Przytyłam, nieznacznie ale zawsze to 5 kg więcej, których pozbyć się nie mogę. Zrobił mi się celulit, którego nigdy nie miałam.
Boję się trochę, ze tabsami mogę sobie zaszkodzić. Mam 20 lat.

Boję się odstawienia głownie ze względu na ciąże i to że moja cera znów się pogorszy.

Może lepiej byłoby zmienic tabletki?
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:02   #2718
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad odstawieniem tabletek. Ale mam ciągle wątpliwości, może coś doradzicie jako bardziej doświadczone?

Tabletki biorę od roku. Brałam syndi, obecnie cilest.
Dlaczego biorę? Głownie ze względu na bardzo bolesne miesiączki( ból praktycznie nie do zniesienia, któremu towarzyszą wymioty, zawroty głowy), poza tym chciałam zeby poprawiła mi się cera. Dermatologiczne leczenie nie pomogło, izoteku nie chciałam, wybrałam anty. Cera się b. poprawiła.
Bóle miesiączkowe się zmniejszyły, nadal są ale da się przeżyć.

Dlaczego chce odstawić?
Mam problemy z naczynkami, nie wiem czy to ma związek z tabsami ale od jakiegoś roku zauważyłam, że często oblewa mnie rumieniec, czy to przy wysiłku, czy to w stresie, nerwach. Wyglądam jak burak wtedy.
Moje libido początkowo było ok, teraz po roku niestety bardzo bardzo spadło.
Są miesiące że boli mnie głowa dzień w dzień.
Przytyłam, nieznacznie ale zawsze to 5 kg więcej, których pozbyć się nie mogę. Zrobił mi się celulit, którego nigdy nie miałam.
Boję się trochę, ze tabsami mogę sobie zaszkodzić. Mam 20 lat.

Boję się odstawienia głownie ze względu na ciąże i to że moja cera znów się pogorszy.

Może lepiej byłoby zmienic tabletki?
Może zmień na inne, skoro miałaś tyle zalet to nie rezygnowała bym z tego...
Stary 2011-09-08, 18:41   #2719
Garadiela
Zadomowienie

albo zmien na takie ktore maja mniej hormonow...
Ja musze odstawic niestety z powodow zdrowotnych
Ogolnie to z checia bym brala dalej ale bede brac tyle antybiotykow ze nie ma sensu nawet brac bo kazdy oslabi ich dzialanie
I kiszka...
Dodatkowo zbadan ten d-dimer zeby zobaczyc co sie dzieje z zylami bo mnie bola
Mam nadzieje ze mi orgnizm nie oszaleje z braku hormonow i nie bedzie masakry po ich odstawieniu...

https://wizaz.pl/Mikroreklama

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 18:58   #2720
Figlak
Zadomowienie

Tylko nie wiem co miałabym powiedzieć lekarzowi.
Jak chciałam zmienić z syndi to przyszłam i pow ze miałam silne bóle głowy ( praktycznie co noc) i dużo przytyłam, to popatrzył na mnie jakoś dziwnie, powiedział mi że to dziwne i zaproponował ze albo yaz albo cilest, wzielam cilest bo były tansze.
Zapytałam o badania hormonalne to pow ze nie ma takiej potrzeby. Poza tym z tego cow eim badania są dośc drogie.
Przypuszczam ze jakbym teraz poszła to zaproponował by mi yaz
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 23:53   #2721
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Tylko nie wiem co miałabym powiedzieć lekarzowi.
Jak chciałam zmienić z syndi to przyszłam i pow ze miałam silne bóle głowy ( praktycznie co noc) i dużo przytyłam, to popatrzył na mnie jakoś dziwnie, powiedział mi że to dziwne i zaproponował ze albo yaz albo cilest, wzielam cilest bo były tansze.
Zapytałam o badania hormonalne to pow ze nie ma takiej potrzeby. Poza tym z tego cow eim badania są dośc drogie.
Przypuszczam ze jakbym teraz poszła to zaproponował by mi yaz
Możesz zawsze iść do innego gina jak ten na ciebie krzywo patrzy:O Ja tam chodzę do takiej znajomej rodziny to ona zawsze mi robi wszystkie badania od ręki USG itp i nie patrzy na mnie krzywo
Stary 2011-09-09, 11:48   #2722
GrzybekGo
Przyczajenie

Witam.

Do tej pory tylko podczytywałam Wizaż, ale postanowiłam jednak coś napisać
Tabletki biorę od 2003r, z 8-miesięczną przerwą.
Na samym początku był Harmonet, potem Regulon, obecnie jest to Mercilon (jeszcze biorę, ale to ostatnie opakowanie).
Do tej pory nie łączyłam przytycia o ponad 5 kg (bez zmiany trybu życia), drastycznego spadku libido (mieszkamy z TŻ razem dopiero niecałe 3 miesiące ) , paskudnych humorów (bo i tak jestem złośnik) - z tabletkami.
Zaniepokoiły mnie dopiero bóle nóg - nawet nie wiem, jak to nazwać? Skurcze? Dziubanie? Powtarzające się, upierdliwe, niedające czasem spać.
Poszłam do gina, zlecił mi badania - morfologie próby wątrobowe, APTT, INR, skierował do chirurga naczyniowego na Dopplera (za 2 tyg dopiero).
Na razie mam tylko wyniki badań krwi, oczywiście razem z wynikami z usg pójdę do lekarza, ale podpowiedzcie mi, jeśli możecie:

APTT 29,2s (norma 26-36)
Wskaźnik pro 110,72% (norma 78-120%)
INR 0,91 (norma 0,9-1,2)
Czas 10,4 s

mam się stresować tym niskim INR i kombinować lekarza szybciej czy spokojnie poczekać na usg?

Będę z góry wdzięczna za odpowiedzi.
GrzybekGo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 11:39   #2723
katja_24
Zakorzenienie

Ja mialam INR dokladnie w dolnej granicy normy. Lekarz powiedzial, ze jest ok i moge dalej brac hormony. Zrobilam Dopplera, nic nie wykazal. Ale i tak odstawilam, nie chcialam pogarszac stanu swoich zyl. Poza tym ogolnie parszywie sie czulam, tylko nie wiazalam tego z tabsami. Odstawione 2 m-ce temu, jest lepiej, nogi nie bola. Tylko wlosy mi wypadaja

Edytowane przez katja_24
Czas edycji: 2011-09-10 o 15:53
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 13:28   #2724
Garadiela
Zadomowienie

ja w takim razie chyba musze rowniez poprosic o proby watrobowe i ten INR ...zeby sobie skontrolowac...A w poniedzialek ide na d-dimer...Mam lekki stres

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Stary 2011-09-10, 15:06   #2725
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Brałam anty łącznie chyba 10 miesiecy. Wtedy jeszcze nie współżyyłam i były mi potrzebne na cerę. Dostałam Diane. Na poczatku wszystko fajnie, cera lepsza, włosy też. Po 2 miesiącach zaczęły mnie boleć zyły w rękach. Dziwne uczucie, strasznie denerwujące, pojawiało się najczęściej, kiedy się już do łóżka położyłam. Przestraszyłam się i odstawiłam po 9 miesiacach.
Po kilku chciałaml do tego wrócić, bo skóra strasznie mi się pogorszyła (młoda i głupia byłam) Wytrzymałam na tych tabletkach 2 tygodnie. Od pierwszej tabletki okropny ból głowy, kręgosłupa. Na początku nie chciało mi sie wierzyć, zę to od tego, ale 2 tyg nie ustępowało. Dodatkowo dorobiłam się rozstępów na udach. Nie przytyłam, a nawet spadło mi 3 kg.
Teraz juz wiem, zę nigdy do tego nie wrócę, nie ma opcji.
Stary 2011-09-20, 08:33   #2726
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GrzybekGo Pokaż wiadomość
Witam.

Do tej pory tylko podczytywałam Wizaż, ale postanowiłam jednak coś napisać
Tabletki biorę od 2003r, z 8-miesięczną przerwą.
Na samym początku był Harmonet, potem Regulon, obecnie jest to Mercilon (jeszcze biorę, ale to ostatnie opakowanie).
Do tej pory nie łączyłam przytycia o ponad 5 kg (bez zmiany trybu życia), drastycznego spadku libido (mieszkamy z TŻ razem dopiero niecałe 3 miesiące ) , paskudnych humorów (bo i tak jestem złośnik) - z tabletkami.
Zaniepokoiły mnie dopiero bóle nóg - nawet nie wiem, jak to nazwać? Skurcze? Dziubanie? Powtarzające się, upierdliwe, niedające czasem spać.
Poszłam do gina, zlecił mi badania - morfologie próby wątrobowe, APTT, INR, skierował do chirurga naczyniowego na Dopplera (za 2 tyg dopiero).
Na razie mam tylko wyniki badań krwi, oczywiście razem z wynikami z usg pójdę do lekarza, ale podpowiedzcie mi, jeśli możecie:

APTT 29,2s (norma 26-36)
Wskaźnik pro 110,72% (norma 78-120%)
INR 0,91 (norma 0,9-1,2)
Czas 10,4 s

mam się stresować tym niskim INR i kombinować lekarza szybciej czy spokojnie poczekać na usg?

Będę z góry wdzięczna za odpowiedzi.
INR nie jest rewelacyjny, bo dolna granica i zresztą organizm już daje znać o sobie ( skurcze).
Zastanów się. Ja zignorowałam takie objawy. A jak się skończyło to już pisałam kiedyś. Przemyśl sprawę. Możesz oszczędzić sobie cierpienia i zdrowia.

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:18   #2727
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Dziewczyny! z ociezalymi nogami,skurczami na to pomaga magnez!
tabletki anty wyplukuja magnez, stad skurcze. wystarczy raz na jakis czas przyjmowac blister magnezu, albo wypijac

Ja mam totalny spadek libido. Trzecie rozne tabletki jakie w zyiu biore i zawsze to samo

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2011-09-22 o 22:21
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:44   #2728
carryoot
Zakorzenienie

Brałam NOVYNETTE:
Okres czasu - nie pamiętam
Skutki uboczne: żadnych
Plusy - ładna cera, okres trwający cztery dni.
Minusy - wys.cena, ok.26zł.

Po przerwie brałam RIGEVIDON
Okres czasu - 2 m-ce
Skutki uboczne - wielkie wypadanie włosów [!]
Plusy - niska cena, ok. 15zł

Ale wróciłam do NOVYNETTE.

Wszystko. I co jeszcze..? - hedonizm

Edytowane przez carryoot
Czas edycji: 2011-09-22 o 22:46
carryoot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:53   #2729
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carryoot Pokaż wiadomość
Brałam NOVYNETTE:
Okres czasu - nie pamiętam
Skutki uboczne: żadnych
Plusy - ładna cera, okres trwający cztery dni.
Minusy - wys.cena, ok.26zł.

Po przerwie brałam RIGEVIDON
Okres czasu - 2 m-ce
Skutki uboczne - wielkie wypadanie włosów [!]
Plusy - niska cena, ok. 15zł

Ale wróciłam do NOVYNETTE.
Wysoka cena?? Ja brałam Yasminelle ze 50 zł i miałam całą masę skutków ubocznych.. porażka...:P
Stary 2011-09-23, 15:25   #2730
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
tabletki anty wyplukuja magnez, stad skurcze. wystarczy raz na jakis czas przyjmowac blister magnezu, albo wypijac

Ja mam totalny spadek libido. Trzecie rozne tabletki jakie w zyiu biore i zawsze to samo
Ja brałam yasminelle i yaz, aż w końcu rzuciłam tabsy.
Libido wróciło!! )

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości