Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 12:14   #2701
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Witam Gaduły !
Wczoraj wróciliśmy b. późno z tego grilla i nie miałam siły już nadrabiać, ale widze, ze wesoło było

Dziś zaliczyliśmy już spacerek po śniadanku i słyszałam, ze w tygodniu ma być nawet do 27 stopni, wiec może w końcu i do nas lato przyjdzie

Gratuluje rozpoczetych tygodni (jak ten czas leci ) i obrony
ja tez widzialam pogode ciekawe jak to bedzie choc na dzisiaj u mnie tez slonce zaowiadali a jest szaro buro i zimno!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:16   #2702
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez widzialam pogode ciekawe jak to bedzie choc na dzisiaj u mnie tez slonce zaowiadali a jest szaro buro i zimno!
A u mnie znowu za goraco... Idzie sie upocic po chwili w sloncu..

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:17   #2703
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
cO do kota to zamontowałas już karuzelę nad łóżeczkiem?
Hmm... kot wylegujący się na przewijaku z karuzelą w zasięgu łapek i dzieckiem pod tym wszystkim... to nie brzmi dobrze.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
hmmm gdzieś słyszałam, że na początku nie powinno się karuzeli montować, słyszał ktoś o tym?
Trochę było o tym na wątku. Na początku dziecko chyba i tak nie dostrzega tego jarmarku wokół.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:25   #2704
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm gdzieś słyszałam, że na początku nie powinno się karuzeli montować, słyszał ktoś o tym?
Slyszalam. Z drugiej strony sa takie fajne, "lepsze" karuzele z delikatnymi melodiami, ktore moga uspokoic dziecko i faktycznie wedlug mnie mozna je od poczatku montowac.
Inne mamy nagrywaja jakies spokojne dzwieki, np. szum morza, deszcz itd. i tez puszczaja jako "uspokajacz"
Dzieci bardzo lubia rozne szumy, nawet tak glosne jak odkurzacz lub suszarka (bardzo pomocne przy kolkach).
Z drugiej strony ja juz nie pamietam czy od razu uzywalam szumow czy dopiero jak sie pojawily kolki (u nas sie zaczelo jak Michal mial 2 tygodnie).
Zawsze mozna kupic karuzele wczesniej i zawiesic dopiero jak przyjdzie czas

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-20, 12:26   #2705
IkaTg
Raczkowanie

Hej, witam w 8 miesiącu

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam witam dwa dni mnie nie było, bo moja bratanica ma jutro komunię i zjechała się wczoraj do chałupy cała rodzina
no i stawiam shak'a bo wczoraj się obroniłam
taka jestem szczęśliwa bo teraz będę mogła się skupić tylko i wyłącznie na Jaśku, a nie zajmować się pierdołami jak nauka
za obronę. Ja mam obronę 17 lipca, pewnie nie zdążę

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ostatnio widziałam truskawki po 9 zł Jeszcze drogie, ale myślę, że mimo wszystko stanieją Z tego co pamiętam to co roku straszą drogimi truskawkami, a potem i tak są po jakieś 3-4 zł I bardzo liczę, że w tym roku też tak będzie, bo też kocham truskaweczki
Teściowa wczoraj kupiła na targu za 5zł

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ika ja bym taki laktator wzięła i wyparzyła w końcu to nie używany wibrator Ale to już kwestia blokad w naszej głowie tak jak kwestia używania sztućców w barze zawsze można mieć swoje
dobre, ale się uśmiałam z tego porównania

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Witam podczas odpoczynku
Segregowaliśmy dziś z tż ciuszki Jestem naprawdę padnięta. TŻ też. Masakra. Połapanie się w tym co jest faktycznie w danym rozmiarze graniczy z cudem. Metkami nawet nie ma się co sugerować. W każdym razie myślę, że jest to ogarnięte!
Wcinam zimnego kurczaka z rożna od obiadu tak zgłodniałam Mniamu

Ja też mam takie podejście. U nas, z tego co wiem, nacinają tyle, ile faktycznie jest konieczne.

Mój by się do każdego łasił

To super, tak myślałam

, a 15 to imponujący wynik
My też wczoraj sortowaliśmy, rzeczywiście te rozmiary to różnie wychodzą. Ja narazie mam mało ciuszków więc podzieliłam na 3 części: noworodka, do pół roku i do roku.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
tylko za granicą na Sr robią sobie masaż krocza, normalnie kobiety siedzą na pół nagie i masuja sobie krocze, wcierając maść uelastyczniającą, zatem ich krocza są przygotowane berdziej. Ponadto mozna w czasie porodu uprawiać seks, co tez pomaga
Ja do czasu jak myślałam, że będe rodzić naturalnie smarowałam się tam wazelną

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

IkaTg - zazdroszczę Ci tej cesarki, naprawdę. Zamienimy się?
Nie znam nikogo, kto by miał cc i narzekał, znam za to sporo przypadków porodów naturalnych i komplikacji, jakie się potem za dziewczynami miesiącami ciągnęły.
Chętnie bym się zamieniła Jakoś boję się tej cesarki.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Nade mną też wisi cc, bo moja mama ma tak samo wąską miednicę. Rodziła mnie 3 dni
Współczuję Twojej mamie. A u Ciebie to już jest pewne? Byłaś już mierzona przez lekarza?

Cytat:
można też uznać, że łapki są kocie
super!

A jeszcze wracając do krocza - dużo dobrego słyszałam o olejku do masażu Weledy (Damm-Massageöl). Dziś mi z głowy wyleciało, ale w poniedziałek przelecę się do drogerii i kupię. Naczytałam się tyle entuzjastycznych recenzji, że chyba grzechem byłoby nie wypróbować

O - jest już po północy, więc zaczęłam 35 tc!

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Witamy się z Wami po dłuższej nieobecności i zabieramy się za nadrabianie wątku.

Wszystkim mamusiom gratuluję udanych wizyt i rozpoczętych tygodni

My rozpoczęliśmy w sobotę 32 tydzień czyli 8 miesiąc

Cytat:
Obudziło mnie dziś okropne kłucie w prawej pachwinie, bolało masakrycznie. I tak teraz się zastanawiam czemu to tak bolało
Ja doszłam do wniosku, że mnie tak boli od długiego leżenia na boku. Ale czy rzeczywiście tak jest to nie wiem.
Stary 2012-05-20, 12:31   #2706
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

też tak słyszałam

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hmm... kot wylegujący się na przewijaku z karuzelą w zasięgu łapek i dzieckiem pod tym wszystkim... to nie brzmi dobrze. Trochę było o tym na wątku. Na początku dziecko chyba i tak nie dostrzega tego jarmarku wokół.
coś tam o tym słyszałam ale w sumie to nie pamiętam
wiem tylko że część fizjoterapeutów uważa je za szkodliwe
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:34   #2707
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez na tarzy wygladam paskudnie i dupe mam jak szafe. Nawet kolana mam grube! No ale coz.
Po ciazy tak sie za siebie wezme ze nie dosc ze zrzuce wszystko co przytylam w ciazy to jeszcze zrzuce kg sprzed ciazy! o
Moje pierwsze pociazowe postanowienie
też już na siebie atrzec nie moge, tym bardziej, ze strasznie puchne położna mnie oglądała od stóp do głów i mówiła, ze musimy obserwować to puchnięcie. myślałam, ze przytyłam przez ostatnie 3 tyg i to sporo, tymczasem waga stoi a ja puchne w oczach

wszystkie znajome co niedawno rodziły mówią, ze to niesamowita ulga po porodzie gdy tyle kilogramów Ci ubywa i aż nosi
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
na razie jakoś się trzymam oglądam laktatory na allegro, pumcia mówi że ten medela mini electric dobry jest.
ja też słyszałam dużo dobrego o medeli
Cytat:
a do mnie jakoś wciąż jakby nie dociera ŻE PRAWDOPODOBNIE W PRZYSZŁYM MIESIĄCU ZOSTANĘ MATKĄ (no chyba, że urodzę po terminie). Obłęd. Oswajam tę myśl kupowaniem tych wszystkich rzeczy, lataniem po szpitalach, siedzeniem tu z wami od kilku miesięcy, ale tak do końca to chyba jeszcze sama w to nie wierzę. W dodatku ta cała ciąża zleciała jak z bicza strzelił!
też jakoś nie moge sobie tego wyobrazić, wszystko na nas spadnie po fakcie
Cytat:
u mnie dzis pochmurno , ale nie zimno

natee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 12:37   #2708
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A u mnie znowu za goraco... Idzie sie upocic po chwili w sloncu..
miloby bylo byc teraz w Pl i lezec na ogrodzie w sloncu

Cytat:
Slyszalam. Z drugiej strony sa takie fajne, "lepsze" karuzele z delikatnymi melodiami, ktore moga uspokoic dziecko i faktycznie wedlug mnie mozna je od poczatku montowac.
Inne mamy nagrywaja jakies spokojne dzwieki, np. szum morza, deszcz itd. i tez puszczaja jako "uspokajacz"
Dzieci bardzo lubia rozne szumy, nawet tak glosne jak odkurzacz lub suszarka (bardzo pomocne przy kolkach).
Z drugiej strony ja juz nie pamietam czy od razu uzywalam szumow czy dopiero jak sie pojawily kolki (u nas sie zaczelo jak Michal mial 2 tygodnie).
Zawsze mozna kupic karuzele wczesniej i zawiesic dopiero jak przyjdzie czas
ja mam taka "karuzelke z fisher price o taka
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-FISHER...ht_2931wt_1110

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

natee mialam pytac Cie ostatnio, na jakiej podstawie polozna stwierdzila ze Twoj maly jest glowka w dol?

Amelcia
Stary 2012-05-20, 12:37   #2709
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam niedzielnie
Ale u nas pięknie Na reszcie
Wczoraj cały dzień na nogach. Byliśmy w sr. Było super Potem zakupy, obiad, potem do wieczora siedzieliśmy u teściów (mieszkają tuż obok nas). Także wieczorkiem już tylko leżakowałam przed tv.
Boziu jak mi już ciężko, jak tak pochodzę trochę A tu jeszcze 2 miesiące dźwigania tego słodkiego ciężaru

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
wróciliśmy właśnie z Ikei. Kupiłam małej jeszcze 3 cienkie kocyki (w zestawie za 20zł ) więc mam już 3 cieniutkie kocyki na lato, jeden polarkowy i dwa grubsze zimowe. I tym akcentem zakończyłam kompletowanie wyprawki
Super, że już wszystko macie
Nam jeszcze brakuje wózka, adapterów i kilku drobiazgów dla Małego i dla mnie do szpitala.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:43   #2710
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale mam ostatnio manie na herbate z cytryna normalnie spijam ja tonami

Amelcia
Stary 2012-05-20, 12:44   #2711
natee
Zakorzenienie

Cytat:

natee mialam pytac Cie ostatnio, na jakiej podstawie polozna stwierdzila ze Twoj maly jest glowka w dol?
macając mi brzuch na leżąco.

najpierw zrobiła to uczennica, ktora tez z nią była w gabinecie, ale dziewczyna była niepewna, wiec moja położna (starsza, przemiła babeczka) odeszła i zapytała czy może, zgodziłam sie i po 3-4 lekkich naciśnięciach już wiedziała. nawet mi pokazała w jakim miejscu czuje ruchy od rana i to sie w 100% sprawdziło, wiec nie mam powodów, zeby jej nie wierzyc

natee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 12:52   #2712
hanjah
Zakorzenienie

Dzień dobry
A jednak nie wstałam o tej 6, tylko oglądałam w łóżku filmiki na yt Zjadłam śniadanie i zmogło mnie o 7.30. Przed 9 tż obudził mnie telefonem. A jak się potem obudziłam to była 11
Pogoda bardzo ładna, ale wychodzimy dopiero na wieczór do kościoła

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
o to samo my zapytałyśmy w SR
te podkłady to najlepiej mieć takie pampersowe i wtedy same się trzymają
Takie jak pieluchy? Toż to przecież jeszcze mniej by przepuszczało powietrze niż podpaska i majtki siatkowe.
Ja mam takie siatkowe jednorazowe-po tamtym porodzie sprawdziły się. Rodziłam ostatniego dnia maja, a początek czerwca był wyjątkowo ciepły jak na Szkocję Po tygodniu zaczęłam nosić już normalne bawełniane majtki-takie których też mi w razie czego nie było szkoda wyrzucić.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A jaki masz przepis na ciasto? Ja daje
mąkę,olej,gorącą wodę i sól
Ja jeszcze daję żółtko. Najważniejsze to zaparzyć mąkę gorącą wodą

Cytat:
Linka tak ja wiem zeby wietrzyc krocze, oczywiscie ze bede zakladac po jednej sztuce ale dokupie jeszcze jedna paczke bo sa tanie a jak sie zabrudza to je po prostu wyrzuce,
Też na razie mam jedną paczkę, ale muszę jeszcze jedną dokupić A gdzie kupowałaś?

Cytat:
A ostatecznie ktos ta poczte usunal...
Chyba ze to jakas pomylka i nie jest tak jak ktos napisal w ostatnim poscie.
Tylko po co komu taka zabawa
To dobrze, że my jednak nie założyłyśmy tej poczty Chociaż ja tu naszym mamuśkom z wątku akurat ufam

Cytat:
Tak jak natee pisze-po zbadaniu brzucha Jak teraz będę na wizycie 29 to zapytam czy jest w stanie wyczuć gdzie jest główka.

A właśnie-dziewczyny z UK-nie przeszkadza Wam jak przy badaniu jest student/studentka? Mnie właśnie nie: nawet się cieszę że w taki sposób zdobywają doświadczenie-bo w sumie jak inaczej mieliby się nauczyć? Podoba mi się to, że za każdym razem pytają czy zgadzam się na obecność kogoś jeszcze, czy nie mam nic przeciwko żeby mnie zbadał/zbadała. Przy porodzie też miałam praktykantkę-ale to dlatego że rodzę w szpitalu akademickim, który szkoli położne właśnie.

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-05-20 o 12:54
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:56   #2713
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
macając mi brzuch na leżąco.

najpierw zrobiła to uczennica, ktora tez z nią była w gabinecie, ale dziewczyna była niepewna, wiec moja położna (starsza, przemiła babeczka) odeszła i zapytała czy może, zgodziłam sie i po 3-4 lekkich naciśnięciach już wiedziała. nawet mi pokazała w jakim miejscu czuje ruchy od rana i to sie w 100% sprawdziło, wiec nie mam powodów, zeby jej nie wierzyc
mi nic nie mowila ostatnio wiec zreszta mi sie ydaje ze niunia jest bokiem, caly czas czuje ja nisko po obydwoch stronach brzucha

Haniu kupilam w Wilkinsons
a za tydzien jeszcze kupie tam podpaski poporodowe bo tez widzialam ale w sumie nei wiem czemu ich nie wzielam
U mnie jeszcze nie bylo studentow :P

Amelcia
Stary 2012-05-20, 13:00   #2714
depoison
Zadomowienie

No - wymyśliliśmy, co zrobić z tak pięknym dniem
Jedziemy do ogrodu botanicznego!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:02   #2715
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Depoison Milego dnia u nas brzydka pogoda

Amelcia
Stary 2012-05-20, 13:10   #2716
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu kupilam w Wilkinsons
a za tydzien jeszcze kupie tam podpaski poporodowe bo tez widzialam ale w sumie nei wiem czemu ich nie wzielam
U mnie jeszcze nie bylo studentow :P
U nas nie ma tego sklepu.
Ja kupowałam poprzednio w Asdzie, a teraz w Morrisons Ale wszędzie tak samo tanie są te rzeczy
U mnie teraz tylko raz był chłopak-student medycyny. A ja akurat z tż byłam jak mi brzuch badał

Przez to niespanie w nocy i potem odsypianie jakiś taki dziwny dzień mi się wydaje Już po 1pm, dopiero jadłyśmy śniadanie a ja zaraz obiad będę robić i o 5 wychodzimy. Jak wrócimy z kościoła to będzie między 7 a 8
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:21   #2717
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Mi sie dzisiaj snilo ze mmi czop odchodzil

Amelcia
Stary 2012-05-20, 13:51   #2718
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
a u nas zimno!

Ja tez na tarzy wygladam paskudnie i dupe mam jak szafe. Nawet kolana mam grube! No ale coz.
Po ciazy tak sie za siebie wezme ze nie dosc ze zrzuce wszystko co przytylam w ciazy to jeszcze zrzuce kg sprzed ciazy! o
Moje pierwsze pociazowe postanowienie
Mimo, że jakoś specjalnie dużo nie przytyłam to też zauważyłam taką jakby opuchliznę w okolicy kolan, najbardziej weszło mi w boczki. Z perspektywy tygodnia widzę jak wszystkie niemalże bluzki odstają mi na brzuchu i są zbyt krótkie

Cytat:
uhm, w ogóle o olejkach Weledy słychać dużo dobrego.
Ja dotychczas nie używałam, bo wydawało mi się, że tak samo sprawdzi się olejek za 2€ (podczas gdy Weleda to koszt około 15), ale ostatnio na dniach otwartych drzwi w jednej z klinik dostałyśmy po dwie próbki tego olejku dla ciężarnych. I, kurcze, zakochałam się

(pod warunkiem, że nie przenoszę A ponieważ sama byłam dzieckiem przenoszonym o tydzień, to nie mogę tego wykluczyć )

też to słyszałam - że takie maleństwo i tak nie jest w stanie skupić się na tych elementach
Moja położna mówiła mi, że do masażu możemy stosować zwykłą oliwkę. Najważniejsze żeby masować krocze regularnie 2x dziennie. Wtedy w szpitalu jest duża szansa na ochronę krocza przed popękaniem.

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Hej, witam w 8 miesiącu

.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
Ale u nas pięknie Na reszcie
Wczoraj cały dzień na nogach. Byliśmy w sr. Było super Potem zakupy, obiad, potem do wieczora siedzieliśmy u teściów (mieszkają tuż obok nas). Także wieczorkiem już tylko leżakowałam przed tv.
Boziu jak mi już ciężko, jak tak pochodzę trochę A tu jeszcze 2 miesiące dźwigania tego słodkiego ciężaru

Super, że już wszystko macie
Nam jeszcze brakuje wózka, adapterów i kilku drobiazgów dla Małego i dla mnie do szpitala.
W świętokrzyskim też piękna pogoda, słoneczko mocno świeci i wieje orzeźwiający wiaterek, można spacerować do woli. My w ciągu tych kilku dni pobytu męża w domu tak się sprężyliśmy z wyprawką, że do kupna został nam tylko wózek i łóżeczko. Modele mamy już wybrane, wystarczy zamówić
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:06   #2719
nadalka
Zakorzenienie

Hej. A ja nadal w szpitalu... Zaczynam już łapać mega doła... Wyszły mi rano 8 skurczy na ktg i mnie nie puścili :/ i leże... Nie mam ani jedzenia, ani picia, krople do nosa mi się kończą, kasy do tv nie mam... Zaje.biście żyć nie umierać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 14:16   #2720
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo, że jakoś specjalnie dużo nie przytyłam to też zauważyłam taką jakby opuchliznę w okolicy kolan, najbardziej weszło mi w boczki. Z perspektywy tygodnia widzę jak wszystkie niemalże bluzki odstają mi na brzuchu i są zbyt krótkie
no moje kolana wygladaja strasznie w grubej okladzinie tluszczu. tragedia.
MI w boczki nie idzie za to w dupsko i uda, tragedia.
W gorze w ogole nie przytylam, nawet piersi mi neiwiele urosly, no ale dupa... masaka.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. A ja nadal w szpitalu... Zaczynam już łapać mega doła... Wyszły mi rano 8 skurczy na ktg i mnie nie puścili :/ i leże... Nie mam ani jedzenia, ani picia, krople do nosa mi się kończą, kasy do tv nie mam... Zaje.biście żyć nie umierać...
a tz sie do Ciebie nie wybiera?
Jejku skad Ty masz te skurcze :/

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Dziewczyny odnosnie wczorajszej dyskusji:
masaz krocza

Amelcia
Stary 2012-05-20, 14:37   #2721
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
nie, karuzelki nie montowałam, bo... łóżeczko też jeszcze stoi w częściach

Za to dostałam od koleżanki takie coś, co widnieje w googlach jako "dziecięce centrum aktywności" http://img.bazarek.pl/241571/17045/3...bbdf66ad2a.JPG (co za durna nazwa )
I właśnie przed chwilą niewiele brakowało, bym zrobiła cudne zdjęcie (niestety ktoś zadzwonił do drzwi i kot się zerwał) - otóż córcia moja położyła się pod tym centralnie na pleckach i trącała łapkami te wszystkie zawieszki wpatrując się w to z autentycznym zaangażowaniem
Piękny widok
awwww musisz złapac na zdjęciu jak się bedzie bawic A

Cytat:
Witam Was po dłuższej nieobecności

Próbuję nadrobić co u Was ale to raczej niemożliwe bo internet dziś straszliwie zamula.

Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt i rozpoczętych tygodni

My wczoraj rozpoczęliśmy 32 tydz czyli 8 miesiąc ciąży

Cytat:
bo ma nogi u góry... Zresztą obudził się później... A to bolało jak chol.era
no to rączkami ci coś majstrował
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hmm... kot wylegujący się na przewijaku z karuzelą w zasięgu łapek i dzieckiem pod tym wszystkim... to nie brzmi dobrze. Trochę było o tym na wątku. Na początku dziecko chyba i tak nie dostrzega tego jarmarku wokół.
ha! życie...będzie trzeba bardzo uważac
Cytat:
Biedactwo a nie może ktos cię odwiedzic z zapasami?
Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny odnosnie wczorajszej dyskusji:
masaz krocza
wcale a wcale mi się to nie podoba.... z resztą nie wiem jak dosięgnę!?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:38   #2722
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Anna mi tez sie to nie podoba ale to ponoc bardzo dobre przygotowanie dla krocza do porodu

Amelcia
Stary 2012-05-20, 15:00   #2723
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, współczuję. Przyjedzie ktoś do Ciebie zaopatrzyć Cie?
A wiesz jakie wartosci były na tym ktg?

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Anna mi tez sie to nie podoba ale to ponoc bardzo dobre przygotowanie dla krocza do porodu
nic fajnego ale chyba lepiej spróbować, bo później może być jeszcze mniej przyjemnie

wczoraj się dowiedziałam że moja kuzynka jest drugi raz w ciąży a pierwsze dziecko ma ledwie 7 miesiecy chyba Uff podziwiam
Stary 2012-05-20, 15:01   #2724
nadalka
Zakorzenienie

Właśnie nie wiem skąd się one biorą, dostaje no spe luteine magnez dożylnie... A mój tz to się nadaje do tarcia chrzanu . Szpital jest 30km od domu no i już biedny ma problem z dojazdem. O matko jaki on biedny. A wartości nie wiem jakie wiem że do połowy max wskaźnika więc nie są mocne ale ordynator powiedział że z takimi mnie nie puści...
Stary 2012-05-20, 15:04   #2725
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Nadalka wspolczuje bardzo.
Ale moze dla dobra Twojego i dzieciaczka lepiej zostac w szpitalu.
Nie ma kompletnie Cie kto odwiedzic?

Amelcia
Stary 2012-05-20, 15:08   #2726
nadalka
Zakorzenienie

Przyszła położna. Śmierdzi od niej kiełbasa ble. Zaraz będę miała ktg.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Mamcia pewnie ktoś by się znalazł ale widzę że raczej nikomu się nie chce a ja tam nie lubię się prosić.
Stary 2012-05-20, 15:14   #2727
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Nadalka moglas jej powiedziec zeby umyla zeby
No szkoda ze nikt do Ciebie nie przyjedzie chociaz jedzenie mogliby Ci podrzucic.

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 15:33   #2728
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie łap dołów. Pomyśl, jak niewiele czasu zostało do bezpiecznego terminu. Może za 2-3 tygodnie będziesz tulić swoje maleństwo, ale teraz jeszcze jest za wcześnie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:35   #2729
Linka25
Zakorzenienie

Nadalka przykra sprawa z takim podejściem męża. Ale trzymaj się, dla maleństwa..
Stary 2012-05-20, 15:39   #2730
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Moja położna mówiła mi, że do masażu możemy stosować zwykłą oliwkę. Najważniejsze żeby masować krocze regularnie 2x dziennie. Wtedy w szpitalu jest duża szansa na ochronę krocza przed popękaniem.
A mi w 1 ciazy polozna mowila, ze krocze mozna masowac dopiero od 37 tygodnia zeby cos tam sie nie stalo (juz nie pamietam).
A wczesniej mozna co najwyzej cwiczyc miesnie kegla

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości