Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-22, 21:53   #2701
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Izumi - Twój optymizm powala(pozytywnie oczywiście). Ja staram się nie marudzic bo wiem ze inni mają gorzej ale nie raz mnie szlag trafia. Dla pocieszenia to ja też nie pamiętam jak kino wyglada, nie chodzimy po knajpach, imprezach itp. Nasza sytuacja też niewesoła ale co tam, będzie lepiej . Dzieciaki mają co trzeba a nawet czasem za dużo

Libra - to się umęczyliście jak diabli. Tak właśnie wygląda służba zdrowia i wizyty u specjalistów. Jak pomyślę sobie że w przyszły piątek idę z Zośką do okulisty to mnie trzęsie. Już przy zapisywaniu na termin pytałam czy godzina którą podają jest realna. Pani uprzejmie powiedziała ze zwykle tak ale czasami pani dr może się spóźnić i wszystko się przesuwa. Oczywiście same dzieciaki więc nie ma co liczyć że ktos puści bez kolejki bo wszystkie gnomy czekają. Najgorsze to jak wytłumaczyć dziecku ze trzeba czekać bo coś tam....
Miej nadzieję ze bilans już nie u specjalisty więc i kolejka będzie mniejsza.
A swoją drogą to jak pracowałam to zawsze mnie wkurzali doktorzy spóźnialscy. Mieli dyżur w szpitalu i w tym samym czasie potrafili kilka przychodni obskoczyć. Ja wariatka (i inni koledzy po fachu) jeździliśmy jak idioci w pogoni za doktorem. A najgorsi to chirurdzy i urolodzy.
Stary 2012-02-22, 21:53   #2702
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
No może nie "odkładałam", ale faktycznie musiałam 2 miesiące czekać, żeby te spodnie kupić. Najpierw jednego miesiąca mieliśmy mało kasy, następnego wypadał rachunek za prąd i dopiero po tych 2 miesiącach udało się te cholerne 20zł wygospodarować..... . Teraz są jakaś po 39zł w pepco też. Przydałoby się po łącznie z tymi za 19zł co ostatnio kupiłam w sumie mam ...... jedną parę spodni. Ale teraz jest poza sezonem i nie wiem kiedy jakieś fotki ślubne do obróbki dostanę :/ ... raczej nie prędko znów coś kupię.... ehh

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

OOOO! Moja Madziulka Na Ciebie zawsze można liczyć Szukałam na klubie, ale tam coś znaleść jak dla mnie masakra.
(...) A TY to prowdę godos. Ty i bez retusa na pirso stronice magazyna siem nadajes, tako z cibie pikna dziołka!

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Pop'ku Kochany.... dziękujemy, że w tym wszystkim znajdujesz czas, by jeszcze dać nam znać co u Was. Dawaj znać gdybyś czegokolwiek potrzebowała!!!

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

2000zł dla NIANI?!?!? Ło maj gad! Skund tyle kasy wziąć?!??!?!!?
My z Tż'em w ogóle to pracujemy tak, że ja pracuję od 9-17, a potem w domu jak Misiek położy się spać (+/- od 22ej - 2 w nocy). Tż natomiast pracuje tylko na nocki - 6 dni w tygodniu. Najpierw od 19 do 3ej w nocy, a potem na drugi etat od tej 3ej do ok. 7ej. Więc on w domu jest w dzień a ja w wieczorem i w nocy. Ja rano prowadzę Misia do żłobka, a on wybiera go ok. 15ej.
Za żłobek płacimy z pełnym wyżywieniem 290zł miesięcznie. W razie potrzeby mały może tam siedzieć do 17ej. Wydaje mi się że to tanio. Bo jak siedział w domu, to samo gotowanie dla niego wychodziło mi sporo ponad 200zł, a tu nie dość, że ma takie papu jak potrzeba, to się jeszcze bawi, uczy, opiekują się nim i dbają o niego. W domku tylko jeszcze potem zupkę dla niego ugotuję. (...) No i w ogóle to Młody UWIELBIA żłobek. Bardzo dużo się tam uczy, co pokazuje potem w domku, np wierszyki z pokazywaniem

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Myśleliśmy o emigracji jak mieszkaliśmy u Teściów. Teraz kasy na żadne przyjemności nie ma. Nie bardzo możemy sobie kupić cokolwiek do ubrania (na Misia kasa jest ZAWSZE! ... Potem np. jemy cały tydzień ziemniaki z kefirem, ale co Misiowi trzeba to ma ), nie wychodzimy nigdzie, kino to już nawet nie wiem jak wygląda, bo nawet autobus to ostatnio luksus .... ale mimo tego ... teraz jesteśmy ... po prostu SZCZĘŚLIWI! Jesteśmy ze sobą. Razem. Kochamy się. Może jak na standardy Polskie nie mamy zbyt wiele, ale uważam, że też wcale nie mało. Rodzina nam trochę pomaga .... . Nie chcemy nigdzie uciekać. Jest dobrze

Izumi ja naprawdę cię podziwiam za takie podejście do życia.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Izumi kocham Cię, jesteś wspaniała

libra ja mam państwową przychodnię w Wawie i jest fantastyczna! Nie czekam na wizytę dłuzej niż kilka(naście) minut. Babki super fajne, miłe. Pediatra miodzio! 27 marca mamy bilans I nigdy nie pytali mnie o dowód ubezpieczenia. Przecież w Polsce wg prawa służba zdrowia dla dzieci do 18 roku życia jest bezpłatna!! A Miko w Polsce urodzony i zameldowany prawda?
niby tak, ale i tak wołają dowód ubezpieczenia. Jak się nie ma to chyba inna procedura jest. Ja ubezpieczenia nie mam, więc mała ubezpieczona przy mojej mamie, ale w szpitalu jak byłyśmy to wołali

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra pamiętam kiedyś jak z Szymkiem polazłam na zdjęcie szwu własnie . spęd ludzi to samo co u ciebie na jedną godzinę . kolejka dzieciaków w gipsach i z tym podobnym atrakcjami . na zdjęcie szwu które trwało może 2min czekałam prawie dwie godziny . a to tak prosta sprawa była że mogłam to zrobić sama jak macie odwagę to nożyczki małe przeciąć i wyciągnąć nitki . Warto smarować jakimś cepanem czy innym cudem .
Brak słów .

Gmyrelka piękne wyrko .

Izumi a widzisz ja bym z tąd chętnie zwiała , ale po to żeby dzieci miały lepszy start a ja jakąś emeryturę z której bym mogła normalnie żyć .

Rozliczyłam właśnie pit .
ciekawe kiedy kasę przeleją jak jutro go złożę

Ola dziś próba bez pieluch , 6 majtów do prania ale dwa razy siku na nocnik w przedszkolu zrobiła . fajnie że to paniom przypada główny obowiązek nauki
brawa dla Oli superowo, że robią to w przedszkolu, przynajmniej nie masz zalanej chaty
Stary 2012-02-22, 21:53   #2703
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Izumi kocham Cię, jesteś wspaniała

libra ja mam państwową przychodnię w Wawie i jest fantastyczna! Nie czekam na wizytę dłuzej niż kilka(naście) minut. Babki super fajne, miłe. Pediatra miodzio! 27 marca mamy bilans I nigdy nie pytali mnie o dowód ubezpieczenia. Przecież w Polsce wg prawa służba zdrowia dla dzieci do 18 roku życia jest bezpłatna!! A Miko w Polsce urodzony i zameldowany prawda?
no to faktycznie macie super ja jak pójdę na bilans to minimum godzinę muszę liczyć
Tak Miko jest w polsce urodzony i zameldowany i widzisz dzwonię do NFZ to mówią że dzieci bezpłatnie a jak pójdziesz gdzieś to nie przyjmą bez ubiezpieczenia albo każą płacić no i co im zrobisz to jakaś paranoja normalnie
Cytat:
Libra pamiętam kiedyś jak z Szymkiem polazłam na zdjęcie szwu własnie . spęd ludzi to samo co u ciebie na jedną godzinę . kolejka dzieciaków w gipsach i z tym podobnym atrakcjami . na zdjęcie szwu które trwało może 2min czekałam prawie dwie godziny . a to tak prosta sprawa była że mogłam to zrobić sama jak macie odwagę to nożyczki małe przeciąć i wyciągnąć nitki . Warto smarować jakimś cepanem czy innym cudem .
Brak słów .

Gmyrelka piękne wyrko .

Izumi a widzisz ja bym z tąd chętnie zwiała , ale po to żeby dzieci miały lepszy start a ja jakąś emeryturę z której bym mogła normalnie żyć .

Rozliczyłam właśnie pit .
ciekawe kiedy kasę przeleją jak jutro go złożę

Ola dziś próba bez pieluch , 6 majtów do prania ale dwa razy siku na nocnik w przedszkolu zrobiła . fajnie że to paniom przypada główny obowiązek nauki
Ania właśnie już tak patrzyłam na te szwy że pewnie bym sama wyjęła
może paniom w pszedszkolu szybciej pójdzie niż w domu
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mnie już po tym opisie kur.wi.ca wzięła
co nie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:55   #2704
monka23
Zakorzenienie

Grymelka ,super wyrko zwlaszcza ze lubi pilki, zdaj relacje jak zaregowal Moj maly tez tylko pilka i pilka a jaki dumny chodizl w tych bialych gaciach ktore jak pilka wygladaja hehe przed lustrem paradowal i sie wyginal

Izumi coz moge napisac , czasem jest ciezko czasem lzej, choc moze byc lepiej . Moze kiedys sie to zmieni , wasza sytuacja finansowa i innych. Zebys nie musiala na gacie z pepco odkladac . Dobrze ze stres was nie zjada, waszego zwiazku. czasem jak sa klopoty to i latwiej o sprzeczki. Ty to kochajaca mamuska wiec napewno twojemu malemu nic nie brakuje a na pewno milosci. Za zlobek malutko , choc nie wiem jakie sa ceny w pl Ja kiedy mojego chcialm wyslac to mi wyszlo ok 700f od 9 do 17 jakos tak .Tylko tutaj jest plus ze jak sie ma mal dochody to zwraca panstwo , gorzej jak nie wtedy mus i 100% trzeba placic. Dopiero 3 latkowi przysluguje darmowe 3 h dziennie od 9-12.

Libra ale co serio lekarza nie bylo? ja mam ciety jezyk i bym boruty narobia. Jak sie placi za wizyte to nagle widza czlowieka i szacunku nabieraja. U nas umawiaja na dana godzine i na dana godzine przyjmuja , plus minus kilka min, ktorych w sumie sie nie czuje.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 21:55   #2705
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Izumi - Twój optymizm powala(pozytywnie oczywiście). Ja staram się nie marudzic bo wiem ze inni mają gorzej ale nie raz mnie szlag trafia. Dla pocieszenia to ja też nie pamiętam jak kino wyglada, nie chodzimy po knajpach, imprezach itp. Nasza sytuacja też niewesoła ale co tam, będzie lepiej . Dzieciaki mają co trzeba a nawet czasem za dużo

Libra - to się umęczyliście jak diabli. Tak właśnie wygląda służba zdrowia i wizyty u specjalistów. Jak pomyślę sobie że w przyszły piątek idę z Zośką do okulisty to mnie trzęsie. Już przy zapisywaniu na termin pytałam czy godzina którą podają jest realna. Pani uprzejmie powiedziała ze zwykle tak ale czasami pani dr może się spóźnić i wszystko się przesuwa. Oczywiście same dzieciaki więc nie ma co liczyć że ktos puści bez kolejki bo wszystkie gnomy czekają. Najgorsze to jak wytłumaczyć dziecku ze trzeba czekać bo coś tam....
Miej nadzieję ze bilans już nie u specjalisty więc i kolejka będzie mniejsza.
A swoją drogą to jak pracowałam to zawsze mnie wkurzali doktorzy spóźnialscy. Mieli dyżur w szpitalu i w tym samym czasie potrafili kilka przychodni obskoczyć. Ja wariatka (i inni koledzy po fachu) jeździliśmy jak idioci w pogoni za doktorem. A najgorsi to chirurdzy i urolodzy.
i tu mnie trafia. noszzz kur... przychodnia, ludzie czekają a to takie normalne, że PANI DOKTOR może się spóźnić podwyżki im dajmy, bo przecież im ciężko
Stary 2012-02-22, 22:00   #2706
libra777
Zakorzenienie

Izazula bilans mamy u pediatry która jest jednocześnie naszą rodzinną więc przyjmuje i dzieci i dorosłych ,wchodzimy z drugiej strony i ona tak lata od gabinetu do gabinetu bez sensu zamiast zrobić np. 2 dni w tyg, tylko dla dzieci na szczepienia i bilanse i zapisać na godzinę.czy to takie trudne jest? A że się oczywiście spóźni to już norma nigdy nie była punktualnie ,dla mnie to jest jawne manie ludzi w dupie po prostu
Monka na serio nie przyszedł a na chirurgii jest ich trzech, ale komu miałam bonanze robić recepcjonistce a co on ama wspólnego z tym że on się tyle spóźnił , w ogóle chore to wszystko.
Dlatego najczęściej chodzę prywatnie ,bo mnie wtedy przynajmniej nie trafia
Stary 2012-02-22, 22:01   #2707
libra777
Zakorzenienie

Minka ta podwyżki koło tego szpitala co byliśmy są same chaty lekarzy no mówię wam mózg staje ,za te marne pensje się pobudowali
Stary 2012-02-22, 22:02   #2708
monka23
Zakorzenienie

Asiulek myślałam ze wyższa jesteś a mi się szczupła laski podobają w szpilkach hehe a ile chudzielcu wazysz? Wpadaj wpadaj tylko nie w ciążę hehe
Stary 2012-02-22, 22:05   #2709
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny.. przyszłam sie POCHAWLIĆ.. sama nie wierze do teraz w to co usłyszałam.. prasowałam ciuchy a michalina stała przy parapecie i liczyła mojej babci doniczki.. jest ich 4 i podstawki.. a ona policzyła do 6..dwa razy.. , poleciałam szybko po aparat coby ja nagrac.. a ona policzyła znów te doniczki odliczyła od "jeden do dziecięć".. jutro wrzuce jak się da ten film .. no masakra.. jestem mega dumna.... bo nigdy tak nie zrobiła.. nigdy dwa nie potrafiłą wymówic

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:11   #2710
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. przyszłam sie POCHAWLIĆ.. sama nie wierze do teraz w to co usłyszałam.. prasowałam ciuchy a michalina stała przy parapecie i liczyła mojej babci doniczki.. jest ich 4 i podstawki.. a ona policzyła do 6..dwa razy.. , poleciałam szybko po aparat coby ja nagrac.. a ona policzyła znów te doniczki odliczyła od "jeden do dziecięć".. jutro wrzuce jak się da ten film .. no masakra.. jestem mega dumna.... bo nigdy tak nie zrobiła.. nigdy dwa nie potrafiłą wymówic
Fajnie Brawo dla Michasi

Monka Asiulkowi my z Michasiem będziemy jutro głowę zawracać i nie wpadnie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:12   #2711
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
i tu mnie trafia. noszzz kur... przychodnia, ludzie czekają a to takie normalne, że PANI DOKTOR może się spóźnić podwyżki im dajmy, bo przecież im ciężko
Mogłabym iść do takiej u której nie ma ludzi a ona jest zawsze na czas ale jej nie ufam (byłam w ubiegłym roku). Pamietam ja jak ja jeszcze do niej chodziłam, juz była stara i dawała się nabierać na dziecięce żarty. Kiedyś bylismy u niej razem z siostrą i mama weszła razem z nami obiema. Najpierw badana była moja siostra bo przerażona a ja w kąciku uczyłam się liter z tablicy. Później przyszła moja kolej, wyrecytowałam pięknie i lekarka orzekła że jest bardzo duża poprawa . Oj oberwało słownie mi się później

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Izazula bilans mamy u pediatry która jest jednocześnie naszą rodzinną więc przyjmuje i dzieci i dorosłych ,wchodzimy z drugiej strony i ona tak lata od gabinetu do gabinetu bez sensu zamiast zrobić np. 2 dni w tyg, tylko dla dzieci na szczepienia i bilanse i zapisać na godzinę.czy to takie trudne jest? A że się oczywiście spóźni to już norma nigdy nie była punktualnie ,dla mnie to jest jawne manie ludzi w dupie po prostu
Monka na serio nie przyszedł a na chirurgii jest ich trzech, ale komu miałam bonanze robić recepcjonistce a co on ama wspólnego z tym że on się tyle spóźnił , w ogóle chore to wszystko.
Dlatego najczęściej chodzę prywatnie ,bo mnie wtedy przynajmniej nie trafia
U nas też tak przyjmują ale jak są bilanse czy szczepienia albo dziecko chore to zawsze poza kolejka dorosłą.

Fakt komu robić bonanzę ? W recepcji to one nic nie poradzą ze doktor ma wszystkich w dupie i np. nawet nie potrafi poinformować że np. ma jakiś nagły zabieg (obok w szpitalu)
Stary 2012-02-22, 22:12   #2712
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra oj ja ciebie dzisiaj rozumiem tez odstalam swoje w Us
szwy tylko przecinasz i penseta wyciagasz.potem ewentualnie rivanol.
Gmyrelka lozeczko super.
Izumi tez tak finansowo kiedys mielismy. Heh fajnie sie wspomina. Nalesnikow po tamtym okresie mam dosyc do konca zycia, bo mielismy prawie codziennie,bo sycace i tanie :P
kupowalismy dwie bulki bo nie mielismy kasy na caly chleb
Ale jest co wspominac

P0Pjestesmy z Toba. Erykowi pokazalam zdjecie malej to powiedzial ze duza dziewczynka i sliczna i co ten pan nad nia trzyma

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:13   #2713
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Super
Stary 2012-02-22, 22:14   #2714
catro
Rozeznanie

No Madzia pięknie brawa dla Michasi

Dla Danielka życzenia mnóstwa uśmiechu, beztroskiego psocenia i zadowolenia z rodziców

P0P - tyle tu nie zaglądałam a tu tak się sprawy potoczyły. Teraz to życzę dużo sił dla was obu

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:15   #2715
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Minka ta podwyżki koło tego szpitala co byliśmy są same chaty lekarzy no mówię wam mózg staje ,za te marne pensje się pobudowali
no coś ty libra to pewnie nie ich chaty, przecież oni zarabiają bardzo mało i do tego ciężko pracują
swoją drogą też mamy takie lekarskie osiedle

Cytat:
brawa dla Michaśki
Stary 2012-02-22, 22:20   #2716
ania p
Zakorzenienie

Libra u nas jest tak że babka przyjmuje np 8-10 dzieci chore , potem 10-12 dzieci zdrowe w innej części przychodni . dla mnie nawet to jest chore bo i tak na ubraniu te wszystkie syfy przenosi .

Brawo dla Michaliny . Ola liczy ale jak jej się zachce .
Szymek za to liczy już po angielsku też Niby takie lekcje mają po 20 min dwa razy w tygodniu za 15 zeta miesięcznie . śpiewają tam najczęściej ale już coś skorzystał
Stary 2012-02-22, 22:22   #2717
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogłabym iść do takiej u której nie ma ludzi a ona jest zawsze na czas ale jej nie ufam (byłam w ubiegłym roku). Pamietam ja jak ja jeszcze do niej chodziłam, juz była stara i dawała się nabierać na dziecięce żarty. Kiedyś bylismy u niej razem z siostrą i mama weszła razem z nami obiema. Najpierw badana była moja siostra bo przerażona a ja w kąciku uczyłam się liter z tablicy. Później przyszła moja kolej, wyrecytowałam pięknie i lekarka orzekła że jest bardzo duża poprawa . Oj oberwało słownie mi się później

pewnie dlatego ludzi nie ma
Stary 2012-02-22, 22:25   #2718
monka23
Zakorzenienie

Libra a no pani w rejestracji umawiala, fakt ze nie ma czasem wplywu na to gdzie zapyzialy lekarz, ale mozna to jakos odwolac, jakas procedure wprowadzic zeby ludzie nie klneli potem. Do nas dzwonia jak cos nie pasi albo zmiane godzin, takze inaczej na to patrze , wiec pwnie bym cos powiedziala, kijej bym jej nie bila hehe. Jak teraz bylam w pl to milo mnie zaskoczyla slozba zdrowia. A tak to tez prywatnie latam, u nas wizyta 50 zl , nawet za dwojke ,u mojej kuzynki za osobe 80 zl a jak idzie z dwojka to lecijej 160 za sama wizyte . Dzieciaki ma chorowite wiec lekarze korzystaja.

Madzwina no szok, gratulacje dla malej tez bym byla dumna

Lindsley haha bo mi sie pokickalo ze ona napisala ze wpadnie a napisala nadrobie , ehh zurzycie materialu . To bawcie sie dobrze, fajnie trafilo ze kilak, wiekszosc z was jest blisko siebie .
Stary 2012-02-22, 22:36   #2719
sara 85
Zakorzenienie

Pop

Izumi podziwiam Cie

ja już po zabiegu, trochę bolało, w połowie zabiegu słabo mi się zrobiło. teraz na razie nie czuje nic ale podobno mogę czuć pieczenie.

Młoda mogę Ci też podesłać 2 fotki Zosi?

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Libra trafiłoby mnie coś, jakbym miała tyle czekać;/

ja z Zosią chodzę do przychodni, gdzie nigdy nie ma kolejek, zapisują na godzine, lekarze się nie spoźniają. Szczepienia i bilanse są dwa dni w tygodniu po 2 godziny. Do tego w innym budynku ale należącym do tej przychodni przyjmują inni specjaliście więc nie ma problemu z dermatologiem czy jakimś innym lekarzem dziecięcym.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Madziwnia brawo dla Michasi zdolna dziewczynka

Madzia czekamy na zdjęcia z imprezy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:44   #2720
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla naszego jubilata Danielka
P0Pwracaj do zdrowia i malutkiej tez tego życzę
Ice wam szybkiego postawienia diagnozy ,wierzę że oni na prawdę się starają
Izumi podziwiam Twój optymizm , co za zasraną rzeczywistość nasz kraj nam serwuje

Dziewczyny nie wiecie kto to szeptucha? no bez jaj
Co do księdza to to ci co wierzą,albo inaczej ci co praktykują to może im to pomóc duchowo chyba? Nie z resztą nie napiszę nic więcej lepiej
My dzisiaj mieliśmy mieć kontrol u chirurga i dzwonię rano się zarejestrować ,oczywiście sensacja z naszym ubezpieczeniem, bo jesteśmy na europejskim i mamy takie poświadczenie z NFZ bezterminowe uprawniające nas do pełnego zakresu świadczeń,ale oczywiście oglądają ,dumają.No do cholery tyle lat jesteśmy w unii ,czy na prawdę nikt oprócz mnie nia ma takiego świstka???? No ale w końcu został zaakceptowany łaskawie.
Kazali nam być przed 11 ,no to jesteśmy. czekamy,czekamy i czekamy.Ludzi się złazi coraz więcej czyba ze 30 osób ,lekarza nie ma.Mikołaj wytrzymał godzinę siedząc spokojnie i tak długo!
Przypomniał sobie dom ,tata i tak w kółko ,buzia w podkówkę ,broda się już trzęsie no to wyszliśmy z tej poczekalni i łazimy po korytarzu szpitalnym bo to przy szpitalu.Na rękach go noszę bo się pcha do mnie nie chce chodzić ,płacze,koszmar!
Lekarza dalej nie ma
Jest przed 13 juz mnie trafia nagła jaśnista zalewa
Tż ma jutro jechać do chirurga na konsultację w innej sprawie prywatnie więc dzwonię do niego żeby zadzwonił czy możemy też przyjechać ,oddzwania że możemy jesli szwy wyjąc to nie ma problemu.
Lekarza dalej nie ma.
Ubieramy się ,wychodzimy ,po spędzeniu ponad dwóch godzin na poczekalni pękającej w szwach i tak się skończyło korzystanie nasze ze służby zdrowia na NFZ!!!
Kur.... powiedzcie dlaczego zawsze mają pacjenta w dupie centralnie ,no kur...ca mnie bierze.
No i jutro jedziemy prywatnie umówieni na konkretną godzinę.
Jeszcze mnie bilans czeka ,jak sobie pomyślę o czekaniu znowu to mnie coś bierze
tak poza tym brakuje mi optymizmu Izumi

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Izumi mimo wszystko macie na prawdę dużo ,macie siebie ,macie dach nad głową i pracę ,niektórzy nie mają tego
Moja... emmm.... moja .... przyszła żona mojego kuzyna, to kto to dla mnie??? No w każdym razie ona właśnie, też ma ten problem. Ma też to europejskie ubezpieczenie tak samo jak Ty, a mówi, że już w kilku miejscach jej NIE UZNALI tego!!! Co za ****. Człowiek płaci i po co? No i mówi, że mimo, ze się ubezpiecza, to jak przyjechała do Polski, to nawet za durnego dentystę musi bebechy płacić.

Z tym lekarzem to też miałaś świetnie ... szkoda dziecka i Twoich nerwów. Chociażby łaskawie powiedzieli dlaczego jest poślizg i kiedy można się w końcu lekarza spodziewać ... no ale po co...?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
.
Czyli mnie rozumiesz widzę .
Nie ma co udawać, że kasa jest nie potrzebna. Jest bardzo, BARDZO potrzebna. Ale jeśli człowiek jest szczęśliwy, może zapewnić rodzinie to co jej potrzeba, ma miłość... to wydaje mi się, że nie ma na co narzekać

... z resztą zaraz wam coś pokarzę ...

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
\
Izumi coz moge napisac , czasem jest ciezko czasem lzej, choc moze byc lepiej . Moze kiedys sie to zmieni , wasza sytuacja finansowa i innych. Zebys nie musiala na gacie z pepco odkladac . Dobrze ze stres was nie zjada, waszego zwiazku. czasem jak sa klopoty to i latwiej o sprzeczki. Ty to kochajaca mamuska wiec napewno twojemu malemu nic nie brakuje a na pewno milosci. Za zlobek malutko , choc nie wiem jakie sa ceny w pl Ja kiedy mojego chcialm wyslac to mi wyszlo ok 700f od 9 do 17 jakos tak .Tylko tutaj jest plus ze jak sie ma mal dochody to zwraca panstwo , gorzej jak nie wtedy mus i 100% trzeba placic. Dopiero 3 latkowi przysluguje darmowe 3 h dziennie od 9-12.
\.

A za żłobek to bardzo niewiele. To jest państwowy. Taka stawka chyba obowiązuje w każdym państwowym (?). Prywatny, to tak jak piszesz zdzierstwo 600-900zł w Rzeszowie. No i wiadomo od razu gdzie się łatwiej dostać. Chociaż, te prywatne mają tyle bajerów, że czasami bym chciała, żeby Miś do takiego chodził

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
OOOOOOOOOOO!!!!
To czuję że jutro też będę musiała zaglądnąć

Mój na razie liczy tak :"deden, duaaaaa, osiem, osiem, osiem!!!" ew. od czasu do czasu gdzieś "sześć" doda
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 22:48   #2721
Izumi
Wtajemniczenie

Zdjęcia na dowód, że wcale nam niczego nie brak i że jesteśmy happy

Na zdjęciu z robotem miał akurat ostre zapalenie spojówek dlatego tak wygląda ... no i właśnie za to, że taki bidulek to mu się robot dostał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05474.jpg (89,2 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05612.jpg (52,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05710.jpg (56,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05773.jpg (53,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05919.jpg (38,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05952.jpg (40,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05968.jpg (50,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05981.jpg (44,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05994.jpg (54,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-02-22, 22:50   #2722
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra oj ja ciebie dzisiaj rozumiem tez odstalam swoje w Us
szwy tylko przecinasz i penseta wyciagasz.potem ewentualnie rivanol.
Gmyrelka lozeczko super.
Izumi tez tak finansowo kiedys mielismy. Heh fajnie sie wspomina. Nalesnikow po tamtym okresie mam dosyc do konca zycia, bo mielismy prawie codziennie,bo sycace i tanie :P
kupowalismy dwie bulki bo nie mielismy kasy na caly chleb
Ale jest co wspominac

P0Pjestesmy z Toba. Erykowi pokazalam zdjecie malej to powiedzial ze duza dziewczynka i sliczna i co ten pan nad nia trzyma
oj o urzędach też lepiej nie wspominaj
my jeździmy zaraz po nowym roku bo ludzi mało ,ale wiem że nie wszyscy tak mogą bo pita jeszcze nie mają
a już się umówiłam do tego chirurga to pojedziemy ,tż i tak jedzie
Cytat:
Libra u nas jest tak że babka przyjmuje np 8-10 dzieci chore , potem 10-12 dzieci zdrowe w innej części przychodni . dla mnie nawet to jest chore bo i tak na ubraniu te wszystkie syfy przenosi .

Brawo dla Michaliny . Ola liczy ale jak jej się zachce .
Szymek za to liczy już po angielsku też Niby takie lekcje mają po 20 min dwa razy w tygodniu za 15 zeta miesięcznie . śpiewają tam najczęściej ale już coś skorzystał
podział na zdrowe chore ,coś Ty to nie u nas taki luksus
Maluchy szybko łapią język obcy
mój woła "komom" czyli"kaman" albo kom jak kogoś woła to tyle z języków obcych
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra a no pani w rejestracji umawiala, fakt ze nie ma czasem wplywu na to gdzie zapyzialy lekarz, ale mozna to jakos odwolac, jakas procedure wprowadzic zeby ludzie nie klneli potem. Do nas dzwonia jak cos nie pasi albo zmiane godzin, takze inaczej na to patrze , wiec pwnie bym cos powiedziala, kijej bym jej nie bila hehe. Jak teraz bylam w pl to milo mnie zaskoczyla slozba zdrowia. A tak to tez prywatnie latam, u nas wizyta 50 zl , nawet za dwojke ,u mojej kuzynki za osobe 80 zl a jak idzie z dwojka to lecijej 160 za sama wizyte . Dzieciaki ma chorowite wiec lekarze korzystaja.

Madzwina no szok, gratulacje dla malej tez bym byla dumna

Lindsley haha bo mi sie pokickalo ze ona napisala ze wpadnie a napisala nadrobie , ehh zurzycie materialu . To bawcie sie dobrze, fajnie trafilo ze kilak, wiekszosc z was jest blisko siebie .
Monka halo tu Polska a nie europa
Prywatnie u pediatry płacę 50 i jak z dwójką to też tyle
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Pop

Izumi podziwiam Cie

ja już po zabiegu, trochę bolało, w połowie zabiegu słabo mi się zrobiło. teraz na razie nie czuje nic ale podobno mogę czuć pieczenie.

Młoda mogę Ci też podesłać 2 fotki Zosi?

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Libra trafiłoby mnie coś, jakbym miała tyle czekać;/

ja z Zosią chodzę do przychodni, gdzie nigdy nie ma kolejek, zapisują na godzine, lekarze się nie spoźniają. Szczepienia i bilanse są dwa dni w tygodniu po 2 godziny. Do tego w innym budynku ale należącym do tej przychodni przyjmują inni specjaliście więc nie ma problemu z dermatologiem czy jakimś innym lekarzem dziecięcym.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Madziwnia brawo dla Michasi zdolna dziewczynka

Madzia czekamy na zdjęcia z imprezy
Sara aż zazdroszczę jak czytam o takich pszychodniach
Mam nadzieję że szybko wydobrzejesz po zabiegu ,też kiedyś miałam ale się wchłonoł po lekach

Izumi , nikt nic nie powiedział ,ja rozumiem że mogła być jakaś operacja na oddziale czy coś ale wystarczyła informacja "przyjdźcie za 2 godziny" i już
A ta Twoja "kuzynka" przyszywana to ona ma chyba trochę inaczej tak jak mój tż taką kartę bo to ona tam pracuje tak? A my mamy z NFZ takie druczki ,ale jak mój tż poszedł z tą kartą to też go nie chcieli przyjąć ale się uparł az baba dzwoniła do rzecznika praw pacjenta i dopiero jak powiedział że ta karta uprawnia to go przyjeli.
oni tak na wszelki wypadek odsyłają bo nie chcą sobie kłopotów robić ,szlag człowieka trafia.
Stary 2012-02-22, 22:53   #2723
Izumi
Wtajemniczenie

Przedostatnie zdjęcie:
Mamy w kuchni zaraz przy oknie blat kuchenny. Misiek uwielbia tam siedzieć i wyglądać przez okna. Stoi tam mikrofalówka, obok trzymamy chleb. I tak tego dnia, gdy weszliśmy do kuchni "pacić śeg?" (patrzyć na śnieg). Posadziłam go na blacie i wzięłam się za mycie naczyń. Za chwile dobiera się do chleba "am pebek?", bez odwracania się pozwoliłam mu, zeby sobie zjadł chlebek jeśli ma ochotę .... chwilę później splułam się ze śmiechu i poleciałam po aparat

Ostatni plik - Ostatnio jak przeglądaliśmy stare fotki Miśka, z czasów gdy był pulpecikiem odkryliśmy, ze ... w sumie do Stuhra podobny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06024.jpg (44,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06059.jpg (45,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06074.jpg (52,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06142.jpg (40,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00816.jpg (68,0 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-02-22, 22:54   #2724
monka23
Zakorzenienie

Izumi , ale tutaj nie ma panstwowych zlobkow , wlasnie o to chodzi i trzeba placic Plus jest tego jak wspominalam, ze jezeli sie kwalifikujesz panstwo zwraca duzy procent poniesionych kosztow , nie jestem pewna 70-80 % takze to bardzo duuuuzo .
Jezeli chodzi ci o te europejskie ubepieczeie, taka karte z ktora sie podrozouje, to to jest raczej w naglych przypadkach Ja w grudniu bylam z starszym i nic za niego nie placilam , malemu zapomnialam wyrobic i za niego juz bulilam , ale za zastrzyki mnie nie skasowali dla malego, az dziwne .
Stary 2012-02-22, 22:54   #2725
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia na dowód, że wcale nam niczego nie brak i że jesteśmy happy

Na zdjęciu z robotem miał akurat ostre zapalenie spojówek dlatego tak wygląda ... no i właśnie za to, że taki bidulek to mu się robot dostał
widzę że optymizm mamusi udziela się synkowi ,świetnie wyglądacie naprawdę szczęsliwie ,Michaś rozkoszny
Stary 2012-02-22, 22:57   #2726
monka23
Zakorzenienie

[QUOTE=Izumi;32485552]Moja... emmm.... moja .... przyszła żona mojego kuzyna, to kto to dla mnie??? [QUOTE]

tez chyba bedzie kuzynka trudne pytania zadajesz
Stary 2012-02-22, 22:57   #2727
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Przedostatnie zdjęcie:
Mamy w kuchni zaraz przy oknie blat kuchenny. Misiek uwielbia tam siedzieć i wyglądać przez okna. Stoi tam mikrofalówka, obok trzymamy chleb. I tak tego dnia, gdy weszliśmy do kuchni "pacić śeg?" (patrzyć na śnieg). Posadziłam go na blacie i wzięłam się za mycie naczyń. Za chwile dobiera się do chleba "am pebek?", bez odwracania się pozwoliłam mu, zeby sobie zjadł chlebek jeśli ma ochotę .... chwilę później splułam się ze śmiechu i poleciałam po aparat

Ostatni plik - Ostatnio jak przeglądaliśmy stare fotki Miśka, z czasów gdy był pulpecikiem odkryliśmy, ze ... w sumie do Stuhra podobny
haha boskie ,to z chlebem i ze szturem
Stary 2012-02-22, 23:08   #2728
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Mam !! Udało mi sie zrzucic ten cudowny dzwięk wypowiadanych cyferek!!
http://youtu.be/p86lqPMciCg

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 23:11   #2729
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Monka halo tu Polska a nie europa
Prywatnie u pediatry płacę 50 i jak z dwójką to też tyle

A ta Twoja "kuzynka" przyszywana to ona ma chyba trochę inaczej tak jak mój tż taką kartę bo to ona tam pracuje tak? A my mamy z NFZ takie druczki ,ale jak mój tż poszedł z tą kartą to też go nie chcieli przyjąć ale się uparł az baba dzwoniła do rzecznika praw pacjenta i dopiero jak powiedział że ta karta uprawnia to go przyjeli.
oni tak na wszelki wypadek odsyłają bo nie chcą sobie kłopotów robić ,szlag człowieka trafia.
hehe no wiem wiem, ale w polsce czesto jeste wiec mniej wiecej wiem co i jak w naszym pieknym kraju sie dzieje Tam gdzie chodze w pl tez jest wejscie osobne wejscie dla chorych dzieci i osobne dla zdrowych

Izumi no zgodze sie ze twoj maly to nabank ma charakterek po tobie, bedzie super optymista, przystojny z dobrym poczuciem humory , beda babki do niego lgnely Ty tez maszswira widac haha BOB Izumi , swietna fotka. Wiesz jak sie odpicujesz to swietna babka jestes a z twoich opisow juz widzialam zapuszczona matrone, chyba przesadzasz Ostatnia fotka najlepsza? twoj tz wie na 100% ze to on ejst ojcem . A twoj tz duzo schudl? chudziutki jakis drastyczny spadek wagi byl?

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:

no szok, rosnie nam nowe madre pokolenie , moze dzieki nim cos sie w tej pl zmieni
Stary 2012-02-22, 23:19   #2730
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AA!!!
SPISZCZAŁAM SIĘ!!!!
JAK PIĘKNIE LICZY!!!!
JAK WYRAŹNIE MÓWI!!!

<tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli> <tuli Michasie> !!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości