|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
dlatego tak długo wstrzymywałam się z zakupem, a teraz się boję że nie zdążę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Za friko Bo kupiłam sobie inny niż miałam i się komuś nie spodobało.
|
|
|
|
|
#2703 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to szybko Ci poszło wszystkich zaskoczyłaś nawet lekarzy io położne ![]() Jeszcze raz gratulacje ![]() Cytat:
Kuruj się ![]() Fajny brzusio ![]() ![]() pola_m Dopiero teraz obczaiłam twojego bloga Baaaaaaaardzo fajny I te sesje zdjęciowe zazdroszczę Ci ![]()
|
||
|
|
|
#2704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem bardzo agresywnie nastawiona do takich typow, bo za duzo mialam stycznosci z takimi gnojami. Ten co Ci porysowal powinien miec tak samo porysane czolo. jakbym rzadzila tym krajem, to w wiezieniach byloby 90% ludzi mniej ![]() Trzymam kciuki za wizyte, na pewno wszystko bedzie w porzadku
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to nieuniknione i zdarza sie wszedzie na razie nie bede nigdzie dzwonic, bo wiem, ze jak mala sie urodzi to tez da popalic sasiadom, ale generalnie szczekanie pasow chyba zawsze mnie draznilo, nawet u mojej Babci na wsi gdzie miala byc bloga cisza i spokoj i z dala od cywilizacji (jak w reklamie FUN pack)
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezupełnie tak po pierwsze właśnie widać, czy krocze pęknie czy nie - krocze, które zaraz pęknie robi się białe - po prostu tkanki są tak naciągnięte, że nie przepływa krew - połozna od razu widzi, czy krocze dalej się rozciąga, czy nie. Po drugie, jak położą Cię na pupie i na plecach, to jak już kiedyś mówiłam, sama sobie unieruchamiasz mniej więcej 1/3 część krocza - ono nie ma się gdzie rozciągać, a cały impet główki dziecka idzie na pozostałe 2/3 - czyli po prostu musisz pęknąć, bo nagle ilości skóry Ci nie przybędzie do rozciągnięcia. A wystarczy nie kłaść rodzącej na plecach, żeby uzyskać to dodatkowe miejsce! I powtarzam - dlaczego w Skandynawii czy Francji ochrona krocza jest normą??? Tam jakoś potrafi urodzić te 80-90% kobiet bez nacinania, więc coś w tym musi być u nas po prostu tego nie uczą na studiach - rozmawiałam na porodówce ze studentkami które z oczami jak 5 zł słuchały o baloniku epi- no. Mówiły, że na wykładach im mówili, że to jest bardzo dobre, ale nikt im nawet nie pokazał, to skąd one mają mieć jakiekolwiek wiadomości na ten temat??? nie mówiąc już o tym, że jak pisałam, poród trzeba troszkę spowolnić, żeby główka nie wyszła za szybko - i tu położnej po prostu musi się chcieć, a nie tylko byle szybciej i byle mieć z głowy. Sama zobaczysz w czasie porodu, co zauważ, napisała kapukat - jak była pionowo, nie bolało jej mocno - tylko się położyła, to nie była w stanie dalej leżeć z bólu!! Ja miałam dokładnie to samo - pionowo super do 10cm włącznie! Było nieprzyjemnie, ale nie bolało. Jak musiałam się na chwilę położyć do badania, myślałam, że zejdę z bólu. Nie ma nic gorszego niż leżenie - organizm sam się broni i zmusza nas do przyjmowania w czasei porodu pozycji naturalnej - czyli pionowej!!! a nie wypychania dziecka "pod górkę". Jak już musimy leżeć, to chociaż na boku - wtedy krocze ma możliwość "pracować" we wszystkich kierunkach i dziecko nas nie porozrywa. Oczekuję jeszze podpisu Missmalezji pod moim wypracowaniem![]() Agata - no ja chyba muszę przeprosić się linomagiem w takim razie. Skoro tak zachwalasz, to najwyraźniej faktycznie się poprawił i trzeba będzie wyruszyć do apteki a tak w ogóle, czy mogłbym poprosić hasło na maila, bo jeszcze nie mam, a chciałam zostawić swój telefon i sobie Wasze zanotować, bo już sypnęło nam dzieciaczkami, trza się przygotować A jeżeli chodzi o maltan, to po pierwsze się wchłania, a po drugie to bezwodny roztwór glukozy, nic szkodliwego - cukru też byś z piersi nie zmywała, prawda? a szkoda podrażniać dodatkowo, naprawdę. Zresztą sama sobie zobaczysz i zdecydujesz
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-11 o 17:03 |
|
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na razie zmykam, musze zrobic chlebki
nawet lozka nie poscielilam, wczoraj tak mi sie zaciela szuflada, ze az sie poryczalam i moj maz stwierdzil, zeby nie scielic ![]() zycze udanych wizyt papa do wieczorka |
|
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam zgage od kilku dni. Masakra już nie wiem co robic
|
#2709 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie rozumiem jak mozna zrzucać pety i kiepować z balkonu. Sama paliłam, robiłam to na balkonie, miałam popielniczkę na stoliczku i elegancko sobie do niej wszystko wyrzucałam. A tak to dzięki sąsiadom z góry mam często zabrudzone pranie, i oczywiście że wkurza mnie to że to ja musze brać poprawkę na to , że im się zaraz zachce palić a ja mam białe branie na suszarce (zresztą , jakiekolwiek by ono nie było, białe, czarne, rożowe - po prostu ma być czyste i pachnące) i muszę tak ustawić tą suszarkę, żeby przez przypadek nie doleciał pet do niej... ale nade mną mieszkają studenci, do nich tak łatwo nie dociera mamy też psa w bloku, którego pani zostawia na kilka godzin i pies biedny piszczy NON STOP. I ja słysząc tego psa myślę sobie, że to biedne zwierze i głupia baba. Bo psa można nauczyć zostawania w domu ( a pewnie zamyka go w łazience jak znam życie). I też tej pani zwracano uwagę, no ale nie dociera. No i co .. trzeba z tym żyć. Zmierzam do tego, że ja świadomie kupiłam mieszkanie w wieżowcu, natomiast niektorym się wydaje, ze ściany są pancerne, mury grube a stropy to mają z 50 cm grubości i że będą mieli sielankę w swoim ukochanym mieszkaniu Polecam Alternatywy 4 - jakże wspołczesne zreszta I sobie tak myślę... wiecie.. jaka jest różnica pomiędzy biegającym po domu psem a biegającymi dziećmi, rzuceniu psu piłki w domu, a graniu w piłkę w mieszkaniu przez dzieciaki? Albo jak ma się szczekanie psa w mieszkaniu do darcia pysków przez takie rozwydrzone 7-10 latki, które po szkole gonią się dookoła mieszkania z siostrą lub bratem, potem gryzą, wrzeszczą a na końcu płaczą ? Na żadne z tych zachowań nie ma miejsca w domu, bo DZIECI TEŻ POWINNY SIĘ WYBIEGAĆ I WYSZALEĆ NA POLU A NIE W MIESZKANIU. A to że ani panom zwierząt ani rodzicom dzieci NIE CHCE SIĘ ZAJMOWAĆ swoimi podopiecznymi to już jest inna historia Cytat:
nie znoszę tego , sama sprzątam po swoim psie i gonię niekulturalnych właścicieli i szczerze wspołczuje mieszkańcom parteru, ktorzy codziennie oglądają dorodne kupy i pety.---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
jednak zgadzam sie , każdy powinien brać pod uwagę, że obok mieszka sąsiad!
|
|||
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie to nasze życie już jest
Na ulicy zawsze znajdzie się jakiś beznadziejny kierowca, w każdej klatce znajdzie się nieznośny sąsiad, w sklepie niemiła ekspedientka, a w pracy współpracownik do du.py itp. itd. I jak tu się nie denerwować? Wydaje mi się, że jedynym rozwiązaniem jest zdystansowanie się do pewnych spraw i mieć większość w nosie Łatwiej jednak napisać, czy powiedzieć, gorzej zrobić ![]() Idę na przedwizytowe golenie Trzymajcie kciuki |
|
|
|
#2711 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zbieram się na wizytę pomału. Do wieczora
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka, jaki Ty masz śliczny brzucholek! Ja nigdy takiego nie miałam, zawsze brzuch w kolanach - od początku do końca ciąży!
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Weź Rennie. Mnie lekarz zalecił Rennie, bo tez nie umiałam wytrzymać.
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Ale chyba muszą oddać!! Wyobraź sobie, że ktoś sobie kupi kosmetyki Mustela, kupę kasy wywali a oni nie oddadzą tego.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-11 o 17:24 |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z innej beczki : a po co laseczki kupujecie pasy ciążowe?? gdzieś mi się wydaje , że otarłam się o jakąś teorię, iż lepiej tego naszego brzucha nie ściskać .... jak to jest? agatka661 alez masz mądrego tego lekarza, wszystko wie ! dobrze , że wszystko w porządku, odpocznij ! ![]() ale za co , za golenie czy za wizyte ?
|
|
|
|
|
#2715 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zostawić Was na 2 godzinki i już 4 strony czytania
Ja zjadłam sobie kiełbaskę z cebulką a potem spałam w najlepsze 2 godziny... teraz jestem jeszcze nie do życia ale pożeram lody jabłkowo-wiśniowe ![]() Cytat:
Ja też !!! na rower i do laaaasu ciekawe kiedy mi to będzie dane...szczególnie, że pewnie nieprędko siądę na rowerze po porodzie![]() ale ładny brzusio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Napisałam do siostry ws tych hemoroidów (oczywiście nic o Tobie nie pisałam ) spytałam, czy lekarz ją tam badał a ona odp: noo pomacał. Cytat:
Zaraz zobaczę Twój brzuszek ![]() Popieram ! |
|||||
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
pampersy tak samo moja kolezanka z tej firmy poleca trzeba bedzie wytestować.
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
Biorę Rennie ale pomaga mi na jakieś 30min. Niby w ulotce pisze, że można brać kilka na dobe ale nie chcę przesadzić.
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to chyba wina tego że daję więcej drożdży.---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Odnośnie pampersów do szpitala: ja muszę mieć paczkę takich 3-6kg a kupiłam takie 2,5-5kg. Szlak mnie trafi!! Mam kupić te większe też??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
![]() za dzisiejsze wizyty
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musiałabyś jeść codziennie chyba kilkanaście, żeby Ci zaszkodziło![]() Mnie rennie nie pomaga jak wezmę jedną tabletkę. Ja biorę dwie tabletki zawsze wieczorem przed spaniem, bo nie mogę zasnąć. Na dobę biorę 2 max 3 tabletki. W poprzedniej ciąży też brałam w konsultacji z lekarzem, oczywiście.
|
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też trzymam
![]() za dzisiejsze wizyty Dzisiaj chyba jest słabe ciśnienie. Jakaś taka do niczego jestem . Nie mam już dziś temperatury, wypiłam już kawę, nawet wypiłam...nie bijcie...colę w puszce i nadal chodzę do tyłu. Miejsca nie umiem sobie znaleźć. Źle mi jak siedzę, źle mi jak leże, musiałabym chyba stać
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2722 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nad nami mieszka młode małżeństwo z dwójką dzieci (ok. 4 i 6-7 lat, chłopcy), kiedyś mieli też dwa psy, ale oba nagle zniknęły ![]() W każdym razie ci ludzie porozumiewają się z synami za pomocą wyłącznie obelg "ty parszywy gnoju, wyp***dalaj stąd" "Radek kur**aaaa" i tylko tyle od nich słychać. Dzieciaki dużo płaczą, tylko raz słyszałam żeby się śmiały. Ci dorośli wyglądają "normalnie", kobieta ładna, przeważnie "odstawiona", elegancka. Żal mi tych dzieciaków ale nie wiem, czy dzwonić gdzieś czy nie dzwonić, ciągle się zżymam - chłopaki poobijani nie są, tylko tyle, że się muszą nasłuchać od zidiociałych rodziców.Na dokładkę babsztyl śpiewa codziennie rano przez dwie godziny (nie, niejest artystką, wyje razem z radiem czy czymś, w kółko te same piosenki, zgroza i dramat). Cytat:
) preparat, można się nim "objadać" mi też Rennie pomaga, na szczęście na dość długo.
|
||
|
|
|
#2723 | ||||
|
Zadomowienie
|
Piękny blog, super zdjęcia
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ważne, że wszystko w porządku ![]() Kuruj się kochana Co tak nagle wszystkie zaczęły chorować... ![]() Cytat:
![]() Trzymajmy za to i za to wiadomo jak ciężko jest się teraz ogolić ![]() A mleko? mnie pomaga mleko |
||||
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2725 | ||||||
|
Rozeznanie
|
uff, ja juz po pracy. doczytalam Was i teraz moge pisac bo jestem na biezaco
![]() Cytat:
Cytat:
kiedyś nawet widziałam takie majty z wysokim stanem co się na brzuch naciąga i wtedy jeszcze się z nich śmiałam teraz chętnie bym takie kupiła czy któraś z Was używała ich? sprawdzaja się?? wszystko mnie uwiera, nawet dres "po domu" ![]() Cytat:
a czy ta znajoma miała wymaz na paciora? ja czytałam ze jak dziecko sie zarazi paciorem podczas porodu to może mieć właśnie zapalenie płuc lub sepse ![]() Cytat:
w następny piątek będę błagać o zwolnienie na ostatnie 2 tygodnie ![]() anulka fajny brzuszek!! i gdzie te 14kg?? chyba całe w brzuszku bo szczupła jesteś ![]() Cytat:
ja już zaopatrzyłam się w maść tak na wszelki wypadek bo słyszałam że może być masakra podobno boli bardziej niż rana krocza![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
też tak słyszałam to jak to wkońcu jest z tymi pasami???
|
||||||
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
nawet nie widac tych 14 kg
super figurka
|
#2728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam sobie 6par zwykłych białych bawełnianych, dosyć rozciągliwych, są chyba o rozmiar większe, niż być powinny i nic mnie nie gniecie i nie zwija się. Jestem z nich zadowolona. Mają śliczną aplikację stópki wykonane z czegoś jak firanka ja się śmieję że mam majtki ciążowe ![]() edit przekroczyłyśmy połowę wątku
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-11 o 17:51 |
|
|
|
|
#2729 |
|
Rozeznanie
|
ja się na pasach nie znam
![]() ale z pewnością zbyt mocno zaciśnięty pas zaburza krążenie krwi. Dodatkowo nie zapominajmy, że w brzuchu, który chcemy tym pasem ścisnąć, są narządy które zresztą wystarczająco oberwały od dziecka w trakcie ciąży.Ja tam się uciskać nie zamierzam
|
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za odp.
Wcześniej zgagę miałam raz na jakiś czas i wytrzymywałam bez tabletek, jakoś samo przechodziło. Ale od 3-4 dni jest ciągle, zaczyna się koło południa i aż do pójścia spać, tabletka pomaga tylko na trochę. A mleka nie mogę bo mam skazę białkową...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

dlatego tak długo wstrzymywałam się z zakupem, a teraz się boję że nie zdążę

Za friko 
Kuruj się

nie znoszę tego , sama sprzątam po swoim psie i gonię niekulturalnych właścicieli i szczerze wspołczuje mieszkańcom parteru, ktorzy codziennie oglądają dorodne kupy i pety.
Wydaje mi się, że jedynym rozwiązaniem jest zdystansowanie się do pewnych spraw i mieć większość w nosie 

ciekawe kiedy mi to będzie dane...szczególnie, że pewnie nieprędko siądę na rowerze po porodzie
super figurka