|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Ja tam siedzę w domu, ale każą mi się oszczędzać więc praktycznie nic nie robię
![]() ![]() Wczoraj wieczorem pierwszy raz w życiu poczułam co to zgaga, dziś też mam ![]() jeszcze 2 tyg i wizyta u lekarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Dzisiaj wybrałam parkiet. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31802278]U mnie też nie, z tym, że u nas z kolei nikomu się specjalnie nie przelewa, wszyscy sobie jakoś po prostu żyją, bez żadnego wyścigu - i dobrze, bo gdyby jeszcze to było problemem, to już całkiem nie miałabym wsparcia
![]() to prawda - wtedy tylko zwariować, albo zapłakać się idzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Jaki wybrałaś ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-23 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Dębowy.
![]()
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Obawiam się, że to nigdy nie nastąpi.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31795123]Tym razem ruchu czuję tak jakby do środka, dziwne to, ale cieszę się, że czuję je w miarę regularnie
![]() ![]() Ja też tak czasem czuję, tak jakby mi dziecko podskakiwało tam głęboko w środku, takie śmieszne uczucie ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31799966]Albo mi się coś w brzuchu przewraca, albo moje dziecię ma dzisiaj aktywny dzień ![]() ![]() Moje dzisiaj też jakieś nadaktywne, cały dzień szaleje ![]() Cytat:
![]() ![]() Wdepnęłam dziś jeszcze na chwilkę do jednego sklepu z wózkami i dostałam tam ulotkę odnośnie tego wózka, który wybraliśmy - Seka Carlo Lux. Tam jest podana waga poszczególnych elementów (w necie nie mogłam tego znaleść). Jakby kogoś interesowało to podaję: Kontrukcja aluminiowa: stelaż 7,5kg, spacerówka 5kg, gondola 5kg Konstrukcja stalowa: stelaż 11kg, spacerówka 5,5kg, gondola 4,5kg Przy czym wersja aluminiowa jest trochę droższa, ale nie dużo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam naprawde te lata sie super kojarza, gdyby tz nie dostal wymarzonej pracy w pl w strazy napewno bysmy tam wrocili, Mieszkalismy w Sligo, mielismy blisko i do gor i do oceanu, wszedzie pare km,. Miejsca bardzo urokliwe, wynajmowalismy dom, pracowal tylko tz, stac nas bylo na wiecej niz jak tu pracujemy obydwoje. Zostali tam nasi przyjaciele, nie narzekaja, gadam z kolezanka bardzo czesto i mowi, ze kryzysu tak bardzo nie czuc. W pl tez pewnie dawno nie bylas i nie widxialas naszych cen w sklepach,l gdzie w zalozmy top secrecie mozna kupic sweter za 150 zl., Teraz byly przeceny i sie nawet po przecenach nie oplacalo nic kupic.,,,, Znajomi sprowadzaja kosmetyki, pampersy z uk i irl i sie im oplaca przywiezc busem, zarobic na tym i to sprzedac, wiec musi byc taniej. Na allegro tez pewnie nie sprzedaja po cenie jaka zaplacili za nia w uk.irl tylko zarabiaja sporo na tych ciuszkahc i tp. Nie wiem, dawno nie bylam, minelo dwa lata, ale z tego co slysze od znajomych zyje sie naprawde godziwie i nie trzeba sie martwic tak jak tutaj o wsyztko. I powiem wiecej, ze tz mial tam fizyczna robote, montowal okna, ale czesto przyznaje ze wolal tam pracowac i mieszkac, niz tutaj z wiele latwiejsza praca do ktorej chodzi raz na tydzien albo dwa.... Czasami mowi, ze wyjedziemy do Irlandii na emeryturke ![]() No i ja tez sie nie moge doczekac nawet odwiedzin tam, bo napprawde nie uswiadczylismy tam przykrosci, klimat mi bardzo odpowiadal, na zycie mi starczalo, nie narzekalam. Takze to moze kwestia zamieszkania, pensji, nie wiem ![]() Mnie sie podobalo, uwazam, ze Pl jest szara, no szczerze mowiac bylam zalamana jak tu wrocilam ![]() ![]() ale zgadzam sie z tym, ze wiele zalezy od warunkow jakie sa w pl, gdyby byly lepsze warunki finansowe napewno ludzie bardziej by sie rozwijali, chodzili do kin,na przedstawienia, Nie byloby takiej zawisci jaka jest teraz, podarzania za pieniadzem, ciaglej rywalizacji, Ciezko bedzie tu wychowac dziecko, trzeba pomyslec o swoim interesie zeby cale zycie nie zapierniczac na kogos i byc niedocenionym ![]() ![]() ![]() niesmialo dodam, ze wg mnie nie polepsza sie nic w pl ;]
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-23 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Nadzieję mam i ja, tylko wiary brak...
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ale mnie dziś gnie na sen... Pewnie zaraz ucieknę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Konto usunięte
|
A ja oglądam z TŻem Wielki Test Ekonomiczny i TŻ odpowiedział na wszystkie pytania dobrze
![]() Jakoś mi się nie chce spać, chociaż dzisiaj mało spałam... To dobrze, może szybko zasnę jak już się położę. Nie lubię rozmyślać przed snem, bo czarne scenariusze mi się zwykle przewijają przez głowę, a coraz ciężej znaleźć wygodną pozycję do spania... |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
mnie też coś dzisiaj sen męczy, drzemałam trochę w ciągu dnia
![]() Mam doła, przytyłam już 8kg ![]()
#2715 |
Wtajemniczenie
|
Mnie zgaga dorwała kilka dni temu i nie chce odpuścić. Myślałam, że może od mleka, ale jednak nie, więc muszę się przemęczyć. Na każdym etapie cos jednak być musi, nie można mieć spokoju
![]() Ależ nie musisz się męczyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Agatka mój tż stwierdził że wolałby w Nowej Zelandii doły kopać niż tu pracować na wyższym stanowisku w garniturze. Zamienił by to bez mrugnięcia okiem. No i ja bym nie musiała już koszul prasować
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-23 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
andzya teraz juz pol kilo tygdniowo musi nam leciec
![]() ![]() ![]() ![]() nie doluj ![]() Dasti80 rozumiem i wiem o czym mowisz, co czlowiek to poglad, nasi tz ,maja poodobne ![]() ![]()
#2718 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31804160]A ja oglądam z TŻem Wielki Test Ekonomiczny i TŻ odpowiedział na wszystkie pytania dobrze
![]() Jakoś mi się nie chce spać, chociaż dzisiaj mało spałam... To dobrze, może szybko zasnę jak już się położę. Nie lubię rozmyślać przed snem, bo czarne scenariusze mi się zwykle przewijają przez głowę, a coraz ciężej znaleźć wygodną pozycję do spania...[/QUOTE] Kurcze, ja też czekam aż mnie wystarczająco zmęczy. Chciałabym szybko zasnąć... Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Zmykam. Do jutra!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam właśnie 3 mini big milki
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Paa, do jutra!
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
Witam i na poczatek chcialabym sie przedstawic... otóz jestem przyszla mama , najprawdopodobniej okolo 21 czerwca (data przewidziana porodu), bedzie to synek o imieniu Martín.
Mam juz córeczke Amelie, która 27 stycznia skonczy 27 miesiecy.Bardzo sie ciesze, ze bede miala parke..chociaz z drugiej strony gdyby byla dziewucha..tez byloby super , a na dodatek wykorzystalabym wszystkie ubranka po malej. Tak sie zastanawiam co z nimi zrobic...chyba zrobie pakiety wiekowe i wystawie na sprzedaz na ebay-u lub allegro, bo sa jak nowe...i za to kupie duzo rzeczy dla malego ![]() Z tego co zauwazylam, jestem najstarsza mamuska...mam 40 lat ale wiek chyba sie nie liczy...z zawodu jestem polozna (od ponad 2,5 roku nie pracuje, postanowilam zajac sie w pelni wychowaniem dzieci). Od ponad 17 lat mieszkam w Madrycie, do Polski latam 1-2 razy w ciagu roku, pochodze z Lublina. To tyle o sobie, jak bede miala dostep do emaila to przesle kilka fotek. Pozdrawiam i do uslyszenia .
![]() |
#2724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2725 | ||
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() no widac trozke moich lokow ![]() hahaha dzieki ![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze lada dzien sie pojawi ![]() Cytat:
![]() Bylam dzisiaj u lekarza ... martwilam sie tymi bolami brzucha jakie mialam w tamtym tyg zadzwonilam dzisiaj i akurat byl wolny termin to pojechalam ... Na szczescie wszystko wporzadku slyszalam bicie serduszka mojej kruszynki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski!
Jak któraś chora zapraszam do mnie,otworzyłam domowy szpital.Synus w domu bo kaszle a wczoraj nie kaszlał a dzisiaj masakra.Ja też chora głowa mi pęka,kaszel i gardło. Wczoraj Filip był cudny w przedszkolu,ładnie powiedział wierszyk i spiewali piosenki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dla rodzica musi kapitalnie wyglądać - znaczy przedstawienia dzieci ![]() przykro mi że szpital w domu, ja wreszcie po dwóch tygodniach zaczęłam funkcjonować....za to od leżenia i pocenia się w łózku - nic ale to absolutnie nic mi się nie chce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko proszę nie atakujcie mnie zaraz, że skoro mi źle to mogę wyjechać. Każdy ma jakieś zdanie na określony temat. Ta polityka jest chora. Cytat:
No chyba, ze bym wygladala jak agacia661 to bym się nie stresowała. A ja wygladladam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.