Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 17:32   #2701
kamila29091
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Z takim podejściem daleko nie zajdziesz
Musisz spojrzeć na to z 2 strony - brak zęba to wcale nie koniec świata! Nie wszyscy dentyści są tacy drodzy, poza tym na pewno znalazłby się jakiś, który przyjąłby Cię po znajomości dając choć minimalną zniżkę

mnie nie chodzi o cenę, raczej o gwarancję. jeśli dentysta da mi gwarancję że się będzie trzymać zapłacę mu tą dużą kasę. Narazie byłam u 4 w tym u 1 w Krakowie i żaden mi tej gwarancji nie dał. A ja nie chcę dawać takiej kasy w błoto
kamila29091 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:37   #2702
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila29091 Pokaż wiadomość
Z takim podejściem daleko nie zajdziesz
Musisz spojrzeć na to z 2 strony - brak zęba to wcale nie koniec świata! Nie wszyscy dentyści są tacy drodzy, poza tym na pewno znalazłby się jakiś, który przyjąłby Cię po znajomości dając choć minimalną zniżkę

mnie nie chodzi o cenę, raczej o gwarancję. jeśli dentysta da mi gwarancję że się będzie trzymać zapłacę mu tą dużą kasę. Narazie byłam u 4 w tym u 1 w Krakowie i żaden mi tej gwarancji nie dał. A ja nie chcę dawać takiej kasy w błoto

Po pierwsze-cześć Kamila.
Fajnie,że wpadłaś.Jak widzisz nikt tutaj Ciebie nie piętnuje ani nie linczuje.Nie taki zły ten wizaż.

Po drugie-nie jestem dentystką,ale nie licz na gwarancję.Ciało to jest żywy organizm,nigdy nie masz pewności co się stanie.A mogą się stać różne rzeczy.To jest ryzyk-fizyk.Sama noszę aparat ortodontyczny,kasy wydanej full a efekty niezbyt cudne.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:41   #2703
Lady in Blue
Zakorzenienie

Kamila, a ja chciałabym Ci zwrócić uwagę na dodatki. Momentami dodajesz ich za dużo i czasem też kompletnie nie pasują do siebie, np jeżeli zakładasz coś na szyję to nie zakładaj długich i rzucających się w oczy kolczyków. Postaw czasami na minimalizm
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:51   #2704
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmageddon Pokaż wiadomość
strzaskali sie na mocher
Chyba na mahoń!

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:51   #2705
pilocik
Przyczajenie

Ej, jestem świeżakiem forumowym Chodzę, przeglądam i też ostatno wrzuciłam linka do Miss Ferreiry, za co dostałam bana :/ O co chodzi?? Przecież tu jest cała masa linków i nagle mój jest jakąś reklamą? Nie kumam
pilocik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:51   #2706
kamila29091
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Kamila, a ja chciałabym Ci zwrócić uwagę na dodatki. Momentami dodajesz ich za dużo i czasem też kompletnie nie pasują do siebie, np jeżeli zakładasz coś na szyję to nie zakładaj długich i rzucających się w oczy kolczyków. Postaw czasami na minimalizm
Kochanie (to nie jest ironiczne określenie, Broń Boże) właśnie pomału się tego minimalizmu uczę. Czasami mam jeszcze fazy aby mieć na sobie dużo wszystkiego, ale już coraz mniej.
Stary 2012-02-14, 18:03   #2707
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilocik Pokaż wiadomość
Ej, jestem świeżakiem forumowym Chodzę, przeglądam i też ostatno wrzuciłam linka do Miss Ferreiry, za co dostałam bana :/ O co chodzi?? Przecież tu jest cała masa linków i nagle mój jest jakąś reklamą? Nie kumam

Dostałaś punkty właśnie za to,że jesteś świeżakiem.
Nowi są na cenzurowanym.Zarówno na KWC jak i na forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-14, 18:20   #2708
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
tylko rodzina czy koleżanki w szkole się ze mnie śmiali że wysoka jestem jak brzoza,
Kamila, jak mogłaś uwierzyc w takie słowa?
Co 2 dziewczyna marzy o tym, aby mieć wzrost modelki.. Tylko żadna nie chce się do tego przyznać - każda mówi, że jej wzrost ma wiele zalet, może nosisz szpilki - ale w podświadomości nadal ma kompleks niższości. I dlatego wbija szpile w plecy wysokich koleżanek.

Cytat:
Napisane przez pilocik Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, ciesz się raczej, że nikt Cię nie posądził o coś czego nie zrobiłas, takie rzeczy też się tutaj zdarzają

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Wracając do Ciebie,to ja nie napisałam,że sama sobie wychwalałaś swój blog.Faktycznie zabrzmiało to jak kryptoreklama,ale pewności nie było.Nie dziw się temu,że padają tutaj różne teorie,to jest ogólnie taki wątek,że różne brudy się wyciąga na światło dzienne.Moim zdaniem nie powinno sie wyciągac żadnych IP publicznie,w końcu ta osoba nie zrobiła nic złego zachwalając czyiś blog.No,ludzie,nieługo to nawet nie będzie można ''cześć'' na wizażu napisać.Bo zaraz będzie śledztwo.
Przeczytałam te posty i też wydają mi się podejrzane, najchętniej doszłabym do tego kto je napisał i przeprowadziłabym z tą osobą przesłuchanie, po czym 3 razy dostałaby patelnią po głowie, lub innym wrażliwym miejscu. Oczywiście pod warunkiem, że jest to osoba, którą znam osobiście, jeśli jest to jakaś tajemnicza wielbicielka z innego miasta potraktowałabym ją łagodniej Oczywiście częściowo żartuję, powinnam byc wdzięczna, że komuś podoba się to co robię. Jednak kobieca intuicja mi podpowiada, że mógł to zrobić ktoś z moich znajomych, po prostu jako taki mały żarcik albo psikus.
Mam kilka podejrzeń, kto mógłby chcieć uwikłać mnie w jakąś małą aferę.. Ale narazie nie mogę nic zdziałać, nie chcę bezpodstawnie oskarżać ludzi, tak jak Wy zrobiłyście wobec mnie.
Nie pomyślałyście o tym, że to może być trochę krzywdzące?

Chciałabym poznać adres IP tej osoby, choćby po to, aby dowiedzieć się z jakiego miasta pochodzi To byłaby cenna informacja....

Cytat:
Kochanie (to nie jest ironiczne określenie, Broń Boże) właśnie pomału się tego minimalizmu uczę. Czasami mam jeszcze fazy aby mieć na sobie dużo wszystkiego, ale już coraz mniej.
To duży plus Zobaczysz, że za jakiś czas dojdziesz do perfekcji w dobieraniu dodatków.

Przy okazji mam jeszcze jedną, malutką uwagę - tak jak już napisałam, masz naprawdę piękne oczy! Tylko niestety na zdjęciach często prawie wogóle ich nie widać
Powinnaś je podkreślać, eksponować..
Dlatego myślę, że zmiana fotografa wyszłaby Ci na dobre.
Potrzebujesz kogoś kto zrobi Ci dobre jakościowo, ładne zdjęcia, które pokażą Cię z najlepszej strony.
Może założysz sobie konto na maxmodels? W końcu masz idealny wzrost. Na pewno znajdzie się ktoś kto raz na jakiś czas bezinteresownie zrobi Ci zdjęcia na bloga.
Wielu fotografów działa na zasadzie tfp, to naprawdę dobry układ!
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:29   #2709
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
niby gdzie ta proporcjonalna figura była? jedyne co mi się w niej podobało to w miarę zgrabny biust.
Już teraz nie ma szans na taki uśmiech, co spróbuję to mnie poraża myśl że nie mam zęba (wstawienie kosztuje ok 850 zł bez gwarancji że się będzie trzymać, więc podziękowałam) i on gaśnie. Wolę bardziej ponure miny.
Z mojej strony sprawa wygląda tak:
Tłumaczysz się nam, że nie ma u Ciebie dobrego fryzjera, że nie stać Cię na wstawienie nowego zęba, że ludzie Cię gnębili i przezywali i milion innych powodów, dla których nie powinnyśmy oceniać Twojego wyglądu równie krytycznie, jak każdej innej blogerki.
Po co założyłaś drugiego bloga, jeśli wiesz, że możesz być krytykowana, a nie potrafisz tej krytyki przyjąć z podniesionym czołem?
Grupy wsparcia w walce z kompleksami szuka się gdzie indziej.
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:29   #2710
kamila29091
Raczkowanie

To duży plus Zobaczysz, że za jakiś czas dojdziesz do perfekcji w dobieraniu dodatków.

Przy okazji mam jeszcze jedną, malutką uwagę - tak jak już napisałam, masz naprawdę piękne oczy! Tylko niestety na zdjęciach często prawie wogóle ich nie widać
Powinnaś je podkreślać, eksponować..
Dlatego myślę, że zmiana fotografa wyszłaby Ci na dobre.
Potrzebujesz kogoś kto zrobi Ci dobre jakościowo, ładne zdjęcia, które pokażą Cię z najlepszej strony.
Może założysz sobie konto na maxmodels? W końcu masz idealny wzrost. Na pewno znajdzie się ktoś kto raz na jakiś czas bezinteresownie zrobi Ci zdjęcia na bloga.
Wielu fotografów działa na zasadzie tfp, to naprawdę dobry układ! [/QUOTE]

a czy może jest tu ktoś to się interesuję fotografią i mieszka w okolicach Dębicy i byłby chętny?
bardzo bym skorzystała z takich usług
Stary 2012-02-14, 18:40   #2711
chocarome
Raczkowanie

Cytat:

a czy może jest tu ktoś to się interesuję fotografią i mieszka w okolicach Dębicy i byłby chętny?
bardzo bym skorzystała z takich usług
Tutaj pewnie nie znajdziesz nikogo ze swoich rejonów, ale na mm na pewno Poza tym gdybyś kiedyś przypadkiem zawitała do Wielkopolski - bardzo chętnie zrobię Ci zdjęcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-14, 18:47   #2712
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demoniczna Pokaż wiadomość
A mi się podobają np czerwone włosy

Różowe i niebieskie już niekoniecznie
Czerwone są spoko. Sama przechodziłam przez kolory od miedzi, poprzez intensywne czerwienie do ciemnego burgunda.

Mi raczej chodziło o niebieskie, fioletowe, zielone i inne tego typu dziwne kolory na głowie.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:53   #2713
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość
Co 2 dziewczyna marzy o tym, aby mieć wzrost modelki.. Tylko żadna nie chce się do tego przyznać - każda mówi, że jej wzrost ma wiele zalet, może nosisz szpilki - ale w podświadomości nadal ma kompleks niższości. I dlatego wbija szpile w plecy wysokich koleżanek.
przepraszam za offtopic ale co ty kobieto pitolisz? zaraz uwierze że mam kompleks niższości z powodu moich 163 cm tylko dlatego że jestem ta co druga... matko... argumentacja na poziomie "jak ci się nie podoba to na pewno zazdrościsz"

dziś rozwaliła mnie koleżanka w pracy. Kolorowe rajstopy (w paski), równie zabawny sweter, do tego spódnica w szkocka kratę... nie wiedziałam gdzie oczy schowac żeby nie patrzeć na tę tęczę. Dodam że ma dziko rude włosy więc istna feeria barw
aha no i mamy sugestie żeby orientować się na dress code ścisły nie obowiązuje ale mile widziane jest nie wkładanie takich zestawów

Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Czas edycji: 2012-02-14 o 18:55
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:00   #2714
chocarome
Raczkowanie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3230682 2]przepraszam za offtopic ale co ty kobieto pitolisz? zaraz uwierze że mam kompleks niższości z powodu moich 163 cm tylko dlatego że jestem ta co druga... matko... argumentacja na poziomie "jak ci się nie podoba to na pewno zazdrościsz"[/QUOTE]
Spokojnie, nie napisałam przecież, że kazdy tak ma, więc nie traktuj tego osobiście Poza tym wcale nie jesteś niska, 163 to dobry wzrost.
Miałam na myśli niższe osoby, choć wiem, że częsci z nich też to nie dotyczy
Po prostu wlasnego doświadczenia i obserwacji, wiem, że dużo niższych dziewczyn marzy o tym, aby troszkę urosnąć i miec te kilka dodatkowych centymetrów
Stary 2012-02-14, 19:06   #2715
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

No ja mam 164cm wzrostu i taaaak zazdroszczę wysokim koleżankom, że na przekór nie noszę obcasów, tylko same baleriny, trampki i martensy . Pewnie moja wredna część mnie w postaci czarnej kozy, gryzie mnie w tyłek z zazdrości i podświadomie nienawidzę wszystkich wyższych od siebie

Tak samo, jak pewnie tak mi szkoda, że mam kręcone włosy i chcę mieć proste, że nie używam prostownicy i kupuję żel do włosów, podkreślający loki .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-14 o 19:08
Stary 2012-02-14, 19:07   #2716
pannamonroe
Raczkowanie

Cytat:
Kamila, jak mogłaś uwierzyc w takie słowa?
Co Ty pierdzielisz? wczesniej nie komentowalam w ogole watku zwiazanego z Toba, bo gadanie o statystykach, blog i sposoby jego promowania- wszystko to mnie ani ziebi ani grzeje. ale obserwujac Cie na tym forum, zauwazylam, ze na sile chcesz byc sympatyczna. ciagle tylko piszesz dokladnie, zgadzam sie, piekne butki, och mnie tez sie nie podoba, kazdemu wchodzisz w tylek bez wazeliny. teraz kamili, w taki kretynski sposob w dodatku. rozczaruje cie, nie, nie kazda dziewczyna marzy o tym, zeby byc wysoka. gusta sa rozne. niektorym podobaja sie niskie kobiety, innym srednie, jeszcze innym wysokie. to, ze jest teraz wielki hejp na wysokie, chudziutkie modelki nie oznacza, ze kazda kobieta o takiej figurze marzy. a juz zupelnie idiotyczne jest to twierdzenie o wbijaniu szpil wyzszym. zgodnie z tym tokiem rozumowania, szpile wbija sie tez chudym, szczuplym, grubym, malobiusciastym srednio i wielko, tym ladniejszym, blondynkom, brunetkom i rudym (bo jesli skrytykujesz bluzke koleznaki albo jej przepalone wlosy, to z pewnoscia zazdroscisz, a zazdroscic mozna wlasciwie wszystkiego).

ladne sa dziewczyny zadbane i proporcjonalne. zdarzaja sie piekne wysokie kobiety, a takze zjawiskowe dziewczyny o srednim wzroscie i sliczne drobinki. i nie kazda marzy o tym, by byc wyzsza. to, co mowisz nie ma sensu. i nie mam pojecia, jaki ma cel? naparwde uwazasz, ze kolezanki krytykowaly kamile dlatego, ze jest wysoka? nie dlatego, ze mialy jakis konflikt, zywily jakas antypatie, po prostu sa z natury zloscliwe, chcialy jej dopiec, albo moze przeciwnie, zmobilizowac do dbania o siebie, tylko wlasnie dlatego, ze zazdroszcza jej tego, ze jest wysoka?
pannamonroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:18   #2717
kamila29091
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannamonroe Pokaż wiadomość
Co Ty pierdzielisz? wczesniej nie komentowalam w ogole watku zwiazanego z Toba, bo gadanie o statystykach, blog i sposoby jego promowania- wszystko to mnie ani ziebi ani grzeje. ale obserwujac Cie na tym forum, zauwazylam, ze na sile chcesz byc sympatyczna. ciagle tylko piszesz dokladnie, zgadzam sie, piekne butki, och mnie tez sie nie podoba, kazdemu wchodzisz w tylek bez wazeliny. teraz kamili, w taki kretynski sposob w dodatku. rozczaruje cie, nie, nie kazda dziewczyna marzy o tym, zeby byc wysoka. gusta sa rozne. niektorym podobaja sie niskie kobiety, innym srednie, jeszcze innym wysokie. to, ze jest teraz wielki hejp na wysokie, chudziutkie modelki nie oznacza, ze kazda kobieta o takiej figurze marzy. a juz zupelnie idiotyczne jest to twierdzenie o wbijaniu szpil wyzszym. zgodnie z tym tokiem rozumowania, szpile wbija sie tez chudym, szczuplym, grubym, malobiusciastym srednio i wielko, tym ladniejszym, blondynkom, brunetkom i rudym (bo jesli skrytykujesz bluzke koleznaki albo jej przepalone wlosy, to z pewnoscia zazdroscisz, a zazdroscic mozna wlasciwie wszystkiego).

ladne sa dziewczyny zadbane i proporcjonalne. zdarzaja sie piekne wysokie kobiety, a takze zjawiskowe dziewczyny o srednim wzroscie i sliczne drobinki. i nie kazda marzy o tym, by byc wyzsza. to, co mowisz nie ma sensu. i nie mam pojecia, jaki ma cel? naparwde uwazasz, ze kolezanki krytykowaly kamile dlatego, ze jest wysoka? nie dlatego, ze mialy jakis konflikt, zywily jakas antypatie, po prostu sa z natury zloscliwe, chcialy jej dopiec, albo moze przeciwnie, zmobilizowac do dbania o siebie, tylko wlasnie dlatego, ze zazdroszcza jej tego, ze jest wysoka?
ja uważam że mówili mi tak bo byłam za gruba. i tyle. co ma wzrost do tego?
nie wywołujcie kolejnej wojny
Stary 2012-02-14, 19:26   #2718
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
ja uważam że mówili mi tak bo byłam za gruba. i tyle. co ma wzrost do tego?
nie wywołujcie kolejnej wojny
chciałabym być taka "gruba" po ciąży
Stary 2012-02-14, 19:27   #2719
pannamonroe
Raczkowanie

jezeli tak rzeczywiscie bylo, to musialas byc kiedys sporo grubsza niz na tej focie w zielonym kostiumie. poza tym, przyznam, ze ja nie spotkalam sie nigdy z tym, by ktos mowil komus wprost- jestes za gruba, spaslas sie - nawet wtedy, kiedy dana osoba w istocie jest gruba. no, wyjatkiem sa moze matki, czy rodzenstwo. wiec mysle, ze ktos chcial celowo Cie zranic i tyle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-14, 19:29   #2720
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ej, ja mam 161 cm wzrostu i nie uważam że powinnam być wyższa. Wkurza mnie tylko kwestia wagowa że kilogramy widać, ale tak to dla mnie bardzo fajne jest mieć tyle wzrostu
Stary 2012-02-14, 19:31   #2721
marryme21
Zakorzenienie

Z tym wzrostem to jest totalna bzdura.Nikomu nie zazdroszczę,jestem średniego wzrostu i nie zamieniłabym się z nikim.Do tego gustuję w facetach sporo wyższych,gdybym miała 185 cm,to musiałabym chyba szukać kogoś o wzroście 220 cm.

Stary 2012-02-14, 19:32   #2722
pannamonroe
Raczkowanie

a, jeszcze mi sie przypomnialo, ze ostatnio moja kolezanka mowila mi o tym, ze jakas laska z pracy jej non stop sugeruje, ze jest grubawa. dziwila sie, ze jej facet jest taki drobny (wyzszy od niej i tak samo szczuply:P) oraz kiedy kolezanka opowiadala, ze w gimnazjum zrzucila sporo kg bedac na jakiejs tam diecie, to zapytala, czy teraz ma wage sprzed diety. tymczasem ta kolezanka jest naparwde zgrabna i szczupla, ma prawie 180 (nie wiem dokladnie, ale ok 10 cm wyzsza ode mnie) i wazy nieco ponad 60 kilogramow. wiec ludzie pierdzielacy glupoty zawsze sie znajda. wydaje mi sie tez, ze czasami niektore babki oceniaja osobe wyzszego wzrostu jako wizualnie duza- chociaz z gruba nic wspolnego nie ma, tylko po prostu nie jest drobniutka nimfa wazaca 40kg:P
Stary 2012-02-14, 19:35   #2723
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie p i e r d o le, tylko wyrażam swoją opinię
Jeśli się z czymś zgadzam i piszę"dokładnie" lub coś mającego ten sam wydźwięk, to znaczy, że tak faktycznie myślę i nie chcę pisać tego samego, co zostało już przede mną napisane w tym wątku. To chyba logiczne, hmm?
Nie staram się być na siłę sympatyczna, szczerze mówiąc nie zależy mi na tym Każdy ma inne zdanie, o gustach podobno się nie dyskutuje, więc nie dziw się, że chwalę rzeczy, które przykładowo Ci się nie podobają.
To się nie nazywa wchodzenie w tyłek, tylko po prostu szczere komplementowanie. To, że ten wątek ma taki, a nie inny tytuł, nie oznacza chyba, że trzeba się w nim wypowiadać tylko i wyłącznie krytycznie?

Nie słodzę Kamili - naprawdę podobają mi się jej oczy, czy to coś złego?

Wracając jednak do wbijania szpil - ja spotkałam się ze zjawiskiem, które opisałam już wielokrotnie. Dlatego pozwoliłam sobie o tym tutaj napisać.
Nie napisałam wcale, że każda dziewczyna marzy o tym, by być wysoka. Spotkałam się jednak z tysiącem osób, które narzekały na swój wzrost i opowiadały o tym, jak bardzo chciałyby urosnąć.
Nie chcę tego generalizować, wiem, że każdy ma inne zdanie na temat własnej wysokości
Wiele wysokich dziewczyn spotyka się z docinkami koleżanek lub też uwagami ze strony rodziny. Czasami koleżanki zazdroszczą możliwosci zrobienia kariery w modelingu lub też pracy hostessy. Pewnie za chwilkę znowu zapytasz mnie "co ty p i e rdolisz?", ale.. Swiat jest ogromny, więc wierz mi, że spotkałam się z takimi sytuacjami i to nie raz

Edytowane przez chocarome
Czas edycji: 2012-02-14 o 19:37
Stary 2012-02-14, 19:35   #2724
carmageddon
Pełzanie

Cytat:
a, jeszcze mi sie przypomnialo, ze ostatnio moja kolezanka mowila mi o tym, ze jakas laska z pracy jej non stop sugeruje, ze jest grubawa. dziwila sie, ze jej facet jest taki drobny (wyzszy od niej i tak samo szczuply:P) oraz kiedy kolezanka opowiadala, ze w gimnazjum zrzucila sporo kg bedac na jakiejs tam diecie, to zapytala, czy teraz ma wage sprzed diety. tymczasem ta kolezanka jest naparwde zgrabna i szczupla, ma prawie 180 (nie wiem dokladnie, ale ok 10 cm wyzsza ode mnie) i wazy nieco ponad 60 kilogramow. wiec ludzie pierdzielacy glupoty zawsze sie znajda. wydaje mi sie tez, ze czasami niektore babki oceniaja osobe wyzszego wzrostu jako wizualnie duza- chociaz z gruba nic wspolnego nie ma, tylko po prostu nie jest drobniutka nimfa wazaca 40kg:P
ja mam 175 i czasami chciałabym być niższa i rzeczywiście czasami czuję się wielka przy niższych koleżankach. chociaż ważę jakieś 63 kilo, ale czasami mi się wydaje że to dużo
carmageddon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:37   #2725
natalkaa7522
Zakorzenienie

Raczej wyższa kobieta nigdy nie będzie sprawiała wrażenia drobnej.
Stary 2012-02-14, 19:39   #2726
carmageddon
Pełzanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
no właśnie. ale za to mam długie nogi
carmageddon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:40   #2727
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A taka Anja Rubik? Jest wysoka, ale sprawia wrażenie tak drobnej i chudziutkiej, że mogłaby sie za chwilę złamać..
Stary 2012-02-14, 19:45   #2728
pannamonroe
Raczkowanie

no coz, tak bywa, chociaz nie ma to nic wspolnego z obiektywnym ogladem sytuacji. ja sie czuje przy mojej przyjaciolce troche jak karzelek, chociaz wiem, ze jestem zupelnie normalna (170). ale kiedy w swoich trampkach krocze obok niej w butach na obcasach, to jakos o tym zapominam majac 175 i ok 63kg na pewno nie jestes wcale duza:P

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
A taka Anja Rubik? Jest wysoka, ale sprawia wrażenie tak drobnej i chudziutkiej, że mogłaby sie za chwilę złamać..
wg mnie sprawia wrazenie nienaturalnie chudej, wrecz wychudzonej. ale jednak nie drobnej. gdyby stala obok chudziutkiej kobietymajacej 160cm i tak wyladalaby na spora. zreszta, anja ma malutka glowe i przez to jej cialo nigdy nie bedzie wygladalo na drobne.
Stary 2012-02-14, 19:49   #2729
klaustynka
Zadomowienie

carmageddon ja też mam 175cm i 63kg Jakiej jesteś kości?
Prawie każdy mi mówi, że jestem za chuda... a najlepiej się czułam, gdy miałam 59kg
Stary 2012-02-14, 19:49   #2730
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
wg mnie sprawia wrazenie nienaturalnie chudej, wrecz wychudzonej. ale jednak nie drobnej. gdyby stala obok chudziutkiej kobietymajacej 160cm i tak wyladalaby na spora. zreszta, anja ma malutka glowe i przez to jej cialo nigdy nie bedzie wygladalo na drobne.
No fakt, coś w tym jest - ale kiedyś widziałam ją na zdjęciach obok jeszcze wyższych modelek i wyglądała na taką drobną, skrajnie wychudzoną i nieproporcjonalną dziewczynę. Gdyby jednak stanęła przy kobietach mających 150-160 na pewno wydawałaby się stosunkowo ogromna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości