![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Z takim podejściem daleko nie zajdziesz
![]() Musisz spojrzeć na to z 2 strony - brak zęba to wcale nie koniec świata! Nie wszyscy dentyści są tacy drodzy, poza tym na pewno znalazłby się jakiś, który przyjąłby Cię po znajomości dając choć minimalną zniżkę ![]() mnie nie chodzi o cenę, raczej o gwarancję. jeśli dentysta da mi gwarancję że się będzie trzymać zapłacę mu tą dużą kasę. Narazie byłam u 4 w tym u 1 w Krakowie i żaden mi tej gwarancji nie dał. A ja nie chcę dawać takiej kasy w błoto |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze-cześć Kamila. ![]() Fajnie,że wpadłaś.Jak widzisz nikt tutaj Ciebie nie piętnuje ani nie linczuje.Nie taki zły ten wizaż. ![]() Po drugie-nie jestem dentystką,ale nie licz na gwarancję.Ciało to jest żywy organizm,nigdy nie masz pewności co się stanie.A mogą się stać różne rzeczy.To jest ryzyk-fizyk.Sama noszę aparat ortodontyczny,kasy wydanej full a efekty niezbyt cudne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Kamila, a ja chciałabym Ci zwrócić uwagę na dodatki. Momentami dodajesz ich za dużo i czasem też kompletnie nie pasują do siebie, np jeżeli zakładasz coś na szyję to nie zakładaj długich i rzucających się w oczy kolczyków. Postaw czasami na minimalizm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Przyczajenie
|
Ej, jestem świeżakiem forumowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
Kochanie (to nie jest ironiczne określenie, Broń Boże) właśnie pomału się tego minimalizmu uczę. Czasami mam jeszcze fazy aby mieć na sobie dużo wszystkiego, ale już coraz mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałaś punkty właśnie za to,że jesteś świeżakiem. ![]() Nowi są na cenzurowanym.Zarówno na KWC jak i na forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co 2 dziewczyna marzy o tym, aby mieć wzrost modelki.. Tylko żadna nie chce się do tego przyznać - każda mówi, że jej wzrost ma wiele zalet, może nosisz szpilki - ale w podświadomości nadal ma kompleks niższości. I dlatego wbija szpile w plecy wysokich koleżanek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam kilka podejrzeń, kto mógłby chcieć uwikłać mnie w jakąś małą aferę.. Ale narazie nie mogę nic zdziałać, nie chcę bezpodstawnie oskarżać ludzi, tak jak Wy zrobiłyście wobec mnie. Nie pomyślałyście o tym, że to może być trochę krzywdzące? ![]() Chciałabym poznać adres IP tej osoby, choćby po to, aby dowiedzieć się z jakiego miasta pochodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Przy okazji mam jeszcze jedną, malutką uwagę - tak jak już napisałam, masz naprawdę piękne oczy! Tylko niestety na zdjęciach często prawie wogóle ich nie widać ![]() Powinnaś je podkreślać, eksponować.. Dlatego myślę, że zmiana fotografa wyszłaby Ci na dobre. Potrzebujesz kogoś kto zrobi Ci dobre jakościowo, ładne zdjęcia, które pokażą Cię z najlepszej strony. Może założysz sobie konto na maxmodels? W końcu masz idealny wzrost. Na pewno znajdzie się ktoś kto raz na jakiś czas bezinteresownie zrobi Ci zdjęcia na bloga. Wielu fotografów działa na zasadzie tfp, to naprawdę dobry układ! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tłumaczysz się nam, że nie ma u Ciebie dobrego fryzjera, że nie stać Cię na wstawienie nowego zęba, że ludzie Cię gnębili i przezywali i milion innych powodów, dla których nie powinnyśmy oceniać Twojego wyglądu równie krytycznie, jak każdej innej blogerki. Po co założyłaś drugiego bloga, jeśli wiesz, że możesz być krytykowana, a nie potrafisz tej krytyki przyjąć z podniesionym czołem? Grupy wsparcia w walce z kompleksami szuka się gdzie indziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
To duży plus
![]() Przy okazji mam jeszcze jedną, malutką uwagę - tak jak już napisałam, masz naprawdę piękne oczy! Tylko niestety na zdjęciach często prawie wogóle ich nie widać ![]() Powinnaś je podkreślać, eksponować.. Dlatego myślę, że zmiana fotografa wyszłaby Ci na dobre. Potrzebujesz kogoś kto zrobi Ci dobre jakościowo, ładne zdjęcia, które pokażą Cię z najlepszej strony. Może założysz sobie konto na maxmodels? W końcu masz idealny wzrost. Na pewno znajdzie się ktoś kto raz na jakiś czas bezinteresownie zrobi Ci zdjęcia na bloga. Wielu fotografów działa na zasadzie tfp, to naprawdę dobry układ! ![]() a czy może jest tu ktoś to się interesuję fotografią i mieszka w okolicach Dębicy i byłby chętny? bardzo bym skorzystała z takich usług |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi raczej chodziło o niebieskie, fioletowe, zielone i inne tego typu dziwne kolory na głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziś rozwaliła mnie koleżanka w pracy. Kolorowe rajstopy (w paski), równie zabawny sweter, do tego spódnica w szkocka kratę... nie wiedziałam gdzie oczy schowac żeby nie patrzeć na tę tęczę. Dodam że ma dziko rude włosy więc istna feeria barw ![]() aha no i mamy sugestie żeby orientować się na dress code ![]() Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2012-02-14 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3230682 2]przepraszam za offtopic ale co ty kobieto pitolisz?
![]() Spokojnie, nie napisałam przecież, że kazdy tak ma, więc nie traktuj tego osobiście ![]() Miałam na myśli niższe osoby, choć wiem, że częsci z nich też to nie dotyczy ![]() Po prostu wlasnego doświadczenia i obserwacji, wiem, że dużo niższych dziewczyn marzy o tym, aby troszkę urosnąć i miec te kilka dodatkowych centymetrów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
No ja mam 164cm wzrostu i taaaak zazdroszczę wysokim koleżankom, że na przekór nie noszę obcasów, tylko same baleriny, trampki i martensy
![]() ![]() Tak samo, jak pewnie tak mi szkoda, że mam kręcone włosy i chcę mieć proste, że nie używam prostownicy i kupuję żel do włosów, podkreślający loki ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-14 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ladne sa dziewczyny zadbane i proporcjonalne. zdarzaja sie piekne wysokie kobiety, a takze zjawiskowe dziewczyny o srednim wzroscie i sliczne drobinki. i nie kazda marzy o tym, by byc wyzsza. to, co mowisz nie ma sensu. i nie mam pojecia, jaki ma cel? naparwde uwazasz, ze kolezanki krytykowaly kamile dlatego, ze jest wysoka? nie dlatego, ze mialy jakis konflikt, zywily jakas antypatie, po prostu sa z natury zloscliwe, chcialy jej dopiec, albo moze przeciwnie, zmobilizowac do dbania o siebie, tylko wlasnie dlatego, ze zazdroszcza jej tego, ze jest wysoka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wywołujcie kolejnej wojny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
jezeli tak rzeczywiscie bylo, to musialas byc kiedys sporo grubsza niz na tej focie w zielonym kostiumie. poza tym, przyznam, ze ja nie spotkalam sie nigdy z tym, by ktos mowil komus wprost- jestes za gruba, spaslas sie - nawet wtedy, kiedy dana osoba w istocie jest gruba. no, wyjatkiem sa moze matki, czy rodzenstwo. wiec mysle, ze ktos chcial celowo Cie zranic i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Ej, ja mam 161 cm wzrostu i nie uważam że powinnam być wyższa. Wkurza mnie tylko kwestia wagowa że kilogramy widać, ale tak to dla mnie bardzo fajne jest mieć tyle wzrostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Z tym wzrostem to jest totalna bzdura.Nikomu nie zazdroszczę,jestem średniego wzrostu i nie zamieniłabym się z nikim.Do tego gustuję w facetach sporo wyższych,gdybym miała 185 cm,to musiałabym chyba szukać kogoś o wzroście 220 cm.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
a, jeszcze mi sie przypomnialo, ze ostatnio moja kolezanka mowila mi o tym, ze jakas laska z pracy jej non stop sugeruje, ze jest grubawa. dziwila sie, ze jej facet jest taki drobny (wyzszy od niej i tak samo szczuply:P) oraz kiedy kolezanka opowiadala, ze w gimnazjum zrzucila sporo kg bedac na jakiejs tam diecie, to zapytala, czy teraz ma wage sprzed diety. tymczasem ta kolezanka jest naparwde zgrabna i szczupla, ma prawie 180 (nie wiem dokladnie, ale ok 10 cm wyzsza ode mnie) i wazy nieco ponad 60 kilogramow. wiec ludzie pierdzielacy glupoty zawsze sie znajda. wydaje mi sie tez, ze czasami niektore babki oceniaja osobe wyzszego wzrostu jako wizualnie duza- chociaz z gruba nic wspolnego nie ma, tylko po prostu nie jest drobniutka nimfa wazaca 40kg:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli się z czymś zgadzam i piszę"dokładnie" lub coś mającego ten sam wydźwięk, to znaczy, że tak faktycznie myślę i nie chcę pisać tego samego, co zostało już przede mną napisane w tym wątku. To chyba logiczne, hmm? ![]() Nie staram się być na siłę sympatyczna, szczerze mówiąc nie zależy mi na tym ![]() To się nie nazywa wchodzenie w tyłek, tylko po prostu szczere komplementowanie. To, że ten wątek ma taki, a nie inny tytuł, nie oznacza chyba, że trzeba się w nim wypowiadać tylko i wyłącznie krytycznie? ![]() Nie słodzę Kamili - naprawdę podobają mi się jej oczy, czy to coś złego? ![]() ![]() Wracając jednak do wbijania szpil - ja spotkałam się ze zjawiskiem, które opisałam już wielokrotnie. Dlatego pozwoliłam sobie o tym tutaj napisać. Nie napisałam wcale, że każda dziewczyna marzy o tym, by być wysoka. Spotkałam się jednak z tysiącem osób, które narzekały na swój wzrost i opowiadały o tym, jak bardzo chciałyby urosnąć. Nie chcę tego generalizować, wiem, że każdy ma inne zdanie na temat własnej wysokości ![]() Wiele wysokich dziewczyn spotyka się z docinkami koleżanek lub też uwagami ze strony rodziny. Czasami koleżanki zazdroszczą możliwosci zrobienia kariery w modelingu lub też pracy hostessy. Pewnie za chwilkę znowu zapytasz mnie "co ty p i e rdolisz?", ale.. Swiat jest ogromny, więc wierz mi, że spotkałam się z takimi sytuacjami i to nie raz ![]()
Zapraszam na mojego bloga ![]() chocarome.blogspot.com fashion, love & company moda, inspiracje, kosmetyki, zdjęcia i diety Edytowane przez chocarome Czas edycji: 2012-02-14 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Pełzanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Pełzanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
A taka Anja Rubik? Jest wysoka, ale sprawia wrażenie tak drobnej i chudziutkiej, że mogłaby sie za chwilę złamać..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
no coz, tak bywa, chociaz nie ma to nic wspolnego z obiektywnym ogladem sytuacji. ja sie czuje przy mojej przyjaciolce troche jak karzelek, chociaz wiem, ze jestem zupelnie normalna (170). ale kiedy w swoich trampkach krocze obok niej w butach na obcasach, to jakos o tym zapominam
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- wg mnie sprawia wrazenie nienaturalnie chudej, wrecz wychudzonej. ale jednak nie drobnej. gdyby stala obok chudziutkiej kobietymajacej 160cm i tak wyladalaby na spora. zreszta, anja ma malutka glowe i przez to jej cialo nigdy nie bedzie wygladalo na drobne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
carmageddon ja też mam 175cm i 63kg
![]() Prawie każdy mi mówi, że jestem za chuda... a najlepiej się czułam, gdy miałam 59kg ![]()
#2730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.